Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за кабинета "Борисов-2"

Featured Replies

преди 49 минути, el Zitron написа:

Кабинетът "Борисов 2" - ЕНИЧАРИ (с малки изключения, като Москов напр.)!

Военният и образователният - за разстрел, земеделската - за пандиза...

Изключение по-скоро е Калфин... Иначе почти всички се провалиха. Дали тази с винетките, дали този на външно, тази на вътрешното, правосъдието...

• Отговори 2,9k
  • Прегледи 163,4k
  • Създадено
  • Последен отговор
на 26.01.2016 г. at 14:24, Нел написа:

Аз пък се питам как се наричат онези, които се ловят на такива "кукички" :D ?

Определено изучаването на "История славянобългарская" е за по-големи ученици. Определено стиховете на Добри Чинтулов са по-силни като песни, които повечето българи(от старо време) знаем и сме ги учили именно в часовете по музика, а не по литература.

Така, че какъв е пак този рев от ваша страна господа, вечно мрънкащи?

Горе-долу по тази програма учехме и по времето на соца. Нали това искахте?

И понеже я връщат, пак са малоумници.

Угода нямате, ей! :D

Tи добре ли си? Зам. министърката на образованието ти смята, че Робинзон е добър автор! Не знам за какъв соц ми говориш, но съм чувал, че тогава хората са били грамотни. Ба*и коментара, потресе ме, заклевам се!

преди 5 часа, miro20 написа:

Въпроса е много простичък - в османската империя им ли робство - има.

Ние от поробените народи ли сме - от поробените.

Да, имало е "комшолук" между заселените у нас турци , и местните, както чух и това понятие , естествено че е имало комшолук  , но като цяло робството си е робство.

Точка.

И ако някой иска да спекулира с тази тема е редно да се каже - Под османско робство , народите  са съжителствали на местно ниво добросъседски.

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/karlovo-sopot-i-kalofer-sreshtu-syzhitelstvoto-6049087

Цитат

По-рано днес историкът проф. Искра Баева коментира: "За първи път чувам термина „съжителство”, използван за това време. Много е странен.

„Самата дума „съжителство” не е подходяща”, пък заяви главен асистент Владимир Станев, катедра „Нова българска история” към Софийския университет.

Странен или не да пита Мирчовския корифей от русенско.

http://www.blitz.bg/news/article/389350

Цитат

Академичните историци категорично се дистанцират от термина "съжителство" с османлиите. Приетите термини са „господство”, „владичество”, „робство”, съобщава "Епицентър".

http://www.blitz.bg/news/article/389414

Цитат

Баташкото клане е реално и то е извършено от тези, с които сме съжителствали, от башибозуците

И да допълня за безродника говорещ за "съжителство" по време на Турското робство.

Цитат

Завоевателите водели война за вярата срещу друговерците и в чуждите страни, и в собствените вече завоювани територии, в т. ч. и в българските, при неподчинение или възникнал проблем.

Наказването на такива провинения ставало жестоко с военна сила, с кръвопролития и отвеждане на жени и деца в робство. Мъжете били убивани на място. Често селищата били разрушавани, имуществото разграбвано, а населението убивано и отвличано в плен. Четем сведения на старите летописци и чужди пътешественици, в които се разказва, че след всеки поход турските военни сили водели след себе си цели върволици роби.

Точно за такива роби се пее в народните песни като „Три синджира роби“, съхранени във фолклора ни.

Пленниците имали различна съдба. Една част от тях били продавани като роби по чуждите пазари.

Бе съжителствали са те. Дрън дрън та праз.

преди 12 часа, nikssi написа:

Странен или не да пита Мирчовския корифей от русенско.

КАкво ме изкарваш защитник на термина. Казах - робството е робство и точка, и който иска да спекулира , да псекулира със "съжителството"  или "комшолука" .

СПЕКУКИРА думата ясна ли ти е или не ?

Трол :)

преди 47 минути, miro20 написа:

КАкво ме изкарваш защитник на термина. Казах - робството е робство и точка, и който иска да спекулира , да псекулира със "съжителството"  или "комшолука" .

СПЕКУКИРА думата ясна ли ти е или не ?

