Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вицове - част 5

Featured Replies

Може да бъде изображение с един или повече хора и текстово съобщение

- Кога разбрахте, че не стреляте по елен, а по ваш другар от ловната дружинка?
- Когато еленът започна да отвръща на огъня

Класификация на водката:
0.1 л. - demo version
0.25 л. - trial version
0.5 л. - personal edition
0.7 л. - professional edition
1.0 л. - network edition
1.75. - enterprise
3 л. - for small business
5 л. - corporate edition
Кофа водка - extreme edition
Море водка - global edition
Шкембе чорба - Recovery tool
Закуска - plugins
Бира - patch
coca-cola, fanta, 7-UP - троянски вируси.

• Отговори 39,3k
  • Прегледи 2m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Само в Българския език има дума с четири представки: - Наизпонасрахме се...   Откакто ходя с маска по улиците не се притеснявам, че си говоря тихичко сам и че се хиля!   Карантина

• Един професор по математически анализ се прибрал и видял че крана на мивката в кухнята му капе. Извикал водопроводчик. Водопроводчикът затегнал една тръба за 5 минути работа и кранът спрял да капе. Пр

• Как да обясня на чужденец ,че в българският език "дреме ми" ,и "не ми дреме" означават едно и също нещо...

Публикувани изображения

Може да бъде изображение с текстово съобщение

Може да бъде изображение с 1 човек и текстово съобщение

Може да бъде изображение с текстово съобщение

- Скъпи, трябва да си купим щори, че може съседите да ме видят като ходя гола. - Скъпа, ако те видят гола, те ще си купят щори преди нас.

Явила се добрата фея на един програмист, със два чифта очила, който не бил виждал жена от години. Решила да го изпита...
- Кажи човече какво избираш - една нощ с Памела Андерсън или един лаптоп.
Потекли му лигите на човекът: представил си я гола в леглото, всички екстри... Тъкмо понечил да отговори без колебание и дяволчето минало през умната му главица:
- А каква конфигурация беше компютърът?

Отишъл Бил Гейтс при св. Петър, който го попитал:
- Ами тебе защо да те пускам в рая? Ти толкова компютри си прецакал с твоя Windows, толкова програмисти те мразят... Кажи поне едно нещо, една причина да те пусна в рая.
- Ами Св. Петре, аз събрах всички програмисти по света и им казах, че съм направил нова операционна система, която няма никога да отказва, няма да се налага да се преинсталира след 2-3 месеца и живота на всички ще бъде по-лек.
- И кога стана това?
- Буквално преди 2-3 минути.

Двама приятели отишли за риба. Ловили, каквото ловили, най-накрая награбили бутилките с ракия. На сутринта двамата се събудили с главоболие и тежък махмурлук. Отворили очи и какво да видят - поляната разорана, а рибарските мрежи разпилени по брега. - Тъпак, какво си направил? Къде си хвърлил снощи мрежите? – ядосал се първият рибар. - Айде сега аз виновен. Как къде? Там където ти гребеше с лодката, там хвърлях мрежите!

Днес моят се прибра в 4 сутринта, правя се на заспала. Той взе стол и седна срещу мен. Питам аз: - Какво чакаш? А той: - Искам да съм на първия ред за представлението!

Петима канибали започват работа в много голяма IT фирма. Първият работен ден ги вика шефът и им казва:

— Сега сте част от отбора!!! Заплатите тук са високи — над $5000, вие може да обядвате в служебния стол — така и нашите сътрудници няма да се тревожат...

Канибалите обещават никого да не пипат. След месец шефът отново ги вика и им казва:

— Вие изпълнявате отлично работата си, аз съм много доволен от вас, но вчера изчезна чистачката и целият офис е мръсен!!! Случайно да знаете какво е станало?!?!

Канибалите се кълнат, че нищо не знаят за това. След като излизат от кабинета, главният от канибалите пита другите:

— Е, и кой я изяде?!?!

Хън-мън, хъката-мъката — и единият си признава:

— Ами аз!!!

