Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Покажете вашите авторски снимки част 4

Featured Replies

Балчик, Двореца:

large.150920_114602.jpg.2ffd6ed4604dd521

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 307,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Зима в Родопите The region of Rozhen peak, Rhodopi Mountains by Никола Атанасов, on Flickr Snezhanka (Snow White) peak, Rhodopi Mountains by Никола Атанасов, on Flickr Rhodopi Mountains

• L'église de la Madeleine - Църквата Света Мария-Магдалена в Париж. Изключително впечатляваща сграда. Необичайната (поне за мен) за католически храм архитектура се дължи на най-очевидното обяснение -

• Кукери на фестивала Сурва в Перник

Публикувани изображения

на 26.01.2021 г. в 1:25, andiay написа:

..., то още една моя ранна снимка, авторска и необработена.

1528671708_DSC_3920.JPG

И след съвсем слаба обработка

1612007154_1528671708_dsc_3920c.jpg

Е не ти е слаба обработката, прешарпена е и е с пренаситени цветове, ще я видя и на друг монитор и компютър, дали там няма да е по-различно.

преди 15 минути, Белгиеца написа:

Е не ти е слаба обработката, прешарпена е и е с пренаситени цветове, ще я видя и на друг монитор и компютър, дали там няма да е по-различно.

С риск отново да се възприеме зле, но ти благодаря за отговора.

Подчертавам за тези, които ще схванат моя пост като оправдание, че не е това. Който не го интересува да не чете по-надолу.

За съжаление, когато съм правил тази снимка не снимах в RAW, а кадрите изкачаха дитектно в jpeg.

Едно време доста прекалявах с прешарпването, сега уж внимавам, що се отнася до цветовете, то там всичко е възможно, защото разчитам на дисплея на стария ми лаптоп, който едва ли е калибриран за точно предаване на цветове.

Като казвам слаба обработка, то имам предвид лека промяна на белия баланс, съвсем леко шарпване на някои места, както и лек блър на други, слабо винетиране в краищата, промяна на тоналността и съвсем лека сатурация на някои от цветовете.

Като цяло едва ли съм се занимавал повече от 15 минути.

Ще се радвам, ако се съгласиш да обработиш оригиналния кадър и да ми пратиш линк с твоя вариант.

Даже мога да кажа, че ще съм благодарен.

@andiay , не му се връзвай на Белгиеца :) . Тий има навик да се занася с по-новите във форума.

За такъв род фотография шарпенето сатурирането са добре дошли. Моето мнение е, че си се справил отлично с обработката. 

Ще се радвам да продължиш да качваш снимки тук. Че иначе разделът се обърна само на взимно харесване на двама човека ;) .

преди 21 минути, RudeBoy написа:

@andiay , не му се връзвай на Белгиеца :) . Тий има навик да се занася с по-новите във форума.

За такъв род фотография шарпенето сатурирането са добре дошли. Моето мнение е, че си се справил отлично с обработката. 

Ще се радвам да продължиш да качваш снимки тук. Че иначе разделът се обърна само на взимно харесване на двама човека ;) .

О, изобщо не се връзвам, даже напротив, смятам че може да има истина в думите му и наистина ще се радвам да ми представи своята гледна точка за този мой кадър.

Що се отнася до качването на снимки, то със сигурност ще продължа поне дотогава, докато смятам, че има какво да покажа.

Ето един пример от "прешарпения" ми перод :)

1588546827_dsc_6991c.jpg

преди 46 минути, andiay написа:

Ще се радвам, ако се съгласиш да обработиш оригиналния кадър и да ми пратиш линк с твоя вариант.

Даже мога да кажа, че ще съм благодарен.

Ами качи я на radikal.ru в пълен размер, така както е от фотоапарата и ми прати линк на лична поща или тука в темата ( ако не те е страх от крадци разни ).

Тука на чисто новия монитор IPS още повече бие на очи.
Имам един 17 инчов доста стар екран, който е поизбледнял и на него може би ще изглежда приемливо.

Сега тази вечер няма да имам време, щото пустите му англичанки искат да ги гледам по ITV, ама утре може и да се намери време.

преди 21 часа, Белгиеца написа:

Ами качи я на radikal.ru в пълен размер, така както е от фотоапарата и ми прати линк на лична поща или тука в темата ( ако не те е страх от крадци разни ).

Тука на чисто новия монитор IPS още повече бие на очи.
Имам един 17 инчов доста стар екран, който е поизбледнял и на него може би ще изглежда приемливо.

