Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Бисери от форума версия 3

Featured Replies

Цитат

Те питат тука хората Карабойчев не обръща внимание никакво! Не е научен на уважение! И се мисли за велик! Аз така й не разбрах колко пари има и каква власт?

Това пусто чуждо канче, не дава мира на някои.
Как спят тези хора - не знам.

• Отговори 4,1k
  • Прегледи 362,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

Публикувани изображения

на 20.09.2016 г. в 13:09, Реджеп Иведик написа:

Галилей няма как да е твърдял, че земята се върти около слънцето.

Колко пъти да ти повтарям, че като не пишеш, изглеждаш по-умен? 

преди 10 минути, Profruit написа:

Йешу е бил милионер. На 13г с еврейските кервани заминава за Индия и се устройва в Хималайте до 29г. Там става ученик по йога и будизъм, след което се връща обратно в родината си. Стига се до разпятието и наученото от йога го привежда в състояние на самадхи. Неговият ментор в същото време медитирал и чрез вътрешния си взор вижда страшната картина около своя ученик. Решава да помогне и свежда тялото на Исус в безтегловност, като по този начин го телепортира обратно на Хималаите. Тук го извежда от самадхи. Това е отговора на възкресението. Хитлер печели доверието на тибетци. Притежавал е подарък от ламата - тръба, чрез която е участвал в видеоконферентна връзка с Тибет. Охраната на берлинския бункер е била посветена на тибетци, а не на SS! Такива умения поразяват и е нормално да се привеждат като примери, учения, ревизии.

Култ!

Цитат

Само нещо да попитам! 2 кг. захар! т.е в дали разтворени в 20л. вода или 6л. пак се получава разреден или концентриран сироп!? Не е ли все едно или бъркам?!

Цитат

Виждам, че сте голями професори и двамата и твърдите, че сме се били намирали от другата страна на слънцето през зимата :) Айде товагава направете елементарен експериметн и ще се уверите, че говорите пълни глупости. Купете си слънчев часовник и го снимайте в 12 часа на 1 януари и след това в 12 часа на 1 юли. Айде сега да видим как така сянката пада от една и съща страна, след като уж се намираме от другата страна на слънцето?

blf3X36.jpg

преди 2 минути, Ken написа:

blf3X36.jpg

Няма по-подходящо...

Цитат

По твоята логика излиза че аз понеже съм почти 13 години във форума, (къде са твоите 8) трябва да съм написал 100000-тина хиляди.

Неква нова аритметика се е появила.

Поставям изцяло темата тук. С изключение на автора и питането му. Само отговорите, които следват. 

Безжични мишки

преди 9 часа, Yvan Sergeev написа:

игри е препоръчително да се играят на win 7  под 4 гб рам 32 бита и XP  под 2  gb  ram

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 4 минути, ExaFlop написа:

НЯма да ми вадиш от контекста 

Цитат

игри е препоръчително да се играят на win 7  под 4 гб рам 32 бита и XP  под 2  gb  ram .освен ако в изикванията на играта не пише друго.

току-що, Yvan Sergeev написа:

НЯма да ми вадиш от контекста 

и все пак дори и като си довършил изречението то пак си е за тази тема.

хубаво играйте си игри на  win 10 64   на 2 gb ram . вие за перформънст не сте чували.

преди 7 минути, Yvan Sergeev написа:

хубаво играйте си игри на  win 10 64   на 2 gb ram . вие за перформънст не сте чували.

И ти, и ти! :D

Аз всичко си го работя под линукс.

преди 1 час, Yvan Sergeev написа:

вие за перформънст не сте чували.

Определено за перформънст чувам за първи път!

преди 56 минути, killchain написа:

Образувай се тогава :D

За правопис и граматика а и грамотност чувал ли си?

Не бре, Дарлинг... А ти за пунктуация чувал ли си? Нали така като си тръгнал, викам да вляза в твоя ритъм... А в него съм доста добър...