— Идиот!!! Ние цял месец ядохме HR-ки, специалисти по пазара и рекламата, регионални мениджъри, бранд-мениджъри и никой нищо не забеляза!!! За чий ти трябваше да изядеш баш чистачката...

Зима, камината запалена, Пена се е разчувствала нещо и шепне на Кире: – Искам да ме любиш като по филмите! Кире само това и чакал...Призори, когато свършил и блажено се отпуснал на леглото, очакващ аплодисменти, чул Пена замислено да казва: – Кире, мисля, че с теб гледаме различни филми.

Мъж в зоомагазин: - Имате ли нещо… каквото и да е, само да е говорещо? - Да, говореща стоножка. Купил я, завел я вкъщи, нахранил я и я попитал: - Да се разходим? Мълчание. - Кажи! Да или не? Мълчание. - Малко само… до пред блока. Тишина. - Прецакан съм! Това, ако е говорещо, аз съм, аз съм … - Трай бе, истерик, обувам се....

Може да бъде изображение с един или повече хора и текст, който гласи 'разхождат азхождат ce две пенсионерки по плажа, и гледат един член стърчи от пясъка! ама, че живот... на 20г., обичах, на 30 умеех на 40 можех, на 50го търсех на 60 плачех за него, a сега расте в пясъка, DERNET) a аз не мога да клекна...'

Софтуерна фирма:
Всички работят яко от 7:30 до 20:30 - 21:00.
Един ден един от програмистите идва в 10:00, прави си кафе, работи до 15:30 - 16:00 и си тръгва. Следващите дни това се повтаря, колегите му се изнервят, гледат го накриво, шефа побеснява и една сутрин събира целия офис и когато програмиста пристига към 10:00 му тегли едно конско:
- Как може така да не се спазва работното време, проектите не вървят, нищо не е както трябва, следва наказание, последно предупреждение и т.н.
Притеснен програмиста проговаря:
- Ама шефе... Нали съм в отпуска!

Поиска ми бременна блондинка да и отстъпя мястото си в автобуса.Отказах.Нарече ме"простак". Как да и обясня,че аз карам автобуса

Говорят си двама програмисти:
- С какво програмистът се различава от обикновения смъртен?
- Ами с това, че е в състояние да отговори на въпрос, в който вече се съдържа отговорът.
- Тоест как?
- Е, например: колко е 2х2=4?
- Естествено - TRUE!

Един програмист умрял и попаднал при
Свети Петър.
- Kажи сега - казал му той. Kои са
повече добрите или лошите дела?
-Ами, има и лоши, има и добри. На кантар са.
-Добре.Тогава къде искаш да отидеш - в рая или в ада?
-Ами, зависи.Трябва да видя какво е и на двете места.
Ангелът го води първо в рая.Там красиво,прекрасно...ама и много скучно...
Отиват в ада...Там купон, весело, живо!
-А-а-а, искам да остана тука!
Добре.Останал. Още щом ангелът излязъл,в ада всичко се променило.Точно преди да го потопят в катрана програмистът изцвърчал:
-О-о-о, не!Нали тук беше различно...
-Млъкни, бе нерез! Това беше DEMO версия...

Програмист бяга из къщата, гонейки котката си, налапала мишка:
- Пешо, не! Не я изяждай! Не изяждай оптичната...
Microsoft-ската е по-вкусна...

Говорят си двама програмисти:
- Знаеш ли, че в Windows 2k има над 4000 известни грешки, а в моята програма само една?
- Така ли? И каква е тя?
- Не тръгва.

Отрязал юнакът главата на ламята, а на нейно място поникнали две.
Отрязал и тях - появили се четири. Пак ги отсякъл - порастнали осем.
Сякъл, сякъл, докато каталясал до смърт.
Така е, като в училище не бил учил какво е рекурсия.

Питат една жена защо не се е омъжила. Тя отговаря: 
- Защо? Имам си куче, което непрекъснато ръмжи. Имам си папагал, който не спира да ругае. Имам си котка, която все е разгонена. Имам си камина, която да ми пуши. Тогава за какъв дявол ми е да се омъжвам?

