Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ако си начинаещ в Линукс, задай въпроса си тук

korduna

Препоръчан отговор

Здравейте, кажете какъв е най лесния и ефикасен начин за remote desktop. Целта е от компютър с Win 10 да се логвам в Компютър с Минт.

Инсталирах XRDP но като се логна ми изкарва само десктопа и иконите без старт менюто. Помислих че проблема е нещо в резолюцията и затова не се вижда старт менюто но не е така. То просто си липсва все едно съм с ограничен достъп и ми е изключено.

Отделно че не ми позволява да се логна през remoote desktopa докато не дам Logoff.

Исках да пробвам и с Anydesk но там ми дава грешка: desk_rt_ipc_error като се опитам да се логна от Wina в Minta. Обратно няма никви ядове. Минта си се логва без проблем към Win 10 през Anydesk.

Отворен съм за всякакви предложения и съвети.🍻

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 9,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

преди 1 час, doktorkartar написа:

Здравейте, кажете какъв е най лесния и ефикасен начин за remote desktop. Целта е от компютър с Win 10 да се логвам в Компютър с Минт.

Инсталирах XRDP но като се логна ми изкарва само десктопа и иконите без старт менюто. Помислих че проблема е нещо в резолюцията и затова не се вижда старт менюто но не е така. То просто си липсва все едно съм с ограничен достъп и ми е изключено.

Отделно че не ми позволява да се логна през remoote desktopa докато не дам Logoff.

Исках да пробвам и с Anydesk но там ми дава грешка: desk_rt_ipc_error като се опитам да се логна от Wina в Minta. Обратно няма никви ядове. Минта си се логва без проблем към Win 10 през Anydesk.

Така ли настроихте Минт ?

https://linuxconfig.org/ubuntu-20-04-remote-desktop-access-from-windows-10

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Някой, който използва Plank, може ли да сподели, как да се разкара тази дразнеща линия? Единствено намерих начин с рестартиране на този док, ама след време пак се появява.

8HTHVDe.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

ами просто като не ползваш тъпотии като този док

dokk.jpg

ето аз съм си наредил каквито ми трябват бутони вляво и без изгъъзици докове

Със F11 се скриват като стане голям броузъра и при видео на цял екран пак са скрити, а мога да ги направя да се показват и само като мишката отиде върху тях ако искам, пак без докове, става си и само с акъл - разбираш ли !

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 часа, pnn написа:

Някой, който използва Plank, може ли да сподели, как да се разкара тази дразнеща линия? Единствено намерих начин с рестартиране на този док, ама след време пак се появява.

8HTHVDe.png

Можеш ли да покажеш настройките? Менюто с настройките.

преди 15 минути, Белгиеца написа:

ами просто като не ползваш тъпотии като този док

dokk.jpg

ето аз съм си наредил каквито ми трябват бутони вляво и без изгъъзици докове

Със F11 се скриват като стане голям броузъра и при видео на цял екран пак са скрити, а мога да ги направя да се показват и само като мишката отиде върху тях ако искам, пак без докове, става си и само с акъл - разбираш ли !

Има опция прозорците да се показват и панела да се скрие автоматично без ф11 да кликнеш. Разбираш ли?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 20.02.2023 г. в 19:11, doktorkartar написа:

аз пък нямам никакви проблеми с anydesk linux (дебиан11) - windows и в двете посоки... обаче на anydesk дърпам generic пакета ....tar.gz

но линукса е настроен да се логва автоматично в графичната среда (/etc/lightdm/lightdm.conf > #autologin-user= махам # и след = дописвам потребителя)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 4 седмици по-късно...

Здравейте. попадна ми една TOSHIBA NB510 Intel Atom N2600 @ 1.60 GHz
1 Processor, 2 Cores, 4 Threads + 2Gb RAM. Инсталирал съм за проба MINT XFce - 32bit .  Дали с правилните драйвери ще може да плейват свалени филми. както и да се пуска IPTV без да накъсва и замръзва картината ? Ще свързвам през HDMI кабел с телевизор . като дам VAINFO излиза това

[email protected]:~$ vainfo
libva info: VA-API version 1.1.0
libva info: va_getDriverName() returns -1
libva error: va_getDriverName() failed with unknown libva error,driver_name=(null)
vaInitialize failed with error code -1 (unknown libva error),exit
[email protected]:~$

