Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Изчадието на пропагандната машина в България по случай Освобождението

Featured Replies

Щеше да съществува, да. Ако за малко излезеш от рамките на това, което си учил(преди години) и допуснеш, че науката търпи развитие, щеше да знаеш, че изследванията на генетичния пул на българите доказват, че като народ сме били по тези места от древни времена. Щеше да знаеш, че като генетика сме по-близо до англо-саксонците, отколкото до руснаците(например) или турците...

... което не обезсмисля идването на Аспаруховата конница и създаването на нова държава тук-земя на Византийската империя.

Кое в поста Уайти толкова те възмути?

Всичко, което казва е истинно.

Ами не си прав. Хич даже. И знаеш ли защо? - Защото и морала, и съвестта и честта са строго индивидуални. И зависят и от характера на човека, и от психиката, и от възпитанието и от културата, от времевия отсек(епохата) и от хиляди още обстоятелства.

Ще ти дам пример с няколко отявлени патриоти: Хитлер, Сталин, Мусолини, Франко, а да... и Бандера(че да стигна и аз до Украйна :D ) Всъщност са още много и са все личности, които са унищожили други(при това много) личности, опирайки се именно на патриотизма си. Ще рече на собствения си морал, чест и съвест.

Вярно - зависят и патриотизмът може да е индивидуален в изявата си, в определени рамки обаче, иначе излиза от територията на нормалността.  Стига, разбира се, въобще да го има. Хитлер патриот? Хм, той специално си е бил просто маниак расист(или е станал такъв в последствие, мотивиран от  внушенията на групата си близки подчинени) и да му се прикачват качества, които са в репертоара на нормалните индивиди, не е правилно действие.  

• Отговори 836
  • Прегледи 61,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

изследванията на генетичния пул на българите доказват, че като народ сме били по тези места от древни времена. Щеше да знаеш, че като генетика сме по-близо до англо-саксонците, отколкото до руснаците(например) или турците...

Тук друго се казва. Няма англо-саксонци, колкото и да ти се иска.

Прадедите ни преди 2 хилядолетия са били кръвни роднини с унгарците, румънците и гърците, сочи генно изследване на кръвта, проведено в Европа и Северна Африка. То групира европейските народи, като се базира на десет Y-хромозомни гена (маркери), които са характерни само за мъжете и не присъстват в кръвта на жените.

От нашата страна са изследвани 130 мъже, на които е взета кръв. В нея е проследена т. нар. Y-хромозома, която жените нямат, обясни проф. д-р Иво Кременски, ръководител на Националната генетична лаборатория към Майчин дом – София.

Кръвните проби са обособили славянските народи в групата „Източна Европа“. В нея са руснаци, беларуси, украинци, поляци, словенци, хървати и изненадващо латвийци и литовци, но без естонците! Нас ни няма сред тази група народи, но това не значи, че впоследствие не сме натрупали славянски примес, уточнява проф. Кременски.

Към групата народи от Южна Европа, в която сме и ние, българите, са включени още италианците, сицилианците и съседите ни турци, гърци, румънци, както и българските турци.

„Кръвната ни близост с тях е логична, защото сме съседи, но интересна е връзката ни с унгарците. Тя е резултат на общия ни произход от Средна Азия“, коментира професорът. Днешните унгарци са доказани потомци на легендарните хуни. С тях от районите на Алтай и Тяншан към Европа през I–II век сл.Хр. се придвижват и българските племена. През V век, предвождани от Атила, те завладяват почти цяла Европа.

http://www.geo-bg.bg/nauka/b-lgarite-sa-naj-drevniyat-narod-v-evropa

Тук пък, се говори за друго.

съвременните българи са сродни с някои славянски популации – например с хърватите, близки са до населението на Северна Гърция, на някои райони на Италия – Северна и Средна Италия. Това е по отношение на митохондриалната ДНК. По отношение на у-хромозомата има близост и със сърби, румънци, северни гърци, хървати.

