Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пентагонът: ”Ислямска държава” е по-опасна от ”Ал Кайда”

Featured Replies

преди 10 минути, Beyond_Wisdom написа:

Ма Путин ако беше фанатик до ся да е станала война отдавна! Това е лъжи да те мажем!

Е, не! Никой не иска война защото - разбираемо! Историята помни обаче на какво е способна разярена Русия! Бързо нещата от локален конфликт могат да се превърнат в глобален и ядрен такъв! Опонентите на Русия не са за пренебрегване!

Гледам в момента - новините! Явно нещата не отиват към мир , а към още по - голямо противопоставяне! Там където пуши винаги се явява и огън!

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

• Отговори 10,7k
  • Прегледи 548,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• На мен друго ми е чудно. Как тия, дето привеждат подобни примери и обясняват колко лошо било положението в Русия, как там имало н'ам-си-къф-си режим, че те всъщност били русофили, ама само антипутинис

• Да ви напомня за едни други теми? Източник: https://www.facebook.com/profile.php?id=100008407154266&hc_location=ufi

• САЩ не само създадоха ИДИЛ. САЩ до последно покровителстват, съдействат и финансират ИДИЛ, доколкото в техните очи ИДИЛ е единствената алтернатива на сирийския президент, съответно- на руското хуманит

Публикувани изображения

преди 23 минути, Black Power написа:

В момента всеобщите настроения са Русофилски и то - пак ще се повторя:

- Поради история, география и произход! 

КАто игнорирам останалите ти личностни простотии и гаменщина, за това конкретно бих те поправил

- не русофилски , а путинистки.

Малко хора , за пореден път се убеждавам, знаят разликата.

преди 29 минути, Джугашвили написа:

Пък ако ми обясниш в Украйна как беше иницииранот чужда държава, ще ти бъда много благодарен. Като ти казвам, че си аматьорче, вЕрвай ми! 

В съседната тема и в още 5 ли бяха заключентите заради гаменщината на опоненитет ми, съм обяснявал доста пъти.

Няма да се хабя за поредния който го мързи дори да чете, камо ли да научи нещо  :)

преди 2 минути, miro20 написа:

В съседната тема и в още 5 ли бяха заключентите заради гаменщината на опоненитет ми, съм обяснявал доста пъти.

Няма да се хабя за поредния който го мързи дори да чете, камо ли да научи нещо  :)

Ти никога, никъде, нищо не обясняваш, така че споко, няма вероятност да се изхабиш!

преди 8 минути, Black Power написа:

Дано! Никой не я иска, но...................!!!!!

Искат я и то открито, ама не им стиска! Затова си подпалват локални конфликти, създават алкайди и идили и кво ли не още, за да воюват... Всъщност те не воюват, те убиват. Те си избират слаб опонент и го разбиват. Те никога не са защитавали държавата си срещу агресор, но са били и са в момента агресор в много държави. Те са страхливи гейове, които избиват комплексите си избивайки мирни хора, налагайки им демоничната си демокрация. Те никога няма да тръгнат срещу Русия, защото не е слаб опонент, но винаги ще насъскват кучетата срещу нея...

Въпросът ми тук е към кучетата- докога!?!? Не ви ли омръзна да сте кучета, не искате ли да сте човеци?

преди 5 минути, язе написа:

Искат я и то открито, ама не им стиска! Затова си подпалват локални конфликти, създават алкайди и идили и кво ли не още, за да воюват... Всъщност те не воюват, те убиват. Те си избират слаб опонент и го разбиват. Те никога не са защитавали държавата си срещу агресор, но са били и са в момента агресор в много държави. Те са страхливи гейове, които избиват комплексите си избивайки мирни хора, налагайки им демоничната си демокрация. Те никога няма да тръгнат срещу Русия, защото не е слаб опонент, но винаги ще насъскват кучетата срещу нея...

Въпросът ми тук е към кучетата- докога!?!? Не ви ли омръзна да сте кучета, не искате ли да сте човеци?

Мммм - абсолютно си прав!

Каква война искат? С ракети? И какво ще спечелят от цялата работа? Нито Демократи ще дойдат пак на власт нито Путинската партия! Не я знам как се казва.

