Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Положението в Украйна - част 2

Featured Replies

• Автор

Не. Защото не е имало такава. Хора, спрете със спекулациите - дайте доказателства. Безспорни.

• Отговори 2k
  • Прегледи 80,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ок. Тогава все пак ще копирам Колев... защото касае правата на хората...

Но мисля, че си напълно съгласен с мен, че няма как едно и също нещо веднъж да го съдим, друг път да го хвалебстваме, особено ако не ни касае пряко.

Това е...

Е, то е ясно, че интерес в България да има етнически конфликти имаше Русия, и е напълно естествено точно русофилите да говорят с езика на етническото противопоставяне.

Реджеп е като украински писател -фантаст и мечтател - иска украинската власт да се възстанови и да процъфтява по старому - в Крим, Донецк и Луганск.  Остава да ни убеди за реалистични възможности.  Той е като Порошенко - привижда му се желаното за случило се...    Такива хора лъжат непрекъснато.  После се дразнят защо други хора ги подиграват и не искат да им вярват.

Ако употребя "туристическа разходка", дали ще бъде по-удачно? ;)

А, и с чанти с имструменти по приложна железария. Щото в хохълските казарми имало един ръждясал танк и те го поправили и сега с него удържат устрема на редовната украинска армия. Даже му довели и женски танк и ги размножили, та затова сега имат много.

Не. Защото не е имало такава. Хора, спрете със спекулациите - дайте доказателства. Безспорни.

Ти пък. Той сам си се хвали. Даже филмче си е направил, за да се увековечи.  :D Това са даже "стари" новини.

http://www.wsj.com/articles/putin-details-crimea-takeover-ahead-of-one-year-anniversary-1426461255

Човек, руснаците сами им го подариха през 1954! Какво украинско владичество те гони тебе? :D

За онези, които разбират английски, едно любопитно четиво: http://www.bbc.com/news/magazine-32066222

Мохини какво значи подариха им го? извършена е административна реформа в рамките на една и съща държава СССР, крим е прехвърлен от РСФСР към УССР, но това са области в рамките на една и съща държава. Пък и кой го извърши Хрушчов, който е от украйна.

Ок. Тогава все пак ще копирам Колев... защото касае правата на хората...

Но мисля, че си напълно съгласен с мен, че няма как едно и също нещо веднъж да го съдим, друг път да го хвалебстваме, особено ако не ни касае пряко.

Напълно съм съгласен.Но и никъде не съм проявявал такава непоследователност.

И какво точно съдим.Хартата за правата на човека ли? Правото на самоопределение ли ? Кое точно тук съдим и за какво объждане иде реч, когато става въпрос за отдавна утвърдени и всепризнати норми.

Ако някой не  е съгласен с тия норми нека го заяви,

Изведнъж обаче Русофилите говорели на езика на етническото противопоставяне, това е според сър Реджиналд.Аз доколкото помня и ти заяви, че си русофил.

Редактирано от badr (преглед на промените)

• Автор

А, и с чанти с имструменти по приложна железария. Щото в хохълските казарми имало един ръждясал танк и те го поправили и сега с него удържат устрема на редовната украинска армия. Даже му довели и женски танк и ги размножили, та затова сега имат много.

:hit::get out:

Обсъждат въпроса за разполагането на миротворци в Украйна

Отмениха концертите на Брегович в Украйна заради Крим

Мохини какво значи подариха им го? извършена е административна реформа в рамките на една и съща държава СССР, крим е прехвърлен от РСФСР към УССР, но това са области в рамките на една и съща държава. Пък и кой го извърши Хрушчов, който е от украйна.

Е, не са им го продали, нали?

Метафорично се изразих, не се хващайте сега буквално за думата. 

• Автор

Ти пък. Той сам си се хвали. Даже филмче си е направил, за да се увековечи.  :D Това са даже "стари" новини.

http://www.wsj.com/articles/putin-details-crimea-takeover-ahead-of-one-year-anniversary-1426461255

1.

To Read the Full Story, Subscribe or Log In

2. WSJ.

То и сега не съм видял бандеровци  .

Но си прав - Путин си променя позицията спрямо това кой е на власт в Украйна - ако е послушко - той е  ЗА

Ако не му харесва -  е против :)

Плюс измислиците за бандеровци и хунта , която теза само да виприпомня дискретно - руската пропаганда вече изостави . :)

Даже спря да нарича ДНР и ЛНР републики , а ..  както преди - области :)

Ти да не си в украйна?

