Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Бисери от форума версия 3

Featured Replies

Току що, jhoro написа:
  Покажи скритото съдържание

Понеже знам (или поне се надявам), че автора има достатъчно чувство за хумор ...

... ще се самообеся и ще изчезна безследно.

Защо, какво странно съм казал?

• Отговори 4,1k
  • Прегледи 362,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

Публикувани изображения

преди 1 минута, Емил Костов написа:

Защо, какво странно съм казал?

Първо я изтриваш, а после - блокираш ... какво ?  ;)

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

преди 3 минути, jhoro написа:

Първо я изтриваш, а после - блокираш ... какво ?  ;)

Е казвам в общия случай, но вероятно трябваше да напиша ..." изтриват или блокират..."

преди 3 минути, Емил Костов написа:

Е казвам в общия случай, но вероятно трябваше да напиша ..." изтриват или блокират..."

За цитата - това си беше просто "заяждане" - позитивно, все пак.

По въпроса - сега се сетих. Преди време в ... един друг форум - темите първо се преглеждаха, а после се публикуваха.

Току що, jhoro написа:

За цитата - това си беше просто "заяждане" - позитивно, все пак.

По въпроса - сега се сетих. Преди време в ... един друг форум - темите първо се преглеждаха, а после се публикуваха.

Не съм се заяждал, просто такива теми наистина нямат място в който и да е форум. Все някой седнал и сложил от нищото парола. Да не говорим, че Windows не предлага защита с пароли и профили. Могат лесно да се заобиколят.

преди 6 минути, Емил Костов написа:

Не съм се заяждал, просто такива теми наистина нямат място в който и да е форум. Все някой седнал и сложил от нищото парола. Да не говорим, че Windows не предлага защита с пароли и профили. Могат лесно да се заобиколят.

Ама да те изпапка човек - не ти, аз се заяждах.

PS. Не прекалявай с позитивизма - винаги да търсиш грешки в себе си.

преди 1 минута, * СТЕФАН * написа:

Ако визирате лично моя пост, най малкото ви нападам или ви се карам. Такъв рутер за 40 лева и за вашите цели - НЯМА!

Под бюджетен рътер, аз разбирам нещо от 70 до 1120 лева, за да върши поне част от функциите, които ви се искат. във форума сте от 2007 година и не вярвам до сега да не сте срещали многото теми във секцията за рутери. Дето не си спомням само старият Ви ник!

Доста бюджетно ми се струва....

преди 2 минути, Blue Ray написа:

Доста бюджетно ми се струва....

Ти никога ли не допускаш технически грешки? И ако се върнеш сега на поста ще видиш че Стефан доста бързо го е редактирал

преди 12 часа, capnemo написа:

Ти никога ли не допускаш технически грешки? И ако се върнеш сега на поста ще видиш че Стефан доста бързо го е редактирал

Да. Несъзнателно съм написал  1120 лева и го видях веднага, след като го пуснах, след което го редактирах. Нека се радва момчето, че е поснал нещо все пак.На мен лично ми се струва, че част от хората именно заради този раздел стоят все още във форума. Сега остана и да му се обидя, ама не, както казваше господин Бочаров, лека му пръст!

преди 16 часа, StoqnS написа:

И не забравяй, че другото име на статистиката е...стъкмистика.Не бих се учудил, ако в статистиката, която удобно представя въздушният транспорт за най-сигурен не се включват автобусите и камионите?!При едните имаме доста по-голям капацитет за превоз на пътници, а при другите много сериозен дневен пробег(нерядко над 2 000 км дневно).

Ти луд ли си - при ограничение за камион 90-100 за колко часа се минават тези 2000 километра ? А нещо за 4 часа шофиране, 30 мин. почивка, 4 шофиране, 8 часа почивка - при един водач и същото по 2 - при двама. Максимум 1600 на денонощие. Иначе глоба, може и затвор.

Това е старо, но по-ново не ми се търси http://clubs1.bg/forums/index.php?showtopic=27941 https://news.bg/world/50-balgari-zadarzhani-v-gr-komorno-ungariya.html

Цитат

Шофьорите са арестувани защото не са спазили изискването за разпределението между времето за задължителна почивка и шофиране.

на 3.03.2016 г. at 17:01, jhoro написа:

Ти луд ли си - при ограничение за камион 90-100 за колко часа се минават тези 2000 километра ? А нещо за 4 часа шофиране, 30 мин. почивка, 4 шофиране, 8 часа почивка - при един водач и същото по 2 - при двама. Максимум 1600 на денонощие. Иначе глоба, може и затвор.