Трол :)

Защо тогава я употреби в поста си. Може би тролски да провокираш да ти отговорят емоционално?!

Думичката в червено идея си нямам какво е. Затова предположих,че говориш за спекулира. А кой е трол всички знаят тука.

Проф. Пламен Павлов: Кръвен данък не се дава при съжителство, а в робство

Image_5262047_126.jpg

- Днес всички медии буквално гърмят в съжителство ли сме живели с османците 5 века, или сме били под турско робство. Вие какво мислите, проф. Павлов?

- Тази “особеност” на програмата по история в 6-и клас е опит на нейните съставители да избягат от сериозен въпрос като турското робство или османското владичество. Понятията “робство”, “владичество”, “иго” ние използваме от няколко века, те са дело на хората, живели в условията на онзи безчовечен режим. Вземането на кръвен данък не може да бъде наричано съжителство, а единствено насилие и робство. Така мисля аз.

- Научаваме също, че “История славянобългарска” на Паисий Хилендарски няма да се изучава в 6-и клас. Че пак има местене на “материал” от горни в по-ниски класове - например децата ще изучават съвременна история XVI-XIX в. в 8-и клас, а в 6 -и родна средновековна история. Има ли смисъл?

- Добре е програмите и учебниците да се обновяват, но сега това се прави без добър диалог с учители, родители, утвърдени специалисти в съответните научни области. Подходът на министър Танев и неговото обкръжение е най-малкото странен, на моменти самоцелен, самодостатъчен! Обясненията, че учениците от 6-и клас няма да проумеят повика на Паисий за любов към Родината, към българския език, за отстояване на собственото достойнство са просто абсурдни.Скандално е и отпадането на гениалния Захарий Стоянов с неговите “Записки по българските въстания”! Става дума за личности от ранга на Бенковски и останалите апостоли на Априлската епопея, за трагедии като клането в Батак... Та нали от пепелищата на Батак изгря свободата! Именно Батак предизвиква солидарността на целия цивилизован свят със страданията на поробена България. Надявам се, че за министър Танев това не е равнозначно на “махането” на “Бай Ганьо в банята”...

- Неотдавна участвахте в обширна дискусия в гилдията за промени в учебниците по история. По кои теми постигнахте консенсус?

- Не във всичко бяхме единни. Но един от акцентите падна върху коригирането на годината, за която се смята, че е начало на българската държавност - 681 г.

- Има ли черно на бяло доказателства, че българската държавност и народност започва през 165 г., а не през 681 г.?

- Дунавска България всъщност се ражда през 680 г., когато е войната на Аспарух с Константин Четвърти Погонат, а не през 681 г. А че българската държавност има много по-древни корени, личи от “Именника на българските владетели”, от сведенията в арменски и византийски извори. Когато неизвестният автор на “Именника на българските владетели” визира ранната история на българите, сам казва, че на практика при кан Аспарух е преместен държавният център, а не че е създадена някаква принципно нова държава. Самият Аспарух се е самовъзприемал като носител на древна държавна традиция. Знаем също така, че между българите и Византия има мирен договор още от 482 г. срещу остготите. България всъщност наистина се оказва най-древната държава от съществуващите сега в Европа и съвсем не казвам това от патриотарски подбуди. В онези времена има много народи от различни културни кръгове - готи, хуни, авари и т.н., от които днес няма и помен... Докато България и днес съществува.

- Твърдите, че имаме индоевропейски произход и че трябва да разширим познанието си за иранския древен свят, защото сме негови наследници. Какви са аргументите ви?

- Имам предвид общността от ираноезични народи, между които са древните скити, сармати, тохари - от този етнически и културен кръг произлизат древните българи. В този смисъл, европоцентричният подход, наложен и в учебниците, и в представата за собствената ни история, не е съвсем коректен, тъй като има и други големи ядра на древната цивилизация - древна Персия или днешен Иран. Българите несъмнено са свързани с тези народи. Защо индоевропейски? Защото всички изследвания, наблюдения, систематизация на отдавна познати и нови факти оспорват наложената представа, че древните българи са били тюрки, алтайци, хуни, или някакви други. Езикът на древните българи е заимствал термини от алтайските народи.