Сега тази вечер няма да имам време, щото пустите му англичанки искат да ги гледам по ITV, ама утре може и да се намери време.

Извинявам се за забавянето, но ми отне доста време докато открия харда на който е тази снимка.

Не ме притеснява подобна кражба, затова поствам линк тук 
https://b.radikal.ru/b04/2101/36/bd9a38c3156f.jpg

Когато имаш време обработи я и покажи твоя вариант.

Още веднъж благодаря предварително!

И за да се придържам към темата, ето какво открих, докато търсех другата снимка.

Част от стобските пирамиди по залез.

DSC_7533a1.jpg

DSC_7704b1.jpg

spacer.png

Скалните пирамиди на Кападокия. Убежището на първите християни по тези земи.

spacer.png

spacer.png

Все чакам да видя интересни снимки от Америка ... но изглежда там няма забележителности, които да ви впечатлят...

преди 1 час, Aumi написа:

Все чакам да видя интересни снимки от Америка ... но изглежда там няма забележителности, които да ви впечатлят...

абеееее де да те знам , ще излезеш някоя капризна и ще искаш да гледаш камъните на Рила и Пирин...пък тия САЩ:lol6:

малко Ню Йорк

spacer.png

spacer.png

малко Хавайски острови

spacer.png

пътят на лавата към океана

spacer.png

spacer.png

малко от друг град:P

spacer.png

spacer.png

преди 38 минути, valkiria1 написа:

абеееее де да те знам , ще излезеш някоя капризна и ще искаш да гледаш камъните на Рила и Пирин...пък тия САЩ:lol6:

Вярно си голяма злобарка.

Не е важно къде и какво снимаш, важно е как го снимаш.

Смяташ ли, че си интересна с това, че си обиколила няколко страни?

Може, но само за комплексирани хора, такива като теб.

Хората със самочувствие не се хвалят с подобни "подвизи", разглеждал съм снимки на хора обиколили света, от Антарктида до Норвегия, от Япония до САЩ, навсякъде, където моя крак никога най-вероятно няма да стъпи. Единственото за което можех да им завиждам бе начина по който изглеждаха фотографиите им. Красиви места има навсякъде по света, но фотографите, които могат да предадат тази красота в двуизмерен вариант, но да те карат да усещаш все едно си там, те са много малко.

Ето две снимки от каньона al-Siq, който и ти си снимала, даже в едната има и каручка. Правени са от българин - Александър Иванов (masteral)

https://photo-forum.net/i/2251287

https://photo-forum.net/i/2221373

Сега и от САЩ, снимани са от друг голям български фотограф и пътешественик - Жоро (HITTHEROAD)

https://photo-forum.net/i/2200755

https://photo-forum.net/i/1178577

Разгледай профила му, преди да решиш отново да се фукаш къде си била.

Това са снимки, които те потапят в атмосферата, твоите са кич, който снима всеки един турист с пари.

Моите са на едно прилично любителско ниво, но поне нямам и претенции за повече.  На много от местата, където съм бил, само пари не стигат, за да ги видиш. Въпреки, че съм се нагледал и на такива като теб - нагли посредственици.

Надявам се, че вече ще спреш да ме провокираш.

Поствай си снимките, хвали се, но не ме намесвай, както аз не те намесвам в своите разговори.

И за да съм пак по темата, две от моите първи снимки с DSLR апарат на Христовския водопад над гр.Елена. Едната е изобщо първата снимка, която правих в живота си с по-ниска скорост на затвора, от ръка. 

1612132064_dsc_0021c.jpg

1612132392_dsc_0145.jpg

преди 7 часа, valkiria1 написа:

Красотата може да се улови навсякъде - дори и в камъните на Рила и Пирин. Да не говорим за божествено красивата природа на Родопите.
Но не мисля, че и в Америка и където и да е другаде по света , няма красота, която не може да улови обектива.
Америка е голяма държава, с много разнообразни природни дадености, както и с многолика архитектура.
Надявам се, да ни радвате с нови още по-интересни снимки.

ето един възможен прочит

spacer.png

на един същи компютър и екран излиза различно според уиндоус и xubuntu

трябва да се свали и да се гледа извън браузъра, защото форумът си я разтяга според неговите си представи за реалността

преди 11 часа, Aumi написа:

Красотата може да се улови навсякъде - дори и в камъните на Рила и Пирин. Да не говорим за божествено красивата природа на Родопите.

