Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Изчадието на пропагандната машина в България по случай Освобождението

Featured Replies

Аз, за разлика от вас, се опитвам да бъда коректна, когато изказвам мненията си по подобни въпроси и когато се базират на пристрасия - специално да го отбелязвам. Да.

Мнението ми за метежите на сепаратисти също изразих ясно. Имала съм сили да кажа, че според мен арменците сами са предизвикали Геноцида /до голяма степен/. Но самият Геноцид като такъв е факт, а отричането му е твое пристрасие, за което ти нямаш силата да признаеш, че е чисто емоционално.

Вчера писахме за това... Ако турците в България поискат автономия как би трябвало да реагира държавата ни. Е, получих поучителен поцденителен отговор какво би трябвало да направи държавата като такава, за да не се стига до там. Сякаш аз не знам как стоят нещата по принцип...

Само дето аз говоря за реалността, а тя в повечето случаи няма общо с написаното на книга - нали. Как ще коментираш битката за новините на майчин език?! Как ще коментираш предизборната пропаганда на Лютви Местан на турски език?! И още доста такива примери мога да ти дам.

Какво ще отговориш?! Може би, че не е същото. Естествено. И след третия ред ще започнеш да ме убеждаваш колко съм тъпа и колко нямам място в темите ви.

Така е. Не се научих да си мълча и само да чета и да ви се кефя на самочувствието.

• Отговори 836
  • Прегледи 63,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

...ко турците в България поискат автономия как би трябвало да реагира държавата ни...

Турците в България нямат право да искат автономия. Те първо си имат държава, а второ - те са преселници. Когато ние сме живели по тези земи, никой не е и чувал за тях въобще. Не можеш да дойдеш на гости и да имаш претенции.

Новини на майчин език по национална телевизия не може да има. Тук се говори 1 официален език. Поставя се равен стандарт за всички етноси и религии в България. Не може някой да изисква по-специални привилегии и права спрямо останалите. Днес се случва, че определени малцинства имат привилегии, много по-големи отколкото етнически мажорната част от населението в България - това все още са българите. Нямам нищо против малцинствата, стига да не изискват прекалено големи права и привилегии за сметка на останалите, да се съобразяват с Конституцията, реда и законността.

И винаги съм си мислил, че ДПС е противоконституционна партия. Партия на етническа основа, която съществува и вирее на страх, омраза, манипулации, пропаганда.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Е точно тези отговори имах предвид/предугадих, когато зададох въпроса си в пост № 90 вчера... За това и казвам, че реалността няма нищо общо с това, което принципно знаем, че трябва да направи една държава, за да осигури етническия мир в пределите си.

И ако я няма дипломацията и баланса в 21 век - етническият мир ще е до там.

Редактирано от Merryl (преглед на промените)

Е точно тези отговори имах предвид/предугадих, когато зададох въпроса си в пост № 90 вчера... За това и казвам, че реалността няма нищо общо с това, което принципно знаем, че трябва да направи една държава, за да осигури етническия мир в пределите си. И ако я няма дипломацията и баланса в 21 век - етническият мир ще е до там.

Няма какво да предугаждаш, това са отговорите. България я има от година 681 и тогава никой не е чувал за турци в Родопите, нито е имало турци в Родопите. Нека си живеят мирно, тихо и спокойно. Обаче нямат никакъв исторически аргумент за да обявяват автономия. Автономията в Косово също е дирижирана от албанци, които си имат държава всъщност. Косовската автономия/независимост не я признавам лично аз.

Никакви новини няма да има, в България официалният език е български. Говоря за национални, субсидирани от държавата медии. На частните не им се бъркам. Когато си в Рим, ще се държиш като римляните. Все едно аз утре да се преместя в Германия и да искам по тяхната национална телевизия блок/новини на български език. В Швейцария са много по-радикални спрямо мюсюлманите, ние тук дори сме доста толерантни.

Никаква дипломация не може да има с пропаганда на чужди езици, при условие че агитацията на друг, освен Български е забранена. Направо трябва да се стига до съд и затвор. Няма и място за съществуване етническа партия, защото такава играе дискриминационна роля.

