Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пентагонът: ”Ислямска държава” е по-опасна от ”Ал Кайда”

Featured Replies

Ердоган ме "радва", как само използва ИД за предлог да бомбардира кюрдите, които са му враг номер 1. Пълна каша се заформи в Близкия Изток. 

• Отговори 10,7k
  • Прегледи 532,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• На мен друго ми е чудно. Как тия, дето привеждат подобни примери и обясняват колко лошо било положението в Русия, как там имало н'ам-си-къф-си режим, че те всъщност били русофили, ама само антипутинис

• Да ви напомня за едни други теми? Източник: https://www.facebook.com/profile.php?id=100008407154266&hc_location=ufi

• САЩ не само създадоха ИДИЛ. САЩ до последно покровителстват, съдействат и финансират ИДИЛ, доколкото в техните очи ИДИЛ е единствената алтернатива на сирийския президент, съответно- на руското хуманит

Публикувани изображения

@Нел това удобно го пропусна. 

Ал-Ка̀ида (на арабски: القاعدة‎, al-Qā'idah, "основата") е сунитска ислямистка терористична организация, ръководена от саудитския терорист Осама бин Ладен и неговия заместник египтянина Айман ал Зауахири.

Организацията води началото си от няколко по-малки групировки, създадени по време на съветската операция в Афганистан през 1980-те год., когато са активно подкрепяни и обучавани от ЦРУ и Саудитска Арабия. За това свидетелстват множество доказателства, сред които статия във в. "Гардиън" на бившия британски външен министър Робин Кук[1], както и известните снимки от 1980-те год. на Збигнев Бжежински (тогава държавен секретар на САЩ) с Осама бин Ладен в Афганистан [2] [3].

Това е невъзможно. Докато изучат въпроса, няма да остане кьорав лагер на каквото и да е умерени терористи. :D

Те една година изучават ИДИЛ  и явно имат успех, щом се разраства непрекъснато. 

Наистина, подкрепата на Асад от страна на Русия, може да се окаже печелившата карта на американските тролове. Българина  в повечето случаи  е либерален и да му набиеш в главата, че руския диктатор подкрепя себеподобните диктатори, може да свърши много голяма работа. Особено ако диктатора Путин отново се разграничи от обикновения руски мужик.  Нарича се "раделяй и владей" - Путин е лошия, подкрепя лошите, а добрите хорица са потиснати и объркани. Това върши страхотна работа на българина, който винаги симпатизира не неоправдания. 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

А аз твърдя, че(за последен път го казвам, че и на мен ми омръзна едно и също да повтарям)

1. Осите бяха разровени още 1979 год. с онази нелепа война на СССР в Афгатистан(ясно, че не е Вова тогава, то и американските президенти се сменят) . Тогава се заражда Ал Кайда от няколко афгански групировки.

2. Двете войни в Чечения оставят зад себе си множество неголеми банди, състоящи се от радикални ислямисти,  така наречените „уахабитски джамаати”.

3. Проблемът на Русия в Северен Кавказ само привидно изглежда разрешен, за това говорят множеството чеченци в ИДИЛ, а се знае(поне това съм чела), че ИДИЛ е отроче на Ал Кайда.

Сега ти ми кажи - виновен ли е(индиректно, разбира се) "Вова" за възникването на Ал Кайда и ИДИЛ?(не оневинявам американската външна политика в никакъв случай)

