Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пентагонът: ”Ислямска държава” е по-опасна от ”Ал Кайда”

Featured Replies

преди 5 часа, Тøни написа:

Бой им трябва на тия, свалени F16  и Торнадота, та да им дойде акъла в кухите кратуни. Писна ми от помияри. 

• Отговори 10,7k
  • Прегледи 549,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• На мен друго ми е чудно. Как тия, дето привеждат подобни примери и обясняват колко лошо било положението в Русия, как там имало н'ам-си-къф-си режим, че те всъщност били русофили, ама само антипутинис

• Да ви напомня за едни други теми? Източник: https://www.facebook.com/profile.php?id=100008407154266&hc_location=ufi

• САЩ не само създадоха ИДИЛ. САЩ до последно покровителстват, съдействат и финансират ИДИЛ, доколкото в техните очи ИДИЛ е единствената алтернатива на сирийския президент, съответно- на руското хуманит

Публикувани изображения

преди 7 часа, Тøни написа:

‌Не знам дали на някой друг освен теб му е направило впечатление това изключително важно съобщение, но с ракетния удар на САЩ върху сирийската армия, която е единствената въоръжена сила, защитаваща суверенитета на страната от ИДИЛ, и то в момент на активни бойни действия срещу ИДИЛ, маските окончателно паднаха. Вече е ясно на целия свят, на ООН, на малки и големи държави и фактори на международната сцена, че САЩ са ядрото, локомотивът, и командният център на световния тероризъм, че ИДИЛ са подразделение на американските тайни служби за акумулиране и перманентно осъществяване на глобалния план за световно господство, че самото НАТО е терористична организация с ограничена отговорност. Това са не просто явни, видими, и разбираеми неща за всеки с поне 5 грама мозък в главата. Това са ужасяващи неща и деяния, които във всяко общество и във всяка епоха се определят като военни престъпления от най-висш порядък. И с оглед на всичко това няма да се уморя да повтарям, че всички, които подкрепят САЩ и славословят неговите престъпления се явяват престъпници, които трябва да понесат своята отговорност. Не призовавам за линч над американофилите. Призовавам за иницииране на международен трибунал за американските военни престъпления под егидата на ООН.

Доста папагали ми задръстват имейлите и личната поща с аргументи, че да, действително Америка върши военни престъпления, но ето на, ако не била Америка, простолюдието нямало да разполага със скъпоценните дарове на американската демокрация, а именно- свободата на словото, свободата на възгледите и мненията. Тъй като в тези лични кореспонденции се засяга принципен въпрос, си позволявам да го поставя тук с оглед на важно уточнение. Да господа, свободата на словото е нещо важно. В Русия, но не и в Америка. Следя внимателно и руската, и американската преса, и мога да ви уверя, че единствено в Русия властта държи на мнението на хората, вслушва се в техните понякога убийствено критични мнения за ситуацията в Русия, Путин през ден се среща с представители на организации, бизнес среди, съсловни структури, политически дейци, и мога да ви уверя, приема винаги спокойно и с голямо внимание и най-опозиционните речи и провокативни въпроси (едната Ксения Собчак ми иде веднага на ум когато говоря за диалог на руската власт и с най-яростните си критици). В Америка на неудобни и критични въпроси просто ти изключват микрофона или пускат реклама. Или пък в най-добрия случай изгрухтяват нещо като аргумент от сорта на "като си пееш Пенке лие, кой ли те слуша..Кучетата си лаят, керванът на Америка си върви") Човечета, ако свободата на словото струва и един пробит долар в терористична деспотия като САЩ, просто щяха да забранят тази свобода, или да изсмучат някакъв нов Патриотичен акт, с който всички критични изказвания да се определят като антиамерикански, и носителите им да се разстрелват в Гуантанамо. Лично аз съм получавал не едно и не две заплашителни и средновековни писма от американските тайни служби, в които ме заплашват, че ето на, може и да съм имал свободата на словото да критикувам Америка, но не трябвало да забравям, че Америка имала правото да се защити от такива "терористи" като мен. Като цяло подминавам с презрение долнопробните им заплахи и шантаж, но едно си извличам като извод- американската система трябва да е сдухана отвсякъде, след като за терорист се определя всеки човек със здрав разум и неподкупна съвест. Та, ето това исках да ви споделя. Ако написаното ви се стори маловажно, просто го подминете с презрително грухтене. Или му лепнете етикетчето спам на форума.....

