Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пентагонът: ”Ислямска държава” е по-опасна от ”Ал Кайда”

Featured Replies

Чета, че иракчаните нямали против, да поканят вежливите руски самолети, на гости. :D И таз ако стане, ония в САЩ, ще се откачат тотално.

Мдаа

Премьер-министр Ирака Хайдер аль-Абади заявил, что разочарован поддержкой, которую оказывает иракским войскам возглавляемая США коалиция в борьбе против радикальной группировки «Исламское государство», отметив необходимость широкой коалиции с участием РФ и Ирана.

В частности, премьер-министра процитировал один из европейских телеканалов на своей странице в соцсети: «Мы не получаем внушительной военной поддержки США по борьбе с Даиш (арабское название «Исламского государства»), нам нужна широкая коалиция с участием России и Ирана».

http://www.glasove.com/categories/komentari/news/v-oon-putin-dokaza-che-e-svetoven-lider

Агресивната намеса в страни като Либия и Сирия, вместо да реформира държавата, я разруши и вместо демокрация и прогрес донесе насилие, бедност и социална катастрофа. „Разбирате ли сега какво направихте?“ – риторично попита Путин западните си колеги. Терористичните организации като ИДИЛ също не възникваха на празно място, а се отглеждаха от Запада срещу неугодните му режими. 

Следователно в борбата срещу терора международната общност, и особено важно – мюсюлманските страни – трябва да се съюзят с легитимните правителства като това на Асад. И Западът ще трябва приеме това условие, ако не иска да бъде злепоставен като покровител на ИДИЛ – и ако Обама още се инати, Камерън вече започна да праща в ефира пробни сигнали за възможна бъдеща работа с Асад. И тук българската десница, която организираше у нас семинари на „умерената сирийска левица“, ще бъде в скоро време изоставена от Запада. 

Цялото мнение горе във връзката.

• Отговори 10,7k
  • Прегледи 531,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• На мен друго ми е чудно. Как тия, дето привеждат подобни примери и обясняват колко лошо било положението в Русия, как там имало н'ам-си-къф-си режим, че те всъщност били русофили, ама само антипутинис

• Да ви напомня за едни други теми? Източник: https://www.facebook.com/profile.php?id=100008407154266&hc_location=ufi

• САЩ не само създадоха ИДИЛ. САЩ до последно покровителстват, съдействат и финансират ИДИЛ, доколкото в техните очи ИДИЛ е единствената алтернатива на сирийския президент, съответно- на руското хуманит

Публикувани изображения

Иракчаните ме изненадват. Може би вече не искат да са колония на САЩ. 

Представител на Русия в информационния център за борба с „Ислямска държава" в Багдад е ген.-лейтенант Сергей Кураленко, съобщава Министерството на отбраната на РФ.

„Организирано е тясно взаимодействие с представителите на Въоръжените сили на Иран и Ирак, за целите на оперативния обмен на разузнавателни данни и предотвратяването на възможни инциденти във въздуха", каза представителят на руското министерството Игор Конашенков и подчерта, че не е планирано участие на руски войски в наземни операции.

Ударите по позициите на терористичната групировка „Ислямска държава" ще бъдат координирани от създадения в Ирак координационен център, заяви посланикът на Сирия в Москва Рияд Хадад в интервю за ТАСС вчера.

http://www.cross.bg/tzentur-islyamska-irak-1482649.html

"Не искат да им дадат информация" не е равно на "не знаят".

не дават информация,защото руснаците бомбардират терористични тренировъчни лагери на цру!:)

не дават информация,защото руснаците бомбардират терористични тренировъчни лагери на цру!:)

Че те ЦРУ имат и у нас тренировъчни лагери и ...тролове. Да заповядат руснаците, а ние ще се видим и чуем отново с тролската банда на ФАЩ,, когато ни дойде времето да се присъедим към тях в Ада.

Чудя ти се... на какво се радваш, та чак припискваш като коконка... на какво?

Не ти ли минава през главата, че това все пак е война(тя ли ви радва вас - петата колона)?

Не ти ли минава през главата, че все пак много нагласени(че и снимани с дрон) са картинките, които самото МО на Русия разпространява?(тъкмо като за промити мозъчета)

Не ти ли минава през главата, че ония изроди от ИДИЛ ще поспретнат тук-там из Русия някой и друг теракт, ей така, за отмъщение?(ама какво ви пука на вас, вие не сте там, нали?)

На какво все пак се радваш, а?

Разбира се, че се радвам, че най-накрая се намери кой да се заеме с унищожението на злото ИД!Надявам се, че поне тук сме на едно мнение, че ИД е зло?Казваш това е война, да така е, и ако не си забелязала тя се води от няколко години!Разликата е, че сега има нов играч на полето с желание да я завърши.И бъди сигурна, че ще я завърши, личи си по действията, подготовката и организацията!Да, възможно е ИД да опитат нещо в Русия, но на война е така биеш, може и ти да отнесеш някой шамар.Русия е направила преценка и си поема риска.Има и нещо друго, каква е гаранцията, че дори и да не се намесва, ИД няма да се опитат да направят някой теракт в Русия?Така, че може да се приеме и като изпреварващи действия от страна на Русия.И последно как според теб освен, чрез война може да се премахне този тумор ИД?Може би да ги поканят на чай в Бъкимгамския дворец, където учтиво да ги помолят да спрат да убиват и изнасилват невинни?