• Автор

Путин признава за защитна операция, за да не попаднат американците чрез подопечните си украинци в Севастопол, това отдавна сме го обсъждали. Аз искам доказателства за нахлуването. Къде са военните колони, войските, дето толкова се тръби за тях. Разузнавателна операция е имало. Военната къде е? Къде са руските войски, обсаждащи Крим? И имаш ли идея с каква численост трябва да бъдат те, за да окупират цял полуостров? Щото аз и повечето мъже, пишещи тук, вероятно имаме...

А клипчето, към което ми даваш линк, е трейлър на филм, който ама никак не се покрива с това, което пишеш, повярвай ми.

Въпроса е какво спечели и какво изгуби от майдана Украйна. теглете чертата да видим имаше ли смисъл да се излюлеят сами толкова яко.

Руски войски си има в крим от времето на Суворов. Имаше корпус заради базата на черноморския флот, закоято чинно си плащаха на украйна и е съгласно договори

А добре, аз погледнах в русия тудей, кп . ру, правда -  там нито дума нямаше за този трагичен инцидент.

Кога ще спреш, да говориш глупости? Или друго не можеш? Какво си гледал, и дали изобщо си гледал? Само лъжи пишеш. Ставаш смешен, и жалък. Ето от днес, новина за кораба. Обявен е траур.

http://www.vesti.ru/doc.html?id=2480087

Ето от вчера.

http://www.vesti.ru/doc.html?id=2479057&cid=8

Още искаш ли? Вече доказа, че си трол. 

Путин признава за защитна операция, за да не попаднат американците чрез подопечните си украинци в Севастопол, това отдавна сме го обсъждали. Аз искам доказателства за нахлуването. Къде са военните колони, войските, дето толкова се тръби за тях. Разузнавателна операция е имало. Военната къде е? Къде са руските войски, обсаждащи Крим? И имаш ли идея с каква численост трябва да бъдат те, за да окупират цял полуостров? Щото аз и повечето мъже, пишещи тук, вероятно имаме...

А клипчето, към което ми даваш линк, е трейлър на филм, който ама никак не се покрива с това, което пишеш, повярвай ми.

Така ли? Ок, нямам какво повече да добавя.

Няма смисъл да обяснявам очевидни неща, нямам търпение за това, нито мотивация.

Все едно ти, който определено си интелигентен човек, не знаеш как се провеждат "секретни операции" без опознавателни знаци и въобще какви други трикове и номера владеят секретните служби на някои държави?

Филмчето си заслужава да се гледа, смях голям е. 

Ето линк към целия филм: http://russia.tv/brand/show/brand_id/59195

Редактирано от мо_хи_ни (преглед на промените)

и в украйна са като нас, правят глупости, съсипват си държавата и се утешават със сладки приказки за удачен цивилизационен избор.

"О свещена простота"

Редактирано от vasilevsa (преглед на промените)

• Автор

Така ли? Ок, нямам какво повече да добавя.

Няма смисъл да обяснявам очевидни неща, нямам търпение за това, нито мотивация.

Все едно ти, който определено си интелигентен човек, не знаеш как се провеждат "секретни операции" без опознавателни знаци и въобще какви други трикове и номера владеят секретните служби на някои държави?

Филмчето си заслужава да се гледа, смях голям е. 

Аз именно за това говоря - за секретни операции и номера на служби, включително дезинформация в медии и организиране на "протести"...

Има тука един, дето ми дава информация за Украйна на български от сървъри в щата Вашингтон (?!?); имаше едни изказвания за 5 000 000 000 (пет милиарда) долара, имаше едно "F*ck the EU", имаше едни чернокожи украинци, дето бяха пленени под Дебалцево ли беше, под Мариупол ли беше... Ама и те са "доброволци" и никой не твърди, че американски войски са окупирали Украйна, нито че са нахлули в нея. Защото щеше да е аргумент, който издиша.

За N-ти път - в Украйна се води война, но не между украинци. Един напада, а друг се защитава. Оставям на теб да си определиш сама ролите.

