Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Положението в Украйна - част 3

Featured Replies

Не, реалностите са представени тук:

http://www.forbes.com/sites/dougbandow/2015/05/11/ukraine-fight-flares-again-u-s-should-keep-arms-and-troops-at-home/

Kiev now effectively is a Russian enemy, despite continuing cross-border ties. Putin obviously bears immediate responsibility, having seized Crimea and promoted separatist conflict in the Donbas.

Ефективно, Киев сега е враг на Русия, независимо от продължаващите трансгранични връзки.

Путин очевидно носи директната отговорност, чрез превземането на Крим и промотирането на сепаратисткия конфликт в Донбас.

Малко по-различен ракурс, нали?

Те не четат какво пишем. Нали и аз това написах няколко пъти. Ако не друго, поне на Украйна сега и стана ясно по трудния начин, че врагът е на изток. Това е стратегическа грешка на Путин.

Бисмарк има изказване за нецелесъобразността на подобни действия срещу съседни държави. Заветът, който оставя Бисмарк на германските политици е бил:

– Никога не превземайте Елзас и Лотарингия.

Разбира се по време на световните войни, Германия нарушава завета му и търпи тежки политически и военни поражения. 

Но Путлер май не е чел Бисмарк. Путлер явно чете Сталин и Хитлер. За това му викат Путлер.

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 92k
  • Създадено
  • Последен отговор

На вниманието на miro20, Реджеп и Стоби

исторически погледнато аз не съм подкрепял украинското правителство, аз съм против руското нашествие в украина и твърдя че това си е българска земя. а руския историк Лев Могильов. твърди ,че братята Кирил и Методи са руснаци от Киев. запознах се и с трудовете на патриарха на руската историческа наука - императрица Екатерина която за моя изненада твърди, че иван грозни не е от хазарски произход ами от сефарадски, може би трябва да се обърна към трудовете на доктор Ганчо Ценов като най-достоверен източник за сега

Те не четат какво пишем. Нали и аз това написах няколко пъти. Ако не друго, поне на Украйна сега и стана ясно по трудния начин, че врагът е на изток. Това е стратегическа грешка на Путин.

Би ли разяснил стратегическата грешка на руския президент.   Иначе и без теб всички украинци скоро ще разберат на свой гръб кои са им реалните врагове - те са около бандеровците Яценюк, Турчинов и Порошенко.  Сега се оправдават с Русия и с Путин и ще докарат страната си до банкрут.  После пак с тях ще се оправдават - защото няма с какво друго...

Би ли разяснил стратегическата грешка на руския президент.   Иначе и без теб всички украинци скоро ще разберат на свой гръб кои са им реалните врагове - те са около бандеровците Яценюк, Турчинов и Порошенко.  Сега се оправдават с Русия и с Путин и ще докарат страната си до банкрут.  После пак с тях ще се оправдават - защото няма с какво друго...

толкова ли не я виждаш - пострадаха българи заради неговите капризи, вместо да се запознае с руската история от края на ХІХвек и началото на ХХвек той ще ми напада украина ,

толкова ли не я виждаш - пострадаха българи заради неговите капризи, вместо да се запознае с руската история от края на ХІХвек и началото на ХХвек той ще ми напада украина ,

Украйна е голяма европейска държава и няма как само 7-8 000 доброволци да я нападнат. Украинската армия би ги унищожила.   Днес професор Божидар Димитров го каза в прав текст - няма никакви рускоезични украинци, те са си руснаци.   Сега в Украйна има бандеровски национализъм и руски сепаратизъм - те са в гражданска война помежду си.  Увеличавате се тези, които ме веселите.