Ей, за малко американските тролове да ни запушат устата( Аз се уплаших и затова смених името си, млъкнах и...).  Всъщност къде са те? Отдавна не бях  влизал и чел тия теми от форума, но съм изненадан от отсъствието им тия дни. 

Ислямската групировка Джейш ал-Ислям обяви война на Русия!

Финансираната от Саудитска Арабия групировка Джейш ал-Ислям обяви война на Русия, съобщи „Ню Йорк Таймс” без да назовава източника си. Бойците на групировката имат свои позиции в околностите на сирийската столица Дамаск и воюват както с правителствените войски на Башар Асад, така и с ислямистите от „Ислямска държава”. Просаудитските терористи са обявени от Сирийския център за мониторинг на правата на човека през пролетта на 2015 година за най-голямата опозиционна на режима в Дамаск военна сила на изток от столицата.

Лидер на групировката е шейх Захран Алуш, който сам обяви, че неговите бойци са 17 000. Според „Дейли Мейл” Джейш ал-Ислям разполага и с бронирана техника, в това число и танкове.

От 2013 година групировката е в ислямската коалиция „Ислямски фронт”, която иска да установи шериата в Сирия. По това се различава от „Сирийската свободна армия”, която също е опозиционна на Башар Асад.

Спекулация за свален руски самолет в Сирия. С оглед източника, чака се потвърждение или опровержение от по-сериозен такъв.

http://m.blitz.bg/news/article/364849

Аз не видях да е свален самолета. Поне на видеото нищо подобно не се вижда. 

Е, сега вече ще ги размажат. Поне руснаците ще си имат причина да водят военни действия. Обявили били война, хаха.  Колкото ние навремето обявихме на Съветския Съюз и Германия. Така я обявихме, че само ние разбрахме. 

Разбира се, че се радвам, че най-накрая се намери кой да се заеме с унищожението на злото ИД!Надявам се, че поне тук сме на едно мнение, че ИД е зло?Казваш това е война, да така е, и ако не си забелязала тя се води от няколко години!Разликата е, че сега има нов играч на полето с желание да я завърши.И бъди сигурна, че ще я завърши, личи си по действията, подготовката и организацията!Да, възможно е ИД да опитат нещо в Русия, но на война е така биеш, може и ти да отнесеш някой шамар.Русия е направила преценка и си поема риска.Има и нещо друго, каква е гаранцията, че дори и да не се намесва, ИД няма да се опитат да направят някой теракт в Русия?Така, че може да се приеме и като изпреварващи действия от страна на Русия.И последно как според теб освен, чрез война може да се премахне този тумор ИД?Може би да ги поканят на чай в Бъкимгамския дворец, където учтиво да ги помолят да спрат да убиват и изнасилват невинни?

Предполагам, че сме на едно мнение и, че "ръчкането" в арабския свят е голямо зло, което ражда такива уроди като ИД. Досега ръчкаха американците, сега и Путин се включи. И нещата хич не са за радост, колега, за ужас са! Дали Путин ще унищожи ИДИЛ... не се знае. Все ми е на мисъл, че ще плъзнат из целия свят да си водят измисления джихад(за мен отдалечеността им от Исляма клони към безкрайност), с още по-голяма злоба и безпардонност. Те плъзнаха вече(няма как част от мигрантите да не са джихадисти с ясна задача и цел).

Наистина не е за радост. Поне според мен.

Пък и предвид годината уж усилени бомбардировки на американците, в която година ИДИЛ превзеха още територия и разрушиха древни ценности... просто не вярвам, че нещо добро ще се случи. Напротив - малко трябва и може да пламне грандиозен огън...

Предполагам, че сме на едно мнение и, че "ръчкането" в арабския свят е голямо зло, което ражда такива уроди като ИД. Досега ръчкаха американците, сега и Путин се включи. И нещата хич не са за радост, колега, за ужас са! Дали Путин ще унищожи ИДИЛ... не се знае. Все ми е на мисъл, че ще плъзнат из целия свят да си водят измисления джихад(за мен отдалечеността им от Исляма клони към безкрайност), с още по-голяма злоба и безпардонност. Те плъзнаха вече(няма как част от мигрантите да не са джихадисти с ясна задача и цел).

Наистина не е за радост. Поне според мен.

Пък и предвид годината уж усилени бомбардировки на американците, в която година ИДИЛ превзеха още територия и разрушиха древни ценности... просто не вярвам, че нещо добро ще се случи. Напротив - малко трябва и може да пламне грандиозен огън...

Да, Нел, грешка беше да се "ръчка" в арабския свят и да се налага демокрация със сила.

Чудовищата, които се нароиха след тази груба намеса едва ли ще бъдат унищожени толкова лесно, имайки предвид времето, което им дадоха да укрепнат и да пуснат пипалата си по цял свят.

