Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

blizoo...бягайте далеч

Featured Replies

Нямам проблем с Близу. На тях съм от 7 години, още като бяха ЕвроКом. Когато е имало повреда са се бавили най-много 1 ден. Интернета в България за тези пари е повече от прекрасен. За сравнение в Испания, Италия, Англия положението е много по-зле. Чака се за отстраняване на повреди по 2-3 седмици. 

Не казвам, че трябва да се стои мирно когато се нарушава договора, а и в София възможности за интернет доставчици много.

Бе не знам, уж са голям доставчик... ДОкато при моя квартален доставчик има най-много спиране за няколко минути веднъж в месеца. До сега за 5-6 години само веднъж е спирал за повече от няколко часа

• Отговори 190
  • Прегледи 23,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Бе не знам, уж са голям доставчик... ДОкато при моя квартален доставчик има най-много спиране за няколко минути веднъж в месеца. До сега за 5-6 години само веднъж е спирал за повече от няколко часа

Е то всеки доставчик в България си има проблематични трасета и райони. То в България тока не спира ами направо токови удари и претоварвания на ел.мрежата има така, че е нормално да има проблеми. Лошото време също няма как да те пощади, особено ако има бури и светкавици.

Хмм...днес няма бури, метео оправдания.Има интернет с прекъсване Трудна връззка с операторите (бих казал невъзможна).  Мда, бягайте далеч от тези....

Не знам как е в други градове но аз съм абонат на Близу откакто купиха кварталната мрежа на доставчика в квартала. В началото имаше прекъсвания,интернета понякога прекъсваше,прикачваха се разни пишман майстори с кърфици и самоделни кабели но прекъсване за повече от няколко часа не съм имал.

От година две например един път и то наскоро когато копаеха тунели да прекарват по тях кабелите под земята. При нас висящи кабели няма но си копат хората де... Може би причината е ,че в блока в който живея има няколко работещи в Близу и реакцията е мигновенна.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Аз тия големите доставчици на нет и тв ги избягвам и ще ви кажа защо-Както каза колегата по горе договорите им са МЕНТЕ изтече ли ти договора и мигновенно те набутват с нов с по солена такса и тия пакети с нет и тв как са ги изработили също не ми харесва например в пакет икономичен -бтв.нова , тв7  и хоп някоя планета , фен тв За кво са ми ? аз гледам спорт и филми а те са в по скапите пакети като стандартен /не се знае дали канала който ми трябва ще е там/ и пакет екстра.Аз съм си на градския доставчик те са единствените които не се продадоха на тия мошенници/Близоо/Булсат . Мтел .Същата работа е и с договорите за телефон .С моя доставчик нямам проблем ползвам 2 ип адреса и тв над 100 канала всичко е перфе имам каквото ми трябва с нета няма ядове всичко е оптика под земята вии вейй, аварий няма ...

Не знам доставчик в момента да те задължава насила да стоиш при него. Когато ти изтече договора може спокойно да се откажеш. Договорите не са МЕНТЕ. Просто трябва да се чете какво се подписва. 

Да правят се хитринки при рекламирането на пакета или на услугата, но ако може да четеш и вкараш малко мисъл няма как да бъдеш излъган.

Близу са страхотен оператор. Мое лично мнение, но съм много доволна.

Аз също съм на тях и преди време когато имах проблем с интернета беше зимно време обадих им се 19:00 и на другия ден 09:00 бяха при мен казах им че искам рутер отидоха взеха и на същият ден бях готов. Как да не съм доволен после. :)

Ами да така е. При мен е същото положение. Обадя ли им се за проблем и са при мен веднага.

Божее , остава човек и да ви повярва  :) обаждаш се , поглеждаш от вън и те вече са там 011.gifЧе то ти трябва само час време да се свържеш с някой от тъпия съпорт , който има лист пред него и ти чете инструкциите  :)

На сегашния оператор звънкам и затварям , след малко той ми позвънява за да ме пита за проблем  :D без да е нужно да се набутвам с импулсен телефон от рода на 0700хххххх  :( айде да кажем номер за услуги , че емо ще вземе да скочи  ;)

За сравнение в Испания, Италия, Англия положението е много по-зле. Чака се за отстраняване на повреди по 2-3 седмици.

