Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

blizoo...бягайте далеч

Featured Replies

А пък при мене никога не е падала скоростта оптика до квартала и оптика да сградата разликата е огромна л

Абе младеж!

Що не вземеш да се спреш с твоята оптика? От 2009 година, както са те включили и си се регистрирал, само това си говориш и хвалиш в този форум.Толкова ли си гламав , за да не се сетиш, че си омръзнал с тези постове? А ние, че си се бъзикаме един с други, то е заради това, че се познаваме още от едно време, когато при тебе не че е имало оптика, а не е имало интернет! Крайно време е да се усетиш!

• Отговори 190
  • Прегледи 23,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Абе младеж!

Що не вземеш да се спреш с твоята оптика? От 2009 година, както са те включили и си се регистрирал, само това си говориш и хвалиш в този форум.Толкова ли си гламав , за да не се сетиш, че си омръзнал с тези постове? А ние, че си се бъзикаме един с други, то е заради това, че се познаваме още от едно време, когато при тебе не че е имало оптика, а не е имало интернет! Крайно време е да се усетиш!

Право във емоциите го удари  :D

Абе младеж беше ли ти много хубаво само като четеше форума преди 1 седмица махнаха ти банна и пак се развихри неподготвен май плачеш за още дълги почивки мир и тишина имаше като те нямаше .

adersa, пичаго извинявай, че ще ти разваля ентусиазма и ще ти убия скоростта, която си набрал напоследък, ама все чета твой постове по целия форум за тая пуста оптика и все говориш за неща, от които не разбираш изобщо. Мани ги ти батя ти jonov и LZ4JW, те са от стара коза яре :) , а ти си далеко от некои работи и е добре да замълчиш понякога. Това, че си научил значението на няколко абревиатури като FTTH, FTTB не те прави компетентен. Разбрахме го този твой доставчик в Добрич, че има оптична мрежа, ама само да ти кажа, че това не е кой знае колко революционно ;) Освен всичко друго темата е за Интернета на Близу. Карай го по-спокойно. Има време, ще порастеш.

Редактирано от exwol (преглед на промените)

adersa, пичаго извинявай, че ще ти разваля ентусиазма и ще ти убия скоростта, която си набрал напоследък, ама все чета твой постове по целия форум за тая пуста оптика и все говориш за неща, от които не разбираш изобщо. Мани ги ти батя ти jonov и LZ4JW, те са от стара коза яре :) , а ти си далеко от некои работи и е добре да замълчиш понякога. Това, че си научил значението на няколко абревиатури като FTTH, FTTB не те прави компетентен. Разбрахме го този твой доставчик в Добрич, че има оптична мрежа, ама само да ти кажа, че това не е кой знае колко революционно ;) Освен всичко друго темата е за Интернета на Близу. Карай го по-спокойно. Има време, ще порастеш.

Оригинален и точен коментар евала колега нека да сме в темата а не да спамим .

Тааа някой вече ли е на 200mbps на близото да сподели няколко теста .

На розовите близалки това им беше просто рекламен трик. Послучай някаква годишнина вдигнаха двойно скоростите на интернета (естествено срещу преподписване), което отдавна трябваше да го направят, тъй като средната им тарифа (съпоставено с цените при другите оператори) е 25 мбита, но те го направиха чак сега с "грандиозен" маркетинг. Та за тези 200мбита, просто нямаше как да оставят празно полето срещу 100мбита, трябваше и него да "удвоят", а вече дали и един техен потребител има подходяща лан карта няма никакво значение.

За адреса тестове на скорост - това е в града - по договор 50/25  а на село - като се прибера във петък  ;)

4387103037.png

post-1048-0-45444900-1432650519_thumb.pn

Как оптичен  :) оптиката е до квартала и това не значи че трябва да имам 100 мб . за толко плащам 15 лв . Ако поискам и 100 ще пуснат  - ама не ми трябва и това не го ползвам  :no-no: В момента съм със лаптоп и за теста специално го вързах с кабел , само за да ти покажа че това което плащам го получавам . Иначе лаптопа ползвам безжично , няма N стандарт и си крета на 20 мбит. :)  

ТЕ - безжично колко му е силицата  :) за чии са ми 100 - да се хваля като теб ли  :no-no: и моля те не ме обиждай че рекламирам близу . Аз имам изписани романи по форумите , а във тяхния форум три ника ми блокирват  :)

4387135833.png

Редактирано от jonov (преглед на промените)

Пиъринга  е един голям лан  и за доставчиците тоя трафик не струва нищо. Истината   е във международния трафик. скоростта ви от Перник до София   не е  интересна за никого защото е на 1 конвертор разстояние . Цяла България  може да минете с  10 конвертора  за под 5 мс. със 10ГБ трасета  и това ще струва  колкото е цената на  оптиката и конверторите. По тия прични нямате и ограничения на голяма част от доставчиците и  пиаринга ви е 1:1 докато на международния  сте сте със шейпъри 1:20  защото цената му е 4 евро на мегабит .

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

4403101416.png

А това ме е реалната скорост на 7 годишния лаптоп Делл когато кабела излиза от кабелния модем и отива направи в лаптоп не в рутер.

