Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пентагонът: ”Ислямска държава” е по-опасна от ”Ал Кайда”

Featured Replies

Започна ли войната: Турската артилерия откри огън по военно летище в Алепо

Цитат

Турската артилерия е открила огън по военна авиобаза на територията на Сирия, която е под контрола на кюрдски военни формирования, съобщи телевизионният канал „Ал-Маядин”. Новината бе потвърдена и от очевидци, намиращи се в района на Алепо, които качиха и снимки от обстрела в интернет. Военното летище „Минех”, което обстрелва турската артилерия, бе под контрола на групировката „Джабхат ан-Нусра”, обявена от ООН за терористична. Този обект е стратегически важен, защото е разположен на правителствено трасе към турско-сирийската граница. Преди няколко дни кюрдски военни сили взеха с щурм военната база и изхвърлиха оттам терористите.

Превод и редакция: БЛИЦ

Взе да става все по-интересно...

• Отговори 10,7k
  • Прегледи 532,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• На мен друго ми е чудно. Как тия, дето привеждат подобни примери и обясняват колко лошо било положението в Русия, как там имало н'ам-си-къф-си режим, че те всъщност били русофили, ама само антипутинис

• Да ви напомня за едни други теми? Източник: https://www.facebook.com/profile.php?id=100008407154266&hc_location=ufi

• САЩ не само създадоха ИДИЛ. САЩ до последно покровителстват, съдействат и финансират ИДИЛ, доколкото в техните очи ИДИЛ е единствената алтернатива на сирийския президент, съответно- на руското хуманит

Публикувани изображения

преди 2 часа, miro20 написа:

А ! точно .

Ами нали и аз това ви питам постоянно бре " патенца"  :):)

Кога РФ ще започне да бомбардира цели на ИД , а не само да разширява териториите на Асад, повечето от които няма въобще позиции на ИД ? И защо бомбардира пекарни дето на 200км наблизо няма позиции на ИД ?

Какви територии да разширява? Май нещо бъркаш. Я виж картата и помисли какви ги дрънкаш. Какви са тия въоръжени групировки на територията на Сирия? Въоръжени от чужди държави като Турция и САЩ и водещи бойни действия срещу държавата. Туркоманите дето режат глави са същите като тия от ДАЕШ. Стабилни граници - силна държава. Целта на сирийците  е да си върнат контрола над границите и по този начин да се спре потока от краден от ислямистите нефт,който се изнася в Турция и се продава и оттам дори в България.

ТРИ години водят война там западните държави. ТРИ години водят война на хартия но всъщност помагат за разрастването на ДАЕШ.

syria_map.jpg

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Войските на Асад тръгнаха към Ар-Ракка

Цитат

Сирийската правителствена армия е започнала настъпление към смятания за столица на „Ислямска държава” град Ар-Ракка, съобщи Reuters, като се позова на военен източник, запознат със ситуацията по фронтовете.  Дамаск няма войски в района от август 2014 година. Сега настъплението е ясен знак, че Башар Асад търси реванш за отнетите му територии и използва разколебаването на терористичните военни части.

Според информацията, „Ислямска държава” не разполага с достатъчно военни сили, за да прикрие подстъпите към Ар-Ракка. Сирийската правителствена армия е тръгнала към военно-въздушната база „Табка”, завзета от терористите през август 2014 година и е на 25 километра от нея.

Според военни експерти, целта на Асад е да затрудни евентуален опит на Саудитска Арабия да отправи в района свои военни части.

Турската артилерия откри огън по военно летище в Алепо

Цитат

Турската артилерия е открила огън по военна авиобаза на територията на Сирия, която е под контрола на кюрдски военни формирования, съобщи телевизионният канал „Ал-Маядин”. Новината бе потвърдена и от очевидци, намиращи се в района на Алепо, които качиха и снимки от обстрела в интернет. Военното летище „Минех”, което обстрелва турската артилерия, бе под контрола на групировката „Джабхат ан-Нусра”, обявена от ООН за терористична. Този обект е стратегически важен, защото е разположен на правителствено трасе към турско-сирийската граница. Преди няколко дни кюрдски военни сили взеха с щурм военната база и изхвърлиха оттам терористите.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

преди 3 часа, Тøни написа:

Дойдохме си на думата. Миро пледира за спиране на терора над ИДИЛ. Има нещо терористично в него, още когато казваше, че трябва да се бомбардират празнуващите хора на концерта в Крим. 