Редактирано от adler88 (преглед на промените)

Турци не сте, де да бяхте

Особено препоръчително четиво за Миро, Благо и сие.

Пентагонът си присвои 43% от руския успех в Сирия

На америнугите не им е сефте да си приписват военни заслуги дължими на руснаците (пример спечелването на Втората световна война):)

Всичко на всичко имат само една спечелена война – Гражданската:)

Редактирано от karadzha (преглед на промените)

преди 51 минути, karadzha написа:

Турци не сте, де да бяхте

Особено препоръчително четиво за Миро, Благо и сие.

Пентагонът си присвои 43% от руския успех в Сирия

На америнугите не им е сефте да си приписват военни заслуги дължими на руснаците (пример спечелването на Втората световна война):)

Всичко на всичко имат само една спечелена война – Гражданската:)

преди 4 минути, adler88 написа:

Бих добавил-американците спечелиха втората световна война в същата степен, в която спечелиха гражданската си война. Ще поясня- от гледна точка на южните щати гражданската им война не е спечелена, а загубена. И изобщо може ли да има печеливш в една гражданска война, след като е гражданска?? А от гледна точка на растящ брой млади американци, втората световна война великата Америка е водила срещу злите Русия, Германия и Виетнам, и е победила категорично и решително в съюз с великите (ама недотам) но пък  добри и готини момчета от  Англия, Уелс и Шотландия. Какво повече може да се добави?

преди 8 минути, adler88 написа:

Малките америкачета (6-7 клас) знаят повече от по-големите.

В предаване от рода на "Това го знае всяко хлапе" около 45-годишна мадама не знаеше Франция континент ли е или държава, а да не говорим за столицата на Унгария. Обаче ученикът знаеше правилния отговор.

преди 27 минути, karadzha написа:

Малките америкачета (6-7 клас) знаят повече от по-големите.

В предаване от рода на "Това го знае всяко хлапе" около 45-годишна мадама не знаеше Франция континент ли е или държава, а да не говорим за столицата на Унгария. Обаче ученикът знаеше правилния отговор.

Има само един шанс малкото американче да се окаже по-добре образовано от средностратистическия американец от средната им класа. Ако американчето е китайче или русначе, току що-стъпило на американска земя със зелената карта на мама и тате.

Разобличителен филм за представителната демокрация в САЩ- какво се явява, и дали изобщо е демокрация. Въпросът е реторичен, разбира се. Според автора на документалния филм представителната демокрация не е никаква демокрация, и въобще има много повече демокрация в някои държави, определени във филма като "тоталитарни" - Иран и Куба (с определението тоталитарни изобщо не съм съгласен, доколкото политическата система в Иран е основана на всеобщото допитване до нацията чрез референдум, а в Куба- на мажоритарната кандидатура). Приятно гледане (за американофилите с тяхното дълбоко познание на английски език е предвиден превод на литературен български, дано го владеят по-добре от английския). https://www.youtube.com/watch?v=U29yYtOkg2c

Цитат

Йозеф Йофе обръща внимание на несъвпадането на интересите на замесените страни: Русия и Иран навлязоха в Сирия, за да не допуснат насилственото сваляне на Асад, докато в същото време Западът иска да “види Асад в ада”. В момента няма единна ръководеща сила в урегулирането на конфликта, така както няма и реални възможности за съвместни действия. Израел и Русия намериха начин да съжителстват в Сирия, но не обединиха силите си. Израелците атакуват ирански доставки за шиитското движение “Хизбула” и се ограничават с това, че не пречат на руснаците, пояснява Йофе.

Военновъздушните сили на Германия и Великобритания вероятно ще съгласуват действията си с централното командване на САЩ, а французите действат според ситуацията, отбелязва Йозеф Йофе. Турците очевидно не координират действията си с НАТО, защото те воюват предимно с кюрдите, а Саудитска Арабия е заета с Йемен. “Обама пък се страхува от ръководна роля, както котка от вода”, счита Йофе.