Но например големият учен ориенталист професор Омелян Прицак - американец с украински корени, позовавайки се на съвременни наблюдения, каза ясно през 2000 г., че българският език е индоевропейски, в който само се използва чужда терминология за едно или друго. Имената на нашите владетели почти без изключение са от кръга на иранските езици. Това важи и за името Аспарух, което означава Белият конник, и за Кардам, и за Кубрат, да не говорим за Пресиян или Персиян, което значи просто “персиец”. Името Аспарух го има също при древните царе на Боспорското царство на Кримския полуостров.

Между изследователите има известни различия къде се е формирала древната българска народност - дали в района на Памир и Хиндокуш, или в Северен Кавказ. Но антропологичните наблюдения, даже и модерните напоследък генетични методи свидетелстват за такова родство. Същото важи и за територията на днешните Татарстан и Чувашия. Според покойния проф. Рашо Рашев материалната култура на древните българи е най-близка до сарматската, което говори за хора с уседнал или полууседнал тип население, а не за класически номади, както са представяни българите по инерция и до днес. Този народ има стари държавни традиции и астрономически познания, за което свидетелства и българският календар.

- Твърди се също, че не е уместна периодизацията на първа, втора и трета българска държава. Защо?

- Основното послание на нашата колегия е, че не можем да делим държавата на първа, втора, трета и т.н., тъй като става дума за възраждане на един държавен модел. Царството на Асеневци е възроденото царство на Симеон, Петър и Самуил. Така твърди цар Калоян в писмата си до папа Инокентий. Знаем от Паисий Хилендарски и основоположниците на нашето Възраждане, че идеята е за възкресяване на старата българска държава, а не за възникване на нова държава. Затова тези понятия трябва да се използват по-внимателно.

Освен това има и чисто фактологичен момент - през IX и Х в. в тогавашна Източна Европа е имало три Българии. Имаме Дунавска България, която е най-трайната, оцеляла и до днес. Имаме още една българска държава - Волжка България, която тогава се ориентира към ислямската цивилизация. В X в. Бат-Баяновите българи в днешното Приазовие отхвърлят хазарската власт и там има т.нар. Черна България. Т.е. имало е 3 български държави в едно и също време!

Нещо друго, което подминаваме: когато Аспарух премества държавния театър на Балканите, неговият брат Кубер, който тогава бил на аварска територия, отива в Керамисийското (Прилепското и Битолското) поле, т.е. в днешна Македония. Това означава, че още през VII-IX в. на Балканите имаме две български държави - на Аспарух, и на Кубер. И неслучайно в IX в., когато те се обединяват, тогавашният кан Персиян Първи се нарича “владетел на многото българи”, т.е. на обединените българи.

Днес дразни, когато опонентите ни в Македония се опитват да игнорират Куберовите българи. Но археологията показва, че между VII и IX в. в днешната Вардарска Македония основното население е от българите на Кубер, а славяните са малцинство.

- Какво ще промени корекцията в названието на средновековната титла “хан” в “кан”?

- Става дума за различни титли. Титлата “кан” има друго съдържание и генезис и паралели още в древния ирански свят. Ако титлата беше с буквата Х - никакъв проблем в многобройните надписи на Крум, Омуртаг и другите ни владетели това Х да си остане. Но титлата се изписва “канас ювиги”, което е различно. В унгарската анонимна хроника българският владетел е наричан Магнус Кеану - Великият кан. А “хан” е въведено от руската и донякъде от западната историография. По това време е имало различни ханства в Средна Азия и тогавашните руски учени и журналисти смятат, че това название е еднотипно. Но на практика не е така.

CV

l Роден през 1958 г.

l Завършил е история във ВТУ “Св. св. Кирил и Методий”

l Специалист по история на Византия и средновековните балкански държави

l Преподавател във Вeликотърновския университет, през годините е чел лекции в Пловдивския, Шуменския и Варненския свободен университет

l Председател на Агенцията за българите в чужбина от август 1998 до март 2002 г.

l Автор на над 250 научни студии, книги, учебници, енциклопедични издания

l Автор и водещ на предаването за история и култура “Час по България” в телевизия СКАТ над 10 г.

