Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Бисери от форума версия 3

Featured Replies

преди 15 часа, parmobil написа:

Лягай си, не ти се получава!

ама кажи какви директиви ни спусна сащ за лукойл  ?

русия ще гласува да вкара особен управител на  България :laughing4:

• Отговори 4,1k
  • Прегледи 372,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

Публикувани изображения

преди 3 минути, Реджеп Иведик написа:

ааааааааааааааааааа !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!тттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттт

преди 3 часа, Мери) написа:
преди 17 часа, Banesc написа:

я обясни как точно   ще се докаже тая работа 

Ми, не знам, освен като ползваш такива услуги да ги записваш  на видео и после да коментирате с изпълнителя или ако той не иска да ти връща парите със съда качествата на предоставената услуга. Само дето има опасност да те съдят, че си записвал без съгласието на записвания, значи преди да започнеш записите, трябва да искаш съгласието на другата страна /нещо като подписване на съгласие за обработване на лични данни/ и така ще можеш спокойно да си документираш извършването на услугата, а след това, ако установиш, че е извършена некачествено, да си искаш обратно парите. 🙄 Има достатъчно държави, в които проституцията е урегулирана легално, можеш да проучиш там какви процедури има за доказване на  такива неща и как клиентите  си  предявяват рекламациите. 😉

преди 18 часа, БаалБек написа:

Украйна може да бъде напълно спокойна, че Русия няма как да събере достатъчно бронетехника на едно място, за да създаде реален пробивен натиск. Дори да се опита, ще се задъха още на ниво логистика — няма верига за доставки, няма резерви, няма гориво. Войната не е въпрос на героични лозунги, а на проста математика: можеш ли реално да постигнеш целите си, или не. И Украйна в момента постига своите цели – държи Русия на дистанция, изтощава я и я кара да губи ресурси, които не може да възстанови. Само фактите: Русия е загубила над 11 000 танка, а може да произведе едва около 250 годишно. Загубите в бронирани машини са над 23 000, а производството – около 450 годишно. Дори ученик би разбрал накъде върви това уравнение.

:popcorn2:

:wub:

преди 2 часа, M.Николов написа:

:wub:

Дам, не знам що на запад броят че Русия произвежда почти 400 танка и 1500 единици друга бронирана техника за едно тримесечие. Данните са за 2024. Пак не изглеждат кой знае колко, но никакво покритие с надращеното от колежката.

фен на ивелин, исторически парк, и величие

преди 10 минути, В. Велев написа:

УЖЪС! Слаба ракия си.

Давам пример - когато купиш материали за 1 милиард и построиш нещо съвършено като Исторически парк то стойността на подредените камъни, бетон и други материали става 10 милиарда.

Втори пример - като купиш четки за рисуване, платно, бои за 100 лева и нарисуваш картина с тях, то стойността на картината не са дадените 100 лева за материали, а 1 милион лева.

Анадънму?

Когато се напънеш да напишеш нещо в темата за руската пропаганда, а излезе това.....

преди 5 часа, Sliderum2 написа:

Стига си писала по селски наименованието на естествените функции на организма. Кориере дела дефекирам*

*Отделям дефекации(изпражнения).

Сега, за организма може да е естествена функция, за вестник не е. Тогава кое принуждава мисирките да мятат 💩, вместо да са неутрални?

на 16.11.2022 г. в 22:22, royalpiggy написа:

• Аз съм на 20 земни години;
  • Биологичната ми възраст е изчислена на 32, според теста, който си направих;
  • Философската ми възраст е над 600 години;

Аз съм умен, мъдър и напреднал човек - затова мога да виждам и осмислям неща, които ти не можеш. Все още не си достатъчно израснал философски, но един ден, ако живееш достатъчно дълго, ще станеш достатъчно израснал. Докато дойде този ден, ще ти останеш дребен русофоб, но един ден ще настъпи промяна. Всичко с времето си... 

Какво специалисти по BIOS, връзване към комшийския интернет и клане на прасе в апартамент загуби форума...

на 17.11.2022 г. в 12:35, Banesc написа:

след като 86та  цру взриви чернобил

преди 5 часа, kosyo написа:

Какво специалисти по BIOS,

ситуацията в българия е като в украйна при чернобил

неквалифициран персонал с фалшиви дипломи

за тва ни затвориха   ядрените реактори

световната банка  и кукловодите не искат нов  чернобил  в българия заради корупция и  калинки и фалшиви дипломи 

на 22.11.2023 г. в 14:13, attj написа:

Не, унищожава я.  Завинаги. Ще е за броени месеци, както каза Доналд Тръмп.   Вероятно ще е още при Байдън като президент на САЩ.  Тръмп би се върнал в Белия дом чак през януари 2025 година.  Не гледай Евроатлантиците какво говорят.

Може ли вече да надникна какво говорят евроатлантиците? Все пак минаха 2 години вместо броени месеци и дори няколко месеца от Тръмп като президент?

на 12.11.2025 г. в 13:36, Реджеп Иведик написа:

Туй какъв бисер е остри Реджепе? Руската армия е трябвало да напише вместо Русия, за по-голяма точност, но като цяло написаното е било вярно.

преди 10 часа, kosyo написа:

Може ли вече да надникна какво говорят евроатлантиците? Все пак минаха 2 години вместо броени месеци и дори няколко месеца от Тръмп като президент?

Русия щяла да нападне Европа.   Те са като Тагаренко - не са в ред с главите.

преди 3 минути, attj написа:

Русия щяла да нападне Европа.   Те са като Тагаренко - не са в ред с главите.

За да се правят злоупотреби и угажда на определени хора и фирми се плаши народа, че Русия ще нападне Европа. Много са си наред с главите тия дето манипулират хората. 

