Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за покупка на автомобил

Featured Replies

Нали се досещаш, че не всяка кола гори 4,6/100 на бензин? Ако вземем повечето коли например ще видиш, че дизела е по-изгодният вариант в повечето случаи..Освен ако не сложиш газово, но то пък е опасно, и то дори много... Ако вземем в предвид двете марки, които не са за предпочитане от автора: GOLF и BMW те отново ще дадат по-малък разход на гориво при дизелите.. Ако вземем един голф 4.. при дизел 110 коня разхода ще е 5/100 комбинирано, а бензина ще е 10-15/100 зависи как го караш.. Ние сме пробвали 110 коня на максимум дигна 8 моментен разход.. BMW - там пък е още по-голяма разликата.. 6-7/100 дизел, 14-18/100 бензин (това пак в порядъка на 100-150к.с) Вече ако имате средства за поддръжката на един автомобил, който дали ще гори 5 или 20 за вас няма да има огромно значение  :D би трябвало да не ви пречи разхода... Аз винаги бих избрал една от тези две марки  ;)  Въпрос на личен избор все пак  :)

Това,че тати кара голфу, не значи,че голфу е единствен на света. И това, че кара дизел, не значи, че всички, които карат на друго са тъпи и са се прецакали. Ти в момента си хвалиш твоето и тва е.

• Отговори 110
  • Прегледи 13,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

....

:D Много ясно, че всеки хвали своето  :D Но съм чувал от много хора, че за момента най-здравите коли са BMW-тата, а най-евтини за поддръжка са VW  ;)

:D Много ясно, че всеки хвали своето  ...

Моментът тук има двуяко значение и тълкувание - да смяташ, че твоето всякак превъзхожда останалите е само половината от смисъла. Другата съдържа себеубеждението, често и не съвсем уверено, че си направил най-удачния възможен избор. 

А ако на някой му се смята, аз го сметнах набързо. Може и да не съм прав. Ще дам пример за Пежо. Не за друго, а защото се оглеждам за нов автомобил и тази сметка правих съвсем наскоро. 

При днешните цени съответно 2.30 лв./л бензин и 2.33 лв./л за дизел и разход по каталог комбинирано за бензин 6.4 л./100 за бензин и 4.9 л./100 за дизел, при средно 10 000 хил. км. на година разхода ще е съответно: 640 литра за бензина и 490 литра за дизела, което прави 1472 лв. за бензин и 1142 лв. за дизел. Значи при 10 000 хил. км. на година разликата е в размер на 330 лв. повече разход за бензин спрямо дизел. За 5 години, това прави 1650 лв.

При 20 000 хил. на година, това прави 3300 лв. повече за бензин.

Разликата в цената на ново Пежо 508 дизел и ново 508 бензин е от едно ниво на оборудване е около 4 000 хил.лв.  по-скъп дизелов вариант.

Сметката показва, че трябва да карате 5 години по минимум 20 000 хил. за да изравните разликата в цената при покупка. От там на сетне, евентуално можете да имате някаква далаверка. 

Сравнението е за нов автомобил, но и за втора ръка, не би било по-различно. 

Тая сметка я направи точно както дявола чете евангелието !

Я сега отново: кубатура (турбо при дизела чиста аванта), конски сили, въртящ момент, тежест на купето и разход.

Разликите са убийствени, говорим не за един литър както ти го изкара а за едни 35-45% по голямо КПД при дизела за същите параметри.

При бензина само леко да си отпуснеш крака и да почнеш да караш над 110км и почва да прави водовъртежи в резервоара и такива 2-4-6 литра ги прибавя към средния разход, стой та гледа. Докато при дизела разликата е 1-2-3 литра.

Аз  не съм чул за случай някой който е помирисал дизел да е минал след това на бензин (само аз съм изключението дето направих тази грешка частично но смятам да я поправя много скоро).

По тая тема лично аз бих се  спрял на А4 1.9Д 131 кс.

...

Със сигурност винаги има нещо което не ти харесва  ;) Не казвам, че е отличен автомобил но добър  ;)

Със сигурност винаги има нещо което не ти харесва  ;) Не казвам, че е отличен автомобил но добър  ;)

Съгласен и за двете!

Само не разбрах от къде дойде 4.6? Може би от мой предишен пост. Очевидно е, че в сравнението не става въпрос за моята кола.

Говори се за автомобил с еднакви бензинов и дизелов двигател. Не изпадай в частни случаи и изключения

Само не разбрах от къде дойде 4.6? Може би от мой предишен пост. Очевидно е, че в сравнението не става въпрос за моята кола.

Говори се за автомобил с еднакви бензинов и дизелов двигател. Не изпадай в частни случаи и изключения

При малолитражките разликите е нормално да са по малки но дай да им сравним все пак параметрите и там ще лъснат веднага едни 30% плюс КПД в полза на дизела. Както и да го погледнеш. А при по сериозните кубатури да речем 3000кс там пък става вече страшно ако си на бензин.

