Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Покажете вашите авторски снимки част 4

Featured Replies

Това с тези каручки ме развесели.А "каретата" за Петра е дори с метални капли и гуми -едно съчетание на древност с ново време. Някога когато са измислили колелото много бързо се износвала дървената ос ,много скърцала и някой неизвестен умник взел и я намазал с нефт,явно е било някъде ,където го е имало.Каручките тръгнали безшумно,било леко за животното/роба/ ,което я теглило.Смята се ,че това е било началото на техниката- ниско съпротивление в осите , високо в упражняваната сила.На старите български каруци е имало опашка ,на която ние като малки обичахме МНОГО да се возим , а тя е била за да се закачи така наречения катраник,кутия пълна с катран и четка за да се мажат осите.😉

Чишмичката е чудесна , но КОЙ  Я Е НАПРАВИЛ И ЗАЩО , ЗАЩО ТОЧНО ТАМ?

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 307,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Зима в Родопите The region of Rozhen peak, Rhodopi Mountains by Никола Атанасов, on Flickr Snezhanka (Snow White) peak, Rhodopi Mountains by Никола Атанасов, on Flickr Rhodopi Mountains

• L'église de la Madeleine - Църквата Света Мария-Магдалена в Париж. Изключително впечатляваща сграда. Необичайната (поне за мен) за католически храм архитектура се дължи на най-очевидното обяснение -

• Кукери на фестивала Сурва в Перник

Публикувани изображения

Чудел съм се ,защо на на руските църкви го има този елемент на кръстовете ,на нашите го има на някои ,на други го няма.Това е някаква табела

какво е това?.png

Като гледам Христос е висок може би 2 метра , а разбойниците поне 1,60 и защо те не са приковани? Склуптурата предполагам  гледа на изток.

На другата снимка -ЖАЛКО  , чудесна перспектива ,но ако има съдове с вода ,ще се разливат.

Извинявам се , че се държа като даскал. Привърженик съм на стоицизма и знам , че не мога да променя нещо ,което не мога да контролирам . Казвам мнението си и знам , че то си е само мое ,него мога да променям , докато чуждото не мога . Така е при мен за всичко в живота. От както съм възприел такова виждане ,АЗ НЕ СЕ ДРАЗНЯ ,още по -малко не се ядосвам🙂

преди 56 минути, bigiadri написа:

Чудел съм се

Това е православното "руско" разпятие.

Малък сребърен православен кръст с Исус - разпятие Христово. - Спаси и  съхрани. в Колиета, медальони, синджири в гр. Варна - ID31400601 — Bazar.bg

В действителност има много разновидности на разпятието. 

Да се съди по едно художествено произведение дали руско или друго, то в случая с Валки става въпрос за скулптура, а не за религиозен атрибут. ;) 

п.п. Ето "класически" ерусалимски кръст ...

Отвориха гроба на Исус Христос в Йерусалим - bTV Новините

преди 5 часа, andiay написа:

IMG_1451c

IMG_3572

Снимките са на моята съпруга, обработката е моя.

Добра работа от позиция на физика, логика и ЕСТЕТИКА. Майката на  хармонията е симетрията. Може би конят е много низко , сигурно  за да се види и другото животно, което не е било необходимо, то малко разбалансира снимката.

Мое НЕпрофесионално мнение! Не го взимайте на сериозно. Ако смятате , че не е необходимо да коментирам ,КАЖЕТЕ ще престана.

преди 4 часа, bigiadri написа:

Добра работа от позиция на физика, логика и ЕСТЕТИКА. Майката на  хармонията е симетрията. Може би конят е много низко , сигурно  за да се види и другото животно, което не е било необходимо, то малко разбалансира снимката.

Мое НЕпрофесионално мнение! Не го взимайте на сериозно. Ако смятате , че не е необходимо да коментирам ,КАЖЕТЕ ще престана.

Ха, напротив, даже се радвам, че коментираш. Смятам, че това трябва да е целта на подобни теми, защото иначе постването на снимки изглежда като чесане на его - вижте къде съм бил, вижте как мога да снимам и т.н.

Така че, продължавай, удоволствие е да чета коментарите ти.

Иначе не съм съгласен, че винаги симетрията е хармония и обратното. Понягога точно асиметричността поражда хармония.