24chasa.bg

Що не вземат да идат,тез дето въвеждат новите термини,да ги обяснят в Батак,Карлово,Калофер...Сопот..Тогава ще видят едно "съжителство"...

Стига сме закачали Миро - той е кандидатдоброволец в българска АТО за област Кърджали...  Дано никога това не се случва.   България е била близо пет века под османско владичество и съжителството е било насилствено.    Сега Турция като ни е съюзник в НАТО - някои хора се чудят как да ни видоизменят дори и историята...    Срамно е.

преди 1 час, attj написа:

Стига сме закачали Миро - той е кандидатдоброволец в българска АТО за област Кърджали...  Дано никога това не се случва.   България е била близо пет века под османско владичество и съжителството е било насилствено.    Сега Турция като ни е съюзник в НАТО - някои хора се чудят как да ни видоизменят дори и историята...    Срамно е.

Точно така. Докато ти си явен защитник на сепаратизма и тероризма и за рязане на територии , аз съм ти опонент винаги.

И така ще си остане.

Никога няма да позволя такива като теб да разпространяват и защитават сепаратизъм и тероризъм , да говорят за ревизии на имперски територии, каквито и ти си пропагандирал за измислени  бивши губернии новорусии  и т.н.. което е абсолютно също като ревизия на османската империя.

Такива антибългари като теб , нямат почва  тук и никога няма да имат.

Ще си ревете с фейковете за нарушени "исконни малцинствени права"  и простотии за "съжителство " другаде,

Да, аз ще съм в българската АТО срещу всеки който цепи българска територия.

преди 8 часа, nikssi написа:

Защо тогава я употреби в поста си. Може би тролски да провокираш да ти отговорят емоционално?!

Думичката в червено идея си нямам какво е. Затова предположих,че говориш за спекулира. А кой е трол всички знаят тука.

КАкво не разбра от думата "робство" и "точка" ?  че се хващаш за някаква неволно сгрешена буква, затова че буквите К и Л са една до друга ? не разбирам.

Трол .

Чшшш! Миро, а да се засрамиш малко бе! Може ли все на черното да разправяш, че е бяло! Изобщо ти живееш ли тук в българия или си някъде из амеуиканско и се правиш на дървен философ! Ние можем да гледаме и сами телевизия, да слушаме радио или да четем в интернет и то, това без да ни дава насока някакви си като теб! 

Току що, Black Power написа:

Чшшш! Миро, а да се засрамиш малко бе! Може ли все на черното да разправяш, че е бяло! Изобщо ти живееш ли тук в българия или си някъде из амеуиканско и се правиш на дървен философ! Ние можем да гледаме и сами телевизия, да слушаме радио или да четем в интернет и то, това без да ни дава насока някакви си като теб! 

Сепаратизма в България е черно, защита на националните граници и достойнство - бяло.

Точка.

Нещо против това ли имаш , че ми викаш чшшшт и дървен философ ?

Ако Миро защитаваше с такъв плам,както защитава Яценюк(първото му име ми напомня една известна отрова),бесарабските българи,шапка щях да му сваля.Имам сериозни опасения обаче,че нашия "политически гид",мрази всичко свързано с Русия и все му е тая,какво става с България,стига това да не е свързано с руснаци...Всякакви ограничения и санкции,спрямо България от страна на ЕС и Сащ,са като "манна небесна" и за това сме виновни ние.Когато обаче,стане въпрос за ел.енергия,горива и начин на живот-за това са виновни руснаците...Непрекъснатото пробутване на т.н. "западна демокрация" започва да писва и това,съответно ,поражда реакции против ...По -интересното е ,че са много повече,отколкото на някои им се иска...Ако Европа,респективно ЕС,полагаше такава загриженост за нас,като страна в Европа,колкото за мигрантите,отдавна да сме минали нивото "най-бедни"...И щото много им пука,на шмайзера,за нас дадоха парите на Турция,без да е в ЕС,да и пази границата..а нас ни съветват,как да се справим с малцинствата и как да ги интегрираме...Сега да си ги интегрират,а не да ги депортират......Това ако не е двоен стандарт..не знам кое е...

