Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за кабинета "Борисов-2"

Featured Replies

Мда...:

Борисов призова кметовете да увеличат данъците заради разходи по сигурността

• Отговори 2,9k
  • Прегледи 166,9k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 29 минути, Wankata написа:

То Тиквата може да роди само тиквени семки – не и мисъл.

Данък градина” е на път да отпадне

http://dnes.dir.bg/news/bujet-danatzite-izbori2013-danak-gradina-20576689

Ура! Бабите спасиха си 3 колци домати у градината  и 5 реда краставички за туршийка .Няма да дават 5 лв за данък  градина .Но още се обсъжда! 

Ето и поредната велика идея на наш Вожд Бойко

Данък Комин 

http://bultimes.com/gerb-vavezhda-danak-komin/

Редактирано от acnekt (преглед на промените)

Вместо това да вземат да направят нещо, та бабите да могат да си плащат тока и да не горят дърва за 10 лева по-евтино на месец...

Днес умникът се е изказал, че излизали с "Поршета" да протестират против цената на винетките. Може да се поразходи извън столицата и да види колко "Поршета" ще срещне. Освен това те протестират, защото ги карат да плащат нещо, което не получават и пак няма да получават - пътища.

• Автор
Цитат

„Премиерът Борисов подкрепи изграждането на „Север поток-2” преди срещата на върха ЕС-Турция. Както се казва – в Рим като римляните, в Брюксел – по брюкселски. Иначе, в София - за „забравянето” на проекта за руска газ през България към Европа, сигурен съм,  виновни ще бъдат други”. Това се казва в позиция на народния представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ и бивш енергиен министър Драгомир Стойнев.

„Бедната България каза на Брюксел, че е „за” икономиките на богатия европейски север да получат още по-големи количества руска газ. Послушната България дори не си позволи да повдигне въпроса за пътя на руската газ към икономиките на европейския юг. Да не говорим за темата за сигурността на газовите доставки за българската икономика и домакинства”, пише още той.

Според него стратегическа, и за съжаление повтаряща се, грешка е в Брюксел винаги да си част от масовката или хора на съгласните. Той подчерта, че България е равноправна членка на ЕС и е там на първо място, за да представлява националния интерес.

Стойнев пояснява, че това, че ЕС се превръща в бюрократична машина, в която се удавиха принципите за солидарност и взаимопомощ, е и заради послушната политика на страните-членки.

„Винаги, когато на дневен ред е темата за нова газова инфраструктура в рамките на ЕС, българските представители трябва да слагат на масата въпроса за нашия национален интерес и България като естествен енергиен мост между изтока и запада”, категоричен е бившият енергиен министър.

http://www.glasove.com/categories/novini/news/stojnev-bedna-bylgariya-kaza-da-za-poveche-ruski-gaz-za-bogatiya-evropejski-sever

От Борисов не може да се очаква друго, освен послушание...меко казано...

преди 52 минути, acnekt написа:

Ура! Бабите спасиха си 3 колци домати у градината  и 5 реда краставички за туршийка .Няма да дават 5 лв за данък  градина .Но още се обсъжда! 

бях споменал по горе че тези промени нямат абсолютно нищо общо с "градината на баба"

Но наистина абсурдите продължават.. Не знаех че карам Порше

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1532644

Много се излага напоследък... да не е пуснал пи-арите си в отпуск ?

преди 7 часа, Мойра написа:

http://www.glasove.com/categories/novini/news/stojnev-bedna-bylgariya-kaza-da-za-poveche-ruski-gaz-za-bogatiya-evropejski-sever

От Борисов не може да се очаква друго, освен послушание...меко казано...

Прословутото хъбче на Борисов много далече бре :clown: 

Окончателно: Оправдаха Христо Бисеров по всички обвинения

Софийският градски съд оправда Христо Бисеров по всички обвинения.

Той е признат за невинен за неплатени данъци в особено големи размери – за над 180 000 лева, за недекларирани сделки с валутни ценности, както и за недекларираните сметки в Швейцария, в които има над 700 000 лева.

Очаквайте подробности!

http://www.bnews.bg/article-144491

Българският съд е независим...Омммм... Разследващите органи в Западна Европа са по-некадърни и от нашите... Омммм... Христо Бисеров е най-честният измежду всички "народни" представители... Омммм...