На който пришълец не му харесва тук, спокойно може да се върне там, от където е дошъл. Който има намерение да спазва законността и светският статут на държавата - да заповяда. Не искам от него нищо особено. Може да говори и да мисли каквото си иска. Не съм искал от него да сложи клоунски нос или да се покланя, като покрай него премине българин. "Со кротце, со благо и со малко кютек."

За пример ще дам сирийците. Те не ми пречат. Избягали са от войната. Дошли са тук. Тези от тях, които не правят проблеми да си живеят. Ето, те се интегрират. Почват да работят тук. Учат български. Искат и пращат децата си на училище. За разлика от много расисти в България, аз нямам проблем. Интегрират се, спазват законите - да си живеят.

Само да вметна, че ако българските мюсюлмани се мислят за турци и решат да си направят автономия (не поискат), ще стане кърваво. Ще е все едно да развеят червен плащ пред бик.  Нека го направят, без друго назрява голяма война и както Русия ще унищожи САЩ, ще се обърне и срещу тези хубостници, щото руснаците няма да позволят Турция да се изгаври с паметта а техните  загинали за свободата на България войници. Едно обявяване на автономия -  Истанбул ще стане на пепелище. Тъй че някои да внимават много. Не е като Путин да не знае какъв е Ердоган, в един момент ще му подложи крак...... :rolleyes:  Е, Ердоганчо сам ще си е виновен......... Коййто си мисли, че може да се гаври с българите и руснаците, просто не е видял.

Само направете това за автономията - после губите европейската част на Турция. Така ще ни причернее от гняв, че с съдействието на Русия взимаме тази територия, гоним населението и взривяваме моста на Дарданелите и тия, дето свързат Истанбул. И......... сбогом, адиос, нищо сухопътно няма да ни свързва с бившия поробител и си спестяваме нови главоболия. ;)

Е, още ли искате автономия?

Ами добре. Ти беше твърдо убеден, че нямало как. Аз на принципа, каквото повикало, такова се обадило, ти казвам твърдо убедено, че има как.

Кой на кого дължи обяснение ?

Благодаря, нямам повече въпроси по тази материя към теб.

...По тази причина и напуснах дискусията, особено след като получих и унизителна за интелекта ми лекция за това какво трябва да направи държавата, за да не се стига изначално до желание за автономия. Какво мога да отговоря на това, като знам, че принципно мнението е бетон?!...

Явно съм те обидил неволно... Извинявай!

Викаш девишермето е било винаги насилствено, сериозно , чувал съм и аз легендите за как беше, че земали сучещи дечица от майчините гърди, а горките майки си скубели косие от мъка, и цели села обезлюдявали нали така ....

Само дето не един историк е казал, абе вие какво си мислите, че одринските казарми са били детски градини ли .... Викаш страдали са от социално и верско неравенство, дааам, така са ги клали че цели 5 века не са успели да ги доизколят ( на верска основа разбира се , гадовете ) , а напротив, размножили са се и са се увеличили.... а при техните царе социалното равеснтво е било толкова голямо, че дори сегашните демохратии пасти да ядат....да не говорим за сегашното социално равноправие в Бг.. и така нататък, дори за икономическите рестрикции.... явно много данъци са плащали, ей така, без нищо, просто от омраза към тях и за да ги подтискат ...

А метежи не метежи, внасяне на някаква про политика, я да помисля, значи викаш без тях е нямало да има никакви за про нещо си, и внасяне от другаде... браво ... гениална мисъл....много готина признавам... То тогава давай да обвиним за всички преврати и метежи русите само .... както и сега, кой виновен, руснаците ....

Васалитет в по-големи граници би бил по добре все пак нали , както и на три морета граници .. мдаам, то само с искане да ставаше...и все другия да е виновен че не е дал това, я руснаци, я германци, я турци..сякаш са длъжни ....

За етимологията на думите особено и на славянските, съм готов да споря с теб преспокойно, айде не изпадай до там че видите ли той турчина ще ме учи на думички, да, ще те уча и дори ще те замерям с тях преспокойно..... Та твоето виждане за раб може да си го запазиш, защото не така е интерпретирано робството в историята , а слугуването е бамбашка ( може да провериш етимологията и на тази дума ) .... по твоята логика българския народ винаги е бил раб, независимо на кого, на свои, на чужди ....

Та такива неща дарки....

