Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Положението в Украйна - част 2

Featured Replies

хиляди хора са били убити в една абсурдна гражданска война, която унищожи най-индустриализираните региони на страната и продължава да преследва остатъците от полумъртъва икономика. националната валута се обезцени, деморализиране на населението продължава. в страната са се създали десетки  от никого неконтролирирани въоръжени групи-грабежи,убийства,терор и етническо прочистване. стотици хиляди души са се преместили в Русия като бежанци.преди около година, Украйна беше бедна страна, контролирана от олигарси, сега една година по-късно, Украйна пак е бедна страна, всичко се контролира от същите олигарси, един от тях дори стана президент. не е настъпило Нищо от това, което е било обещано на украинците в резултат на престижната европейска интеграция. визовият режим с европейските страни не е отменен, а напротив - той се затяга. на Украйна открито се заяви -НАТО да не го очакват. въпросът за членството в ЕС, дори не се обсъжда. дългове към Русия се разрастват, а парите,обещани не идват от Европа.

• Отговори 2k
  • Прегледи 80,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Виж .. никой не оспорва принципните неща които говориш. Проблема е че този референдум бе проведен под дулата на руските "вежливи човечета" , плюс самопризнанието на Путин че цялата анексия и всички действия бяха плод на руска спец операция с участието на военни и всякакви други спец служби.

Напълно съм съгласен с теб за "волята на народа" , но този принцип няма нищо общо с проведения фарс , пародия на референдум в Крим.

Именно затова никоя нормална държава не призна този референдум.

Така че - принципно си прав, но ти куца базата. Това което проведоха руските служби там , не е референдум

А за езика - стига разпространявахте смешки :)

Никой никакъв език не е забранявал а е отнет статута на официален.

Има балкан разлика между "забрана" и "отмяна като официален или майчин регионален ". :)

Същите тук сигурно сте борци и за въвеждането на турския като втори официален ?  както сте за "новороссия" и за една бъдеща  "новоосмания"  тук.

Е аз не съм съгласен, но уважавам вашите принципи които сте приели , под въздействието на руската пропаганда :)

Ама че пошъл негодник се извъди.Видя се, че не струваш много и както подобава на подлец се опитваш да изместиш фокуса на дискусията, като настройваш български граждани едни с/у други.

Сега изведнъж подемаш някакви блеяния за въвеждане на турски език като официален.Ако ти имаш такива мераци това е само твой проблем.За разлика от теб, аз съм Българин и нямам никакво отношение към турския език.

Но съм крайно против тия евтини и подли интриги.Когато пролича слабостта на позицията ти и хоп изведнъж премина на подмолни низости.Ти осъзнаваш ли какво точно вършиш, заигравайки с непреодоляни исторически атавизми?

Тези ФАЩ хамериканоси и техните платени сорсоидки в страните , международното право за чеп за зеле не го зачитат, обаче тръгнали другите да учат как се спазвали те, брех , ех такава наглост ще им изпапка главите в близко бъдеще, правото на силните който те се опитват да наложат ще им изиграе лоша шега .... 

Значи Косово признаха , Афганиистан нападнаха въпреки международните закони, Ливан също, айде, за Ирак имаше решение на съвета за сигурност , да кажем че проформа са го зачели , все пак Ирак нападна Кувейт , ами Сирия, сега и йемен разни коалиции нападат... абе света стана див див запад почти , а те твидите ли много държели все пак на международните закони.... смях в залата .....

Ама че пошъл негодник се извъди.Видя се, че не струваш много и както подобава на подлец се опитваш да изместиш фокуса на дискусията, като настройваш български граждани едни с/у други.

Сега изведнъж подемаш някакви блеяния за въвеждане на турски език като официален.Ако ти имаш такива мераци това е само твой проблем.За разлика от теб, аз съм Българин и нямам никакво отношение към турския език.

Но съм крайно против тия евтини и подли интриги.Когато пролича слабостта на позицията ти и хоп изведнъж премина на подмолни низости.Ти осъзнаваш ли какво точно вършиш, заигравайки с непреодоляни исторически атавизми?

Абе дърпат те дявола за опашката, ама де да видим докога ще е, да не плачат после като прасенко и Киев за помоощ, ама те терористи ни напднаха, цепят се, еди кой си им помага с оръжие и оборудване, праща спец войски и така нататък ... 

:ph34r:  :clown:

Тогава аз ще им дойда с АК-то да им кажа кой кум, кой сват, кой на кой брат... да ги ева малоумниците...