Не е по темата, но ме заинтригува. Само ще те помоля нещо. Дай ми пример за автомобил, конкурент на Форд Фиеста , който притежава  безключов достъп и палене, гласови команди, отопляемо челно стъкло,  да кажем Ауди, произведено преди 2009 година. Искам да ми покажеш това Ауди, което би трябвало да е A1 и което да разполага с подобни екстри. Казвам ти годината, за да се изравнят долу горе цените. Може да ми дадеш пример и с по-големи автомобили. Форд може да са автомобили за масова употреба, но в тях има много неща, появяващи се за първи път на пазара. Например Ford заедно с Волво първи предложиха система за автоматично спиране в града. Форд първи предложиха в света надуваеми колани за задните седалки и точно новото Мондео е първият автомобил в Европа с такива колани. Когато аз избирах кола, избирах и по екстри. мога да ти кажа, че много екстри, които се предлагат във Форд, не се предлагат примерно от Фолксваген или Опел. Нито отопляеми предни стъкла, нито безключов достъп, нито гласови команди. Сега може всички да предлагат , дори и Фолксваген, ама след дъжд качулка както се казва. Аз вече съм с Форд, щото конкуренцията просто е бедна откъм предложения. нали не си мислиш, че съм си взел Форд само защото съм бил фен? Не, преди да взема Форд, не бях абсолютно никакъв фен на никой производител. Дори малко преди да се реша на нова кола, мислех да търся някакво комби като Ситроен Ксантия, Рено Лагуна или Фолксваген Пасат. Но промених решението си и скочих направо на нов автомобил, щото точно Форд предложиха доста изгодни условия, а аз съм си фен на новото. Прав си че съм някакъв фен, но в случая ако трябва да избирам Форд на 2 години или нов Опел, бих взел Опел. Чак дотам не съм фен на Форд, че да се отказвам от други мои идеали. А това, че скочих на Форд и девета година съм все с Форд означава, че съм доволен от автомобилите. Меко казано доволен, щото те предлагаха и предлагат много повече от едно просто "доволен". някои му викат удоволствие от шофирането. Вероятно такова има и при Алфа, не се съмнявам, само че Форд е "комплектован" и с дългосрочна надеждност на техниката, за разлика от Алфа. И не ми казвай сега, че си карал Алфи и си сменял само консумативи. Има достатъчно класации, където ясно се вижда кои автомобили са надеждни в дългосрочен план и кои не. За твое съжаление сред надеждните автомобили няма италиански. Те масово са под средната черта на класациите, а някои дори и на задните места. вярно, трябва да попаднеш на бройка, ама когато на тая бройка трябва да ремонтираш окачване през 30 000 км, не говори добре за самата марка. Такава е например Рено Клио, което колкото и да ремонтираш, пак ще ремонтираш в съвсем скоро време и то сменените части. Има и други автомобили, които може да не са в добро техническо състояние, но след като веднъж ги преведеш, може да се надяваш на десетки хиляди безаварийни километри. Това в общия случай са повечето японски автомобили. Специално Форд са с яки окачвания за нашите пътища. Която и класация да погледнеш ще видиш, че при Форд окачването и управлението са най-надеждните компоненти. Може да има ръжда тук там, може да има някой проблем с електриката, може и накладките да се износват бързо, но окачването и управлението са сред най-надеждните изобщо на пазара за вторична употреба. А българина го интересува точно якото окачване и управление. Заради дупките естествено. Ламарини се правят. Тук ТП не са толкова строги както в Германия и дори пробита от ръжда кола може да мине ТП. Крушки също се сменят. Те не оставят на пътя, както това може да направи едно проблемно окачване. 

Да обобщя. Екстрите в автомобилите не зависят от това, дали даден автомобил е премиум или не. Те най-вече зависят от годината на производство. Защото 2-3 години след излизането на някое нововъведение, било то и в S-класата на Мерцедес, се появява не само при конкурентите, но и при масовите автомобили. От тая гледна точка не бъди сигурен, че едно староA6  ще има повече екстри от по-ново Мондео. Дори напротив. Както казах по-горе, Мондео за сефте има надуваеми колани в Европа. Мерцедес също имат проевкт, но още не са ги въвели. Следващите ще бъдат Мерцедес. Ауди не знам кога ще се вредят, защото те залагат главно на светодиодчета и лазеврчета. Това им е прогреса на тях, германците го казват, не аз.  Ако твърдиш, че Ауди имат по-добри фарове от Форд, ще си 100% прав. Обаче за другото не бъди толкова сигурен, особено ако се сравняват автомобили с 2-3 години разлика. 2 години са много на автомобилния пазар, макар тук в България времето да изглежда спряло заради старите возила, които е все едно дали са на 10 или 15 години. Малко хора са способни да направят разлика, защото и не се избира като се купува. Каквото ти внесат това. Каквато екстра има, такава. Какъвто цвят, такъв. Та и от тая гледна точка едно смешно Мондео може да направи смешно едно сериозно Ауди. Още повече, че германците изобщо не обичат да слагат екстри в базовите си и не толкова базови модели. Трябва да разчиташ на първия собственик, че е поръчал радио или климатик. 

Оф, то бива да е заслепен човек, бива да е заблуден, но твоето на сектатантсво мяза.

От кое да започна?

Форд заедно с Волво първи били предложили система за автоматично спиране в града.Вярно, но само за Волво.ХС60 беше първият автомобил на който се слага тази система.Факт!След това, кой е бил втори, пети или десети няма значение!Добре е, че ги слагат във все повече автомобили, но истината е, че Форд не я сложиха първи!

Форд били със здраво окачване.Вярно, но си забравил да споменеш, че е шумно и твърдо.Като кажеш А, кажи и останалото!

Форд били здрави коли :shock11: Муахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахаахахахахахахахахахахахаха.

Нали знаеш приказката в България за Форд и циганина?!

Ами те и по света имат едно подобно реноме.

Ето само малка част от подигравките с качеството на тази марка:

Fix Or Repair Daily

Found On Road Dead

First On Recall Day

Found On Russian Dump

Fix Or Recycle Dilemma

For Only Retarded Drivers

и т.н. и т.н.

Как мислиш, дали ако Форд правеха здрави коли, щяха да им лепват подобни подигравателни шеги?

Ами какво да кажем за сервизните акции?Форд винаги са сред "шампионите" там.Една година бяха успяли да направят средно по 2 сервизни акции на месец.Това едва ли е, защото са много здрави, нали?!