Издателят на "Ди Цайт": Сирия ще бъде поделена от Асад, сунитите, Русия и Иран

преди 1 час, Мойра написа:

преди 18 минути, adler88 написа:

Това посредствено школско упражнение в политически анализ издава дълбоката степен на старческа склероза, да не кажа деменция, на господина главния редактор на Ди Цайт, и като цяло- умствената импотентност на Европа. А бяха времена, в които четох с удоволствие блестящи анализи на страниците на Ди Цайт, посветени на международната политика. Днес вестникът очевадно става само за тоалетна хартия.

преди 18 минути, adler88 написа:

За да не бъда голословен като някои фамозни персони тук, предлагам на вашето внимание статия от последния брой на ди Цайт, посветена на сексуалната свобода, и символично погребение на остарялата, ретроградна моногамия. Наслаждавайте се на евроатлантическите ценности и норми, грабете с пълни шепи, четете в оригинал бисери и откровения на банда мазни лесбийки, чието мнение според редакцията е по- важно от мнението на нормалните семейни двойки, и, спокс, не се притеснявайте да ви считат за пълни кретени и чалгари, Европа ви удря в земята по кретенизъм: http://www.zeit.de/kultur/2015-12/monogamie-treue-grosse-liebe-konzept-ehe-laurie-penny-10nach8 

Има ли още хора, които ще ме осъдят за горещата препоръка вестник като "ди Цайт" да се ползва само и единствено в качеството на тоалетна хартия?

преди 16 часа, Black Power написа:

Мироооо! Коя е тая само една истина според теб! Да не би - Америка над всеки и над всичко с цената на всичко! Аааа? 

Каква "една истина " те гони бре :)  :)

Просто ти намекнах че да се прехласваш по антибългарски и путински пропаганди не е "едната истина"

преди 14 часа, karadzha написа:

По назад се аргументирах, и то не с "една баба казала" .... докато от теб освен обиди и крайна необразованост, засягаща може би и личното ти родословие и история, не виждам.Затова и намекнах за филмчето с мамута и за какво се мисли :)

преди 1 час, Мойра написа:

Военновъздушните сили на Германия и Великобритания вероятно ще съгласуват действията си с централното командване на САЩ, а французите действат според ситуацията, отбелязва Йозеф Йофе. Турците очевидно не координират действията си с НАТО, защото те воюват предимно с кюрдите, а Саудитска Арабия е заета с Йемен. “Обама пък се страхува от ръководна роля, както котка от вода”, счита Йофе.

Къде остана "опорната точка" че всичко ръководели САЩ ?

Сирените на Америка се събудиха и запяха като сладкопойни чучулиги и ангели небесни, за да прославят не толкова новото утро на свободата и демокрацията, а всемогъществото, всезнанието, всеобхватността, всеблагостта, пресветлостта, мъдростта и благостта на своя вседържец и всепроникващ Господ Бог, Аллах, Буда, Христос, Мохамед, Тигър на джунглата, Лъв на Пустинята, Орел на Небето, Кит на Океана, Майката, Бащата, Сестрата и Брата на тръпнещото в очакване на свобода и демокрация свободно и демократично Човечество, проснало се по корем, гръб, лява и дясна кълка в Трона и Подножието Негово, да пребъде Името му във всички времена и в края на времената- Съединени Американски Щати. А за мен, простосмъртния, и лишен от качествата на сладкопойния певец и трубадур на Хилядите му Епитети и Божествени Атрибути, ми остава смирената участ да се запътя на работа, за да продължавам да издържам със своя труд, данъци, такси и винетки армията на сладкопойните грантови ангели и архангели на САЩ, да се слави името му все тъй, докато им изработвам заслужения хляб...

преди 36 минути, miro20 написа:

По назад се аргументирах, и то не с "една баба казала" .... докато от теб освен обиди и крайна необразованост, засягаща може би и личното ти родословие и история, не виждам.Затова и намекнах за филмчето с мамута и за какво се мисли :)

И какво толкова те обиди, бе? Вие с Благо някъде вадехте пищови, не аз. И наистина ви бъркам, което за теб едва ли е обидно:)

Ето прочети малко за Русия - та дано се ограмотиш (излезна, че произхождат от викингите, ама това ще да е управляващата върхушка, а иначе са източни славяни в болшинството си).

П.П. Още от сега подозирам, че моите аргументи са "фейк":)

преди 1 час, karadzha написа:

излезна, че произхождат от викингите, ама

:) ш са сетиш... Е хайде.. успех с четенето... виждам че сега започваш.Добре за начало уикипедията, сега остана да погледнеш и още някои неща от уважавани учени и историци.

