Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пентагонът: ”Ислямска държава” е по-опасна от ”Ал Кайда”

Featured Replies

Ти ли го казваш това :)

Българин не е равно на Руснак., което гледам че упорито се налага тук.

Руските интереси винаги са били в разрез с българските и винаги е имало пета колона, кога по-слаба, кога по-силна.

• Отговори 10,7k
  • Прегледи 532,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• На мен друго ми е чудно. Как тия, дето привеждат подобни примери и обясняват колко лошо било положението в Русия, как там имало н'ам-си-къф-си режим, че те всъщност били русофили, ама само антипутинис

• Да ви напомня за едни други теми? Източник: https://www.facebook.com/profile.php?id=100008407154266&hc_location=ufi

• САЩ не само създадоха ИДИЛ. САЩ до последно покровителстват, съдействат и финансират ИДИЛ, доколкото в техните очи ИДИЛ е единствената алтернатива на сирийския президент, съответно- на руското хуманит

Публикувани изображения

преди 8 минути, Blago72 написа:

Ти ли го казваш това :)

Българин не е равно на Руснак., което гледам че упорито се налага тук.

Руските интереси винаги са били в разрез с българските и винаги е имало пета колона, кога по-слаба, кога по-силна.

Първо съм Българин, а това не ми пречи после, казвам после да бъда русофил! Второто изречение от цитата ти е абсолютна глупост, на която явно вярваш само ти! Дори нашият премиер  Б. Борисов никога не е изричал подобно нещо, въпреки прокламираната върла Евроориентация! 

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

Сега чух че може да се окажеме буферна зона или санитарна/направо санитарен възел/ за стотици хиляди сирийци защото час сега Европа трудно но факт се е осъзнала!

Ердоган ги пуска без проблем.

Редактирано от Beyond_Wisdom (преглед на промените)

преди 16 часа, miro20 написа:

Извинявай, ама тези дупки в полето ли са доказателствата за руски обстрел по украинска територия!Стига де, дай малко по-сериозно!:DДа бяха дали и сателитни снимки  по какви цели са стреляли/ хипотетично/ руските установки.

Г-н Борисов преиначил разговора с турския премиер! Аз не разбрах последно има ли декларация от управляващите официална позиция че подкрепяме Турция,защото всички са гласували ЗА охраняване на границата! То от толкоз години крадене немаше пари за ограда от край до край и хора да я наглеждат!

В северна Сирия за сега не се знае със сигурност какво става. Твърди се:

- Турция изпратила специални част за да се бият с кюрдите

- турски Ф-16 летят около границата готови да стрелят/бомбардират по каквото трябва

- СА се чудят от къде да влязат в Сирия - през границата с Турция или през тази със Йордания

- Сирийската армия има някакъв напредък и в Латакия и в северна Сирия

Кое е истина и кое не не знам.

преди 10 часа, Blago72 написа:

Опс, някакво насиране май настана в кресливия проруски лагер.

Джобната руска сила дали ще може да спре турската армия :)

Май не...

Нищо, един платен профил знае откъде да достави памперси за руските солдати. Доста ще им трябват.

Не ти подхожда да пишеш простотии.  Турската армия въобще няма да посмее да влезе в Сирия - защото ще бъдат пометени от там от руските крилати ракети, авиация и системи за залпов огън.   Турците са бесни - защото сирийските кюрди блокираха достъпа на Ислямска държава до турската граница   http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/sviat/2016/02/15/2705027_turciia_otvaria_nov_front_vuv_voinata_v_siriia/

Редактирано от attj (преглед на промените)

преди 14 часа, attj написа:

Ами замисли се...   Аз те попитах в прав текст дали си здрав човек...  Не е нормално с лъжи да дразниш толкова много съфорумци....  На мен ми е пределно ясно - не е възможно да си хем бандеровец... хем ислямист...   Замисли се защо изглеждаш като такъв - какъвто не си...    

Ти се замисли защо и кой дразни.

Аз никого не съм обиждал, псувал, и коментирам само казаното  без странични квалификации. Примерно ти ама въобще не ме интересуваш къв си що си , нито ме дразниш, нито впечатляваш :) но когато говориш лъжи и евтина пропаганда, бъди готов да чуеш и опровержение на това.

"дразненето" ви е  показателно , и е  характерно за хора които нямат аргументи да опонират.

Вашата клика е точно такава, и ти благодаря за тази констатация.

Другите простотии в темата също са показателни. Особенно когато виждам национално кастрирани хора, с изкормено българско самочувствие , с аватари и символики на чужди държави и с наложено откровенно чуждопоклонничество , непознаващи българската история и велики хора от нея ,  да говорят че са българи.

И когато откровенни путинисти ,ползващи гугъл транслейт  за превод от руски, и фенове на диктатори, да ми говорят че са русофили :) 

преди 9 часа, M.Николов написа:

Извинявай, ама тези дупки в полето ли са доказателствата за руски обстрел по украинска територия!Стига де, дай малко по-сериозно!:DДа бяха дали и сателитни снимки  по какви цели са стреляли/ хипотетично/ руските установки.