Достатъчни са само две думи да напишеш в коя да е търсачка "Ford" и "recall" и ще останеш приятно изненадан от бройката и широката гама модели, които са привикани в сервизите за отстраняване на дефекти!

Хубавото е, че Форд дръпнаха в последното десетилетие.Купиха си технологии и дизайн и сега моделите им неслучайно са сред най-търсените масови автомобили.Дори по отношение на качеството изплуваха до златната среда напоследък, а не са в дъното на класациите, както почти винаги е било преди това.Но да дръзваш да сравняваш Ауди А6 с Мондео, защото едното имало повече екстри евентуално.... :whist:Хубав и много успешен модел е Мондео-то, но А6 си е класи над него!

А6 от 2011-а е по-сигурно и с по-добри резултата на краш тестовете на euroNcap ot Mondeo ot 2014-a.И само това да беше, пак щях да се спра на Ауди-то.

Тая сметка я направи точно както дявола чете евангелието !

Я сега отново: кубатура (турбо при дизела чиста аванта), конски сили, въртящ момент, тежест на купето и разход.

Разликите са убийствени, говорим не за един литър както ти го изкара а за едни 35-45% по голямо КПД при дизела за същите параметри.

При бензина само леко да си отпуснеш крака и да почнеш да караш над 110км и почва да прави водовъртежи в резервоара и такива 2-4-6 литра ги прибавя към средния разход, стой та гледа. Докато при дизела разликата е 1-2-3 литра.

Аз  не съм чул за случай някой който е помирисал дизел да е минал след това на бензин (само аз съм изключението дето направих тази грешка частично но смятам да я поправя много скоро).

По тая тема лично аз бих се  спрял на А4 1.9Д 131 кс

Кубатурата е 1.6 бензин и 2.0 дизел. 

Бензина 165 к.с. дизела 160 к.с. 

И двете са с турбо. 

Тежеста е 100 кг. + за дизела. Автомобилите са еднакви. Пежо 508 

Нали ти казвам, че това е разликата по каталог. Аз него гледам и него взимам като база. 

5 години избиваш разликата в цената. Факт е. Не си го измислям. Прибави шума, тракането, скапаната нафта и всички проблеми породени от това като филтри, дюзи, помпи и т.н. 

А и с моя Екобууст (не сравнявам него, а го давам като друг пример) защо ми е дизел, когато се развърта като дизела след 1400 оборота?! Това не ти е старата бензинка, която трябва да я вкараш в поне 3000 оборота, за да потегли. Не. Направи един тесдрайв ако имаш въсможност. Просто да пробваш, не за друго. ;) Все пак е нова технология. Явно не напразно печели 3 години двигател на годината. И въпреки това, не съм посочил него за пример, за да не кажете, че съм пристрастен. Попаднах на каталога на Пежо, защото много ми харесва и се колебая дали да не е следващата ми кола, която ще купуваме. За това го дадох като пример. При Мондеото е същото... и т.н. 

Редактирано от ostavime (преглед на промените)

Просто реших да погледна какви са цените на А4 2005 г. и наистина 7 хил. лв. е добра цена. Колата все пак трябва да се погледне. 

Друга ми беше мисълта, за да пиша тук в тази тема. Ако погледнете обявите в мобиле.бг за А4 2005 г. комби и направите сравнение на това колко автомобила има с бензинов и колко с дизелов двигател, ще разберете, че дизелите са 70 бр., а бензиновите са само 3 бр. Да, три автомобила на бензин. На мен това ми говори много, най-вече дали трябва да се купува стар дизелов или стар бензинов автомобил. Европа чисти старите дизели, ние ги купуваме и мислеим, че с 5 ст. разлика е цената и около 1 литър разлика в разхода ще сме на голяма далавера. 

Въпреки това, всеки има право на избор и сам решава какво да кара. 

А ако на някой му се смята, аз го сметнах набързо. Може и да не съм прав. Ще дам пример за Пежо. Не за друго, а защото се оглеждам за нов автомобил и тази сметка правих съвсем наскоро. 

При днешните цени съответно 2.30 лв./л бензин и 2.33 лв./л за дизел и разход по каталог комбинирано за бензин 6.4 л./100 за бензин и 4.9 л./100 за дизел, при средно 10 000 хил. км. на година разхода ще е съответно: 640 литра за бензина и 490 литра за дизела, което прави 1472 лв. за бензин и 1142 лв. за дизел. Значи при 10 000 хил. км. на година разликата е в размер на 330 лв. повече разход за бензин спрямо дизел. За 5 години, това прави 1650 лв.

При 20 000 хил. на година, това прави 3300 лв. повече за бензин.

Разликата в цената на ново Пежо 508 дизел и ново 508 бензин е от едно ниво на оборудване е около 4 000 хил.лв.  по-скъп дизелов вариант.

Сметката показва, че трябва да карате 5 години по минимум 20 000 хил. за да изравните разликата в цената при покупка. От там на сетне, евентуално можете да имате някаква далаверка. 

Сравнението е за нов автомобил, но и за втора ръка, не би било по-различно. 