Оле божке :)

НЯмало руски войски обсаждали Крим ??? :) :) "защитна операция" ??? Абе що за хитлеристки лозунги тук.. така и той спасяваше "исконните германски земи"

А операцията бе мащабна, със всички възможни военни и разузнавателни служби и методи.

Украинската армия бе тотлано парирана и изолирана в Крим.

Изгледай филмчето, не трейлъра - дори правят реконструкция  как са превземани казарми, как са блокирали украиснките свръзки, как идва генерал от Киев, и те го отвличат от мерцедеса му .. и т.н. и т.н..

Тотална руска  военна анексия, като по учебник.

Пак ще се повторя - възхищавам се на военната им операция, - проведена наистина професионално и във всички аспекти прошнурована и подготвена.

Въпроса е че за това разбираме година след тази античовешка, антиморална, антимеждународна анексия че е .. руска операция.

До тогава лъгаха всички като разпрани, начело с Путин ,  че нямат нищо общо.Дори наградиха 300 журналисти за масовите лъжи.

И пак нямаше доказателства за руско превземане,  пак бяха някакви необозначени зелени човечета....  :)

Кога ще спреш, да говориш глупости? Или друго не можеш? Какво си гледал, и дали изобщо си гледал? Само лъжи пишеш. Ставаш смешен, и жалък. Ето от днес, новина за кораба. Обявен е траур.

http://www.vesti.ru/doc.html?id=2480087

Ето от вчера.

http://www.vesti.ru/doc.html?id=2479057&cid=8

Още искаш ли? Вече доказа, че си трол. 

Споменах кои погледнах, в тях-нямаше. Радвам се че все пак са отразили. :)

- Бе , как се отваря тая консерва ?

- Е как , как бе ? Вътре има отварачка...!  :lol6:

Търсите решение ? На какво ? За какво става дума изобщо ?

Първо - коя е първопричината ? Материална и/или духовна ?

Борба за ресурси ли е или за идеология ?

Тук следва да се дефинират понятията , кое от какво произлиза и какво означава !

Примерно да заместваш петрол , газ , въглища , злато и т.н. , с държавно-политическо устройство е най-малкото неадекватно .

От своя страна да приравняваш Хитлер (нацизъм) със Сталин (социализъм) е налудничаво малоумие - с идиоти не ми се спори (на празнословолеенето , спор му казват тук !).....!

Второ  - определете изходни условия (от къде тръгвате , кой е основният конфликт ) .

Трето - определете входящи параметри (кои са страните в конфликта и какви са им целите) ! Иначе казано за какво става дума ?

Четвърто - какви се средствата за постигане на целите ?

Пето - какви са тенденциите на развитие в един или друг случай на решение (възможни начини на решение)...

След това търсете решение - мислете и правете изводи , основавайки се на горното  ....не просто така "във въздуха" и както ви се иска или пък ви се струва , само защото сте така емоционално обвързани ....!

Тук : https://www.kaldata.com/forums/topic/240340-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%B2-%D1%83%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D0%B0-%D1%87%D0%B0%D1%81%D1%82-2/page-19#entry3095976

И тук : https://www.kaldata.com/forums/topic/240340-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%B2-%D1%83%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D0%B0-%D1%87%D0%B0%D1%81%D1%82-2/?view=findpost&p=3097144

Опитах да поставя някакво начало на смислен разговор - без особен успех разбира се.....за мен елементарно обяснимо защо не се получава смислен разговор !

Както можете сами да видите - следват пълни безсмислици , превръщайки се в емоционални войни едва ли не....." Дай си ми кукличките - на си ти парцалките !".

Ако не беше тъжно и жалко , невероятен майтап пада ! Детинщини между уж умни и възрастни хора....  :(

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Споменах кои погледнах, в тях-нямаше. Радвам се че все пак са отразили. :)

Пак удари градата, с лъжите си. Защо не се спреш? Датата на репортажа е от 04,04,  ;)  Още искаш ли? С лъжите си, не можеш да заблудиш никой.  ;) Не знам вече, за кой път, те хвашам в лъжи.  ;)

http://russian.rt.com/article/83684

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

Пак удари градата, с лъжите си. Защо не се спреш? Датата на репортажа е от 04,04,  ;)  Още искаш ли? С лъжите си, не можеш да заблудиш никой.  ;)

http://russian.rt.com/article/83684

хехе :) не съм ровил в сайта - казах отворих и погледнах заглавните страници. На началните страници между водещите новини дори любимата ти русия тудей я НЯМА тази новина и ДО МОМЕНТА :)

Отделно това че инцидента е станал  в четвъртък 2-ри , а го отразяват след няколко дена, доста след международните медии..