А иначе - поредният съден и недоосъден. Ега ти "държавата"!

http://www.dnes.bg/crime/2015/12/01/sydyt-opravda-biserov-nevinen-po-vsichki-obvineniia.285076

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1532858

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/12/01/2660197_gradskiiat_sud_opravda_hristo_biserov/?ref=rss

12341062_10153761760239581_7043442031695

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

Един непослушен идиот и неговият подслушан антипод

By Иво Инджев ноември 30, 2015

Не съм длъжен да се оправдавам, но за да изпреваря въпроса „защо чак сега”, ще отговоря още в началото: не съм се включил с нито една дума в обсъждането на скандала с подслушаната и изнесената истина за измамната независимост на съдебната ни система поради нещо елементарно, споделяно от мнозина, ако не и от всички в България: няма смисъл да се обаждам. Няма нужда и аз да се бутам в хора на безсилието.

Когато няма какво да изпееш в двугласие, а претендираш да не си хорист, по-добре изпълнявай солово други музикални произведения.

Сайтът Биволъ едва ли се нуждае от мен за дует по собствената тема. Той изцяло има заслугата за разгласяването на скандала, чието обозначаване обаче вече беше изкривено с намесата на главния герой . Той пак „открадна шоуто”. Произнесе се, че „каки си говорят” и всички веднага закачиха етикета „каки гейт”.

Какво излезе? Тонът отново се определя от онзи, който би трябвало да се почувства поне малко засегнат, ако не може да е гузен ( понеже не знае какво е да чувстваш виновен). Но вместо това демонстрира всевластно дебелокожие. Изплел си е бронебойната жилетка отдавна. „ Тествал я е”, както се казва на модерен български език и знае, бронебойни писания за нея няма открити.

Пък и не обичам да коментирам коментари, с които съм съгласен. Какво да кажа- браво Биволъ, давайте все така? Да не би да съм Покровителя, какъвто го играе споменатият Борисов например ( когато му изнася, а не когато някой изнася неудобната истина за него)?

Има и още една причина за моето досегашно въздържание. Мразя сюжетите, в които не мога да избягам от противната парадигма „всички са маскари”. В случая тя толкова плътно му приляга, че не се налага и аз да декламирам това в крак с бремето на българската коментаторска многогласност.

Толкова пъти съм давал примери за намесата на Борисов къде ли не- дори по отношение на скромната ми личност се е обаждал това лято два пъти след две мои появявания по БТВ да се кара на началници в телевизията, че ме допускат да говоря. И какво последва? Публично Борисов продължава да лъже, че не се меси в медиите, понеже няма кой да го изобличи поне на принципа „дума срещу дума”.

На 16 юни миналата година по Нова телевизия заявих, че Пеевски е онзи, който е посъветвал Борисов да напусне на 20 февруари 2013 г. премиерския пост под фалшивия предлог, че не иска кръв ( след една милиционерска инсценировка на Орлов мост в София), за да си запази шансовете за завръщане във властта на бял кон ( или автобус). Последва личното ми обругаване на другия ден от самия премиер. Обади се отмъстително в телевизионното студио да ме нарече три пъти „идиот”- голяма чест, като тази да бъда псуван и заплашван по улиците, което си е комплимент заради факта, че от кретени похвали може да очаква само кретен.

Кой сега е идиотът?

Не се мъчете да отгатнете, защото ще сгрешите- пак съм аз. Нали затова живея, за да бъда полезен с нещо поне като идиотоотвод в държавата, в която един примитив може да бъде обожествяван и избиран за вожд. Все някой (друг) трябва да е идиот и нямам нищо против това да съм аз. Дори е чест за мен ако точно в този случай идиот означава антипод.

Какво можеха да добавят от Биволъ тогава, когато бръкнах толкова болезнено в раната „Пеевски” ( защото е политически убийствено за Борисов да се докаже, че всъщност е съставна, подчинена част дори от модела КОЙ и отговаря на описанието, по което се издирваше персонализирания образ на задкулисието по онова време)? Борисов изтрещя в резултат на думите ми в нервен срив както никога преди и след това. Ще да е било в десетката казаното от моя милост.

Нищо не можеха да добавят тогава колегите от Биволъ. Какво да добавиш към демонстративната сомоизлагация на един министър-председател, без да знаеш нищо повече по въпроса? Но ето че сега от сайта предоставят записи на разговори, от които връзката (му) с Пеевски придобива ( доста) плът.

Дано не придобие и кръв. Защото предишният път при подобен скандал безкръвно, но достатъчно летално случаят беше погребан със смъртта на обекта на интригата Мишо Бирата. Намериха го безмълвен завинаги в хотела на Златеви в Правец – откриха го внезапно покосен от смъртта, млад и морав. Инфаркт било, казват. Адски удобен инфаркт за инфарктно застрашените от неговото евентуално проговаряне.