Ти гледам, си го ударил на емоции нещо?! Кат ти мине, пак ще продължим...

Аз защитавам историята от видоизменяне. 

А кой ще защити правата на човека от теб. Вече двама човека влязоха, провокирани от заглавието, което си поставил, именно с тази цел, да защитят свободата на мисълта.

Колегата писа по горе за криминализирането на съмнението в холокоста. Може би заради вчерашното честване.

Обясних ти, че Ахмадинеджад победи великите сили. Принудени бяха да признаят, че нарушават правата на човека и да реабилитират всички осъдени, като ги овъзмездят за материални и морални щети нанесени за нарушаването на правата им.

Нямате право да забранявате на хората да мислят  !!!

Защитавал бил историята. Те и САЩ и Израел се опитваха като теб да я защитават и накараха правителствата на повечето европейски държави да потъпчат грубо правото на свобода на мисълта по отношение на историческата истина.

И след победата на президента Ахмадинеджад, европейските държави с изключение на Германия и Швейцария, признаха грешките си, промениха законодателствата си и реабилитираха всички осъдени. Не съм чел скоро материали по темата за историческата истина, и може вече и Германия и Швейцария да са си посипали главите с пепел за това грубо нарушение на човешките права.

За щастие българските правителства не се подведоха и не въведоха в България закони за нарушаване на свободата на мисълта по отношение на историческата истина, въпреки грубия натиск на Израел и САЩ.

Ето че и нашите политици са направили поне едно хубаво нещо.

Редактирано от Реджеп Иведик (преглед на промените)

С изключение на едно-две неща, като това за преекспонирането на баташкото клание и за арменския геноцид, голяма забава тази тема (на два-три пъти много се хилих). Само няма да ядосвате Анчето, че като нищо ще организира един кръстоносен поход към Цариград... Всъщност много полезна тема и постовете всъщност са по темата. Много показателно. Тъжна работа (де тъжно, де страшно...), но полезно...

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

Турците в България нямат право да искат автономия. Те първо си имат държава, а второ - те са преселници. Когато ние сме живели по тези земи, никой не е и чувал за тях въобще. Не можеш да дойдеш на гости и да имаш претенции.

Новини на майчин език по национална телевизия не може да има. Тук се говори 1 официален език. Поставя се равен стандарт за всички етноси и религии в България. Не може някой да изисква по-специални привилегии и права спрямо останалите. Днес се случва, че определени малцинства имат привилегии, много по-големи отколкото етнически мажорната част от населението в България - това все още са българите. Нямам нищо против малцинствата, стига да не изискват прекалено големи права и привилегии за сметка на останалите, да се съобразяват с Конституцията, реда и законността.

И винаги съм си мислил, че ДПС е противоконституционна партия. Партия на етническа основа, която съществува и вирее на страх, омраза, манипулации, пропаганда.

Мхм... Още вчера съм познала какво ще последва... :) За това казах, че е уместно да напусна дискусията, защото тук идва момента на следващото зацикляне и повтаряне, повтаряне... 

Хайде да не навлизаме в подробности, че всички лежерници /и тези дето са те лайкнали/, ще запеят песента за етническата партия и ще се омаже положението като си стъпим в реалността...

Друг е въпроса, че почти всички, правещи се на много лежерни и неформални тук, са все хора, които скачат като ужилени в теми, в които се разискват конкретни проблеми, искания и нужди на малцинствата… а по една или друга причина аз не искам да се заравям в конкретика и примери. И сам можеш да се разходиш по форума.

Явно съм те обидил неволно... Извинявай!

Не си ме обидил, Дарко. Няма нужда от извинения. Снощи преосмислих начина си на писане в подобни теми. И аз искам да вляза тук и да дам линкове към десетки научни трудове, които съм прочела, освободена от емоции и лични пристрастия, но... понякога има информация, която човек получава емоционално, а не научно.

За това и вчера прецених, че е по-добре да млъкна. Участвала съм в проект за издирване и записване на лични впечатления на хора, преживели Геноцида. Не мога да дам линкове към прочетени умнотии и за да преборя нечие мнение, трябва да се позова на имената и адресите на живи хора или наследниците им, а аз това не искам да правя.

