Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Изчадието на пропагандната машина в България по случай Освобождението

Featured Replies

Не съм забелязала кучкарско отношение към нас от страна на руснаците, но на американците - да! Излъгаха ни, че ще живемм добре, а какво стана? Като малка така и не се сдобих с истинска кукла "Барби" и имах само един мъничък комплект "Лего".  Дъщерята на наши познати имаше розова стая, изрисувана с Мики, Мини, Доналд, Дейзи и Плуто, ходеше на училище, което разполагаше с два физкултурни салона, имаше видеокасети с анимациите на "Дисни",  баба и и плетеше дрешки по модели от "Бурда", даже зимата ядеше сладолед, за децата на София имаше всякакви прояви. А за мен........ за мен нямаше нищо такова! Моето училище го занемариха, махнаха музейния кът на Вазов, отвън го изрисуваха с графити,  имах грозна детска стая,  гледах детските филмчета назаем..............нищо не ми даде демокацията, нищо!  За мен живота стана добър чак при царя и Станишев! Тогава оная глезла, която не даваше да си поиграя с играчките и, замина за Канада,  а пък аз останах тук и поне имах страхотен абитуриентски  бал в Бояна! От 2004 насам вече мога да се похваля с модерни и хубави дрешки, от 2009 си имам розова стая...........плюя ти на демоклацията, искам си социализма. Станишев поне не ми спряя пенсията по политически причини, както направи Борисов.

И да, млада съм, вчера станах на 31, но съм пенсионер по болест.

• Отговори 836
  • Прегледи 61,9k
  • Създадено
  • Последен отговор
За мен живота стана добър чак при царя и Станишев!

Сега ако обясниш и какво общо има царя и Стани Шеф със социализма, цена няма да имаш :)

И да, млада съм, вчера станах на 31, но съм пенсионер по болест.

Съжалявам... искренно.

Но виждам спекулации субективизъм в преценките ти  и изводите.

пс

И наистина, погледни какво е писал Захари Стоянов, и другите ни възрожденци за Русия и робството.

Ще се изненадаш.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Управляваха нормално, човечно, намалиха безработицата, оправиха икономиката. Живота при тях беше почти социализъм -  вестниците, списанията, книгите и албумите станаха достъпни, хубавите дрехи и обувки също,  започнаха да се модернизират градовете, безработицата намаля, сметките за тока, водата, телефона, кабелната и интернета бяха нормални, хората започнаха да ходят на екскурзии, да почиват на море и на планина, започнаха да ходят повече на културни събития, на концерти, театри, музеи и изложби,  100% мобилно покритие на България, интернет покритието също бързо растеше, мобилните телефони и компютри от лукс станаха достъпни, както и климатиците и въобще техниката.  Хората си ремонтираха и модернизираха домовете си, възродиха идеята за 100 - те национални туристически обекта.  Абе, изобщо беше по - добре в сравнение при Борисов сега. Че и държавата тогава активно помагаше при природни бедствия. Сега армията клати краци, а тогава помагаше при наводненията. А и царя и Станишев не бяха като досадни конски мухи по телевизията.

Аз не съм чул турците в България да са искали такова нещо.

А българите дали не се причисляват към т.нар близкоизточни "арийски народи"? Интересното за тези народи е, че са пълна противоположност на заобикалящите ги народи. А колко от ДНК всъшност ни е "прабългарско" и колко "славянско"? Защото е ясно, че по времето на Османското робство българите не са изгаряли от желание да се женят за Османци.

Останалото е единствено хващане на думата. Искаш точна година, когато Родопите са били български? Ами периодът е 893-927, цар е Симеон Велики. Поробвали ли са българите или са завладявали?

Земите български са били цивилизация, а Османците са били просто вандали, които са разрушавали.

И да ти кажа - имаме нещо по-близко с гърците, отколкото с турците. Да не говорим пък за древната държава на Траките, която е била на тази територия.

Османците никога няма да получат опрощение и винаги ще ги назовавам публично като изверги и поробители. Не съм казал в момента нещо за турците, обаче нямам намерение да смекчавам и тяхната историческа съвест. Цивилизация се е появила при тях чак при Кемал Аттатюрк, а като гледам днес се върви назад, отново към Османското, а не към светското и просвещението.

