Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Положението в Украйна

Featured Replies

Това нова марка телефон ли е ?

Що имаш пропуснато обаждане ли :D

• Отговори 2,7k
  • Прегледи 126k
  • Създадено
  • Последен отговор
Киев е „майката на всички руски градове“, там е центърът на първата руска държава - Киевската Рус.

Абсолютно съм съгласен.

ся ако кажеш и какво общо има Москвията с това.. цена няма да имаш :)

Руската империя е официално обявена 1721 г. До тогава е Московско княжество.

Москва знаеш ли кога е създадена ?

Така че .. айде не рови историята.. много странни неща ще намериш там за "великата фейк руска пропаганда" :)

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Що ли не ти вЕрвам ? :)

Ако искаш вярвай. Аз нямам причини да не вярвам. Не вярвам на разни скалъпени статийки и анализи понеже ми е до болка ясно как стават тия неща.

Ако искаш вярвай. Аз нямам причини да не вярвам. Не вярвам на разни скалъпени статийки и анализи понеже ми е до болка ясно как стават тия неща.

Сттига лъга бре :) какво до болка ти е познато ???

Утре ще се радваш ли на КНР /кърджалийска наронда република/ ???

Ще се радваш ли на турски аскер, под формата на "вежливи зелени човечета" ?

Ще се радваш ли на бутафорен референдум  в стил "как гласуваме за ДПС " ???

Аз резултатите от сега ги знам... мисля че и ти .. но това не ти пречи да говориш глупости

Все пак по темата - дай ми конкретни цифри колко са пенсииите и как върви  строежа на "гранд кзаино курорта " Крим, който ще засенчи Лас Вегас ?

Какво да лъжа? До болка са ми познати похватите на журналистите и как черпят информацията си! Още ли да ти обяснявам.

Утре ще се радваш ли на КНР /кърджалийска наронда република/ ???

Ще се радваш ли на турски аскер, под формата на "вежливи зелени човечета" ?

Ще се радваш ли на бутафорен референдум  в стил "как гласуваме за ДПС " ???

Аз резултатите от сега ги знам... мисля че и ти .. но това не ти пречи да говориш глупости

Все пак по темата - дай ми конкретни цифри колко са пенсииите и как върви  строежа на "гранд кзаино курорта " Крим, който ще засенчи Лас Вегас ?

Пенсиите, са като всички, в РФ. ;)  По-високи от Украйна. И заплатите са също, като в РФ. Все пак, са едно цяло. ;)  Строежа си върви добре. Индийците и китайците, инвестират. Русия също. Не ги мисли, не си затормозявай междучерепния орган.

Какво да лъжа? До болка са ми познати похватите на журналистите и как черпят информацията си! Още ли да ти обяснявам.

Никси, остави троловете. Не си хаби нервите, с хора с мозък на амеби. :D 

Благодаря за информацията.. дори без детайли, отсега ще ти кажа - ще проусна... :) :) :)

Познатите платени путлеристки сайтове

Ами щом така ти е удобно,пропусни го.Посочил съм и линк към оригиналната статия,за да не ти се привиждат платени п***и сайтове.Щом си толкоз твърдоглав и не можеш да видиш истината,значи някой ти плаща,за да тролиш?Това е статия на велик учен,Алберт Айнщайн,но ти явно нямаш интерес да прочетеш какво е неговото мнение за демокрацията и социализма.

Ето ти извадка от другата статия

Кой управлява в Киев

Много от анализаторите, които следят събитията в Украйна, твърдят, че днес властта там е в ръцете на т.нар. „Десен сектор“ - конгломерат от националистически и неофашистки формации. Те се свързват с дейността на Украинската въстаническа армия (УПА), която по времето на Втората световна война сътрудничи на нацистите, тъй като последователите и се надяват, че Германия ще им помогне в борбата за независимост. УПА и Степан Бандера са в основата на етническото прочистване на поляци и евреи в областите Галиция и Волин. След Волинското клане  (1943) жертвите са над 70 хил. души. Отговорът на Полша не закъснява. През 1947 е осъществена операция „Висла“, като от Полша са изселени повече от 100 хил. украинци с цел да бъде прекратена дейността на УПА. И това не е единствения тъжен факт от историята на двата народа.

