Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пентагонът: ”Ислямска държава” е по-опасна от ”Ал Кайда”

Featured Replies

Ами според линка от Блажко, салдото с ибрястиките ни е под 1 милиард. Ама ако го питаш, ще се скъса да ти обяснява за някакви си 4 мииарда[emoji3]

Ах, салдото. Под един милиард, ама положително. А с Русия - пет, отрицателни. Защото група предатели все още не могат за 25 години алтернатива на безценните руски горива.

Защо ли?

По същата причина, поради която разни хора на всякакво ниво в този форум са продали част от него на мурзилките.

Ами да взимат ядреното гориво от ЕС, кой им пречи. И после да го складират някъде около София, че много хлебарки се навъдиха там!

Спокойно, знаем, че си далеч от София :)

За повечето хора от провинцията не е проблем, но ти си просто селяндур.

Много сладък аватар, служебен, предполагам :)

• Отговори 10,7k
  • Прегледи 548,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• На мен друго ми е чудно. Как тия, дето привеждат подобни примери и обясняват колко лошо било положението в Русия, как там имало н'ам-си-къф-си режим, че те всъщност били русофили, ама само антипутинис

• Да ви напомня за едни други теми? Източник: https://www.facebook.com/profile.php?id=100008407154266&hc_location=ufi

• САЩ не само създадоха ИДИЛ. САЩ до последно покровителстват, съдействат и финансират ИДИЛ, доколкото в техните очи ИДИЛ е единствената алтернатива на сирийския президент, съответно- на руското хуманит

Публикувани изображения

Току що, miro20 написа:

Ау че лоши тези в ЕС ..

Как тогава търговията с РФ е супер полезна и като е 20 пъти по малооборотна е ... по полезна ?

ЕС е създаден с идеята за свободен пазар.Свободно движение на стоки хора и капитали.Естествено че с тях оборота ще е най-голям! Стига да я има стоката от ЕС е по изгодно и удобно.Е там няма нефт и газ да! Незнам какви са цените на нефта и газа но по тръбопровод е по евтино отколкото с кораб!

Току що, Blago72 написа:

все още не могат за 25 години алтернатива на безценните руски горива.

Именно ...  точно това е основното перо - износа на суровини и скъпа продажба на  подвластни държави като България.

Не само не намират алтернативи , но и толкова са промили мозъците че.. тук се радват на този монопол и на едни от най високите цени на горива...

Това не е тъжно , направо се кефя на тази пропаганда... изисква се изключително ниво на влияние да промиеш така мозъците, и да овладееш структурите в една държава, така че да са доволни от  тази скъпотия и руски монопол..

Току що, Sinbad_ написа:

Тия приказки за нямане, ги приказвай на шапката ми.... Плещиш врели некипели, а после , нямал проблеми видите ли ....Е аз ли имам тогава, явно не мога да чета нали.... Пфф. смешник...

Нямам. Днес на гости ми дойде Мусито (казва се Мустафа). Нямам много приятели (но ми стигат), а най-големият приятел е баш турчин (описаната сватба по-горе беше на един от синовете му).

А ти си защитавай Ердоган.

Да промиеш мозъците се иска влияние, ама тези тук са просто няколко "професионала", в кавички, щото им липсва ниво и умения, просто са платени и няколко маргинала - дълбоки провинциални комплексари, дето не спират да си мечтаят за безплатна супа, къшей хляб и 24 безплатни градуса в мухлясалата панелка, естествено, без да трябва да работят.

Жалки роби.

преди 6 минути, _Alex&Vanko_ написа:

ЕС е създаден с идеята за свободен пазар.Свободно движение на стоки хора и капитали.Естествено че с тях оборота ще е най-голям! Стига да я има стоката от ЕС е по изгодно и удобно.Е там няма нефт и газ да! Незнам какви са цените на нефта и газа но по тръбопровод е по евтино отколкото с кораб!

Най голямата и водеща  икономика в ЕС - германската, се захранва на 30 % от руснаците. Ние , като една от най слабите държави в ЕС , сме почти на 100 %  зависими.

Мисли малко .. мисли ... ако можеш...

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 7 минути, Sinbad_ написа:

Тия приказки за нямане, ги приказвай на шапката ми.... Плещиш врели некипели, а после , нямал проблеми видите ли ....Е аз ли имам тогава, явно не мога да чета нали.... Пфф. смешник...Или най малкото гйотверен, двуличник тоест ... лицемер....Такива са ми познати, пред лицето, о драги, приятел, еди какво си,  а зад гърба лопатата обърната....