Редакция: Писал съм заедно с Билдера. И аз не съм по темата, ама... :)

Ако на някой му се пуска тема дизел v/s бензин - сега е момента. хехехе

Само да кажа, че сметките не са толкова верни за нов автомобил. Трябва да се вземе предвид и остатъчната стойност. Дизелът най вероятно ще се продаде на по-висока цена. Обаче който е продавал автомобил знае, че не е точно така. Продаваш когато си на зор и колкото ти дадат. Може и добри пари да вземеш,може и нищо да не дадат. А вносителите дават едно 30-50% по-малко пари за стария ти автомобил, ако решиш да го върнеш. Личен опит.  За на старо може би го има момента с по-високата цена на дизела, ама дали 2000 или 2500 ще вземеш след като се накараш на старата си кола за 5-6 бона, е без значение. Но пък ако сметнеш и задължителното каско, нещата се изравняват. На 4000 лева повече застрахователна стойност, даваш 200-240 лева отгоре. За 5 години това са да кажем 600-700 лева повече. На старо тия работи вероятно не важат, макар че историята помни и такива случаи.  Аз и не само аз съм на мнение, че бензина е много по-подходящият мотор за автомобил на старо при положение, че няма да се минават повече от 10-15000 км на година. Не само защото разходите при приспадане разликата в цената на горивото ще са долу горе еднакви, а защото при бензиновите мотори има много по-малка вероятност от скъпи ремонти. Единствено човек трябва дас е погрижи за смяната на ангренажен ремък, масла и филтри при покупката. При дизела няма к ак да се избяга от проблеми с турбокомпресора и инжекторите. Рано или късно те идват. Ако е късно добре, ако не, една сериозна сумичка за ремонт и подмяна. В крайна сметка подобна евтина стара кола с дизелов мотор може да излезе златна. Не че и с бензинов не може да има проблеми, но в общия случай при старите автомобили липсва турбина и капризни към нафтата инжектори. А това са няколко хилядарки по-малък риск при покупка на бензинов автомобил при положение, че и останалите разходи ще са по-малки, заради по-ниската покупна цена на равностоен бензинов модел.  Ама всичко пак зависи. 

При малолитражките разликите е нормално да са по малки но дай да им сравним все пак параметрите и там ще лъснат веднага едни 30% плюс КПД в полза на дизела. Както и да го погледнеш. А при по сериозните кубатури да речем 3000кс там пък става вече страшно ако си на бензин.

По-горе дадох линк към сайт. Погледни поста ми. Точно там има на едно място средните разходи на дизелови, бензинови и газови Фокуси - 2.160 литра разлика между дизела и бензина. Това е реалната разлика.. За какви  6 литра ми говориш? На писта ли ще я караш тая кола? Както каза, ти си частен случай. Средния пробег на автомобилите в България според меродавната статистика е 8000 км!!! А за 8000 км дори газовата уредба не може да избиеш. 

Оф, то бива да е заслепен човек, бива да е заблуден, но твоето на сектатантсво мяза.

От кое да започна?

Форд заедно с Волво първи били предложили система за автоматично спиране в града.Вярно, но само за Волво.ХС60 беше първият автомобил на който се слага тази система.Факт!След това, кой е бил втори, пети или десети няма значение!Добре е, че ги слагат във все повече автомобили, но истината е, че Форд не я сложиха първи!

Форд били със здраво окачване.Вярно, но си забравил да споменеш, че е шумно и твърдо.Като кажеш А, кажи и останалото!

Форд били здрави коли :shock11: Муахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахаахахахахахахахахахахахаха.

Нали знаеш приказката в България за Форд и циганина?!

Ами те и по света имат едно подобно реноме.

Ето само малка част от подигравките с качеството на тази марка:

Fix Or Repair Daily

Found On Road Dead

First On Recall Day

Found On Russian Dump

Fix Or Recycle Dilemma

For Only Retarded Drivers

и т.н. и т.н.

Как мислиш, дали ако Форд правеха здрави коли, щяха да им лепват подобни подигравателни шеги?

Ами какво да кажем за сервизните акции?Форд винаги са сред "шампионите" там.Една година бяха успяли да направят средно по 2 сервизни акции на месец.Това едва ли е, защото са много здрави, нали?!

Достатъчни са само две думи да напишеш в коя да е търсачка "Ford" и "recall" и ще останеш приятно изненадан от бройката и широката гама модели, които са привикани в сервизите за отстраняване на дефекти!

Хубавото е, че Форд дръпнаха в последното десетилетие.Купиха си технологии и дизайн и сега моделите им неслучайно са сред най-търсените масови автомобили.Дори по отношение на качеството изплуваха до златната среда напоследък, а не са в дъното на класациите, както почти винаги е било преди това.Но да дръзваш да сравняваш Ауди А6 с Мондео, защото едното имало повече екстри евентуално.... :whist:Хубав и много успешен модел е Мондео-то, но А6 си е класи над него!

А6 от 2011-а е по-сигурно и с по-добри резултата на краш тестовете на euroNcap ot Mondeo ot 2014-a.И само това да беше, пак щях да се спра на Ауди-то.

Остава да ми похвалиш и A6-цата с Мултитроник. Не случайно Ауди вече се отказаха тотално от нея, защото и германците вдигнаха ръце от това недоразумение. 26000 км и тотална смяна на скоростна кутия - това бе тестваното А6 от Аутобилд. И да бе само тяхното Ауди. Масово мултитрониците капитулираха, докато най-накрая Ауди се сети, че само със светодиодчета и изглеждащи скъпо пластмаси не става. трябва и техника. Ауди все още са критикувани от германците за калпавите им кормилни управления. В сравненията, Ауди винаги отстъпваше като комфорт и на БМВ и на Мерцедес. Ако погледнеш сравненията, където участва Форд след 2006-2008 година ще видиш, че като комфорт на окачването винаги са на първо място, стига да няма някой конкурент с адаптивно окачване. За какво твърдо окачване ми говориш? Форд и според немците и според англичаните, правят автомобилите с най-добрите окачвания. Който и тест с Форд да погледнеш, там винаги се изтъква доброто кормилно управление и окачване. Доста често се нарича и еталон. А за здравината какво да ти кажа. Пак погледни класациите, където се споменава и ходовата част. И пак ще ти напомня. Срванявай автомобили, които можбе да купиш на една цена. Не ми сравнявай А6  за 100 бона и Мондео за 50, макар че и там работата е ясна. Бих си взел А6 единствено, ако искам малко повече имидж и имам пари в излишък. Макар че и тогава е спорно какво бих избрал, защото и БМВ и Мерцедес за мен са напред в класацията, специално в тоя клас. Виж, А3 е друг въпрос. Сред конкурентите изпъква и бих предпочел него. Ново разбира се, не на 2 години. 