Патетични думи, които нямат никакво значение. За мен пък най-хубавата гледка на света и най-скъпите камъни и най-свята крепост са тези :

spacer.png

spacer.png

И въобще не ме интересува нито впечатлява дали  някой си е накиснал ГЗ-а в куршунските водопади или във водопада Виктория,  или си пере гащите в Замбези, даже да ги е  прекарал  през всичките програми за обработка на снимки. Всеки си  има своя преценка  и свое степенуване за нещата. Родопа е красива да,  и както знаеш  аз имам своя собственост там , но това не означава ,че не мога да хлъцна от кеф и в Алпите, Татрите  или Йелоустоун. Така ,че градациите тук са смешни и ненужни. Не и в днешния век, когато можете да гледате света не само от учебниците по география.

преди 11 часа, Aumi написа:

Надявам се, да ни радвате с нови още по-интересни снимки.

Относително нещо. Моят вкус може да не ти хареса. Аз например имам някои книги на ваши пътешественици, писатели и журналисти и като ги разгледах ,видях че снимките в книгите и статиите им може да накарат някои критикарчета да изпаднат в делириум и да почнат да тракат по клавиатурата все едно пишат с мастило от жлъчка.  Преснимах ги лично ето да видиш :

spacer.png

Негова снимка  от Бейрут. Май изобщо не му пука дали някой палячо ще му направи забележка за нещата които се подават в дясно  и ляво на снимката  и че половината от обектите са отрязани. Книгата му  гони вече май трети тираж. Обявена е за най-актуалната книга за 2016 година .

spacer.png

Друг пътешественик- Симеон Идакиев. Ето ти негова снимка на Санторини  от книгата му " Омагьосаните острови" . Изданието на книгата е 2018 година. Симеон е член на Кралското Географско Дружество във Великобритания. Ама те тия английски лордове какво ли разбират от фотография. Всички капацитети са в Калдейта :lol6:

spacer.png

и накрая, но не съвсем, моя любимец Валери Петров -книгата "Африкански бележник" издание 2019 година.Един от най-добрите преводачи в България ,пътешественик , награден за цялостен принос към духовността на българското общество. Абее и той не разбира от фотография, ръката на едната жена я  няма, и други кусури ,  ама на ,не чете тоя форум, че да се стегне и да си прекара снимките през Adobe Photoshop Lightroom

spacer.png

Това някъде в Судан.

Както виждаш  снимки които да приличат на пощенски картички няма.Красотата на снимките не е в това да се прекали с обработката, да се направи изкуствено рязка или с наситени цветове. Умереността е разковничето. Освен това много галерии просто не приемат/игнорират прекалено обработени снимки.И това важи с пълна сила и за сток фотографията, където този, който купува снимката иска да я направи както той я вижда а не да разчита на чуждо виждане и разбиране за красота.Та толкоз за снимките и категориите.

Ето ти една Родопа от мен. Както казах, това е моето виждане по въпроса и изглежда така ,както аз искам. Който не му харесва  да заобикаля.

Иначе давам 1000 евро награда на този,който  намери и един  мой пост в който да твърдя,че  имам професионално отношение или претенции към фотографията и  пост в който  съм правила някакви намеци за съревнование с някой.

spacer.png

spacer.png

преди 1 час, valkiria1 написа:

Патетични думи, които нямат никакво значение. За мен пък най-хубавата гледка на света и най-скъпите камъни и най-свята крепост са тези :

И въобще не ме интересува нито впечатлява дали  някой си е накиснал ГЗ-а в куршунските водопади или във водопада Виктория,  или си пере гащите в Замбези, даже да ги е  прекарал  през всичките програми за обработка на снимки. Всеки си  има своя преценка  и свое степенуване за нещата. Родопа е красива да,  и както знаеш  аз имам своя собственост там , но това не означава ,че не мога да хлъцна от кеф и в Алпите, Татрите  или Йелоустоун. Така ,че градациите тук са смешни и ненужни. Не и в днешния век, когато можете да гледате света не само от учебниците по география.

Ейй, тая злоба ще те довърши!

Нали те помолих да не ме намесваш в разговорите си?

Между другото втората снимка между тези редове е една от малкото сполучливи твои снимки.

Сори, но г@за във водопади доказано го топват такива като теб. 

Напълно излишно е споменаването на това къде имаш собственост, ето че пак те напира да се хвалиш.

И аз, и Aumi ти казахме едно и също, а именно че красиви места има навсякъде по света, не съществува най-красиво място. И не сме правили градации, това са си твои лични фантазии. Всяка планина, всяко море, всяко езеро, всеки град, всяко село си има своя красота, която не подлежи на сравнение.

