Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ако си начинаещ в Линукс, задай въпроса си тук

Featured Replies

При мен на Arch също е така, та не е от Mint - а. Dol4in, от де я извади тая опция, че я търся, ама не мога да я намеря. Това ме дразни пък мен, искам да спре навсякъде :D

• Отговори 9,2k
  • Прегледи 765,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• +1 За темата.   Нека си я има, пък ще се види, какво толкоз? Заглавието е добро, и ще грабне окото на всеки начинаещ, така ще се ориентират по лесно, защото има доста които не знаят дори кое дистро

• Културен мога да бъда само към хора, които отвръщат със същото, проявяват уважение, влагат старание да вникнат в даден казус, мислят логично и са възприемчиви, независимо от това, че са начинаещи в да

• Вчера си купих мотоциклет, до сега съм карал само кола. Защо го купих, ще оставя на вас да прецените. Много гаден този мотоциклет, вместо скоростен лост, му сложили педал за смяна на скоростите. Обико

Публикувани изображения

Можеш да я спреш като отвориш настройките на делфина-общи и махнеш отметката от „показване на подсказки“.

Това съм го махнал много отдавна, аз се обърках с това, където показва съдържимото на папката на десктопа и не мога да го махна, а много ме дразни:

08c3d0da6dbfdc26.png

Сега обаче го пуснах, за да пробвам твоя проблем, при мен ги показва навсякъде, дори и на NTFS драйвовете.  Нямам идея защо при теб не се получава...

Ти си напраил click to view само като натискаш се вижда съдържанието. Не искаш да се вижда и подсказката ли?

Нищо не натискам, само слагам мишката отгоре и се появява тая гад. Това става само на десктопа : )

Пак ми изглежда двусмислено, ако е за съдържанието на папка, десен бутон на десктопа, настройки на работния плот, икони, натисни да виждаш (click to view) слагаш тикче. Ако е изобщо за подсказките Настойки, поведение на работната среда, работно пространство, махаш тикчето на показване на подсказки.

Пробвал съм ги тези неща, не съм чак толкова зле :)

898f903b13942d8a.png

Дори като си играех с настройките преди и ми направи впечатление, че като ги махна тия двете, започва да ми показва и съдържимото на папката, ако задържа повече:

c07c77ee87f12c49.png

Като ги сложа чавките поне не показва съдържимото :D

Редактирано от Mozo (преглед на промените)

Да, тва със съдържанието е супер, само посочваш няма нужда от кликания. А проблемът какъв точно?

Че не иска да го вижда тоя прозорец за превю .  Като маркираш Previews  таба и на допълнителните екстри какво се показва?

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Да, няма никакъв начин да го махна. Аз отдавна се бях примирил, ама питането на Dol4in разпали враждата в мен отново :D :D :D

И още един въпрос от мен.

За някои „особености“ на Делфина в Мента 17 КДЕ.

Когато поставя показалеца върху папка или картинка ми се появява подсказка с метаданните. Същото се появява и в информационния панел в дясно. Ако искам, мага да избера кои метаданни да се показват:

Но не знам защо това работи само в домашната папка. Не работи никъде другаде, нито в главната папка, нито в другия дял:

Прегледах всички настройки на Делфина, но не намерих нещо специфично.

Само при мен ли е така?

Нещата се оправиха. Оказа се, че нямам  пакета Baloo. Инсталирах го и сега вече всичко е наред. Благодаря на Melmak който ме насочи към решението споменавайки за Nepomuk.

Извинявам се за глупавият въпрос. Имам два малки проблема с торент клиента Transmission. 1. Не мога да отварям Магнитни торенти. 2. Не мога да му задам да слага всички свалени торенти в последното посочено място, а трябва ръчно да се настройва за всеки торент, което е доста неудобно, загуба на време и трудоемко.

Да попитам: 1. Какво мислите за libTorrent, qBittorrent, KTorrent, BitLord? 2. Защо на всички Линукс дистрибуций вграждат Transmission?

Извинявам се за глупавият въпрос. Имам два малки проблема с торент клиента Transmission. 1. Не мога да отварям Магнитни торенти. 2. Не мога да му задам да слага всички свалени торенти в последното посочено място, а трябва ръчно да се настройва за всеки торент, което е доста неудобно, загуба на време и трудоемко.

