Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пентагонът: ”Ислямска държава” е по-опасна от ”Ал Кайда”

Featured Replies

преди 6 часа, miro20 написа:

Кога РФ ще започне да бомбардира цели на ИД , а не само да разширява териториите на Асад, повечето от които няма въобще позиции на ИД ? И защо бомбардира пекарни дето на 200км наблизо няма позиции на ИД ?

Защото си идиот!

Е за това няма никога да се оправим в България, защото все някой има дето иска да е на неговото. Ами звънни на Путин и му кажи къде да бомбардира. Ти ми кажи тогава защо Турция бомбардира най големия враг на ИДИЛ? Обади се и на Ердоган и му кажи че е в грешка.

Вариант три. Обади се на Бойко и му кажи да бомбардира Москва и Истанбул с нашата авиация. Да ги накажем и стигнем до консенсус.

редакция: Всъщност ти не си идиот, аз съм идиот че ти се връзвам на глупостите. Ти си еди комплексар, който се кефи да дразни всички наоколо си.

Редактирано от gaffer (преглед на промените)

• Отговори 10,7k
  • Прегледи 532,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• На мен друго ми е чудно. Как тия, дето привеждат подобни примери и обясняват колко лошо било положението в Русия, как там имало н'ам-си-къф-си режим, че те всъщност били русофили, ама само антипутинис

• Да ви напомня за едни други теми? Източник: https://www.facebook.com/profile.php?id=100008407154266&hc_location=ufi

• САЩ не само създадоха ИДИЛ. САЩ до последно покровителстват, съдействат и финансират ИДИЛ, доколкото в техните очи ИДИЛ е единствената алтернатива на сирийския президент, съответно- на руското хуманит

Публикувани изображения

преди 16 минути, gaffer написа:

Защото си идиот!

Е за това няма никога да се оправим в България, защото все някой има дето иска да е на неговото. Ами звънни на Путин и му кажи къде да бомбардира. Ти ми кажи тогава защо Турция бомбардира най големия враг на ИДИЛ? Обади се и на Ердоган и му кажи че е в грешка.

Вариант три. Обади се на Бойко и му кажи да бомбардира Москва и Истанбул с нашата авиация. Да ги накажем и стигнем до консенсус.

редакция: Всъщност ти не си идиот, аз съм идиот че ти се връзвам на глупостите. Ти си еди комплексар, който се кефи да дразни всички наоколо си.

Не е въпроса какво искам, а че има тотално разминаване между руската пропаганда и заявления че се бори с  Ид, а всъщност това ама въобще не им е приоритет.

И че отдавна руските войски са  просто страна заела позиция в гражданската война в Сирия, а не начин за постигане на мир.

Всъщност, ако това че искам ликвидирането на ИД  е "идиотско" , то .. нека съм идиот .

Тука бъка от терористи, сепаратисти, гамени, и всякаква антибългарска руска или турска агитка .. един повече или по малко.. не ме бърка :)

преди 9 минути, Тøни написа:

:D

Забавна простотия :):):)

Интересно че само с такива хумористични клипчета можете да се надъхвате  :)

Реалните действия са нещо съвсем различно :)

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 24 минути, miro20 написа:

Забавна простотия :):):)

Интересно че само с такива хумористични клипчета можете да се надъхвате  :)

Реалните действия са нещо съвсем различно :)

Вицът си е направо истина, ама "говорителят на истината" – йок, не било тъй:) Газ пикае наш Мирко:)

преди 11 часа, miro20 написа:

Това не ти ли е достатъчно като обяснение ?