Що се отнася до снимката с коня, да, ако аз имах възможността да подготвя този кадър, то на него със сигурност щеше да има още малко преден план пред животинчето. Но и двамата със съпругата ми снимаме между другото, не ходим по тези места специално за снимките. Поради тази причина ни се налага да снимаме понякога при неподходящи условия и просто да запечатваме момента за спомен. В случая, тази снимка е правена точно по обяд, преди да си тръгнем от хижа Ехо. Съпругата ми снима със старата ни "сапунерка", която е с доста малък дисплей, на който при силна слънчева светлина почти нищо не се вижда. Това обяснява донякъде и присъствието на второто животинче, което е същинския проблем в кадъра, защото разсейва окото. При обработката просто се постарах да ползвам предимствата, които има в този кадър, а именно - въпреки, че предния план е малък, все пак главата на коня е разположена в долния ляв край на "златното сечение", а връх Вежен почти в горния край на същото. Освен това, точно тази позиция компенсира липсата на повече преден план с това, че извивките на върха и извивките на тялото на коня са в синхрон. Най-големият недостатък за мен е присъствието на второто конче, не че е невъзможно премахването му при обработка, но с моите умения няма да се справя сполочливо, така че го приех и мога да го преглътна.

Ето и някои мои снимки на странджански къщи в с. Бръшлян.

DSC_2940c

DSC_2954a1

DSC_2942b2

DSC_2939d1.jpg

Преди години бях много запален по фотографията ,но нещата в моя живот така се подредиха ,че се отказах. Но кой знае ,техниката ми стои в една раница. Сега едно от любимите ми занимания е да чета за изкуството и разглеждам ОГРОМНАТА си колекция от дигитални  картини. Смятам , че фотографията става ИЗКУСТВО ,ако се приложат  каноните на изобразителното изкуство. Снимките ,които си качил са ЧУДЕСНИ. Това ,което смятам е ,че всяка картина ,  всяка снимка  трябва да има правилен център на тежестта  , ДА ТЕЖИ т.е. да не предизвиква чувството , че или ще се завърти ,или ще се наклони  напред ,назад това ,което е изобразено, снимано.Прецени дали има такива моменти в качените ти творби . Същото се отнася и за цветовете. Френският художник Делакроа  има теория ,според която за да бъде хармонична картината,  сборът на цветовете трябва да е сив. Това са познанията ,които на първо време трябва да се знаят и АВТОМАТИЧНО да се прилагат .

преди 2 часа, andiay написа:

Ха, напротив, даже се радвам, че коментираш. Смятам, че това трябва да е целта на подобни теми, защото иначе постването на снимки изглежда като чесане на его - вижте къде съм бил, вижте как мога да снимам и т.н.

Така че, продължавай, удоволствие е да чета коментарите ти

Може и да си съгласен, но аз примерно не съм съгласна да чета кой какво мисли за твоите снимки , нито ти да ми обясняваш . Причината е ,че имам достатъчно ресурс за да преценя от своя гледна точка дали ми харесват или не. Да не говорим,че колкото хора, толкова и мнения. Преди време имаше участник,който изнерви хората тук със своите вечни забележки и подхвърляния. На хората им писна  и те му дадоха да се разбере. В резултат на това той на инат изтри темите, които беше създал и така прати на вятъра старанията и усилията на много хора.Много хора просто се отказаха да участват тук.  Абсолютно съм сигурна ,че желанието ти ще доведе до абсолютно същото. Ето това имам предвид:  получава се това :дават ти акъл, ти не си съгласен с него, обаче искаш да ти дават насоки. И се започва едно безконечно обяснение, което извинявай обаче никой освен теб не го интересува.

преди 2 часа, andiay написа:

Иначе не съм съгласен, че винаги симетрията е хармония и обратното. Понягога точно асиметричността поражда хармония.

Хайде да ни оставиш поне едно местенце  в тоя форум където да има спокойствие и тишина. Мисля,че беше повече от добре посрещнат тук.  Тези които искат да ти дават акъл нека го правят на лични . Идеята на този подфорум е да няма само един да си поства снимките, и да си приказва с още един ,ако ме разбираш какво искам да ти намекна с това.

преди 9 часа, bigiadri написа:

Ако смятате , че не е необходимо да коментирам ,КАЖЕТЕ ще престана.

Никой не ти забранява. Можеш спокойно да го правиш на лични.
преди 15 часа, andiay написа:

Снимките са на моята съпруга, обработката е моя.

Темата е за авторски снимки. Може спокойно да си направи  профил тук и да поства снимки.