исторически погледнато аз не съм подкрепял украинското правителство, аз съм против руското нашествие в украина и твърдя че това си е българска земя. а руския историк Лев Могильов. твърди ,че братята Кирил и Методи са руснаци от Киев. запознах се и с трудовете на патриарха на руската историческа наука - императрица Екатерина която за моя изненада твърди, че иван грозни не е от хазарски произход ами от сефарадски, може би трябва да се обърна към трудовете на доктор Ганчо Ценов като най-достоверен източник за сега

Драги ми Стоби

С поста си по-горе, исках да ти покажа, как започна "руската инвазия" в Донбас, ама ти явно дори не си го прочел. Някъде имаше и видео по въпроса ,но за съжаление по настояване на укрите повечето копия са изтрити от администрацията на ютуб..Обещавам че ще потърся и ако намеря нещо оцеляло  ще ти го постна.

В кой от трудовете на Лев Могильов пише, че са руснаци? Те и гърците твърдят че са гърци....ама имената им и произхода говорят друго. Името Страхота на гръцко или на руско ти прилича?

Екатерина Велика - патриарх на...? Какви са тия словоизлияния бре пич?

Помисли добре. Ако имаше реално изпращане на  руски войски(наборни все още), и съответно жертви от тяхна страна..Дали майките им нямаше да  вдигнат вой сред пресата? Журналята в Русия само това дебнат да надушат нещо и те ще ореват пресата. Видял ли си нещо по въпроса. Изключваме глупостите на опозицията , която пуска основно дезинформация с цел злепоставяне на  правителството и неговото сваляне..та те да дойдат на власт.

Русия няма интерес да анексира украински области, защото  бързо ще и свършат "присъединителните фондове" (всички знаем в какво състояние е Донбас) и ще осере бюджета.....следва  верижна реакция на куп други събития в неин ущърб.

Toвa ĸoeтo cтaвa в Уĸpaйнa, дaлeч нaдxвъpля пpeдeлитe нa cтpaнaтa. Дa, тoвa e eднa лaбopaтopнa cитyaция, в ĸoятo CAЩ и Pycия иcĸaт дa ycтaнoвят нoвитe пpaвилa нa игpaтa. Toвa ce видя нaй-дoбpe нa зaceдaниeтo нa CБ нa OOH ĸъдeтo aмepиĸaнcĸия пpeдcтaвитeл cи изпycнa нepвитe и ce oбъpнa ĸъм pycĸия c дyмитe "виe нямaтe пpaвo дa ce дъpжитe ĸaтo пoбeдитeли", a тoй и oтвъpнa "нe ми ĸaзвaйтe ĸaĸвo дa пpaвя".

Pycия нeдвycмиcлeнo пoĸaзa, чe нямa дa дoпycнe пo-нaтaтъшнa eĸcпaнзия нa HATO дo cвoитe гpaници, ĸaĸвoтo и дa и cтpyвa. Πopaди липca нa дeйcтвитeлнo дeмoĸpaтичнa aлтepнaтивa (нe зaбpaвяйтe, зa Уĸpaйнa тoвa e TPETИ мaйдaн и вcичĸи възмoжни пpиeмливи зa Eвpoпa ĸaндидaти ce изчepпaxa) aмepиĸaнцитe пъĸ зaлoжиxa нa ĸapтa (пapтия "Cвoбoдa", "Дeceн ceĸтop" и "Удap"), ĸoятo мaĸap дa им ocигypи пoбeдa пpeз фeвpyapи, в дългocpoчeн плaн e гyбeщa, зaщoтo EC нe иcĸa тeзи пapтии в oбщнocттa и тpyднo мoжe дa oбяcни нa oбиĸнoвeнитe избиpaтeли (ocoбeнo в Гepмaния) зaщo пoдĸpeпя дaжe нe нaциoнaлиcтĸи, a oтĸpoвeннo фaшиcтĸи opгaнизaции. Toвa e и ocнoвнaтa пpичинa зaщo EC вce oщe нe бъpзa дa дaвa пapи нa Уĸpaйнa въпpeĸи вcичĸи мoлби oт cтpaнa нa xyнтaтa. Oбaмa cъщo oтĸaзa peaлни пapи и ce oгpaничи дo гapaнции нa зaeми (c ĸoитo дa бъдaт зaĸyпeни, paзбиpa ce, aмepиĸaнcĸи cтoĸи) - тoй cъщo тpyднo oбяcнявa нa дaнъĸoплaтцитe зaщo тe тpябвa дa плaщaт зa нeщo cлyчвaщo ce в дpyгия ĸpaй нa cвeтa и тo в мoмeнт ĸoгaтo Aмepиĸa e зaтpyпaнa oт вътpeшни пpoблeми. Aĸo чoвeĸ чeтe ĸoмeнтapитe ĸъм мaтepиaлитe в aмepиĸaнcĸи мeдии щe види, чe и в нaй-ĸoнcepвaтивнитe и aнтиpycĸи пyблиĸaции мнoгo гoлям пpoцeнт oт ĸoмeнтapитe ca пpoтив aмepиĸaнcĸaтa пoлитиĸa.

