Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Изчадието на пропагандната машина в България по случай Освобождението

Featured Replies

А Пантев е достоен негов наследник

Единия лъгал, другия маже

много кадърно е фалшифицирал българската история

Моля не се припознавайте! 

• Отговори 836
  • Прегледи 61,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

На Алгор колко му платиха, за да отключи темите за изява на троловете? :angry::tease2::angry22: От мен да зависеше, Благо, Миро, реджеп и компания се сдобиват с вечен бан, както и темите. И ги давам на руското разузнаане да ги издирят и безвредят. А темите заминават на боклука

На Алгор колко му платиха, за да отключи темите за изява на троловете? :angry::tease2::angry22: От мен да зависеше, Благо, Миро, реджеп и компания се сдобиват с вечен бан, както и темите. И ги давам на руското разузнаане да ги издирят и безвредят. А темите заминават на боклука

Благодаря ти Ани :)

Забрави да добавиш "алах акбар"  и смърт на неверниците....

А ти благодаря защото съм православен християнин и религията която уважавам , не ми позволява да ти отговоря със същото.

Хахаха, Ани, направо ме кефиш! Влизаме яко във филма - преследвани и обезвредени от руското разузнаване.

Имам предложение - да ни баннат, но да не ни обезвреждат, поне известно време, за да можем да страдаме, че сме баннати.

Deal? (Сделька?)

Ето до какво води хората изчадието на пропагандната машина

В тази тема се говори за българите и българското. Не за руснаци, американци или финландци. Стига празни спорове и нападки. Те не са исторически аргумент.

А ти благодаря защото съм православен християнин и религията която уважавам , не ми позволява да ти отговоря със същото.

А аз не съм. Неверник съм.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Ама разбира се.. аз от колко време повтарям да акцентираме на българите , тяхното мнение и българското.

Защо неприемате казваното от нашите възрожденци и тяхната дейност и обществена и литературна , не знам.

Аз се гордея с тях, не знам вие защо се срамувате ли , от какво ли не знам... от това че те са българи и ние сме българи ли ?

Ето например една много интересна карта за разпределението на етносите  от 1915 г.

Полезна е както за нашите граници , така и за някои други държави

1lRCK0L.jpg

А дали някой е вярващ или неверник , това по никакъв начин не е свързано с неговата обща култура, морал и възпитание.

Ако ме разбираш....

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Полезна е и за запушване на устите на златарите.

Макар, че техните усти не се затварят при никакви доказателства

Недей така, че Благо е с позиции с благородни метали. а неговата уста едва ли пожелаваш да е затворена.

Недей така, че Благо е с позиции с благородни метали. а неговата уста едва ли пожелаваш да е затворена.

Не съм бре, но само от мързел.

Единствената ми позиция е малко долари кеш. Пак от мързел - на 1.50 ги купих.

• 2 месеца по-късно...

На този паметен ден, да си припомним Ботев

http://www.faktor.bg/lacheni-carvuli/46800-zasto-botev-vidya-balgarskite-rusofili-kato-fekali-ot-draglivoto-magare-rusiya.html

„Кажете ни, виждате ли вие край на българ-ските страдания? В Турция ни мъчаха и предаваха едно време като скотове, а днес душат сяко едно стремление кам човечески живот...

А Россия, тая мнима защитница на славянството, тя употреблява още по-радикални средства, за да истрие от лицето на земята българск¬ите колонии. Тя отне земите на колонистите, подложи ни със сичката своя неясна строгост и подлост под законът на „общата повинност“ и, когато ние пожела¬хме да оставим пепелищата на ногайските татаре, които трудолюбивата българска ръка преобърна на рай, и да са върнем в своето старо отечество, испроводи няколко черни български души за да ни отвърнат от то¬ва намерение. Но това, което не можиха да направат устата на продадените блюдолизци, направиха казаците със своите сулици и камшици и с копитата на своите коне, направи правителството със своите темници, със своят Сибир и със своите 25 по гърбът. Вие няма да повярвате, ако ви кажа, че в едно село казаците извързаха сичките старци, мъже и ергене и, като ги испроводиха „куда Макар телят не голял“, не остави¬ха не една жена необезчестена, ни една мома неразвалена и ни едно дете неизнасиловано. Тие испокрадоха имането и покъщнината на селяните, испоклаха им птиците и добитакът и сичкото това премина ненаказано от страната на правителството. На мяста даже и кръв са пролея!...

