Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ако си начинаещ в Линукс, задай въпроса си тук

Featured Replies

преди 12 часа, stoyco26 написа:

Благодаря ви момчета, след като го махнах това ядро и всичко си дойде на мястото. Остава много да черпя пък било то и виртуално. :D

Друг път не инсталирай ядра които официално не се поддържат от дистрибуцията която ползваш :)

• Отговори 9,2k
  • Прегледи 765,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• +1 За темата.   Нека си я има, пък ще се види, какво толкоз? Заглавието е добро, и ще грабне окото на всеки начинаещ, така ще се ориентират по лесно, защото има доста които не знаят дори кое дистро

• Културен мога да бъда само към хора, които отвръщат със същото, проявяват уважение, влагат старание да вникнат в даден казус, мислят логично и са възприемчиви, независимо от това, че са начинаещи в да

• Вчера си купих мотоциклет, до сега съм карал само кола. Защо го купих, ще оставя на вас да прецените. Много гаден този мотоциклет, вместо скоростен лост, му сложили педал за смяна на скоростите. Обико

Публикувани изображения

преди 3 минути, Иво Димов написа:

Друг път не инсталирай ядра които официално не се поддържат от дистрибуцията която ползваш :)

И аз съм го правил, но, ако си с фирмен драйвър, при пълна смяна на ядрото (не актуализация на съществуващото), почти винаги има проблеми. При Mageia, например, където има пълна смяна на ядрата в рамките на едно издание, драйвърите за видеото са привързани към версията на ядрото и се инсталират отново с новото ядро.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

То и аз съм го правил ама ,първо трябва да се чете какво ново има в ядрото което ще се инсталира.Ако няма да подобри работата на конкретната машина ,просто е безмислено да се слага.

преди 8 часа, cybercop написа:

Linux-headers ще осиротеят без ядрото и при последващо почистване ще бъдат премахнати.

Да. Аз даже си мислех след поста

преди 18 часа, stoyco26 написа:

Благодаря ви момчета, след като го махнах това ядро и всичко си дойде на мястото. Остава много да черпя пък било то и виртуално. :D

да му напомня да "извика чистачката" - не леля Пенка, а "sudo apt autoremove" ... ама останах само с мисленето.

преди 6 часа, Иво Димов написа:

То и аз съм го правил ама, първо трябва да се чете какво ново има в ядрото което ще се инсталира. Ако няма да подобри работата на конкретната машина, просто е безмислено да се слага.

Прав си, но пък сигурно всеки понякога е правил и ... безмислени неща. На принципа - какво ще стане, ако ...

Spoiler

Нямам предвид крайности, като .. под Уиндоус да си форматираш системния дял. Безценно.

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

преди 7 часа, Ивайло Костов написа:

Как да споделя екрана на андроид телефон с компа?

Какво точно се опитваш да направиш?

Ето един вариант - Отдалечен работен плот. Това е за осъществяване на сигурен достъп до компютъра ти, от устройството ти с Android.
Имаш е инещо обратното, но в момента не се сещам - от компа да си пиша съобщения и да говоря през телефона.

преди 39 минути, Ивайло Костов написа:

Идея как да подкарам тая флашка?

91719244_3_585x461_3g-modem-globul-flash

Амии... вече  е казвано, ако не за същото - за подобно. На техния адрес със сигурност има ръководство как се прави (под Линукс), възможно е и на нея да има файл, който казва същото. Все пак... - копваш всичко от нея на компа, променяш нещо да стане изпълнимо (ако не е) и го стартираш.

преди 6 минути, Ивайло Костов написа:

Не ми я показва като устройство, че да копирам нещо.

По пронцип има 2 .exe вътре като се отвори от уиндолс.

Доколкото си спомням - имаше повече файлове, вероятно са скрити.

Ps. И не е флашка, а донгъл - адаптер за мобилет интернет достъп със сим-карта. Достъпваш я под уиндоус, а не се отваря от уиндоус.
Не че е много важно, но това се термините.

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

По принцип някои донгъли ги правят "умни", защото Виндовс-а е прост и се представят за флаш памет, за да си инсталираш драйверите. Това разбира се затруднява работата им на Линукс, защото производителите обикновено не си играят да пуснат ла**ата си на нещо друго. Като цяло в такива случаи се ползва usb_modeswitch. Трябва изхода от lsusb и dmesg | tail -f веднага след включване на устройството в usb-то, защото по-лесно ще се види като какво устройство е разпознато.

