Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ако си начинаещ в Линукс, задай въпроса си тук

Featured Replies

Точно такива са нещата.

Довечера се залавям

• Отговори 9,2k
  • Прегледи 765,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• +1 За темата.   Нека си я има, пък ще се види, какво толкоз? Заглавието е добро, и ще грабне окото на всеки начинаещ, така ще се ориентират по лесно, защото има доста които не знаят дори кое дистро

• Културен мога да бъда само към хора, които отвръщат със същото, проявяват уважение, влагат старание да вникнат в даден казус, мислят логично и са възприемчиви, независимо от това, че са начинаещи в да

• Вчера си купих мотоциклет, до сега съм карал само кола. Защо го купих, ще оставя на вас да прецените. Много гаден този мотоциклет, вместо скоростен лост, му сложили педал за смяна на скоростите. Обико

Публикувани изображения

Пробвай Стотинка ОС 7 ,българска версия на CENT OS

Аз бих избрал, Cinnamon версията. Въпроса е, дали после Ubuntu 16.04, ще работи на този хардуер?

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

И аз си го мислех това. То 15.04 прави мизерии, по-новото сигурно още повече. Ще видим. Аз си бях доволен от 14.04, защо ми трябваше да го сменям и аз не знам. :-D

Да сме живи и здрави :-D

преди 1 час, tremal написа:

И аз си го мислех това. То 15.04 прави мизерии, по-новото сигурно още повече. Ще видим. Аз си бях доволен от 14.04, защо ми трябваше да го сменям и аз не знам. :-D

Да сме живи и здрави :-D

На лаптопа съм с 14 10.
Нямам оплаквания.
Но системата ми е Asus K555L.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 7 часа, tremal написа:

То 15.04 прави мизерии, по-новото сигурно още повече.

Най-новото със сигурност. И ще ги прави повече от седмици. Но пък 15.04 си беше много добре (не знам с Юнити как е). Последният Минт без значение с каква графична среда си е пак Убунту 14.04 .

Какво лошо има в последния Минт като е  базиран на 14.04 ? Ше се съпортва още цели 3 години така или иначе и са изчистени един вагон бъгове до сега. Вие какво очаквате от новото 16.04 освен  местенето на един панел отдолу и ново ядро ? Който иска да си троши главата  с най новата версия аз не мисля да се местя скоро на нея :)

Да и аз не разбирам тази мания по най новото, то не бяха убунту 16 то не беше Windows 10 :D

С Линукс Минт 17 XFCE ЯНА имам следният проблем.

По някога има страшен лаг .

Друг път няма и си върви отлично.

Ако имам ужасното постоянно лагване в минта, рестартирам, влизам в експи, рестартирам, влизам в минт и лага го няма.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

на 29.03.2016 г. at 13:19, Invocation написа:

Някой знае ли как мога да си оправя input method за езиците, инсталирах си КДЕ десктоп на Убунту и като превключа на КДЕ-то не мога да сменям езика от английски на български. Имам ги като зададени, и 2та езика, но пише само на английски. Съджешчанс?

Ти не можа ли направо да си сложиш Кубунту и да не се занимаваш с излишни неща ?

PS. Произнася се СъджешчЪнс.

Ти Убунтуту - на какъв език си го инсталирал?

преди 13 часа, tremal написа:

Каквото човек сам си развали - и Господ не може да му го оправи.

Аз затуй си се натискам на 14.04.4, че е LTS ... Даже и с 16-ката ще поизчакам - поне месец.

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

От снощи съм с Минт 17.3, версията е Cinnamon.

Базовите ми впечатления, които натрупах за няколкото часа с този линукс, са добри. Приликите с Windows са огромни, но специално за визията това не е плюс за мен :D

Идва с доста инсталиран софтуер. Pidgin, GIMP, VLC player и прочее, които ги няма в Убунту... От друга страна в презентацията, която върви по време на инсталация пишеше, че е включен Skype и Wine, които ги нямаше (за скайпа е нормално), но не пишеше, че се съдържа GIMP и присъствието му ме изненада приятно.

Странно ми беше липсата на Кошче на десктопа, но за щастие се добавя лесно :D Минт дойде и без нито една инсталирана игра (говоря за онези вградени пасианси, мини и др.), а аз без да разцъкам на мините, не мога :D

Харесва ми идеята, реализирана в софтурния мениджър, паролата да се въвежда само веднъж в началото, вместо всеки път при инсталиране на нещо.