Най-добър показател за това в какво щеше да се превърне и Турция без него са държавите в близкият изток. Където по телевизията има "упътвания как да се бие една жена" и подобни. Един религиозен модел, който изначално има склонност да се изражда и да задържа културното развитие. Можеш сам да направиш паралел между Русия, Германия, Франция, България и Ирак, Афганистан, Пакистан.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Управляваха нормално, човечно, намалиха безработицата, оправиха икономиката. Живота при тях беше почти социализъм -  вестниците, списанията, книгите и албумите станаха достъпни, хубавите дрехи и обувки също,  започнаха да се модернизират градовете, безработицата намаля, сметките за тока, водата, телефона, кабелната и интернета бяха нормални, хората започнаха да ходят на екскурзии, да почиват на море и на планина, започнаха да ходят повече на културни събития, на концерти, театри, музеи и изложби,  100% мобилно покритие на България, интернет покритието също бързо растеше, мобилните телефони и компютри от лукс станаха достъпни, както и климатиците и въобще техниката.  Хората си ремонтираха и модернизираха домовете си, възродиха идеята за 100 - те национални туристически обекта.  Абе, изобщо беше по - добре в сравнение при Борисов сега. Че и държавата тогава активно помагаше при природни бедствия. Сега армията клати краци, а тогава помагаше при наводненията. А и царя и Станишев не бяха като досадни конски мухи по телевизията.

А пък Ленин е измислил кирилицата , тока и електрификацията :) :)

А сериозно казано , и възможно най кратичко... - до '96-та БСП постига два фалита, хиперинфлация.

След 2005 когато пак вземат властта, всички са известни а корупционните практики, ЕС /които не вярват на сълзи и лъжи/  спират пари по фондове и програми.

Малко глупавичко е да сравняваш техническия прогрес, със политическата система , не мислиш ли :) :)

Но дори в това социализма много куца... В по предни десетилетия купувахме ладички и москвичи след дългогодишно чакане, и с връзки, докато "злия запад" имаха по две коли в семейство....за стандарта да не говорим...

В днешни дни , виж "развития социализъм" във Венецуела, Северна Корея ? Глад, мизерия , терор .

Ами в Куба ако не знаеш, до преди няколко години им бе забранено да имат мобилни телефони, да купуват автомобили и т.н.. :) Интернета пък е в графа "лукс" .

Така че , бих казал тези постижения са ... въпреки усилията на социалистите, а не благодарение на тях.

Малки насоки за размисъл http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=110793

http://e-vestnik.bg/11693/balgarskite-medii-korumpirani-reporteri-i-redaktori-vzimat-podkupi/

http://frognews.bg/news_24110/Pchelichkata_Maia_izlapa_medetsa_na_TETS-a/

http://www.monitor.bg/article?id=227143

и още мноооогоооо

За царя пък въобще не ми се говори...

Спрямо темата само ще спомена - не беше ли Нихат Кабил министър на земеделието и при царя и при Стани Шеф, където в  министерството на земеделието се говори само турски ?

Какво трябва да говорим повече , не знам...

Останалото е единствено хващане на думата. Искаш точна година, когато Родопите са били български? Ами периодът е 893-927, цар е Симеон Велики. Поробвали ли са българите или са завладявали?

Земите български са били цивилизация, а Османците са били просто вандали, които са разрушавали.

И да ти кажа - имаме нещо по-близко с гърците, отколкото с турците. Да не говорим пък за древната държава на Траките, която е била на тази територия.

Османците никога няма да получат опрощение и винаги ще ги назовавам публично като изверги и поробители. Не съм казал в момента нещо за турците, обаче нямам намерение да смекчавам и тяхната историческа съвест. Цивилизация се е появила при тях чак при Кемал Аттатюрк, а като гледам днес се върви назад, отново към Османското, а не към светското и просвещението.

Симчо.За какво хващане на думата става въпрос? Не ти искам и никаква година.

Просто ти казвам, че мерака ти за възстановяване на някаква твоя историческа правда е нонсенс.Исторически факт е че Българската държава е възникнала при завладяване на Византийска територия.Така че нека оставим настрана историческите ти въжделения.

Какви османци те гонят и кой те кара да ги опрощаваш, че и да смекчаваш историческата им съвест.

Не можем да избираме селективно моменти от историята и да търсим някаква историческа правда.

Ние сме били на три морета.Можем ли сега да предявяваме претенции към териториите обхванати от някогашното  Симеоновото царство.