П.С А за Ердоган и отнощението към него в Турция, си също в голяма грешка....  Прави грешки, но повечето си държат на него.. доказаха го изборите...при това не са такива манипулирани като в Бг, колкото и да ви се иска да е така... Там аршина е съвсем друг за мерене .... Както и доста от нашите в Бг го харесват , въпреки че доста се издъни с заветите на Ататюрк...

Не съм ходил от доста време на гости у Дауд ага и ако стане въпрос за Ердоган, ще кажа точно това, което казвам и тук. Няма скрито-покрито.

преди 1 минута, miro20 написа:

Именно ...  точно това е основното перо - износа на суровини и скъпа продажба на  подвластни държави като България.

Не само не намират алтернативи , но и толкова са промили мозъците че.. тук се радват на този монопол и на едни от най високите цени на горива...

Това не е тъжно , направо се кефя на тази пропаганда... изисква се изключително ниво на влияние да промиеш така мозъците, и да овладееш структурите в една държава, така че да са доволни от  тази скъпотия и руски монопол..

Хех, Ами то и ние имаме злато, на което пък е подвластен не една държава, а целия свят, ама защо ли не го изнасяме и на кого ли сме дали концесията срещу умопомрчителните 2% за дтржавата България???

преди 2 минути, Джугашвили написа:

Хех, Ами то и ние имаме злато, на което пък е подвластен не една държава, а целия свят, ама защо ли не го изнасяме и на кого ли сме дали концесията срещу умопомрчителните 2% за дтржавата България???

Грешиш, концесията е 0,75% за държавата.

преди 5 минути, miro20 написа:

Най голямата и водеща  икономика в ЕС - германската, се захранва на 30 % от руснаците. Ние , като една от най слабите държави в ЕС , сме почти на 100 %  зависими.

И за това решиха да направят своята зависимост от 30% на 60%, построявайки Северен поток №2 :DЩото е толкова лошо. Хората си мечтаят за тази наша зависимост, той тръгнал да се оплаква:D

Редактирано от Джугашвили (преглед на промените)

преди 10 минути, miro20 написа:

Зависими? Незнам бензиностанциите на ШЕЛ с руски петрол ли са? Или пък ОМВ?Спира ли ги някой.Пощаджията Стойнев беше казал че може газ от Норвегия!

И естествено,че Германия ще има по-ниски цени защото са много по-голям консуматор от нас! Мирко да не би да не знаеш че при по-голяма покупка получаваш отстъпка и преференциална цена.Това важи не само за Русия а за целия свят!!

Познати клишета, оправдаващи геноцидните цени над българския народ.

Доволен ли си ?

Както са доволни всички националнокастрирани чуждопоклонници.

За цените , Марешки си каза.. нещо от рода бе... - не че има натиск, но ме съветваха.. като пускаш цените, поглеждай "еди коя и бензиностанция " какви цени е сложила  на колонките си сутринта  ,и се ориентирай ...

неговите цени са малко по други, но за останалите 99 % от бензиностанции ... са .. еднакви бре драги ,.. еднакви ...

но по принцип картел няма... :)

За какво ли казах думите " мисли малко.. мисли ... " ?

преди 9 минути, _Alex&Vanko_ написа:

.Пощаджията Стойнев беше казал че може газ от Норвегия!

Пощаджия или не, Германия се захранва и от там.

А Норвегия измести отдавна РФ от водещ доставчик :

http://ru.reuters.com/article/businessNews/idRUKBN0O720320150522

Цитат

В четвертом квартале 2014 года и первом квартале 2015 года Норвегия экспортировала 29,5 миллиарда кубометров и 29,2 миллиарда кубометров топлива соответственно, сообщил трубопроводный оператор этой страны Gassco.

В то же время Россия продала в регион 19,8 миллиарда и 20,29 миллиарда кубометров топлива, следует из отчетности российского газового монополиста Газпрома и из сообщений его представителей.

Эта статистика включает продажи российского и норвежского газа в 11 странах Западной Европы - крупнейшем энергетическом рынке Союза. Данные не включают в себя продажи в Восточной Европе, а также в Турции, которая является вторым после Германии покупателем топлива из РФ.

преди 1 минута, Джугашвили написа:

Мирчо Спасов е виновен!

Дали ?

Ми той , за разлика от вас, май гледа по обективни показатели ... :)

Мирко има много голяма нефтена компания Роял-Дъч Шел англо холандска!! Питай колко е акциза за петрола който го налагат управляващите! Кутия цигари струва 1.50лв. и до 4.50лв. е акциз.Американците немат акциз и затова им е 50 стотинки! Мислиш,че Кремъл ли диктува примерно Газпром?Държавно предприятие дамс и Рем Вяхирев имаше 1.5млрд. долара от заплати може би?