преди 29 минути, Мечо Хубавеца написа:

За да се правят злоупотреби и угажда на определени хора и фирми се плаши народа, че Русия ще нападне Европа. Много са си наред с главите тия дето манипулират хората. 

Тогава манипулираните не са в ред с главите.  Няма междинен вариант.

преди 7 минути, attj написа:

Тогава манипулираните не са в ред с главите.  Няма междинен вариант.

Има го и това, но не забравяй, че са подложени на силна манипулация. Отделно в някои от тях има както омраза, така и страх от Русия. Такива хора лесно могат да бъдат излъгани. Другата крайност е обич, вяра и признателност към Русия, която също е глупост. Не разбират, че България трябва да си гледа интереса, а на да обича или да мрази определена страна. 

преди 11 часа, alvion2 написа:
На територията на предприятието „Алабуга“, там, където се сглобяват  дронове „Шахед“, внезапно се запали склад за акумулаторни батерии.
https://x.com/novayagazeta_eu/status/1994480332373115389

това значи че Украйна все още може да управлява дроновете дистанционно. Коета става чрез сателитна информация. Която идва от ....  Чета специалисти разни по въпроса, че "Русия не разполага с технически възможности за дистанционно управление в реално време на обекти зад хоризонта! " Аз не мога да коментирам, само цитирам от мъжки форум. Но предвид как бомбят жилищни квартали често, предполагам не е от толкова кръвожадност, а от липса на точност.
 Ако Русия нямаше за глава онова нещо, което има. То навярно нямаше от първа сила в Космоса да е на опашката и едвам да се вписва. Нямаше умните глави да ходят да работят в Щатите, и по света, а щяха да сътворяват чудеса в полза на човечеството и на руския човек . Тогава нямаше Украйна да иска да върви никъде навярно. Но светът е такъв какъвто е и е нормален поривът към по-свободното и по-удобното.

Няма друг такъв дебил, като тоя.:laughing5:

на 4.11.2024 г. в 19:55, maxthon написа:

Е и аз чакам някой да покаже кореец.... Не знам какво трябва да се получи, но корейци няма.

Да приключим тематя веднъж за винаги със северно-корейците вув войната с Украйна. Няма , никога не е имало и няма да има , а другаря Poo-tin, Герасимов , другаря Ким и един куп други медии и хора лъжат. Но бъдито е винаги прав и винаги на барикадата ;)

на 7.11.2024 г. в 15:26, glen написа:

ОБАМА ИЗБЯГА ОТ СЪЕДИНЕНИТЕ ЩАТИ КЪСНО СНОЩИ.

Барак, и неговата „съпруга“ Мишел са избягали от Съединените щати снощи около 22:00 ч. източно американско време.Обама притежава дом в  Дубай и че тази държава НЯМА договор за екстрадиране със Съединените щати.

Осветление в социалните медии за това:

Когато ти избяга домашния любимвц , всичко ги напомня за него..

преди 1 минута, The Lone Star написа:

Банките няма да оставят така нещата. Тези загубени пари ще ги компенсират с увеличени тарифи така че хората не печелят нищо от това.

Не съм пробвал да обменям евро сега, защото ще го направя догодина по някое време. 

Е не.. това си е бисер отвсякъде... 

:lol6:

• 2 седмици по-късно...
преди 3 часа, attj написа:

Властите в Киев предпочетоха да започнат широкомащабни бойни действия, да започнат война. Ние се опитваме да я спрем от самото начало.

Това заяви руският президент Владимир Путин по време на заседание с военното ръководство.

...

преди 2 часа, lebel написа:

Гражданската война започва с решението на режима в Киев за военна операция АТО в източна Украйна.   Истините няма как да са бисери.  Повечето хора са съгласни с Путин.    Къде спаха гарантите Берлин и Париж?  

преди 7 часа, attj написа:

Гражданската война започва с решението на режима в Киев за военна операция АТО в източна Украйна.   Истините няма как да са бисери.  Повечето хора са съгласни с Путин.    Къде спаха гарантите Берлин и Париж?  

Слушам/чета те, приятелю. Имаш възможността да изразиш чувствата си, без да те прекъсвам или осъждам. Имаш моята подкрепа.
Няма да споря и да се опитвам да те убеждавам, че не чувстваш и мислиш това, което чувстваш и мислиш.
Дишай бавно, братле. Бавното, равномерно дишане може да помогне за намаляване на тревожността. 
Избягвай силни шумове, ярки светлини или телевизия. Осигури си тихо и спокойно място за почивка... Така предполагам е по-добре...

Макар че... като неспециалист бих казал...

Повечето хора в света не се интересуват от мнения в НАТО.   Мненията им са отдавна множество бисери.    Лондон, Париж , Анкара  щели да изпращат миротворци в Бандеристан?   

на 27.11.2022 г. в 10:49, glen написа:

Това, което е ясно, както винаги, е, че Русия обича Путин, защото той е тях, и Путин обича Русия по същата причина. Просто няма разстояние между двете страни. Наистина, той наистина я погледна в очите и това е подписът на Путин, разказвачът на истината.
Човек трябва да се запита колко късметлия е била Русия, че съдбата е успяла да осигури такъв перфектен руснак за времето си?
Гледах кратко видео от срещата, влизането на Путин и встъпителните му думи и само фактът, че Путин се среща с майки на войници на фронта, мъртви или живи, беше достатъчен, за да привлече вниманието ми.
Възхищението ми от Путин се повиши значително.

Първото нещо, което ми дойде на ум, беше кой президент/държавен глава в Колективния Запад би имал смирението да се срещне с майките на своите войници в открита обстановка и да ги остави да говорят свободно по телевизията за своите притеснения, болка, тревоги?
Никой, само Путин може да го направи.

Горчиво ! @glenможе да целуне булката ;)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.