Едно време виках , ей, добре че наще имаха малко поне акъл, че не станахме втора Югославия, ама виждам че някои още дърпат натам....както викаше един колега, разведка, ей дано не дойде време да сме с теб от двете страни на фронта, че ще съжаляваме жестоко и ние и вие...

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

Айде пак  с рогите :)

Значи когато гори чергата у комшията, сме на принципа.. това не е моята черга ??

Паралелите ми с дестабилзиацията на Украйна ,и нашите етнически райони, смея да твърдя, са абсолютно резонни и актуални.

Нещо повече - Путин изправи два братски близки народи които никога не са имали сериозни драстични противоречия един срещу друг, да се стрелят, а какво остава за нас , с многообразието на различия между българи, турсци , цигани ?

Паралела пак казвам, мие абсолютно резонен.

Затова и постоянно ви питам , вие , които защитавате сепаратизма, тероризма /официално над 43 руски теракта в Харковска област/ и руската нагла политика по дестабилизиране, въоръжаване и финансиране в източна Украйна, да ви питам - така ли ще защитавате една "новоосмани"  както защитавате "новоросия" ?

Да, знам че се повтарям, но от толкова спам и офтопик  в темата, не се сещам някой да мие отговорил смислено , освен тоговори като твоя

:)

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Ама че пошъл негодник се извъди.Видя се, че не струваш много и както подобава на подлец

Не ти отива. Хайде Анка и Синдбад си ги знаем. Но от теб не съм очаквал шофьорски жаргон.

Гледам, върти се тук, едно клипче. Интервю с Путин, от 2008 година май. И 'умниците' се опитват да го ползват, като доказателство. Ама акъл няма, да схваната. Когато е правено интервюто, ситуацията е била една. В Украйна, не са били на власт бандеровци, дошли с военнен преврат. През 2014, политическа ситуация, се промени. И хората в Крим, направиха своя избор. А дали на двама / и две дами/, това им харесва, на никой в Крим, не му пука. Те си живеят мирно, и в пъти по-добре от Украйна. Дано скоро, и хората от източната част на Украйна, успеят да постигнат своето. 

В Украйна, не са били на власт бандеровци, дошли с военнен преврат.

То и сега не съм видял бандеровци  .

Но си прав - Путин си променя позицията спрямо това кой е на власт в Украйна - ако е послушко - той е  ЗА

Ако не му харесва -  е против :)

Плюс измислиците за бандеровци и хунта , която теза само да виприпомня дискретно - руската пропаганда вече изостави . :)

Даже спря да нарича ДНР и ЛНР републики , а ..  както преди - области :)

Не ти отива. Хайде Анка и Синдбад си ги знаем. Но от теб не съм очаквал шофьорски жаргон.

Реджи.Това не е каруцарски жаргон, а изказано отношение към една низост.Не беше ли ти този, който опонира на евтините заигравки с  въображаема турска автономия.Ето че този тип върши същото.Не успява да изложи смислени аргументи и вместо с такива реагира с инсинуации по съвсем друг въпрос.

Не ти ли идва наум, че точно така се подпалва огъня.Кой тук е поискал турския език да става официален?

Защо при положение, че никой не изказва такива предложения, този тип провокира и дефакто предлага същото, но уж като нечия чужда инициатива.Явно му липсва враг и гледа да си го създаде за да се прави на борец против него.

Айде пак глупости, не ги наричали ДНР и ЛНР , а области.... да видим

RT  от днес новина свързана с ДНР

http://russian.rt.com/article/83730  -  Об этом сообщил сегодня полномочный представитель ДНР на переговорах трёхсторонней контактной группы в Минске Денис Пушилин.

http://ria.ru/world/20150404/1056596068.html  - 

И така нататък във всички големи и малки руски медии ги наричат ДНР и ЛНР.. случайно подбрах само две новини от днес, от 2 от най-големите медии в РФ 

То и сега не съм видял бандеровци  .

Но си прав - Путин си променя позицията спрямо това кой е на власт в Украйна - ако е послушко - той е  ЗА

Ако не му харесва -  е против :)

Плюс измислиците за бандеровци и хунта , която теза само да виприпомня дискретно - руската пропаганда вече изостави . :)

Даже спря да нарича ДНР и ЛНР републики , а ..  както преди - области :)

Какво ни го повтаряте това интервю няколко пъти, мислите, че не сме разбрали за какво става въпрос в него?

Я да видим какво казва Путин- ние сме признали границите на Украйна и нямаме териториални претенции към нея, Крим не е наша цел, ние имаме договор с Украйна за разполагане на наши войски там до 2017г.САЩ и Европа нарушиха международното право с признаването на Косово.