Отново на 180 ' спрямо това което говоря. Питах ЗАЩО не се бомбардуира ИД , а тези които също воюват с тях.

:)

преди 3 часа, Джугашвили написа:

Бежанската вълна да не би да е от тогава???

Кой е казал че  от тогава ?

Защо защитавате сляпо руските бомбардировки, допринесли за поредната бежанска вълна , не разбирам.

От 30 - 70 хил. на границата с Турция са вече над 100 хиляди, което е от преките обстррели над цивилни райони , не над бойни. и далеч от позиции на ИД..

Благодарим ти Пу :) 

/иронично/

преди 1 час, nikssi написа:

Какви територии да разширява? Май нещо бъркаш. Я виж картата и помисли какви ги дрънкаш. Какви са тия въоръжени групировки на територията на Сирия?

Не се бъркам. Позиции на ИД няма наблизо на поне 200 км.

Какви са военните формирования ? - ами има и такива , както в града със обстреляната пекарна,  за който цитирах че се бият  и са избили бойци от ИД.

Защо РФ бомбардира противници и на ИД ? на разтояние 200 км от позиции на ИД ?

Не виждате ли какво правите ?  Защитавате субективно руските нечовешки бомбардировки,  и сте слепи за основната цел - ИД, включително и факта че РФ бомбардира противници на ИД ?

И после ми приказвате че аз съм защитавал ИД ????

преди 3 часа, язе написа:

Не беше ли милионен лагера бе?

Не знам :) ти кажи :)

Аз фантасмагории  и лъжи не разпространявам.

То това най мнного ви вбесява де :)

преди 34 минути, nikssi написа:

Военното летище „Минех”, което обстрелва турската артилерия, бе под контрола на групировката „Джабхат ан-Нусра”, обявена от ООН за терористична.

Супер.

преди 21 минути, miro20 написа:

Отново на 180 ' спрямо това което говоря. Питах ЗАЩО не се бомбардуира ИД , а тези които също воюват с тях.

Защо защитавате сляпо руските бомбардировки, допринесли за поредната бежанска вълна , не разбирам.

От 30 - 70 хил. на границата с Турция са вече над 100 хиляди, което е от преките обстррели над цивилни райони , не над бойни. и далеч от позиции на ИД..

/иронично/

Какви са военните формирования ? - ами има и такива , както в града със обстреляната пекарна,  за който цитирах че се бият  и са избили бойци от ИД.

Не виждате ли какво правите ?  Защитавате субективно руските нечовешки бомбардировки,  и сте слепи за основната цел - ИД, включително и факта че РФ бомбардира противници на ИД ?

Супер.

То и Турция е против ИДИЛ, но само на думи. Същата работа са и тези, които руснаците бомбят т.нар. "умерена" опозиция:)

С други думи, наш Мирко пак подкрепя терористи:)

Да не пропикаеш газ, говорителю на истината:)

преди 6 минути, 卡拉贾 написа:

То и Турция е против ИДИЛ, но само на думи. Същата работа са и тези, които руснаците бомбят т.нар. "умерена" опозиция:)

С други думи, наш Мирко пак подкрепя терористи:)

Да не пропикаеш газ, говорителю на истината:)

Да пикая газ от кое ? ? Че съвсем  се оплетохте в пропагандата си ли ? и не можете да  го преживеете че аз съм ви опонент срещу вашата терористична пропаганда оправдаваща пасивността срещу ИД ? и не можете да отговорите смислено защо РФ  не бомбардира ИД, а цивилни обекти /генериращи поредна бежанска вълна от хиляди/   и техни, на ИД ,  противници също ?