Ако ще се връщаме назад в историята, осите бяха разбутани още с началото на Студената война. След това по идеологически причини и двете страни взаимно си правеха куп мръсотии. След като афганистанската авантюра на Съюза приключи, отново с финансиране от тяхна страна, САЩ също решиха да се пробват там. Ако не беше финансирането от тяхна страна, тия групички щяха да си останат местни въстаници и нищо друго. Само че не - особено в последните 15-16 години те направиха всичко възможно това да не се случи. Беше им необходимо там да няма мир - държи цените на нефта високи, а нефтените и газовите полета наоколо се превземаха едно по едно. Да си спомним престъплението в Ирак, което те дори не се посвениха да си признаят. И какво? Ми нищо. Тези групировки винаги, още оттогава, са били подхранвани и финансирани именно от тях или от съюзниците им с тяхно одобрение и съдействие. Не, аз продължавам да не разбирам какво общо има Русия с ИДИЛ-и, Ал-Кайди и т.н. Ако не бяха непрекъснато подхранвани финансово, обучавани и снабдявани с оръжие от другата страна, тях отдавна нямаше да ги има. След разпадането на СССР на САЩ им беше необходим враг. След като техният ВПК почна да изпитва загуби, последва театърът "11 септември". Всички знаем какво последва след това. После за враг отново беше посочена Русия... досега. Имало чеченци в ИДИЛ - има, щото бяха финансирани от Великобритания, и след като в Чечения ги разбиха, са се присъединили. Проблемът в Кавказ бил само привидно разрешен, говорели... кои? Тези, които СА проблемът там.

Не, не е виновен - нито директно, нито индиректно - муджахидините, "Ал-Кайда", ИДИЛ, после ИД, бяха създадени умишлено от все едни и същи хора, поддържани от все едни и същи хора и осигурявани логистично, финансово и политически от все едни и същи хора. Какво е сега Афганистан? Ирак? Либия? Йемен? Египет? Сирия? Кой предизвика това, че те в момента са само една територия на картата и нищо друго, че там процъфтяват всякакви идили и миндили? Путин ли организира бомбардировките и свалянето на законните правителства?

Нел, нали не смяташ, че Ал Кайда е създадена с цел да направи живота в Афганистан по-добър?Много им пука на американците как живеят хората там, целта беше да се нанесе удар по идеологическия и военен противник СССР.И трябва да признаем, че успяха, но.....какво стана после?Афганистан стана една нормална държава, или не точно, даже напротив?Всъщност може да изгледаш филма "Войната на Чарли Уилсън" и да видиш как накрая на филма, когато Уилсън иска конгреса да отпусне пари за построяването на училища и други граждански обекти за възстановяването на нормалния живот в Афганистан, като сумата е многократно по-малка от отпусканите до тогава средства за закупуване на оръжия, конгресът отказва с мотива, че руснаците вече напускат Афганистан и не нужно да се харчат повече пари.

@Нел това удобно го пропусна. 

Не си чел качествено :D Не съм го пропуснала. На предната страница обяснявам на Изабел защо не си падам нито по Обама, нито по Путин(като представители на двете най-големи "империи" така да се каже в днешно време)

Ванка, явно се различаваме по това, че аз никога не намирам само един виновен. :D Винаги са повече и винаги се оправдават един с друг.

Нел, нали не смяташ, че Ал Кайда е създадена с цел да направи живота в Афганистан по-добър

Стига бе, хора! Наистина ли не разбирате, че целите и на американците и на руснаците(на политиката им) са ми ясни. На вас явно просто не ви е ясно, че няма разлика.

Редактирано от Нел (преглед на промените)

Ако ще се връщаме назад в историята, осите бяха разбутани още с началото на Студената война. След това по идеологически причини и двете страни взаимно си правеха куп мръсотии. След като афганистанската авантюра на Съюза приключи, отново с финансиране от тяхна страна, САЩ също решиха да се пробват там. Ако не беше финансирането от тяхна страна, тия групички щяха да си останат местни въстаници и нищо друго. Само че не - особено в последните 15-16 години те направиха всичко възможно това да не се случи. Беше им необходимо там да няма мир - държи цените на нефта високи, а нефтените и газовите полета наоколо се превземаха едно по едно. Да си спомним престъплението в Ирак, което те дори не се посвениха да си признаят. И какво? Ми нищо. Тези групировки винаги, още оттогава, са били подхранвани и финансирани именно от тях или от съюзниците им с тяхно одобрение и съдействие. Не, аз продължавам да не разбирам какво общо има Русия с ИДИЛ-и, Ал-Кайди и т.н. Ако не бяха непрекъснато подхранвани финансово, обучавани и снабдявани с оръжие от другата страна, тях отдавна нямаше да ги има. След разпадането на СССР на САЩ им беше необходим враг. След като техният ВПК почна да изпитва загуби, последва театърът "11 септември". Всички знаем какво последва след това. После за враг отново беше посочена Русия... досега. Имало чеченци в ИДИЛ - има, щото бяха финансирани от Великобритания, и след като в Чечения ги разбиха, са се присъединили. Проблемът в Кавказ бил само привидно разрешен, говорели... кои? Тези, които СА проблемът там.