Редактирано от Антон Гълъбов (преглед на промените)

Лошото на тоя адсл  :) че ъплоуда е нисък - те - повече от 6 няма  :) ако пращаш на някой файл , оня ще стане за бръснене докато го получи  :)

Но тази технология е удобна за чорбаджията 

Близу специално хич не ги обичам, те много си обикалят така по улиците. Кво да ви кажа, една година съм бил на тях... 
Ха се гръмне, ха вали 2 минути-нет няма цял следобед (особенно ако дъжда е сутрешен интернета е чак към 5-6 ч.). Това най-редовно. Най-много се молих да не вали в петък, защото техниците им не работили събота и неделя, и така 2 дена нямаше интернет, до понеделник следобед (!). Като ги питаш какви са тия постоянни прекъсвания-ромите крали кабели по блока. Хубаво де, един път, втори път-е тия роми през 3 дена ли крадат един и същи кабел...?! Цяла година едни и същи извинения. Тия роми абонамент си бяха направили за великия им кабел. 

Минах на Виваком и проблема се реши-вън гърми и трещи, интернета е 6 (не правя реклама, просто казвам). Е, по-скъпички са и с по-ниски скорости от предлаганото от blizoo, но поне са постоянни, а за смяна на рутер техник е идвал и в неделя вкъщи, така, че евала на съпорта им-през ноща им се обаждам, сутринта техника в нас. Да не говорим колко бързо работят, личи си , че си разбират от работата. От тогава на Blzioo-не. Че нали точно като е лошо времето и не може да излезеш ти трябва интернета вкъщи бе...

А така  е  с най високата предлагана скорост в момента 200mbps.

Преподписах си договора за още 2 години. Всички възможни канали без турските,200mbps и домашен  телефон за 28лв за 6 месеца.

post-24956-0-62009000-1433515444_thumb.p

Близу специално хич не ги обичам, те много си обикалят така по улиците. Кво да ви кажа, една година съм бил на тях... 
Ха се гръмне, ха вали 2 минути-нет няма цял следобед (особенно ако дъжда е сутрешен интернета е чак към 5-6 ч.). Това най-редовно. Най-много се молих да не вали в петък, защото техниците им не работили събота и неделя, и така 2 дена нямаше интернет, до понеделник следобед (!). Като ги питаш какви са тия постоянни прекъсвания-ромите крали кабели по блока. Хубаво де, един път, втори път-е тия роми през 3 дена ли крадат един и същи кабел...?! Цяла година едни и същи извинения. Тия роми абонамент си бяха направили за великия им кабел. 

Минах на Виваком и проблема се реши-вън гърми и трещи, интернета е 6 (не правя реклама, просто казвам). Е, по-скъпички са и с по-ниски скорости от предлаганото от blizoo, но поне са постоянни, а за смяна на рутер техник е идвал и в неделя вкъщи, така, че евала на съпорта им-през ноща им се обаждам, сутринта техника в нас. Да не говорим колко бързо работят, личи си , че си разбират от работата. От тогава на Blzioo-не. Че нали точно като е лошо времето и не може да излезеш ти трябва интернета вкъщи бе...

Аз съм на Близу и подобен проблем никога не съм имал. Вече съм 8 години при тях. Както казах и преди зависи в дадения район каква им е мрежата и поддръжката както и съответните техници.Това важи за всеки интернет доставчик. Колкото до ромите и кражбите на кабелите въобще недей да се чудиш. Това, което са ти казали, че се краде постоянно е точно така. 

Е краде се, ама не всеки ден.

Понякога са толкова нагли мангалите , че и всеки ден....повярвай ми  :D

Два поредни дни ходя по сигнали за кражби на кабели , дори има и камери на които боклуците са заснети  :) сега , те дали са знаели за камерите  :(  но да се надяваме че тия специално , скоро няма да крадат  ;)

Като им са на дърветата кабелите и кутията стърчат по входовете и аз така ще мога да открадна . На стари мрежи не са правени ъпгрейд и всичко си остава така . Моя доставчик кабелите магистралните под земята , оптично трасе от шахтата до мазата ,  и при мене идва лан кабела . Кутията от която идва кабела е закачена много на високо и кабела не виси като коледна елха на вънка а е във вътрешните части на входа .

Е краде се, ама не всеки ден.

Всеки ден се краде,особено ако има медни кабели.

При мен в кв.Гео Милев  кабелите с в шахтите на бтк.

Не помня от както съм абонат да е спирал нета или тв. 

Да, защото там има оптика, а не медни кабели. Оптиката няма смисъл да се краде. При срязване става безполезна.

При мен в кв.Гео Милев  кабелите с в шахтите на бтк.

Не помня от както съм абонат да е спирал нета или тв. 

И какъв кабел стига до теб ако не е тайна utp / или оптичен .

Моя кабел помня последно го сразяха циганите когато висеше отвънка като елха беше през 2008 лятото и от тогава всички кабели ги набутаха през вътрешната част и ъпгрейднаха мрежата и от тогава нямам прекъсвания на нет и тв на моя доставчик градския .

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.