В управлението на голяма банка постъпил сигнал, че в един от клоновете, нещата не вървят, няма никакви операции, приходите са почти на нула. Изпращат ревизор, за да установи причината. Влиза той в салона, а там няма никой. Разходил се и дочул от кабинета на управителя гласове: -..цакай бе! -...с какво, като няма козове! -..ти ще кажеш... Надникнал и видял управителя, заедно с трима от кредитните инспектори да жулят белот. "Сега ще ви науча аз" казал си той и натиснал паник-бутона в салона. Завила сирена. Той го пуснал и сирената спряла, а от кабинета.... -Спатия! -Купа! -Без коз! -Всичко коз! Ревизорът натиснал за втори път бутона. Отново завила сирената. Пуснал го и..... - Сега ще видиш ти, кон боб яде ли с твойто всичко! - Ще видя, ами..Сто! Ревизорът за трети път натиска бутона и в този момент в салона запъхтян влиза сервитьор от съседната бирария с 4 бири на подноса: - Чух де, чух, не съм глух, ама не мога веднага да дойда!

Една сутрин съпругът се върнал от няколкочасов риболов и легнал да дремне. Въпреки, че не била наясно с особеностите на езерото, съпругата се качила в лодката. Навлязла с нея недалеч от брега, хвърлила котва и се зачела в книгата си. Не след дълго дошъл служител от риболовен контрол и казал:
— Добро утро, госпожо! Какво правите?
— Чета книга.
— Вие се намирате в забранена за риболов зона!
— Съжалявам г-не, но аз не ловя риба. Аз чета.
— Да, но имате необходимото оборудване за това. От всичко, което виждам, може да започнете да ловите всеки момент. Трябва да ви извадя от зоната и да ви глобя.
— Ако го направите, ще ви обвиня в сексуално нападение!
— Но, аз не съм ви докоснал!
— Така е, но вие имате необходимото оборудване за това и от всичко, което виждам, може да започнете всеки момент.
— Приятен ден, госпожо!

- Свърши ли?
- Не!
- Ми добре, оставям те да си свършиш сама, а аз отивам да пуша!- казал програмистът на програмата си и излязъл на балкона да пуши!

Първи урок по англииски. Учителката:
- Кой от вас, деца, знае английската азбука?
Син на програмист:
- Аз!
- Добре, казвай сега подред.
- Q, W, E, R, T, Y ...

Един програмист намерил 1000 лева и ги изхвърлил. Знаете ли защо?
Защото не били точно закръглени до 1024.

Стоят трима програмисти в кафене. Покрай тях минава блондинка.
Първият:
- Леле, тая какъв процесор има!
Вторият:
- И опциите са супер!
Третият:
- Да, ама паметта е само Read Only.

Шотландец разглежда брошурите на туристическа агенция. След като свършва с брошурата за Гърция, казва намръщено:
- Предполагам, че за такава страна, цялата в руини, ще ми дадете поне 50% отстъпка.

Кошмар за програмиста:
- Двете любими играчки - компютъра и гаджето да си играят една с друга.

Въпрос: Какво е най необходимото нещо на един програмист освен компютър?
Отговор: Бира и Цигари в огромни количества.

- Защо вицовете за блондинки са повече от вицовете за програмисти?
- Защото вицовете за блондинки ги разбират всички, освен блондинките, а вицовете за програмисти ги разбират само програмистите.

Програмист не се явил на работа, няколко дни. Работата тръгнала да изостава, клиентите започнали да побесняват. Трагедия! Шефът звъни по телефона у програмиста - никой не се обажда.
Накрая решили да отидат и да проверят какво става.
Пристигат, звънят на вратата - никой не отваря. Решили да я разбият. Разбиват я, влизат, викат го по име - никой не отговаря. Накрая чуват шум на течаща вода от банята. Отиват в банята и гледат - програмистът седи във ваната, целия посинял, кожата му се сбръчкала, а в едната му ръка огромна бутилка шампоан. Спрели водата, извадили го, а той не реагира. С труд му разтворили пръстите на ръцете, извадили бутилката с шампоана и четат упътването: "Шампоан за нормална коса. Употреба: Нанесете шампоана на мокра коса. Втрийте го добре в косъма. Изплакнете с топла вода. Повторете още веднъж".