Така да видим кога е дадено това интервю-30.08.2008г.

Къде е разминаването?

Русия спазваше ли всичко това което е казал Путин до незаконния преврат в Киев?Спазваше го!

Не може с интервю от 2008г. да обяснявате коренно различната ситуация през 2014г. и да обяснявате как бил излъгал за неща които никой не би могъл да предвиди!

Много ми е интересно ,  в аспекта на нормалната демокрация.. примерно както ние си сменихме управниците  много пъти къде предсрочно , къде с натиск, площаден също ... та.. юПутин пак така ли ще се върти като ветропоказател в зависимост да ли му харесва поредното управление в Украйна ?

Това е проблема на несменяемите диктатори и техните фенове - всяка смяна на нечие правителство, за тях е повод за война дори ...

И то не кое да е, а говорим за чужда държава !

Не сте ми отговорили и на другия въпрос - защо Путин не защитава далеч по безправните руснаци в прибалтийските държави ?

Те там са без гражданство дори.

Ако има грам логика в дестабилизирането на източна Украйна, и акоима грам логика в анексирането на Крим от несъществуващи бандеровци , дето никога ги е нямало там, то прибалтиските републики би трябвало да са затрити отдавна от мащабна путинска военна операция :)

Ами Киргизстан  ?  там също отмениха руския за официален .

Що Путин не въдвори "ред и справедливост" ???

Не си напълно прав. Що не даде за пример Великобритания, Испания, Франция, Холандия…Или тези държави не осигуряват приличен и спокоен живот на хора от всякакъв етнос и вероизповедание?

Дал съм три държави защото са напълно достатъчни да дадат добра представа за какво иде реч. Следвайки примера, за средноителегентния човек, не представлява никакъв проблем да види, че към тази категория държави лесно може да се отнесат Белгия, Франция и други. Уви, Великобритания си има проблем с ирландците, а Испания хич не може да се разбере с баските. Стана ми интересно обаче, как това ме прави непълно прав...

Много ми е интересно ,  в аспекта на нормалната демокрация.. примерно както ние си сменихме управниците  много пъти къде предсрочно , къде с натиск, площаден също ... та.. юПутин пак така ли ще се върти като ветропоказател в зависимост да ли му харесва поредното управление в Украйна ?

Това е проблема на несменяемите диктатори и техните фенове - всяка смяна на нечие правителство, за тях е повод за война дори ...

И то не кое да е, а говорим за чужда държава !

Не сте ми отговорили и на другия въпрос - защо Путин не защитава далеч по безправните руснаци в прибалтийските държави ?

Те там са без гражданство дори.

Ако има грам логика в дестабилизирането на източна Украйна, и акоима грам логика в анексирането на Крим от несъществуващи бандеровци , дето никога ги е нямало там, то прибалтиските републики би трябвало да са затрити отдавна от мащабна путинска военна операция :)

Ами Киргизстан  ?  там също отмениха руския за официален .

Що Путин не въдвори "ред и справедливост" ???

Първо, в България дори и смените да са били предизвикани под уличен натиск, те винаги са били законни, министър-председателя е подавал оставка или се е отказвал от създаване на правителство и се е отивало на предсрочни избори!

За прибалтийските републики, ако има непосредствена опасност за живота на руснаците там, бъди сигурен, че Русия ще намери начин да защити руснаците там!

В Киргизстан колко процента от населението говори руски?

Хехе :) отново се сетих за референдума в Крим и как в някои избирателни секции процентите бяха 123 % ЗА :)

А ето какво ме подсети отново - дискусия за бъдещето на закрития кримски  регионален телеканал  :

- 1678 % в третата колонка са мненията че "телевизията  на никого не е нужна, и така си имаме достатъчно канали "  :) :) :)

Фрагмент программы «Всё как есть», вышедшей в эфире «Первого крымского» телеканала. Проценты явно зашкаливают.

8E401760-D567-4FDB-ABD0-F0FDF13D4836_mw1

За Киргизия, тъй като тролчето, пак удари града. Какво виждаме, в линка?  ;)

Официалните езици в страната са киргизки (държавен) и руски (официален).

http://www.mfa.bg/index.php?page=120&staticpage=findanembassy&posolstvo=79

За прибалтийските републики, ако има непосредствена опасност за живота на руснаците там, бъди сигурен, че Русия ще намери начин да защити руснаците там!

Че с какво повече е имало опасност и в Украйна ?