Звучи логично за българския слушател, зрител и читател, но не е точно така. В Украйна никой не отцепва територии. Ако някой все пак по някакъв начин е виновен за сегашното положение, то е така нареченият Майдан и дошлите с преврат преди това, които отнеха някои права на тия, които днес наричате сепаратисти. Сирия все още не е на етап явен сепаратизъм, защото все още някои се опитват да разпределят територии. Не и Асад. Навсякъде по медиите се говори за някакви бъдещи планове, при които се създават кюрдски и какви ли не държави. Дори днес по Хоризонт пак философстваха по тая тема. Полека лека светът ще бъде "убеден" в правотата и - а именно разцепване на Сирия на няколко части. Въпросът е, дали Путин ще се съгласи и в името на какво. Ти ако питаш в България цигани и турци дали искат собствена държава или поне автономия, то бъди сигурен, че искат :) В Сирия условията са такива, че всеки може да иска нещо на тоя етап. Това не означава, че преди време биха го направили в мирната Сирийска държава. Аналогията с Украйна всъщност е пълна. Ако в Украйна нямаше промени в конституцията, нямаше и да има разцепление. Ако в Сирия нямаше Майдан, нямаше да има война и последващо разцепление, за което се готвят така наречените "велики сили", които според мен са само "сили", но не и "велики". Това, че в Сирия нещата леко се забавиха, се дължи и на отдалечеността от цивилизования свят на тая държава. Но рано или късно и там ще се случи същото, каквото се случи в Украйна. Разцепление ще има и тогава аналогията ще е пълна. Само тук наричаме "сирийската опозиция" с едно име. Колкото единна бе нашата опозиция след 1989 година, толкова е опозиция и сирийската - сбирщина от крадци, далавераджии, заблудени и тук таме някой истински вярващ в нещо.  

Цитат

В Украйна никой не отцепва територии.

Лъжа едно.

Цитат

които отнеха някои права на тия, които днес наричате сепаратисти.

Лъжа две.

Трябва ли да ти чета глупостите по нататък , базирани на тотално фейкова пропаганда ?

преди 22 часа, miro20 написа:

И това защо ? :)

За да опиташ американските камъни по собствената си глава! Колкото по - бързо се случи, толкова по - хубаво! После ще искам да чуя новата ти "песен"!

Та по темата и малко за наглоста на Турция! 

Турция ни е отправила закана, че ще ни наводни с мигранти пропуснати праз нашата граница, ако не направим това или онова! Та, тази добросъседска страна и партньор в НАТО си показа лицето! Лице на мръсен изнудвач с неприкрити цели и интереси! Гърците също за поредна година блокират с протест родната ни граница с ясното съзнание, че причиняват на нашата страна, икономически щети за милиони! Това също не мисля ,че е достойно поведение на добросъседска страна член на ЕС и НАТО. След всичко казано за добронамерените ни съседи, то става ми ясно как тези страни добросъседски ще охраняват и нашето въздушно пространство! 

В този ред на мисили нека пожмислим къде да търсим заплахите! Нека видим кой е готов да разпалва огън и разпалва нов такъв и с помоща на кого, с какви цели?!

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

Гледам, че наглеца вече е минал към нови лъжи. Много нагли при това. Като например, че Русия с Асад действат не против а за ИД!!! Това е направо чутовно... Ако това са новите мантри, тежко ни и горко. Едно е да се изопачава истината, но да се твърди обратното (да казваш на черното бяло), вече е прекалено...

Да, това казвам, от 30 септември насам. Защото това не са лъжи а факти.

Когато почнат да бомбардират не 90 % цивилни цели и райони около Асад, и пекарни които са на 200 км от позиции на ИД, и когато целите на руснаците станат 90 % цели на ИД, тогава ще съм доволен.

Ще видим как ще се развият нещата, СА  е все по близо до пряк ангажимент във войната, за  сега май всеки се бие срещу всеки.

Само Асад и руснаците са си явно заедно.

преди 12 минути, miro20 написа:

Само Асад и руснаците са си явно заедно.

Честит Трифон зарезна бе смърф! Други привнесени празници не празнувам.

Аааа и много сме с руснаците, а ти май оставаш сам в темата! Няма, кой вече да се лови на тъпа пропаганда! Та, обясни го това на тъпите ти работодатели!

Всички виждаме какво се случва! 

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

Току що, Black Power написа:

Честит Трифон зарезна

Честити на тебе :) Наздраве.

Цитат
Сирийските бунтовници получили нови ракети

Двама сирийски бунтовнически командири съобщиха за Ройтерс, че в последните дни са получили от поддръжници в чужбина "отлични количества" ракети "Град", за да противодействат на подкрепяното от руснаците правителствено настъпление северно от град Алепо.

"Това е отлична допълнителна огнева мощ за нас", каза един от командирите, отказвайки самоличността му да бъде разкрита.

Другият бунтовнически командир отбеляза, че ракетите се използват за поразяване на позиции на армията отвъд фронтовата линия. "Те ни осигуряват по-голяма далекобойност", обясни той.