Ние сме били на три морета.Можем ли сега да предявяваме претенции към териториите обхванати от някогашното  Симеоновото царство.

Можем и, ще ни се получи, ако имаме нужният брой войска и военна техника.

Исторически факт е че Българската държава е възникнала при завладяване на Византийска територия.Така че нека оставим настрана историческите ти въжделения.

Исторически факт е, че възникването на ромейската цивилизация не е на балканският полуостров, а това са завладени земи. Можем да интерпретираме съюза между прабългари и славяни като освобождение от Византийско робство.

Та Родопите си остават територия, за която никакви сепаратисти не може да искат автономия.

Струва ми се, че вие(участниците в тази тема) не знаете какво означава национален празник. На едно място попитах Алия, но тя така и не ми отговори.

Никой и никога не е подценявал ролята на руските, румънските, финландските и т.н. воини(участници в Руско-Турската война от 1877- 1878 год) и резултатът от нея-появата на третата българска държава, вярно все още васална и малка по размери, но с бъдеще.

Трети март е началото. А националния ни празник почита не само тези герои-освободители, а и всички българи, дали живота си преди и след тази война до ден днешен.

Да. Не съм чела какво сте писали, но доколкото прочетох увода на Сим... ами нямам коментар наистина. За хора, като атакистите, предпочитам да си замълча.

Защото... не знам поради каква причина, но не видях ни едно тяхно знаме на Шипка, нито в Плевен, пред Мавзолея... но видях много БЪЛГАРИ!

Не знам колко много българи си видяла, но колегата се бе запътил за Шипка и стигна само до Габрово. Естествено, защото никой не ги пусна горе. Едно, че движението е било спряно и второ, че е липсвал транспорт. Но да кажа, че колегата ми е националист или атакист, не. Той дори мрази Сидеров, мрази и поповете, както всички религиозни фанатици като цяло. Най-вече мрази циганите и обича алкохола и свинското. Изобщо, такива хора се бяха запътили за Шипка - ей така и те да са някъде там, ако може да си нарпвят кефга през почивните дни. Ама да ми твърдиш, че това едва ли не е бил елита на българската нация...опазил ни Господ от тоя елит :) 

А българите дали не се причисляват към т.нар близкоизточни "арийски народи"? Интересното за тези народи е, че са пълна противоположност на заобикалящите ги народи. А колко от ДНК всъшност ни е "прабългарско" и колко "славянско"? Защото е ясно, че по времето на Османското робство българите не са изгаряли от желание да се женят за Османци.

Най-добър показател за това в какво щеше да се превърне и Турция без него са държавите в близкият изток. Където по телевизията има "упътвания как да се бие една жена" и подобни. Един религиозен модел, който изначално има склонност да се изражда и да задържа културното развитие. Можеш сам да направиш паралел между Русия, Германия, Франция, България и Ирак, Афганистан, Пакистан.

Струва ми се, че много хора и до днес бъркат Османската империя с Турция, както и османците с турците. Според мен нещата стоят така. В една Империя за 500 години няма как да не са се омешили поне 100 племена, които някога са били някой, ама сега са никой. Говорим за българите като народност, но реално по време на първите Български държави, тук са минали поне 50 племена, всяко от които е можело да остане, да направи своя държава и днес държавата ни да не се казва България, а нещо съвсем различно и далечно за всички нас, като царство от приказки за хиляда и една нощи. По същата логика Османската Империя не се е състояла само от турци, които днес се смятат за нейни наследници. Реално много кръв се е омешила и днешните турци са толкова турци, колкото аз съм прабългарин или славянин. По скоро смятам, че съм поне още 10 племена отгоре. Няма как да е иначе, след като поне 50 племена са минали от тук, овършели наред и претопили  сред останалите племена. Така се е създала българската нация, а след това и турската, която е продължила да овършава ( разбирай онодва) всичко наред.  От тая гледна точка аз не смятам, че съществува чиста турска нация, както и чиста българска. Реално тук най-голямо влияние оказва религията, която ако бе еднаква, досега да няма българи и България.  Турция, та Турция. Турците и те като нас горките, са карма карашик.  И кой квот ще да разправя, това е истината. Били сме траки, били сме славяни, били сме прабългари...а хазари и татари не сме ли? Къде намесихте траките не разбирам. Напоследък се появиха пишман историци, дето ни изкараха чисти траки. Глупости. Ако сме чисти, защо няма сведения за това? Няколко стотин години преди прабългарите по тия земи не се е говорило за траки. Празно. Няма!