Още какво ще измислиш което е на 180' от това което казвам и питам ?

Виждам кой пикае газ... виждам :)

преди 30 минути, miro20 написа:

/иронично/

Супер.

Супер какво? Супер,че от турска страна обстрелват позиции, които понастоящем са под контрола на кюрдските сили.

Цитат

За кой ли път вадиш думите от контекста. Супер нали? Кое е супер? Това,че турците обстрелват базата или това,че базата вече не е под контрола на терористите?

Руското военно министерство отново хванато в лъжа :

https://noodleremover.news/konashenkov-lies-3fc61c8231fa#.pcl2647p3

Понеже тази новина бе цитирана и тук, как  някои бомбардировки не били руски, а от два американски самолета, та....

Накратко да преведа обяснението в което Игор Конашенков е хванат в лъжа е че.. говори за липса на руска активност и бомбардировки  на 10-ти февруари, обвинявайки американците, като обаче "пропуска" че не става въобще въпрос за 10 -ти , когато не е имало нито американски нито руски бомбардировки , а става въпрос за 3-ти февруари .

преди 4 минути, nikssi написа:

За кой ли път вадиш думите от контекста. Супер нали? Кое е супер? Това,че турците обстрелват базата или това,че базата вече не е под контрола на терористите?

Супер е - че е по пътя на правителственото трасе.

Което е против режима на Асад и съюзниците му от военокосмическите руски сили,  които доказано вече работят за ИД ,  за мен е добре.

Борбата с ИД за мен е 1-ви приоритет. Затова е "супер" всяка инициатива, пречеща на ИД и силите подкрепящи ги .

преди 6 минути, nikssi написа:

Кое е супер? Това,че турците обстрелват базата или това,че базата вече не е под контрола на терористите?

Миро горе те питах нещо!

Току що, nikssi написа:

Миро горе те питах нещо!

Питай си , не ми пречиш

Аз си казах  кое е приоритет за мен - унищожаването на ИД.

Вие си се гърчете в изкривяване и "оправдаване" на всякакви други действия.

преди 1 минута, miro20 написа:

Питай си , не ми пречиш

Като ме цитираш и даваш мнение бъди добър да отговориш.

Ако не можеш да отговориш това означава,че спамиш или още по-лошо.

Току що, nikssi написа:

Като ме цитираш и даваш мнение бъди добър да отговориш.

Ако не можеш да отговориш това означава,че спамиш или още по-лошо.

Отговорих . Сляп ли си ?

преди 14 минути, miro20 написа:

Да пикая газ от кое ? ? Че съвсем  се оплетохте в пропагандата си ли ? и не можете да  го преживеете че аз съм ви опонент срещу вашата терористична пропаганда оправдаваща пасивността срещу ИД ? и не можете да отговорите смислено защо РФ  не бомбардира ИД, а цивилни обекти /генериращи поредна бежанска вълна от хиляди/   и техни, на ИД ,  противници също ?

Още какво ще измислиш което е на 180' от това което казвам и питам ?

Виждам кой пикае газ... виждам :)

Пий си Валидола или на квото си там, че много се запени. Което не ме притеснява, но да не получиш удар нещо:)

преди 12 минути, miro20 написа:

Отговорих . Сляп ли си ?

въпроса ми беше

Цитат

Кое е супер? Това,че турците обстрелват базата или това,че базата вече не е под контрола на терористите?

Отговора ти е съвсем друго нещо! Измъкване но не и отговор на въпроса.

преди 17 минути, miro20 написа:

Питай си , не ми пречиш

Разбирам,че говориш за моментното си състояние но защо си въобразяваш,че всички сме в това състояние?

преди 27 минути, miro20 написа:

Супер е - че е по пътя на правителственото трасе.

Което е против режима на Асад и съюзниците му от военокосмическите руски сили,  които доказано вече работят за ИД ,  за мен е добре.