Малко насоки за размисъл:

http://www.fbr.bg/read.php?n=12254

http://bgistoria.jimdo.com/%D0%BC%D0%B8%D1%82%D1%8A%D1%82-%D0%B7%D0%B0-%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D1%8F%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5/

http://www.dnesbg.com/obshtestvo/akademik-angel-galabov-vgenetitchno-balgarite-nay-mnogo-si-prilitchat-s-naselenieto-na-severna-gartsiya-i-italiyav.html

http://prarodinata.blog.bg/history/2013/09/04/avtoritetno-genetichno-izsledvane-potvyrdi-che-bylgarite-sa-.1145641

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Ооооо! Все повече хора взеха да се убеждават, че не Путин създава проблемите а други Пу---ки обединени уж в коалиция и сплотени от единен съюз. Само че въпросните Пу---ки ги клати ежедневно едно американско негро наречено Обама, а те като такива примират от кеф! Само че, коалиционните партньори са като орел, рак и щука дърпащи в различни посоки според интереса и раздирани от интриги, двуличие и двойни стандарти! Всеки цака всеки, а съюзът им ЕС роди уникални директиви плод на малоумието, които гласят с какво ще си светим, топлим, чистим и нищо не можаха да измъдрят относно бежанските потоци, сигурноста и пр. Ни пък пак объркахме течението и влезнахме в ръкава с калния поток! Това ,което обаче ни очаква, то си го заслужаваме!

преди 10 часа, karadzha написа:

"Какво ще иска Давутоглу от нас? "

Какво му пречи да поиска и част от нашата територия!!!!

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

на 6.12.2015 г. at 0:23, A.com написа:

На първата снимка(която съм пуснал) кое точно хвърля сянка върху моряка? Огледай обектите около и пред него и ми кажи/посочи кой от тях хвърля токова висока сянка, че целия моряк да е попаднал в нея.

На втората снимка, ъгъла, под който е насочен ПЗРК почти съвпада с ъгъла под който слънчевите лъчи огряват палубата. Кой обект, пред моряка, е толкова висок, че да хвърля сянка върху него?

Възможно е да си прав, мен не ми се задълбочава, но до колкото гледам ,вече доста дни ,  никой освен теб никъде не е опровергал истинноста на снимките.Дори пропутинските ви любими  медии

преди 1 час, miro20 написа:

:) ш са сетиш...

То, което си знам си ми стига, ти обясни като как така едни "викинги" говорят на едва ли не черковно-славянски или са го направили за удобство:)

А може би с подмолната цел да обединят около себе си православието:):):)

Мнението за това, че Русия и още куп държави са основани от викингите, започва да надделява:

Цитат

"От определена гледна точка, всички европейци сме били по произход бежанци. Пришълци били и германците (готите) и славяните и българите и дори викингите, основали освен Швеция и Русия и Полша и Англия след 1066 г. Това не е вярно или поне като обяснение на случилото се в ІІІ-VІІ век. Европа, или по-голямата част от нея (по границата Рейн-Дунав), пак е обединена, но в границите на една здрава и солидно изградена държава. А не в тази хлабава федерация, каквато е днес. Римската армия е грозна сила – близо 50 легиона (всеки е от 4500 бойци отлично обучени и още по-добре въоръжени воини). Има и невероятни резерви – бойците се пенсионират на 42 години и поне още 10 години са годни да се бият под знамената при мобилизация“, казва Димитров.

http://clubz.bg/27905-bojidar_dimitrov_zove_za_pokrystvane_na_bejancite

И до ден днешен българите са преобладаващо тъмнокоси и със сравнително тъмна кожа, т.е. у нас е надделяло прабългарското. Смята се, че както в Русия, Полша, територията на днешна Украйна и останалите смятани за славянски държави са надделели славянската култура и славянският език, тъй като нито викингите, нито прабългарите са имали развита култура - те са били номадски или войнстващи племена. Но като генофонд иранските и северните гени преобладават.

В момента нямам работа, сега ще се опитам да намеря и клипа. Гледал съм някъде и Божо Димитров да го обяснява това...

Не произходът е важен, а културата, т.е. средата на израстване и обстановката във всякакъв смисъл.

