Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ако си начинаещ в Линукс, задай въпроса си тук

Featured Replies

Няма ли друг вариант?

• Отговори 9,2k
  • Прегледи 764,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• +1 За темата.   Нека си я има, пък ще се види, какво толкоз? Заглавието е добро, и ще грабне окото на всеки начинаещ, така ще се ориентират по лесно, защото има доста които не знаят дори кое дистро

• Културен мога да бъда само към хора, които отвръщат със същото, проявяват уважение, влагат старание да вникнат в даден казус, мислят логично и са възприемчиви, независимо от това, че са начинаещи в да

• Вчера си купих мотоциклет, до сега съм карал само кола. Защо го купих, ще оставя на вас да прецените. Много гаден този мотоциклет, вместо скоростен лост, му сложили педал за смяна на скоростите. Обико

Публикувани изображения

преди 18 минути, polaana написа:

Няма ли друг вариант?

Смятам, че варианта е приемлив. Отворете файловия мениджър като администратор и от свойствата/настройките на директорията и променете правата. Четенето и записът да се извършват от root. Ако става въпроса за папка със снимки, тогава, преместете снимките за фон на работния плот в друга директория.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

Идеята беше, да може да се отваря само от притежателя на паролата и да не е достъпна даже да си с root  права. Имам някакъв спомен, че преди години го правех под убунту номера. Ще пробвам, да я заключа под Win на NTFS дял, да видим.

преди 36 минути, polaana написа:

Идеята беше, да може да се отваря само от притежателя на паролата и да не е достъпна даже да си с root  права.

Това не е възможно, никой потребител не може да си скатава "папки", в които администраторът да не може да види.

преди 21 минути, bvbfan написа:

Това не е възможно, никой потребител не може да си скатава "папки", в които администраторът да не може да види.

Зависи. Примерно със SELinux, процес с root права в общия случай не може да види папка, която не му е работа да гледа.

Няма я вече темата за обща дискусия.. Напоследък има нещо което ме подлудява, не знам дали е само в убунту, не съм сравнявал още, но firefox страшно много товари процесора, дори със включено хардуерно ускорение. Същото е и със Chromium. Някой срещал ли е такъв проблем?

преди 49 минути, Росен Р. Александров написа:

Няма я вече темата за обща дискусия.. Напоследък има нещо което ме подлудява, не знам дали е само в убунту, не съм сравнявал още, но firefox страшно много товари процесора, дори със включено хардуерно ускорение. Същото е и със Chromium. Някой срещал ли е такъв проблем?

Според мен нещо развалиха браузърите, включително Firefox. Нямам представа дали при теб не се появява някакъв нов бъг, но определено дават повече проблеми.

Темата си я има:

Май аз не съм я намерил като рових.

Аз не го проумявам, ако има хардуерно ускорение... Изведнъж се появява проблем с претоварване на процесора...

преди 3 минути, Росен Р. Александров написа:

Май аз не съм я намерил като рових.

Аз не го проумявам, ако има хардуерно ускорение... Изведнъж се появява проблем с претоварване на процесора...

Много е логично даже, това е от енджина за JavaScript. Както и проблемите с паметта. То не е от езика, но просто трябва много да се внимава в имплементацията отдолу, защото е капризна. И понеже непрекъснато я оптимизират става ой-мале.

Редактирано от Melmak ® (преглед на промените)

При мен Firefox 43, както в Ubuntu, така и в Debian има проблем с възпроизвеждане на html5 видео. Мисля, че някаква несъвместимост с версията на ffmpeg декодерите. Затова държа версия 38. В Mageia 5 също съм с тази версия и, засега нещата са добре.

В Debian се получи същото, затова върнах версията. В Ubuntu, много хитро са прикрепили комплект с декодери към Chromium и те се обновяват заедно с браузъра. Но за Firefox, няма такава екстра.

А какво ще се случи ако се изключи хард-ускорението.  При мен процесора се товари "в небето" , а рама си е "хубав", със или без ускорение (:) е, не винаги). А, да, не правя никакви оптимизации, карам подразбиращо с Убунту.

Редактирано от бат'начо (преглед на промените)

преди 22 часа, cybercop написа:

При мен Firefox 43, както в Ubuntu, така и в Debian има проблем с възпроизвеждане на html5 видео. Мисля, че някаква несъвместимост с версията на ffmpeg декодерите. Затова държа версия 38. В Mageia 5 също съм с тази версия и, засега нещата са добре.

Опитай да деактивираш "media.fragmented-mp4.gmp.enabled" от about:config.

firefox_43_crashes_on_all_videos_fi_youtube_vids

Редактирано от vasettoo (преглед на промените)

преди 17 часа, vasettoo написа:

Опитай да деактивираш "media.fragmented-mp4.gmp.enabled" от about:config.

firefox_43_crashes_on_all_videos_fi_youtube_vids

Всички mp4 формати, без blank decoder са разрешени и нямах проблеми при предходните версии с html5 видеото. След малко щенаправят тест в Ubuntu 16.04, където ffmpeg декодерите са обновени, дали работи с тях лисицата.

Резултат : html.png

Тестът показва пълна html5 поддръжка на всички формати.Уточнявам, че проблемът е само при версия 43.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

Здравейте. За малко бях с друга дистрибуция (Ubuntu 15.10), но реших да се върна към чист Debian (8.2, XFCE), върнах се с в "Дебиан". Нямах Gdebi, не знам що. Опитах нещо, кво опитах, ама се оказах с много проблеми. Счупени пакети и когато искам да ъпгрейдне. При опит за поправка на пакетите ми излиза това. Ами сега.Ето това пък ми излиза в "Синаптик", когато потърся "счупени" пакети:

4c530ef3fef81d44.png

85b2a26f81934672.png

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

Отиди на остатъчна конфигурация и забърши всичко което има там. След това пробвай пак.

преди 1 минута, upili написа:

Отиди на остатъчна конфигурация и забърши всичко което има там. След това пробвай пак.

Къде е "остатъчна конфигурация"? В Synaptic,там където ми показва счупените пакети?

преди 7 минути, Методи Дамянов написа:

Къде е "остатъчна конфигурация"? В Synaptic,там където ми показва счупените пакети?

Точно над счупените пакети.

Оправих го. Благодаря. Пусна ме да преинсталиран binutils (не знам за какво е, но това ми каза да направя) и всичко е ок май, засега. Исках да инсталирам Скайп и видях, че нямам Gdebi. Сега е ок.

преди 1 минута, Методи Дамянов написа:

Оправих го. Благодаря. Пусна ме да преинсталиран binutils (не знам за какво е, но това ми каза да направя) и всичко е ок май, засега. Исках да инсталирам Скайп и видях, че нямам Gdebi. Сега е ок.

Ами от мен- дълго и безаварийно ползване :)

обикновено с изпълняване на 

aptitude

ще те подкани да поправиш повредените зависимости. Никога не съм се доверявал на Synaptic.

И като цяло на дебиан дистрибуции, не че са лоши но просто не съм свикнал с ограниченията в тях, нямат гъвкавост. Е в момента съм с убунту уж за временно а това временно станаха 2 месеца :D

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.