на 23.01.2021 г. в 5:08, bigiadri написа:

Чудел съм се ,защо на на руските църкви го има този елемент на кръстовете ,на нашите го има на някои ,на други го няма.Това е някаква табела

какво е това?.png

Като гледам Христос е висок може би 2 метра , а разбойниците поне 1,60 и защо те не са приковани? Склуптурата предполагам  гледа на изток.

На другата снимка -ЖАЛКО  , чудесна перспектива ,но ако има съдове с вода ,ще се разливат.

Извинявам се , че се държа като даскал. Привърженик съм на стоицизма и знам , че не мога да променя нещо ,което не мога да контролирам . Казвам мнението си и знам , че то си е само мое ,него мога да променям , докато чуждото не мога . Така е при мен за всичко в живота. От както съм възприел такова виждане ,АЗ НЕ СЕ ДРАЗНЯ ,още по -малко не се ядосвам🙂

Надявам се да не ме държиш отговорна и друг път за гледната точка на авторите за техните произведения. Аз снимам това, което виждам. Иначе относно надписа над главата на Ииус ,можеш да го разгледаш по подробно тук :

spacer.png

spacer.png

преди 3 часа, andiay написа:

Ето и някои мои снимки на странджански къщи в с. Бръшлян.

DSC_2940c

DSC_2954a1

DSC_2942b2

DSC_2939d1.jpg

Тези снимки  не са ли за темата "Обработени снимки "?

преди 7 часа, valkiria1 написа:

Може и да си съгласен, но аз примерно не съм съгласна да чета кой какво мисли за твоите снимки , нито ти да ми обясняваш . Причината е ,че имам достатъчно ресурс за да преценя от своя гледна точка дали ми харесват или не. Да не говорим,че колкото хора, толкова и мнения. Преди време имаше участник,който изнерви хората тук със своите вечни забележки и подхвърляния. На хората им писна  и те му дадоха да се разбере. В резултат на това той на инат изтри темите, които беше създал и така прати на вятъра старанията и усилията на много хора.Много хора просто се отказаха да участват тук.  Абсолютно съм сигурна ,че желанието ти ще доведе до абсолютно същото. Ето това имам предвид:  получава се това :дават ти акъл, ти не си съгласен с него, обаче искаш да ти дават насоки. И се започва едно безконечно обяснение, което извинявай обаче никой освен теб не го интересува.

От римско време думичката "форум" се свързва с обществени дискусии, преди това е имало "агора" в Елада. 

Ако не ти е интересна някаква тема, или част от нея, твое право е да не взимаш участие в разговора, но е смешно да определяш кой, как и къде да комуникира. Не само е смешно, но е и невъзпитано.

Разбирам, че егото ти е много силно и се старая да не те въвличам повече в никакъв разговор, разбрах че се обиждаш от обективна критика и ти обещах, че в името на мира няма да коментирам чужди снимки. Сега искаш и да не водя тук разговор с човек, който смятам, че има какво да ми каже, за да извлека някаква поука за себе си. Прекаляваш!

Ако не те интересува нещо, не го чети, но не се опитвай да говориш от името на други.

Няма никакво значение дали харесваш моите или нечии други снимки, всеки си има лични предпочитания, но извинявай с последните си снимки силно ме караш да се съмнявам в думите ти, че имаш достатъчно ресурс на който да се облегнеш. Да, малко грубо е, но ти го правиш такова. Лично аз смятам, че нарочно го правиш, но това всъщност не е моя работа и не ме засяга.

Не искам никой да ми дава акъл, защото това нещо или го имаш или не, не може да се присажда. Но смятам, че имам достатъчно акъл, за да не спирам да се уча, нищо че отдавна съм прехвърлил годините за това. Но, човек се учи докато е жив, спре ли, значи вече е мъртав, дори и да диша.

На теб моите обяснения могат и да ти звучат като опит за защита на снимката ми, но всъщност са вариант да разбера къде греша. Аз лично не харесвам нито една моя снимка, винаги им търся кусурите и знам, че има много грешки в тях - и като композиция, и като обработка. Не страдам от излишно самочувствие и критиката не ме обижда.

Хайде да ни оставиш поне едно местенце  в тоя форум където да има спокойствие и тишина. Мисля,че беше повече от добре посрещнат тук.  Тези които искат да ти дават акъл нека го правят на лични . Идеята на този подфорум е да няма само един да си поства снимките, и да си приказва с още един ,ако ме разбираш какво искам да ти намекна с това.

Спокойствие и тишина има когато си сам в природата, дори и там това са относителни понятия.

Форумът е място за дискусии по интереси, темата е за авторски снимки, съответно и дискусиите трябва да са в тази област.