...Пр¬авителството натовари 1,000 души български момци в един твърде веран вапор (гемия) и ги испроводи на Кавказ в такова зло време, щото от бурите вапорат потъ¬на в Черното море и нашите отидоха да защищават от рибите своето ново отечество. Нашето правителство е запретило входът на сичките български вестници в държавата и целта на това е "да са не раздражават духове¬те.“ Видите ли какви прекрасни мери употреблява защитницата на славяните, за да еманципира своите едноплеменници и едноверци? Какво ще да кажете против това?“

На което Ботев сам отговаря:

„Ние не ще да кажеме нищо друго, освен това, че секи човек и секи народ тегли от умът си. Кой ни е крив когато ние със своето воловско търпение в сяко едно отношение са стараем да докажем, че сме родени за тояга. „Трай душо, черней кожо!“ е девизата на нашият живот.”

Малко повече от година след тази статия Ботев ще превземе с четата си корабът „Радецки” и ще се отправи към своето безсмъртие. Трупът на простреляният Ботев ще бъде обезглавен от османлиите, а 

главата му ще бъде изложена на площада във Враца,

който днес носи неговото име, а за нас ще останат думите му , днес по-актуални отвсякога:

„Защо, мислѣхъ си азъ, да плача надъ чуждъ гробъ, когато всички около него гледатъ съ нѣкакво си идиотическо равнодушие? Защо да нарушавамъ спокойствието на ония, които сѫ родени само да мълчатъ, да робуватъ и да търпятъ всѣкакви безчестия и насилия? Защо, най-после, да хвърлямъ камъкъ върху оная наистина дебела българска глава, въ които и турскиятъ итаганъ не е можелъ да вкара никакво понятие за доброто и за злото?"

Малко повече от месец след 2 юни 1876 г. когато Ботев пада прострелян на връх Вола – на 8 юли 1876 г. Русия и Австро-Унгария, двете властващи в Централна и Източна Европа империи ще подпишат в Райхщад секретното споразумение, с което ще обрекат на разпокъсване българските земи и ще заложат основите на Берлинския договор.

(Заб. Един от потомците на тези българи, за които Ботев пише, преселени в Бесарабия от пловдивските села още през 1820 г. след поредното нахлуване на руски войски по нашите земи, ще се завърне в България, ще се сражава срещу Сърбия през 1885 г., а по-късно ще стане известен като знаменитият ген. Колев, който през 1916 г. ще разбие в Добруджа руските войски, ще плени цялата Оренбургска девизия барабар с командира и бойното й знаме, за да се случи най-сетне една историческа справедливост - на 3 март 1918 г. Русия ще капитулира пред България с най-унизителния мирен договор в историята си – Брест-Литовския)

Благодаря ти Ани :)

Забрави да добавиш "алах акбар"  и смърт на неверниците....

На този паметен ден, да си припомним Ботев

http://www.faktor.bg/lacheni-carvuli/46800-zasto-botev-vidya-balgarskite-rusofili-kato-fekali-ot-draglivoto-magare-rusiya.html

Вие няма да повярвате, ако ви кажа, че в едно село казаците извързаха сичките старци, мъже и ергене и, като ги испроводиха „куда Макар телят не голял“, не остави¬ха не една жена необезчестена, ни една мома неразвалена и ни едно дете неизнасиловано. Тие испокрадоха имането и покъщнината на селяните, испоклаха им птиците и добитакът и сичкото това премина ненаказано от страната на правителството. На мяста даже и кръв са пролея!...

...Пр¬авителството натовари 1,000 души български момци в един твърде веран вапор (гемия) и ги испроводи на Кавказ в такова зло време, щото от бурите вапорат потъ¬на в Черното море и нашите отидоха да защищават от рибите своето ново отечество.

Разбирам, че си решил да станеш православен християнин.

Но защо тогава се жалваш от действията на православната църква и православните християни още повече, че по времето на Ботев българите са били всичко друго, но не и православни, а руснаците са такива.Руската империя е точно православна, докато БПЦ, тогава екзархия, е обявена за богопротивна и нечиста.И съгласно православния канон това е точно така.

• 3 месеца по-късно...

Хайде една добра новина за тукашните фенове на руските спеаратисти терористи от Донбас

Турски високопоставен дипломат е засечен от службите ни да проповядва в райони със смесено население скорошно образуване на вилаети на територията на България. Обяснявани са въможностите това да стане по законов път, като се използват несъвършенствата в закона.

https://frognews.bg/news_97478/Avtonomiia-v-smesenite-raioni-Da-ima-takav-serial/

Дори не искам да казвам че съм бил прав в примерите си и опасенията си .... 