Борбата с ИД за мен е 1-ви приоритет. Затова е "супер" всяка инициатива, пречеща на ИД и силите подкрепящи ги .

Кое от този отговор , драги "нкси"  , не разбра ?

преди 2 минути, miro20 написа:

Кое от този отговор , драги "нкси"  , не разбра ?

А горния пост около 95 процента. Ако елиминирам грешките на 100%

Питам те сега и очаквам или конкретен отговор или просто да млъкнеш.

"Одобряваш ли обстрелването от турските сили на военната база на територията на Сирия!?

Цитат

Турската артилерия е открила огън по военна авиобаза на територията на Сирия, която е под контрола на кюрдски военни формирования, съобщи телевизионният канал „Ал-Маядин”.

Или отговаряш или баста.

Току що, nikssi написа:

А горния пост около 95 процента. Ако елиминирам грешките на 100%

Питам те сега и очаквам или конкретен отговор или просто да млъкнеш.

"Одобряваш ли обстрелването от турските сили на военната база на територията на Сирия!?

Или отговаряш или баста.

Отново :

Други въпроси ?

преди 1 минута, miro20 написа:

Отново :

Други въпроси ?

Въпроса е зададен точно. Изисква конкретен отговор. И отговор няма. Очаквано.

Цитат

Толкова ли е трудно да кажеш ДА или НЕ? Баси.

преди 15 минути, miro20 написа:

Отново :

Други въпроси ?

Значи тъй витиевато се изразяваш, че неам думи. Пишеш го вече втори или трети път и не забелязващ такава фрапираща грешка.

Според тебе е "супер всяка инициатива, на подкрепящи ги силите":)

А може би грешката не е случайна:)

Но сме свикнали ти да не може да отговаряш с простите ДА или НЕ:) Сигурно ти плащат на дума, та затуй и разтягаш локуми, от които нищо не се разбира (прочети почервененото, да видим дали ще разбереш нещо).

Виждам че дори елементарни изречения са прекалено трудни за разбиране от някои .

Това обаче не е мой проблем.

преди 5 часа, Тøни написа:

Интересно, че Турция пълни лагерите със сирийци, които като дойдат в Европа и се оказват от Афганистан и Ирак. :D 

Интересното е по скоро, че ти пак си по върбите... Явно не си запознат отново, лагерите в Турция са пълни , с бежанци.... А ти защо си помисли че всички прииждащи в Аврупата, идват задължително от турските бежански лагери не ми стана ясно....Голяма част от тях прескачат тези лагери и територията на Турция , и минават по други маршрути.... А тази истерия със давещи се по лодки и сие, уж идващи само от турска страна е кьор фишек... за балъци като теб...

И още едно допълнение, в тези лагери никой не е казвал че са само сирийски бежанци.... Но повечето се представят за сирийци.. и мнозинството наистина са такива.... 

преди 6 часа, Джугашвили написа:

Ми то хубаво, ама да кажат и афганистанците, пакистанците, африканците и иракчаните от какво бягат! Сирийците са не повече от 20-30% от бежанците, останалите от какво и от кого бягат? Или не е политкоректно да се отговаря на този въпрос.

На мен, това ми е ясно. Ама на разни третополови като mav /miro/, не е.Те работят и получават пари, за всяка лъжа която напишат.  Виж че тия третополовци, повтарят всяка дума на Ердоган.

Цитат

И още едно допълнение, в тези лагери никой не е казвал че са само сирийски бежанци....

Без извинение искам да ти кажа да си завреш това допълнение някъде, защото аз твърдя именно това. Понеже обаче не знаеш на кой свят си, а просто си решил да се заяждаш с някой, който в последно време се явявам аз, си решил да се правиш на много умен. Вземи да се разкараш и престани да ме цитираш. Ще те блокирам и те уверявам, че не никаква форма на нетолерантност. Нещо ми омръзна. Ба*и нахалния турчин дет' си!

Редактирано от Тøни (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.