Митовете и легендите за бандеровска хунта.. как да кажа..  вече не хваща "дикиш"

Сверете си часовниците с руските СМИ :) дори те се поозаптиха с тези глупости и минаха в нови пропагандни направления :)

Докато там  /прибалтика/  руснаците са наистина трета категория - без права, без гражданство и  всичко произтичащо от това.

Ама викаш, щом Партията не е казала че това е заплаха и дискриминация, значи няма опасност :) и всичко е наред.

ОК :)

И в Уикито е същото ...

http://bg.wikipedia.org/wiki/Киргизстан

https://ru.wikipedia.org/wiki/Киргизия

http://en.wikipedia.org/wiki/Kyrgyzstan

П.С Сега като му гледам писаницата последна на мирчата, имам чувство че има комплекси за малоценност, как говори за трети категории хора дето били видите ли, много му се ще да е над другите видно ... мдаам,  особено по етнически признак , с друго май нема какво хахахахах

http://politolog.net/novosti-mira/kyrgyzstan-xochet-lishit-russkij-yazyk-statusa-oficialnogo/

http://news.meta.ua/cluster:41925670-V-Kyrgyzstane-skazali-net-russkomu-iazyku/

КАкто и да е.. това го вметнах като скоба, но виждам със сигурност едно - че много от нещат които казвам за теб са изненада и новина :)

Но това не ти пречи да си пълен със сарказъм , подигравки и надменно отношение.

пс

А .. то не само ти де.. цялата ви клика е такава... :)

Че с какво повече е имало опасност и в Украйна ?

Митовете и легендите за бандеровска хунта.. как да кажа..  вече не хваща "дикиш"

Сверете си часовниците с руските СМИ :) дори те се поозаптиха с тези глупости и минаха в нови пропагандни направления :)

Докато там  /прибалтика/  руснаците са наистина трета категория - без права, без гражданство и  всичко произтичащо от това.

Ама викаш, щом Партията не е казала че това е заплаха и дискриминация, значи няма опасност :) и всичко е наред.

ОК :)

Според германското разузнаване

Около 50 000 са жертвите на конфликта в Украйна

Не бе измисляме си! :hush:

http://www.mediapool.bg/okolo-50-000-sa-zhertvite-na-konflikta-v-ukraina-news230321.html

Редактирано от M.Николов (преглед на промените)

Едно е да са поискали едни, друго е да могат ... оказва се че поне до 2020-та руския език там ще е официален .. така че, една баба била поискала да е мъжка, ама за съжаление не е станало ...важното е да шумим за да замажем хунтовските изцепки и ги представим за изконно желание на всички едва  ли не....

А предложението е било заради документи в администрациите , че доста чиновници ги водели за по-лесно на руски май...мдаам...

http://lenta.ru/news/2015/03/23/language/

http://tengrinews.kz/sng/kyirgyizstane-predlagayut-lishit-russkiy-yazyik-statusa-272084/

Според германското разузнаване

Около 50 000 са жертвите на конфликта в Украйна

Не бе измисляме си! :hush:

http://www.mediapool.bg/okolo-50-000-sa-zhertvite-na-konflikta-v-ukraina-news230321.html

Да, така е.

Но ти очевидно не правиш разлика между жертви в конфликта, измислен и реализиран от Путин, и .. жертви на бандеровци и нацисти.

То тея там "опълченци терористи" един човек не са убили дори .. с голи ръце се отбраняват и защитавайки се, някакси превземат нови и нови територии :)

Толкова ли е трудно да си признаете очевидното - конфликта в тази неголяма територия на изток ще приключи много лесно - когато Путин си изведе войската, пардон.. "доброволците туристи , яхнали танковете си и АК " щото те така си ходят и на море и за риба както знаем... традиция..  :)

И една полезна информация как работят  руските кремльботове

https://openrussia.org/post/view/3988/

29000 странни акаунти след  убийството на Немцов

и към 18 000 коментиращи "войната"

.........все эти тролли, боты, накрутки — в России об этом знают. В России знают расценки, суточную нагрузку, штатные расписания, жалование. Но тот факт, что это явление стало заметно уже и иностранным исследователям, — это некоторая глобальная динамика в понимании людьми России. Вы же понимаете, что нормальному человеку, живущему в цивилизованной стране, в голову не может прийти, что государство собирает налоги и тратит их для того, чтобы кто-то в твиттере похвалил власть под видом частного мнения!

Да, така е.

Но ти очевидно не правиш разлика между жертви в конфликта, измислен и реализиран от Путин, и .. жертви на бандеровци и нацисти.