Кърджалийски вилает. Население 149 661 души. Съставен от 7 каази и 470 общини, организирани в пет санджака - Кърджали, Момчилград (Мастанли), Крумовград (Кошу кавак), Ардино (Егри дере и Хаджи кьой) и Джебел. Това е напълно възможно след провеждане на референдум, в който населението от региона да заяви своята воля за автономия. По закон право да гласуват наместен референдум и на общо събрание на населението имат гражданите на Република България с избирателни права, които имат постоянен адрес на територията на страната към деня на насрочване на референдума.(Регистрацията не е никакъв проблем - доказано е.) Решението, прието с местен референдум, не подлежи на последващо одобрение или отхвърляне от общинския съвет. 

В цялата област при преброяването през 2011 г. за турци се заявяват 66,15 %, българите са 30,22 %, не се определят – 2,01% и цигани – 0,99 %.

Познайте какъв ще е резултатът. Засега примерът е хипотетичен, но намеренията ги има.

Бих искал да чуя коментарите на същите тези фенове, които така яростно защитават сепаратизма и тероризма в темите за Украйна.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

• 5 месеца по-късно...

Айде почна се... Поредното очерняне на оная същата червена атакистка, дето крякаше и четеше от листче на срещата на ББ  в Лондон.

Този път по повод 3-ти март.

http://www.blitz.bg/news/article/395559

http://offnews.bg/news/Obshtestvo_4/Balgari-v-London-shte-praznuvat-3-mart-v-ruskoto-posolstvo_624955.html

Слагам пуканките... :):):)

И каква беше причината да вдигнеш тая помийна яма... пардон, тема?

- Джон, каква е тая врява навън?

- Гейпарад сър.

- Какво искат?

- Еднополова любов сър.

- Някой забранява ли им?

- Не сър.

- Ми кво са се развикали тогава?

- Педераси сър...

Та и на Мирко работата...

Темата за Освобождението , националните дати, и в частност 3-ти март, казваш е.... помийна яма ?гей парад ?

преди 7 минути, miro20 написа:

Пряко.Прочети го отново :)

Ах да.. простено ти е.. ти не знаеш какво е 3-ти март... ИЗвинявам се.

Явно не знае и какво е пропаганда.

Но да си каже приказката човекът...

А мен много ме радват българите в Чикаго, те не търсят посолства за националните ни празници. Организират се е празнуват!

Редактирано от Нел (преглед на промените)

Явно в Чикаго няма руско.:ph34r:

И кво излезе ся? Българите в Лондон са рашисти, а? Всичката ви помия е такава...

п.п. Ама как познах.:D

Редактирано от язе (преглед на промените)

преди 27 минути, Нел написа:

А мен много ме радват българите в Чикаго, те не търсят посолства за националните ни празници. Организират се е празнуват!

Точно .

най интересното е ако и тук отидат да  отбелязват пред руското посолство :)

Звучи като виц ама... кой да им каже на промитите мозъци че няма нужда да се ходи в никакво посолство , а да си празнуваш у дома, и да закачиш у вас , на покрива или терасата българското знаме.

преди 14 минути, язе написа:

И кво излезе ся? Българите в Лондон са рашисти, а? Всичката ви помия е такава...

Не знам кво е излязло , за сега нищо.

Както казвам .. приготвих си пуканки и им чакам сеира на червената атакистка. Дори не говоря за българите в Лондон , а за тази нейна инициатива.

Всъщност, на фейсбук профила и , ако е това което намирам, няма такива думи.

Дали не става въпрос за поредна пропагандна червена партенка ?

Сайтовете раздухали тази "новина" са същите , копипействащи  предишни путински дезинфромации и лъжи.

преди 48 минути, miro20 написа:

Точно .

най интересното е ако и тук отидат да  отбелязват пред руското посолство :)

И къде точно е руското посолство в Чикаго?:huh:

Tи си цял виц бе момко. Говориш за руското посолство в Чикаго, ама и хабер си нямаш, че там няма такова. Има неква агенция за издаване на визи, ама посолство... нъцки. Нел се усети че се осра и млъкна. Чудя се, ти дали ще се усетиш някога...

Ти верно не си бил много умничък :)

:despicable-me-2-minion-5::dancing-minion:

Идея си нямам кой е говорел за посолство в Чикаго :)

преди 10 минути, miro20 написа:

Ти верно не си бил много умничък :)

:despicable-me-2-minion-5::dancing-minion:

Идея си нямам кой е говорел за посолство в Чикаго :)

Tи. Да те цитирам ли или сам ще се оправиш?

Всичко си е по горе

- Нел каза че в Чикаго никой не търси посолства, а си се организират и празнуват.

Което ме наведе на забавната мисъл  ако И ТУК отидат да отбелязват пред руското посолство.

Но ти това повече от очевидно не го разбра...

Така че.. пак се връщам на кратичкото  :

- Вица не бе за теб. :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.