Чуждестранни противници на президента Башар Асад, включително Саудитска Арабия и Турция, снабдяват с оръжие проверени бунтовнически групировки през оперативни центрове в Турция.

Някои от тези проучени групи са преминали военно обучение под надзора на ЦРУ, отбелязва Ройтерс.

dir.bg

"Бунтовници" а? Та кой викаш воювал срещу ИД?

Префасонират ги леко. :D 

Гледам фесовете и чаршафите заплашват с нападение над суверенна държава, която се бори с терористи на своя територия. Международната общност странно мълчи. Имам някакво чувство обаче, че ако гореспоменатите наистина нахлуят, то ще ядат доста бой от братушките, под маскировката на Сирийската Арабска Армия. Затова само лаят, кучетата.

Честит празник! 

Честит празник на всички сънародници!!!      Турците пак обстрелват кюрди и сирийци  извън Турция...

САЩ призоваха Турция да прекрати артилерийския обстрел срещу въоръжените сили на сирийските кюрди и тези на сирийския режим в Северна Сирия, предаде Франс прес.

"Настояхме пред сирийските кюрди и други сили, свързани с кюрдската Партия "Демократичен съюз" (ПДС), да не се възползват от безпорядъка, за да завземат нови територии.

Получихме информация за артилерийски обстрел от турската страна на границата и призовахме Турция да прекрати стрелбата", заяви говорителят на Държавния департамент Джон Кърби.
преди 2 часа, язе написа:

Гледам, че наглеца вече е минал към нови лъжи. Много нагли при това. Като например, че Русия с Асад действат не против а за ИД!!! Това е направо чутовно... Ако това са новите мантри, тежко ни и горко. Едно е да се изопачава истината, но да се твърди обратното (да казваш на черното бяло), вече е прекалено...

Добър ден, както се казва. :D Това го повтарям, от незнам колко време. Че третополовите ще започнат, да изопачават нещата. И както забеляза, тукашния подхвана новите опорни точки. А във Франция, правят филм, в който показват руски авио удари, като американски. Ама явно тоя тук, е с раздвоение. Защото един път разбправя, че ИД се бие срещу Асад, за свободата на Сирия, сега че ИД, Асад и руснаците, воюват заедно. :ph34r: Третополов, какво да го правиш.

преди 33 минути, Тøни написа:

заплашват с нападение над суверенна държава, която се бори с терористи на своя територия. Международната общност странно мълчи

Когато Пу помагаше с масиран обстрел по украинската армия,която се бори с терористите сепаратисти в Донбас,  с разположени до границата части по  Мариупол и по целия фронт на окупираните части от Донбас, не ревахте  толкова "що мълчи международната общност" :)

В Сирия ситуацията е друга, всяка групировка стреля срещу всеки ... но ...  все пак :)

преди 5 минути, miro20 написа:

Когато Пу помагаше с масиран обстрел по украинската армия,която се бори с терористите сепаратисти в Донбас,  с разположени до границата части по  Мариупол и по целия фронт на окупираните части от Донбас, не ревахте  толкова "що мълчи международната общност" :)

В Сирия ситуацията е друга, всяка групировка стреля срещу всеки ... но ...  все пак :)

Слънчице, ако сега си пред мен, такъв шамар ще ти извъртя с опакото на ръката, че ще се напикаеш. :)

To бива наглост, ама твоето на нищо не мяза... Нищо, продължавай да защитаваш ИД- много фенове ще завъдиш.

преди 2 минути, язе написа:

продължавай да защитаваш ИД- много фенове ще завъдиш.

аз ли ? дето все питам що се радвате на военни акции на путинските военокосмически сили по цивилни цели , генериращи десетки хиляди нови бежанци , и по цели на 200 км от позиции на ИД ?

:)

КАк става тоя номер че защитавам ИД , не знам :)

Но пък ви свикнах - ако някой иска да знае какво съм казвал или твърдял - да ви чете простотиите и да ги разбира на точно 180' :)

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 1 минута, язе написа:

Слънчице, ако сега си пред мен, такъв шамар ще ти извъртя с опакото на ръката, че ще се напикаеш. :)

To бива наглост, ама твоето на нищо не мяза... Нищо, продължавай да защитаваш ИД- много фенове ще завъдиш.

Това му плащат, това пише. Просто го игнорирай. Няма нито едно доказателство, че руската армия е обстрелвала Украйна. Освен празните думи, на угро идиотите. Но има видео записи, как турската стреля по сирииската армия. За да подкрепи, любимците на третоловите.