Не думай, ти ме съсипа. :D :D :D

• 2 седмици по-късно...

Божее , остава човек и да ви повярва :) обаждаш се , поглеждаш от вън и те вече са там 011.gifЧе то ти трябва само час време да се свържеш с някой от тъпия съпорт , който има лист пред него и ти чете инструкциите :)

На сегашния оператор звънкам и затварям , след малко той ми позвънява за да ме пита за проблем :D без да е нужно да се набутвам с импулсен телефон от рода на 0700хххххх :( айде да кажем номер за услуги , че емо ще вземе да скочи ;)

Явно твоите изисквания за обслужване са много високи за българия. Аз за това нямам проблеми с услугите им.

Явно твоите изисквания за обслужване са много високи за българия. Аз за това нямам проблеми с услугите им.

Не са високи , така обслужват кварталните ланки  :) На теб сигурно ще ти хареса да си абонат на виваком да кажем и във петък установяваш че нямаш ТВ , да оставим нета , макар че на мен нета ми е по важен  ,  обаждаш се на съпорта и те услужливо ти записват час за вторник или сряда в зависимост от повредите  :shock11: и какво , ще пропусне ферхундето почити седмица  ;) айде моля ти се , . Няма България , няма Испания , когато им внасяш една десета от заплатата си на месец , ще стоят пред вратата и ще питат добре ли е и има ли загуби   011.gif

От личен опит:

- Ползвах квартален доставчик на времето, офиса им беше в мазето на съседния блок. Уникално обслужване. Даже съм ходил и съм казвал "Няма да ме има цял месец, но може ли да не спирате нета, няма да плащам обаче". Никакъв проблем. Нета е спирал само 2 пъти. Единият беше, защото ги разбиха и им ограбиха оборудването. До края на дена бяха възстановили връзката.

- Ползвал съм интернет на вилата си пак от местният доставчик. Интересното беше, че скоростите бяха по-високи и за по-ниска цена от тази в София... Всичко беше във въздуха (кабелите). След заявката ми за включване след 40 минути имах прокарани кабели и интернет. При обаждане от моя страна, в студен зимен ден, след половин час бяха при мен и със стълбата се катереха по стълбове в продължение на една пряка, докато намерят изгорелия суич. А говорим за тотално селска история, място където реално нямат конкуренция... Мисля само M-Tel имаха 3G по това време.

- Ползвал съм Speedy, няма такива кретени. Прокараха кабеляка, тръгнаха и след 2 часа - няма интернет. Понеже беше Събота, дойдоха в Понеделник... Само проблеми и разправии съм имал с тях. Не до чаках 1-та година от договора и го прекратих.

- Сега ползвам Net-1, безкрайно доволен съм. Най-големият ми проблем е бил една вечер, бяха празници, май беше около 6-ти Май, а датата ми на плащане е 5-то число. След 2-3 разговора със служителката, пращайки ме наред по касите, успях да изпусна всички. На края ми помогнаха да си регистрирам акаунт в ePay (до тогава не го бях ползвал), но отзивчивостта беше невероятна. Плащайки някъде към 11 вечерта, ползвайки за 1-ви път услугата на ePay им писах и мейл, пращайки всички разписки, данни, всичко каквото се сетих. На сутринта имах много любезен и изчерпателен отговор, че плащането ми е коректно и няма за какво да се притеснявам. А и през годините доста бонуси получих. Сещам се за още едно кратко прекъсване, но всичко оправиха много бързо.

- Отделно на вилата вече ползвам 3G на Globul, от 3-4 седмици обаче. С подмяната на клетките в цялата страна, след толкова години, вече имаме 3G там. Мнение няма как да имам все още, но се държи стабилно. Но колкото и да е иррелевантно, ползвам Глобул като мобилен оператор почти от създаването им. Никакво оплакване и от тях и като услуги и като реакция.

