Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Изчадието на пропагандната машина в България по случай Освобождението

Featured Replies

Защото ги нямаш.

Недостоен си, знаеш ли?

Малко кофти се е получило и наистина се разбира наобратно, балканджи Йово е този който не дава Яна, а не който посяга да я вземе(в случая не османците, а американците) Обаче днешната Яна, сама се дава, или пък продава, в зависимост от изгодата. Въобще не чака от баща си да я сватосва. Пък и тия днешните бащи, често сами правят или участват в сделката.  Та просто откроявам разликата и тук по-подробно, ега разбереш.

• Отговори 836
  • Прегледи 61,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Дъра-бъра и ала-бала. Опорните точки издишат пред обективната истина за мненията на Възрожденските ни дейци.

Единствената интрига е от глупост или служебно се отричат очевидни неща.

Да, "Дъра-бъра и ала-бала.", са най-сериозната ти аргументация до момента.

Бе май опитах и с по-сериозни аргументи, но съм хем стар, хем зает да се занимавам с глупости по форумите.

Щом Ви в помага в живота Вашата вяра, няма нужда да я променяте.

Бе май опитах и с по-сериозни аргументи, но съм хем стар, хем зает да се занимавам с глупости по форумите.

Най ми харесва писмото на Левски до Каравелов и Ботев.

За чепките  :)  :)  :)

Най ми харесва писмото на Левски до Каравелов и Ботев.

За чепките  :)  :)  :)

Кое? Онова, което  го "откриват" вкарвайки го през 2008г в Бъзилийкс ли, Фейсфък и където още могат и използуват в предизборната кампания за президентските избори през 2011г. Онази фалшификация, фабрикувана да бъде удобна опорна точка за нападки към Русия, щото и Апостола "бил писал": "Тоз който ни освободи той ще да ни и пороби"? Онази фалшификация ползувана свободно от бандата тролове русофоби?!

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

За чепките

Зачепка ли те? Изкашляй се свободно. Не ми се рови назад из темата, ако въобще тук е публикуван линк или цитат. Обаче, като едното нищо би могло да се окаже, писано от същите шмекери.

Зачепка ли те? Изкашляй се свободно. Не ми се рови назад из темата, ако въобще тук е публикуван линк или цитат. Обаче, като едното нищо би могло да се окаже, писано от същите шмекери.

Не, писано е от Васил Иванов Кунчев Левски. Съществува такъв исторически документ.

Ало, жалки платени агентчета, не разбрахте ли, че няма начин да ни промените мнението за българската история, турското робство и Васил Левски? Че не вярваме на фалшификации?

Ало, жалки платени агентчета, не разбрахте ли, че няма начин да ни промените мнението за българската история, турското робство и Васил Левски? Че не вярваме на фалшификации?

Че аз не съм забелязал да вярвате на нещо друго, освен на фалшификациите на руските мекерета Златарски и Пантев.

Ще помоля непросветените да не натискат бутона, това не са колеги от форума, а са ОНЕЗИ Златарски и Пантев.

Редактирано от Реджеп Иведик (преглед на промените)

Хапчетата пи ли си? Май имаш нужда от среща с психиатър!  Какви Златаров и Пантев? :whist:

как ще го наричаме тоя ден няма значение дали освобождение или окупация,това няма да остане в историята,а завръщането на нашата родина в картите на света и в историята като държава!това което правят нашите политици от някаква лоялност към други поробители се казва забравяне и неблагодарност!

тука ще слжа един цитат,който ми хареса -

Забравяне, че между държавна политика и народна воля има огромна морална разлика, дори когато посоките на двете съвпадат. Дори когато лошият император е искал да ни освободи, за да ни пороби, обикновеният руски селянин е проливал кръвта си за една Идея. Идеята, че християнската кръв, която се пролива някъде далеч от него, е същата като неговата. Идеята, че там някъде безнаказано изнасилват жени, убиват деца в майчина утроба, смъкват и кожата от гърба на сиромаха. Обикновеният руски, румънски, фински и пр. селянин е дошъл тук, защото не е търпял неправдата. Той не е дошъл тук, за да ни вземе нещо. Нека не забравяме, че тази цена (изчислена по-долу в злато) е и цената на пролятата руска, финска, румънска кръв върху българската земя. Нека не забравяме, че най-долнопробното качество е неблагодарността. Независимо дали ще наричаме 3-ти март «Освобождение» или «Окупация». Неблагодарността е качество, което смъква човека в света на бесовете.