Та мяй, няма конкретна връзка, с англо-саксонците. :D

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

Тук друго се казва. Няма англо-саксонци, колкото и да ти се иска.

http://www.geo-bg.bg/nauka/b-lgarite-sa-naj-drevniyat-narod-v-evropa

Тук пък, се говори за друго.

Та мяй, няма конкретна връзка, с англо-саксонците. :D

Мисля, че съм го написала правилно "сме по-близо до англо-саксонците, отколкото...". Не сме тюрки, по точно не сме алтайо-монголи( да не се хванеш пак в буквата). Ние сме европейци. Отникъде не сме дошли. А приликата ни с някои турци(в генетичния пул) се дължи на митохондриалната ДНК, чийто носител е жената. Това е родовата линия, тя не се променя. И да, имаме нещо общо с англосаксонците, те също са европейци. :D  Имаме известни разлики, но не са толкова фрапиращи, както с татарите-родовата група на руснаците(монголи, за да не се хванеш пак в буквата)

Извинявам се за урока по генетика, но материята ми е много интересна! :shy11:

Хитлер патриот?

Не знаеше ли? 

Макар, че той сам за себе си казва: "Аз не съм патриот, аз съм националист". Сещаш се защо, нали? Той е австриец :D 

Но именно неговия патриотизъм(отбраняване на родови ценности-нацията) печели толкова много привърженици в Германия.

Както е сега в Русия.

Да, но не сме близки, до англо-саксоните. Това че делин един континент, не ни прави близки генетично. :D  Генетиката е интересна наука, така е. Надявам се, под европейци не разбираш англо-саксоните? Но, каквато и да е генетиката, културата и религията ни, не прави близки, на една друга страна. :P

Да, но не сме близки, до англо-саксоните. Това че делин един континент, не ни прави близки генетично. :D  Генетиката е интересна наука, така е. Надявам се, под европейци не разбираш англо-саксоните? Но, каквато и да е генетиката, културата и религията ни, не прави близки, на една друга страна. :P

А-а-а, ама и генетично сме по-близки до викингите, Духче-резултатите са от последните изследвания в Европа. За съжаление на англичаните, на които им се иска да са траки... като нас, не са, имат примеси :D . Другото интересно е, че хаплогрупа N(с която се характеризират монголите) я има в руснаците и то на места до 90%, докато при украинците е от 7 до 10 %. Хайде де! Много интересна наука е и би дала отговор на много въпроси.

За културата и религията си прав, както и за езика.

Проблемът е ,че не ние пишем с руски букви и не православието е дошло от Русия при нас... а е точно обратното, но я се опитай да го кажеш на някой руснак, особено пък националист... Боже, опази! :D

Редактирано от Нел (преглед на промените)

Генетиката говори едно, културата друго. :D  За нещастие на някой, не сме близки на англо-саксоните. И няма да бъдем. Култура и религия, ни правят близки, на друга страна. На който не му харесва, да сменя религията и езика.

Другото интересно е, че хаплогрупа N(с която се характеризират монголите) я има в руснаците и то на места до 90%, докато при украинците е от 7 до 10 %. Хайде де! Много интересна наука е и би дала отговор на много въпроси.

За културата и религията си прав, както и за езика.

Проблемът е ,че не ние пишем с руски букви и не православието е дошло от Русия при нас... а е точно обратното, но я се опитай да го кажеш на някой руснак, особено пък националист... Боже, опази! :D

Именно :)

То и историята потвърждава това...

"Московията" , т.е. московското княжество , създадено от урало-фински и др племена,   става Русия едва 1721 г. , или айде малко по рано .. 15 век с прословутия Иван Грозни , но както и да е.. дори тогава е московско княжество ... не и Русия.

Проблема е че съвременната пропаганда, най нагло лъже че сме братя с точно тази "московия".

А ние нямаме реално / и според ДНК тестове/ нищо общо.

Истинската Русь , е - Киевската Русь.

Истнското православие е Киевская Русь.

В последствие московията краде историята и благодарение на социалистическите псевдо-историци подкрепя новоъздадения фалшив термин "славянство".