Къде намесихте траките не разбирам. Напоследък се появиха пишман историци, дето ни изкараха чисти траки. Глупости. Ако сме чисти, защо няма сведения за това? Няколко стотин години преди прабългарите по тия земи не се е говорило за траки. Празно. Няма!

Не е вярно.

Следи има, и то много - аз очаквам много още интересни неща от Перперикон например.

Последните генни изследвания също показаха че сме повече траки отколкото прабългари.

Тук по тези земи не е било празно.

А за "славяни" - ето това е пример за исторически фейк. :)

Исторически факт е, че възникването на ромейската цивилизация не е на балканският полуостров, а това са завладени земи. Можем да интерпретираме съюза между прабългари и славяни като освобождение от Византийско робство.

Та Родопите си остават територия, за която никакви сепаратисти не може да искат автономия.

Твоята работа е като оня виц за краставицата.Какви автономии постоянно те гонят.

Това е една уникална интерпретация, въртяща се около това, че където сме били ние е било освобождение, където нас са ни били - робство.

Много зле. А, в Турция съм виждал много следи от Османската империя, в България - от траките, но има една дупка - след идването на прабългарите. След това събитие има следи за военни победи и загуби, но не и много градивно нещо.

А какво става с вагоните с османски архив. Още ли са под златарски контрол.

Симо сега като е заповтарял автономия та автономия. Може и никой да не иска автономия и да е крив, но ако някой го прочете ще си поиска автономия и от този момент нататък, вече ще е прав. Дори може и да ни натяква "аз казах ли ви". Не разбрах само колко процента вода съдържа автономията.

А пък Ленин е измислил кирилицата , тока и електрификацията :) :)

А сериозно казано , и възможно най кратичко... - до '96-та БСП постига два фалита, хиперинфлация.

След 2005 когато пак вземат властта, всички са известни а корупционните практики, ЕС /които не вярват на сълзи и лъжи/  спират пари по фондове и програми.

Малко глупавичко е да сравняваш техническия прогрес, със политическата система , не мислиш ли :) :)

Но дори в това социализма много куца... В по предни десетилетия купувахме ладички и москвичи след дългогодишно чакане, и с връзки, докато "злия запад" имаха по две коли в семейство....за стандарта да не говорим...

В днешни дни , виж "развития социализъм" във Венецуела, Северна Корея ? Глад, мизерия , терор .

Ами в Куба ако не знаеш, до преди няколко години им бе забранено да имат мобилни телефони, да купуват автомобили и т.н.. :) Интернета пък е в графа "лукс" .

Така че , бих казал тези постижения са ... въпреки усилията на социалистите, а не благодарение на тях.

Малки насоки за размисъл http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=110793

http://e-vestnik.bg/11693/balgarskite-medii-korumpirani-reporteri-i-redaktori-vzimat-podkupi/

http://frognews.bg/news_24110/Pchelichkata_Maia_izlapa_medetsa_na_TETS-a/

http://www.monitor.bg/article?id=227143

и още мноооогоооо

За царя пък въобще не ми се говори...

Спрямо темата само ще спомена - не беше ли Нихат Кабил министър на земеделието и при царя и при Стани Шеф, където в  министерството на земеделието се говори само турски ?

Какво трябва да говорим повече , не знам...

И какво постигна запада с два автомобила на семейство, освен че се задръстиха улиците, детските площадки бяха превърнати на паркинги, тротоарите също?

А за фалитите, прощавай, но трудно ще докажете, че са дело точно на БСП. Все те виновни. А СДС, ОДС, ДСБ, ГЕРБ - те са света вода ненапита ли? Я, моля, всички знаем как в тези партии са сбрани алчни идиоти и простаци от кол и въже!

И при Станишев хората масово караха западни марки коли, не извъртай нещата, моля те! Иначе при социализма при Живков имахме касетофон "Хитачи" и жълта кола "Вартбург", сестра ми ядеше шоколадови яйца "Киндер" и Тоблерон" ( аз не ги обичах и все още не ги обичам и не ги ям), слушахме песните на Фреди Меркюри,  пиехме редовно "Кока - Кола" в заведението, където работеха родителите на мама,  сега покрай "Нашето детство" и фейсбук страници за социализма си спомних, че сме имали и кутии на "Нескафе".