След 29:50:

На още едно място съм го гледал горе-долу същото, само че тогава дори беше изказано твърдение, че викингите са основали и Англия.

Ето още на едно място - след 19:40:

преди 36 минути, miro20 написа: По назад се аргументирах, и то не с "една баба казала" .... докато от теб освен обиди и крайна необразованост, засягаща може би и личното ти родословие и история, не виждам.Затова и намекнах за филмчето с мамута и за какво се мисли [emoji4]

И какво толкова те обиди, бе? Вие с Благо някъде вадехте пищови, не аз. И наистина ви бъркам, което за теб едва ли е обидно[emoji4]

/quote]

По-скоро аз. И ще уточня точно къде, за да няма неразбрали - където има заплаха за моя и на семейството ми живот и здраве, каквито получих в този оазис на свободното слово.

Въпреки, че почти без изключение подобни заплахи от дълбоко-анонимни форумни драскачи са пълна глупост, все пак реших да елиминирам и нищожния шанс някой да ме кара да пиша кофи с мастило.

Да уточня още нещо - не ги размахвам никак. Ако го видиш, нещата не са на добре за гледащия го.

Хич не ме е грижа за словесните ви полюции, но нека опитам да Ви предпазя от челна и неприятна среща с реалността.

Нали щяха да ги свалят...

преди 2 часа, Wankata написа:

Мнението за това, че Русия и още куп държави са основани от викингите, започва да надделява:

http://clubz.bg/27905-bojidar_dimitrov_zove_za_pokrystvane_na_bejancite

И до ден днешен българите са преобладаващо тъмнокоси и със сравнително тъмна кожа, т.е. у нас е надделяло прабългарското. Смята се, че както в Русия, Полша, територията на днешна Украйна и останалите смятани за славянски държави са надделели славянската култура и славянският език, тъй като нито викингите, нито прабългарите са имали развита култура - те са били номадски или войнстващи племена. Но като генофонд иранските и северните гени преобладават.

Не произходът е важен, а културата, т.е. средата на израстване и обстановката във всякакъв смисъл.

Това за културата вземи го обясни на Миро, Благо и Канчето. Ама няма да те разберат – играят много Сорос мъни:)

П.П. Последното не е много сигурно – може от ИДИЛ да са им обещали и някоя друга девица посмъртно:)

Изглежда турските специални части са навлезли на иракска земя за "краткотрайна операция" по преследване на кюрдски бунтовници.  Напоследък турците много лъжат   http://dnes.dir.bg/news/rusia-turtzia-irak-oon-jihad-21171170?nt=9

Съдейки по някои постове вече съм 100% убеден, че нашият произход е дълбоко свързан с Марс и марсианците!:ohmy::no-no::))))

Не, от Венера и Плутон са били...

Една оборена опорна точка на мировците - след 51:02:

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Откриха черната кутия на сваления Су-24

http://petel.bg/Izvanredno--Otkriha-chernata-kutiya-na-svaleniya-Su-24--Skoro-stava-yasno-kakvo-e-stanalo--video-__136921

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

Войната в Сирия: повтаря ли Западът грешките си?

Дали Афганистан или Ирак: равносметката от военните операции срещу терора не е особено добра. Сега обаче дойде ред и на Сирия. Нима Западът не си извлече поуки от грешките, допускани в миналото?

Цитат

Сценариите от 11 септември 2001 и 13 ноември 2015 си приличат по много неща: ислямисти извършват терористичен атентат в западна държава, който се превръща в най-кървавия в историята на страната; след първоначалния ужас и шок идва ред на гнева и на обявяването на война на терора.

Днес - 14 години след нападенията срещу Световния търговски център в Ню Йорк, след войните в Афганистан и Ирак и след възхода на т.нар. "Ислямска държава" (ИД) - резултатите от войната срещу терора са повече от оскъдни. "Политически отговорните лица очевидно не желаят да се поучат от грешките, направени в миналото", казва по този повод близкоизточният експерт Михаел Людерс, имайки предвид военните операции в Афганистан и Ирак. "Намесата на западните държави в ислямския свят не насърчиха стабилността. Те по-скоро ускориха държавния разпад", посочва той.

0,,18066941_404,00.jpg

Йохен Хиплер

Какво иска Оланд?