Няма как без емоция да обясня какво означава баба на 80 да ти разказва как са били девет сестри, шест от които са загинали по пътя на бягството от турчина, а с останалите две така и не са се намерили 30 години. Случайно са се срещнали децата им на екскурзия и... такива ми ти работи. Емоционални...

п.п. Не напразно си един от няколкото човека, които ме респектират със знанията си... защото са преминали през теб и са осмислени, а не само линквани като латерна... За това те ценя най-високо във форума, без да се срамувам да го кажа на глас.

Ти гледам, си го ударил на емоции нещо?! Кат ти мине, пак ще продължим...

Това ми хареса... Ударил го е на емоции, а все е с един уклон, че емоцията е компенсация на липса на знание. :)

Редактирано от Merryl (преглед на промените)

С изключение на едно-две неща, като това за преекспонирането на баташкото клание и за арменския геноцид, голяма забава тази тема (на два-три пъти много се хилих). Само няма да ядосвате Анчето, че като нищо ще организира един кръстоносен поход към Цариград... Всъщност много полезна тема и постовете всъщност са по темата. Много показателно. Тъжна работа (де тъжно, де страшно...), но полезно...

Свободата плаши. Но пък е сладка. 

Свободата на мисълта е част от свободата. 

Редактирано от Реджеп Иведик (преглед на промените)

Отрекохте робството, отрекохте Геноцида, отрекохте данъците, отрекохте безчинствата... Не, че приведохте някакви аргументи, защото и вие базирате изводите си единствено на собствената си логика... Но пък това никога не ви е пречело /както и сега/ да сте екстремно неуважителни, арогантни и подценяващи останалите в темите от раздела.

Ама не смеят да отрекат и Холокоста, щото МОСАД ще си пратят наемните убийци и от Благо, ще остане само горчиво, а от Реджеп не знам какво ще остане.

Свободата плаши. Но пък е сладка. 

Свободата на мисълта е част от свободата. 

Не знам свобода ли е, слободия или най-обикновена дивотия, примесена с някаква префърцунена псевдо арт-отегченост, стимулираща словоблудстване...

Иначе по темата: наистина ли ви пука какво мислят другите? Като, тоя де се спомена Зазкин ли, Волгин ли беше? Тоя па е най-големия слововлюбен в себе си неумен... Виж, когато Президентът почне да говори дивотии не е на добре. Ма пък той и тоя такова слабовато мекере излезе, че от неговите уста нищо не ме учудва да чуя. Странно е все пак, че не Кукловодът му ги сложи в устата... Пък кой знае. Пропаганда няма тука. Слагачество и евтин популизъм за 12-годишни, които са пропуснали часовете по история по-скоро...

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

Нямате право да забранявате на хората да мислят  !!!

Свобода на мисленето има, свобода за нагла промяна на историческата истина няма.

Мхм... Още вчера съм познала какво ще последва... :) За това казах, че е уместно да напусна дискусията, защото тук идва момента на следващото зацикляне и повтаряне, повтаряне...

Ако зависеше от мен, щеше да стане точно така, както съм го написал. Включително мерки в малцинствените райони всички деца да бъдат задължително обхванати в българската образователна институция, с изключително говорене на български език. Една немалка част от малцинствата не иска от безхаберие, с последващо не можене да говори на български език и да пише на български език. Познавам хора от етническите малцинства, с които е много трудно да се разговаря, защото много трудно разбират какво им говоря. Аз още по-трудно разбирам какво ми отговарят, защото това е много далече от българският. Как тези хора да се интегрират, та да могат да се възползват от равните им предоставени права и да не може разни измети като ДПС да се възползват от ситуацията, че тези малцинствени групи по една или друга причина стоят изолирани?

Ама не смеят да отрекат и Холокоста

Сигурно обаче е било егати кефа да измират хората в газовите камери. Само в кавички го пиша. Всъщност е ужасно. Обаче да се набърква това в законодателства и т.н...

Свобода на мисленето има, свобода за нагла промяна на историческата истина няма.

Само че историята е наука, а не религия

1. Историческата истина подлежи на изследване.

2. Не е възможно, да се прави изследване, без допускане на противното.

Справка. Хартата за правата на човека на ООН.