Да съм се оплаквал някога от посрещане? Или смяташ, че като си ми направила комплимент в началото, то следва завинаги да съм ти задължен и никога да не ти противореча? Сори, но не съм такъв човек.

Идеята да се "дава акъл" (твои думи) във форум, е тези съвети да бъдат прочетени от тези, които се интересуват от темата. Тези, които не се интересуват просто подминават съветите. Ако искам някой да ме обучава лично, то ще посещавам подобен курс, а няма да карам да ми обяснява на лични съобщения. 

Иначе съм съгласен, не трябва само един да поства снимки, трябва да го правят всички, които желаят. Но веднъж качил своя творба в публично пространство, трябва да имаш куража и да понесеш критиките на другите, ако разбираш какво искам да ти намекна с това.

Темата е за авторски снимки. Може спокойно да си направи  профил тук и да поства снимки.

А аз да не би да съм качил "неавторска" снимка?

Съвсем коректно съм посочил и кой е авторът, естествено с нейно съгласие.

А може да се каже, че съм и съавтор.

При всички случаи, ако аз не бях коректен и не бях посочил кой е направил снимката, то никой нямаше да разбере. Но не ми е в стила.

преди 8 часа, valkiria1 написа:

Тези снимки  не са ли за темата "Обработени снимки "?

Ето това вече е смешно!

Явно правилно си описала интересите си и си посочила, че си злопаметен човек, но не забравяй, че това качество винаги нанася повече щети на притежателя му, а за останалите е просто временно неудобство. А такива като мен само ги забавлява.

Ако тези черно бели снимки с къщите са за темата "Обработени снимки", то твоята странджанска къща за коя тема е?

Останалите снимки в тази тема и те ли са за другата?

И какво всъщност означава необработена снимка? RAW файла, може би? 

Кой преди няколко месеца ме ласкаеше, че хубаво съм обработвал и то в тази тема?

Наистина е много смешно докъде може да доведе егоцентризма в един човек!

Почти толкова, колкото съпрузи да гласуват един за друг.

Направи ми вечерта, както се казва.

Благодаря!

И за да сме все пак и по темата, то още една моя ранна снимка, авторска и необработена.

1528671708_DSC_3920.JPG

:offtopic_s:

на 22.01.2021 г. в 5:13, bigiadri написа:

четка за да се мажат осите

Обикновено ползват паче/гъше/пуешко перо

на 22.01.2021 г. в 5:13, bigiadri написа:

На старите български каруци е имало опашка ,на която ние като малки обичахме МНОГО да се возим

Стърката ли имаш предвид? Ако да - тя е оста, на която е закачена задната част на каруцата (задният мост 😎)
Има я и сега - без нея не може да има каруца, по смисъла и дизайна за каруца. Тя служи и за регулиране на дължината на каруцата - задният мост се мести и фиксира на нея).

преди 56 минути, andiay написа:

Почти толкова, колкото съпрузи да гласуват един за друг.

Четири неща:

1 Аз съм човек с вкус и не харесвам хора с мирис.

2 Не е вярно че светлината пристига по-бързо  от звука-простотията я изпреварва.

3 В реалният живот е малко вероятно да срещнете   Човека - Паяк, но виж - Човека - З@дник можете да срещнете навсякъде.

4 И  този подфорум се превръща в  клоака. Жалко. Винаги съм права. Ще го видим след време.

Съжалявам, че донякъде станах НЕВОЛНА причина за  малко неприятни  лични нападки. Няма да правя каквито и да е коментари  повече. В крайна сметка чуждото мнение аз не мога да контролирам и променям, но моето мога и считам ,че форумът трябва да бъде място ,където водещи са положителните емоции. Моля, да бъда извинен.

• Автор
преди 18 часа, andiay написа:

...

Явно правилно си описала интересите си и си посочила, че си злопаметен човек, но не забравяй, че това качество винаги нанася повече щети на притежателя му, а за останалите е просто временно неудобство. А такива като мен само ги забавлява.

....

Такива квалификации не ви правят чест още повече че Валкирия ви посрещна много сърдечно и настина хареса ваши снимки и го писа. Но явно добрия тон не влиза във вашите възможности. Както се казва липсват ви едни 7 (че може и повече) години.

Колкото до вашия ресурс (понеже държите на мнение) то не си личи по снимките ви че имате кой знае какъв ресурс и че се учите. В този смисъл забележката ви към Вакирия в която я обвинявате в подобни на вашите липси е меко казано нелепо.