Защо смяташ, че никой тук не е пътувал по света? Защото не показва снимки от там където е бил ли?

Темата е за авторски снимки, а не за пътешествия. Както ти казах още в началото, фотографията ми стана хоби сравнително късно, имам снимки от много места през предишни години, но те са снимки, които съм правил за спомен и не стават за публикуване, някои от тях са на лента, други са снимани с първите телефони с VGA камера. Общото между тях е, че не са фотография, а са просто спомен. А споменът винаги е за лично ползване.

Относително нещо. Моят вкус може да не ти хареса. Аз например имам някои книги на ваши пътешественици, писатели и журналисти и като ги разгледах ,видях че снимките в книгите и статиите им може да накарат някои критикарчета да изпаднат в делириум и да почнат да тракат по клавиатурата все едно пишат с мастило от жлъчка.  Преснимах ги лично ето да видиш :

Негова снимка  от Бейрут. Май изобщо не му пука дали някой палячо ще му направи забележка за нещата които се подават в дясно  и ляво на снимката  и че половината от обектите са отрязани. Книгата му  гони вече май трети тираж. Обявена е за най-актуалната книга за 2016 година .

Снимката от Бейрут е документална, репортажна снимка, нямаща нищо общо с твоите недоразумения. При нея има съвсем други изисквания.

И да, добра е за целите за които е правена.

Друг пътешественик- Симеон Идакиев. Ето ти негова снимка на Санторини  от книгата му " Омагьосаните острови" . Изданието на книгата е 2018 година. Симеон е член на Кралското Географско Дружество във Великобритания. Ама те тия английски лордове какво ли разбират от фотография. Всички капацитети са в Калдейта :lol6:

Капацитетите не са тука, но някои хора тук са изучавали капацитетите.

Отрасъл съм с предаванията на Симеон Идакиев.

Наистина ли смяташ, че този негов кадър е правен като просто е вдигнал апарата и щракнал?

Кадъра е перфектно композициониран, той е като картина. Това е снимка правена на цветна лента, чиято обработка е висше фотографско майсторство. Ако се отпечата на фотохартия от негатива ще блесне в цялата си красота.

преди 2 часа, valkiria1 написа:

и накрая, но не съвсем, моя любимец Валери Петров -книгата "Африкански бележник" издание 2019 година.Един от най-добрите преводачи в България ,пътешественик , награден за цялостен принос към духовността на българското общество. Абее и той не разбира от фотография, ръката на едната жена я  няма, и други кусури ,  ама на ,не чете тоя форум, че да се стегне и да си прекара снимките през Adobe Photoshop

Това някъде в Судан.

Отново става ясно, че ти се губят тонове познания.

Тази снимка е снимана на черно бял филм, който е съставен от мънички зрънца, това което виждаме като шум, всъщност са зрънцата на филма. Те не могат да бъдат премахнати!

Отново перфектно композирана снимка, важният обект в нея е мъжа с костюма и кадъра е направен така, че погледът ти да бъде насочен към него.

Уникална документална снимка, много по-добра от тази в Бейрут, но всъщност не трябва да се сравняват, защото целите им са различни.

Благодаря ти, че толкова убедително защити тезата ми.

Както виждаш  снимки които да приличат на пощенски картички няма.Красотата на снимките не е в това да се прекали с обработката, да се направи изкуствено рязка или с наситени цветове. Умереността е разковничето. Освен това много галерии просто не приемат/игнорират прекалено обработени снимки.И това важи с пълна сила и за сток фотографията, където този, който купува снимката иска да я направи както той я вижда а не да разчита на чуждо виждане и разбиране за красота.Та толкоз за снимките и категориите.

Красотата на снимките е в композицията им, без значение в каква категория са.

Пейзажните снимки трябва да изглеждат като картина, без значение дали са обработени или не, това вече е въпрос на вкус и на авторско виждане. Има един цял раздел във фотографията - ломо фотография. Това е минималистична от гледна точка на технологиите фотография, но и тя се подчинява на композицията.

Дали една снимка трябва да бъде обработена и доколко е в пряка връзка с целите, за които е създадена и внушението, което иска да направи автора.

Сток фотографията е съвсем "друга бира", която няма почти нищо общо с авторската фотография, освен че отново трябва да са добре композирани, или най-малкото да позволяват последващо композиране. Тези снимки не се купуват поради някаква художествена стойност, а защото в днешно време за един издател на малък вестник или сайт, е много по-изгодно да влезе в някой сток сайт и да плати смешни пари за снимка, която да прибави към статията си, или собственик на малък ресторант, за да си направи менюто и т.н. и т.н. Доста по-изгодно е, отколкото да плащат на професионален фотограф.