Малее, оляхте се бе! Тя кяква темата, а вие къде кривнахте! Що си губите времето да спорите с тия мишки! Аз съм ги филтрирал  иии - красота  Не чета олигофренски писания! Поне да представяха неманипулативна информация и то не като пълни простаци и така и до интересен дебат можеше да се достигне!

Ако все пак се върнем на темата, то там, нещата много се разводниха! Излиза,че Ислямска държава не е толкова опасна и май всички забравиха да се борят с нея! Борбата май вече е всеки срещу всеки за себезоказване и налагане на влияние! Ха да видим, кой нов играч ще се присламчи към групата на "шаро"?

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

И аз това се чудя. Защо спорите, с двата боклука? :)

Та по темата.

Цитат

В провинция Алепо правителствените войски съвместно с отрядите на народното опълчение, овладявайки Джубб-Габша, продължават да водят сражения за Син.

ВВС на Сирия нанесе въздушни удари по позициите на екстремистите в районите Аулан, Бизаа, Куббасин и Ел Баб.

Турците решиха жестоко да накажат кюрдите за борбата им срещу ДАЕШ

Ръководството на Турция продължава да „плаща” на кюрдите за борбата им срещу ДАЕШ, давайки разпореждания за водене на артилерийски обстрели по техните позиции в районите Киштаар, Маликия, Минник и Тел Рифъат. Вчера турският премиер Ахмет Давутогли заяви, че турските сили ще продължават да обстрелват кюрдските позиции на тяхната си земя...

През нощта турците извършиха обстрел на Африн – кюрдски анклав в Алепо. В резултат има голям брой ранени и убити сред мирното население.

http://www.blitz.bg/news/article/393981

Експерт: Турция ще навлезе в Сирия, ще пламне голяма война

Цитат

Не бих се впуснал да гадая кой стои зад атентата в Анкара, много по-важни са действията на турското държавно ръководство. Това каза в сутрешния блок на БНТ директорът на Центъра за стратегически изследвания Симеон Николов. В Турция има структури на "Ислямска държава", има сериозни проблеми с ПКК, към това трябва да добавим войната, която се води в Сирия и стратегическата загуба на Ердоган в Близкия Изток.

Вчерашното изявление на Давутоглу може да се тълкува като призив към САЩ да окажат военна подкрепа на Турция. Южната ни съседка вече променя политиката си и използва атентатите за конкретни действия, като например вчерашните удари в Ирак. Турция може да се впусне и в авантюрата да навлезе в Сирия сама със сухопътни войски. Последствията, които това ще има в региона, са огромни. Ще пламне голяма регионална война с непредвидими последици, коментира експертът.

По думите на председателя на Софийски форум за сигурност Йордан Божилов, в последните години Турция сама се е поставила в изолация. "Ислямска държава" разглежда Турция като заплаха, защото тя е важен фактор в борбата срещу джихадистите, има дълбока криза и в отношенията с Русия. В момента Турция има прекалено много врагове. Смятам, че атентатът ще бъде използван за легитимиране на действия както в Сирия, така и в самата Турция, заяви Божилов.

Дано има начин, тази война да се избегне!

В случай, че се състои, България няма как да не бъде засегната.

Атентатът цели да оправдае действията на Турция в Сирия

Интервю на Калина Андролова с Горан Симеонов, председател на УС на АРЗ (Асоциация на разузнавачите от запаса) и бивш резидент на българското разузнаване в Турция

Редактирано от Мойра
добавяне (преглед на промените)

Къде го имаме това злато?

На кюлчета, монети, във вторични суровини или като руден концентрат с 0.00000001% чистота?

То, ако беше толкова лесно добиването му, "братушките" отдавна да са го взели, ама е било по-лесно да купят натрупаното срещу тоалетната хартия "рубли" по времето на любимия Правешки лидер.

Темата,темата вижте и продължете по нея. Отплеснахте се. 

”Ислямска държава” е по-опасна от ”Ал Кайда”

И като видим темата, две от ключовите думи "Пентагон" и "Ал Кайда" използват ли се някак?

Нек'ъф Конашенко ли, Коношенко ли се цитира на всяка страница, нек'ви космически Руски войски.

То ако руската групичка в Сирия е "космически войски", една американска авионосна група трябва да е поне планетата на смъртта.

Малее, оляхте се бе! Тя кяква темата, а вие къде кривнахте! Що си губите времето да спорите с тия мишки! Аз съм ги филтрирал  иии - красота  Не чета олигофренски писания! Поне да представяха неманипулативна информация и то не като пълни простаци и така и до интересен дебат можеше да се достигне!

Ако все пак се върнем на темата, то там, нещата много се разводниха! Излиза,че Ислямска държава не е толкова опасна и май всички забравиха да се борят с нея! Борбата май вече е всеки срещу всеки за себезоказване и налагане на влияние! Ха да видим, кой нов играч ще се присламчи към групата на "шаро"?