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

По-горе дадох линк към сайт. Погледни поста ми. Точно там има на едно място средните разходи на дизелови, бензинови и газови Фокуси - 2.160 литра разлика между дизела и бензина. Това е реалната разлика.. За какви  6 литра ми говориш? На писта ли ще я караш тая кола? Както каза, ти си частен случай. Средния пробег на автомобилите в България според меродавната статистика е 8000 км!!! А за 8000 км дори газовата уредба не може да избиеш. 

Аз ти говоря че бензинов мотор може да даде разлика ако го гониш след 110км до 200 до 6 литра отгоре над минималния на който си свикнал да го виждаш. Докато при  дизела няма такава разлика.

Редактирано от BMW Маниак (преглед на промените)

Аз ти говоря че бензинов мотор може да даде разлика ако го гониш след 110км до 200 до 6 литра отгоре над минималния на който си свикнал да го виждаш. Докато при  дизела няма такава разлика.

Да, а на дизела колкото по-бързо го караш, толкова по малко харчи, пък след време направо връща в резервоара  :D

E, ако го напъваш като луд, сигурно ще даде разлика. Безспорно. Не знам дали ще е 1-2 литра или 6, но аз ти говоря за нормални разходи при нормално каране по каталог. Това е. Иначе другото както казах са частни случаи и изключения от масовото. Ако караш на 4-та със 130, много ясно. 

Билдер, къде и ти търсиш под вола теле бе маа му стара. Говоря ти ако идеш и го купиш кеш. Едното е 4 бона по-скъпо от другото. Избиваш го 5 години. Кое тука не е ясно? Кажете ми да го напиша дума по дума. Ти вече отиде за препродаване след 5 години да говориш. Ебати сте дребнави всички. Ама това, ама онова. 

Да, а на дизела колкото по-бързо го караш, толкова по малко харчи, пък след време направо връща в резервоара  :D

Хайде че ми омръзнахте с вашите философии и статистики. Дай пример от личен опит и ми затвори устата. Аз на момента мога да ти я затворя с две снимки от гаража на бензин и дизел.

Как искаш така разбирай . Сеат 2012 TSI 180 кс ми да се скъсам под 10.5 не мога да го сваля иначе нормално е около 11.5 -12.5л/100км ! 7 скорости, 1300кг.

Дизел бмв 245кс нормално е около 10-10.5 разход 8 скорости 2300кг 4х4.

Правиш ли разлика или ще ми философстваш и двете вървят еднакво. Може би дизела след 200 още се усеща как ускорява докато при бензина се усеща до 180 и след това бавно нагоре. И двете на максимална са 230км.

п.п. Винаги са на климатик и двете. Не знам без климатик дали ще падне и колко !

• Автор

Добър вечер колеги, значи днеска ходихме да огледаме това Ауди А4 авант с-лайн, колата е нереално хубава и запазена. Реално е купена на 400000 хил. км. цената на която му я предлагаше беше 8500 лв , по телефона когато ми се обади не съм разбрал добре, а съм се объркал, че ще му я даде за 7К. Колата наистина беше много запазена, единствено задните ел. стъкла не работеха мисля, че механизма им се е прецакал. Колата беше от 2007 г. дизел 140 к.с. абе невероятна беше."Даже си помислих да си продам моето Ауди, а да купя това :D". След дълги разговори момчето се отказа да я купи, тъй като била като "катафалка" , избора му е окончателно Пасат от 98-2000 г. Искам да благодаря на всички които дискутираха темата, извинявам се, че подведох много от вас да дават съвети за автомобил, явно хората са решили още одавна к'во искат да купят, но не са сподели ли с мен. Сега ще си търсят някой Пасат за 3500 лв.

Искам да попитам нещо друго. Значи колата ще се вземе от автокъща, но как става прехвърлянето и другите неща, какви пари ще струва всичко? Днеска ме питаше, но забравих как стоят нещата с тези процедури. Благодаря отново на всички :)

Реално е купена на 400000 хил. км. цената на която му я предлагаше беше 8500 лв , по телефона когато ми се обади не съм разбрал добре, а съм се объркал, че ще му я даде за 7К.

Колата наистина беше много запазена !!!

Добре че не сте я купили. Това е кола вече добре амортизирана и всичко ще почне да се обажда лавинообразно. Ако тоя мотор няма ремонт това му е повече от максимума което може да изкара без ремонт. Изобщо щяхте да отървете собственика от един барутник.

Спирачните дискове са предполагам станали като бръснарски ножчета (дебелина).

• Автор

Добре че не сте я купили. Това е кола вече добре амортизирана и всичко ще почне да се обажда лавинообразно. Ако тоя мотор няма ремонт това му е повече от максимума което може да изкара без ремонт. Изобщо щяхте да отървете собственика от един барутник.

Спирачните дискове са предполагам станали като бръснарски ножчета (дебелина).

Съмняваме да иска да прецака момчето, моята лично ми я намери на 280 хил. км. за 6К. Както и да е, но на мен колата ми хареса, пробвах ме я върви прилично всичко беше излъскано, абе грабваше окото, но си прав донякаде. Иначе за по-долния ми въпрос, можеш ли помогнеш?