Току що, Beyond_Wisdom написа:

Каква война искат? С ракети? И какво ще спечелят от цялата работа? Нито Демократи ще дойдат пак на власт нито Путинската партия! Не я знам как се казва.

Войните се правят и водят заради ресурси! Хич не им дреме за някаква демокрация или кой ще е на власт, стига да е податлив към лобистките корпоративни интереси!

Току що, Beyond_Wisdom написа:

Как да ти кажа, хем ги сърби, хем ги боли.  Гейска им работа... Само че, където са стъпили, са връщали хората в каменната ера. Нас дори и без война ни върнаха във феодализма. САЩ е най- големия враг на човечеството и колкото по- бързо човечеството проумее това, толкова по- голям шанс за оцеляване ще има. Русия не е Господ- ще помогне на един двама, ама не може на всички.

Имах предвид ракетни удари по Ню Йорк и Москва и други градове.Иначе някъде далеч от тях да!

преди 5 минути, Джугашвили написа:

Войните се правят и водят заради ресурси! Хич не им дреме за някаква демокрация или кой ще е на власт, стига да е податлив към лобистките корпоративни интереси!

Да и аз така мисля ма в Сирия какво има?Няма нефт и газ!

преди 5 минути, язе написа:

Само че, където са стъпили, са връщали хората в каменната ера. Нас дори и без война ни върнаха във феодализма. САЩ е най- големия враг на човечеството и колкото по- бързо човечеството проумее това, толкова по- голям шанс за оцеляване ще има. Русия не е Господ- ще помогне на един двама, ама не може на всички.

Кой са върнали в каменната ера? Нашите управници са виновни за нашето дередже не САЩ!

преди 8 минути, язе написа:

Русия не е Господ- ще помогне на един двама, ама не може на всички.

Подобен култ да достигне и промивка на мозъци само Хитлер е успявал.

преди 3 минути, miro20 написа:

Подобен култ да достигне и промивка на мозъци само Хитлер е успявал.

Култ? Елементарна логика, моето дете...

преди 8 минути, язе написа:

Култ? Елементарна логика, моето дете...

Дете? За сега е само патенце, още не е дораснал до дете:D

преди 22 минути, Beyond_Wisdom написа:

Да и аз така мисля ма в Сирия какво има?Няма нефт и газ!

Имат, имат. По-голямата част от намерените наскоро петролни залежи в Средиземно море са в акваторията на Сирия. А и всички проекти за петроло и газопроводи от Катар, Иран и Ирак минават през територията на Сирия. С други думи, територията и се явява нещо като събирателна точка и енергиен хъб от Изтока към Европа. Защо Асад трябва да лапа лесни кинти, след като можем да сложим някой наш човек, който да ни преотстъпи за жълти стотинки концесията и монопола над доставките към Европа. Това е основната причина за подкопаването на властта на Асад. Останалите пък гледат да се възползуват от корпоративните интереси на силните на деня да си разчистят своите регионални проблеми. Турците с кюрдите, Саудитска Арабия с шиитите. Добре ама нещата излязоха от контрол. Руснаците стопираха американските корпорации, ама остават турците и арабите. По всяка вероятност ще оставят Иран да се оправят с арабите, докато те се забаляват с турците и ги държат под напрежение, ама ще видим.

Това не бе ли тема за така наречената "Ислямска държава" или греша? Дайте по същество, че някои хора преглеждат тая тема за новини от "фронта". Какво сте ми заспорили кой кога се е освободил и защо? Дайте да видим какво става там, където би трябвало да се намира "Ислямска държава" и за която последните няколко седмици аз и думичка не съм прочел. Имам чувството, че Ислямска държава в Сирия не съществува, защото всеки се бие срещу някого, но не и спрещу това формирование. Та съществува ли изобщо вече или и то като Алкайда стана нещо имагинерно във фантазиите на някой?

Редактирано от Кико (преглед на промените)

Ислямска държава вече е в ЕС, спете спокойно! И това благодарение на комсомолската секретарка от ГДР - госпожа Меркел!

Редактирано от Джугашвили (преглед на промените)

преди 3 минути, Джугашвили написа:

Ислямска държава вече е в ЕС, спете спокойно! И това благодарение на комсомолската секретарка от ГДР - госпожа Меркел!

