Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

blizoo...бягайте далеч

Featured Replies

Коаксиал  ;)

• Отговори 190
  • Прегледи 23,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

При мен влиза класически коксиален кабел в кабелен модем Сиско.От там кабел отива в рутера. 

Да и при мен е коаксиален кабел. Няма спиране на нет и телевизия и затова съм толкоз време на Близу. Е все пак си имам и резервна свързаност. Съседа е на оптиспринт и понеже се грижа за компютъра му ми е дал достъп до рутера, който му е предоставен.

Момчета това със кабелите под земята и шахтите  става където е възможно. Неукия ром не разбира кое е медна жица и кое е пластмаса и стъкло. За него това е кабел и той пристъпва и го реже от дерек до дерек. Като види ,че се е прекарал  не казва на братчед си  ми си трае та и  ония да се прекара :)  От миналото лято до сега сме ходили да лепим магистралната оптика 24 пъти  защото те я изкопават от земята с кирката  и я режат . Оптиката е между Луковит и Червен бряг  покрай пътя. Сложихме и парче  от нея на  циментовото блокче и  написахме и табела  да не я копаят ,че не става за вторични ама те не ни вярват . Пожелавам ви да отидете в 2:30  нощеска  на фарове да лепите 8 влакна  и да ви вали  на главата дъжда.  Във моя град ако искаме всичко да мине под земята трябва  да извадим план къде какво ше се копае  и след това да минем 10 институции като водно,телефони,поща,енерго,кметство и тн. Като  си платим едни  180 000  лева за  копането на фирма и за такси на горните институции  ше имаме и ние оптика под земята. При 4000 абоната със средна такса от 15 лева вие сметнете кога  ше ги избием тия пари . за интернет  се плаща всеки месец 4000 лева+ заплати още 4000 + ток,телефони,гориво и тн. Ако тресне една светкавица и изгори 100 суича   по 22 лева  става бунт и всички ревът на умирачка,че нямат интернет. Говорил съм и с колеги и познати в други малки и големи градове  и там положението не е много по различно. Оптика грамотна има в центъра и в някоя странична уличка около него.

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Аз в добрич съм виждал как е изградена мрежата на абонат по почти същия начин по който е на снимките , но при него идва за нета отделно лан кабел .

Момчета това със кабелите под земята и шахтите  става където е възможно. Неукия ром не разбира кое е медна жица и кое е пластмаса и стъкло. За него това е кабел и той пристъпва и го реже от дерек до дерек. Като види ,че се е прекарал  не казва на братчед си  ми си трае та и  ония да се прекара :)  От миналото лято до сега сме ходили да лепим магистралната оптика 24 пъти  защото те я изкопават от земята с кирката  и я режат . Оптиката е между Луковит и Червен бряг  покрай пътя. Сложихме и парче  от нея на  циментовото блокче и  написахме и табела  да не я копаят ,че не става за вторични ама те не ни вярват . Пожелавам ви да отидете в 2:30  нощеска  на фарове да лепите 8 влакна  и да ви вали  на главата дъжда.  Във моя град ако искаме всичко да мине под земята трябва  да извадим план къде какво ше се копае  и след това да минем 10 институции като водно,телефони,поща,енерго,кметство и тн. Като  си платим едни  180 000  лева за  копането на фирма и за такси на горните институции  ше имаме и ние оптика под земята. При 4000 абоната със средна такса от 15 лева вие сметнете кога  ше ги избием тия пари . за интернет  се плаща всеки месец 4000 лева+ заплати още 4000 + ток,телефони,гориво и тн. Ако тресне една светкавица и изгори 100 суича   по 22 лева  става бунт и всички ревът на умирачка,че нямат интернет. Говорил съм и с колеги и познати в други малки и големи градове  и там положението не е много по различно. Оптика грамотна има в центъра и в някоя странична уличка около него.

O разбора, повярвай ми неукия ром много добре се е обучил. Другата страна на медала е, че той не участва сам в тези кражби. Но не са само циганите виновни. Често кабелите се късат и режат от конкурентни фирми в бранша. Също така повреди стават и като се копае от различни фирми.

Важното е че работи.

Точно така и при мен е същото окабеляване.

Антон Гълъбов, само за Г. Милев  - София не ми казвай каква е мрежата на Близу, че много добре знам за какво става въпрос. Радвай се и се моли да не тръгнат проблемите, че ще си оскубеш косите. В този квартал има канална мрежа не само на БТК, а една част е на Евроком, които са пък от образуваната Близу. Ама иди примерно в Редута да видиш как е изградена мрежата, всичко виси вън по диреците. Снимките, който си пуснал какво трябва да означават или да говорят? Стандартна инсталация на доксис модем, с един сплитер, който разклонява сигнала за ТВ и модема

Това което виждаш на снимките. 

Влиза 1 кабел  коксиален отива в сплитера единия кабел отива към тв другия отива към модема на Сиско.