Редактирано от NIKISHARK (преглед на промените)

• Автор
преди 19 часа, haidukpikaso написа:

12644733_449656711825873_882833121139886

Във връзка с изопачаването на българската история:

12541138_935627569848692_468508267736922

Тези, които вече 25 години правят всичко възможно да изопачат българската история, са престъпници и би следвало да се третират като такива!

преди 1 час, Мойра написа:

Във връзка с изопачаването на българската история:

12541138_935627569848692_468508267736922

Тези, които вече 25 години правят всичко възможно да изопачат българската история, са престъпници и би следвало да се третират като такива!

Защо 25 години  ? ?

Напротив , пренаписването и преиначаването на българската история е огромно в годините преди тези 25 г. по времето на фалшивия "развит социализъм" и неговите тезиси за "правилна история" .

А Гьобелс наистина е прав. Именно че и ние сме такъв пример след 50 г . промивка на мозъците

преди 11 часа, NIKISHARK написа:

Ако Миро защитаваше с такъв плам,както защитава Яценюк

Я кажи и ме цитирай кога съм защитавал Яценюк ?  За украинските управляващи съм казвал много пъти , че украинците ще ги свалят когато си искат, и в това няма нищо лошо , и си  е нормален демократичен процес.

Дори на последните местни избори в Украйна /именно този демократичен процес/   съм цитирал че в много области Яценюк и представителите му , претърпяват огромно поражение.

Е и ?  Нещо ти куца пропагандата и лъжите май а ?

По е лесно да си измисляш неказвани от мен неща, отколкото да признаеш че и ти  останалите антибългари пропагандатори с чужди символи на аватари , говорите  пълни глупости ?

преди 11 часа, NIKISHARK написа:

Когато обаче,стане въпрос за ел.енергия,горива и начин на живот-за това са виновни руснаците...Непрекъснатото пробутване на т.н. "западна демокрация" започва да писва и това,съответно ,поражда реакции против ..

Пълни глупости :)

преди 36 минути, miro20 написа:

А Гьобелс наистина е прав. Именно че и ние сме такъв пример след 50 г . промивка на мозъците

Интересно как реши, че мозъкът на останалите е промит, а твоят не е... Дали пък не е точно обратното?!

Аз  осъзнавам лъжите с които ни пълнеха главите и които сме учили.

Не си затварям очите за новите или умишлено спестявани неща които излизат за нашата история, и това не са мои твърдения, а именно ИСТОРИЯ.

Така че, кой е с промит мозък - отворения  за тези знания човек, или затворения в ограничената соц, пропаганда... ти ми кажи ?

Миро, батеее! Започвам да се чудя дали си нормален бе! Твоето не е убеденоста а някакъв вид фанатизъм!

Та, първо комунизъм и социализъм отдавна няма! 

Второ  - историята си е история и опитите за преиначаване са грозна работа! 

Трето  - щом не ти изнася тук, то на терминал 2 и да те няма! Ходи си там в Aмерика и не се връщай! Ако пък там живееш и плямпаш, ще да е добре да млъкнеш защото в такъв случай нямаш правото на дрънкане!

Истината е че нашите управляващи са негодници! Всичките са маскари! Днешното правителство не прави изключение! И още една истина има т.е. овце сме и си траем за всичко и може би това е по - голямата беда, която позволява на всички управляващи да бъдат негодници!

Аз съм живял и в ония времена, а след това подкрепях по митинги "сините". Пръкнаха едни мишоци като теб дето взеха да рзаправят, че ако загърбим Русия ще живеем по - добре  и след това ако влезем в НАТО ще живеем по - добре, а след това ако станем член на ЕС ще живеем по - добре! Е, нищо такова не се случи! С всяка година все повече обедняваме, изпростяваме и затъваме в корупция и престъпност. Живота си тече и за някои изтече в някакви уж очаквания! Та ако си прочел това ,то съзнаваш ли колко са глупави твоите писания и опити за манипулации. Мнозина няма да ти се вържат защото преживяха и видяха случващото се! Младите пък също не са и чак толокова тъпи ,че да не усещат на къде вървят нещата!

