Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Положението в Украйна

Featured Replies

Миро е уникален в мненията си. Украинците малоумно ограничиха права на руското уж малцинство - а то 15 000 000 души...  Закриха руски училища, забраниха руски тeлевизии,  ограничиха ползването на руски език - и това в съседство с Великата Рус.  Неслучайно наричам малоумни украински управляващи.   Как ще караш двата народа да се избиват - да им бяха дали автономия още преди гражданската война.   Сега Крим е свободен - а Мариупол е окупиран от украинци.  Истината винаги е на страната на защитаващите Роден дом и Роден край ...

Не, защо да съм "уникален" , дори в повечето случаи се позовавам на руски медии , на вашите руски пропагандни медии.

Те сами по себе си се закопават :) дори няма нужда от нещо друго.

Фейковете и лъжите и агресията са от руска страна - от руските медийни торлове  в западни медии, от руска инваия в чужда държава и т.н. и т.н.

упс.. сега видях че другаря "колев 74" е избрал метода на тролене  и спам.... е няма да му преча я... :)

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

• Отговори 2,7k
  • Прегледи 125,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Колега, ти се пренапрегна нещо. Успокой се малко, намали темпото. Разбирам те, че мечтаеш да си другаде, а не в един от центровете на престъпния англо-саксонски свят.

Започваш да ставаш абсурден в твърденията си, да оставим настрана фатмашкото ти поведение.

Фатмашко дори е доста по добре от твоето кирташко... виждам че пак желаеш да изпъкнеш със знания, дерзай , аз съм на линия ;) 

А кои твърдения са абсурдни виждаме от клипчето ;) ... моите или на старчето ветеран , или може би твоите нови открития ..... какво ще е този път, военно, икономическо, историческо или.....

моите или на старчето ветеран

НА старчето ветеран може да се мериш само с каскетчето, но и за това не съм много сигурен..

Айде да не обиждам каскетчето....

Иха. В кой списък добавям Русия - в признаващите хартата и тези права на хората ли?

В списъка плътно до САЩ - те бомбардираха Белград заради правата на хората в Косово...Двулична политика - всеки си гледа интересите! 

НА старчето ветеран може да се мериш само с каскетчето, но и за това не съм много сигурен..

Айде да не обиждам каскетчето....

Айде бегай се скрий , каскетче ако ти се иска, вземи си, за мен  лично  това старче, въпреки побелелите му коси, с тия тъпотии дето дрънка уважение не заслужава ....  заслугите му в миналото не оправдават сегашната му глупост ни най малко, а като гледам и как се мазнеше на ония полковници или подобни , дето се мярнаха в кадър, е пределно ясно какъв навярно е бил и в младините си....  А и те го отсвириха като побъркан дори не го поздравиха.... явно си го познават стария кадър ...а най тъпото че сложил и герогиевска лентичка, както и младока който се пови в кадър, интервюиращия го... смях в залата, бах си постановката ....

А най интересно ми беше плаката зад него, видях един надпис на латиница само RAM .... странно плакатче, явно е че е снимано в Украйна, а кога и по какъв повод, още се мъча да разгадая...

П.С Отделно каналодържателя който го е качил говори достатъчно красноречиво, само като се види ника му, както и материалите които качва....  неонационалист и фашистолюбител .....при това хохъл, укроп, тъп укр ...и със сигурност от информационното общество  на хунтата ....

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

Фатмашко дори е доста по добре от твоето кирташко... виждам че пак желаеш да изпъкнеш със знания, дерзай , аз съм на линия ;)

А кои твърдения са абсурдни виждаме от клипчето ;) ... моите или на старчето ветеран , или може би твоите нови открития ..... какво ще е този път, военно, икономическо, историческо или.....

Нямам никакви претенции към клипчето на ветерена, нито съм го гледал, нито откривам нещо. Откриватели сте ти и духчето.

Бъди така любезен да предоставиш източник за Руските и Германските военни жертви от ВСВ. Освен, ако не си ги броил ти, в който случай нямам повече въпроси и млъквам завинаги по тази тема.

В списъка плътно до САЩ - те бомбардираха Белград заради правата на хората в Косово...Двулична политика - всеки си гледа интересите! 

Факт. Тогава какъв е проблемът - големите сили си правят каквото искат, ние за какво се борим и с какви средства?

Нямам никакви претенции към клипчето на ветерена, нито съм го гледал, нито откривам нещо. Откриватели сте ти и духчето.

Бъди така любезен да предоставиш източник за Руските и Германските военни жертви от ВСВ. Освен, ако не си ги броил ти, в който случай нямам повече въпроси и млъквам завинаги по тази тема.

Източник ...

https://ru.wikipedia.org/wiki/Потери_во_Второй_мировой_войне

неонационалист и фашистолюбител .....при това хохъл, укроп, тъп укр ...и със сигурност от информационното общество  на хунтата ....

:) :) :)

Колега, ти се пренапрегна нещо. Успокой се малко, намали темпото. Разбирам те, че мечтаеш да си другаде, а не в един от центровете на престъпния англо-саксонски свят.