Предвид мигрантската криза, маскирана като бежанска, можем да очакваме засилване на тероризма, най-вече в Европа, което е много много обезпокоително.

Все някой трябваше да предприеме решителни действия за унищожаване на злото, наречено ИД и се радвам, че Русия го направи.

Надявам се към Русия, Сирия, Иран и Ирак да се присъединят още държави, защо не и САЩ и злото да бъде победено час по-скоро.

Вярвам, че ИДИЛ и другите подобни на нея формирования ще бъдат унищожени.

Русия, май се оказа "манна небесна" за близкоизточните държави, след като опитаха от ФАЩ. Чудя се кога и северноафриканските страни с "демократичните" пролети, които произведоха толкова много пролетарии и смърт1 ще поискат от Русия да ги освободи и кога ние ще го поискаме.

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

Не ти ли минава през главата, че ония изроди от ИДИЛ ще поспретнат тук-там из Русия някой и друг теракт, ей така, за отмъщение?(ама какво ви пука на вас, вие не сте там, нали?)

На какво все пак се радваш, а?

Ти мислиш че този вариант не е пресметнат ли вече ? Мислиш че би учудил много Путин и съветниците му ли ? На война като на война няма да ги оставят да си разхождат коня как им е кеф. А и знам (от историята) с каква ръка действа Вова кога трябва да се преговаря с терористи. Изобщо няма да си губи ресурс и време да ги разхожда по съдилища. Направо при Алах ...

И много се радвам че ги метна най накрая все някои трябваше да се заеме с тая работа а не да се въдят като хлебарки подхранвани с оръжия и опит от САЩ.

Сега само остана да им раздадат и Стингърите и ще ви светнат очите от радост на теб и  още няколко в темата ама няма да се повтори историята с Афганистан определено.

Сега само остана да им раздадат и Стингърите и ще ви светнат очите от радост на теб и  още няколко в темата ама няма да се повтори историята с Афганистан определено.

Не се ли усещаш когато говориш глупости?

Да, знам как действа Вова, то и затова е пълно с чеченци в ИДИЛ, а за Афганистан... все си мисля, че точно СССР ровна в кошера и разпиля осите.

Редактирано от Нел (преглед на промените)

Не се ли усещаш когато говориш глупости?

Не разбира се не се усещам. Какви още факти и доказателства ти трябват за да ти стане ясно че САЩ въоръжават и обучават и тия диваци ?

И припомни ми отново за ония трима сирийски братя какво мислят за режима на Асад че като гледам някои "пропагандни видеа" де никога няма да ги пуснат по западни медии нещо не ми се вързва картината.

Цяла Европа се радва кога САЩ откриха втори фронт във ВСВ (кога им запари разбира се) ама сега положението не било за радост!!!

Трябва ли Вова да чака да му запари пред портите ?

Не разбира се не се усещам. Какви още факти и доказателства ти трябват за да ти стане ясно че САЩ въоръжават и обучават и тия диваци ?

И припомни ми отново за ония трима сирийски братя какво мислят за режима на Асад че като гледам някои "пропагандни видеа" де никога няма да ги пуснат по западни медии нещо не ми се вързва картината.

Цяла Европа се радва кога САЩ откриха втори фронт във ВСВ (кога им запари разбира се) ама сега положението не било за радост!!!

Трябва ли Вова да чака да му запари пред портите ?

Не помня някога да съм била на страната на външната политика на САЩ и няма как да ми припишеш нещо такова.

Но! Не съм и на страната на външната политика на бившия СССР и сега на Русия.

От чудене къде да си дянат оръжията, които произвеждат в несвяст и къде да си пратят армиите, които им гълтат баят от държавните бюджети и едните и другите(САЩ и Русия) създават ей такива изроди като Ал Кайда, ИДИЛ и проч. ислямски фундаменталисти.

На Вова и по наследство(така да се каже) му пари пред портата  -  Афганистан, а после и двете чеченски войни.

Както и да е.

А ти си се радвай, едва ли моите притеснения могат да попречат на нечия радост!

Аз на теб ще ти препоръчам още веднъж да изгледаш оня забравен вече документален филм на Пламен Пасков. Вероятно ще се учудиш какво разказват самите чеченци за войните в Чечня. Кой ги е финансирал и на какво се дължат. И не, не са САЩ.

От чудене къде да си дянат оръжията, които произвеждат в несвяст и къде да си пратят армиите, които им гълтат баят от държавните бюджети и едните и другите(САЩ и Русия) създават ей такива изроди като Ал Кайда, ИДИЛ и проч. ислямски фундаменталисти.

Създаване на тероризъм и всяване на страх както и сваляне на неудобни правителства след въоръжени преврати  е запазена марка на САЩ. Така като се замислиш не чувстваш ли че споменаването на Русия в горното ти изречение е малко неуместно или поне силно преувеличено?

Чечня е готова да изпрати пехота в Сирия за борба с „Ислямска държава“. Това каза в интервю за РСН, лидерът на републиката Рамзан Кадиров.
Според него чеченците са дали „клетва в Корана“ да се борят срещу „Ислямска държава“ и той моли от тяхно име да им се даде разрешение да участват в „тези спецоперации“.

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5019968

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.