Човек аз от къде да знам каква е мрежата в Редута или  Слатина   :)

Да не би  кабелите да са розови за да знам кое на кой е.  

Редактирано от Антон Гълъбов (преглед на промените)

Няма нужда от такова голямо окалябяване при мене са два-  коаксиален за цифровата / кабелната и ftp за нета . От тук нататък като се разпространиха в нас тв съм купил 2 долъпни сплитера за да има сигнал и за другите тв . Всичко стана за половин час .

При мен в кв.Гео Милев  кабелите с в шахтите на бтк.

Не помня от както съм абонат да е спирал нета или тв. 

И при мен е така. Ние сме почти съседи - аз съм в кв. Изток - гр. София. 

Определено съм доволен от Близу. Ползвам троен пакет - телевизия, интернет и стационарен телефон и

всичко е на шест.

Бързо забравих за гръмотевиците, дъждовете и липсата на интернет по няколко дни.

Това обаче беше "грижа" на предишния ми доставчик............вече не му помня името.

Хубаво, че преминах към Близу, за да разбера какво значи стабилна връзка.

Не съм много по четките и се включих в темата, за да използвам и да попитам дали знаете

някаква промоция? ;)

Сега съм на 15 лв., но от 1 юли ще станат отново 25 лв. Ако има нещо по-изгодно ще е голяма радост за

семейството, защото друг плаща сметката!  :D

Можем да махнем телефона и да понамалим телевизионните канали, че сега от 160 не гледаме повече от 15-16. :)

Дайте някоя оферта!  :wink12:

Редактирано от ilv323 (преглед на промените)

Близоо миналата година както и по миналата в Добрич имаха много проблеми , нестабилна скорост , връзка , гръмне ли гръм и след 1 час по улицата хвърчат 2 3 коли на близото . Ноо тази година не съм видял из  моя квартал нито една кола на близото . В Добрич мрежата им е изградена добре до блока но после от входа до горе картината е зле кабели стърчат , кутии пластмасови стърчат как така от силния вятър не са се разпаднали идея нямам ..Ако си оправят кутиите пред входа или ги вкарат в мазето /както гледам вече правят конкуренцията / ще са железни,  е тогава вече може да и да мигрирам към тях .

Редактирано от adersa (преглед на промените)

. Оптиката няма смисъл да се краде. При срязване става безполезна.

Значи за това всички малки , средни , големи доставчици са минали всичко живо на оптика дали ще е до квартала или до блока само и само заради сачовете защото в този случай те са прецакани с оптиката и мед по трасето няма как да намерят , аз съм виждал много шахти из квартала ни като са отворени и всичко е оптика вътре . В днешно време няма шанс да ми отреже лан кабела тъй като е на много високо и в входа . Ако почнат и тях да режат съм сигурен , че доставчика ми ще вземе крайни мерки там където има най-много кражби да се пусне FTTH . Но каквото и да доволства jonov оптиката до блока е най - добрия вариянт аз му викам по малкия брат на FTTH защото каквото и да чета , каквито разлики да правят то почти разлика няма в скоростно отношение .

Минали са на оптика защото нямат ограничения нито в трафика нито са енерго зависими както е при медния кабел. Разстоянието между 2 оптични суича може да е  от 10 до 100 километра  без това да влоши  трафика изобщо.Теоретично можеш да прекосиш  страната със 10  суича.При UTP кабелите на всеки 80 метра ти трябва  суич и си на 100 мегабита . Във малките населени места  е честа практика да се пусне магистралната оптика на 1 гигабит  във няколко точки   и после от там  цепим на  няколко мрежи по 100  пак на оптика. Така със малко  интернет трафик и инвестиция ше покриеш град  с размера на Плевен  примерно. И вече  който иска само сменя суичовете с 12-24 портови оптични  и пуска FTTH  със медия конвертори   за по 40 кинта бройката.

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

хаха, а дано - ама надали...

Аз не вярвам и този път да се стигне до сделка. Близу се продават от като са се обединили двете компании. До сделка не се стига именно поради причините посочени в статията. М/у другото в нея има доста истина. Който ги купи, ще трябва доста да вложи, за да консолидира първо тяхната пробита мрежа и целия технически арсенал и след това евентуално да затрие този бранд, защото явно той няма позиция на пазара. Или пък може направо да се почне със скъпия бранд и после технически реконструкции, ама по мое скромно мнение това би било грешка, защото действията на Близу до сега бяха именно такива. Огромни инвестиции в маркетинг и реклама, а никаква техническа подплатеност. Меринджеите, се надпреварваха да наливат луди пари в касите и да "извадят" офисите на светло, за да реализират повече продажби, но има едно голщмо НО. Всеки първокурсник-икономист знае, че опаковката продава. Е да, ама до време и това е краткосрочна инвестиция. Мрежата се задъхва и не можа да отговори на очакванията и отдавна умните абонати на второ четене си биха камшика. Опитаха се да привличат пак с маркетингови трикове за скорости на DW от 400 mbps, ама не там е въпроса. Телевизита не им е лоша, но доказано е вече, че абонатите се интересуват повече от Интернета и като ще се предлага комплексна услуга, то тя трябва да е балансирана. Няма какво да им правим разбор. За нас потребителите е добре пазара да е наситен с независими компании, а не да има монополисти, щото тогава ще страдаме.