Започваш да ставаш абсурден в твърденията си, да оставим настрана фатмашкото ти поведение.

Абе, за един човек, седне ли някой да ми гарантира усърдно, работата е ясна

За живота в Крим , сега след окупацията.. айде да не коментираме... проблемите на хората са в пъти повече.

Не го казвам със злорадство както тук повечето демонстрирате към една или друга страна, просто .. хората няма как да живеят по добре.

Факт е едно - Путин, и той си го каза,  превърна Крим в руска крепост - усили в пъти бойните възможности , за него Крим е стратегическа точка в противопоставянето с  НАТО.

И нищо повече.

Ако хората успеят да живеят и да извлекат полза от това военно ескалиране - добре... примерно - ще имат работа във военните сектори, казарми и т.н.. и то с добри заплати.

Но иначе... няма как да живеят по добре.

Преки и косвени впечатления вече е пълно в нета... поинтересувай се, но не от руски рекламни клипчета...

А да.. сещам се Путин искаше май хазартен център да го прави... нещо като Лас Вегас... но руски..

Почивен световен курортен център.. и т.н.. за сега висчко това си остана лъжи.

Това къде го видя из пресата на укрите или от мнение на някой украински трол в някой форум .

Та Севастопол къде е да питам аз.

Чего-то у себя я кризисов не замечаю... Второй раз уже.

То в 2008-2009 мимо меня пролетел (ну наступил т.н. "кризис"... Ну подешевело жилье. Потому переехал из Балашихи (2-4 часа до работы в зависимости от пробок) в саму Москву, на улицу Пехотную (10 минут пешком до офиса) за те же деньги). Дай Бог здоровья тем, кто такие "кризисы" устраивает.

И это я к чему? К тому, что и сейчас "кризисов" у себя не вижу. Вот если бы "не" - тогда "да", был бы кризис, и все другие прелести. А так - красота... Родителям пенсию утроили. Цены на транспорт при пересчете в "старую валюту" ниже плинтуса. В новой для региона валюте, т.е. рублях цены еще ниже (ну ка, многие в РФ могут похвастаться троллейбусом по 7 рублей, автобусом по 8, и маршруткой от 8 до 11 в в зависимости от самого марштрута)?

Що пишете тъпотии прочетени някъде ами не питате хората очи в очи. Защото не можете. Ама можете да пишете небивалици.

Е, значи признаваш, че украинците са правото си да громят путлерофашистките агресори. Или не съм те разбрал правилно.

Та Севастопол къде е да питам аз.

В окупираната от путлерофашистите исконна украинска земя !!!

Одеса започва да се бунтува. След като, БМВ на армията, премаза 8 годишно дете. И заплахите на бандеровската власт, да стреля по хората. Ще видим какво ще стане. В Одеса, няма да забравят, за изгорените хора, от бандеровската власт.

http://www.vesti.ru/doc.html?id=2442782

Умопобърканият американски генерал, дето призоваваше да се убиват руснаци, си е купил детектор за Полоний. По-добре, да си купи памперс. И без това, стана стандартно оборудване, за американските войници. :D

http://www.vesti.ru/doc.html?id=2442957

На летището в Донецк, е поставен паметник, в памет на загиналите опълченци.

http://www.vesti.ru/videos/show/vid/639559/cid/1/

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

Е, значи признаваш, че украинците са правото си да громят путлерофашистките агресори. Или не съм те разбрал правилно.

В окупираната от путлерофашистите исконна украинска земя !!!

Момче, спри да пишеш най-сетне, че ставаш смешен. 

Реджеп и путлерофашистките агресори - това ми прилича на нещата за Яценюк и нацистите.   Любов ли е това?  Сегашните украински лидери са трагично недоразумение за славянството - сега се надявам да си ме разбрал правилно.

Ти ме пита.

Аз съм тук за да помагам.

Виж кой съм цитирал трол нескопосен. Нито ти цитирам мненията нито пък изобщо искам да ми отговаряш. Спри да тролиш.

Виж кой съм цитирал трол нескопосен. Нито ти цитирам мненията нито пък изобщо искам да ми отговаряш. Спри да тролиш.

А вълшебната думичка, нея кой ще я каже ?

Май войната, ще започне пак, и то по-скоро от колко си мислехме. Бандеровците, са открили огън, по цялата линия на съприкосновение.

http://www.vesti.ru/doc.html?id=2443124

Реджеп и путлерофашистките агресори - това ми прилича на нещата за Яценюк и нацистите.   Любов ли е това?  Сегашните украински лидери са трагично недоразумение за славянството - сега се надявам да си ме разбрал правилно.

Добре. Това е твоето мнение. Разбрах.

Моето мнение е, че Путлер и окръжението му са трагично недоразумение за славянството (каквото и да означава думата славянство).