Искам да попитам нещо (Off-Topic) Как тука (в Европа) двигатели по 1.2 или 1.4 по 200 коня, а в Америка са 250 коня с 5.5 двигател  :D То май заради това европейците повече посещават сервизите  :D Как ги вадят колко кончета от такъв двигател не знам.. Сигурно са не могат да издържат много... Щото съм чувал как ги блокират тия двигателчета от 1.2 и 1.4 пък тия в Америка дето са 5.5 не могат 

Искам да попитам нещо (Off-Topic) Как тука (в Европа) двигатели по 1.2 или 1.4 по 200 коня, а в Америка са 250 коня с 5.5 двигател  :D То май заради това европейците повече посещават сервизите  :D Как ги вадят колко кончета от такъв двигател не знам.. Сигурно са не могат да издържат много... Щото съм чувал как ги блокират тия двигателчета от 1.2 и 1.4 пък тия в Америка дето са 5.5 не могат

Хората занимаващи се да ги проектират тези двигатели учат цял живот и практикуват ти с два поста искаш да ти се обясни.

Тия коне идват от високи обороти на двигатели с малък ход, софтуер и турбо най общо казано. Живота на такъв двигател не може да се сравнява с нискоoборотни мотори с голяма кубатура и висок въртящ момент каквито са по камиони и рейсове.  Изобщо нямат място за сравнение.

Хайде че ми омръзнахте с вашите философии и статистики. Дай пример от личен опит и ми затвори устата. Аз на момента мога да ти я затворя с две снимки от гаража на бензин и дизел.

Как искаш така разбирай . Сеат 2012 TSI 180 кс ми да се скъсам под 10.5 не мога да го сваля иначе нормално е около 11.5 -12.5л/100км ! 7 скорости, 1300кг.

Дизел бмв 245кс нормално е около 10-10.5 разход 8 скорости 2300кг 4х4.

Правиш ли разлика или ще ми философстваш и двете вървят еднакво. Може би дизела след 200 още се усеща как ускорява докато при бензина се усеща до 180 и след това бавно нагоре. И двете на максимална са 230км.

п.п. Винаги са на климатик и двете. Не знам без климатик дали ще падне и колко !

Бензин се кара с повече газ, дизела можеш и да го галиш и пак върви, че някой могат и без. Моята е малко по тежка и една идея по мощна от твоята (сеат) и дава горе долу такъв разход в града. Но пък и начина който карам е различен предполагам, ако караш повече газ-спирачка нищо чудно. Иначе с тези скорости колата може да е доста икономична, моя началник има Джета 1.4 тси 122 коня е май и разправя, че с кротко каране на извънградско докарва 5 литра разход  :P  Моята с 100 км/ч на темпомат София-Пловдив-София от център до център ми е давала 7.8 по колонка на пълно-пълно засичане при една и съща верига. Като съм карал с 140-50 на темпомат вече отива на 9.5. Колата ми е със 5 скорости и е 15 годишна, турбо бензин 2.0, всичко по запалителната система и горивната е в отлично състояние, само от кофти свещи ми е вдигала разход с 2 литра, а когато беше гръмнала бобината даде 12 на 100 при 110-120 км/ч на магистрала.

...

Остава да ми похвалиш и A6-цата с Мултитроник. Не случайно Ауди вече се отказаха тотално от нея, защото и германците вдигнаха ръце от това недоразумение. 26000 км и тотална смяна на скоростна кутия - това бе тестваното А6 от Аутобилд. И да бе само тяхното Ауди. Масово мултитрониците капитулираха, докато най-накрая Ауди се сети, че само със светодиодчета и изглеждащи скъпо пластмаси не става. трябва и техника. Ауди все още са критикувани от германците за калпавите им кормилни управления. В сравненията, Ауди винаги отстъпваше като комфорт и на БМВ и на Мерцедес. Ако погледнеш сравненията, където участва Форд след 2006-2008 година ще видиш, че като комфорт на окачването винаги са на първо място, стига да няма някой конкурент с адаптивно окачване. За какво твърдо окачване ми говориш? Форд и според немците и според англичаните, правят автомобилите с най-добрите окачвания. Който и тест с Форд да погледнеш, там винаги се изтъква доброто кормилно управление и окачване. Доста често се нарича и еталон. А за здравината какво да ти кажа. Пак погледни класациите, където се споменава и ходовата част. И пак ще ти напомня. Срванявай автомобили, които можбе да купиш на една цена. Не ми сравнявай А6  за 100 бона и Мондео за 50, макар че и там работата е ясна. Бих си взел А6 единствено, ако искам малко повече имидж и имам пари в излишък. Макар че и тогава е спорно какво бих избрал, защото и БМВ и Мерцедес за мен са напред в класацията, специално в тоя клас. Виж, А3 е друг въпрос. Сред конкурентите изпъква и бих предпочел него. Ново разбира се, не на 2 години. 

Всеки си има различни критерии.Аз не мога да нарека твърдата возия комфортна.Това е едно от нещата което не харесвах в стария ми таралясник, а също и в новия, който е на базата на Форд на всичкото отгоре.Возил съм се на различни модели Форд - ами твърдоляк си е.И Фокус, и Фиеста, и Таурус, и Ескорт.Само от минивана им(Уиндстар ли се казваше) и от Сиера имам добри впечатления.

Колкото до качеството....ами как ти се струва 97 милиона изтеглени автомобила заради дефекти за период от около 35 години и то само в САЩ?На мен не ми звучи да е качествено, пък за теб може да е най-здравото!Само дженерал мотърс са по-зле от тях и с повече изтеглени коли!

http://www.marketwatch.com/story/wrong-way-ford-gm-return-to-the-bad-old-days-2014-04-17?page=2

http://www.forbes.com/sites/jimgorzelany/2014/03/26/automakers-with-the-lowest-and-highest-recall-rates/

http://www.usatoday.com/story/money/cars/2013/10/29/consumer-reports-worst-cars/3304413/

Иначе какъв имидж ще имаш с Ауди А6?Толкова некачествени и трошливи коли.Да се чуди човек на марката Ауди, как са на 2-ро място по продажби в премуим сегмента?Че чак са се амбицирали да стават номер 1....горкичките те.

