Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Покажете вашите авторски снимки част 4

Featured Replies

spacer.png

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 307,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Зима в Родопите The region of Rozhen peak, Rhodopi Mountains by Никола Атанасов, on Flickr Snezhanka (Snow White) peak, Rhodopi Mountains by Никола Атанасов, on Flickr Rhodopi Mountains

• L'église de la Madeleine - Църквата Света Мария-Магдалена в Париж. Изключително впечатляваща сграда. Необичайната (поне за мен) за католически храм архитектура се дължи на най-очевидното обяснение -

• Кукери на фестивала Сурва в Перник

Публикувани изображения

• 2 седмици по-късно...
  • 2 седмици по-късно...
  • 2 седмици по-късно...

Хм, много би ми се искало, освен да си лайкваме снимките и да се опитаме да казваме, какво не ни допада в тях.

Както казах, аз съм тотален аматьор, но ще си позволя да изкажа своето мнение.

Снимката на колегата plamen74 с една от каменните къщи в с.Карлуково е много добра, но си мисля, че щеше да е още по-добра, ако бе заел позиция още малко по-назад, по-надясно и леко по-приклекнал. Защо мисля така: Има две неща, които според мен отвличат вниманието от основния обект. Първо клона вляво, който виси над входа на къщичката и второ сателитната антена, която не си пасва с останалата част от кадъра. Лошото е, че и двете неща се падат много близо до т.н. златни третини и инстинктивно вниманието се насочва към тях. Проблема с антената е лесно разрешим - просто може да се премахне с програма, но остава клона, а той може да се избегне само с промяна на позицията при снимане. Хм, ако си много добър с фотообработваща програма би могло сигурно и с нея да се получи, но ще е голяма играчка.

Снимката на колежката valkiria1 с берачките на лавандула е чудесна, но отново има един съществен композиционен недостатък. Берачката, чиято ръка е отрязана при кадрирането, просто в случая е трябвало да се снима леко по-наляво и щеше да е превъзходен кадър.

Надявам се да не го приемете като заяждане, а като повод взаимно да си подобрим уменията. В крайна сметка за всички, които постваме снимките си тук, фотографията е едно от хобитата ни. Поне така предполагам.

Очаквам и вашите критики към моите кадри.

Сикстинската капела-тавана изрисуван от Микеланджело

spacer.png

spacer.png

Връх "Червен" в гр.Тетевен, леко закрит в дясно от могилата "Чучулеца", сниман от пътеката за "Боева могила", на 1-ви Януари 2021г. Слънчев и топъл първи ден от годината. А бях и по къс ръкав. Не помня коя година беше пак толкова слънчево и топло, но щом годината започва с толкова светлина и топлина ще е добра за всички!!!

IMG_20210101_151014.jpg.d18b01cf897a0ea625379f07c46bb18b.jpg

преди 5 минути, RudeBoy написа:

^

Гот, ама си имаме тема за макрофотография.

С каква техника е снимана? А, да, видях. Не очаквах да има EXIF.

Ще потърся темата за макро, но за мен това не е макрофотография. Просто снимка в близък план.

Никога не трия EXIF инфото от своите снимки, а и никога не съм разбирал защо някои хора го правят.

Снимано е от ръка с най-ниския клас DSLR Nikon D3300 с китовия му обектив 18-55, който си купих втора ръка, след като моят D5300 реши да види Фотинските водопади отблизо. Беше като времено бързо решение за отпуската ми в Странджа, но и досега си снимам с него.

Не съм сигурен, че ми е нужно да влагам средства в по-висок клас, но знам ли...

И аз не трия EXIF, но понякога хостинг сайтовете го правят. 

"Снимка в близък план" - това е дефиницията за макро фотография :) . Особено такава снимка, при която се виждат детайли, които обикновено не забелязваме. От техническа гледна точка за "макро" се приема снимка с увеличение 1:2 и по-голямо.

18-55 коя версия е - AF-P? Ако е тя, добър е като цяло. Но при снимане максимално близо остротата пада.

преди 15 минути, RudeBoy написа:

И аз не трия EXIF, но понякога хостинг сайтовете го правят. 

"Снимка в близък план" - това е дефиницията за макро фотография :) . Особено такава снимка, при която се виждат детайли, които обикновено не забелязваме. От техническа гледна точка за "макро" се приема снимка с увеличение 1:2 и по-голямо.

18-55 коя версия е - AF-P? Ако е тя, добър е като цяло. Но при снимане максимално близо остротата пада.

Честно да ти кажа, нямам си на идея кой точно 18-55 съм ползвал, защото по стечение на обстоятелствата имам два - единия е AF-P, който получих с D5300, а вторият е AF-S, който пристигна с D3300. Но като че ли е по-вероятно да е бил AF-S, защото ми го дадоха с UV филтър, но нямам спомен.

Относно макрото, каквато и да е техническата гледна точка, то за мен макрофотографията е съвсем друго нещо от тази моя снимка.

Ето и една от първите ми изобщо снимки с дигитален фотоапарат - "сапунерката" Canon PowerShot A2200 в режим макро и светкавица, така както е излязла от апаратчето :)

1501545787_IMG_0215.JPG

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.