Не, не е виновен - нито директно, нито индиректно - муджахидините, "Ал-Кайда", ИДИЛ, после ИД, бяха създадени умишлено от все едни и същи хора, поддържани от все едни и същи хора и осигурявани логистично, финансово и политически от все едни и същи хора. Какво е сега Афганистан? Ирак? Либия? Йемен? Египет? Сирия? Кой предизвика това, че те в момента са само една територия на картата и нищо друго, че там процъфтяват всякакви идили и миндили? Путин ли организира бомбардировките и свалянето на законните правителства?

Те тия дето организират разни бомбардировки, идват и си заминават за има няма 5-6 години. Никой не им търси отговорност повече. Колкото повече човек се задържи на власт, толкова по-голяма е вероятността всичката помия да се изсипе върху него. Не знам, може би завист. Чудно ми е, какъв ще бъде българина след 15 годишно управление на Бойко Борисов.  

Стискам палци на руснаците да успеят бързо с резултатите. Малко ме съмнява това, след като се готвят за 3-4 месеца бомбардировки. За  това време "врага" така ще се организира, че всички ракети и бомби ще бъдат отклонени към умерената опозиция, както бе отклонена ракета към малайзийския самолет над Украйна. Някой съмнява ли се изобщо, какво ще покаже "черната кутия" в Холандия?   Аз не. Там всички бомби ще бъдат записани на Путин. Няма да се учудя, ако НАТО умишлено бомбардира  собствените си съюзници в Сирия, обвинявайки за това  Русия. На никой не му трябват доказателства, нали се сещате как стана номера със  сваления самолет над Украйна? 

Още интересни видеа от нападения над цели, най-вероятно в Сирия.

http://foxtrotalpha.jalopnik.com/how-did-this-airstrike-hit-six-areas-of-a-single-target-1721136862?utm_source=taboola

Прецизно таргетиране на множество цели. Интересно.

""Стига бе, хора! Наистина ли не разбирате, че целите и на американците и на руснаците(на политиката им) са ми ясни. На вас явно просто не ви е ясно, че няма разлика.""

Ако не беше ни го казала това, така щяхме да си умрем като овце без истории. Откъде се извъди такъв експерт, та чак и във военното производство! Абе къде гледат тия от Парламента , та са изпуснали това момиче, което смирено би стояло на някое парламентарно столче?

Сирия е исконная русская земля ....

Почна се... :):) 

А аз твърдя, че(за последен път го казвам, че и на мен ми омръзна едно и също да повтарям)

1. Осите бяха разровени още 1979 год. с онази нелепа война на СССР в Афгатистан(ясно, че не е Вова тогава, то и американските президенти се сменят) . Тогава се заражда Ал Кайда от няколко афгански групировки.

2. Двете войни в Чечения оставят зад себе си множество неголеми банди, състоящи се от радикални ислямисти,  така наречените „уахабитски джамаати”.

3. Проблемът на Русия в Северен Кавказ само привидно изглежда разрешен, за това говорят множеството чеченци в ИДИЛ, а се знае(поне това съм чела), че ИДИЛ е отроче на Ал Кайда.