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

преди 7 минути, Black Power написа:

Та, първо комунизъм и социализъм отдавна няма! 

Но масово промитите мозъци и икономическите далавераджии от бившите служби останаха, и дадоха насоките .Не "злата демокрация", а те.

преди 8 минути, Black Power написа:

Второ  - историята си е история и опитите за преиначаване са грозна работа! 

Да, абсолютно грозна работа, затова и споменах кой го правеше в огромни мащаби.

преди 8 минути, Black Power написа:

Трето  - щом не ти изнася тук, то на терминал 2 и да те няма! Ходи си там в Aмерика и не се връщай! Ако пък там живееш и плямпаш, ще да е добре да млъкнеш защото в такъв случай нямаш правото на дрънкане!

Откъде си измисли че не ми изнася тук ? Ако ми "изнася" трябва само хвалебствия ли да сипя и престъпна соц пропаганда, която е в зиобилие ?

Що за простотия ?

Не знам кой "дрънка" , простотиите и нападките се сипят от такива като теб най вече...

преди 9 минути, Black Power написа:

Истината е че нашите управляващи са негодници! Всичките са маскари! Днешното правителство не прави изключение! И още една истина има т.е. овце сме и си траем за всичко и може би това е по - голямата беда, която позволява на всички управляващи да бъдат негодници!

Е и ? да лягаме и да умиргаме ли ? Или какво ?- да чакаме идеалния "месия" да ни "оправи" ли ??

Що за простотия отново ?

преди 10 минути, Black Power написа:

Пръкнаха едни мишоци като теб дето взеха да рзаправят, че ако загърбим Русия ще живеем по - добре  и след това ако влезем в НАТО ще живеем по - добре, а след това ако станем член на ЕС ще живеем по - добре! Е, нищо такова не се случи! С всяка година все повече обедняваме, изпростяваме и затъваме в корупция и престъпност. Живота си тече и за някои изтече в някакви уж очаквания! Та ако си прочел това ,то съзнаваш ли колко са глупави твоите писания и опити за манипулации. Мнозина няма да ти се вържат защото преживяха и видяха случващото се! Младите пък също не са и чак толокова тъпи ,че да не усещат на къде вървят нещата!

КАкво значи да "загърбим Русия" ?? Отново соц пропаганда за наивници.

Никой не ти пречи и сега да търгуваш с РФ, особенно за несанкционни продукти като лекарства, и др. Хайде - заповядай .Не мрънкай а работи като много знаеш.

Бях цитирал едни цифри, и никой не му е нужна безсмислена търговия , след като цифрите говорят сами за себе си - 38 млрд стокоообмен с ЕС, и едва около 5 млрд внос от РФ , най вече петрол и газ, и няколкостотин млн износ към РФ.

Така че не виждам  грам логика в твоята  престъпна соц пропаганда да загърбваме 38 млрд заради няколкостотин млн. Но мазохизма не е забранен..-  въпрос на избор.

"затъването" вече ти го казах -  само наивници могат да очакват "месия" който да ги "спаси". И че причините не са "злата демокрация" , а  тези чието наследство сърбаме сега.

В момента ми говориш някаква смесица между блянове по бившия СИВ , без осъзнаването на първопричината за провала на СИВ и най вече СССР.

Трите фалита на България да споменаваме ли ?

"Младите не са тъпи" - да, така е. Затова не съм чул да има поток към РФ от млади високообразовани младежи , търсещи справедлива оценка на способностите  си ....

Та кво викаш Мирко, кака! Да живей велика америка! Да не съм чул нищо против нея! Америка над всичко и всички! България да стане нов щат на САЩ. Та да не писнеш - не си го казал, а просто си го намеквал стотици пъти в постовете си!

Чшшш - бате! Такива думи някога изричаха едни хора дето много обичаш да плюеш (за комунистите говоря бе), но защо ли ги копираш на 100%? Приличаш ми на неуспял комсомолски секретар! Я верно бе - кажи си! Ти дане би да си верно некой натирен и обидил се комсомолски или папртиен секретар, ааа? То и Борисов не харесва отминалите времена, но де ли имитира всячески Тато.