Ами че те искат да въведат задължително гласуване като в Гърция, обаче връзват посещението на учебно заведение само с получаването на социални помощи, което посещение може спокойно да е само "на хартия" удостоверено. Едва ли имат начин и свободна бройка контрольори или инспектори, които  да седят във всички основни училища и да следят дали ромчетата идват и дали ако идват учат нещо, а не само да си играят в училищните дворове.

Само че историята е наука, а не религия

1. Историческата истина подлежи на изследване.

2. Не е възможно, да се прави изследване, без допускане на противното.

Тази истина вече е доказана, изследвана и документирана. Имаме историци и сме имали историци. Въпросът е бил поставян десетилетия наред. С еднакъв отговор и единодушно. А сега някой е решил да видоизменя истината както му е удобно.

Когато ти видя научната степен, познанията, доказателствата - също толкова писмени, колкото ги изискваш, ако щеш да направиш анализи на кости на хора, живеещи под робството, да докажеш тип наранявания от оръжия и т.н - ОК.

В противен случай това си е чисто словоблудство и гавра с жертвите на робството. Нещо, което според мен е предателство.

В момента за мен ти си никой, който говори нищо. Интернет субект, без лице, име, фамилия, адрес, изследвания, научни степени, които могат да застанат зад това, което твърдят. Лесно е да твърдиш каквито си искаш безумия, когато знаеш, че няма кой да ти държи сметка, няма как някой да те съди и винаги можеш да си смениш "никнейма".

Пред фактите и истината - и боговете мълчат. Свободни интерпретации на който както му скимне - вятър работа. Твърдения, които са без солидни доказателства, но достатъчно нагли с изказвания от типа колко добре сме живели под турско робство и какъв царски живот е било, как еничари и българи са пирували и яли балкава на една маса - не, мерси. Квалифицирам ги като предателство и антибългарска пропаганда. С паметта на загиналите никой не може да се гаври.

Тази истина вече е доказана, изследвана и документирана. Имаме историци и сме имали историци. Въпросът е бил поставян десетилетия наред. С еднакъв отговор и единодушно. 

1. И холокоста е доказан изследван и документиран. Освен това събитията са 10 (десет) пъти по близо във времето.

2. Колкото историка имаме, толкова мнения имаме. 

3. "Единодушие" имаше само в периода на Руското робство, в периода от 09.09.1944 до 10.11.1989.

Никой по време на демокрация, няма да ти разреши да забраниш на хората да се съмняват в научната истина. 

Защото това е определението за научна истина. Истина която постоянно подлежи на доказване и опровергаване. 

В темите за религии не веднъж сме ти го обяснявали това нещо. Не ни послуша и сега измисляш нова логика.

Никой по време на демокрация, няма да ти разреши да забраниш на хората да се съмняват в научната истина.

Какво си обяснявал ти? Недей плямпа, ами дай подкрепящи изследвания, анализи на загинали и прочие. И то неоспорими. Демокрацията не е свободия, не просто да плямпаш каквото си поискаш, ами да искаш и всичко да се променя специално заради теб, но без да докажеш нищо. На всеки може да му се плати да твърди нещо, противно на всякаква логика дори.

Съмнявай се колкото искаш, ако искаш и в гравитацията. Ябълките ще продължат да ти падат на главата.

Няма да се подиграваш с паметта на загиналите. Значи едни събития да се случили, а други не.

Пак те питам - БЪЛГАРИТЕ И ЕНИЧАРИТЕ са яли баклава и са пирували на една маса ли? Отговаряй. Българи са били посичани на произвол, т.нар робство се е държало на насилие и постоянен тормоз. Докажи, че нито един българин не е загинал. Докажи, че деца на по 10години не са се взимали и отнемали, да им се промиват мозъците. Докажи че дискриминация е нямало. Много работиш имаш да докажеш, аз чакам. Не просто да плямпаш.

Докато не го докажеш, децата ще бъдат учени, че е имало робство с насилие, както е и имало. И няма истината да се видоизменя и да се подиграваме с паметта на жертвите, защото трябва да лижем нечии задни части.

Писах нещо - трябва да се отстоява позиция и интереси. А не всичко да се видоизменя според ситуацията, фурнаджийски лопати никой не обича.