Зa дa cтaнe яcнo ĸaĸви пpoцecи въpвят в Уĸpaйнa, бългapинът тpябвa дa пoглeднe ĸъм нaшaтa зaпaднa cъceдĸa - Maĸeдoния. Cъщo ĸaтo в cлyчaя c нaшитe cъceди, Уĸpaйнa e дъpжaвa ĸoятo ниĸoгa нe e cъщecтвyвaлa нa ĸapтaтa нa Eвpoпa. Днeшнитe yĸpaинcĸи зeми ca били чacт oт paзлични cтpaни, a eзиĸът (нeзaвиcимo oт твъpдeниятa нa мaĸeдoнcĸитe/yĸpaинcĸитe yчeни) e cмecицa oт диaлeĸти нa пoлcĸия и pycĸия - гpyбo ĸaзaнo, пoлcĸи дyми c pycĸa гpaмaтиĸa и ce e гoвopeл caмo в нaй-зaпaднитe (бивши пoлcĸи) чacти нa cтpaнaтa. Πътьoм ĸaзaнo, пpeз 1931 гoдинa yĸpaинцитe в гpaд Лвoв ca били мaлцинcтвo (Уĸpaинци - 15,9%, Eвpeи - 31,9%, Πoляци - 50,4%, Дpyги - 1,7%).

Heoбxoдимocттa oт cъздaвaнe нa oбщa нaциoнaлнa идeнтичнocт в няĸoлĸo ĸopeннo paзлични eтничecĸи oбщнocти дoвeдe дo oбъpĸвaнe и пpoтивopeчиe нe caмo c пpeпoдaвaнaтa в cъвeтcĸитe yчилищa иcтopия нo и c тaзи в eвpoпeйcĸитe тaĸивa. Cпopeд yĸpaинcĸитe иcтopици, пpeз пocлeднитe 300 гoдини Уĸpaйнa e в нeпpeĸъcнaтa ocвoбoдитeлнa вoйнa c Aвcтpo-Унгapия, Πoлшa, Pycия и CCCP. Звyчи пoзнaтo, нaли?

B тaĸaвa блaгoдaтнa пoчвa възниĸвaнeтo нa yлтpa-нaциoнaлиcтични нacтpoeния бeшe изнeнaдa caмo зa нaй-aпoлитичнитe и aпaтични бюpгepи и мeщaни нa изтoĸ и нa зaпaд. Зa изминaлитe 23 гoдини oт oтдeлянeтo нa cтpaнaтa, пoлитичecĸaтa aнapxия и вoлyнтapизъм дoвeдoxa нaй-бoгaтaтa нa pecypcи, нayчнa миcъл и пpoмишлeн пoтeнциaл чacт нa бившaтa CCCP дo пpoceшĸa тoягa.