А този термин  няма абсолютно никаква историческа подкрепа.

"славянството" като термин, нямащ нищо общо с историята, е създадено 17-18 век от новоруските крадци - идеолози.

И е започнало от Екатерина Велика

:)

Относно кирилцата... какво да говорим.. Да, така е - ние сме им дали кирилицата..

А на неграмотните русофили, сегашни путинисти ,  само ще спомена че не е измислена от сифилистика Ленин :)

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Другото интересно е, че хаплогрупа N(с която се характеризират монголите) я има в руснаците и то на места до 90%, докато при украинците е от 7 до 10 %. Хайде де! Щ/color] :D

Това е смело твърдение, което е и невярно.

In human mitochondrial genetics, Haplogroup N is a human mitochondrial DNA haplogroup. An enormous haplogroup spanning many continents, the macro-haplogroup N, like its sibling M

Haplogroup N is the ancestral haplogroup to almost all European and Oceanian haplogroups in addition to many Asian and Amerindian ones.

Все са ти съкровища в устата, ти да не си някой иманяр? Искаш съкровище? Азбуката, на която пишеш тия словоблудства е съкровище сама по себе си. Значи църкви биват извратено османизирани, крепости се сриват, желязото гние, но азбуката остава и до днес. Това е отличителният ни белег в Света.

Не съм иманяр, не. Т.нар. съкровища най-добре демонстрират дадена степен на развитие на едно общество по онова време.

Нещо като да можеш да правиш самолети сега.

По-тревожно за мен е липсата на развито парично обръщение и монетосечене. Както и да е.

Азбуката ни, въпреки поначало вносния си произход, действително е отличителния ни белег пред Света, съгласен.

Това е смело твърдение, което е и невярно.

In human mitochondrial genetics, Haplogroup N is a human mitochondrial DNA haplogroup. An enormous haplogroup spanning many continents, the macro-haplogroup N, like its sibling M

Haplogroup N is the ancestral haplogroup to almost all European and Oceanian haplogroups in addition to many Asian and Amerindian ones.

"Най-интересно се оказа, че разликите тук се явяват с русите. Има три групи хромозомни струпвания, хаплогрупи, генни комплекси C, N и Q, които са характерни за монголите, за алтайо-монголите – за народа на Китай, Монголия, Казахстан, Сибир, Япония, Корея, Камбоджа, Индонезия. Но в Европа ги няма тези групи. Установено е, че при монголите групите C и N ги носи 5 до 70 на сто от населението, а от два до седем процента е третата хаплогрупа - Q. За европейска Русия изненадващо, и това са изследвания на техни учени, е характерен високият процент на населението с хаплогрупа N – от 6 до 80 процента – една от източните групи, достигащ например в Курск 92, 5 процента, в Твер, в Нижни Новгород и др. – също високи проценти. Тази хаплогрупа носи между 7 до 15 на сто от населението на Беларус и малко по-малко на Украйна. В България 0,5 процента от населението има тази група, в Република Македония също, италианците също са към тези ниски проценти. Така че българите се различават генетично от русите. Освен това и антропологично вероятно ще различите един руснак от един българин."

От тук        Макар моите сведения да не са от тази статия(така и не успях да я открия сега, а вчера цитирах само няколко цифри от нея), но виждам, че и в тази не се различават, а и в останалите пет, които проверих току-що :D

Както сте тръгнали на мерене на генетика, колко му е да стигнете и до евгеника. Определено вървите по стъпките на др. Менгеле.

"Най-интересно се оказа, че разликите тук се явяват с русите. Има три групи хромозомни струпвания, хаплогрупи, генни комплекси C, N и Q, които са характерни за монголите, за алтайо-монголите – за народа на Китай, Монголия, Казахстан, Сибир, Япония, Корея, Камбоджа, Индонезия. Но в Европа ги няма тези групи. Установено е, че при монголите групите C и N ги носи 5 до 70 на сто от населението, а от два до седем процента е третата хаплогрупа - Q. За европейска Русия изненадващо, и това са изследвания на техни учени, е характерен високият процент на населението с хаплогрупа N – от 6 до 80 процента – една от източните групи, достигащ например в Курск 92, 5 процента, в Твер, в Нижни Новгород и др. – също високи проценти. Тази хаплогрупа носи между 7 до 15 на сто от населението на Беларус и малко по-малко на Украйна. В България 0,5 процента от населението има тази група, в Република Македония също, италианците също са към тези ниски проценти. Така че българите се различават генетично от русите. Освен това и антропологично вероятно ще различите един руснак от един българин."

