Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ако си начинаещ в Линукс, задай въпроса си тук

Featured Replies

преди 3 минути, Gelata написа:

Здравейте приятели !!! Начинаещ фен съм на Линукс и инсталирах и на двата си настолни компютъра Убунту и съм много доволен,има всичко от което имам нужда и едва ли повече ще сменя тази операционна система.Сега към проблема,искам да свържа двата си компютъра за да мога,когато работя на единият да имам достъп до другия и обратно.Най лесно може би ще се получи със Remmina но не знам дали ще успея да се справя сам с настройките на програмата.Разбира се ако мислите,че има по лесно решение,моля да ми помогнете и споделите за него.Благодаря Ви предварително за оказаното съдействие и помощ !!!

То Ремината не е кой знае колко сложна ето ти видео да видиш как става

А иначе всяко дистро може да бъде свързано през ssh което на практика е най лесния метод но се пише през терминал

• Отговори 9,2k
  • Прегледи 764,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• +1 За темата.   Нека си я има, пък ще се види, какво толкоз? Заглавието е добро, и ще грабне окото на всеки начинаещ, така ще се ориентират по лесно, защото има доста които не знаят дори кое дистро

• Културен мога да бъда само към хора, които отвръщат със същото, проявяват уважение, влагат старание да вникнат в даден казус, мислят логично и са възприемчиви, независимо от това, че са начинаещи в да

• Вчера си купих мотоциклет, до сега съм карал само кола. Защо го купих, ще оставя на вас да прецените. Много гаден този мотоциклет, вместо скоростен лост, му сложили педал за смяна на скоростите. Обико

Публикувани изображения

Да питам/кажа и аз, като начинаещ.

Цял ден преинсталирам с най - различни ОС. Дава ми че PGP е счупен, при Tor. Вкарвах го и ръчно, променях, ъпдейтвах... Все едно и също. Ю ар ъндер аттак.

Не вярвам някой, да е решил да ме хакне. Просто - няма нищо на лаптопа.

преди 2 минути, Teemo написа:

Да питам/кажа и аз, като начинаещ.

Цял ден преинсталирам с най - различни ОС. Дава ми че PGP е счупен, при Tor. Вкарвах го и ръчно, променях, ъпдейтвах... Все едно и също. Ю ар ъндер аттак.

Не вярвам някой, да е решил да ме хакне. Просто - няма нищо на лаптопа.

Може пък самия Тор да е строшен щом като при различни ОС ги прави тез магарии

преди 1 час, petie1 написа:

Може пък самия Тор да е строшен щом като при различни ОС ги прави тез магарии

Възможно е. На Мента и Лайт ми дава 404.

А ако е "прост" ТОР, без настройки/с подразбиращи, пак ли си толкова беззащитен и несвързан?

И това не зависи от ОС.

Ето ти едно ммм нормално дистро, инсталирай го, обнови го и си джуркай с божествения браузер.

В добавка:

Ако го искаш нативно инсталиран (не с flatpak или snapd) ще използваш Дебиан-хранилища.

https://support.torproject.org/apt/#apt_tor-ubuntu

Can I use tor from Ubuntu's repository?

No. Do not use the packages in Ubuntu's universe. In the past they have not been reliably updated. That means you could be missing stability and security fixes. Instead, please use Tor Debian repository.

Да, и съответно ако е rpm-базирано, ще е така.

преди 20 часа, Teemo написа:

Възможно е. На Мента и Лайт ми дава 404.

Оправи ли се с браузера или да помагам? Аз малко със закъснение , но сега видях.

преди 1 час, free... написа:

Оправи ли се с браузера или да помагам? Аз малко със закъснение , но сега видях.

А, оправих го.

Май не трябваше да се обаждам...

Добре но аз ще кажа на теб за да знаеш как лесно да си инсталираш следващия път ТОР Браузер , хем и на другите които търсят информация как да си инсталират ТОР Браузер лесно и много бързо , без команди на Линукс МИНТ.

Отваряш "Софтуерния менаджер" и пишеш torb е достатъчно за да ти се покаже в резултатите , натискаш инсталирай и готово , това е. Прилагам и снимка!

Spoiler

2023-09-25-21-13-31.png

Този метод е изпитан от мен и работи на 100% , почти винаги по този начин си инсталирам ТОР Браузера.

преди 12 минути, Teemo написа:

А, оправих го.

Май не трябваше да се обаждам...

И какво му беше?