И не, не сме имали вземане - даване с властта, нито властови роднини.  И имахме една камара играчки, дето малкия шкаф не можеше да ги побере.

Не знам каква беднотия бълнуваш.

Не е вярно.

Следи има, и то много - аз очаквам много още интересни неща от Перперикон например.

Последните генни изследвания също показаха че сме повече траки отколкото прабългари.

Тук по тези земи не е било празно.

А за "славяни" - ето това е пример за исторически фейк. :)

Какви траки те гонят бе човек. И ти търсиш под вола теле като "македонците". Сега ново 5 - траки. Стига, че ще ни се смеят не само съседните държави. Това някакъв вид мегаломания ли е да се изкарваме по-католици от папата?

И какво постигна запада с два автомобила на семейство, освен че се задръстиха улиците, детските площадки бяха превърнати на паркинги, тротоарите също?

А за фалитите, прощавай, но трудно ще докажете, че са дело точно на БСП. Все те виновни. А СДС, ОДС, ДСБ, ГЕРБ - те са света вода ненапита ли? Я, моля, всички знаем как в тези партии са сбрани алчни идиоти и простаци от кол и въже!

И при Станишев хората масово караха западни марки коли, не извъртай нещата, моля те! Иначе при социализма при Живков имахме касетофон "Хитачи" и жълта кола "Вартбург", сестра ми ядеше шоколадови яйца "Киндер" и Тоблерон" ( аз не ги обичах и все още не ги обичам и не ги ям), слушахме песните на Фреди Меркюри,  пиехме редовно "Кока - Кола" в заведението, където работеха родителите на мама,  сега покрай "Нашето детство" и фейсбук страници за социализма си спомних, че сме имали и кутии на "Нескафе".

И не, не сме имали вземане - даване с властта, нито властови роднини.  И имахме една камара играчки, дето малкия шкаф не можеше да ги побере.

Не знам каква беднотия бълнуваш.

Точно при Станишев всички мои колеги се сдобиха с нови автомобили. В смисъл нови като покупка, а не от магазина на 0 км. Които имаха стари дараци от началото на деветдесетте и по-стари, ги продадоха. И това в периода 2006-2008 година. От 2008 до 2013 нито един колега не си купи автомобил и продължи да кара автомобилът си, закупен през 2006-2008 година. Едва миналата година един се престраши и си взе ван, но му се налагаше заради бебето.  Е, аз съм от щастливците, дето при Станишев се сдоби с автомобил от мнагазина, при Бойко също от магазина. Въпрос на гледна точка и желание е всичко. Но масово при Станишев нещата тръгнаха добре и 6 месеца преди да падне, тотално осра нещата. Бойко ги доосра. Но не само Бойко е виновен, защото кризата почна в края на 2008 година при Станишев. До идването на Бойко след 8 месеца, тотално бяхме осрали нещата. Моята заплата примерно бе намалена с 50%, на 500-те ми колеги също. Нека не виним само Бойко. И точно защото Станишев осра нещата, Бойко спечели с много изборите. Лошото е, че Дянков го подведе. Още по-лошото бе, че вече си бяхме дали задниците на Брюксел и мърдане нямаше. 

А какво става с вагоните с османски архив. Още ли са под златарски контрол.

Симо сега като е заповтарял автономия та автономия. Може и никой да не иска автономия и да е крив, но ако някой го прочете ще си поиска автономия и от този момент нататък, вече ще е прав. Дори може и да ни натяква "аз казах ли ви". Не разбрах само колко процента вода съдържа автономията.

Реджи работа стана точно тъй.Гледай сега с какви мощни слова ще ни лепне Симчо.ДПС подготвя искане евроинституциите да наложат на България отмяната на забраната за агитация на друг език  освен българския.

Сега Симчо ще изригне, макар че автономия и използване на майчин език са толкова различни неща.  

Иначе при социализма при Живков имахме касетофон "Хитачи" и жълта кола "Вартбург", сестра ми ядеше шоколадови яйца "Киндер" и Тоблерон" ( аз не ги обичах и все още не ги обичам и не ги ям), слушахме песните на Фреди Меркюри,  пиехме редовно "Кока - Кола" в заведението, където работеха родителите на мама,  сега покрай "Нашето детство" и фейсбук страници за социализма си спомних, че сме имали и кутии на "Нескафе".