Колегата му от университета в Дуисбург Йохен Хиплер вижда нещата по същия начин. "Ирак например се превърна от брутална диктатура в инкубатор на тероризма", казва той. "Възникналият вакуум във властта в Ирак, както и в Сирия беше запълнен от ИД, която се разраства все повече и в Либия", изтъква експертът. Той добавя, че от военна гледна точка западната намеса първоначално е била успешна. "Набелязаните военни цели бързо бяха постигнати - талибаните в Афганистан бяха прогонени от властта, свалени бяха и диктаторите в Ирак и Либия", припомня Хиплер. Само че много бързо тези първоначални успехи са се оказали измамни, смята той. Сега, след атентатите в Париж, се засилват съмненията, че международната общност и особено Западът не са си извадили никакви поуки от грешките си от миналото.

Президентът Франсоа Оланд е твърдо решен да постигне военна победа над ИД. Франция засили въздушните си удари по позиции на джихадистите в Сирия и Ирак и търси съюзници за създаването на силна антитерористична коалиция от Вашингтон до Москва. Британският парламент одобри с огромно мнозинство включването на Великобритания във въздушните удари в Сирия, Германия пък изпраща самолети "Торнадо" за разузнавателни полети над сирийска територия.

Близкоизточният експерт Людерс предупреждава за риска, който крие евентуалното изпращане на сухопътни части в Сирия. "Точно такава стратегия преследват екстремистите от ИД - да вкарат западните държави във война по суша, която те не могат да спечелят", казва той. Людерс изтъква, че досега на нито една редовна армия не се е удало да победи "партизанска групировка"".

"Макар и всичко това да е пределно ясно, западните ръководители влизат в капана на ИД", продължава експертът. Той смята, че в най-добрия случай може да бъде спрян възходът на "Ислямска държава", което обаче до голяма степен вече е постигнато с помощта на въздушните удари.

0,,18830976_404,00.jpg

Михаел Людерс

Полето за действие не е много широко

Във войната срещу "Ислямска държава" възможностите на военните бързо могат да се изчерпат. "Точно затова е много важно да бъдат включени и групировките на сирийското и иракското население", казва Волфганг Рихтер от германската фондация "Наука и политика". Той смята, че освен това трябва да бъде създаден някакъв сунитски контра-проект, който да се противопоставя на ИД. "Ако се потвърди философията на ислямистите, че Западът не решава никакви проблеми, а изпраща отново кръстоносците си, то тогава много сунити или биха преминали на страната на ИД, или биха създали някаква подобна своя структура", казва Рихтер.

"Западът няма много широко поле за действие в Сирия", убеден е Йохен Хиплер. "Той може да засили хуманитарната помощ, за да намали страданията на хората, и може да се опита по дипломатически път да спре поне наливането отвън на още масло в огъня", посочва политологът.

В средата на ноември представители на 17 държави се договориха във Виена да търсят усилено политическо решение на конфликта в Сирия, т.е. да убедят Асад и умерените бунтовници да подпишат примирие. Предвидено е с посредничеството на ООН до средата на 2016 година да бъде избрано преходно правителство от представители на режима и опозицията, а година и половина по-късно да се проведат нови избори, в които да участват и милионите сирийски бежанци. Това би била и първата успешна стъпка във войната срещу "Ислямска държава".

преди 46 минути, Wankata написа:

Не, от Венера и Плутон са били...

Една оборена опорна точка на мировците - след 51:02:

Недей така. Остави му някоя точка да се опре поне малко:)

преди 6 часа, miro20 написа:

Възможно е да си прав, мен не ми се задълбочава, но до колкото гледам ,вече доста дни ,  никой освен теб никъде не е опровергал истинноста на снимките.Дори пропутинските ви любими  медии

Как се опровергава нещо, което не съществува? И защо да го опровергаваш?

По БНТ, с три дни закъснение съобщиха, че турска телевизия е заснела кадрите. Ама ако е заснела кадрите, и то телевизия, защо няма видео, а само снимки? На друго място срещнах човек, който твърди, че е говорил с господина, направил снимките и онзи се кълнял, че са истински. Ама снимките са правени от двете страни на Босфора. Тоя кога е успял да го пресече и пак да снима?

Иначе Маша и мечока:

CVjrUP9WwAA1Jem.jpg

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.