Двама програмисти си говорят:
- Знаеш ли, баба ми има едно много старо Евангелие, издание 1820-а година!
- Бре! Сигурно е още на 5-инчови дискети!

Старшината строява новобранците:
- Рота, преброй се!
Един бивш програмист се обажда:
- Господин старшина, в каква бройна система? Двоична, шестнадесетична...
- Десетична, идиот такъв!
- Добре. Нулев!

- Айде сваляй гащите. Сега ще дойде майсторът.
- Ама съвсем ли нямаме пари?
- От радиатора свали гащите ма...

В едно купе пътуват четирима юзери. Всеки от тях има по един билет. В съседното купе, пътуват четирима системни програмисти. Имат един билет за четиримата. Очаква се да премине контрола. Системните програмисти се скриват в тоалетната на вагона, контрольора проверява билетите на юзерите, стига до тоалетната, тропа, от там се подава една ръка с билет, контрольора го проверява и продължава. Същите две компании се връщат с влака. Този път четиримата юзери имат един билет за всички, а системните програмисти нямат нито един. Отново се очаква контрола. Юзерите, се скриват в тоалетната, системните програмисти тропат на вратата, един от юзерите подава билета, системните програмисти го взимат и се скриват в другата тоалетна. Минава контрольора...
Извод: не всеки алгоритъм, разработен от системните програмисти, е подходящ за юзерите!

Срещат се двама програмисти. Единия много унил и нещастен. Другия го пита:
- Какво ти е бе колега?
- Ами вчера се опитах да отворя сесия с гаджето, чаках, чаках ауторизация ама нищо не стана...
- Абе, както ми говориш - май ти е изтекъл акаунта.

Две приятелки (блондинки)си говорят:
- Как беше на компютърния курс - пита едната.
- Абе много ме боляха краката!
- ???!
- Лектора само вика: "Кликнете тук! Кликнете там!" и ние нали сме на курс клякаме.
.....
Две блондинки бързат за влака. Едната пита: другата.
- Колко време имаме?
- Десет минути.
- А по моя часовник са само пет.
- Е, значи ти ще го изпуснеш.
.....
Продавач пита клиент, който мери обувки и нито една не му става:
- Господине, изрязал ли сте си ноктите на краката?
- Не...
- Сигурно затова не ви стават обувките.
- Е, за две години толкова ли да са пораснали?!

Цитат

Двама програмисти си говорят:
- Знаеш ли, баба ми има едно много старо Евангелие, издание 1820-а година!
- Бре! Сигурно е още на 5-инчови дискети!

Бъркат се с версията от 1980г,  това от 1820-а е на перфокарти

Развали се на Таня месомелачката, но тя е силна жена, замрази месото, настърга го! И тогава разбрах - българката е непобедима!

Всеки си мисли, че мечтата на всяка жена е да намери перфектният мъж. Глупости, мечтата ѝ е да яде, без да дебелее.

Любовна двойка в леглото. 
- Може ли да те наричам Ева? 
- Защо? 
- Защото си ми първата. 
- Е, щом съм ти първата може ,а аз ще те наричам "Боинг". 
- Защо Боинг? 
- Защото си ми 747-мия.
.....
В луксозен ресторант млад мъж ухажва дама на неопределена възраст. В един момент не издържа и свенливо пита: - Простете, знам,че е нетактично, но на колко години сте? - Няма да ви кажа на колко години съм. Само ще ви кажа, че дъщеря ми е в детската градина. - отвърнала кокетно дамата. - Сигурно е директорка там!- промърморил младежът.

Как да си отгледаме програмист.

Уважаеми жени!
Навярно сте се сблъсквали с такъв проблем - купили сте за новия апартамент мебели, теракота и фаянс, перденца и слончета, но чувствате липсата на уют и още нещо. Това чувство за незавършеност означава, че за дома е необходим един дребен детайл, а именно - мъж.