От тук Макар моите сведения да не са от тази статия(така и не успях да я открия сега, а вчера цитирах само няколко цифри от нея), но виждам, че и в тази не се различават, а и в останалите пет, които проверих току-що :D

Прецизираме информацията, изводите са верни - не сме дошли от Непал. Или не са останали особени следи от това ни идване :)

http://en.m.wikipedia.org/wiki/Y-DNA_haplogroups_in_European_populations

Както сте тръгнали на мерене на генетика, колко му е да стигнете и до евгеника. Определено вървите по стъпките на др. Менгеле.

Стои мирен. Има разлики, въпреки, че позициите, на които стои д-р Менгеле са били доста широко приети от научната общност и широката публика по онова време.

Каква научна общност е приела Менгеле? Фалшивата "Аненербе" ли? Или американската? Е, американска не е = на световната!

И моля, кажи ми какво хуманно виждаш в опитите на Менгеле с бременни жени, чийто кореми са били разпаряни и изтърбушени? Какво хуманно виждаш в това, че деца близнаци са инжектирани с химични вещества, никой не знае с какви и тези жертви страдат цял живот от здравословни проблеми?

Ако сега кажеш, че тези истории са "пропаганда", значи, че не можеш да се защитиш обективно и че си фен на един психопат.

Никоя нормална научна общоност не признава този луд. Тогава се е знаело как се появяват близнаците, но този умопобъркан си е въобразил, че има нещо мистично в тях. Е, нищо мистично няма. Всички знаем как се появяват еднояйчните и двуяйчните близнаци. Е, да, не е стигнал до откритието за ДНК и по - добре, че щяха да клонират Хитлер. Не че негово ДНК не е сега начело на Германия.........Но когато там разберат това, ще и видят сметката.

Каква научна общност е приела Менгеле? Фалшивата "Аненербе" ли? Или американската? Е, американска не е = на световната!

.....

Ани, опитай се да сглобиш смислен пост, може и да отговоря.

Малко насоки - преди и в началото на ВСВ англичаните смятат японците за ниски, кривокраки, разногледи, неспособни да се бият с тях. Е, изненадата не е приятна.

В момента нещо подобно се вихри за друга армия :)

Каквото и да са смятали, до крайности не са стигнали, както са направили нацистите!

точно такива като теб насаждат комплекси в хората, които не са руси и със сини очи. Точно такива като теб караха хора като мен да се чувстваме зле и да се чудим защо е цялото това отношение към нас.

Да, имам тъмнокестенява коса и кафяви очи, слаба съм, със изкривен гръбначен стълб, без зъби и кривогледа, несамостоятелна и  със дискалкулия, както и с вродена миопатия, това обаче не ме прави по - малко човек. Ако смятате, че ще успеете този път да смачкате самочувствието на източноправославните и славяните, както на евреите, не сте познали! Хич! Забравете изобщо да възраждате "арийската" идея, няма да ви се получи!

Да си формулирам въпросите точно не мога, защото заради предатели като теб съм кълбо от нерви и се чудя какво ще правим като почне войната, яд ме е, че няма къде да се укрием. Не искам нацистите да вземат надмоощие, не искам да оставям нищо мое във вашите мръсни ръце.  Спомените за миналия ми живот нахлуват, объркана съм и се чудя какво да правя. чудя се как допуснахме всички ние Америка да стане толкова силна и могъща, бясна съм, че обществото не затри напълно нацизма и сега той се възражда............