Касетофоните Хитачи и всички останали рожби на империализма (Тоблерони, Шоколадови яйца, Нес кафе и т.н.) се продаваха в Кореком по онова време.

Хората, работещи в чужбина (примерно лекари) си имаха долари (подчертавам - не рубли) и си пазаруваха дефицитна радост за населението в Кореком-ите, а и коли също (за тях не се чакаше толкова, когато се купуват с валута разбира се).

Всички останали се снабдяваха с долари на черния пазар - тоест и вие сте били просто едни спекуланти и сте купували доларчета по 1,20, за да си набавите дефицитната радост с валута.

След като сте от поколения комунисти и проповядвате свободата, равенството и братството навсякъде и във всичко, защо още от тогава сте робували на въпросната американска валута?

А?

И защо според теб цялата комунистическа, партийна върхушка се снабдяваше с обзавеждане, плочки, мрамори и прочие стоки от прогнилия запад, а на българския труженик вменяваха "фактите", че всичко, произведено в страните от Варшанския договор е първо качество, пък капиталистите са гнусни, гадни и произвеждат некачествени стоки, плод на експлоатацията на човек от човека?

Я да чуем сега, Анче, какво ще ни кажеш.

Била съм малка, родена съм 1984, та не знам откъде ни е касетофона - дали купен, дали подарък, не съм питала. Шоколадови яйца и "Тоблерон" ни носеха приятели и познати на нашите, както и бащата на братовчедка ми, който беше пилот в гражданската авиация.

Не сме обръщали внимание на марките, аз поне не съм, тъй като първите ми 7 години минаха на село, при родителите на баща ми, там ходех на детска градина. Не съм научена да обичам парите, а марките никога не са ме вълнували. каквото сме имали - имали, не съм питала специално за нито една придобивка откъде е, а за "Кореком" не знаех,  научих чак  години по - късно, мама казва, че са ме водили там веднъж, но аз пък нищо не помня. Обаче помня "Аско Деница", оттам ми беше роклята за първия учебен ден.

Не се прехласвам по марки, освен родните сега като "Пайнер мюзик",  готините ми маратонки от "Мания",  пижамите ми от български фирми, някои дрешки, също от български фирми, спалните ми комплекти от "Дилиос"............. Иначе замених какаото "Нескуик" с руското "Принцеса",  не пия деиетични напитки, както и тези на "Дерби", бъкани с аспартам, не ям "Сникъс", "Баунти", "Марс", "Туикс",  но пък харесвам млечните напитки на "Фибела".

Ето българските марки, които харесвам и са качествени:

маратонки на "Мания"

пижами на "Афект колекшън"

пижами на "Братя Гьокови"

спално бельо на "Дилиос"

блузи на "Акропол"

блузи на "Зорница колекшън"

купувам си албуми на "Пайнер мюзик", тъй като съм фен на попфолка и на музиката на родния български език

млечните напитки на "Фибела"

докато го имаше "Нов фолк4, си го купувах, тъй като е по - качествено музикално  списание от "Браво"

шоколад "Своге" е по - добър от "Милка"

имам плюшени играчки на "Амек"

избягвам храни и напитки с аспартам, мононатриев глутамат и ГМО, не гледам американски медии, предпочитам телевизия "Планета" пред MTV

"Виолета" е по - смислен сериал от "Хана Монтана, а и е сниман в Аржентина и съм фен на Аржентина

когато има подаръци в някой вестник, свързани с България и българското, си ги купува

запалена съм по 100 - те обекта и събирам печати и марки

и съм 1000 пъти повече българка от теб! Е, да, иначе харесвам "Мики Маус, "Цар Лъв" ми е любимия филм, Париж е града, който мечтая да посетя, но пък не и Америка. "Таблета ми е "Асус", но ако един ден произвеждаме наши, ще си купя български такъв. Компютъра ми е на български от 2007 година, откакто имам интернет през 2006, пиша само и единствено на български език, латиница не ползвам. освен във "Фейсбук", имам профил и във "Вконтакте" , а имах и в българска социална мрежа, преди да я закрият. имам поща само в АБВ, чужбински не ползвам.  Е, ползвам "Гугъл" щото съм свикнала. И кво от това?

А за фалитите, прощавай, но трудно ще докажете, че са дело точно на БСП.

А не бе :) а на кого ?