За мен е много важно отношението към клиента, а за Blizoo определено чувам само лоши неща, рядко са някакви положителни коментари.

Поздрави!

Абе мушмуроци като ги плюете тия големите доставчици .....

Поста ти е стар, но да кажа нещо.

Знам как се изгражда на някой места оптично трасе. Знам няколко случая, фирми нуждаещи се от такова им се разрешава да ползват инфраструктурата (шахти, тръби) на БТК, полагат оптика за своя сметка, после я "подаряват" на БТК и накрая плащат наем за това което са направили със свои пари.

@quickJO - като каза "квартален доставчик" - ето пример в момента

post-75456-0-49225600-1410734890_thumb.j

Обърнете внимание на съотношението (интересното е и че хостинга е от Близу)

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

ползвам 3G на Globul, от 3-4 седмици обаче.

Малее, ти си за кашмер  :) глобул и нет  :no-no:

С близу си добре докато нямаш проблеми , получили се проблем - от бюрокрация става почити нерешим . Колко проблеми съм имал  :shock11: като на село реших проблема с друг доставчик а във града го прехвърлиха по оптика до квартала . Сега обаче както винаги системата им е толкова скапана че при преподписване на договор , винаги те забраждат с някой лев  :) и ако си малко мекушав - изгаряш . Аз обаче не ги оставям , звъня им до дупка . Най пресния случай е преди 10 дни , обадиха ми се от центъра за " лоялни клиенти " и обсъдихме преподписването на договора , като им обещах че до седмица ще мина в офиса да го подпиша , е да ама не . Както и очаквах при платена сметка се оказа че отново съм им длъжник с 5,47  ;)  Сега чакам аз обаждане защото не съм подписал .

7acf7c4ada9bbad9.jpg

Отговарям на госпожата която ми се обади по телефона днес , излезе права  :) погледнах си бележката която съм плащал сметките и се оказа че вярно съм платил тия 5,47 - олеле боже .....понеже плащам всички сметки на куп и не поглеждам колко са ми удържали . 

Отговарям на госпожата която ми се обади по телефона днес , излезе права  :) погледнах си бележката която съм плащал сметките и се оказа че вярно съм платил тия 5,47 - олеле боже .....понеже плащам всички сметки на куп и не поглеждам колко са ми удържали . 

да ти добавя и някоя от моите сметки . a1a1a79ca0955850d38fbfc3a674fcb8.gif

Не знам доставчик в момента да те задължава насила да стоиш при него. Когато ти изтече договора може спокойно да се откажеш. Договорите не са МЕНТЕ. Просто трябва да се чете какво се подписва. 

Да правят се хитринки при рекламирането на пакета или на услугата, но ако може да четеш и вкараш малко мисъл няма как да бъдеш излъган.

МТел. (това е твоя обирджия , ти си просиш )