току-що, Blue Ray написа:

Не бре, Дарлинг... А ти за пунктуация чувал ли си? Нали така като си тръгнал, викам да вляза в твоя ритъм... А в него съм доста добър...

Явно не знаеш че ние имаме български термин?! Защо при такъв богат език ползвате чуждици?

Можеше да кажеш препинателни знаци. Ти за моя ритъм само може да си мечтаеш. Назад да тръгна, не можеш ме стигна.

Кой използва "чужди термини", бре колега?!

Думата пунктуация произлиза от латински език, както немалка част от почти всички думи в твоя "богат" език. Призната е за книжовна форма в български език, така че в момента тя принадлежи към него, в тази си форма...

преди 9 часа, Росен Р. Александров написа:

Ти за моя ритъм само може да си мечтаеш. Назад да тръгна, не можеш ме стигна.

Това изречение не заслужава да бъде коментирано, нито да бъде удостоено с каквото и да е внимание... Ако в действителност беше така, едва ли щеше да се "хвалиш", или каквото така правиш в момента, с този "факт"... И понеже не исках да го правя, но ти ме принуди, ти представям кратък анализ и преразглеждане на последните ти няколко поста в тази тема:

преди 9 часа, Росен Р. Александров написа:

Явно не знаеш, (Преди употребения в този случай съюз, освен ако случая не е специален, следва да има знак запетая ",") че ние имаме български термин?! Защо при такъв богат език ползвате чуждици (Неуместна употреба на думата в този случай, не съм сигурен дали си я измислил, решавайки да изглеждаш "по-грамотен", или не знаеш какво точно означава и представлява тя)?

Можеше да кажеш препинателни знаци. Ти за моя ритъм само може да си мечтаеш. Назад да тръгна, не можеш ме стигна. (Също неуместна употреба на думата... Освен ако не си искал и в двата случая да използваш диалект, като покажеш колко грамотен си, та дори вече владееш диалектизми... Не се получи особено... )

преди 10 часа, Росен Р. Александров написа:

За правопис и граматика, (Не мисля, че тук е възможен коментар...) а и грамотност чувал ли си?

преди 15 часа, Росен Р. Александров написа:

и (Изреченията в български език, започват с главна буква... И това правило, далеч не важи само и единствено за него...) все пак, (Начало на следващо подчинено изречение, в състава на сложното, а и поради друга причина... Оставям ти за домашна работа да разбереш коя ли е тя...)  дори и като си довършил изречението, (Край на подчиненото изречение... Тези неща с теб, определено ще трябва да ги тренираме... ) то пак си е за тази тема.

Не го правя с цел подиграване на някого, нито с желанието да покажа на определен тип същества, на какво точно ниво се намират, в дадената област, тъй като ми е пределно ясно, че осъзнаването на този факт е прекалено труден за тях... Просто претендираш за високо ниво на твоята грамотност (предполагам на български език, но може и да не съм те разбрал правилно), но всъщност трудно би могъл да подкрепиш с нещо тези претенции... Под подкрепа, далеч нямам предвид снимки на дипломи или самопризнания от сорта на "Завърших онзи курс"; "Ходих в онази гимназия" и подобни... За аргумент ще призная практическо доказателство, за с грамотността, която сам претендираш, че имаш... Идеята не е просто да си пишем колко се грамотни и какво сме завършили, а съвсем друга... За да бъде отстранен проблема, очевидно е необходимо първо неговото съществуване да бъде признато... След което, може да започнеш процедурата по неговото отстраняване... Разбира се, друг въпрос е дали въобще това за теб ще е проблем... Тези случаи вече са ми любими...

три букви - четири грешки. Цял ден го гледам и ме сърбят ръцете да го коригирам.

на ‎4‎.‎10‎.‎2016‎ г. в 17:42, killchain написа:

Образувай се тогава :D

Ша зема да съ образувам пу дупирателнътъ.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.