Сега ти ми кажи - виновен ли е(индиректно, разбира се) "Вова" за възникването на Ал Кайда и ИДИЛ?(не оневинявам американската външна политика в никакъв случай)

Така е. Да не забравяме че и в Авганистан руснаците бяха "поканени"... по линия на братската социалистическа интернационална бла бла бла .. помощ....

И преди съм споменавал за Чечня - Путин просто ги купи. 54 млрд бюджет със 50 млрд субсидия от РФ.

А някои тук се кефеха на пропагандните филмчета на забравилия българския език П.Пасков , който показваше едва ли не позлатените улици , ново строителство, ред , красиви минарета и т..н и т.н. 

Да, така е.. но едва ли тази "манна небесна " ще продължава дълго. И ще видим  Кадиров  дали ще е  дълго в ролята на послушно паленце на Путин.

Две чеченски войни и изколените като агнета русначета , не могат да се зачеркнат ей така. 

пп

Още от началото на конфликта международната общност се опитваше да пиложи мирни , или поне да осъди военните методи и избиване на мирни хора от режима на династията Асад.

При приемането на декларация 2012 г. обаче РФ и Китай приложиха вето.

Затова сега ми е смешно , макар че всъщност е трагично , Путя по най циничен начин да призовава за "междунардна коалиция" бла бла бла... за решаване на проблемите... 

Пълен циник.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Кораби от оперативната група на военноморския флот на Русия в Средиземно море се подготвят да осигуряват военновъздушната база край град Латакия, от която действат руските бойни самолети в Сирия, съобщава агенция “Интерфакс”, цитирайки свой източник от военния сектор, пише dnevnik.bg.

Според него групата, начело с ракетния крайцер “Москва” вече “отработва задачи за противовъздушната отбрана на авиобазата край Латакия”.

Сирия е исконная русская земля ....

Почна се... :):) 

Така е. Да не забравяме че и в Авганистан руснаците бяха "поканени"... по линия на братската социалистическа интернационална бла бла бла .. помощ....

И преди съм споменавал за Чечня - Путин просто ги купи. 54 млрд бюджет със 50 млрд субсидия от РФ.

А някои тук се кефеха на пропагандните филмчета на забравилия българския език П.Пасков , който показваше едва ли не позлатените улици , ново строителство, ред , красиви минарета и т..н и т.н. 

Да, така е.. но едва ли тази "манна небесна " ще продължава дълго. И ще видим  Кадиров  дали ще е  дълго в ролята на послушно паленце на Путин.

Две чеченски войни и изколените като агнета русначета , не могат да се зачеркнат ей така. 

пп

Още от началото на конфликта международната общност се опитваше да пиложи мирни , или поне да осъди военните методи и избиване на мирни хора от режима на династията Асад.

При приемането на декларация 2012 г. обаче РФ и Китай приложиха вето.

Затова сега ми е смешно , макар че всъщност е трагично , Путя по най циничен начин да призовава за "междунардна коалиция" бла бла бла... за решаване на проблемите... 

Пълен циник.

И една  вярна думичка няма в това, което написа. Чудя се откъде черпиш сили ( пари) за да продължаваш с простотиите си. 

Само един пасаж ще коментирам. Международната общност се опитвала какво ? Международната общност се показа колко е международна в Либия, Египет, Ирак... Може би все пак си имал предвид не "международна общност",  а "международна мафия" ? Така съм  съгласен.  

А, тролът се завърнал. И се почнаха тъпотиите. "Международната общност" която обстрелва обекти в Сирия без санкция на легитимното правителство или Съвета за сигурност на ООН? Как се нарича това? - ПРЕСТЪПЛЕНИЕ и НАПАДЕНИЕ. И дотук с опорната точка.

Недоказуеми предположения - "сега е мирно, ама няма да е все така" - пак тъпотии.

И една  вярна думичка няма в това, което написа. Чудя се откъде черпиш сили ( пари) за да продължаваш с простотиите си. 