Когато ми изтичаше 2 годишния договор ( 8.05.2014), 30 дни преди датата (08.04.2014) подадох предизвестие за прекратяване на договора. Първо приветливите усмивки в магазина изчезнаха и изведнъж нямаше свободен колега и трябваше да изчакам в момента, в който казах какво ме води при тях ...  3 часа, от 9 кладенеца вода искам ли не искам ли дали съм сигурен ма сериозно ли ... И като разбраха, че съм категоричен станах съвсем черен! Голям зор да ми приемат документа (предизвестието) бях го написал лично в свободен текст 2 екземпляра , като за моя исках входящ номер. Не стана с моето писание и  ми изпечатаха тяхна си бланка, която ми дадоха ей така без подпис печат и вх.номер. След 30 мин обяснение със ВСИЧКИ служители поотделно получих подпис печат и вх. номер. Изкарах си цял следобяд там - че си нямам друга работа. Имаше коментари от едната служителка към друга, "че щяло свят да ми се завие като разбера какви неустойки трябва да платя за устройствата". Без коментар. На 08.05.2014 г. отивам със всичките устройства, които са ми предоставили за ползване повреме на договора надлежно опаковани и комплектовани, както като ми ги донесоха вкъщи да го прекратяваме ... пак 3 часа. Голямо гледане всичко ли е наред. Едно липсвало и бяха доста изненадани да им нося протокол за замяна (сменяха медиа конверторите нямам идея защо не ме и интересува) Всичко излезе точно. И ми се яви управителя да ми обясни че понеже билинг периода ми бил от 7мо до 7мо число и се предплащало за следващия месец. И значи щом договора ми изтича на 08.05.2014г. ще ми се начисли фактура за периода 07.05 - 07.06 - ЦЯЛ МЕСЕЦ при положение че договора се препкартява на следващия ден. Доста време мина в обяснения, че аз фактура за един ден ползвана услуга няма да платя месечна си тръгнах без да изясним нещата- издадоха си фактурата. Освен това тоя ме пита "какво предлагам да направим" като някав пропаднал междуселски служител на КАТ. 1 месец пропилях в обяснения всеки ден, че не им дължа тези пари (за 35 лева става дума)  И НЯМАТ ПРАВНО ОСНОВАНИЕ ДА МЕ ТАКСУВАТ ЗА УСЛУГА ИЗВЪН ДОГОВОРНИЯ ПЕРИОД. Ами не стана. И се свързах с адвокат и заведохме дело. Няколко дни след това се свърза с мен някакъв палячо и дни наред го въртях кога ще имам свободно време да ме посети ЛИЧНО да ми предложи извънсъдебно споразумение, както и оферти подготвени специално за мен в знак на извинение за недоразумението ?! Е няма такава наглост. И като договора не е МЕНТЕ и съм го чел, и го прекратявам както си пише и в него и в Общите им условия за доставка на интернет и телевизия защо ме правиха на глупак 3 месеца за 35 лева ? С това ли ще забогатее мтел и аз ли ще обеднея? Това в моите очи е опит за кражба и измама в най-чиста форма. Дълго стана ама да си кажа, да ги знаете какви номера пробват да въртят. И решението не е КЗП и/или КРС, а добър адвокад и съд. Тъпа държава сме и толкова.

МТел. (това е твоя обирджия , ти си просиш )

..............

М-даааа, много са способни.

Ами ето след като по договор е така си постигнал своето. Не са имали къде да мърдат. Знаеш си правата и това е.

• 3 седмици по-късно...

Да не отклоняваме темата - тя е за близу :) отворете си за виваком отделна - те са един дол дренки :D

Моята сага продължава , до днес нямах задължения , поради каква причина - не знам :( а от днес гледам сметка 16, 14 лв , като ми бяха обещали да ми приспаднат надвнесените 5, 47 лв :)  Някой оплитал ли се е във такива омагьосани кръгове :D

d8fe1efc4464bbdc.JPG

ПП. нали забелязвате най горе че услугата е платена до 31 10 2014 :)

Редактирано от jonov (преглед на промените)

d8fe1efc4464bbdc.JPG

ПП. нали забелязвате най горе че услугата е платена до 31 10 2014 :)

Аз забелязвам и нещо друго - напоследък много начесто ти излизат фактури - що ли?

По нагоре съм писал , от дефектната им програма , щом ти изтече договора , започват проблемите . До сега съм преподписвал може би 5/6 пъти и винаги тия проблеми с надписване на сметки . Говорих с оператор и той ме убеждава че като подпиша договора ще ло всичко да се управи , ми то предния месец ми казаха че надвзетите пари щели да ми ги приспаднат :) а какво стана , дори ги добавили .

Не съм за 5 лева , но не обичам да ме подиграват . Аз интернет мога да ползвам от нетсърф , дори е оптика до входа , ще се разделяме май , както ги отсвирих и за телевизията .

ПП. и понеже знам че четат форума ще добавя - няма да платя  и преподпиша договора , докато тая каша не се оправи .

Редактирано от jonov (преглед на промените)

Абе тези 5.47, за които говориш, ги виждам и + и с -. Изглежда са ти приспаднати на 21-ви ;)

Тези 16 лева обаче не знам за какво са...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.