Хайде да видим колко държите на критиката и как ще преглътнете типичната атмосфера в един типичен фотографски форум. https://photo-forum.net Отидете там, ние ще наблюдаваме от страни. Там с това държание няма да ви търпят дълго време и сам ще видите именно тази отровна атмосфера и коментарите ще ви откажат от фотографията или поне от фотографските форуми.

Авторова снимка е снимка на постващия. Ако публикувате снимка, правена от някой друг ще трябва да намерите (или направите) друга тема, вижте заглавието на тази тема!

За дефиниция на съавторство се обърнете към Закона за авторското право, в този случай вие не сте такъв. Не използвайте думи чийто смисъл не ви е напълно ясен само за да "блеснете" пред аудиторията!

Вашият егоцентризъм е на прекалено високо ниво. Хем "човек или го има или го няма" хем искате да се учите. Не можете да научите нещо, което го нямате.

А това кой чии снимки харесва е нещо лично, което нито ви интересува, нито ви засяга.

на 25.01.2021 г. в 15:57, valkiria1 написа:

Преди време имаше участник,който изнерви хората тук със своите вечни забележки и подхвърляния. На хората им писна  и те му дадоха да се разбере. В резултат на това той на инат изтри темите, които беше създал и така прати на вятъра старанията и усилията на много хора.

Па като са некадърни евала ли да им правя ?
А ти вече не си модераторка ( по религии ) нито твоят послушко е глобален модератор, кво си се разпенявила ?

преди 37 минути, capnemo написа:

Такива квалификации не ви правят чест още повече че Валкирия ...

Не си спомням да съм видял лошо от теб, за това с най-добри чувства те съветвам да бягаш далече от тази жена. Ако можеш де. Дано да намериш морални сили да се освободиш от нея.

току-що, Белгиеца написа:

Па като са некадърни евала ли да им правя ?
А ти вече не си модераторка ( по религии ) нито твоят послушко е глобален модератор, кво си се разпенявила ?

Аха......аз какво писах :

преди 18 часа, valkiria1 написа:

4 И  този подфорум се превръща в  клоака. Жалко. Винаги съм права. Ще го видим след време.

Не чакахме дълго де. .....едно кафяво  като се размирише  и другите не закъсняват да се налепят.Особено това, което попиля старанието на толкова хора,заради собствените комплекси. Пфууу, гнус до гнус.

преди 18 часа, valkiria1 написа:

Четири неща:

1 Аз съм човек с вкус и не харесвам хора с мирис.

2 Не е вярно че светлината пристига по-бързо  от звука-простотията я изпреварва.

3 В реалният живот е малко вероятно да срещнете   Човека - Паяк, но виж - Човека - З@дник можете да срещнете навсякъде.

Ако смяташ, че с фейсбук мъдрости можеш да блеснеш с добър вкус, жалко за теб. На мен не ми пречи.

По повод т.4, един много умен мъж е казал - "Всички сме в л@йната, но някои гледаме звездите".

Пожелавам ти най-искрено да започнеш да гледаш звездите.

Успех!

преди 14 часа, bigiadri написа:

Съжалявам, че донякъде станах НЕВОЛНА причина за  малко неприятни  лични нападки. Няма да правя каквито и да е коментари  повече. В крайна сметка чуждото мнение аз не мога да контролирам и променям, но моето мога и считам ,че форумът трябва да бъде място ,където водещи са положителните емоции. Моля, да бъда извинен.

Приемам решението ти, макар и да не го споделям.

Проблемът на тази държава винаги е бил и ще бъде, че умните хора отстъпват винаги пред войнстващата посредственост.

Ще се радвам, ако можем да коментираме темите които ни интересуват взаимно. Вярвам, че има какво да научим един от друг.

Ако не се получи, желая ти хубави мигове занапред.

преди 43 минути, capnemo написа:

Такива квалификации не ви правят чест още повече че Валкирия ви посрещна много сърдечно и настина хареса ваши снимки и го писа. Но явно добрия тон не влиза във вашите възможности. Както се казва липсват ви едни 7 (че може и повече) години.

Колкото до вашия ресурс (понеже държите на мнение) то не си личи по снимките ви че имате кой знае какъв ресурс и че се учите. В този смисъл забележката ви към Вакирия в която я обвинявате в подобни на вашите липси е меко казано нелепо.

Хайде да видим колко държите на критиката и как ще преглътнете типичната атмосфера в един типичен фотографски форум. https://photo-forum.net Отидете там, ние ще наблюдаваме от страни. Там с това държание няма да ви търпят дълго време и сам ще видите именно тази отровна атмосфера и коментарите ще ви откажат от фотографията или поне от фотографските форуми.