п.п. Катето така и на иска да се включи с мнение - липсва ми ;)

Редактирано от exwol (преглед на промените)

Народа се радва на шарено  :) обещава се едно , друго се доставя , но вече хората хапнали куката няма отърване . Точно заради това са скъпите реклами , да излъжем народа , после две години го тормозим и накрая като река да се откажа се намесва отдела за задържане на клиентите и се пазарим . Телевизията им  трябва да си платил всички канали , иначе там през два месеца се намира някой празноглавец който прави разни пакети спорт , супер спорт и не знам си още какво - хората постоянно реват че им спират канали и трябва да преподписват на други пакети и тн. 

И все пак си мисля че е по хубаво да ги има близу  , от колкото да мине в ръцете на БТК и ментел  ;)  

Редактирано от jonov (преглед на промените)

И все пак си мисля че е по хубаво да ги има близу  , от колкото да мине в ръцете на БТК и ментел  ;)  

оооо да, с това напълно съм съгласен. Аз даже го споменах в поста си по-горе, че глобализацията и сливането на доставчиците не е в наша полза. Такa, че е добре някоя друга акула да налапа Близу, но ще видим.

Редактирано от exwol (преглед на промените)

Здравейте,

Записах се за промото им 3месечен договор 100мбит по 9.99 на месец.

Не исках да се впускам в дълбоките води на 2год. договори при положением, че има толкова недоволни от тях. 

Затова реших да ги тествам за тези 3месеца как ще се държат. За по малко от 24 часа ми се обадиха, че строител ще дойде и трябва да му осигуря достъп до мазите . Кабелът не е влъзъл и стои пред входа в гофра.

Някой техен абонат може ли да покаже скорошен спиидтест към Европа / Америка / торренти и да напише на каква скорост е. Ще съм му благодарен.

Това, което видях в офиса, бе на техния профил от 150Mbit в офиса ... си сваляше с 110Mbit/s от youtube.com . Speedtest-а отново даваше такива резултатите от Европа. Към БГ бе 145Mbit speedtesta .

edit: И ако може да кажете - като сваляте торенти на max скорост без да слагате ограничения, може ли да гледате едновременно и youtube 1080p без да Ви сече ?

Редактирано от markata (преглед на промените)

Много са ти големи изискванията  :)  какво ще захранваш , блок , квартал или цяло село  :) ако не сваляш филми по 50 гб не виждам за какво са ти повече от 20  мегабита  :D

Интернета ми от село 50/25 в момента безжично 

4448724606.png

4448728724.png

4448732002.png

Не забравяй че много зависи в какво състояние им е мрежата в квартала в който живееш . Предполагам че ще се набуташ със доксис  :)  по добре виж на комшиите как е .

Това което аз тествам е лан мрежа като оптиката е на другия стълб и аз съм на първия суич .

Здравейте,

Записах се за промото им 3месечен договор 100мбит по 9.99 на месец.

Не исках да се впускам в дълбоките води на 2год. договори при положением, че има толкова недоволни от тях. 

Затова реших да ги тествам за тези 3месеца как ще се държат. За по малко от 24 часа ми се обадиха, че строител ще дойде и трябва да му осигуря достъп до мазите . Кабелът не е влъзъл и стои пред входа в гофра.

Някой техен абонат може ли да покаже скорошен спиидтест към Европа / Америка / торренти и да напише на каква скорост е. Ще съм му благодарен.

Това, което видях в офиса, бе на техния профил от 150Mbit в офиса ... си сваляше с 110Mbit/s от youtube.com . Speedtest-а отново даваше такива резултатите от Европа. Към БГ бе 145Mbit speedtesta .

edit: И ако може да кажете - като сваляте торенти на max скорост без да слагате ограничения, може ли да гледате едновременно и youtube 1080p без да Ви сече ?

Значи аз как го виждам. Ако не сложиш някакво ограничение на  торент клента  той ще се опитва да сваля на макс.

6ee7a3feae5c72c8.png

Това е при мен при положение че рутера ми не е гигабитов и повече не може. Иначе като почна да правя нещо с браузера и скоростта пада веднага.

Добре де а  срещу каква сума ????????

Защото аз ползвам  цифрова телевизия   с всички възможни програми  + домашен телефон с 1000 минути  към всички фиксирани  и ще плащам по 28лв следващите 6 месец.

Въпроса не е в  скоростта а колко получаваш срещу парите си.

Или това не е добре 

683e7ad8b5c03842.png

Редактирано от Антон Гълъбов (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.