Аз това ко казах тука.Че замисъла е друг с това мирно уж проникване!

И е пределно ясно - всяка жаба да си знае гьола! За да се живее спокойно.Приемане и интеграции на малцинства и мешаници!

Не става!

преди 10 минути, Beyond_Wisdom написа:

Аз това ко казах тука.Че замисъла е друг с това мирно уж проникване!

И е пределно ясно - всяка жаба да си знае гьола! За да се живее спокойно.Приемане и интеграции на малцинства и мешаници!

Не става!

То пък като гледам как са ги интегрирали на запад, свят ми се завива. То има квартали, дето полицията не смее да влезе, ама иначе ги нтегрираме. Да не говорим, че има цели градове, в които бял човеки  и християнин не се вижда вече. Толкова ли не видяха какво се случи с Детройт, когато белите се изнесоха и оставиха черните сами да си изграждат живота. И това на фона на всичките приказки за интеграция, човешки права и тем подобни.

Да де и аз това викам,че не се получава и е доказано през историята и защо са още тия напъни?

преди 6 часа, miro20 написа:

Когато Пу помагаше с масиран обстрел по украинската армия,която се бори с терористите сепаратисти в Донбас,  с разположени до границата части по  Мариупол и по целия фронт на окупираните части от Донбас, не ревахте  толкова "що мълчи международната общност" :)

В Сирия ситуацията е друга, всяка групировка стреля срещу всеки ... но ...  все пак :)

Ти ли беше тоя дето не е написал нито една лъжа?Хайде сега да подкрепиш горенаписаното с факти!Кога и къде точно е стреляно от руска територия по украинска!Наглец!

Давутоглу към Меркел: Ще продължим да обстрелваме позиции на сирийските кюрди

Цитат

Премиерът на Турция не смята да изпълни искането на Германия и Вашингтон за спиране на огъня

Турция ще продължи да отвръща на атаките на кюрдите в северна Сирия. Това е заявил турският премиер Ахмет Давутоглу по време на телефонен разговор с канцлера на Германия Ангела Меркел, съобщава „Ройтерс”.

преди 1 час, nikssi написа:

А защо Давутоглу си мисли, че Турция е имунизирана срещу изолация от света? Да продължава така, пък току виж гледаме нова Сирия, само че в турски вариант.  Откритата подкрепа за тероризма от страна на Турция не бива да се подкрепя от света. Турция гони някакви свои интереси, които минават през терористични действия, макар и не точно от нейна страна, а от подкрепяни от нея групировки. Не мисля, че дълго някой ще търпи това.  И както се изказват напоследък в медийното пространство, единственият приятел на Турция е България. Докъде я докарахме или по-точно докараха.

Редактирано от Кико (преглед на промените)

преди 54 минути, Кико написа:

А защо Давутоглу си мисли, че Турция е имунизирана срещу изолация от света? Да продължава така, пък току виж гледаме нова Сирия, само че в турски вариант.  Откритата подкрепа за тероризма от страна на Турция не бива да се подкрепя от света. Турция гони някакви свои интереси, които минават през терористични действия, макар и не точно от нейна страна, а от подкрепяни от нея групировки. Не мисля, че дълго някой ще търпи това.  И както се изказват напоследък в медийното пространство, единственият приятел на Турция е България. Докъде я докарахме или по-точно докараха.

Те и с нас са на път да се скарат.

преди 3 часа, Джугашвили написа:

Дете? За сега е само патенце, още не е дораснал до дете:D

На възраст съм в която мога само да ти благодаря закомплимента :) 

Мерси :)

преди 3 часа, Джугашвили написа:

А и всички проекти за петроло и газопроводи от Катар, Иран и Ирак минават през територията на Сирия. С други думи, територията и се явява нещо като събирателна точка и енергиен хъб от Изтока към Европа. Защо Асад трябва да лапа лесни кинти, след като можем да сложим някой наш човек, който да ни преотстъпи за жълти стотинки концесията и монопола над доставките към Европа. Това е основната причина за подкопаването на властта на Асад.

Благодаря ти отново за тази констатация, която съм казвал мноооого отдавна.