Не че се имам за петел ( сред доста кудкудякащи носачки на яйца за баницата, разпределяна от моя антипод и съзаклятниците му), нито блогът ми е стобор, но знам, че и без петел, качен на стобора, ще съмне. Продължавам обаче да кълва колкото и където мога.

Ако чуете отново, че съм идиот- вервайте, както казва ракетата (в)носител на Борисов в политиката.

Маайте си филетата, г-н премиер, и ни оставете на мира!

Борисов: „ Не трябва друг да плаща лечението на този, който пие ракия, пуши и яде сланина, и не желае да има хранителни навици. Това е първопричината да сме на първо место по брой инфаркти и инсулти”.

борисов

Българинът не се храни здравословно, факт. Купува в промишлени количества за себе си и децата си хранителен боклук от рода на чипсове, крокита, зрънчовци и нещо подобно на сирене и месни колбаси. Продължава да набляга на количеството хляб, за да притъпи стъргалото в стомаха си от ежедневната постна храна, която за някои е предястие и първо, а за нас-основно.

Но кой яде сланина, г-н премиер? Ядат хората, които не могат да си позволят калмари, омари  и други полезни за здравето морски дарове. Сланината е разнообразието в ежедневното ни меню от боб, леща и картофи, супа с праз, супа с ориз, супа от всичко, залежало в хладилника.  А вредната, според вас ракия, облекчава болките при гастрит, който пък идва от нередовно хранене и стрес. Стига да се приема в умерени количества.

Но дори да е вредна и в минимални, с какво може да бъде заменена? С уиски, бренди, отлежало вино, или засукани коктейли на цената на половин минимална работна заплата?

пенсионери и депутати

Това можете вие и вашите безбройни приятели да си го позволите. Но не и тези, които с гласовете си ви даваме възможност да ядете отбрани ястия, да се големеете и да дебелеете. Вие самият преди да влезете в политиката, бяхте мъж-топола, сега сте се смалил от тежестта на много излишни килца. Тези кила не са от спанак, а от нещо расло на кокал.  Значи за вас може блажно, а за нас-не?!

И цигарите пречат, така е.  Ама тогава що ги пускате тези реклами по телевизора-да не купуваме контрабандни цигари, а родни? Когато трябва да ни изпразните джобовете в магазините, всичко е полезно, пък като стане въпрос за здраве:”Ама защо не внимавате!”

И ние искаме като вас-управляващите, да хапваме сланинка на скара веднъж в годината по време на пикник, а през останалото време да си угаждаме с менюто на петзвезден хотел-ресторант, но не става.

НЕма парЕ, господин премиер!  А и дядо Коледа подминава България от ужас, че няма да може да насмогне на желанията ни.

У нас много малко могат да си позволят здравословно хранене – то е изключително скъпо удоволствие, затова в кочините ни грухтят прасета, щъкат кокошки, козички и овчици – така връзваме двата края и не ви висим на главата като ангажимент. А вие пак недоволен! Пак ни мъмрите, сякаш сте забравил как от немотия сте нагъвал филии с мас като дете. Сякаш не знаете, че и маста се прави от сланина.

Не знам кой ви ги подсказва тези мисли и думи, дето ги изказвате пред микрофон, но спешно го сменете с мен.  Щом досега не ви е предупредил, че ако българите се хранеха здравословно, лекарите и аптекарите щяха да броят стотинките в портфейлите си, значи напразно му давате заплата.

slaninka

Вместо да се лютите, трябва да ни благодарите, че с нашето влошено здраве и сланинка поддържаме цели два отрасъла и пълним бюджета, г-н премиер!

Ние го пълним, но вие го изпразвате за луксозната „поддръжка” на политическия елит. А колко е елитен, се видя през последните 26 години.

Маайте си там филетата от акула и ни оставете на мира! Гледайте там да върви корупцията, за да си поддържате стандарта на живот, и се молете да не мине антракс през съдебните институции, па сетне да се наложи Брюксел да ни праща свои кадри. Ако се случи това, знаете добре – всички отивате в тъмницата. А там има да се молите за сланина на Нова година, но не виждам кой ще ви съжали да ви праща колети.

Много здраве от баба ти Нуша от онова село, дето не е виждало министър и депутат на живо. Но имаме един пръч – като види политик на афиш, го пробожда с рогата. Всички му ръкопляскаме, кога претърчи през селото с плакат на рогата.  Та по-добре никой от вас да не се вества – пръчът ни е много интелигентен, предупреждавам.