Защо Путин е професионален лъжец ? :

http://www.dw.de/%D1%88%D0%BF%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%B2%D0%BB%D0%B0%D1%81%D1%82-%D0%BD%D0%B5-%D0%B1%D0%BB%D0%B0%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D1%80%D1%8F/a-18362117

Хората от тайните служби непрекъснато работят със заблуди, привидности, манипулации и диверсии. Ако го формулираме хиперболично, те са професионални лъжци. Те не държат публични речи, а предпочитат да мълчат, те са незабележими и нямат нужда от харизма. Да не говорим, че в крайна сметка те по професионална характеристика имат право да нарушават законите (особено в чужди държави), за да защитят собствената си или да ѝ набавят някакво предимство. И обратно: политикът е демократично легитимирана личност, която говори и действа в публичното пространство и която – поне на теория – не бива да лъже и да нарушава законите. С две думи: особено когато работата опира до морално действие, професионалистите от тайните служби са съвършено непригодни за политически постове – те просто са професионално деформирани.

Ще се съгласите ли се с това?

Тези хора притежават привилегирована информация за най-важните тайни във външната и вътрешната политика, те често пъти душат дори из частния живот на политиците (подобни афери през последните години имаше както в България, така и в Полша и Унгария), а по този начин си осигуряват много бързо изкачване по стълбицата на политическата власт. Представете си само: един сивкав и безличен шпионин, който няма никаква харизма и очарование и цял живот е действал зад кулисите с лъжа, измама и шантаж, без никакви скрупули към законите и избирателите, един такъв човек внезапно оглавява страната Ви? Нима ще се съгласите точно той да Ви управлява?

Аз лично не бих се съгласил. И тук отново се сещаме за Путин…

абсолютно логично.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

За пореден път, доказах и показах, лъжите на трола. Нека си лъже, вече всички знаят, колко струва.  ;)

Та бандеровския президент, ще иска миротворци в Донбас. Ама първо трябва да пита, лидерите на ДНР и ЛНР, дали са съгласни.  :D  Ще се обсъжда, в Норманската четворка. Та да видим. 

http://russian.rt.com/article/83746

Те отдавна искат да въведат . Проблема е че Путин не ще. Защо ли ?

http://24smi.org/article/23870-mirotvorcy-na-donbasse-obse-oon-ili-poli_spect.html

Почему Россия против миротворцев?

С резкой критикой миротворческой миссии на Донбассе выступили представители России. «Надо разводить вооружения и не заниматься выдвижением новых инициатив. А когда вместо того, чтобы делать то, о чем договорились, начитают выдвигать какие-то схемы, то это, в первую очередь, вызывает подозрения, что хотят развалить минские договоренности», - отметил постоянный представитель России при ООН Виталий Чуркин.

Позицию дипломата поддержал и спикер Госдумы Сергей Нарышкин. Он уверен, что введение миротворцев будет способствовать эрозии минских договоренностей, а этого допустить нельзя.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

За тези които у меят да мислят :

"Положението в Украйна" е локален конфликт , част от друг по-голям конфликт , под-конфликт на основния конфликт между Запада и Русия . Днес , там и други големи сили играят.....

Не може да се даде правилно , вярно решение за под-конфликт , ако не се даде решение първо за основния конфликт !

Най-малкото защото основният конфликт почти винаги представлява система от конфликти от по-ниска степен на развитие.

Ако не се реши основния конфликт , той бива подменен и заместен с какви ли не измислици и заблуди.

Примерно стремеж към Демокрация.....да помогнем на другите....хайде , бе ! Заради честните им сини очи...!  :)

По същият начин виждаме множество подобни на Украинския конфликти къде ли не по целия свят...Факти колкото си искате и по всяко време !

Така поне пише в "умните" книги , към които всички имат претенцията , че много знаят и разбират.... 

П.П. И на края специално към Реджеб - стига си се валял из блатото ! Окаля се тотално !

Излез в супер-позиция !

Предполага се от други теми , че знаеш що за извънземно е това....!  :) .....

Т.е. това което тук пишеш , не е това което мислиш....

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.