всичко това е одавна минало!отдаваме голямо значение и живееме с умрелите,а някои от тях не са умрели за това което е в момента! мислите, които минават през ума ни,  много от тях се занимават с миналото или бъдещето. ние сме или в страх от бъдещето или в размишление върху миналото,но от пребиваване в миналото или в бъдещето, не можеме да живеем в настоящия момент.какво като е имало робство или присъствие,кой народ не е завладяван!по важно,че през това време е имало Възраждане!Възраждане е нужно и сега,защото от мизерия хората станаха обезверени,злобни,болни,няма го нашия дух за който се пише толкова много!отделно държавата върви към фалит,отделно демографската криза бележи връх!миналата год.са се родили най-малко деца,а и всеки гледа кой как да се спасява от тука!по добре е за това да се пише,да има тема-какво трябва да стане,да направиме или да искаме,може ли нещо да промениме,да оцелееме като народ,нация отколкото да се караме за неща,които нямат вече никакво значение!

всичко това е одавна минало!отдаваме голямо значение и живееме с умрелите,а някои от тях не са умрели за това което е в момента! мислите, които минават през ума ни,  много от тях се занимават с миналото или бъдещето. ние сме или в страх от бъдещето или в размишление върху миналото,но от пребиваване в миналото или в бъдещето, не можеме да живеем в настоящия момент.какво като е имало робство или присъствие,кой народ не е завладяван!по важно,че през това време е имало Възраждане!Възраждане е нужно и сега,защото от мизерия хората станаха обезверени,злобни,болни,няма го нашия дух за който се пише толкова много!отделно държавата върви към фалит,отделно демографската криза бележи връх!миналата год.са се родили най-малко деца,а и всеки гледа кой как да се спасява от тука!по добре е за това да се пише,да има тема-какво трябва да стане,да направиме или да искаме,може ли нещо да промениме,да оцелееме като народ,нация отколкото да се караме за неща,които нямат вече никакво значение!

Прав си Глен.

На днешния ден 13.03.1913 година, славните юнаци на генерал Вазов превзели Одрин.

няколко години след тази дата-разочарованието на освободената държава,да се разделят българи от българи-
цитат-

Но какво в същност стана в България, което предизвика очудване в чужденците, загриженост за страната в всички нейни приятели - откритата или мълчалива реакция на нейните граждани и дълбоко разочарование и възмущение в македонските българи, което не е стихнало и в този момент? Къде вървиш, Българио? Забрави ли кръвта на стотиците хиляди свои синове, които загинаха по бойните полета на Македония, Тракия и Добруджа, за да извоюват по-добри дни за поробените българи? Забрави ли вековната си история, за да продължаваш политиката на биене робски чела в конски копитата, която те е довела до вътрешна разпокъсаност, външно обезличаване и която те е изправила пред пропаст? Докога българските войници и българските стражари ще охраняват чуждите интереси в България? До кога ще ставаш съучастница в позорната и антибългарска политика на съседните ти държави?

Известният френски юрист и голям приятел на България -  Жорж Досбон, който написа след световната война най-големия труд в защита на общобългарските интереси “La Bulgarie apres le traite de Neuilly”, в едно писмо до свой приятел пише приблизително следното: “Аз плача за България. В момента, когато даже в Франция се прояви от министри, военни, представители на финансовия свят, духовници и пр. най-голям интерес към македонското освободително движение, в този именно момент от София се прави всичко, за да остане впечатление в света, че македонски въпрос не съществува и че водителите на македонската борба са вулгарни престъпници”

Един виден американец, ръководител на културен американски институт в България, е казал следното: “Аз не познавам пример в историята, когато поробените синове на един народ да са били преследвани с такава жестокост и безразсъдие от свободните си братя само за това, че те са се борили да запазят своя национален произход, както са преследвани днес македонските българи тук”.

Ало, предатели, защо просто не си признаете, че  сте такива? Защо не си признаете, че ви е срам да се наречете българи? Защо не си признаете, че работите за САЩ  и ЕС?  Защо не си признаете, че мразите християнството? Защо не си пизнаете, че за вас парите са най - важното нещо на света? Защо не си признаете, че съжалявате, че не сте е родили в САЩ? За какви ни имате? За стадо прости овце? За неграмотен и прост народ? Не, не сте познали! Българите не сме прости и не сме неграмотни! Неграмотните и простите сте вие! Вие, които се отричате с такава лекота от българския народ и от българската история за пари! Вие, които скачахте срещу държавата и я съборихте заради едните шоколадови яйца!  Вие докарахте народа до просешка тояга! Срам нямате ли?