Ние, сланинарите – също.

http://mejdu-redovete.com/%D0%BC%D0%B0%D0%B0%D0%B9%D1%82%D0%B5-%D1%81%D0%B8-%D1%84%D0%B8%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B3-%D0%BD-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D0%B5%D1%80-%D0%B8-%D0%BD%D0%B8-%D0%BE%D1%81%D1%82/

Борисов бесен заради фалшивата бомба на летището

"Да вдигаш на крак държавата, е не просто грешка, а безотговорност"

Бесен съм от безотговорните действия на всички, които предизвикаха паниката на летище София около измислената бомба, обяви премиерът Бойко Борисов в коментар на случилото се днес на столичния аеропорт за сайта "24 часа".

Министър-председателят бе доста краен и нарече пред изданието "банда некадърници" служителите и полицията, които няколко часа държаха на нокти държавата.

„Да отменяш полети, да говориш глупости по медии, да вдигаш на крак държавата, е не просто грешка, а безотговорност и виновните трябва да понесат отговорност за това", обясни премиерът.

В края на коментара си Борисов коментира и съобщението от “Гранична полиция”, че полицейското куче е надушило взрив. "Някое улично куче е вдигнало крак край микробуса и полицейското куче "хванало следата", пошегува се премиерът.

Както Dnes.bg съобщи, малко след 17 часа приключи проверката на специализираните екипи от отдел "Противодействие на бомбения тероризъм" на СОБТ. В проверявания бус на паркинга на Терминал - 1 на Летище София не бе намерено никакво взривно вещество.

Сигналът за съмнителния микробус бе подаден днес към 12.50 часа. Районът бе отцепен от служителите на реда на СДВР, а бусът бе изведен на безопасно място.

Всички полети на Летище София в момента се изпълняват от Терминал 2, като от 1.30 часа на 2 декември Летище "София" ще започне да работи нормално и всички полети ще се изпълняват по разписание от Терминал 1 и от Терминал 2, съобщиха от аерогарата.

Приключи проверката на специализираните екипи от отдел "Противодействие на бомбения тероризъм" на СОБТ. В проверявания бус на паркинга на Терминал - 1 на Летище София не е намерено никакво взривно вещество, съобщават от МВР.

По публикацията работи: Красимир Ангелов

Редактирано от ined (преглед на промените)

Не че нещо, ама сланината е полезна, стига да не се прекалява. Дава както енергия, така и вода на организма. Ако не ме лъже паметта, при разграждането на 100 грама мазнина се отделят 114 грама вода.

Дано Ви приседне, г-н премиер

pensioner.jpg

За сланината и премиера ли? Защо се учудвате? Човек, който помни само филии с мас и е прочел една книга в живота си, не може да има друг маниер. Той не е виновен за това, дотолкова му стига емоционалната интелигентност. Бедният духом не е способен на велики дела, нито на смислени послания. Проблемът не е в него, а в нас. Гласувайки за бедните духом, ние се приравняваме на тях, заприличваме на тях, допускаме филията с мас и Винету да бъдат единствената ни житейски мъдрост. Превръщаме се в стомаси, които само чакат да бъдат напълнени, докато в главите ни зее чудовищна празнота.

В държава, където управляват бедните духом, не може да има просперитет. Може да има само галоши, оставени пред вратата на лъскав апартамент, за да не цапат вътре. И воня на чесън в луксозен автомобил.
Но има и още нещо. Славолюбивият, който е израснал с филията с мас, винаги се стреми да се раздели с нея и да я замени с хайвер и сьомга. Успее ли, той става безмилостен към онези, с които довчера е ял едно и също. Оприличава се на Бог. Аз успях, а вие останахте в плевнята, в калта. К’во се жалвате, да сте се издигнали и вие до царската трапеза.
Именно тук е огромната разлика между хората на духа и хората с маста – духовният и интелигентен човек никога не се превръща в простак към останалите, независимо колко труден е бил животът му. Не става надменен, не претендира за ментор. Емоционалният бедняк обаче е способен единствено на дебелащина и арогантност, защото остава всякога беден по душа.
Той се превръща в сноб и се гнуси от себеподобните си.
Имаме си още един човек от народа, когото превърнахме в принц. Принцът на просяците.
Във връзка със сланината и ракията, спомних си една случка от миналата седмица. Прибирах се вкъщи и заварих съседката, която е пенсионерка, да седи на стъпалото на стълбищната площадка безмълвна. Беше разгърнала брошура на Лидл – от тези, с които ни пълнят пощенските кутии. Попитах я дали се чувства добре, да не й е лошо. Никога не бях я виждала в такова състояние. Почти се насили да ми отговори, беше се вкаменила:
- Но аз не мога да си купя нищо от това, нищо... Защо ми ги пъхат тези брошури в пощата...
Брошурата изобилстваше със снимки на деликатеси за Коледа - прошуто, скъпи сирена, аспержи, скариди, сьомга с различни подправки и какво ли още не. Посланието беше „Нека Коледа бъде вкусна!”
Нека Коледата Ви бъде вкусна, г-н премиер. И дано Ви приседне.