Да попитам: 1. Какво мислите за libTorrent, qBittorrent, KTorrent, BitLord? 2. Защо на всички Линукс дистрибуций вграждат Transmission?

Ами зависи каква среда ползваш. Обзалагам се, че Transmission има най-малко зависимости и на среда различна от KDE се вписва добре. Но ако ползваш KDE или не ти пречи, че зареждаш qt библиотеките, тогава qBittorrent ще ти допадне. Аз я ползвам и съм доволен.

Освен това Transmission има интерфейс за Gnome, KDE, терминал и web.

Редактирано от Melmak ® (преглед на промените)

qbittorrent го развалиха адски много иначе беше хубав и все се надявам да го оправят. Пробвай Tixati. Това чудо може всичко, но пък е малко грозничък. Вярно, че го настройвах цял ден, но става както искаш. Наистина може всичко - от външен вид, до най-дребни настройки. Хубавото е, че после само експортваш всички настройки и вече не се занимаваш. Като единствен недостатък мога да посоча, че не запазва торент файловете, а си ги пази по някакъв друг начин и ако се наложи да се прехвърлят задачи от един торент клиент в друг, ще трябва да си ги търсиш ръчно из нета. Ktorrent е готин, обаче не го поддържат отдавна и има проблем със сийда.

Лелее, жестоко. Супер, стана, много благодаря!

Само да спомена, че така изчезва и информацията от елементите в сис трея. Върнах го обратно :)

Здравейте! Не мога да буутна от флашка с записан "StotinkaOS" ето и какъв е случая: когато задам устройството като първо в BIOS след натискане на F10 и след това на YES windows си стартира, а не инсталацията, защо? Да уточня биосът е версия 3.7 и е UEFI

А какво са развалили?

Има бъг, при който докато не натиснеш бутона General два пъти, ти скрива част от полето, сложиха нови огромни бутони и ако не си на фул скрийн не можеш да достъпиш филтира за думи, защото се скрива заради бутоните, понякога, при започването да сваляш нов торент се отваря нов инстанс на qbittorrent и стават два, с над 15-20 задачи при затваряне му отнема понякога и над минути и трябва да се пише скрипт, който да го убива при сигнал за shut down на системата. По този въпрос си писахме една седмица с разработчика, никакъв шанс. И той не знае откъде е. Беше хубав...

Здравейте! Не мога да буутна от флашка с записан "StotinkaOS" ето и какъв е случая: когато задам устройството като първо в BIOS след натискане на F10 и след това на YES windows си стартира, а не инсталацията, защо? Да уточня биосът е версия 3.7 и е UEFI

Флашката не е направена като хората най-вероятно.

Има бъг, при който...

Интересно, на мен ми направи впечатление друго. Изчезна ми полето за име на торента, но тука подозирам Arch пакета. А бъговете, които казваш не ги забелязвам с изключение на бавното спиране. Може би поради тия причини така го бавят.

На мен също ми изчезнаха преди месец и минах на Tixati. Оня ден го пробвах и имената пак ги има с всички версии - обикновената, git и qt5, но останалите проблеми си стоят. За бързо стартиране използвам скрипт, който слагам в стартъпа:

#!/bin/sh

exitFunction() {

killall -9 qbittorrent
}

dbus-monitor "interface='org.kde.KNotify'" | while read event; do
    echo $event | grep -q exitkde && exitFunction
done

Така системата се гаси за половин секунда, а без него минута...

Не е некадърно направена флашка защото пробвах и с YUMI и с rufus, явно ще трябва да си остана с джама

431b15214b8e185c.png

Изглежда ми наред, стартира за малко над секунда, затваря се за по-малко от секунда, десен бутон - изход от трая. Версия 3.2.2

431b15214b8e185c.png

Изглежда ми наред, стартира за малко над секунда, затваря се за по-малко от секунда, десен бутон - изход от трая. Версия 3.2.2

Тва не моа да бъде. Може би не ползваш официалната версия на Arch. Но по-вероятно процеса отзад си стои, нищо че го няма в трая.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.