Не ми говори точно на мен какви са украинците и американците, няма да ме заблудиш!  Не Америка освободи "Аушвиц" и "Берген - Белзен", не Америка носи мир и добър живот. Оказа се, че тази страна само воюва и носи смърт и разруха, че е приютила нацистите и че е укрила от правосъдието Адолф Хитлер и Йозеф Менгеле. Не на мене тези.  Ти си фанатик, същия като нацистите, нямам какво да си кажа с теб - едно си знаеш, едно си баеш.  Точно намерих страна, която да ми е родина и където да живея добре, а сега какво излиза?  Че българия е превърната на заложник, на пушечно месо.

Харесвах Америка, харесвах Холивуд, възхищавах се на Рузвелт, когато получих американо - канадското издание на книгата, бях щастлива, че предговорът е напсан от неговата съпруга.  Но после научих, че тя е била лесбийка, а той и е изневерявал системно, научих, че Холивуд е машина за пропаганда, с времето американските филми ми станаха тъпи и противни, научих за ГМО, за кемтрейлсите, за шистовия газ, за войните на Америка........... От 2007 насам вече не мечтая за Америка...........Знаеш ли какво ми беше да науча за това, че американската армия и американското общество са знаели за лагерите, но важни са били медалите и славата? Каква чиста подигравка с жертвите и Нюрнбергския процес, каква жестока гавра с тях е това, че "Моята борба" и всички други нацистки бълвочи се продават свободно в уж най - свободните и демократични западни земи? Знаеш ли какъв бяс ме хваща, като чуя за отричането на дневника? Или пък за лагерите? Колко шокирана съм от неблагодарността на поляците?

Ако обичаш, не ходи след мен и не ме цитирай и поучавай! Нищо не знаеш ти! У теб няма нищо човешко. Ти реабилитираш доказани престъпления. Да гориш в ада, дано!

Защо си насочила агресията си към хората които  по един или друг начин изказват различна позиция , и нещо повече - обръщаш го и преекспонираш в личен аспект ?

Както вече казах - напълно ти съчуствам и уважавам.

Това което примерно аз съм ти отговарял никога не е било на лична основа.

Предлагам ти емоцията , която е доста натрупана в теб , да я обърнем в положителна ?

Какво ще кажеш ?

И примерно да се усмихване а не псуваме ?

Няма спор ,който да не може да се реши с позитивизъм

Става ли ?

Защото не приемам нацистката идеология за истинска и правилна и защото се отърсих от американските илюзии и не желая да ми се дрънкат глупости колко велика държава е Америка и как без нея човечеството не би съществувало.  Убедена съм, че ако не са били инквизицията, турското робство и  американската империя, светът сега щеше да е много по - развит. Не можеш да ме убедиш, че Америка прави добро.  просто не можеш. Твърде дълго вярвах на лъжи.

Да изкарвате Хитлер велик политик,  който бил направил много за народа си, е чисто безумие. Точно Хитлер прати много хора в лагерите - не само евреи, но и християни, болни, хора с увреждания, бременни, деца............Бойко Борисов е взел една част от неговата политика - строенето на магистрали. Да, обаче народа не яде асфалт. Когато един народ е беден, последното което мисли, е за пътуване. И подобно на Хитлер хвърли вината за кризата на пенсионерите и майките. Защото къде - къде по - лесно е да обявиш обикновените хора за врагове на държавата - обикновени хора, които можеш да срещнеш на улицата,  да ги пребиеш, ограбиш или напсуваш и наплюеш. Все пак те не ходят с охрана, за разлика от политиците.  Но не обикновените хора правят политиката и имат вини за катастрофите, а самите политици.