Драги предатели, 90 - те отдавна си заминаха и то безславно! Пиянството на народа свърши! Не можеш да излъжеш повече бедния българин! Никой нормален човек не вярва на лъжите ви, че не е имало баташко клане, че не е имало робство, че руснаците са агресори и робовладелци! Никой! Русия няма сто бази по целия свят! Русия не съсипа чужди икономики, не пренаписва чуждата история, не избива невинни! 90 - те си отидоха, разберете го! Никой вече не вярва на фалшивата американска илюзия! Моя братовчедка се върна от САЩ, където е живяла няколко години, роди тук второто си дете. Тя е видяла истинското лице на Америка и повече там не би се върнала за нищо на света! Всички виждаме вече истинското лице на Америка -  огромна маса безработни и бездомни хора, спящи по пейки в парковете и под мостовете, ровещи в кофите за боклук,  видяхме, че дискриминацията срещу чернокожите реално никога не е изчезвала,  Америка води само войни и само от това се прехранва,  научхме за ГМО, за кемтрейлсите и ХААРП, за шистовия газ и отровената природа там и по света! Видяхме какво са причинили "Еквадор" на "Шеврон"!

Кого мислите, че ще излъжете тук? И колко мислите, че ще ви повярват? Във века на интернет няма как да манипулирате хората.........Българи мигрирали към Щатите............Да, мигрират тези, които са предатели  и тези, които са наивни. Нормалните хора вече не мечтаят за Америка.

Тук наивници няма да намерите, съжалявам. Разбирам, че скърцате със зъби и нокти от безсилие, че няма да си получите заплатите от НПО - тата, Държавния департамент и американското посолство, но това не е мой проблем. Сами се оправяйте. Сами сте се набъркали в тази каша. Никога няма да изтриете историята. За българите, сега и завинаги 3 март ще е деня на нашето освобождение от турско робство, деня на нашата свобода. Няма да успеете да унизите Левски, Ботев и всички останали герои, умрели за нашата свобода. Няма да успеете да изкарате Путин диктатор. Такова безсилие и яд ви е обхванало, че вече дрънкате врели - некипели, бълнувате простотии. За българите Русия винаги ще е приятел и никога враг. Никога! Така че се откажете! Знам, че имате сигурно да връщате придобивки - пари, коли, апартаменти, защото не сте успели да си изпълните задачите. Но не е мой проблем, нито на целия форум.  Вие сте жалки човечета, без морал, достойнство, уважение и интелигентност. Още си живеете в 90 - те сигурно...........Е, съжалявам, че ще ви разочаровам, но времето вече не е ваше, а наше! Свършиха илюзиите! Свършиха! Пукна се американския балон! Спука се, разбрахте ли!

Можете да опитате в тинейджърските форуми, но се съмнявам там да ви вземат насериозно. Днешните тинейджъри не са като тези от 90 - те! Днешните мислят за музика, филми, любов, секс, домашни любимци, а не за политика.  Трудно ще накарате тинейджърите да се съгласят, че робство не е имало.

Вие сте жалки и смешни с вашата пропаганда. Откакто народа обедня и се оказа излъган,  вече не мечтае за Америка. Фалшивата ви стъкмистика няма нужда да я вадите - тя буди само смях и подигравки.  В момента се унижавате страшно много, отричайки буквално всичко, което сте учили тук. Приличате на фанатици с яростната ви защита на САЩ и всичко американско и еврогейско. Не сте по - различни от фанатиците, които разрушават  историческото и културно наследство на Близкия изток. Не сте по - различни и от нацистите, които се опитаха да пренапишат историята на Германия. Е, не успяха.

Можете да предадете на вашия шеф Тиквуня, че ако пак увеличи тока и посегне на майчинските и пенсиите, този път нищо не ще го спаси от народния гняв. Трудно ще ни излъже, че бил болен или невменяем.

Когато ставаш предател и агент си носиш риска. Риска да загубиш паричките и комфорта, а може би дори живота си. Да сте мислили, ние не сме ви виновни. Интелигентният човек не подценява никога врага си. Вие сте супер елементарни!