Зa пopeдeн път нaзнaчaвaнитe oт влacттa oлигapcи oт paзличнитe пoлитичecĸи бaнди нe мoгaт c нищo дa пpoмeнят oбщaтa cитyaция в cтpaнaтa, нaй-мaлĸoтo зaщoтo нямaт тaĸaвa цeл - Πopoшeнĸo, Axмeтoв и дpyгитe финaнcиpaxa мaйдaнa нe oт идeoлoгичecĸи пpичини, a oт чиcтo пpaĸтични cъoбpaжeния - бaндaтa нa Янyĸoвич пpocтo нe им дaвaшe дa дишaт и им взимaшe бизнeca. Hищo нoвo, тoвa в Уĸpaйнa cтaвa oт дocтa вpeмe.

Спомних си нещо от миналата година

B пoлcĸaтa пpeca ce пoяви cъoбщeниe зa тoвa, чe шeфa нa външнoпoлитичecĸoтo вeдoмcтвo e пoĸaнил в cтpaнaтa бoйци oт "Πpaвий ceĸтop" зa пoдгoтoвĸa пpeд Maйдaнa. Πo дaнни нa вecтниĸ "Hиe", вcичĸo билo opгaнизиpaнo пoд пpeдлoг oбмянa нa cтyдeнти мeждy вapшaвcĸитe и ĸиeвcĸитe yнивepcитeти.

Taĸa нapeчeнитe "cтyдeнти" имaли тaтyиpoвĸи cъc cвacтиĸa, нa вид били нaд 40 гoдишни. aĸo ce вяpвa нa пyблиĸaциятa, aĸтивиcтитe ca тpeниpaни в пoлицeйcĸи yчeбeн цeнтъp в гpaд Лeгиoнoвo. Taм ca пpeминaли eднoмeceчeн интeнзивeн ĸypc пoдгoтoвĸa пo тaĸивa нaпpaвлeния, ĸaтo нaпpимep, ĸoнтpoл и yпpaвлeниe нa тълпaтa, cтpoитeлcтвo нa бapиĸaди, cтpeлбa oт cнaйпepcĸo opъжиe, штypм здaния. Cлeд ĸaтo, eвpoпeйcĸитe мeдии зaпoчнaли ĸoмeнтapи пo cтaтиятa, pъĸoвoдcтвoтo нa издaниeтo зaявилo, чe пyблиĸaциятa билa шeгa....

http://nie.com.pl/13-2014/tajemnica-...emnica-majdanu

http://www.informationclearinghouse....ticle38297.htm

Редактирано от hristoslav2 (преглед на промените)

Точно, коротко и понятно - про сегодняшнюю Украину. Смотреть всем!
А ведь - точно так и есть... Со времен Ковпака ничего у них не изменилось .https://www.youtube.com/watch?v=cIB2X066kgw

, вместо да се запознае с руската история от края на ХІХвек и началото на ХХвек той ще ми напада украина ,

Путин не чете история,той я пише! :)

Положението в Украйна е такова, каквото го направиха продажниците им - порошенко, яйценюк, турчинов..

Продадоха страната си на пиндосите, които подпомагат възраждането на фашизма. Явно урока им ов Втората световна война е бил недостатъчен..

Кеворк Кеворкян: Но...Безсмъртният полк предупреждава

Парадът на Полка на безсмъртните на 9 май беше нещо неописуемо и това е слаба дума. Няма как да не си кажеш, че никой не може да излезе на глава с руския народ. Този океан от фотоси бе величествен морален контрапункт на демонстрацията на военна мощ. Народното въображение все още е живо, чувството за хумор - също. Ето ви един анекдот, нейде от мрежата: Меркел казала на Путин, че няма да идва на Парада. „Няма проблем - отвърнал той -

не се предвижда участие на пленници

Политическите лековерници, нашите включително, никога няма да проумеят какво се случи на 9 май в Москва. Същия ден Костов се обясняваше как е спасил парите си в КТБ. Един друг - той пък земеделски титан и по съвместителство министър на отбраната - не харесвал паметника на маршал Жуков, открит в Стрелча, и не пропусна да се похвали, ей такива неща. Маршала, при всичките му крайности и дори диващини, няма какво да го мелят палетата, за предпочитане е това да го прави един Виктор Суворов, макар че и той напоследък започна да си противоречи.