„Десният сектор” и водачът му Дмитрий Ярош бяха в основата на развалянето на примирието от 19 февруари 2014 и последвалото бягство на президента Янукович. За Ярош се знае, че е се е сражавал на страната на чеченските сепаратисти срещу Русия. Той е ръководител на организацията „Тризъб“, която изповядва идеите на Бандера (оттук и „бандеровци”). Близък до Ярош е Олег Тягнибок - един от лидерите на опозицията по време на „Еворомайдана” заедно с Виталий Кличко и Арсений Яценюк. Тягнибок е лидер на партията „Свобода“ и също е обвиняван, че е подпомагал чеченците. Името му се свързва с реабилитацията на УПА. Дмитрий Ярош обяви, че ще се кандидатира за президент на Украйна, но едва ли има реални шансове за този пост. След убийството на Александър Музычко и заплахата на вътрешния министър Арсен Аваков, че „всеки, който окаже съпротива на силовите структури на новата власт, рискува да свърши по същия начин", остава усещането, че „Десният сектор” едва ли е силата, която ще определя бъдещето на страната. За мнозина, „най-удобният” президент е Юлия Тимошенко, освободена от затвора в разгара на кризата в Украйна. Въпреки изтеклите в медиите скандални нейни изказвания по адрес на Путин и Русия, руският президент изглежда смята, че може да преговаря с нея, а и премиерът Арсений Яценюк я подкрепя (от друга страна обаче, САЩ, както изглежда се против кандидатурата и). При всички случаи, най-вероятният изход от февруарската революция ще бъде замяната на едни олигарси с други. За самата Украйна пък е най-важно да избере този, който може да предотврати разпадането на страната.

Хитро са ги подредили сладурите, създали страницата :)

В загубите явно се считат и пленниците, липсват сериозни източници. Явно се притесняват братушките да споделят истината дори и след повече от половин век :)

Да разгледаме източниците: 

http://www.rus-sky.com/history/library/w/w05.htm#_Toc536603351(Руски източник, цитиран в самата руска статия в Уикипедия, към която ти даде линк):

Демографические потери военнослужащих списочного состава 

(фактическое число всех погибших, умерших и не вернувшихся из плена - 8668,4 хил.

Тъй като в статията на Руски липсват всякакви източници за Немските жертви (случайно, да предположим), ще се обърнем към английското издание: 

http://en.wikipedia.org/wiki/World_War_II_casualties#Total_deaths

Числото в колона Military Deaths e:

За Русия - 8,700,000 to 13,850,000, като най-малкото число е потвърдено и от Руския източник, цитиран горе. Това е официалната бройка. 

За Германия - 4,300,000 to 5,500,000, включващо жертвите на Австрия и Испания, като според доста цитираното изследване на Rüdiger Overmans. Deutsche militärische Verluste im Zweiten Weltkrieg. Oldenbourg 2000. ISBN 3-486-56531-1 Германските жертви са ок. 4,4 млн. 

Във Footnotes можеш да се запознаеш с редица изследвания и източници по темата, изследвали броя на жертвите.  Следва да се отбележи, че тези немски жертви все пак не са само от сраженията срещу Русия, може би 15-20% от тях са дадени в сраженията в Африка, Италия, на Западния фронт, в окупираните държави и по време на войната срещу Англия. В калкулацията за Руските жертви не са добавени тези от кампанията срещу Япония, но те са според мен по-малко от 3-4% от общия брой жертви. 

Официалната Руска цифра за по-малко от 9 милиона е възможно най-малката стойност, на която е изчисляван броя на Руските жертви. Според поне две Руски изследвания, броят на жертвите е 10,922,000 (S. N. Mikhalev Liudskie poteri v Velikoi Otechestvennoi voine 1941–1945 gg: Statisticheskoe issledovanie Krasnoiarskii gos. pedagog. universitet, 2000. ISBN 978-5-85981-082-6.) и 13,850,000 (S. A. Il'enkov Pamyat o millionah pavshih zaschitnikov Otechestva nelzya predavat' zabveniyuVoenno-Istoricheskii Arkhiv No. 7(22), Central Military Archives of the Russian Federation, 2001, pp. 73–80. ISBN 978-5-89710-005-7. (Translation of the Russian title: The Memory of Those Who Fell Defending the Fatherland Cannot Be Condemned to Oblivion.)

По най-консервативна преценка, имаме ок. 3,6-3.8 млн. Немски и общо 4,5 млн. милиона жертви на остта срещу със сигурност над 10 млн. Руски жертви. 

Ако така са Ви учили и за съотношението на силите в бойната техника...много неща ми стават ясни. 

Между другото, Русия ни е обявила война през Септември '44, нали така? Какво са Ви учили за този акт във Военното училище ;)

Хехехе, ти мислиш че английската версия дава точни цифри ли, я пак прочети хората там какво казват 

" For nations that suffered huge losses such as the Soviet Union, China, Poland, Germany, and Yugoslavia, sources can give only thetotal estimated population loss caused by the war and a rough estimate of the breakdown of deaths caused by military activity,

И ако сравняваме източници, точно източника цитиран от руската версия е най точния и пълен опит да се преброят жертвите, дадени са по битки дори ... естестено че и там има приближения, както си го казва и самия източник ако все пак си го разгледал , и той се базира на по-ранни подобни изследвания и дори източници като генерал Жуков и негови спомени , които директно са участвали в битки и са имали представа какви са им жертвите или колко немци са унищожили ...да не говорим за  документи на самите въоръжени сили където точната сметка винаги е важна .... 