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

преди 13 минути, Black Power написа:

Та кво викаш Мирко, кака! Да живей велика америка! Да не съм чул нищо против нея! Америка над всичко и всички! България да стане нов щат на САЩ. Та да не писнеш - не си го казал, а просто си го намеквал стотици пъти в постовете си!

Чшшш - бате! Такива думи някога изричаха едни хора дето много обичаш да плюеш (за комунистите говоря бе), но защо ли ги копираш на 100%? Приличаш ми на неуспял комсомолски секретар! Я верно бе - кажи си! Ти дане би да си верно некой натирен и обидил се комсомолски или папртиен секретар, ааа? То и Борисов не харесва отминалите времена, но де ли имитира всячески Тато.

А ти къде видя Миро да говори за велика Америка, а? Или, че България трябвало да стане щат на САЩ? Нито е казвано, нито е намеквано!

Самият Миро многократно ви е припомнял думите на наши възрожденци и не видях да се застъпва зад термина "съжителство", но вие го изкарахте едва ли проводник(да не кажа инициатор) на цялата тази простотия дето са разигра из България в последните дни.

Да ви питам защо си измисляте неща, дето никой(тук във форума не ги е казал), че даже и градите критика върху вашите си измислици?

Що за хора сте?

Голям вой за нищо работа. Освен ако не ви удовлетворява оставката на министъра(според мен поредната грешка и глупост на Боко), но ако това ви е целта-да се провали правителството и да идем пак на избори... значи абсолютно не мислите - Боко пак ще спечели и какво? - да не сме в тиквите, ами в кратуните...

преди 1 час, Тøни написа:

Гледам, че вече кучето е пуснато за да прокарва термина "съжителство".

Е че същия този отпадък, и преди и плакал, за османското време. Има негови постове, заедно с оня загладения мозък -икономически и военно-технически експерт. Дето разправяха, колко яко и добре сме живели, при османците. Нали те пускаха линкове, към едни тогавашни мекерета, дето заемали длъжностти в османската администрация. И злата Русия, ни поробила и откъснала, от майка османска. :ph34r:

Какво да очакваш, от такива мекерета?

преди 6 минути, Нел написа:

А ти къде видя Миро да говори за велика Америка, а? Или, че България трябвало да стане щат на САЩ? Нито е казвано, нито е намеквано!

Самият Миро многократно ви е припомнял думите на наши възрожденци и не видях да се застъпва зад термина "съжителство", но вие го изкарахте едва ли проводник(да не кажа инициатор) на цялата тази простотия дето са разигра из България в последните дни.

Да ви питам защо си измисляте неща, дето никой(тук във форума не ги е казал), че даже и градите критика върху вашите си измислици?

Що за хора сте?

Споко :)

Свикнал съм да чета измислиците на точно  тези които пропагандират тези неща, да обвиняват мен. И то при положение че аз съм им ОПОНЕНТ :)

Забавно е , нали ?

преди 4 минути, ghostBG86 написа:

Е че същия този отпадък, и преди и плакал, за османското време.

Ето го познатия спамер с наивните си обвинения, които сам пропагандира. :)

Драги антибългарино с чужда лентичка, пак ще ти повторя и всеки път ще ти го натяквам, че аз съм ви опонент на всичките вас антибългари, които мечтаят за възстановяване на някакви измислени губернии, новорусии, новоосмании и т.н. имперски  фашистки идеи.

За мен дали ще възстановяваш руската империя в някакви измислени граници /обикновенно в максималните/  дали ще възстановяваш османската империя - сте ми абсолютно едно и също.

Радвам се че когато поставям всеки път "огледало" и като ви давам примери които онагледяват вашата антибългарска имперска пропаганда, пищите на умряло.

ЩЕ повторя че колкото пъти  обвиняваш мен в тази пропаганда, все едно говориш и обиждаш себе си.

Благодаря за което :)

Оня другия антибългарин с портрет на младия рашистки фюрер на аватара си , няма да коментирам :)

Еднакво антибългари сте , все едно да закачиш портрет на Ердоган, или вместо лентичка - полумесец. Как не ви се повъща като се гледате, не знам.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.