То тея там "опълченци терористи" един човек не са убили дори .. с голи ръце се отбраняват и защитавайки се, някакси превземат нови и нови територии :)

Няма конфликт измислен и реализиран от Путин в Украйна!

А да.. така е.. официално РФ няма абсолютно нищо общо с конфликта в Украйна

А украинската армия ей така решила и си казала в едно прекрасно утро .. понеже им е бил омного скучно ... - абе, дайте да поразстреляме малко мирни жители на Донбас ?

И един мармот междувременно , завиваше шоколада в станиол .....

Няма конфликт измислен и реализиран от Путин в Украйна!

То нямаше и нищо общо с анексирането на Крим .. ама кво стана накрая ... :) цял филм-селфи си направи  гордия фюрер :)

1317325_original.jpg

Ох, Боже, трия тролове нямат спирачки!

Вижте какво, хора! Дайте да напуснем този форум, да не влизаме тук, щом администрацията не желае да ги банне! Дразнят ни, губят ни времето и ни съсипват зрението с дълги и безсмислени тиради...........Да ги оставим да си говорят сами! пак повтарям - дайте да си направим наш, алтернативен форум. Тук новините се губят измежду глупостите на нацистките слуги!

На този, който иска въвеждане на турския като официален език -  не си познал, ама хич! Пет века турци са ни клали, изнасилвали, грабили, опорарявали са църкви и манастири, а ние ще им правим езика официален? Искате да забравим и да простим с лекота историята си, миналото и жертвите си, рода си? АБСУРД!  Запомни едно - когато Ердоган ни нападне ( а той тайно има такива амбиции),  рано или късно, турците ще реват горчиво и този път ще се простят с европейската си територия! Всяко търпение си има граници!  Нямам против мюсюлманите, но имам много против да им се внушава, че са турци, че са по - висши от християните и че е свещено нещо да тормозиш християни, да палиш църкви и манастири и да убиваш в Божието име.  Границите са свободни, който се чувства турчин - моля, да си стяга багажа, да си продава дома и беж в Турция! От мен да зависи, реформа ще направя - мюсюлманските свещеници да отслужват своите служби на български език, Корана да го има само на български език, на хората да се обяснява, че са българи по паспорт и че, ако спазват законите на страната и не проповядват фанатизъм и отцепление на българска територия - няма да има проблеми!  Страната ни е светска, образованието - светско, и забрадки, фереджета и подобни са забранени, защото никой няма право да учи децата на религиозен фанатизъм от малки!  Кръстчетата са друга работа - малки са и не се набиват на очи, не се свързват с насилие и фанатизъм! С удоволствие бих въвела реформи в образованието -  децата да носят униформи,  в часовете на класа да се учи на мир и толерантност  между различните религии, да се уважават различните празници и имена, да и се обясни разликата между национална и религиозна принадлежност.  И че който пали конфликти и омраза,  мястото му е в затвора до живот. Може да сме съседи с Турция, но че трябва да си имаме едно наум с такива съседи, особено когато на власт са фанатични ненормалници като Ердоган!

Жалко, че призоваващият за турският да е официален няма да е баннат! Това си е нарушения на правилата! Но в този форум има двоен морал, за съжаление! А относно моето за турската  европейска територия - ами ако пак ни нападнат, друго не ни остава, освен да ги изтласкаме от европейската суша, за да не ни тормозят и да не внасят фанатици и агенти лесно тук! Като нямат лесен достъп до нас, по - трудно ще ни застрашат отново националната ни сигурност. Пък и като ги заболи повече, ще се сетят, че вече не е 1877 година и че българите отдавна не са рая, а имат свой парламент, своя конституция и сами решават съдбата си!

Толкова ли е трудно да си признаете очевидното - конфликта в тази неголяма територия на изток ще приключи много лесно - когато Путин си изведе войската, пардон.. "доброволците туристи , яхнали танковете си и АК " щото те така си ходят и на море и за риба както знаем... традиция..  :)

Успехите на Путлер са дотам, докъдето вярват на лъжите му. Сега в Украйна никой не му вярва. Украинците се усетиха, че запазването на териториалната цялост на Украйна е задача на украинците. Армията е заела позиции около районите на конфликта. Няма заплахи по други граници. Единственият агресивен съсед желаещ разпада на държавата им е Русия и цялата украинска армия вече е съсредоточена на руската граница. Върви допълнителна мобилизация. Оттук нататък руската окупационна армия няма шанс без поддръжка на авиацията да пробие украинските позиции.

Но атака на руската авиация е немислима, тъй като е невъзможно авиационна атака да бъде обяснена с изяви на имагинерните опълченци.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.