Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Положението в Украйна - част 2

Featured Replies

Подред:

1. Не съм "пич", предпочитам колега, г-н Йорданов или нещо подобно. Подхожда ми на общественото положение, не за друго.

2. В профила ви пише, че сте модератор. Ерго, трябва да сте за пример на останалите членове на форума. Разбира се, може да се откажете от този статус, което ще Ви даде повече възможности в изказа.

3. Точно така, длъжен сте да защитавате правата (съгласно правилника на форума) на засегнатите съфорумци, чрез налагане на наказания на нарушителите. Като поради (моралната) стойност на ранг ви, трябва да го правите дори да е срещу хора, които са на вашата позиция.

Благо, сега в тази тема  мненията ни са сродни с тези на Ванката.  Знаеш ли, преди години, в едни други теми, колко пъти той ме е блокирал с Бан?   Заради такива събития разучих не помня колко множества от проксита и разни спесифични програмки.   А то не било сложно - просто трябва да се ограничават спам и офтопици.  Миро и Реджеп дозадръстват темата с  подобни постове - само за такива като мен ли трябваше   да има десетки пъти Бан в Калдата!?  Вероятно имам тук регистрирани стотици профили за около десетина години  - отдавна не им помня на всичките имената и паролите.    Наказания на някои типове съфорумци.... въобще обаче...  няма смисъл да бъдат налагани. Те са си със задание ...да си преповтарят до дупка каквото трябва.

• Отговори 2k
  • Прегледи 80,8k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Пусни търсачката и намери всички резултати за "куче" в тази тема. Интересно ми е какво ще излезе.

После прочети още веднъж бавно и с вникване в контекста защо накрая ти изтипосах снимките. След всичките обяснения и забележки ти пак продължаваш да се държиш като такъв - е, как да те нарека?

Темата е за Украйна, но е и за етиката. Особено когато един модератор я нарушава. Вчера ме нарекохте трол и куче. Днес ме нарекохте трол и постнахте хиляда грозни снимки в същия си пост. Сега поставяте елементарна клопка.

Каква клопка, я дай пак,

Харковска, Донецка, Луганска области са си руски

Майко мила !!!

Ми трол си.  ;)  Виж си постовете. Над 90% от тях, са тролски. Факт. Придържай се към темата, за да докажеш че не си трол.  Ама със смислени коментари, ако може.

Като свършат аргументите, почват обидите.

После прочети още веднъж бавно и с вникване в контекста защо накрая ти изтипосах снимките.

Защото си модератор и си мислиш, че ще ти се размине !!!

Явно обичаш да малтретираш хората, когато имаш в ръцете си власт...

Редактирано от Реджеп Иведик (преглед на промените)

• Автор

Тц. Не е това причината.

Ъъъ... Кога, викаш, съм те малтретирал?

В духа и смисъла на темата. Ето един, интересен анализ, направен от Клайв Маунд. Може да се отркие, и каква е причината, не само за събитията в Украйна, но в във всички арабски страни, пострадали от 'демокрацията' на САЩ. Малко е дълго, но е хубаво да се прочете. Има и много графика, много интересен анализ.

Свидетели сме на най-великата битка на нашата епоха - битката за запазване глобалната хегемония на долара и, заедно с това, на икономическото, военно и политическо господство на САЩ над планетата, като тя вече навлиза в решаващата си фаза.

Въпреки несъмнено големите постижения на САЩ през последните сто години, отношението им към останалия свят може да се определи като "паразитно". Това се обяснява с факта, че Съединените щати създават пари и дългови инструменти буквално от нищото, без на практика да полагат за това каквито и да било усилия, а след това ги обменят за съвсем реалните стоки и услуги, предлагани от другите държави. Поради факта, че американският долар е световна резервна валута, те могат да си позволят астрономически бюджетни дефицити, които биха се оказали непосилни, за която и да било друга страна. Днес дълговете на САЩ са достигнали такива размери, че ако американският долар загуби статута си на резервна валута, икономиката на САЩ ще рухне и бързо ще се свие до състояние, характерно по-скоро за някоя бананова република и тъкмо това обяснява необходимостта от бързи действия пред лицето на засилващите се заплахи.