Не съм очаквал друг отговор. Питаше - отговорих ти съвсем качествено , аргументирано със всякакви сериозни източници и линкове.

Третополовия е ясен. Само лъжи и манипулации, от такова същество. Ама гледам, комплексар 'експерта', нещо се е мъчил. Да показва мозъчна дейност, или по точно липсата на такава. :ph34r:

Та къде драги ми комплексаре, видя че руснаците не могат да се справят, с някаква турска армия? Или просто толкова може да роди като мисъл, мозъчната кора? :ph34r:

Но правилно няколко колеги са разбрали, какъв е 'експерта'. Една фурнаджииска лопата. Днес защитава Турция, заради изгода. Утре ще е първа булка на Дунава, да посреща с червена роза. ;)

А по темата. След такава новина, нормално третополовите и разни комплексари, да вият. Сърце ги боли, за милите терористи от ИД.

Цитат

Колона от камиони с около 300 терористи и боеприпаси направила опит да си пробие път от Турция в посока град Тел Рифаат северно от Алепо и да удари в гръб водещото бой за града кюрдско опълчение.Подкреплението не успяло да преодолее 20-километровото разстояние, защото в участъка Аазааз – Тел Рифаат било посрещнато от руската авиация. По-голямата част от колите и джихадистите е унищожена, очевидци твърдят за горящи камиони. Местността е гола и не позволила на атакуваните да се пръснат и укрият.

http://www.blitz.bg/news/article/393230

Военен анализ: Втора турска армия. Подготовка за инвазия в Сирия?

Според мен анализът е добър и си заслужава четенето.

Според мен кюрдите ще се справят с ислямистите - обаче международната общност е добре да съдейства за обединението им в единен Кюрдистан.  Сега той е с части в Турция, Сирия, Иран и Ирак.  В Турция дори и автономия не искат да им предоставят и там отдавна се води  гражданска война. Мисля, че новата държава Кюрдистан е необходим фактор за омиротворяване на региона.

преди 1 час, attj написа:

Според мен кюрдите ще се справят с ислямистите - обаче международната общност е добре да съдейства за обединението им в единен Кюрдистан.  Сега той е с части в Турция, Сирия, Иран и Ирак.  В Турция дори и автономия не искат да им предоставят и там отдавна се води  гражданска война. Мисля, че новата държава Кюрдистан е необходим фактор за омиротворяване на региона.

Според мен ще има Кюрдистан и то скоро.

преди 57 минути, Мойра написа:

Според мен ще има Кюрдистан и то скоро.

Русия нямя дя забряви за този свален 1 руски самолет! Това ще излезе на носа на турците и май ще има Кюрдистан.

Кюрдите ще бъдат активно подпомагани и насърчавани морално, военно и политически от страна на Русия  ;)

Кюрдите са с висока раждаемост и стават все повече. Митовете за ислямско единство вече нямат никаква роля и времето не работи за Турция. Кюрдите воюват години и искат свобода. Най-лошото за Турция е, че кюрдите населяват повече от 30 % от страната, предимно в бедните планински райони, но там са минералните богатства, горите, водата. Освен това те непрекъснато навлизат в равнините - скоро и там ще станат мнозинство. Опасност за Турция са и останалите кюрди, живеещи в Сирия, Иран, Ирак, Русия. Те всеки момент могат да помогнат на братята си да се освободят. Възможни са и дуалистични държави в региона и то между иранци и кюрди, които са близки по произход, история и бит. Това е направо кошмар за Турция. Съседите на тази страна, която винаги е била агресор, не я обичат и турците само с България имат що-годе добри отношения. САЩ и Германия също се очаква да съдействат на кюрдите и това вещае конфликти с Турция в НАТО.    Разпад на Турция заради възникването на Кюрдистан е прогнозиран от ЦРУ преди повече от 30 години.

Ако се чудите, какво е това животно, наречно американска демокрация, ето нагледен пример. Точка номер 8, ми е любима.  И тази демокрация, нашите грантаджии, я смучат ли смучат. А дали само това? ;)

Цитат

4. За червените кхмери: „Колко души той (министърът на външните работи на Червените кхмери Йенг Сари) е убил? Десетки хиляди? Кажете на камбоджанците (т.е. на Червените кхмери), че ние ще сме приятели. Те са кръвожадни кучи синове, но това не ни пречи. Ние сме готови да установим контакт с тях. Съобщете им за това, но не им предавайте казаното малко по-горе“. Среща с министъра на външните работи на Тайланд на 26 ноември 1975 г. 

6. За Робърт Макнамара, министър на отбраната по време на Виетнамската война: „Бедничкият... Той все още се бие в гърдите и се разкайва?“ 7. За убийствата: „Това е безумие и национално унижение – да се приема закон, който ще забрани на президента да издава заповеди за убийства“. Изказване на заседание на Съвета за национална сигурност, 1975 г.

8. За Чили: „Не разбирам, защо ние трябва да стоим и да гледаме, как страната се срива към комунизъм заради безотговорността на нейното население. Този въпрос е прекалено важен за чилийските избиратели, за да им позволим да вземат самостоятелни решения“.