Редактирано от Реджеп Иведик (преглед на промените)

Аз обвинявам управляващите в Украйна за хилядите пострадали славяни - защото от тях зависеше да няма гражданска война!  И очаквам всички те скоро да си получат заслуженото.   Това сегашното не го допуснаха дори украинците  Хрусчов и Брежнев като лидери на СССР.   Малоумна работа.

Аз обвинявам управляващите в Украйна за хилядите пострадали славяни - защото от тях зависеше да няма гражданска война!  И очаквам всички те скоро да си получат заслуженото.   Това сегашното не го допуснаха дори украинците  Хрусчов и Брежнев като лидери на СССР.   Малоумна работа.

Ама те украинците не нахлуха в Русия.

Путлеристите анексираха Крим и нахлуха в източна Украйна.

Няма прошка за агресора. Руското командване започна тази братоубийствена война. Негова е цялата отговорност за убийствата и разбитите човешки съдби.

Украинците няма къде да отстъпват. Те защитават родната си земя от агресора. Всеки има право да се защитава.

Ако визираш създаденото изкузствено понятие "славяни" през 17-ти век, доразвито в "панславизъъм"..  твоя си работа.. аз предпочитам да коментирам сериозни хора и източници..

Така че.. няма какво да ти отговоря :)

Ако мъ рзбираш :)

:)

А сериозно казано - гражданската война е на плещите на Путин, и на спецоперациите му.

Никога , повтарям , никога допреди ексалацията наконфликта, не е имало проблеми  между украинци и руснаци.

Путин си измисли бандеровци, нацисти и какво ли не, въпреки че във всобствената му държава са  53 на брой нацистки организации.. а вие търсите под  вола теле...

ваша си работа... Чудя се..  възмездно или безвъзмездно .. руската пропаганда е толквоа силна, че 90 % го правят безвъзмездно .. колкото да спорят ...

така.. а за живота в  Крим

Що пишете тъпотии прочетени някъде ами не питате хората очи в очи. Защото не можете. Ама можете да пишете небивалици.

Ще посочиш ли източник  дето си цитирал ? да не е комсомолская правда ?

:)

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Хитро са ги подредили сладурите, създали страницата :)

В загубите явно се считат и пленниците, липсват сериозни източници. Явно се притесняват братушките да споделят истината дори и след повече от половин век :)

Да разгледаме източниците: 

http://www.rus-sky.com/history/library/w/w05.htm#_Toc536603351(Руски източник, цитиран в самата руска статия в Уикипедия, към която ти даде линк):

Демографические потери военнослужащих списочного состава 

(фактическое число всех погибших, умерших и не вернувшихся из плена - 8668,4 хил.

Тъй като в статията на Руски липсват всякакви източници за Немските жертви (случайно, да предположим), ще се обърнем към английското издание: 

http://en.wikipedia.org/wiki/World_War_II_casualties#Total_deaths

Числото в колона Military Deaths e:

За Русия - 8,700,000 to 13,850,000, като най-малкото число е потвърдено и от Руския източник, цитиран горе. Това е официалната бройка. 

За Германия - 4,300,000 to 5,500,000, включващо жертвите на Австрия и Испания, като според доста цитираното изследване на Rüdiger Overmans. Deutsche militärische Verluste im Zweiten Weltkrieg. Oldenbourg 2000. ISBN 3-486-56531-1 Германските жертви са ок. 4,4 млн. 

Във Footnotes можеш да се запознаеш с редица изследвания и източници по темата, изследвали броя на жертвите.  Следва да се отбележи, че тези немски жертви все пак не са само от сраженията срещу Русия, може би 15-20% от тях са дадени в сраженията в Африка, Италия, на Западния фронт, в окупираните държави и по време на войната срещу Англия. В калкулацията за Руските жертви не са добавени тези от кампанията срещу Япония, но те са според мен по-малко от 3-4% от общия брой жертви. 

Официалната Руска цифра за по-малко от 9 милиона е възможно най-малката стойност, на която е изчисляван броя на Руските жертви. Според поне две Руски изследвания, броят на жертвите е 10,922,000 (S. N. Mikhalev Liudskie poteri v Velikoi Otechestvennoi voine 1941–1945 gg: Statisticheskoe issledovanie Krasnoiarskii gos. pedagog. universitet, 2000. ISBN 978-5-85981-082-6.) и 13,850,000 (S. A. Il'enkov Pamyat o millionah pavshih zaschitnikov Otechestva nelzya predavat' zabveniyuVoenno-Istoricheskii Arkhiv No. 7(22), Central Military Archives of the Russian Federation, 2001, pp. 73–80. ISBN 978-5-89710-005-7. (Translation of the Russian title: The Memory of Those Who Fell Defending the Fatherland Cannot Be Condemned to Oblivion.)

По най-консервативна преценка, имаме ок. 3,6-3.8 млн. Немски и общо 4,5 млн. милиона жертви на остта срещу със сигурност над 10 млн. Руски жертви. 

Ако така са Ви учили и за съотношението на силите в бойната техника...много неща ми стават ясни. 

Между другото, Русия ни е обявила война през Септември '44, нали така? Какво са Ви учили за този акт във Военното училище ;)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.