Със сигурност блиц не е манипулативен :)

И половината от другите помия-сайтове.

Ама официалната статистика е недостоверна...

Аман от платени руски профили, време е органите в тази държава да се заемат сериозно с тях.

преди 8 часа, Black Power написа:

! Що си губите времето да спорите с тия мишки! Аз съм ги филтрирал  иии - красота  Не чета олигофренски писания! Поне да представяха неманипулативна информация и то не като пълни простаци и така и до интересен дебат можеше да се достигне!

Ами дискусия не допускате такива слепи пропагандатори като вас, които филтрират хората не по качествена информация, а по това което искате да чуете , дори да са лъжи.

КАкто е между другото в промитите партийни форуми, където подобни индивиди свободно и необезпокоявано си изливат комплексите и помията, а останалите осмелили се да спорят с аргументи , и то качествени аргументи и факти - са банвани и наритвани.

Та когато като щраус си завираш главата в пясъка, това не означава че светът е такъв какъвто си мислиш че го виждаш.

преди 6 часа, Blago72 написа:

Със сигурност блиц не е манипулативен :)

И половината от другите помия-сайтове.

Ама официалната статистика е недостоверна...

Аман от платени руски профили, време е органите в тази държава да се заемат сериозно с тях.

Ами радват им се на пропагандните сайтове, те сами си го знаят, проблема си е техен.

За второто не си прав - аз продължавам да твърдя че платени няма. Тука има тотално субективни пропагандатори, които като екзалтирани футболни агитки, независимо в каква посока ще поеме "отбора" го лседва сляпо и безпрекословно. А нивото с което го правят , гаменщина , простащината, обидите, които са постоянен атрибут в мненията, отново показва че едва ли са платено - те са си просто такива.

Един платен трол би се постарал поне да го приемат насериозно . Тук  страничен човек само повърхностно да прегледа мненията ще се отврати от толкова изливана помия и спам.

Разбира се, това не означава че няма платен тролинг. Но той е на повисоко ниво - путинските служби  влагат парите си директно в медиите , щото лесно се купуват , плащат директно не за коментари по статии, а директно  плащат за самите статии .

Някои дори предполагам и безплатно го правят - свързаните със червената мафия световен поглед инфо , а-спекто, нюз-фронт и подобни 

Няма да нападнат нищо. Смешните турци ще претърпят фиаско, както когато навлязоха неканени в Ирак. Тръгнаха като аслани, а ... знаем какво стана.

преди 3 часа, Тøни написа:

Няма да нападнат нищо. Смешните турци ще претърпят фиаско, както когато навлязоха неканени в Ирак. Тръгнаха като аслани, а ... знаем какво стана.

Сериозно ли, я да чуем от един ЕнтЕлегентен и уж знаещ  тогава, какво е станало в Ирак ??  Кажи да чуем всички, какво е станало уж в Ирак според теб , кой влязъл кат аслан, и кой избягал като теб насран ?? Казах ти да спреш с тъпотиите, ама явно ти държиш да се покажеш ербап булгар булгар  от ганьо по ганьовец комплексиран.... :D 

P.S Малкия, айде спри малко да ръсиш тъпотии, ставаш за посмешище съвсем ...И понамали малко стойките, ще се спукаш.... А това дето си сложил Путин за аватар, е просто подигравка с истинския.. Той поне човека реално си гледа нещата за разлика от теб, сополанкото дето се мъчи да го издига в идол ...Няма нужда от идоли драги,достатъчно е уважение и оценяване...Така както аз харесвам Путин, без излишен патос и идолизиране като теб... Както аз харесвам Русия и руснаците, но без излишен патос и идолизиране... Позамисли се малко, ако можеш де... И забрави лелеяните мечти и комплекси против нас турците, казвам ти го най добросърдечно......

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

на 18.02.2016 г. at 22:23, Sinbad_ написа:

Чета ви, хиля се, а после почвам да се питам, абе аз за такива капути ли съм се борил и защитавал навремето?? Мдам, явно е било голяма моя грешка....както е било грешка и на предците ми явно... ама така е, храни куче да те лае... 

П.П.С Айде по полека с комплексите а...станалото станало, бития битк, ебания ебан, ако искате реванши няакакви , ами кажете си го открито ,няма проблеми, ще се сборим ...ама да ми пишете глупости и фантазии, лъжи и измислици премислици, няма да стане.. това го разберете...

Всеки има право на мнение, дори и да е грешно.Не можеш ли да го опонираш спокойно?Дали е било грешка да защитаваш родината си, според мен не е, но ти си знаеш.И с кой искаш да се бориш и като какъв, мисля, че първо трябва да си отговориш на този въпрос!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.