Всеки си има различни критерии.Аз не мога да нарека твърдата возия комфортна.Това е едно от нещата което не харесвах в стария ми таралясник, а също и в новия, който е на базата на Форд на всичкото отгоре.Возил съм се на различни модели Форд - ами твърдоляк си е.И Фокус, и Фиеста, и Таурус, и Ескорт.Само от минивана им(Уиндстар ли се казваше) и от Сиера имам добри впечатления.

Колкото до качеството....ами как ти се струва 97 милиона изтеглени автомобила заради дефекти за период от около 35 години и то само в САЩ?На мен не ми звучи да е качествено, пък за теб може да е най-здравото!Само дженерал мотърс са по-зле от тях и с повече изтеглени коли!

http://www.marketwatch.com/story/wrong-way-ford-gm-return-to-the-bad-old-days-2014-04-17?page=2

http://www.forbes.com/sites/jimgorzelany/2014/03/26/automakers-with-the-lowest-and-highest-recall-rates/

http://www.usatoday.com/story/money/cars/2013/10/29/consumer-reports-worst-cars/3304413/

Иначе какъв имидж ще имаш с Ауди А6?Толкова некачествени и трошливи коли.Да се чуди човек на марката Ауди, как са на 2-ро място по продажби в премуим сегмента?Че чак са се амбицирали да стават номер 1....горкичките те.

Стига с тия сервизни акции! Ако бе така както казваш, нямаше Тойота да води по сервизни акции през последните години и въпреки всичко да прави най-надеждните автомобили. Може би си наясно, че в САЩ ако не направиш сервизна акция дори и за най-малкия детайл, те застрашават солени глоби. Затова производителите превантивно предпочитат да правят сервизни акции, та ако ще и за най-дребния пластмасов детайл да е, струващ центове. Типичен пример бе Тойота, как направи сервизна акция на свой десет годишен модел, половината от които вероятно вече са по моргите. Някой приема това като  занемарен контрол,  друг като грижа за клиента, но истината е, че Тойота правят най-здравите автомобили, въпреки многомилионните сервизни акции. А за окачването на Форд не си прав. Отдавна не съм пускал снимки от списания, но взе да ме нервиш и ще го направя сега.

2014-12-11_201547.jpg

2014-12-11_201900.jpg

2014-12-11_202401.jpg

2014-12-11_202900.jpg

2014-12-11_202933.jpg

2014-12-11_203557.jpg

2014-12-11_205931.jpg

Мога да ти извадя още десетки статии. Просто това, което пишеш ти и още някои тук, няма нищо общо с истината. Аз карам Фиеста и мога да се хвана на бас с всеки, че тя притежава най-комфортното окачване в тоя клас, както и най-доброто кормилно управление. А при фейслифта нещата с комфорта са дори още по-добри. Мина времето, когато старите Фиести и донякъде Фокус возеха по-твърдо, като по тоя начин имаха и по-добро поведение на пътя. Карал съм дълго време и такива коли и мога да кажа, че с окачването се свиква на момента, като то дори става приятно по пътища с много кръпки и висока скорост. 

Малко коментари и по горните статии. Ауто Мотор  класира два Форда на първите места в класовете си при 100 000 км тестове. И това тая година. Куга е един от най-качествените SUV  автомбили на старо, не само според TuV 2 или 3 години подред бе номер едно и в класациите на DEKRA  по надеждност. Същото важеше и за Fiesta,  която бе номер едно по индекса на повредите, а в момента също е на челните места. Само че при тая класация голямо влияние оказва и датата на излизане на даден модел, макар класацията да е по километри. Номер едно бeше и C-Max. Не, това не са най-надеждните автомобили, но в никакъв случай те не са под средната черта на класациите, както някой бе написал тук. Под средната черта бяха Ка  и Galaxy,  които се произвеждаха в Испания. Но при новите модели нещата са по-добре. Дадох и класацията на TuV  за 2013 година. Виждаш колко Форда са над вредната черта. Включително Мондео. Дори коментираната тук Мазда 6 е след него, а Хонда Акорд е на едно ниво. Вижда се къде са и Алфите. Ауди са добре в класацията, но пък който има парички, нека взема. Ако сравним 2 години по-старо А6 с Мондео, нещата няма да изглеждат точно така като % повреди. Ето как е при 8-9 годишните автомобили като процент:

2014-12-11_205445.jpg

Ето извадка и за Мондео, което е по-младо с 2 години:

2014-12-11_205615.jpg

Да забелязваш някаква разлика в %-тите автомобили, които не са минали ТП? 43000 км по-малко карано  и 2 години по-младо Мондео дава 8% по-малко дефекти от A6.

Просто нещата които пшишете, са много далече от истината. Аз казах. Единствено имиджа може да накара човек да вземе Ауиди, Мерцедес или БМВ. Цената не си заслужава, както и надеждността, която получаваш за тая цена. 

За млад шофьор Рено Клио или Пежо 307 ,идеални са пежо 407 на тази цена няма да намериш ,а и влизаш в клас лимузина читавите тръгват от 6-7000 нагоре при това са и мощни коли не са за новобранец.

Рено Клио 4500 лева

Рено Клио 4200 лева 101 к.с.