Да вземем например Русия и Китай - най-голямата в момента заплаха за доминацията на долара. Наскоро тези големи и могъщи съседни държави подписаха редица ключови валутни и търговски споразумения, които не предвиждат използването на долара и затова представляват сериозна заплаха за неговия резервен статут, който (ако САЩ не вземат необходимите мерки) може да бъде поставен под въпрос. Достатъчно е да осъзнаем този факт, за да разберем причината за постоянния пропаганден обстрел, на който е подложена напоследък Русия. Освен това, в течение на няколко години Китай беше зает с „опустошаването“ на световните златни запаси, като ранна превантивна мярка за евентуално бъдещо златно обезпечаване на китайската валута, което ще се окаже последният пирон в ковчега на Америка, защото, когато се случи, необезпеченият долар просто ще рухне.

САЩ отдавна търсеха географски "проход", през който да могат успешно да атакуват Русия, като северния и източният маршрути отпадат, тъй като става дума или за Северния ледовит океан или за Китай. Държави, като Полша, също не са подходящи, защото отдавна са част от западния лагер, затова пък Украйна се оказа идеална за изпълнението на тази задача, защото е голяма държава, разположена на югозападния фланг на Русия, която е разделена на две, запазвайки предишната привързаност и кръвните си връзки с Русия и, в същото време, стремейки се към по-тесен съюз с Европа. Тя беше идеалното място за разпалването на прозападна революция и, евентуално, на гражданска война, която да ангажира и Москва, а след това да бъде използвана като предлог за въвеждането на санкции. Както всъшност и стана.

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

Тц. Не е това причината.

Ъъъ... Кога, викаш, съм те малтретирал?

Използвайки властта си на модератор във форума, днес ме нарече трол и пусна непристойни снимки.

И това ли ще отречеш ?

• Автор

Първата част - не. И това няма нищо общо с факта, че съм модератор. Втората - да. За да не се зачепиш пак - втората част са снимките, карикатури на трол. :)

И айде да престанеш да се правиш на света вода ненапита и да се хващаш като удавник за сламка, а?

Темата на темата (баси, к'во казах) е Украйна.

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

Благо, сега в тази тема мненията ни са сродни с тези на Ванката. Знаеш ли, преди години, в едни други теми, колко пъти той ме е блокирал с Бан? Заради такива събития разучих не помня колко множества от проксита и разни спесифични програмки. А то не било сложно - просто трябва да се ограничават спам и офтопици. Миро и Реджеп дозадръстват темата с подобни постове - само за такива като мен ли трябваше да има десетки пъти Бан в Калдата!? Вероятно имам тук регистрирани стотици профили за около десетина години - отдавна не им помня на всичките имената и паролите. Наказания на някои типове съфорумци.... въобще обаче... няма смисъл да бъдат налагани. Те са си със задание ...да си преповтарят до дупка каквото трябва.

Говоря за крайни прояви на неуважение, достигащи дори и до заплахи. Нужни ли са примери?

Независимо от повода за тях (че някой упорито тролел темата), той не може да е оправдание.

Първата част - не. И това няма нищо общо с факта, че съм модератор. Втората - да. За да не се зачепиш пак - втората част са снимките, карикатури на трол. :)

И айде да престанеш да се правиш на света вода ненапита и да се хващаш като удавник за сламка, а?

Темата на темата (баси, к'во казах) е Украйна.

Темата ти я повдигна, след като тя беше заключена и никой не пишеше вече по нея. Повдигна я с цел да продължите вашата групичка да си повтаряте до безкрай лъжите, че Русия не била анексирала Крим. Че Русия не е окупирала украински територии, че в Украйна били забранили руския и българския език.