преди 1 час, free... написа:

Добре но аз ще кажа на теб за да знаеш как лесно да си инсталираш следващия път ТОР Браузер , хем и на другите които търсят информация как да си инсталират ТОР Браузер лесно и много бързо , без команди на Линукс МИНТ.

Отваряш "Софтуерния менаджер" и пишеш torb е достатъчно за да ти се покаже в резултатите , натискаш инсталирай и готово , това е. Прилагам и снимка!

Покажи скритото съдържание

2023-09-25-21-13-31.png

Аз го инсталирам. При първият старт, прави проблеми. И на КалиМа няма мениджър...

преди 1 час, petie1 написа:

И какво му беше?

Рутера.

Здравейте, на стара офис машина процесора започна да се товари постоянно на около 70% от два еднакви като име процеса.  Няма пуснати програми в фон. Рестартирам, но без успех.  Използвам 32 битова версия . 

https://aslpic.com/OWkG 

https://aslpic.com/CCjt  

Нещо се обърка с качването на снимките, извинявам се .

току-що, slav.bg написа:

Здравейте, на стара офис машина процесора започна да се товари постоянно на около 70% от два еднакви като име процеса.  Няма пуснати програми в фон. Рестартирам, но без успех.  Използвам 32 битова версия .

Здпасте!

Я кажи подробности- какви са машината, ОС, процесите?

преди 2 минути, jhoro написа:

Здпасте!

Я кажи подробности- какви са машината, ОС, процесите?

AntiX linux - 32 bit. Качих снимки на процесите.

преди 21 минути, slav.bg написа:

https://aslpic.com/OWkG 

https://aslpic.com/CCjt  

Нещо се обърка с качването на снимките, извинявам се .

Виждам, че wireplumber използва много ресурси, можеш да го замениш с PulseAudio.  Примерно. 

Все още е в процес на обработка и понякога се получава това.

Или втори вариант можеш да пробваш да върнеш старата версия, ако нещо се е обновило.

преди 40 минути, АСПЕКТ написа:

Виждам, че wireplumber използва много ресурси, можеш да го замениш с PulseAudio.  Примерно. 

Все още е в процес на обработка и понякога се получава това.

Или втори вариант можеш да пробваш да върнеш старата версия, ако нещо се е обновило.

Инсталирах Pulse audio и нещата се оправиха.

Благодаря !

• 3 седмици по-късно...

аз точно да спестя ресурси в дебиан разкарах pipewire и си карам с pulseaudio (което на това отгоре е и с по малко latency спорен някои коментари в нета )... моето е 0ms на слушалките и през hdmi става 30-60ms ($ pacmd list-sinks | grep latency)

ps

да не пиша нов пост, имам един много тъп въпрос, дето ме дразни от години на дебиан и на лубунту - като копна линк от браузъра и го пейстна в конзолата (lxterminal) в 90% от случаите произволно ми добавя  пред линка "^[[200~" и зад него "~" и става така: ^[[200~https://nm50.abv.bg/Mail.html~ и се налага да трия излишния талаш за да download-на link-а...

преди 1 час, the professor написа:

аз точно да спестя ресурси в дебиан разкарах pipewire и си карам с pulseaudio (което на това отгоре е и с по малко latency спорен някои коментари в нета )... моето е 0ms на слушалките и през hdmi става 30-60ms ($ pacmd list-sinks | grep latency)

ps

да не пиша нов пост, имам един много тъп въпрос, дето ме дразни от години на дебиан и на лубунту - като копна линк от браузъра и го пейстна в конзолата (lxterminal) в 90% от случаите произволно ми добавя  пред линка "^[[200~" и зад него "~" и става така: ^[[200~https://nm50.abv.bg/Mail.html~ и се налага да трия излишния талаш за да download-на link-а...

Edit > Keyboard Shortcuts>Paste > чек  Shift+Ctrl+V

преди 1 час, Teemo написа:

Edit > Keyboard Shortcuts>Paste > чек  Shift+Ctrl+V

то така си беше стандартно... ще го върна така, но имам някакъв спомен че и преди правеше така по някога...

преди 4 часа, the professor написа:

Защо го копираш? Като го селектираш в браузъра и го оставяш така селектирано отиваш в конзолата и натискаш средния бутон на мишката.

преди 4 часа, инж. Велев написа:

Защо го копираш? Като го селектираш в браузъра и го оставяш така селектирано отиваш в конзолата и натискаш средния бутон на мишката.

:) изобщо не знаех че има такова нещо, ще ми трябва време да го науча

преди 17 минути, the professor написа:

:) изобщо не знаех че има такова нещо, ще ми трябва време да го науча

Имаш предвид да му свикнеш.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.