Както и да е - границите са отворени, нали точно затова врякахте-  хващайте си багажчето и беж в САЩ. Нали това искахте? И ние искахме, но се осъзнахме, че сме били манипулирани и лъгани. Сега искаме нещо истинско - политик като Путин. Плюйте го, но не ще ни промените мнението за него.

Ако Алгор ми изтрие поста, значи се е припознал в тези редове и го е заболяло от истината. :giggle1:

Аз не съм чул турците в България да са искали такова нещо.

Няма какво да предугаждаш, това са отговорите. България я има от година 681 и тогава никой не е чувал за турци в Родопите, нито е имало турци в Родопите. Нека си живеят мирно, тихо и спокойно. Обаче нямат никакъв исторически аргумент за да обявяват автономия.

Симчо, ти покрай водата изхвърли и бебето бре чоджум.Предлагам да не съгласяваме с твоите исторически напъни, че видиш ли - пак греда.

През 681 е нямало никакви българи в Родопите, няма я и България.Това са земи на Византия.Плюс това прабългарите са били тюркско племе, каквито са и турците.

Затова нека не настояваме за някакви странни исторически аргументи.Та ако се водим по твота логика цяла България ще се окаже исконно гръцка.

Редактирано от badr (преглед на промените)

Никой тук не ти вярва, предател! България е основана 681 година и точка! Няма значение за тогава, Родопите днес са официално българска територия и туй то.

Ти да не си мечтаеш за политиката на Хитлер, който се опита да присъедини насилствено държави към Германия, които никога не са били немски? Като Чехословакия например.

България и Турция нямат нищо общо. Българите идват от Северна Азия, а турците - от пясъчните пустини, прост  и необразован народ, който се е изхранвал с кражби от кервани и насилие. докато българите са били скотовъдци и номади, но не и склонни към насилие.

Точно варварска Турция унищожава християнска Византия. Нещо да кажеш по въпроса? Турците знаят само да горят църкви и манастири и да налагат насилствено исляма. Нищо чудно, че не ги обичаме.

Ало, предатели, защо просто не си признаете, че  сте такива? Защо не си признаете, че ви е срам да се наречете българи? Защо не си признаете, че работите за САЩ  и ЕС?  Защо не си признаете, че мразите християнството? Защо не си пизнаете, че за вас парите са най - важното нещо на света? Защо не си признаете, че съжалявате, че не сте е родили в САЩ? За какви ни имате? За стадо прости овце? За неграмотен и прост народ? Не, не сте познали! Българите не сме прости и не сме неграмотни! Неграмотните и простите сте вие! Вие, които се отричате с такава лекота от българския народ и от българската история за пари! Вие, които скачахте срещу държавата и я съборихте заради едните шоколадови яйца!  Вие докарахте народа до просешка тояга! Срам нямате ли?

Интересно мнение... Проблема е ч аз на първомясто съм Българин, и след това всичко останало.

Не работя нито за САЩ нито за ЕС . Нито съжалявам че съм се родил тук или в САЩ. Не искам да съм се раждал в САЩ, и се гордея че съм се родил тук.

Желанието на човек да живее добре и да си гледа интереса, не смятам че е лошо качество. Това е желанието на всяка една държава.

Дори и на РФ и руснаците.

Едни са го постигнали, други не.

Едни ни доят, други по малко ни доят.

За съжаление, това което прави РФ и предишните управници през столетията, не говори нищо добро за нашите отношения.

Руснаците се отнасят с нас като с кучета - биеш го , експлоатираш го , и после му обясняваш как всъщност, се грижиш за него и го обичаш. /всъщност това е политика на руснаците към всичките си близки и по далечни  съседи /

Само сляп  не би го признал.

За българите Русия винаги ще е приятел и никога враг. Никога! Така че се откажете!

Прочети Захари Стоянов и много други наши исторически личности, необременени със сегашната извратена пропагандна история.

Ще останеш изненадан какво казват за Русия .

Останалите неща от поста ти са верни , но изводите грешни - всичко това е благодарение на развития фалирал социализъм , и нашите любими бивши соц дерибеи, префасонирали се в настоящи "бизнесмени" .

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.