Руските жертви само сред военнопленниците са над 2 милиона, а самите военнопленни, осоебно сред първите месеци са в огромни количества достигайки крайна цифра около 6 милиона , отделно  директните жертви във военни действия , безследно изчезнали, ранени ..

Цифрите за германците са дадени в същия порядък...а дали за теб това е хитро или не, никой не го интересува, такава е статистиката, загуби .. 

Английската версия ползва какво ли не, повечето дори нямаща връзка с материята  освен да се цитират едни други със сигурност ... брееей, цели 400 и кусур, сериозна бройка която уж трябва да доказва сериозно и задълбочено изучаване на материала... де да беше със сигурност така обаче ....

Та  да, драги ми киртако, вярвам повече на руската версия ;) , пък ти се самозалъгвай с непобедимите си и велики германци които са смазвали руснаците както казва дядката в клипа убивайки  7 пъти повече .... та такива работи ...

П.С И се чудя, защо запада все гледа да си намали бройките, докато руснаците си казват истината .... и тяхната бройка е същата ... за цивилни и всичко.... странно нали... или викаш, е те руснците имат интерес да преувеличат чуждите жертви, а запада няам причина да си ги намали :D   

Да не говорим че точно руснаците би трябвало да имат най добра представа за това, след като те изнасят почти 80% от войната срещу германия и съюзниците и, а англосаксоните изведнъж се оказва че знаят повече и от тях за жертвите , да бе да.... англосаксите могат само да бомбардират цивилни, на тях се дължи и по голяма част от германските цивилни жертви, а не на русите ....

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

Вече никой не може  да предотврати разпадането на Украйна -след грешките на Турчинов, Яценюк и Порошенко.

Вече никой не може  да предотврати разпадането на Украйна -след грешките на Турчинов, Яценюк и Порошенко.

аз мисля,че това не може да стане защото законни в международното право са писаните договори, които гарантират целостта и суверенитета на Украйна и по които Русия освен, че е страна, се явява и гарант за целостта на страната.

Ще те коригирам. След преврата, осъществен от САЩ. Признаха си го, много пъти.

Пенсиите, са като всички, в РФ. ;)  По-високи от Украйна. И заплатите са също, като в РФ. Все пак, са едно цяло. ;)  Строежа си върви добре. Индийците и китайците, инвестират. Русия също. Не ги мисли, не си затормозявай междучерепния орган.

Никси, остави троловете. Не си хаби нервите, с хора с мозък на амеби. :D

Е какво ще кажете за КНДР ? т.е. Кърджалийска Народна Демократична Република ?

Сигурно заплатите ще са по високи от нашите , в сравнение с турските... ?

Що приказвате глупости не мога да разбера

Сериозно го казвам.

А за положението в Крим , мисля няма кой знае какво място за спор.. - ами вървете и вижте бре :) вместо във Лас Вегас изхарчете някоя рубла там... Вижте сами дали е нещо по различно от една военна база и нищо повече.

Първо че няма да можете, второ - той идола ви , вожда, слънцето Путин  , го каза - Крим е стратегическа военна точка.

аз мисля,че това не може да стане защото законни в международното право са писаните договори, които гарантират целостта и суверенитета на Украйна и по които Русия освен, че е страна, се явява и гарант за целостта на страната.

хаха :)

РФ и международни права ? Ами алиса в страната на чудесата, как ти звучи ?

:)

Реджеб, я да те питам, като постоянно ни обясняваш колко страшни били украинците и как лошо им се пише на руснаците, би ли ми припомнил някоя голяма военна победа на украинците, че аз май не съм чул за такава? :(

Редактирано от M.Николов (преглед на промените)

Много хубав гарант. Нахлу и превзе половината териториална цялост.

САЩ ли превзеха със спецоперация Крим ?

Много от анализаторите, които следят събитията в Украйна, твърдят, че днес властта там е в ръцете на т.нар. „Десен сектор“ - конгломерат от националистически и неофашистки формации. Те се свързват с дейността на Украинската въстаническа армия (УПА), която по времето на Втората световна война сътрудничи на нацистите, тъй като последователите и се надяват, че Германия ще им помогне в борбата за независимост. УПА и Степан Бандера са в основата на етническото прочистване на поляци и евреи в областите Галиция и Волин. След Волинското клане  (1943) жертвите са над 70 хил. души. Отговорът на Полша не закъснява. През 1947 е осъществена операция „Висла“, като от Полша са изселени повече от 100 хил. украинци с цел да бъде прекратена дейността на УПА. И това не е единствения тъжен факт от историята на двата народа.