преди 3 минути, miro20 написа:

КАк става тоя номер че защитавам ИД , не знам :)

Индиректно го правиш бе, не се ли усещаш?

преди 8 минути, ghostBG86 написа:

Няма нито едно доказателство, че руската армия е обстрелвала Украйна. Освен празните думи, на угро идиотите

А не бе , нямало :)  :) това какво е ?

https://www.bellingcat.com/news/uk-and-europe/2015/02/17/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B8%D1%81%D1%85%D0%BE%D0%B6%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D0%BB%D0%BB%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%85-%D1%83%D0%B4%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B2/

То и руски войски нямаше там , нали , после се оказа че има едни вежливи зелени человечики , които /по думите на Буратино/ изпълняват разнообразни задачи включително и във военната сфера :

http://ru.krymr.com/content/article/27550038.html

преди 14 минути, язе написа:

Индиректно го правиш бе, не се ли усещаш?

Е как индиректно , като въпроса ми е съвсем директен  - хайде, кога РФ ще започна реално да бомбардира ИД, а не цели на 200 км от тях ?

преди 10 минути, miro20 написа:

Е как индиректно , като въпроса ми е съвсем директен  - хайде, кога РФ ще започна реално да бомбардира ИД, а не цели на 200 км от тях ?

Преди руската намеса в Сирия, ИД владееше около половин Сирия. Сега, няколко месеца след руската намеса са навряни в кучи гъз и единствено подкрепата от САЩ, Турция и СА е причината те да не са ликвидирани напълно. Как точно се случва това, като Русия си бомбардира некви пекарни, павилиончета, болници и т.н. грантаджийски измишльотини... Като ще лъжеш, поне го направи малко по- елегантно, а не толкова дебилно.

преди 10 часа, miro20 написа:

А не бе , нямало :)  :) това какво е ?

https://www.bellingcat.com/news/uk-and-europe/2015/02/17/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B8%D1%81%D1%85%D0%BE%D0%B6%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D0%BB%D0%BB%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%85-%D1%83%D0%B4%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B2/

То и руски войски нямаше там , нали , после се оказа че има едни вежливи зелени человечики , които /по думите на Буратино/ изпълняват разнообразни задачи включително и във военната сфера :

http://ru.krymr.com/content/article/27550038.html

Вземи  да уточниш с какво право Турция обстрелва с артилерия обекти на кюрди и сирийци в Северна Сирия!?   Няма резолюция на ООН!   Докато Руската Федерация е поканена от законни президент и правителство в Сирия ,  Турция  защо се намесва?   И дори от НАТО я съветват да не го прави...

Турция продължава офанзивата си на чужда територия! Вялото размахване на прът от страна на САЩ явно не ги впечатлява, нито пък ги впечатлява заплахата на Русия за ответни действия в подкрепа на Сирия! Турция показва пълна аругантност спрямо всички, както и агресия спрямо съседите си! Казва на света - ще правим каквото си искаме, а вие просто ще гледате и мълчите!

Ха да видим, кога ли ще навлязат и на наша територия под някакъв предлог? 

Та, заплахата спрямо България не е Русия както мнозина се опитват да ни натрапят, а нашият партньор и "добър" съсед - Турция.

Бивш посланик на Турция: Политиката на страната я докара до "смъртоносна безизходица"

Цитат

Вътрешната и външната политика на Турция доведоха страната до тежко положение, от което трудно ще се измъкне, счита бившият посланик на страната в Ирак и във Великобритания Юнал Чевикоз.„Политиката, прилагана от Турция в Сирия, постави страната в трудно положение и шансовете за благоприятен изход приближават към нулата” – заявил Чевикоз в интервю за агенция Sputnik.

За да се оправи всичко това, Турция трябва да възстанови отношенията си с Русия и да разреши въпроса с бежанците, създавайки допълнително приюти на сирийската граница.

„Турция действително с намира в смъртоносна безизходица, затова тя безумно се опитва да възстанови своите предишни контакти с довчерашните си съюзници и да получи политическа подкрепа от НАТО и САЩ. Обаче нито НАТО, нито САЩ планират да влязат в конфликт с Русия” – заявил дипломатът.

Турция ще се измъкне, само ако Ердоган бъде свален.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.