Приказвайте си дивашките лъжи, но когато някой каже истината, не смейте да го обиждате !!!

• Автор

Причината, поради която пуснах темата, съм я съобщил по-горе. Всички други теми бяха налазени от няколко души, които очевидно живеят, за да пишат за Украйна, или пък темата им е много близка...

Значи, ти можеш да ми опяваш, че съм говорел (т.е. пишел, де) лъжи, а аз да си трая? Брей...

Като не ти харесва темата - ми не пиши в нея, бе, просто е...

Причината, поради която пуснах темата, съм я съобщил по-горе. Всички други теми бяха налазени от няколко души, които очевидно живеят, за да пишат за Украйна, или пък темата им е много близка...

Значи, ти можеш да ми опяваш, че съм говорел (т.е. пишел, де) лъжи, а аз да си трая? Брей...

Като не ти харесва темата - ми не пиши в нея, бе, просто е...

Ще пиша където искам, ясно ли ти е ? И ти ще престанеш да ме наричаш трол, и да правиш гнусни инсинуации по мой адрес !!!

Редактирано от Реджеп Иведик (преглед на промените)

Майко мила !!!

Като свършат аргументите, почват обидите.

Защото си модератор и си мислиш, че ще ти се размине !!!

Явно обичаш да малтретираш хората, когато имаш в ръцете си власт...

А ти какво си мислиш,че като пишеш безсмислеци непрекъснато никой няма право да те нарече с истинското ти име ли?

Гледам и много ербап го даваше та чак зъби си събираха от земята. Ти на това какво му викаш колегиално отношение ли?

Я първо вземи си прегледай постовете из темите и тогава обвинявай. Не си съгласен с дадена позиция ами не повтаряй непрекъснато едно и също - на това му се вика тролене. Вместо да тролиш и пишеш безсмислици отговаряй на отправените към тебе въпроси а не да пропускаш и да коментираш каквото ти скимне.

Що се отнася до Ванката ... ам много си зле горкия. Лекувай се.

Айде, включиха сега на режим моите тролкси права , и ще пиша щото това е мое право хахахаха :D

A господина блажко, или там както иска да се нарича Йорданов , с претенциите си за положение мога да му кажа само че неговото положение в обществото ама никаква роля не играе и не му даша правомощия тука или където и да е било, освен в деветата дупка на дудука на надутото му самочувствие ... така че айде по полека, ще ми претендира за нещо на база материално като си види ушите през крив макарон.. Бах си и наглеца разбираш ли... положението му  в обществото :D

Ей това комплексите на сорсоидите много големи , не могат да изпъкнат в дебати, и айде, дължиш ми уважение понеже съм еди какво си  и имам еди какво си ... смешник ..... А иначе икономист, физик, от военно дело разбира, английски също... голема работа на думи .....

И пак опити темата да влезе в топик,  а после другите виновни все....

П.С А и още нещо, това че злоупотребявате с търпението на хората е едно на ръка, но  нагло да обвинявате другите само вече минава границите ... май сте забравили основна аксиома че търпението и уважението не са дадености, а се заслужават .... никой нито е длъжен да ви търпи идиотизмите, нито да ви уважава за това ...

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

Ми пиши тогава, кой ти пречи? :)

Благодаря за разбирането  :)  :)  :)

Хроника на събитията в района на конфликта от 04.април:

http://www.ukrainadnes.com/%D0%B2%D0%BE%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D0%B0-%D1%85%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B0-04-03-2015-%D0%B3/

„През 1918 година германците от Австрия и Судетите бяха разделени. Така безкрайната мъка постигнала нашите судетски братя. 20 години чешко управление превърна тази процъфтяваща някога провинция в територия на мизерията”, се казва в гьобелсовия филм от преди близо 80 години.

По нататък глас зад кадър разказва за митингите и протестите на германците, които се борили за своето „право да бъдат германци”, а също така, че Прага дълго време „провокирала Германия, опитвайки да разпали война в Европа”.

