Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Бисери от форума версия 3

Featured Replies

преди 9 часа, valkiria1 написа:

Добре се е ис...л на твоите добри намерения.  Той така си прави,бърка кенефа в къщата си с Калдейта.Нали написах.."устата докарва смърт или живот". Всичко,което му се случва е закономерно..и го заслужава. 

За да получиш правилните отговори трябва да зададеш правилните въпроси. В главата ти е пълна каша, а това не е добра основа,някой да губи време да ти  обяснява. 

Това, че с.ре, няма да го изправи. Ще си остсне болен.                           Не вярвам на книги и цитати, които не са проверени. Ако това е пълна каша...

• Отговори 4,1k
  • Прегледи 362,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

Публикувани изображения

на 4.10.2025 г. в 8:29, ivottoshev написа:

Бил съм с ТЕЛК, и за това не искал да ме победи в спора. Не ритал паднали. Не че не може, ама не иска  :giggle1:

пп: Еййй, цяла страница изписали в обсъждане на скромната ми личност. Поласкан съм  :wors:

В какъв спор да те побеждавам? Че Земята не е плоска? То няма такъв!? Не желая да те обиждам. Животът и без това ти е тежък... Живей го колкото ти остава...

Склонен съм да се съглася за връзката между речта и ориста, макар че не съм чел повечето от източниците, които цитирате тук. Моите (съзнавам, че звучи твърде намаано и поднасям извиненията си за това) не влизат в противоречие с тях и успешно (според мен) съчетават две трудно съчетаеми понятия - лаконичност и изчерпателност... подчертавайки при това хронологията на отношенията и привнасяйки даже същия привкус на неизбежност.

- Що ти е насинено окото?
- В началото бе словото...

Едва ли ще ми повярвате, но... бях съвсем сериозен.

С надеждата, че с горното няма да разводня и опошля течащата дискусия,
Ваш покорен слуга,
lebel

преди 1 час, lebel написа:

Те затуй някои от мъдреците, като ги питали каква е обективната истина и почвали да се смеят. На нас ни се дава истина в контекст, друга истина не ни се дава.

Вицовете ги измислят хора с дълбоки философски познания. Цървула не може да измисли виц, затуй само цитира бисери. Ако може, да ме опровергае, да видим дали ще е смешно.

преди 5 часа, lebel написа:

Склонен съм да се съглася за връзката между речта и ориста, макар че не съм чел повечето от източниците, които цитирате тук. Моите (съзнавам, че звучи твърде намаано и поднасям извиненията си за това) не влизат в противоречие с тях и успешно (според мен) съчетават две трудно съчетаеми понятия - лаконичност и изчерпателност... подчертавайки при това хронологията на отношенията и привнасяйки даже същия привкус на неизбежност.

Едва ли ще ми повярвате, но... бях съвсем сериозен.

С надеждата, че с горното няма да разводня и опошля течащата дискусия,
Ваш покорен слуга,
lebel

Браво! Галантността е в твоето слово. Реално културно намекваш, че някои са цинични, а не ценители! :) 

п.п. НО, какво да се прави, някои мъже си обичат жените, независимо от нрава им.:) 

преди 5 часа, (:IdioibI:) написа:

Браво! Галантността е в твоето слово. Реално културно намекваш, че някои са цинични, а не ценители! :) 

п.п. НО, какво да се прави, някои мъже си обичат жените, независимо от нрава им.:) 

С чужда пита... магериш нещо, като... нищо (на света би добавил небрежно Сароян)... да не споменавам, че тя не е подходяща за нищото, щото всъщност е без сол и мая, за здраве е и предпазва от сенките на злото. Или поне би трябвало.

преди 9 минути, В. Велев написа:

И като ти се счупи волуме 1 ко праим?

Любов бате! :) 

преди 19 минути, Joss Bomon написа:

Е дай разбивката list volume и на disk 1. Освен това не виждам и EFI дяла за Windows 11, който е във FAT32. На MBR буутлудъра е на дяла System естествено. Ако буутлоудъра на 11 е на диск 1/както предполагам/, то 11 няма да ти тръгне ако извадиш диск 1 и се опиташ да стартираш 11 от диск 0.

На теб не ти се полага моята любов! Сети се защо! :) 

преди 9 минути, (:IdioibI:) написа:

На теб не ти се полага моята любов! Сети се защо! :) 

Обясни на останалите, защо си изтипосал поста ми тук?! Кое е "бисер"?! 

Да, бях забравил, че след 10ч. сутринта канчето ти е вкиснало и има облак джиброви мухи покрай него...