Единствената пречка за осъществяване на алтернативни  газови проекти , които ще нарушат руския монопол над ЕС  е.... точно това.

Затова  руснаците се хванаха за Асад като последна надежда и спирачка на тези проекти, които ще им донесат милиарди загуби  .

преди 2 часа, M.Николов написа:

Ти ли беше тоя дето не е написал нито една лъжа?Хайде сега да подкрепиш горенаписаното с факти!Кога и къде точно е стреляно от руска територия по украинска!Наглец!

Другарю "наглец" , не съм ти виновен че си необразован или незнаещ за тези удари , за които вече отговорих , но не си дори направил труда да прочетеш

И да, не съм казал нито една лъжа.

Кръв пикаете.. знам...

Не само че си нагъл, ами си и елементарен!Посочи едно съобщение в авторитетна медия/изключвам украинска/ за масиран обстрел на украиската армия от територията на Русия!

Редактирано от M.Николов (преглед на промените)

преди 5 часа, miro20 написа:

На възраст съм в която мога само да ти благодаря закомплимента :) 

Мерси :)

А на акъл си колкото четири годишният ми син! Но щом го приемаш за комплимент, кой съм аз за да го оспорвам:D

преди 5 часа, miro20 написа:

Затова  руснаците се хванаха за Асад като последна надежда и спирачка на тези проекти, които ще им донесат милиарди загуби  .

Не, не е за това. Руснаците се хванаха за Асад защото евреите и чипсовете създадоха ИДИЛ!!!

Редактирано от Джугашвили (преглед на промените)

Война с Русия ще бъде самоубийство за Турция

Spoiler

В течение последних дней напряжение на Ближнем Востоке достигло критических величин: в первую очередь, этому способствовали действия Турции, нанёсшей артиллерийские удары по позициям курдских Отрядов народной самообороны (YPG) и сирийской армии. При этом интересно, что турецкое руководство подтвердило, что эти удары действительно наносились, объяснив свои действия борьбой с курдами, которые якобы подвергают границы Турции опасности, продвигаясь в направлении приграничного сирийского города Аазаз. На этом фоне свою авиацию в Турцию перебрасывает Саудовская Аравия и звучат самые разные заявления — даже о вторжении на территорию Сирии и о свержении Башара Асада силой. Правда саудиты чуть более сдержаны — они ждут официального разрешения США о вторжении (а это очень маловероятно).

Причиной такой агрессивной реакции со стороны противников Асада и, фактически, единой Сирии, стали большие успехи сирийской армии и YPG (при мощной поддержке ВКС РФ), которые стали одерживать победу за победой в битве за Алеппо. Уже сейчас, учитывая предыдущие успехи правительственных сил в Латакии, путей для оказания поддержки протурецким боевикам почти не осталось. Освобождение же Алеппо и вовсе будет переломным моментом в войне, после которого Турция вообще «останется с носом».

Если Турция примет опрометчивое решение начать наземную интервенцию в Сирию, то ситуация может трансформироваться в войну регионального масштаба, в которую окажутся вовлечены также Россия и Иран. Если после турецкой провокации со сбитым российским фронтовым бомбардировщиком Су-24М многие отказывались верить в возможность вторжения ВС Турции в Сирию и прямого столкновения с Россией, то теперь реальность такого сценария отрицать просто глупо — готовиться к этому раскладу жизненно необходимо (к счастью, российская армия начала принимать меры уже после первой провокации).

Эффективнее всего была усилена российская система противовоздушной обороны у границ Турции — дивизион зенитно-ракетных комплексов С-400 в Латакии и ракетный крейсер «Варяг», вооружённый ЗРК С-300Ф, позволяют уничтожать турецкую авиацию ещё на территории противника (максимальная дальность стрельбы ЗРК С-400 — 200км, а от авиабазы Хмеймим до турецкой границы не более 50км). Истребители Су-30СМ и Су-35С (недавно переброшенные в Сирию) под «колпаком» дружественных ПВО будут крайне эффективно уничтожать турецкие F-16, несмотря на численный перевес противника (ВВС Турции имеют более 200 истребителейF-16 на вооружении).