Автор: Лидия Делирадева

pushish-li.jpg

тюх.. слабост са ми тези носталгични соц колажи ...

:)

да изплагиатствам от сайта тук :

12342292_821672494616999_848655035038280

това не е любимата ми домашна сланинка и салата за напиване.... но ..  става.. айде да не издребяваме...

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Бай Буда-лата забрави, че цяла седмица му трепереха в болницата.

Тъкмо беше подал оставка и от стрес вдигна кръвно.

Ама нещо, нищо не казва за вредата от стреса, с който ни тормозят той и другите продажни политици.

преди 8 минути, karadzha написа:

Бай Буда-лата забрави, че цяла седмица му трепереха в болницата.

Тъкмо беше подал оставка и от стрес вдигна кръвно.

Ама нещо, нищо не казва за вредата от стреса, с който ни тормозят той и другите продажни политици.

стрес за парите пусти да се задавят всички дано

нашия стрес е за залчето хляб

преди 1 час, karadzha написа:

"спокойствие" има само от бленуваните от някои утопични фантасмагорично общества - соца, петролни шейхове, диктатори и т.н.

Проблема им  е че.. са много хубави, но все утопични... :)

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

http://www.cross.bg/vida-poruchka-toaletna-1461628.html

Парламентът ще плати 63 хил. лв. за тоалетна хартия и салфетки в санитарните помещения на депутатите и администрацията за следващата една година.
Това показва обявената в петък обществена поръчка за доставка на хигиенни материали на обща стойност 157 800 лв. След хигиенните изделия Народното събрание ще даде най-много пари за 34 вида перилни и почистващи препарати на стойност почти 32 хил. лв. Дезинфектиращи препарати пък ще струват 27 хил. лв. За следващата една година са поръчани още 48 вида кофи, три вида почистващи кърпи, 12 вида големи и малки пликове за смет от полиетилен, шест вида сапун, три вида лопатки за смет и 17 вида домакински принадлежности. Поради спецификата на всички тези стоки обществената поръчка е ограничена само до определени кандидати, а именно - специализирани предприятия или кооперации на лица с увреждания. Това изискване не е фигурирало в миналогодишната поръчка със същия предмет. Тогава парламентът е отделил повече пари за хигиенни материали - 166 хил. лв. През 2014 г. броят на поръчаната тоалетна хартия е по-малък, но стойността й е по-висока - близо 73 хил.лв., пише "Телеграф".

Депутатите акат повече, отколкото пишат

http://frognews.bg/news_37337/Deputatite_akat_poveche_otkolkoto_pishat/

Според изчисления на „Торнадо” в дните без стомашно-чревни разстройства в МС отиват средно около 10 км двупластова или 220 ролки (от най-евтината) хартия, или 110 лв. на ден.Проста сметка показва, че когато не коват закони, народните избраници цапат и бършат здраво около 320 ролки на ден, без да броим ваканциите и почивните дни. 

Редактирано от acnekt (преглед на промените)

• Автор
преди 41 минути, acnekt написа:

http://www.cross.bg/vida-poruchka-toaletna-1461628.html

Парламентът ще плати 63 хил. лв. за тоалетна хартия и салфетки в санитарните помещения на депутатите и администрацията за следващата една година.

Депутатите акат повече, отколкото пишат

http://frognews.bg/news_37337/Deputatite_akat_poveche_otkolkoto_pishat/

Според изчисления на „Торнадо” в дните без стомашно-чревни разстройства в МС отиват средно около 10 км двупластова или 220 ролки (от най-евтината) хартия, или 110 лв. на ден.Проста сметка показва, че когато не коват закони, народните избраници цапат и бършат здраво около 320 ролки на ден, без да броим ваканциите и почивните дни. 

Сигурно си вземат от тоалетната хартия за вкъщи, за да не се охарчат, горките...

• Автор

От министри до чистачки – с евтин дом от държавата

http://www.dnes.bg/obshtestvo/2015/12/04/ot-ministri-do-chistachki-s-evtin-dom-ot-dyrjavata.285469

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

преди 19 часа, Мойра написа:

От министри до чистачки – с евтин дом от държавата

http://www.dnes.bg/obshtestvo/2015/12/04/ot-ministri-do-chistachki-s-evtin-dom-ot-dyrjavata.285469

и какво следва - сигурно ще им ги отнемат - може би ама надали

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.