По глобално погледнато, т.нар. "опозиция" в лицето на СДС-та и др , от днешната гледна точка,  си бяха просто контролирана беззъба опозиция, тотално контролирана от бивши и настоящи червени кадри от едни всеизвестни служби....

Сещате ли се как възникна термина "политическо генно инженерство" ?

- точно така - патент на другаря Р.Овч.

В съвременната политика пък сме свидетели на други ГМО-та , но вече обвързани не толквоа с идеология, а с пари.

За тях не е важно какво ще "плямпат" от телевизора , не е важно колко пъти ще си обърнат палачинката - важното е да са при парите, и да са "в играта".

Визирам новия Бареков, и един малко по стар проект - Атака.

Има и други разбира се, но не са толкова фрапиращо известни с иацепките и излагациите си .

Компютъра ми е на български от 2007 година

Български ? сериозно ?

За "българщината" - нещо пак си в грешка.

Да си българин не е да харесваш само български филмчета , да ядеш български шоколад от Своге, да пишеш през  АБВ , или да позлваш "български" компютър.

Това , да ме извиняваш , е детиснко-наивно мислене  :)

Аз харесвам и Ну Погоди, и Мики Маус, и ПЕдя човек лакът брада.

Ау колко съм лош американо-западо-русофило-русофобо-българофибо-фил ? :) :) :)

За касетофоните , наистина трябваха връзки.. аз мой личен касетофон си купих далеч по късно от Москва - Вега :)

За телевизия Планета няма да казвам нищо :)

Това е една уникална интерпретация, въртяща се около това, че където сме били ние е било освобождение, където нас са ни били - робство.

Много зле. А, в Турция съм виждал много следи от Османската империя, в България - от траките, но има една дупка - след идването на прабългарите. След това събитие има следи за военни победи и загуби, но не и много градивно нещо.

Значи моята интерпретация не е по-уникална от хвърляне на работна хипотеза като неоспорим факт с идеята да се "докаже" за политкоректност, че Османците и Българите произхождат от едни и същи племена и то нашето не е било робство, а събиране на двама дълго разделени братя.

Ще ти кажа, че България е една от най-старите държави в Европа. Нагло е да твърдиш, че цивилизация е нямало. Има редица останки от крепости и други артефакти. Много е било унищожено от Османците.

ДПС подготвя искане евроинституциите да наложат на България отмяната на забраната за агитация на друг език  освен българския.

В България има много етноси, но един народ. Който не му харесва в злата мащеха България - ей я Турция на един хвърлей място. Да си ходи. ДПС много може да подготвя, но аз турски не разбирам. От къде да знам, че няма да има радикални изказвания спрямо българската държава? Много лесно е така.

Значи моята интерпретация не е по-уникална от хвърляне на работна хипотеза като неоспорим факт с идеята да се "докаже" за политкоректност, че Османците и Българите произхождат от едни и същи племена и то нашето не е било робство, а събиране на двама дълго разделени братя.

Ще ти кажа, че България е една от най-старите държави в Европа. Нагло е да твърдиш, че цивилизация е нямало. Има редица останки от крепости и други артефакти. Много е било унищожено от Османците.

Коя Българска държава визираш - имало е няколко такива. Все пак, може би визираш цивилизация? Добре, сподели какво е българското (не Тракийското, не Византийското!) цивилизационно наследство и къде мога да отида да го разгледам.

Военните ни победи са безспорни, добре документирани, но има проблем със строителството, икономическия оборот - не се намират много останали физически свидетелства, а твърденията, че османците са го унищожили (вместо да ги ползват), за мен са несъстоятелни.

Твоята работа е като оня виц за краставицата.Какви автономии постоянно те гонят.

Да взема да заискам най накрая автономия че поне разни като симчо да имат реален повод, какво ще кажеш... Почвам с моя Делироман, пълна автономия и всички симчовци вън , казах :D .. а останалите желаещи мир и сътрудничество, няма проблеми, ще живеят спокойно, лично ще им гарантирам сигурността срещу мои единоверци крайно настроени.... мдам....и ще създам правителство от смесен тип .... 

П.С Така става нали ;)

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

Да, компютъра си ми е с интерфейс на български от 2007, можеше да си намериш в нета преведени на български програми - Уиндоус ХП,  БС плейъра, уинампа  ми бяха на български език. Който търси, намира. Мой братовчед ми ги инсталира. :)

Ти май си ползвата датата и замундата само за филмчета. А там има и програмки и игри, да те светна. :P

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.