Това е старо, но по-ново не ми се търси http://clubs1.bg/forums/index.php?showtopic=27941 https://news.bg/world/50-balgari-zadarzhani-v-gr-komorno-ungariya.html

jhoro, не знам къде точно живееш, нито пък колко осведомен си, а може би дори и заблуден, обаче тук - Канада и САЩ, камионите са с двама шофьори, които познай.....работят на смени.Докато единият спи/почива, другият кара.Та смените на шофьорите са 12 часови( например от 03:00 до 15:00 за единия и съответно 15:00 до 03:00 за другия), като естествено си имат почивки по 30 минути, инспекция на камиона пак по толкова.Тук ограниченията са 100,110 и рядко 120 км/ч.Оставям на теб да сметнеш колко км дневно минава камиона при положение, че 20 и повече часа на е на път.

Мой приятел караше известно време камион.Торонто- Ванкувър го минали за 2 дни!

Смятай, гледай, информирай се преди да се излагаш с неуместни коментари!

Не е нужно да ми благодариш!Ако имаш нужда от допълнителна информация - насреща съм!

преди 5 часа, StoqnS написа:

jhoro, не знам къде точно живееш, нито пък колко осведомен си, а може би дори и заблуден, обаче тук - Канада и САЩ, камионите са с двама шофьори, които познай.....работят на смени.Докато единият спи/почива, другият кара.Та смените на шофьорите са 12 часови( например от 03:00 до 15:00 за единия и съответно 15:00 до 03:00 за другия), като естествено си имат почивки по 30 минути, инспекция на камиона пак по толкова.Тук ограниченията са 100,110 и рядко 120 км/ч.Оставям на теб да сметнеш колко км дневно минава камиона при положение, че 20 и повече часа на е на път.

Мой приятел караше известно време камион.Торонто- Ванкувър го минали за 2 дни!

Смятай, гледай, информирай се преди да се излагаш с неуместни коментари!

Не е нужно да ми благодариш! Ако имаш нужда от допълнителна информация - насреща съм!

Точно защото не знаеш - затова се получават разминаванията.  В целия Европейски съюз ограниченията са (както ти писах по-горе) - 4 часа - 30 мин - 4 часа - смяна. В цитирания случай с автобуса са били не двама, а трима шофьори и пак ги бяха арестували. Отделно пък - откакто са въведени тахографита, а после и електронните тахошайби - санкции могат да се налагат не само в момента на извършване на нарушението, а и по-късно.

За Северна Америка - може и да е така, вие там сте ... друга бира.

преди 2 часа, jhoro написа:

Точно защото не знаеш - затова се получават разминаванията.  В целия Европейски съюз ограниченията са (както ти писах по-горе) - 4 часа - 30 мин - 4 часа - смяна. В цитирания случай с автобуса са били не двама, а трима шофьори и пак ги бяха арестували. Отделно пък - откакто са въведени тахографита, а после и електронните тахошайби - санкции могат да се налагат не само в момента на извършване на нарушението, а и по-късно.

За Северна Америка - може и да е така, вие там сте ... друга бира.

Ти освен, че не знаеш, оказва се - не можеш и да четеш!Аз съм написал, че камионите изминават големи разстояния, ти ми пишеш за автобуси!Автобусите са тези, които превозват по-голям брой пътници!

И, да, точно защото не знаеш е по-добре да не се обаждаш неподготвен.Тук не само, че е друга бира, ами направо си е друг свят.Камиони има масово и в градовете.Не е голяма рядкост да видиш и ТИР в центъра на някой град!Този транспорт тук е много силно развит!Не, че на другите континенти не е.

преди 4 минути, StoqnS написа:

Ти освен, че не знаеш, оказва се - не можеш и да четеш!Аз съм написал, че камионите изминават големи разстояния, ти ми пишеш за автобуси! Автобусите са тези, които превозват по-голям брой пътници!

И, да, точно защото не знаеш е по-добре да не се обаждаш неподготвен.Тук не само, че е друга бира, ами направо си е друг свят.Камиони има масово и в градовете.Не е голяма рядкост да видиш и ТИР в центъра на някой град!Този транспорт тук е много силно развит!Не, че на другите континенти не е.

Това вече ми прилича на заяждане. В никоя държава не съм чувал да има различни изисквания (като време на работа, по отношение безопасността) към автобусните и останалите шофьори.