Да изкарвате Менгеле учен е обидно и престъпно. Има достатъчно свидетелства и показания какви ги е вършил, и не,  не е бил злепоставян и набеждаван от завистници, спестете си и тази точка.  Не, обществото тогава беше друго, с друг морал, който нацистите и Америка унищожиха - това беше времето, когато хората бяха добри и се уважаваха, помагаха си,  радваха се на живота, имаше състрадание и съчувствие към болните  и хората с увреждания, бременните и възрастните хора бяха уважавани  и имаха специално отношение, никой не си и помисляше да се гаври с тях. Емоционална съм, защото  до края на социализма тук, в България ги имаше тези чисти и истински отношения между хората.  Демокрацията и капитализма разрушиха морала. Ако за теб е нормално да четеш за убийства, изнасилвания, пребити и ограбени старци  и медицински опити с хора, за мен не е.  Защото още нося моралното и доброто в себе си, още пазя от онзи морал, на който съм научена.  Сега за ГМО - то обществото реагира по същия начин както навремето реагирахме за историите за Менгеле и жертвите в "АушвицИ4, които се говореха - "Не, това не е възможно, хората не биха направили такова нещо". Е, да, но го правят! Произвеждат бъкана с отрови храна най - спокойно, което е истински геноцид!  Като човек, видял най - низкото и ненормалното в човека, вярвам на историите за зверствата, които украинците извършват над рускоговорещото население в Украйна, тежко ми е да гледам изпепелените храмове и манастири,  не мога да не съм емоционална, като гледам как всичко се повтаря.  Ти оправдаваш нацистките зверства там -  с какви очи, с каква душа го правиш? Не можеш да ме убедиш, че руснаците са лошите.  Не са.  Защото  ранното ми детство мина в социалистическа страна,  където хората не се караха за пари, където нямаше крадци и престъпници по улиците и те бяха само на децата,  където възрастните бяха уважавани, а децата обичаха да ходят на училище.  Където имаше спокойствие и сигурност. Лягала съм си да спя с мисълта, че България има армия, която да ни пази от всичко лошо, че тук никой не е преследван и че не е нужно да си с руса коса и сини очи,  за да може да ходиш на детска градина и училище,  да имаш същите права, като на другите деца.

С право тогава в "Аушвиц" всички гледахме на Изток и чакахме червената армия. Чакам руснаците и сега.  Защото те имат морал, имат уважение, към възрастните, болните и различните, защото те не се гаврят с историята и защото те не са агресори, за разлика от американците.

Не ми харесва как за пари сте готови да преиначите и пренапишете историята на тази страна. това нормален човек не би го направил. Робство е имало, данни има достатъчно, това, че вие не ги признавате, е ваш проблем.  Аз ще заащитавам винаги българската история, която съм учила в училище, защото знам, че тя е истинската. Аз винаги ще съм против  зврествата срещу хората, намесата в природата и нацизма.  Намерих си страна, в която да живея,  в която да се чувствам добре приета и никой и нищо не ще ме разубеди,  че вярвам в грешната българска история.  Аз винаги ще съм против извращенията  срещу хората -  хомосексуалните бракове и осиновяванията на деца от хомосексуалисти,  инцеста, гледането на животни като на "сексуални" обекти, медицинските опити,  кражбите, изнасилванията, терора над определени групи хора.  Не приемам за нормално намесата в генетиката на храната и на природата.  Не приемам за нормално близо до "Берген - Белзен" да има база на НАТО. Не приемам за нормално отричането на Холокоста.  Не приемам за нормални етническите чистки, подпалванията на всякакви храмове, терора над източноправославните.  Точно намерих релития, в която да се чувствам защитена от преследване, а сега научавам, че и православието било враг на запада? не приемам реабилитирането на нацизма.

Който иска, да вярва или да не вярва в прераждането. Но факт е, че нещата се повтарят  и аз умирам от страх. Съчувствам на тормозените хора в Източна Украйна  и ме хваща гняв, че съм безсилна да направя нещо за тях.  Боя се от война, но не знам как иначе да бъде унищожена тази държава, укрила нацистите - САЩ. Искам да живея и да бъда щастлива, а не спомена за нацизма да ме преследва като призрак. имам хубава стая, прекрасни библиотека и фонотека,  не искам при една нова война всичко мое да отиде в ръцете на враговете и престъпниците. Накрая живях с мисълта, че близките ми ги няма, че Амстердам е разрушен и всичко там, което обичам и ценя -  дома ни, скривалището, училищата, красивият и артистичен град, повярвах,  че хилядолетният райх ще просъществува. Сега, да науча благодарение на един учебник по литература и на интернет, че всичко това е оцеляло, и то явно с причина, че Бог е опазил тези неща с причина...........Няма сега пак да се предам и да мисля по същия начин. няма!  Гледам старите си снимки и се изумявам колко сегашната ми стая прилича на онази на "Мерведеплейн"...............  Ще се боря с всички сили срещу реабилитирането на нацизма и срещу толкова лъжливата страна САЩ............