А нещо по сериозно можеш ли да ми цитираш ?

Всъщност, степан Бандера, ако можеш да се абстрахираш от руската пропаганда,  за мен е пример за типичен националист.

И най вече факта че когато руската власт почва да избива украинския народ, той се опълчва срещу тях.

Ето затова е недолюбван и демонизиран.

А той е просто човек , мислещ за своя народ.

Все едно някой да каже че Левски, Захари Стоянов, Ботев, Вазов са нацисти и фашисти... /въпреки че тогава е нямало точно такава идеология/ ... само защото са били срещу руската крепостническа власт.

Е аз това не мога да го приема.

Не всеки който е против някоя чужда власт, е и едновременно фашист нацист...

сори..

а вие се кланяйте на която искате чужда власт - дали американска, дали германска, дали руска - вие сте в графа национални предатели, които бих попитал както едно време друг по умен от мен е питал...

- Що се срамиш да се наречеш Българин" ???

Май в Украйна, фашистите и бандеровците, сами ще се сбият. Нещо от няколко дни, са в конфликт, Коломойски и Порошенко. :D

http://www.vesti.ru/videos/show/vid/639566/

хаха :)

РФ и международни права ? Ами алиса в страната на чудесата, как ти звучи ?

звучи ми като в поемата Вестникар ли?,когато мишеморов и иванчо се сбиха в спор кой е по силен бурите или англичаните!украйна е само територия,на която искат да отворят конфликт с Русия!това е възможно да се пренесе и на Балканите!няма толкова луди и смели за да нахлуят в Русия!

Реджеб, я да те питам, като постоянно ни обясняваш колко страшни били украинците и как лошо им се пише на руснаците, би ли ми припомнил някоя голяма военна победа на украинците, че аз май не съм чул за такава? :(

Айде малко по-сериозно ако може. Цял свят знае за великите победи на Украйна и Македония, само тук не сме ги чували  :D 

звучи ми като в поемата Вестникар ли?,когато мишеморов и иванчо се сбиха в спор кой е по силен бурите или англичаните!украйна е само територия,на която искат да отворят конфликт с Русия!това е възможно да се пренесе и на Балканите!няма толкова луди и смели за да нахлуят в Русия!

Абе и Наполеон и Хитлер се опита, та се наложи руснаците да влизат в двете столици. Вашингтон, не е толкова далеч.  :D  

Обаче тук има някои съфорумци - хем с нищо не са наясно, хем пишат странни неща ...да се намират на спор.

Путин си измисли бандеровци, нацисти и какво ли не, въпреки че във всобствената му държава са  53 на брой нацистки организации.. а вие търсите под  вола теле...

Може и да има 53 нацистки организации, но колко от тях са в управлението на страната?

Нито една, и в това е огромната разлика с Украйна! :hush:

Обаче тук има някои съфорумци - хем с нищо не са наясно, хем пишат странни неща ...да се намират на спор.

Факт. На тях им се вика, трол. :D  Не им обръщай внимание, това е лекарството срещу тролове. Те сами, ще изчезнат.

Това дето го цитирах е малко преиначено, тъй като в сегашната война турците не са страна. Иначе фразата е стара и по недвусмислен начин говори за отношението на казаците към руската храброст.

Фразата датира още от първите войни срещу Османската Империя на териториите на сегашна Украйна. 

Винаги, във всички битки с османлиите, москалите са се разбягвали още преди сблъсъка и на казаците им се е налагало сами да се бият с турците. 

Та, правилно изписана фразата звучи така:

Як турок шаблею блисне

то москаль в штани дрисне

Ето и кадри от известен Руски филм в потвърждение на думите ми.

Май в Украйна, фашистите и бандеровците, сами ще се сбият. Нещо от няколко дни, са в конфликт, Коломойски и Порошенко. :D

http://www.vesti.ru/videos/show/vid/639566/

Все едно да питаш - в България Пеевски, Цветанов, Борисов, Р.Овч. Стани Шеф че се бият..

Ми бият се.. борба за влияние, както навсякъде по света... това означава ли че с бият фашисти нацисти ???

Украйна никак не и е лесно . и това е факт..

Тепърва ще се сблъскват с "демократичните" проблеми.

Тепърва ще се борят за влияние какви ли не сфери .. но това е пътя, по който лека полека може и да изплуват към нещо по добро.

и последно - ти нещо друго от "вести.ру" четеш ли :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.