Редактирано от McLane (преглед на промените)

Стига с тия сервизни акции! Ако бе така както казваш, нямаше Тойота да води по сервизни акции през последните години и въпреки всичко да прави най-надеждните автомобили. Може би си наясно, че в САЩ ако не направиш сервизна акция дори и за най-малкия детайл, те застрашават солени глоби. Затова производителите превантивно предпочитат да правят сервизни акции, та ако ще и за най-дребния пластмасов детайл да е, струващ центове. Типичен пример бе Тойота, как направи сервизна акция на свой десет годишен модел, половината от които вероятно вече са по моргите. Някой приема това като  занемарен контрол,  друг като грижа за клиента, но истината е, че Тойота правят най-здравите автомобили, въпреки многомилионните сервизни акции. А за окачването на Форд не си прав. Отдавна не съм пускал снимки от списания, но взе да ме нервиш и ще го направя сега.

2014-12-11_201547.jpg

2014-12-11_201900.jpg

2014-12-11_202401.jpg

2014-12-11_202900.jpg

2014-12-11_202933.jpg

2014-12-11_203557.jpg

2014-12-11_205931.jpg

Мога да ти извадя още десетки статии. Просто това, което пишеш ти и още някои тук, няма нищо общо с истината. Аз карам Фиеста и мога да се хвана на бас с всеки, че тя притежава най-комфортното окачване в тоя клас, както и най-доброто кормилно управление. А при фейслифта нещата с комфорта са дори още по-добри. Мина времето, когато старите Фиести и донякъде Фокус возеха по-твърдо, като по тоя начин имаха и по-добро поведение на пътя. Карал съм дълго време и такива коли и мога да кажа, че с окачването се свиква на момента, като то дори става приятно по пътища с много кръпки и висока скорост. 

Малко коментари и по горните статии. Ауто Мотор  класира два Форда на първите места в класовете си при 100 000 км тестове. И това тая година. Куга е един от най-качествените SUV  автомбили на старо, не само според TuV 2 или 3 години подред бе номер едно и в класациите на DEKRA  по надеждност. Същото важеше и за Fiesta,  която бе номер едно по индекса на повредите, а в момента също е на челните места. Само че при тая класация голямо влияние оказва и датата на излизане на даден модел, макар класацията да е по километри. Номер едно бeше и C-Max. Не, това не са най-надеждните автомобили, но в никакъв случай те не са под средната черта на класациите, както някой бе написал тук. Под средната черта бяха Ка  и Galaxy,  които се произвеждаха в Испания. Но при новите модели нещата са по-добре. Дадох и класацията на TuV  за 2013 година. Виждаш колко Форда са над вредната черта. Включително Мондео. Дори коментираната тук Мазда 6 е след него, а Хонда Акорд е на едно ниво. Вижда се къде са и Алфите. Ауди са добре в класацията, но пък който има парички, нека взема. Ако сравним 2 години по-старо А6 с Мондео, нещата няма да изглеждат точно така като % повреди. Ето как е при 8-9 годишните автомобили като процент:

2014-12-11_205445.jpg

Ето извадка и за Мондео, което е по-младо с 2 години:

2014-12-11_205615.jpg

Да забелязваш някаква разлика в %-тите автомобили, които не са минали ТП? 43000 км по-малко карано  и 2 години по-младо Мондео дава 8% по-малко дефекти от A6.

Просто нещата които пшишете, са много далече от истината. Аз казах. Единствено имиджа може да накара човек да вземе Ауиди, Мерцедес или БМВ. Цената не си заслужава, както и надеждността, която получаваш за тая цена. 

Ами те сервизните акции ги правят не само за САЩ, а по целия свят.Аз ти изкарах броят на тези акции само за САЩ.Бройката е повече от шокираща.

А акциите ги правят, защото се застрашава здравето и живота на хората!Предполагам помниш, че имаше загинали след дефекти по колите на различни компании.Помниш сигурно самоускоряващите се Тойоти, Лексъси, Кии, Хюндаи и т.н.Цяло едно семейство беше загинало след такъв инцидент с Лексъс!Срещу някои от автомобилните концерни се водят дела за милиони и милиарди долари, заради укривани дефекти.Правителствените агенции са се видяли в чудо от дефектната продукция и налагат солени глоби на производители, дето се опитват да прикриват дефекти и си трайкат!

Тойота са най-здрави от днешните боклукчиви автомобили, дето ни ги пробутват.Но не защото не се чупят, каквото мнение се е наложило в България например, а защото още не са пропаднали до нивото на руските и американски боклуци!Пък и тук има познати и приятели и между нас си казват колко излизат годишно безплроблемните, уж, тойоти - 500-1000 кинта за непредвидени разходи годишно!На едно Ярисче му се скъсала веригата на 68 000 км, на една королка компютърчето гръмна, на друга лагери заминаха, ръждица.Ама като питаш - бомба са!

А тези класации на разни немски списания от една страна звучат забавно, а от друга някак си няма как да им имам доверие след скандалите с подправения вот на уж най-авторитетното от тях - ауто билд.

Как само са го формулирали - тест без истинска авария :clown: Те за истинска авария може да броят само нещо от сорта на блокирал двигател или блокирала скоростна кутия.Ако ти се повреди лагер или пък термостат(съвсем произволни примери), дали е истинска авария?

Или пък другото - извънпланови посещения в сервиза.Малее, ако нещо се е счупило или е тръгнало да се чупи по колата и го открият по време на планово посещение в сервиза, дали го отразяват като авария?Или понеже всичко е според плана с посещението в сервиза - проблем няма!?Брей, ако е така, то моят таралясник много корав ще се окаже :D

Гледам фордовете са с и едни от най-ниските разходи на километър, най-малък процент на овехтяване :wink12:

А и някои от тестваните коли са с навъртяни по 30-40 000 км по-малко от други при тестовете.Май ще се окаже верна приказката, че всичко е според това, колко си плаща!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.