С теб няма да се прегърна. Ти бълва лъжи и трови за българската история и за Америка. За мен ти не си човек, а бездушен  промит служител на империята на злото - САЩ.

Политиката не ме интересува, интересува ме да помагам на хората. Но жалки хора като теб това няма как да го разберат. В мен има много повече човечност и добрина, отколкото в теб!

Откъде измисли че аз или някой друг,  проповядва хитлеристки простотии ???

Аз вече ти казах , но ти си се навила да повтаряш и обиждаш едно и също нещо.

Нацисти и хитлеристи има само в руската пропаганда.

ОТделно , че в РФ съществуват 53 нацистки организации.НЕ в Украйна.

Тези които защитават държавата си , са украинците . Те не воюват в РФ.

Окупаторите , воюващи на чужда територия са руснаците и наемниците кадировци, и кадровите момченца якути, буряти, и всякакви такива с не-руски физиономии, които широко се показват в клипове.

Признавам им едно , че наистина пропагандата им е страхотно силна, и промиват мозъците в такава степен , че могат да убият човек и да кажат - ти го уби.

В нета мернах едно много показателно нещо във връзка с празнуванията на 9 май :

25 лидеров иностранных государств из 68 приглашенных подтвердили готовность прибыть в Москву 9 мая на празднование 70-летия Победы:
Бенин, Буркина Фасо, Гамбия Гана, Гвинея, Кабо-Верде, Кот-д'Ивуар, Либерия, Мавритания, Мали, Нигерия, Сенегал, Сан-Томе, Бурунди, Джибути, Замбия, Зимбабве, Кения, Маврикий, Малави, Мозамбик, Руанда, Сомали, Танзания, Уганда, Ботсвана, Лесото, Намибия, Свазиленд )))

Спрямо темата - запозна ли се със Захари Стоянов и другите възрожденци какво са казали за Русия ?

Бих казал ... "що се срамиш да се наречеш българ-ка " ???

Бих казал ... "що се срамиш да се наречеш българ-ка " ???

Аз бих го казала същото... ама в множествено число... 

А нещо по темата може ли?

Ами да...  По темата нямам нищо против да погледнем какво са казвали нашите възрожденци и будни люде от онова време.Затова и акцентирах.

На много хора, както споменах, ще им се преобърнат представите по темата.

Ами да...  По темата нямам нищо против да погледнем какво са казвали нашите възрожденци и будни люде от онова време.Затова и акцентирах.

Тази тема я създадох, защото за мен да "забравиш" е един вид предателство, а в последно време се прави всичко възможно българите да забравят кои са. Едва на второстепенно място поставих диалога за Русия и т.н.

Въобще не ми се иска да превръщаме темата в кой от коя година имал компютър на български и т.н и да се превръща всичко в кръчмарски спор.

Тази тема я създадох, защото за мен да "забравиш" е един вид предателство, а в последно време се прави всичко възможно българите да забравят кои са. Едва на второстепенно място поставих диалога за Русия и т.н.

Въобще не ми се иска да превръщаме темата в кой от коя година имал компютър на български и т.н и да се превръща всичко в кръчмарски спор.

Извинявай, но би ли уточнил кое за теб е да "забравиш", че си българин?

Даже нещо повече виждам в темата. И то е призив към онези, които са позабравили Левски и нашите възрожденци. Да си поприпомнят малко.

И изобщо не съм съгласна, че в последно време се правело нещо, за да сме забравили, че сме българи. Тъкмо обратното се прави.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.