как ще го наричаме тоя ден няма значение дали освобождение или окупация,това няма да остане в историята,а завръщането на нашата родина в картите на света и в историята като държава!това което правят нашите политици от някаква лоялност към други поробители се казва забравяне и неблагодарност!

тука ще слжа един цитат,който ми хареса -

Забравяне, че между държавна политика и народна воля има огромна морална разлика, дори когато посоките на двете съвпадат. Дори когато лошият император е искал да ни освободи, за да ни пороби, обикновеният руски селянин е проливал кръвта си за една Идея. Идеята, че християнската кръв, която се пролива някъде далеч от него, е същата като неговата. Идеята, че там някъде безнаказано изнасилват жени, убиват деца в майчина утроба, смъкват и кожата от гърба на сиромаха. Обикновеният руски, румънски, фински и пр. селянин е дошъл тук, защото не е търпял неправдата. Той не е дошъл тук, за да ни вземе нещо. Нека не забравяме, че тази цена (изчислена по-долу в злато) е и цената на пролятата руска, финска, румънска кръв върху българската земя. Нека не забравяме, че най-долнопробното качество е неблагодарността. Независимо дали ще наричаме 3-ти март «Освобождение» или «Окупация». Неблагодарността е качество, което смъква човека в света на бесовете.

Силно съмнителна, а за мен - направо недостоверна е катинката как селяните от изброените държави са дошли да изправят несправедливост. Ако имаш исторически доказателства, приведи ги.

Руската армия дава ок. 22хил. убити по време на кампанията.

Приблизително толкова са българските жертви по време на ВСВ. Не съм забелязал никой в Русия да изпитва признателност към тези наши жертви.

Редактирано от Blago72 (преглед на промените)

Ако имаш исторически доказателства, приведи ги.

докато ги напиша,ти дай твойте доказателства за противното,понеже пишеш много бързо докато напиша два реда ти по пет пишеш! :)

докато ги напиша,ти дай твойте доказателства за противното,понеже пишеш много бързо докато напиша два реда ти по пет пишеш! :)

Който прави твърдение, следва да го докаже.

Основание за моето съмнение е начинът за набиране на войници в армията по онова време. Отбележи, не говориш за офицерите, а за селяните! Неграмотните селяни, които надали са знаели какво и къде е това, България.

Силно съмнителна, а за мен - направо недостоверна е катинката как селяните от изброените държави са дошли да изправят несправедливост. Ако имаш исторически доказателства, приведи ги.

Руската армия дава ок. 22хил. убити по време на кампанията.

Приблизително толкова са българските жертви по време на ВСВ. Не съм забелязал никой в Русия да изпитва признателност към тези наши жертви.

22 хиляди- дръжки- около 200000 са.  По-голяма част от руските войски са съставени от доброволци и не са редовна армия.

Редактирано от vasilevsa (преглед на промените)

22 хиляди- дръжки- около 200000 са. По-голяма част от руските войски са съставени от доброволци и не са редовна армия.

Моля, източник. И по двете теми - брой жертви, доброволци в Руската армия

Който прави твърдение, следва да го докаже.ти как ще го докажеш?

ОК, не мога. Чували са - от новините, пресата, гзбук, радиото.

Чакам твоето доказателство :)

Редактирано от Blago72 (преглед на промените)

Абсолютно точно казано.

То затова се обезсмисля  участие в темата.. който си е наумил да вЕрва на лъжи, никой и нищо не може да промени това.

Земята е плоска и това е.

:)

Да, разбрах вече... Земята е плоска. Добре.

А иначе показателно е че сигурно се срамувате от историята си , и не четете възрожденците.

Нямам друго обяснение на вашата слепота и наивно упорство да вярвате на лъжи.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Значи е в пъти по-кадърен, от историк завършил във Фашингтон.

много кадърно е фалшифицирал българската история

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.