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, slav.bg написа:

1 Processor, 2 Cores, 4 Threads + 2Gb RAM. Инсталирал съм за проба MINT XFce - 32bit .  Дали с правилните драйвери ще може да плейват свалени филми. както и да се пуска IPTV без да накъсва и замръзва картината ? Ще свързвам през HDMI кабел с телевизор . като дам VAINFO излиза това

libva error: va_getDriverName() failed with unknown libva error,driver_name=(null)

Инсталирай драйвърите Интел!

sudo apt update
sudo apt install i965-va-driver gstreamer1.0-vaapi vainfo libva-glx1 libva-tpi1 libva-egl1
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 минути, slav.bg написа:

Можеш да инсталираш контейнер с или да инсталираш  https://jellyfin.org/ 

jellyfin-collections-listing.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 23 минути, slav.bg написа:

Много слаб хардуер, много вероятно да накъсва.

Може да опитате също и с Elementary OS.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 минути, AAUUXX написа:

Много слаб хардуер, много вероятно да накъсва.

Може да опитате също и с Elementary OS.

Едва ли. Компа е от 2010 година. Даже и HD не поддържа. Решението е Headless и един контейнер може да сложи. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Headless_computer

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, АСПЕКТ написа:

Едва ли. Компа е от 2010 година.

С някоя по стара версия на дистрибуцията?

Може също да опита с Remix OS не се поддържа вече ,която е базирана на Android OS.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 29 минути, AAUUXX написа:

С някоя по стара версия на дистрибуцията?

Може също да опита с Remix OS не се поддържа вече ,която е базирана на Android OS.

И какви филми ще са на лаптопа? SD? Дори и да стане нещо? Лаптопът поддържа wsvga. 1024x576. Или 1027 на 600.

Windows-10-Mobile-minimum-Hardware-creat

ngcb222

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 50 минути, Звяра!!! написа:

Инсталирай драйвърите Интел!

sudo apt update
sudo apt install i965-va-driver gstreamer1.0-vaapi vainfo libva-glx1 libva-tpi1 libva-egl1

Не се получава с драйверите! 

[email protected]:~$ sudo apt install i965-va-driver gstreamer1.0-vaapi vainfo libva-glx1 libva-tpi1 libva-egl1
Четене на списъците с пакети... Готово
Изграждане на дървото със зависимости       
Четене на информацията за състоянието... Готово
E: Пакетът libva-glx1 не може да бъде намерен
E: Пакетът libva-tpi1 не може да бъде намерен
E: Пакетът libva-egl1 не може да бъде намерен

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

[email protected]:~$ sudo apt install i965-va-driver gstreamer1.0-vaapi vainfo libva-glx1 libva-tpi1 libva-egl1

Горе във дясно има зелен бутон, на него пише install, натискаш и инсталираш!:cool:

https://community.linuxmint.com/software/view/i965-va-driver

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, АСПЕКТ написа:

И какви филми ще са на лаптопа? SD? Дори и да стане нещо? Лаптопът поддържа wsvga. 1024x576. Или 1027 на 600.

Не по висока резолюция от SD, мисля че ще насича.

Попадал ми е лаптоп с процесор Celeron N3050, върху който бях пробвал почти всички известни дистрибуции и с никоя не бе комфортна работата на тази машина.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 минути, slav.bg написа:

Какво става когато напишеш

xrandr?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

xrandr?

Е това е когато има инсталиран драйвър за видеото, показва ти резолюциите?

Той няма драйвър.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, АСПЕКТ написа:

xrandr?

[email protected]:~$ xrandr?

Command 'xrandr?' not found, did you mean:

command 'xrandr' from deb x11-xserver-utils

Try: sudo apt install <deb name>

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, Звяра!!! написа:

Е това е когато има инсталиран драйвър за видеото, показва ти резолюциите?

Той няма драйвър.

Няма драйвери в Линукс. Има модули, които са включени в ядрото примерно.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, slav.bg написа:

Щом няма инсталирано, инсталирай го тогава с тази команда sudo apt-get install x11-xserver-utils

😀

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Какво се вижда в Launch Menu ‣ Administration ‣ Driver Manager? От тук ако има наличен драйвер може да бъде инсталиран с един клик.

mintdrivers.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...