Колкото до камиони - не ми обяснявай. Живея във Великобритания - държава, която на практика няма товарни жп-превози и масово се използат камиони.Е съвсем в центъра няма да видиш, щото обикновенно е пешеходна зона. Но съм виждал и на Уестминстърския мост.

А това, на което ти казваш ТИР си е просто LHVs или HGVs. ТИР-карнет може да има и някое малко камионче или ван до 3,5 тона.

преди 12 минути, jhoro написа:

Това вече ми прилича на заяждане. В никоя държава не съм чувал да има различни изисквания (като време на работа, по отношение безопасността) към автобусните и останалите шофьори.

Колкото до камиони - не ми обяснявай. Живея във Великобритания - държава, която на практика няма товарни жп-превози и масово се използат камиони.Е съвсем в центъра няма да видиш, щото обикновенно е пешеходна зона. Но съм виждал и на Уестминстърския мост.

А това, на което ти казваш ТИР си е просто LHVs или HGVs. ТИР-карнет може да има и някое малко камионче или ван до 3,5 тона.

Ама ти упорито продължаваш да пишеш за автобуси!Освен да започна да пиша, че камионите превозват много хора(което разбира се не е вярно), че да се върнем на това колко км дневно изминава един камион!

Мола и ас за ващта помощ.
Блокираха ми профила в фейса. Искам да хакна целия сайд, да прибирам парити от риклами на марк Цукърбърк.
Мола от сърце, шото жината и 17 дица чакад на тия доходи. Ни сам циган. Българин сам, на 28 години.
При услугата ще платя на първите постъпления от риклами. Чесно.

Вервайте ми!

Редактирано от Димитър 59 (преглед на промените)

преди 5 часа, ncl написа:

Защото не можеш да мислиш?! цензура, цензура, достатъчно време ти отделих.

Редактирано от algor (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...
преди 4 минути, КОЛЯ написа:

... проклетия Вайбър ... аз тази програма я игнорирах и предпочитам да комуникирам с хората през Wats UP.

Едва ли си комуникира чрез WATSUP (Windows Application Testing System Using Python). По-скоро става дума за WhatsApp

преди 2 часа, blagoi4o2 написа:

зтравеите на сички днес ще ви кажа са етна игра касва се симс2  в неиа построих мазе пот 600 гиват трабва важот мазе да е пот 700 гиват но това не сичко

кликнет два пъти са та стане мазе при вашат симс2

са да стане симс3 трабва да яа свалите от нов сички части и ще стане

за да стане симс3 трабва да яа свалите от нов сичк части и ще стане

за да стане симс3 трабва да яа свалите от нов сичк части и ще стане

за да стане симс3 трабва да яа свалите от нов сичк части и ще сlarge.735bc44b0.jpgтане

ипри вас работил симс3 при мен да работи

преди 10 часа, Trichocephalus написа:

Събудихме се от слънчев къч, погладил личицето ми :)  

Някои се будят с жена, някои се будят с главоболие, а трети се будят с къч, който пък и глади лицето... :speak:

преди 1 час, algor написа:

Някои се будят с жена, някои се будят с главоболие, а трети се будят с къч, който пък и глади лицето... :speak:

И трите категории са щастливи - че са се събудили. Има и още една категория - дето не се будят. 

преди 10 минути, Emanuil Qnkov написа:

Здравейте всички! Проблема ми е следния. Преди една седмица забелязах че компютъра ми бие ток заземих го и вече спря да бие ток но дойде нов проблем стана по шумен и ме дразни адски много преди небеше така

Редактирано от Blue Ray (преглед на промените)

преди 9 минути, Blue Ray написа:

Благодаря за комплиментите! А само да попитам, в мненията си, само първото изречение пишете с главна буква, а следващите с малка, или просто да внесете малко разнообразие? Искрено се чувствам поласкан, когато прочета подобно нещо, от човек с подобен правопис! Радвам се да има повече такива мнения, които ме изпълват с надежда за ограмотяването на младия български народ!

Аууууу кого пак съм цитирал аз е ! 

Едва сега видях че пише твоето име там , не ти си ми бил целта де. Е то и аз съм за тук вече така или иначе.

Редактирано от Azhen (преглед на промените)

Аз пък после се замислих, че може да имаш предвид чуждо мнение, защото нещо не ми се вързаха нещата... Както и да е да го приемем за инцидент...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.