Проблемът, който имам с wifi драйвера при Убунту, го има и тук, но за щастие Минт поне открива устройството и правилния драйвер и не се налага да занимавам с терминал :)

Като казах терминал - цъкат се същите команди като Убунту (не думай), което натежа в избора ми да тествам именно Минт първо.

Обаче - не намерих начин, за сега, да заключа някое приложение в системната област и да се отваря само там, а не в таск бара. Визирам най-вече торент клиента и аудио плеъра (Banshee - читав е)

Каква е разликата, между тези версии на Manjaro? Има 15.12, Lxqt 16.04, JMW 16.04

https://manjaro.github.io/

преди 12 минути, Росен Р. Александров написа:

Не си ли се научил да четеш Changelog или ооо вярно ти до скоро беше уиндоус фанатик.

:) Айде и ти. Не съм бил, нито ще бъда фанатик. Нито Уиндоус, нито Линукс. Пак ще го кажа, когато в тема за конкретна ОС, се започне плюенето й и възхваляването на друга ОС ще реагирам,  без значение за коя ОС става въпрос. Още повече, ако потребителите на оплюваната ОС, бъдат наричани по определен начин. :ph34r:

Мога да чета, но питам за друго. Освен козметични разлики и различни приложения, друго има ли? По-конкретно, в производителността, стабилността абе направо в потребителско усещане.

Ами аз ти отговорих точно. Виж в Changelog. Повечето промени не са от тия дето се виждат. Аз на лаптопа съм с 16тата манджа и работи прилично.

Я и аз да питам нещо, макар че предполагам, че няма начин. Дойдох си пред десктопа за няколко седмици. И тука имах един Уин, та ще слагам дебианчето от едно двд отпреди година някъде го имах... И нали по време на инсталция си тегли ъпдейтите и те пита каква среда искаш. Аз само xfce си ползвам. Така обаче съм с кабел тук и нищо не стана. Излезе ми тоя досадния Гном 3 и се ядосах и сега съм пак с бозата, ма не ме кефи. То аз пак отлитам от десктопа си, но да питам за в бъдеще. След една-две седмици.... Има ли начин предварително да му въведа настройките за Интернет? Не видях такава възможност. С wifi няма грижи, али, ма кабел.... Пробвах да заменя Гном с ексфейс и омазах нещо.

A всъщност видях май това, което питам. tasksel...

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

преди 6 часа, tremal написа:

Обаче - не намерих начин, за сега, да заключа някое приложение в системната област и да се отваря само там, а не в таск бара. Визирам най-вече торент клиента и аудио плеъра (Banshee - читав е)

Виж в настройките.

на 4/8/2016 at 4:05, jhoro написа:

Ти не можа ли направо да си сложиш Кубунту и да не се занимаваш с излишни неща ?

PS. Произнася се СъджешчЪнс.

Ти Убунтуту - на какъв език си го инсталирал?

Ами така стана много по-бързо и не ми се налага да инсталирам програми на ново. Единственото което ми е малко дразнещо, е че при стартиране, веднага ми се отваря Home папката с Nautilus, но ще го преживея :)

Благодаря за корекцията.

Убунтуту съм го инсталирал на английски. Защо?

Редактирано от Invocation (преглед на промените)

преди 18 часа, бат'начо написа:

Виж в настройките.

Все така нищо не намирам :)

Скайпа и Пидгин също искам, ако е възможно, да седят някъде като малки иконки (все едно дали до часовника, или до бутон "Меню"), но не и като непрекъснато отворен прозорец в таск бара :)

преди 6 часа, tremal написа:

Все така нищо не намирам :)

Скайпа и Пидгин също искам, ако е възможно, да седят някъде като малки иконки (все едно дали до часовника, или до бутон "Меню"), но не и като непрекъснато отворен прозорец в таск бара :)

KDE и taskbar icon only.

преди 4 минути, aten написа:

А това пробва ли го:  http://dox.bg/files/dw?a=f617ee8b5c

Баси, бях забравил колко е дървено и че на времето и аз съм се мъчил така :D

преди 15 минути, Mozo написа:

Баси, бях забравил колко е дървено и че на времето и аз съм се мъчил така :D

Какво разправяш,голяма мъка няма що.

преди 2 часа, aten написа:

Какво разправяш,голяма мъка няма що.

Мхм, просто не осъзнаваш, докато не видиш нещо 300 пъти по-удобно :)

преди 1 час, cybercop написа:

С други думи - иконите в зоната за уведомяване.

Мисля си, че това си е до програма, а не до настройка на графичната среда. Освен, ако няма някакъв бъг при него, че не мога да го разбера много добре.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.