Останалото тук

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

Опс, някакво насиране май настана в кресливия проруски лагер.

Джобната руска сила дали ще може да спре турската армия [emoji4]

Май не...

Нищо, един платен профил знае откъде да достави памперси за руските солдати. Доста ще им трябват.

Не ти подхожда да пишеш простотии.  Турската армия въобще няма да посмее да влезе в Сирия - защото ще бъдат пометени от там от руските крилати ракети, авиация и системи за залпов огън.   Турците са бесни - защото сирийските кюрди блокираха достъпа на Ислямска държава до турската граница   http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/sviat/2016/02/15/2705027_turciia_otvaria_nov_front_vuv_voinata_v_siriia/

Турците е ясно защо са бесни, ще видим дали няма да влязат. Доста е...интересно. В лошия смисъл.

Ако се чудите, какво е това животно, наречно американска демокрация, ето нагледен пример. Точка номер 8, ми е любима.  И тази демокрация, нашите грантаджии, я смучат ли смучат. А дали само това? [emoji6]

4. За червените кхмери: „Колко души той (министърът на външните работи на Червените кхмери Йенг Сари) е убил? Десетки хиляди? Кажете на камбоджанците (т.е. на Червените кхмери), че ние ще сме приятели. Те са кръвожадни кучи синове, но това не ни пречи. Ние сме готови да установим контакт с тях. Съобщете им за това, но не им предавайте казаното малко по-горе“. Среща с министъра на външните работи на Тайланд на 26 ноември 1975 г. 

6. За Робърт Макнамара, министър на отбраната по време на Виетнамската война: „Бедничкият... Той все още се бие в гърдите и се разкайва?“ 7. За убийствата: „Това е безумие и национално унижение – да се приема закон, който ще забрани на президента да издава заповеди за убийства“. Изказване на заседание на Съвета за национална сигурност, 1975 г.

8. За Чили: „Не разбирам, защо ние трябва да стоим и да гледаме, как страната се срива към комунизъм заради безотговорността на нейното население. Този въпрос е прекалено важен за чилийските избиратели, за да им позволим да вземат самостоятелни решения“.

Останалото тук

Умен и откровен човек е бил Макнамара. Ама твоите чорбаджии никога няма да ти дадат да го признаеш.

Така описаната практика е на всички, без изключени, големи сили.

С едните върви Кока-кола и телевизор, с другите - възможността да умреш "За Родину" каквото и да значи това.

Цитат

Blago72       хххххххххххххххххххх

Ще ти влязът! Това поне е сигурно:laughing4:

Бе,:get out:

То и Наполеон е влизал и Хитлер, но щом и турците искат да влизат под кожата на Русия, то да заповядат! Резултата ще е предрешен и историята го доказва, че нищо добро не чака тези, които се опитват да опонират и най - вече военно на Русия :giggle1:

Благо, аз сам съм си чорбаджия.  Не забравяй - войници от Иран са в Сирия, а те са като роднини с кюрдите.   Шиити със сродни нрави и обичаи...  Русия е съюзник на Сирия, а Китай е съюзник на Иран.  САЩ тук вече изгубиха полето за изява... Отвсякъде е време за Кюрдистан и  Ердоган няма как да се справи!    Не виждам кой друг би го подкрепил,  освен саудитите - обаче това е крайно недостатъчно... Каква турска армия в Сирия?   Кюрдите са навсякъде и няма нужда да навлизат в Турция - те са си там и очаквам глобално да се справят... при наличните всякакви съдействия от Иран и от Русия. Многомилионният кюрдски народ най-после е нормално да се обедини и да си има своя държава!

Русия: Ако турците и саудитски араби нахлуят в Сирия, ще ги обстрелваме

„Трябва прекрасно да разберат, че ще попаднат под руски бомбандировки“, казаха от Думата

Цитат

Управляващите в Турция и в Саудитска Арабия трябва да са наясно, че ако вкарат свои войски в Сирия, не е изключено те да попаднат под ударите на руските самолети. Това предупреди Николай Ковальов, бивш шеф на Службата на федерална безопасност и член на комисията за борба с корупцията в Държавната дума на Русия.

"Разбира се, те трябва да разберат – и турците, и саудитците, че в този случай Русия действа по покана и по искане на легитимното сирийско правителство... Следователно, ако е налице разполагане на войски, не е изключено те да попаднат под руски обстрел от въздуха. Те трябва прекрасно да разбират това. Ако те влязат в Сирия, ще е невъзможно да ги различим от другите бунтовници. Ето затова е важна координацията", каза Ковальов, цитиран от РИА "Новости".

По-рано Саудитска Арабия изрази готовност за сухопътна офанзива в Сирия. Малко след Рияд в акцията пожелаха да се включат Бахрейн и ОАЕ, но Русия отсече, че това ще се счита за вражеска атака, а Дамаск предупреди, че ще изпрати саудитските войски у обратно у дома в дървени ковчези

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.