Само един пасаж ще коментирам. Международната общност се опитвала какво ? Международната общност се показа колко е международна в Либия, Египет, Ирак... Може би все пак си имал предвид не "международна общност",  а "международна мафия" ? Така съм  съгласен.  

Вчера Русия и Китай наложиха вето на резолюцията на Съвета за сигурност на ООН, подкрепяща плана на Арабската лига, предвиждащ сирийският президент Башар Асад да се оттегли от властта. Останалите 13 членки на Съвета гласуваха „за” резолюцията, която казва, че Съветът за сигурност „подкрепя напълно” плана на Арабската лига.

Русия и Китай наложиха вето върху френски проект на резолюция в ООН за сезиране на Международния наказателен съд за престъпленията, извършени в Сирия както от силите на режима, така и от силите на противниците на режима, предадоха световните
агенции.

За четвърти път Русия и Китай блокират западни резолюции относно сирийския конфликт от неговото начало преди повече от три години. Предното вето беше наложено от Пекин и Москва на 19 юли 2012 г.

И още за правото на вето :

Two weeks ago, 67 countries said they favored limiting the veto powers of permanent members of the UN Security Council; now, more than 100 do, perhaps the best indication of growing anger in the international community about how Vladimir Putin is using this power to block investigations into his aggression and crimes.

The right of the five permanent members of the UN Security Council has been in place since the founding of the United Nations 70 years ago, and while some countries have occasionally questioned it, there has never been the kind of groundswell of opposition to this practice as there is today.

In large measure, this reflects anger at Putin’s vetoing of efforts to investigate the shooting down of the Malaysian airline and more generally at the UN’s ineffectiveness in responding to Russian aggression in Ukraine ().

Despite the numbers of countries backing change, it is far from clear that this effort will succeed, especially since other permanent members of the UN Security Council view the veto as something they need to defend either themselves or their clients. But the fact that it has gotten this far certainly highlights one of Putin’s greatest negative achievements.

Yesterday, Yury Sergeyev, Ukraine’s permanent representative to the United Nations, saidthat “more than 100 UN member countries support the initiative of France concerning the introduction of changes in the UN Charter which would limit the use of the veto” in the UN Security Council.

Ще блокират разбира се. Не стига, че Сирия е почти заличена като държава, ами и легитимният президент искат да махнат. Асад ще стои, докато ИДИЛ бъдат заличени. После - демократични избори, които съм сигурен, че той ще спечели.

Русия и Китай показват как се действа, а доминацията на САЩ и парите на чаршафите вече свърши.

Отрядите на Ислямска държава, намиращи се в древните градове Аль-Quraytayn и Teefor-Палмира в източната част на провинция Хомс усетиха на гърба си мощта на руската авиация, съобщи The Arab Source. Укрепените пунктове на терористите в тези райони са бомбардирани от мощни авиоудари.

Според данни от военен източник от командването на Сирийската армия, в провинция Хомс авиацията на Русия е поразила командния център за управление на Ислямска държава, разположен в центъра на град Ал-Quraytayn. Има пряко попадение върху щаба на терористите, пълно разрушаване на сградата и многобройни жертви сред терористите. Информацията е подкрепена и от централния сайт на Ислямска държава.

Скоро след бомбардировката над Ал-Quraytayn руските самолети отново нанесоха сериозен удар върху терористите, унищожавайки напълно голям конвой на Ислямска държава на шосето Палмира – Teefor, разположено около военното летище и ж.п. станцията Teefor.

Щурмоваците от руските ВВС направиха два захода по движещия се по шосето (откъм Ирак към град Ал-Quraytayn) керван на Ислямска държава с жива сила и техника, като така оставиха групировката на терористите в Хомс без подкрепление и парализираха снабдяването им.

Възползвайки се от авиоударите на руските самолети, подразделенията на Сирийската Арабска армия и отрядите от опълчението преминаха към контранастъпление и след 2-часов бой изхвърлиха групировката на Ислямска държава от град Maheen, принуждавайки я да отстъпи към Ал-Quraytayn. Унищожени са много терористи и две бронемашини, снабдени с 22-мм зенитни установки. Целта на военната операция – контрол над основното шосе, водещо към старинния християнски град Ал-Quraytayn, за да се пресече пътят за снабдяване на терористите.