В руския филм пък Путин разказва, че жителите на Крим страдат от гнета на украинците.

"Ние не можем да захвърлим тази територия и хората, които живеят там на произвола на националистите”, казва руският президент в интервюто, излъчено във филма.

Путин подчертава, че е окупирал Крим, само защото това са искали жителите му.

В руския филм, както и хитлеристите, се твърди, че правителството на Украйна подготвя разправа с жителите на Крим.

В двата пропагандни филма са използвани пракически идентични прийоми и манипулации.

http://www.faktor.bg/politika/hlyab-i-pasti/42178-koy-otkradna-konspektite-na-gyobels.html

Освен че копира речите на Хитлер , оказва се и прословутия филм за Крим повтаря едно към едно пропаганден клип от Германия :)

Във статията на фактор са публикувани и двата филма от ютюба :)

Приятно гледане :)

Гьобелс може да се гордее с ученика си .

А то не било сложно - просто трябва да се ограничават спам и офтопици.  Миро и Реджеп дозадръстват темата с  подобни постове - само за такива като мен ли трябваше   да има десетки пъти Бан в Калдата!?

хехе :) Може би съм единствения тук с най малко офтопици и най малко отговарящ на личностни простотии с които съм обсипван постоянно.

Попребройте си ги сами :)

И гледам сте добре запознати със заобикаляне на забрани... а това е детиснки тъпо, Защото не е гордост че си заобиколил забрана , а да осъзнаеш защо са ти я дали. Второто  граничи с ниво на мироглед и обща култура.

http://www.faktor.bg/politika/hlyab-i-pasti/42178-koy-otkradna-konspektite-na-gyobels.html

Освен че копира речите на Хитлер , оказва се и прословутия филм за Крим повтаря едно към едно пропаганден клип от Германия :)

Във статията на фактор са публикувани и двата филма от ютюба :)

Приятно гледане :)

Гьобелс може да се гордее с ученика си .

хехе :) Може би съм единствения тук с най малко офтопици и най малко отговарящ на личностни простотии с които съм обсипван постоянно.

Попребройте си ги сами :)

И гледам сте добре запознати със заобикаляне на забрани... а това е детиснки тъпо, Защото не е гордост че си заобиколил забрана , а да осъзнаеш защо са ти я дали. Второто  граничи с ниво на мироглед и обща култура.

Чудя се колко ли процента е била обществената подкрепа в Германия за режима на Хитлер след аншлусите, непосредствено преди войната.

Дали има такива данни в нета. Искам да сравня, дали евентуално цифрата е подобна на цифрата отразяваща обществената подкрепа за Путин към настоящия момент.

Та като говорим за толерантност, понеже стана дума , гледам  клипче снимано днес в Москва, на моста където убиха немцов..

Та там активисти либерасти са си направили един вид мавзолей на кумира си... а други, привърженици на Донбас и Путин, родолюбци, се опитват и те да си сложат техните знаци и плакати, какво обаче се случва, либерастите прозападни разбират толерантност само ако е в тяхна полза, и почват да смъкват лентичнките на другите че и нападат  активистите..Та такива неща, за прословутата им толерантност за която иначе толкова претендират ....Че и моста искали да преименоват без да питат никой друг .... мдаам

Познато и от тука нали... 

след имиграцията и етническото прочистване на следващите избори новия украински президент ще има по голяма подкрепа от тая на Хитлер и Путин! :)

• Автор

Чудя се колко ли процента е била обществената подкрепа в Германия за режима на Хитлер след аншлусите, непосредствено преди войната.

Дали има такива данни в нета. Искам да сравня, дали евентуално цифрата е подобна на цифрата отразяваща обществената подкрепа за Путин към настоящия момент.

Имаш проблем с ползването на Google или...?

Сега това да те подкрепя народът ти очевидно е нещо лошо. Затова - колкото по-ниска подкрепа, толкова по-добър управленец! :D

Освен обществената подкрепа, значение имат и други фактори - време, обща политическа обстановка, пък дори и наличието на атомни бомби. Ама това вече е по-сложно...