Авторова снимка е снимка на постващия. Ако публикувате снимка, правена от някой друг ще трябва да намерите (или направите) друга тема, вижте заглавието на тази тема!

За дефиниция на съавторство се обърнете към Закона за авторското право, в този случай вие не сте такъв. Не използвайте думи чийто смисъл не ви е напълно ясен само за да "блеснете" пред аудиторията!

Вашият егоцентризъм е на прекалено високо ниво. Хем "човек или го има или го няма" хем искате да се учите. Не можете да научите нещо, което го нямате.

А това кой чии снимки харесва е нещо лично, което нито ви интересува, нито ви засяга.

Както казах и на съпругата Ви, това че някой ми е направил комплимент, не ме задължава да нямам критично мнение към него.

Нито съм искал, нито съм търсил конфликт с някой от вас. Съжалявам, ако смятате, че критика към снимка е обида. Аз също съм харесвал някои от снимки качени и от двама ви, но това не е защото съм се чувствал задължен, а защото съм ги смятал за сполучливи. След като разбрах, че обоснованата критика ви обижда, обещах и не се отметнах, че няма да коментирам ничии други снимки. Дори издържах на провокацията и не коментирах абсолютните недоразумения, които качи веднага съпругата ви. Става въпрос за онези две снимки със статуята на разпнатия Христос и онази "полегнала" градина. Тези снимки са абсолютна "чалга", под която вие сте поставили одобрението си.

Но това не ми пречи, всеки има право на лош вкус, включително и аз.

Благодаря за съвета Ви, но имам регистрация във Фото форум, качвал съм и ще продължавам да качвам снимки там, доста преди да започна да качвам снимки в тази тема. Ако си бяхте направили труда да отворите повечето от снимките ми, то щяхте да разберете, че те са качени там, а тук е даден линк към снимката там. Към момента имам качени 167 снимки във Фото форум, благодарение на критики, които съм понасял в други форуми, смятам, че успях поне малко да подобря уменията си и това се вижда в профила ми там. Вече доста рядко има моя снимка, която да не запише рейтинг Б, което за абсолютен любител без претенции е повече от достатъчно. Най-много ме радва, че две мои снимки бяха избрани миналата година в "Избор на редактора за месеца". Това показва, че имам някакво развитие, което нямаше как да се получи, ако реагирах като ожилен при най-малкия намек за критика. 

Не съм забелязал негативно отношение към мен там, приемал съм съвети, които са ми били давани там, критикували са ме и аз съм критикувал.

Да, имам много какво още да уча, но поне знам, че има какво да уча и имам желание да се науча.

Но ако искате, можете да пробвате да качите там, някои от последните снимки на съпругата ви. 

Що се отнася до ЗАПСП, то много Ви моля, не захващайте още една тема от която си нямате понятие, за да блеснете пред аудиторията.

Казах, че "акълът" човек или го има или го няма, "акъл" не можеш да си присадиш, ако го нямаш то е завинаги, ако го имаш, то лесно можеш да го загубиш в момента, когато решиш, че няма какво повече да учиш.

Четене с разбиране е предмет, който се изучава още в ранните ученически години, но много хора така и не могат да го усвоят за цял живот.

Егоцентричния човек смята, че свтеът се върти около собствената му личност, поради тази причина не може да търпи критика, приеме ли я, то изкуствената му представа за света около него рухва. 

Много неща може да съм, но в никакъв случай не съм егоцентрик, отново нагазвате във води, които не отговарят на познанията Ви.

току-що, valkiria1 написа:

Аха......аз какво писах :

Не чакахме дълго де. .....едно кафяво  като се размирише  и другите не закъсняват да се налепят.Особено това, което попиля старанието на толкова хора,заради собствените комплекси. Пфууу, гнус до гнус.

Не помня някога да съм използвал обидни квалификации срещу някого в тази тема.

Ще се въздържа и сега, но само искам да ти напомня, че ако зад клавиатурата на някой нещо му замирише, то най-често се оказва, че източника на тази миризма е близо до тази клавиатура.

И честно казано, леко странно е точно ти да обвиняваш някой друг в комплекси.

Но в крайна сметка живота си е твой, на мен няма как да ми пречиш.

П.С. Извинявам се на всички останали за тези дълги постове.

Колосеума/ Амфитеатър на Флавиите/- Рим :
spacer.png

spacer.png

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.