Фотографията има много поджанрове, но това което различава добрите снимки (без значение от жанра) с кича,  предизвикан от достъпността до снимане, посредством напредъка на технологиите, е това, че добрите снимки винаги са правилно композирани. Тук няма място за вкус.

Вкус е да каресваш класицизъм в живописта, или импресионизъм, минимализъм, авангардизъм. Но всички добри картини от тези жанрове имат в себе си правилна композиция, дори и черния квадрат на Малевич.

Твоят проблем не е, че не си обработваш снимките, дори не е това, че не си ги композирала правилно, проблемът ти е, че дори не искаш да допуснеш, че може би грешиш и повтаряш ли повтаряш едни и същи грешки.

Но споко, такива са поне 80% от хората, проблемът е когато упорито се опитват да представят незнанието си за личен вкус.

Ето ти една Родопа от мен. Както казах, това е моето виждане по въпроса и изглежда така ,както аз искам. Който не му харесва  да заобикаля.

Иначе давам 1000 евро награда на този,който  намери и един  мой пост в който да твърдя,че  имам професионално отношение или претенции към фотографията и  пост в който  съм правила някакви намеци за съревнование с някой.

Първата снимка има потенциал, виж втората е поредното ти недоразумение.

Ако си спомняш, още в началото, когато ме сравни с Георги Донев (между другото как така той за теб е "класа-ааа", след като всички негови кадри, които наистина са отлични, са кадри преминали през много тежка обработка, та дори някои са колажи) , а аз ти казах, че място за сравнение няма, ти ми отвърна, че виждаш ли съм бил добър в снимане и обработка, че щом такова е началото ми, то имало потенциал да надграждам, а на предната страница обяви, че имаш ресурс да преценяваш кое става и кое не за себе си.

1000-та евро ги дай за някоя благотворителна кауза, където по света си избереш.

Жлъч или злоба към теб не изпитвам, може би леко съжаление и голяма непоносимост към всички посредствени хора, които се опитват да се налагат.

Снимай си както искаш, фукай се с каквото си искаш, просто не ме намесвай, за да не те намесвам и аз.

Сама си си избрала да бъдеш посредствен човек, това мен не ме касае, стига да не се опитваш да налагаш посредствеността си.

Искрено се надявам, това да бъде последната комуникация помежду ни.

От теб зависи.

Сега по темата.

Едно от най-красивите места в България, за съжаление фотографските ми умения не позволяват да пресъздам тази красота в пълния й блясък.

Пожелавам на всеки от вас да види на живо това място, защото не съществуват снимка или клип, които да пресъздадат вярно, това което очите виждат.

Района около хижа "Рай" със Райските скали и естествено Райското пръскало.

DSC_2365a3.jpg.ff9060642e4d8741f4332d01513a6bfc.jpg

DSC_2374c.thumb.jpg.cee092e7fbdd9b6bd248439dca593dd5.jpg 

преди 3 часа, valkiria1 написа:

Красотата има значения само за този който я цени.

Вкусовете може да са различни и някои да виждат красота и в камънаците и в пустошта.

Както се вижда, по-важно е всеки сам да си харесва снимките, без да очаква същото от останалите.

преди 33 минути, Aumi написа:

Както се вижда, по-важно е всеки сам да си харесва снимките, без да очаква същото от останалите.

Правилно. Съгласна съм. Точно това "казвам" и аз.Всъщност писах го  няколко пъти.

Другото е тук , но теб не те касае:

Някъде в САЩ......

spacer.png

spacer.png

spacer.png

spacer.png

преди 3 часа, Aumi написа:

Красотата има значения само за този който я цени.

Вкусовете може да са различни и някои да виждат красота и в камънаците и в пустошта.

Мда, много отдавна някой е казал, че красотата е въпрос на очи.

Знаеш, че с теб сме спорили в друга тема и ти благодаря, че не прехвърляш спора ни там в тази тема. Това показва, че си човек с принципна позиция, а не търсиш "отмъщение", за което печелиш уважението ми.