Редактирано от Тøни (преглед на промените)

Да, тъкмо и аз на това попаднах...

Тая новина мина съвсем неабелязано по националното радио преди малко. Едва накрая се спомена кой е бомбардирал - НАТО.За сметка на това надълго и нашироко критикуваха Русия и споменаваха колко жертви имало Само дето никой не дава доказателсва какви са тия жертви и какво правят там,в територията на ИД. Щом са там, значи са с тях. Няма как там да вирее човек, който е противник на ИД. 

НАТО сринали някаква болница. :D На фона на обвиненията от тукашни експерти, че руснаците били неточни, това е просто комично (освен за загиналите и всички свързани с тях).

Не знам откъде си измисляте че не се отразявало. Напротив - всички сайтове, а и по новините мернах , се спомена това.

Колкото и да си изсмуквате , обективно погледнато  в нашите медии се вихри много повече пропутинска пропаганда, отколкото западна.Просто за повечето от вас това е даденост на която не обръщате внимание  :) 

Спрямо темата обаче ми хареса поне в няколко основни телевизии как отразиха първоначалните бомбардировки на Пу

- казаха "руските самолети  бомбардираха цели на противници на Асад" и че ... "се споменава за цивилни жертви".

Което говори  много добре за журналистическото отразяване и е абсолютно правилно и коректно казано.

Много ясно, че се бомбардират противници на Асад. Ти не толерираш сепаратисти-терористи, тъй че може само да се преклониш пред Владимир Владимирович. 

Много ясно, че се бомбардират противници на Асад. Ти не толерираш сепаратисти-терористи, тъй че може само да се преклониш пред Владимир Владимирович. 

Акцента ми бе в коректното и точно отразяване на новината, без да се впускат в тълкования  какви точно противници - бунтовници, опозиция, средна крайна или позиции на ИД .

Разбира се бих се преклонил, АКО избиваше само терористи... а не и жилищни райони с неустановен брой цивилни жертви и деца , и неустановен вид опозиция , различна от сепаратистка такава.

Освен това, според британското разузнаване и британския министър , от 20 цели само 1 е по позиция на ИД... Това вкарва леки  съмнения и противоречия в богопреклонението ми към Пу :) 

Но гледайки аватара ти , виждам че поне на теб не ти пречи това.

Кой определя коректността на новините ? Ти ли? :laughing5:

Освен това, според британското разузнаване и британския министър , от 20 цели само 1 е по позиция на ИД... 

Те една болница не могат да видят, че е болница, ще ми обясняват какво и как е в Сирия. 

Акцента ми бе в коректното и точно отразяване на новината, без да се впускат в тълкования  какви точно противници - бунтовници, опозиция, средна крайна или позиции на ИД .

Разбира се бих се преклонил, АКО избиваше само терористи... а не и жилищни райони с неустановен брой цивилни жертви и деца , и неустановен вид опозиция , различна от сепаратистка такава.

Освен това, според британското разузнаване и британския министър , от 20 цели само 1 е по позиция на ИД... Това вкарва леки  съмнения и противоречия в богопреклонението ми към Пу :) 

Но гледайки аватара ти , виждам че поне на теб не ти пречи това.

Нещо снимков материал в подкрепа на бръщолевенията ти ще бъдеш ли добър да ни представиш или пак ще хулиш празнословно?

Деца викаш !!! След няколко години на тия де им викаш деца ще ги дават опасани в бомби по новините в някоя европейска столица а сега държат автомати.

Хайде моля там невинни няма. Ако има трябва да са заложници.

А точно твоя аватар говори че по гръб няма да паднеш че иначе ще ти спрат дотациите.

Редактирано от BMW Маниак (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.