С другой стороны — близость авиабазы Хмеймим (база ВКС РФ) к турецкой границе имеет и большие недостатки. На вооружении ВС Турции имеется техника, позволяющая «достать» до неё издали. В первую очередь это лицензионная копия китайской реактивной системы залпового огня WS-1, которая производится в Турции под названием Т-300 Kasirga. Дальность стрельбы этого РСЗО достигает 100 км, и имеются они у Турции в достаточно большом количестве. Таким образом, российская разведка будет обязана действовать очень быстро и эффективно, чтобы обнаруживать и направлять авиацию (штурмовые вертолёты или самолёты) к целям, до того, как был дан залп.

Что касается масштабного сухопутного вторжения — то здесь Турция может попробовать решить ситуацию количеством и скоростью. Правда, ландшафт Латакии нисколько не способствует этому — большой группировке (к примеру, в 100 тысяч человек) с тяжёлой техникой «продраться» через узенькие тропы в лесах и горах будет очень затруднительно. Особенно учитывая то, что пробиваться придётся через силы ВС Сирии и YPG (а очень быстро к ним могут присоединится и иранские сухопутные войска). Тем не менее, при возникновении реальных угроз для российских войск ограничивать себя в средствах нельзя — в ход необходимо пустить весь арсенал имеющихся средств — в том числе тяжёлые объёмно-детонирующие авиабомбы, которые по мощности могут приближаться к таковой у маломощных тактических ядерных зарядов. Необходимо отбить всякое желание воевать у противника с самого начала. При масштабной эскалации конфликта и трансформации в полномасштабную русско-турецкую войну возможны сценарии с открытием «второго фронта» через Армению (в последние месяцы 102-я база РФ в Гюмри постоянно усиливается). Возможно в антитурецкий блок захотят войти некоторые балканские страны и Греция.

Естественно, при любом из сценариев, одну из ключевых ролей могут сыграть курды — как проживающие на территории Турции, так и сирийские YPG. Россия может в самые короткие сроки передать им сотни переносных зенитно-ракетных комплексов «Игла» и противотанковых управляемых ракет. Учитывая, что в восточных районах Турции ситуация близка к гражданской войне, такой ход может привести к катастрофе для агрессора.

В любом случае — абсолютно ясно, что интервенция Турции в Сирию будет для этой страны практически гарантированным самоубийством. Однако, поведение турецкого руководства и, в том числе, президента страны Эрдогана, такого опрометчивого решения не исключает. И даже США, кажется, боятся такого развития событий, осудив турок за обстрелы сирийской территории.

Източник: Регнум

Намираме се на крачка от началото на войната

Цитат

Инвазията в Сирия, извършена от Турция, може да доведе до сблъсъци между турската армия и въоръжените сили на Русия, заяви членът на Комитета за Съвет на федерацията по отбраната и сигурността.

Spoiler

О ситуации в Сирии высказалась Ольга Ковитиди, председатель подкомитета по международному военно-политическому сотрудничеству комитета Совфеда по обороне и безопасности, в эфире программы «Специальный корреспондент» 10 февраля на канале «Россия-1».

"Сегодня мы с вами находимся на шаг до начала войны», — заявила эксперт, добавив, что препятствует началу вооруженного конфликта лишь «сдержанность определенных политиков».

«Есть определенного рода активизация и вторжение на территорию Сирии со стороны Турции», — пояснила Ковитиди, ссылаясь на информацию министерства обороны РФ. В связи с этим возрастают риски столкновений между армией Турции и вооруженными силами России, добавила Ковитиди.

Также сенатор подчеркнула, что Россию не просто втягивают в войну, и делают это не только Соединенные Штаты. За разжиганием возможного вооруженного конфликта стоит «конгломерат англосаксов», людей, которые используют войну для борьбы за территории. Однако существует риск того, что масштабная война «будет летальной, и победителей в ней не будет, и делить им будет нечего», добавила Ковитиди.

Обращаясь к представителю США, присутствовавшему в студии, Ольга Ковитиди заявила:

«Соединенные Штаты, мы это прекрасно понимаем, зарабатывают на крови».

Сенатор также напомнила собеседникам о западных консультантах, работавших с людьми, пришедшими к власти на Украине в результате государственного переворота.

зточник: Регнум

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.