Вкуса е нещо лично, два еднакви вкуса няма, затова и се ползва израза "имаме сходни вкусове", но когато става въпрос за изкуство, а фотографията е изккуство както си личи от името й, то вкусовете влияят до толкова, доколкото някой може да харесва пейзажи, друг да харесва портрети, а трети улична фотография и т.н. Но независимо от жанра или поджанра, снимките трябва да са поне долу-горе добре композирани, да покриват поне минимални технически изисквания (като например добър фокус, добра осветеност и т.н.) и най-вече да носят някакъв личен почерк. Едва тогава стават авторски снимки. В противен случай, ако оставя фотоапарата включен на автоматичен режим и го бутна в лапите на някоя маймуна, то рано или късно тя ще натисне бутона за снимане и резултата ще е някаква снимка, но авторска ли е тя и автор ли е маймуната?

Естествено, че повечето хора харесват снимките си, някои даже харесват картини, които е нацапал с хобота си някой слон, но когато предложат тези свои творения пред погледа на чужди хора, трябва да са готови да посрещнат както евентуално одобрение, така и потенциално неодобрение. Когато неодобрението е на принципна основа, а не на вкус, то би трябвало да си вземат поука, а не да се запъват като магаре на баир. На това в живота му се вика израстване и е признак за интелигентност.

Но дори това не ми пречи, нека всеки качва каквото му е на душа, но да забраняваш някой да коментира с друг не твоите, а нечии други снимки, това вече е повече от наглост.

Извинявам ти се, че те използваха като буфер, за да си излеят злобата към мен, но се надявам дори тази комуникация да ти е била от полза.

Правилно. Съгласна съм. Точно това "казвам" и аз.Всъщност писах го  няколко пъти.

Другото е тук , но теб не те касае:

Покажи скритото съдържание

За трети път вече ти казвам, спри с провокациите си към мен, нито ме дразниш, нито можеш да ме обидиш, нито си на нивото ми, за да можеш поне леекичко да ме жегнеш. Просто пълним темата със спам, а твърдеше, че това не искаш да се случва.

Разбирам, че те влече "фекалната тема", но аз имам ниска фекална толерантност и за мен подобни теми са гнусни. Въпреки, че ми се налага да живея в клоака, отдавна съм приел съвета на Оскар Уайлд и съм отправил взор към звездите, а ако на пътя на погледа ми се изпречи л@йно, то го изчиствам, дезинфекцирам се и не му позволявам да ми отнеме гледката.

По аналогия с линкчето, което си дала, помисли кой за кого се е "лепнал" в тази тема?

Щом ти не уважаваш моето желание да не ме намесваш по никакъв начин, директно или индиректно, в разговорите си с други хора (дори нямаш достойнството да се изправиш аргумент, срещу аргумент), то тогава и аз няма да уважа желанието ти да не коментирам снимките ти.

От утре вечер очаквай детайлен анализ на всички твои добри, не дотам добри и откровенно кичозни снимки.

Обещавам, че ще бъда абсолютно безпристрастен и абсолютно откровен.

Като начало две от последните ти четири снимки имат известен потенциал, а останалите две са пълен шкарт, какъвто бълват милиони хора по света. Аз бих ги хвърлил в "кошчето" на секундата.

И да взема да постна и аз един линк, който поне има известна връзка с темата. На руски е, но ако за някой представлява интерес и желае да прочете за някои основни композиционни техники, пък било дори и само за обща култура, то вярвам, че ще намери начин да се справи с това неудобство.

10 мита за правилото на третините

преди 4 часа, andiay написа:

Знаеш, че с теб сме спорили в друга тема и ти благодаря, че не прехвърляш спора ни там в тази тема. Това показва, че си човек с принципна позиция, а не търсиш "отмъщение", за което печелиш уважението ми.

Не съм злопаметна и не помня, кога, къде и за какво сме спорили.
Но дори и да сме спорили по определен въпрос, това не означава, че трябва да спорим по всички въпроси.

А в случая, в тази тема не споря, нито защитавам някого, нито искам да заставам на страната на някого във вашият спор.

Изказвам лично мнение, което няма връзка нито с конкретна снимка, нито с конкретен участник във форума.

PICT0110.JPG

DSC01766.JPG

DSC03279.JPG

DSC04937.JPG

DSC03324.JPG

п.п. Без коментар ... 

DSC03582.JPG

Пиза. Историята на една грешка, която превръща дефекта в ефект.

https://travellingphantom.blogspot.com/2020/04/blog-post_29.html

spacer.png

spacer.png

spacer.png

spacer.png

spacer.png

Неизвестна грешка .... е ... не е толкова ефектна, но ... :) 

DSC05210.JPG

Някъде между небето и земята е това:

DSC02939.JPG

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.