Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За какво си мислите в момента - (fleurs de l'amour)

Featured Replies

Дай акъл (може и Мушкатото или който иска, разбира се) за една тиква.

аз тиква не ям и съответно си нямам идея как се прави :no-no:

е, той не ти ли даде ценни указания нещо?

• Отговори 2k
  • Прегледи 65,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Аз обичам много тиква. По принцип я правя така - Режа я на резени като диня, после резените ги режа на малки парчета. В една тенджера с вода ги сварявам, ама не да се разкашкат чак, То се усеща, кога е готова. После ги редя в тава и ръся с шекер и у фурната, колкото да се карамелизира шекера и да се изпари водата..

Първо я свари, а после я сложи да се запече :)

Късно е - оня я е метнал в тавата половин час преди да се прибера.

Демек да я изхвърлям ли?

Аз обичам много тиква. По принцип я правя така - Режа я на резени като диня, после резените ги режа на малки парчета. В една тенджера с вода ги сварявам, ама не да се разкашкат чак, То се усеща, кога е готова. После ги редя в тава и ръся с шекер и у фурната, колкото да се карамелизира шекера и да се изпари водата..

Разбрах, мерси!

Тая отива в кофата, пък утре вечер ще се занимавам с тиквата му.

Късно е - оня я е метнал в тавата половин час преди да се прибера.

Демек да я изхвърлям ли?

Налей вода в тавата и печи. Тия орехи ги поостържи и сложи накрая нови :)

Разбрах, мерси!

Тая отива в кофата, пък утре вечер ще се занимавам с тиквата му.

Недей ве, сложи водичка до половината на тавата, ако изври и е още сурова, долей пак...Що ще я фърляш ?

Не за мен, а тиква за печене.

Сина (ще му спестя благословиите) метнал парчетата във фурната в една тавичка, поръсил ги с орехи и излезе на работна вечеря с 20 девойки!!!

20 девойки и ти с тикви се занимаваш!  Подсигурявай терена на никой няма да му е до печена тиква като дойде момента.

Недей ве, сложи водичка до половината на тавата, ако изври и е още сурова, долей пак...Що ще я фърляш ?

ако покрие тавата с фолио дали няма да се случат нещата?

20 девойки и ти с тикви се занимаваш!  Подсигурявай терена на никой няма да му е до печена тиква като дойде момента.

Да са една-две, айде три - бива, ама двайси.....много конкуренция, много нещу и накрая нищу

шевната машина си бачка със страшна сила

определено съм приятно изненадана

сега да реша как да разкроя плата за тапицерията.....................

ако покрие тавата с фолио дали няма да се случат нещата?

Не зная, не съм покривал тиква....То номера е, ем да ври, ем да се пече....Баба я правеше в тавата директно, ама наливаше вода....А от мама съм се научил, да я варя първо в тенджерата, а после леко да я запека. Става по-бързо и по-лесно.

Турих ги парчотиите, ама ги нарязах на по-дребни, че тия пасамаци няма да станат до утре.

Остъргах орехите и сипах вода до половината на парчетата да ги покрие.

Като поизври ще досипя.

И намалих фурната на 170, че беше на 230.

не съм, ама не обичам печена,варена,задушена и т.н, тиква!!! 

Само на рачел! :)

О, аз и рачел много ям, ама няма кой да прави.Ем съм гледал, ама не ми се играе.То у вар седи, глюкози се слагаха.....Майка знае да прави, ама и нея не и се занимава....Откак умряха бабите, никой не прави рачел из нас :(

сега да реша как да разкроя плата за тапицерията.....................

Кво ша тапицираш :rolleyes:

Питаш ли гаджето му как се стиска да не отиде да ги провери в кръчмата, а?

не съм, ама не обичам печена,варена,задушена и т.н, тиква!!! 

Само на рачел! :)

и аз не обичам

Турих ги парчотиите, ама ги нарязах на по-дребни, че тия пасамаци няма да станат до утре.

Остъргах орехите и сипах вода до половината на парчетата да ги покрие.

Като поизври ще досипя.

И намалих фурната на 170, че беше на 230.

ади, дано да стане

Да са една-две, айде три - бива, ама двайси.....много конкуренция, много нещу и накрая нищу

Ти пък ! Те като са 20 да не мислиш че всички ще стават за това де си мислиш (мислим). Те няколко ще са на червено, още толкова ще ги болят ккореми и глави. Махни и тия де са наказани от природата с извинение, нали сме естети не не сме го намерили на пътя. Така че бройката ще се съкрати и ще се отбере само каймака де са живи за престъпления и са готови на всичко,даже и да стрелят по Папата ако се наложи за каузата.

Кажи му на гаджето, да е спокойно, кога е само една, да се притеснява. С 20 парчета, нищу нема се получи :whist:

Ти пък ! Те като са 20 да не мислиш че всички ще стават за това де си мислиш (мислим). Те няколко ще са на червено, още толкова ще ги болят ккореми и глави. Махни и тия де са наказани от природата с извинение, нали сме естети не не сме го намерили на пътя. Така че бройката ще се съкрати и ще се отбере само каймака де са живи за престъпления и са готови на всичко,даже и да стрелят по Папата ако се наложи за каузата.

Ти виждал ли си отрязана жена, на кво е способна :ohmy:  Ша са избият тия уруспии, за тва младото момче.... :no-no:

докладвам се от тук.

дежурството започва зле, не се знае как ще завърши.

мхм.

вие си пийте, яжте тикви,  разрешавам.

О те са го излъгали млад и зелен. Аз мислех че е ерген и е на лов. Ами като има гадже защо тя не му готви тиквата ами те занимава с женски работи като работа в кухнята !

докладвам се от тук.

мхм.

вие си пийте, яжте тикви,  разрешавам.

Наздраве Док :cheers:

Ти са похваля, имаме си целия блок тамагочи. Сврял са в гаражите и си кротува :) Обеща тържествено, да не пикае и ака в нащи гаражи, а да ходи до комшийското блокче. И ся си го храним и поим, даже и цигарки му даваме :)

О те са го излъгали млад и зелен. Аз мислех че е ерген и е на лов. Ами като има гадже защо тя не му готви тиквата ами те занимава с женски работи като работа в кухнята !

А бе той си знае ще ловува ли, на жертва ли ще се прави...

Тактиката му е друга, ама ае да не издавам тук.

ама ае да не издавам тук.

Той ти натресе тиква да печеш, па ти го вардиш, като ятак пред околийски....

докладвам се от тук.

мхм.

вие си пийте, яжте тикви

аз само пия :shy11:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.