преди 6 минути, bvbfan написа:

По принцип някои донгъли ги правят "умни", защото Виндовс-а е прост и се представят за флаш памет, за да си инсталираш драйверите. Това разбира се затруднява работата им на Линукс, защото производителите обикновено не си играят да пуснат ла**ата си на нещо друго. Като цяло в такива случаи се ползва usb_modeswitch. Трябва изхода от lsusb и dmesg | tail -f веднага след включване на устройството в usb-то, защото по-лесно ще се види като какво устройство е разпознато.

8861558s.png

Screenshot from 2016-08-05 00-48-20.png

Преди време, свързвах моят 3G модем, само през NM, без да търся допълнителни драйвъри. Сега, нямам мобилен интернет, устройствата са се променили, както и версията на NM. Преди години, след поставяне на устройството, само поставях отметка на "Мобилен интернет" в списъка с мрежи и след това, добавях нова мобилна връзка.

http://s19.postimage.org/gyvgdatyp/image.png

http://s19.postimg.org/h7huprulv/mobile.png

Spoiler

Преди време, при първия ми досег с такова устройство, въобще не бях забелязъл, че ... няма сим-карта вътре. И всичко работеше, ама уж.

Това ви го казвам само на вас ... под секрет. Да не ме излагате ...

преди 48 минути, bvbfan написа:

Изхода от

lsusb -v -d 1bbb:f017

sudo apt-get install usb-modeswitch usb-modeswitch-data
usb_modeswitch

http://pastebin.com/vPQjKXpL

Изхода. А за второто ако може линк към пакета , нямам нет за да го инсталирам.

Тая глупост много ме дразни, това при старт на хром.

По едно време ми искаш да въведа някаква парола, сега не иска и ми вади това. Няколко пъти наново пробвах да вляза и изляза от Гугъл профила но винаги ми вади това и не попълва запазените пароли. 

Screenshot from 2016-08-05 12-16-29.png

При първо стартиране на приложението, ключодържателя на Gnome (gnome-keyring), поиска ли ви да зададете парола ?

току-що, cybercop написа:

При първо стартиране на приложението, ключодържателя на Gnome (gnome-keyring), поиска ли ви да зададете парола ?

Друг път винаги искаше, сега не.

преди 10 минути, Ивайло Костов написа:

Друг път винаги искаше, сега не.

Именно. Направи файловия мениджър да показва скритите файлове и изтрий потребителската конфигурация на браузъра. След това го стартирай и се впиши. Когато ти поиска парола, задаваш ключодържател  с празно поле на паролата, без да пишеш нищо. Само даваш ОК. Повече няма да те пита нищо.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

Преди година-две имах същия проблем с една по-стара версия на хром. Проблемът се състоеше в това, че не винаги се затваряше изцяло браузъра и винаги стоеше един процес, който можеше да се види в system manager. След ръчно спиране на процеса или след рестарт се оправяше. Предлагам също да изтриете папката с конфигурацията на chrome. Тя се намира в .config в домашната ви папка и е с име google-chrome-stable (ако ползвате стабилната версия ). Имайте предвид, че тази папка е скрита и може да я видите като натиснете ctrl+h. Също препоръчвам да изтриете кеша на браузъра. Освен това, след изтриването на тази папка ще трябва отново да влезете в профила си, защото тя съдържа всички настройки на браузъра, които се направили.

Проблема е в тъпото дистро, получих скапан ъпдейт и всичко се осра.

Сега дори след преинсталция е същата помия, хрома не ебава като хората, дори ако го затворя после не може да се стартира, да пусна ъпдейт същ не мога:

Тъкмо намерих дистро което да ми хареса и за няма и седмица му ебавха майката. 

Screenshot from 2016-08-05 06-36-15.png

Използвай нормален браузър, а не тази гнусотия. Иначе просто нямаш права за писане, елементарно е.

преди 1 минута, Mozo написа:

Използвай нормален браузър, а не тази гнусотия. Иначе просто нямаш права за писане, елементарно е.

Ще се направя, че не съм видял кви глупости пишеш. 

Цитат

sudo pacman -Su

We trust you have received the usual lecture from the local System
Administrator. It usually boils down to these three things:

#1) Respect the privacy of others.
    #2) Think before you type.
    #3) With great power comes great responsibility.

[sudo] password for ivo: 
error: apricity-core: key "786A0DA7B0A78F3F" is unknown
error: key "786A0DA7B0A78F3F" could not be looked up remotely
error: database 'apricity-core' is not valid (invalid or corrupted database (PGP signature))

Мислехме си, че сме добре, защото не знаехме колко сме зле ;)

Ъпдейтни си ключовете, свалил си старо исо.

преди 1 минута, Mozo написа:

Мислехме си, че сме добре, защото не знаехме колко сме зле ;)

Ъпдейтни си ключовете, свалил си старо исо.

Продължаваш да дращиш глупости, не се пъни, няма как да те вземе на сериозно човек.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.