Ай сега замени в уравнението за смятане на подкрепата "Путин" с "Обама" и "Аншлус" с "демокрация" и дай да видим какво ще се получи.

Благодаря за разбирането  :)  :)  :)

Хроника на събитията в района на конфликта от 04.април:

http://www.ukrainadnes.com/%D0%B2%D0%BE%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D0%B0-%D1%85%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B0-04-03-2015-%D0%B3/

Предупреди Порошенко какво ги очаква - ако не се придържат към договореното в Минск 2      https://infobalkani.wordpress.com/2015/04/05/%D0%B0%D1%80%D0%BC%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80%D1%83%D1%81%D0%B8%D1%8F-%D1%89%D0%B5-%D0%B1%D1%8A%D0%B4%D0%B5-%D0%BF%D0%BE-%D0%B3%D0%BE%D0%BB%D1%8F%D0%BC%D0%B0/

И една гореща новина, шефа на правосеците в Окрайната Ярош ,е назначен за съветник  на главникомандващия на ВСУ .... 

Наближава май следващата фаза на войната ... правосековите батальони им дадоха статут на кадрови военни към ВСУ,но пак под свое си командване , а сега шефа им е съветветник ....

http://rusvesna.su/news/1428252952

И актуално за днес, карателите в Пески и Авдеевка май ги сърби за шутове...

В Песках стрелковый бой не стихает. ВСУ из минометов и гаубиц стреляют по шахте «Октябрьская». В Авдеевке у силовиков есть потери. Сами напросились.

http://rusvesna.su/news/1428252353

Аз избягвам да цитирам военни сводки, въпреки че ги има ежедневно

Просто защото и руската и украински страни малко или много изкривяват действителността, и това е напълно нормално.

Факт е че нещо става... и това ме подсети за една зависимост

- Активността на сепаратистите се повишава когато има пореден "хуманитарен" руски конвой.

Кавичките не са случайни :)

Та, тия дни пристигна и замина поредния 23 конвой

http://ria.ru/society/20150405/1056744866.html

цитирам руски сайт  :)

Като разбра се, отново нямаме нито снимки нито репортажи на благодарни местни хора как получават храните...

Продоволствието , и евентуални муниции предполагам се подразбира при кого отива.

Все пак тази руска армия там трябва да яде нещо :)

А ежедневната издръжка на коя да е армия са огромни средства.

ОТ същия ваш сайт мернах и интервю с генерал как се е провела руската военан оперяция в Крим

http://ria.ru/interview/20150313/1052368767.html

Не че не знаем вече от Путин де... :)

Ако съм те разбрал правилно - имам договор със съседна държава, според който съм признал границите й. В даден момент в тази държава се случва преврат, който ми дава право да не спазвам договорите си с тази ДЪРЖАВА?

Това ли искаш да кажеш?

Разбира се, че не!Искам да кажа, че когато в съседна държава стане държавен преврат и управлението попадне в хора, които призовават да се убиват и преследват москали, еврей и т.н., когато в тази държава вилнее беззаконие и правоохранителните органи не могат или не желаят да защитят живота на всички свои граждани, тогава е възможно да предприемеш мерки за да се защити живота на тези граждани!

- Активността на сепаратистите се повишава когато има пореден "хуманитарен" руски конвой.

Кавичките не са случайни :)

Та, тия дни пристигна и замина поредния 23 конвой

http://ria.ru/society/20150405/1056744866.html

цитирам руски сайт  :)

Като разбра се, отново нямаме нито снимки нито репортажи на благодарни местни хора как получават храните...

Продоволствието , и евентуални муниции предполагам се подразбира при кого отива.

Все пак тази руска армия там трябва да яде нещо :)

А ежедневната издръжка на коя да е армия са огромни средства.

Ама разбира се, по 4-ри танка карат във всеки тир, а в останалото място от каросерията събират по една-две дивизии.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.