Горещо ви препоръчваме в такъв случай да си завъдите програмист. Той е достатъчно непретенциозен, няма да ви пречи и не заема много място. Освен това, четейки обявите по вестниците лесно можем да установим, че програмистът е една от най-модните и елитни породи мъже.

Прочетете внимателно даденото по-долу описание и помислете - може да се окаже, че това е Той - този за когото сте мечтали цял живот...

Екстериор:

Програмистът може да бъде голям или малък. Съгласно изискванията е с дълго типично окосмяване, характерна плешивина, обикновено брада и мустаци (необходима е поддръжка за да се запази описания външен вид). Погледът на програмиста е леко разсеян и блуждаещ, гърба е леко огънат напред. С други думи, той е достоен за внимание и завист от страна на вашите приятелки - омъжени за банкери, асенизатори, политици и комбайнери.

Първоначални инвестиции:

За съжаление, този елемент от пейзажа изисква доста големи първоначални инвестиции. Ще ви бъдат необходими:
1. Персонален компютър (процесор Pentium III или в краен случай Athlon).
2. Маса и стол.
3. Пепелник.
4. Чаша за кафе с вместимост 0.5 л.
5. Бира (много пъти)

Как да намерим програмист.

Програмистът няма строго определен ареал на обитаване, но най-лесно може да бъде открит на големите компютърни изложения, където тази порода има склонност да се събира на големи стада (хергелета). Извън сезона, може да бъде забелязан в големите компютърни магазини, интернет центрове и общо взето, на най-необичайни места, като например трамвая, стадиона и даже в заведенията на МакДоналдс. Ще го познаете по списание "Компютър", "Byte" или по дебели книги с непонятни заглавия. Ако програмистите са повече от един, лесно ще ги отличите по езика, който прилича на трудновъзпроизводима смес от калифорнийски и правешки наречия.

Програмистът е нощно животно, и поради това му е необходима отделна стая с тъмни пердета. Желателно е да има отделен телефон, в противен случай рискувате никога повече да не се чуете с вашите приятелки. Не е необходимо да оборудвате стаята с легло - програмиста ще дреме на дивана докато вие сте на работа.

Улавяне.

За да уловите програмиста е достатъчен който и да е детайл от вашия предварително закупен компютър. Приближете се внимателно към програмиста, покажете му детайла като едновременно тихо шепнете "вирус", "диск", "монитор". Също така не забравяйте да споменете и магическата дума "бира!".
След като привлечете вниманието на програмиста го помолете да ви оправи разваления компютър. Ще тръгне след вас като програмист! Докато той разглежда компютъра ви, го почерпете с бутилка бира (в никакъв случай халба!).

Той е ваш!

Демонстрация.

Демонстрацията на програмиста трябва да бъде внимателно премислена още преди улавянето. Никога не слагайте монитора с гръб към стената! Програмиста по принцип не се обръща даже когато му викате на ухото, и в такъв случай ще можете да показвате на своите приятелки и на Петрова от горния етаж само неговия гръб. Затова, работното място на програмиста трябва да бъде разположено така, че към него да има достъп от всички страни. Препоръчваме ви да монтирате в стаята кондиционер който се включва от съседната стая, защото иначе няма да намерите програмиста в задимената стая.

Дресиране

За съжаление, програмиста практически не се поддава на дресировка. Все пак, може да бъде научен да извършва някои прости действия - да купува хляб, да включва телевизора, да изхвърля боклука и т.н. Тези условни рефлекси се усвояват особено добре при захранване с бира и кренвирши. Ако успеете да го откъснете от компютъра (внимавайте, в такъв момент програмиста е много опасен) можете да го вземете с вас в магазина и да го научите да носи чантата с покупките. Трябва да имате предвид, че някои прости команди, които са понятни за другите породи мъже, програмистът приема съвсем различно - например, "затвори прозореца!", "излез оттам!", "виж, мишка!" и т.н.Следвайте тези препоръки и вашият любимец ще бъде винаги бодър и ще краси дома със своето присъствие!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.