преди 7 минути, Joss Bomon написа:

Обясни на останалите, защо си изтипосал поста ми тук?! Кое е "бисер"?! 

Не ти дължа обяснение. Отново се сети защо! :) 

преди 11 минути, (:IdioibI:) написа:

Не ти дължа обяснение. Отново се сети защо! :) 

Неадекватен, казах да обясниш на останалите, не на мен! На мен си ми ясен - изкуфял дебил поркащ от сутринта...

преди 1 минута, Joss Bomon написа:

Неадекватен, казах да обясниш на останалите, не на мен! На мен си ми ясен - изкуфял дебил поркащ от сутринта...

Значи, до момента има само един бисер тук:

Останалите са анти-бисер! :) 

Ето ти качествен бисер:

преди 9 минути, (:IdioibI:) написа:

При едни и съши кубици, то дизела е, то и затова е по-тежък двигателя, т.е. при него натоварванията са по-големи! ;) Начина на изгаряне на горивото е различен в следствие на което и се получава по-голям въртящ момент. Друг е момента и със скоростната кутия, т.е. там има разлика в предавателните числа. И ред други подробност свързани с ДВГ. ;) 

:lol6:

преди 11 минути, Joss Bomon написа:

Ето ти качествен бисер:

:lol6:

Цитат

Дизелът има по-висока енергийна плътност и двигателите работят с по-голямо компресиране на въздуха, което води до по-ефективно изгаряне и по-голяма сила върху буталото.

:) 

преди 18 минути, Śūnyatā написа:

На какво се основава твърдението, че телата, мозъците, мислите, волята, решенията и действията ни могат да бъдат свободни от физиката, химията, социалните ограничения и мемите?

На това основание, че имам свободна воля да ти дам отговор тук. Не ми "костваше" нищо от изброените. 

Реших да ти оставя този пост и в раздела на бисерите! :) 

преди 1 минута, (:IdioibI:) написа:

На това основание, че имам свободна воля да ти дам отговор тук. Не ми костваше нищо от изброените. 

Реших да ти оставя този пост и в раздела на бисерите! :) 

Тоест, решението ти е било независимо от физиката, химията, социалните ограничения и мемите?

преди 13 минути, Śūnyatā написа:

Тоест, решението ти е било независимо от физиката, химията, социалните ограничения и мемите?

Да! Физиката ми е добре, химията също, социално не съм ограничен, а последното не го разбирам, т.е. това видео шарж ли е, ако да то все още не се налага да ползвам увеличителни стъкла пред очите си, за да видя действителността. :) 

преди 7 минути, (:IdioibI:) написа:

Да! Физиката ми е добре, химията също, социално не съм ограничен, а последното не го разбирам, т.е. това видео шарж ли е, ако да то все още не се налага да ползвам увеличителни стъкла пред очите си, за да видя действителността. :) 

Браво на теб! Значи си нещо като Супермен...

преди 6 минути, Śūnyatā написа:

Браво на теб! Значи си нещо като Супермен...

Не е супермен а чатгптмен...

преди 2 часа, (:IdioibI:) написа:

...

Защо 11-ката е по-добра от 7-цата?! Именно заради TPM 2.0, т.е. 1.2 става, но при 2.0 имаш по-добро "криптиране". ;) Останалото са различни протоколи между машините. ;)  

:hang:

на 10.10.2022 г. в 22:16, Banesc написа:

хората и прозводството ще избягат кой в сащ кой в русия

в европа няма да има електричество и горива

единствено въглища и дърва ще има 

всички от градовете ще избягат и ще останат пусти блокове  без вода и топлофикация

защото няма да е изгодно за един човек  сам във блок и безработицата ще е 100 %

никой няма да работи  няма да има държавни служители защото няма да има с какво да им се плати

защото нищо не е произведено

Когато те удари критическата и моя импотентен хумор не може да помогне ;)

на 10.10.2022 г. в 22:40, Banesc написа:

ловиме ли бас на една пенсия че европа до края  на 2023 е приключила и ще има гладомор и масови безредици  и

Утре вечер ако няма безредици , сме на гости на  циганска баница - @Banesc ще черпи! Подложете за всеки случай- не е ясно колко му е пенсията все пак.

преди 1 час, Реджеп Иведик написа:

Настъпва търмъка

Хем руснаците "настъпват търмака", хем укрите обявяват евакуация на Купянск и селцата около него. Как стават тия работи, Реджепчо? 

Ти ли лъжеш, или укрите използват някаква невиждана до сега бойна тактика - при тяхна победа, евакуират собственото си население :question:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.