Плевнелиев, който не може да задържа нищо зад зъбите си, и той се обадил: „Като държавен глава не се впечатлявам от големи паради и оръжие за масово поразяване.“ Голямо нещастие е думите да те издънват всеки път, щом си отвориш устата, няма друг подобен случай. Държавният глава на една никаква държава, най-непрокопсаната в Европа, не се впечатлява - казва го един човек, който непрекъснато повтаря, че е държавен глава

Путин предостави Червения площад

на народа

даде му го под аренда за няколко часа - и направи страхотен удар. И също се включи в марша на Полка на безсмъртните, понесъл портрета на своя баща. Тъкмо да го заподозрем в демагогия, и той си призна пред една репортерка, че героите от този полк никога иначе е нямало да дефилират на Червения площад.

Парадът демонстрира една смазваща - за нас, анестезираните! - култура на Паметта.

Цялата статия тук http://www.blitz.bg/news/article/336177

Източник: в. "Преса"

-----------

Други публикации на автора можете да намерите в http://presa.bgи www.kevorkkevorkian.com, както и в сайта vsyakanedelya.blitz.bg, който представя звездни моменти от легендарната програма „Всяка неделя“

Тук , че има двама-трима хем глухи , хем слепи - хайде , както и да е ! :)

Божия работа !

Няма как да проумеят , че 2-3 олигархични , криминални образувания , решили че им пораснала  работата лична държава да си направят ....излъганите камилчета ! Че и част от народа си подлъгаха....

У нас номерът мина.....!

Чудя се на акъла на тези дето пръскат пари да ги подкрепят....! 

И те - гладна кокошка , просо сънува !

То да не е пищови срещу тояги !?

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Няма ли Миро и компания да ми разяснят как украинците няма да изпълнят споразуменията от Минск и какво после ще се случва!?

Драги ми Стоби

С поста си по-горе, исках да ти покажа, как започна "руската инвазия" в Донбас, ама ти явно дори не си го прочел. Някъде имаше и видео по въпроса ,но за съжаление по настояване на укрите повечето копия са изтрити от администрацията на ютуб..Обещавам че ще потърся и ако намеря нещо оцеляло  ще ти го постна.

В кой от трудовете на Лев Могильов пише, че са руснаци? Те и гърците твърдят че са гърци....ама имената им и произхода говорят друго. Името Страхота на гръцко или на руско ти прилича?

Екатерина Велика - патриарх на...? Какви са тия словоизлияния бре пич?

http://www.uznai-pravdu.com/viewtopic.php?t=1894

Путин не чете история,той я пише! :)

и руския император правеше така, а пак българина Благоев му спретна КПСС та ленин побърза да подпише безусловна капитулация пред Българския цар и съюзници в Брест-Литовск

признавам се за победен - копютера ме победи не мога да се справя с него, пощуря хептен вече

Редактирано от Стоби (преглед на промените)

признавам се за победен - копютера ме победи не мога да се справя с него, пощуря хептен вече

Путин сигурно нещо е направил,кибератака! :)

Много благодаря, че ми изтрихте поста, това показва колко неудобна е за вас истината за Втората световна и събитията днес. :) 

А Порошенко какво - свеТец е, така ли? Той не избива ли невинни хора? Моля? Обясни ми, ако обичаш! Кажи ми, не избива ли той невинни?  Децата на нацистите имали права, а другите  да живеели в мизерия и нямали право да ходят на училище?  Ти изобщо човек ли си? Къде ти е човещината, морала, състраданието?  Значи децата на нацистите са деца с права? Кой ти го каза, къде го пише? Къде пише, че рускоезичните и православните са престъпници? Кажи, ако обичаш!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

С кръвта на невинни хора...

англоционистите му цапат страниците с кръв! :tongue2:

тук може да се видят някои неща - 18+

Една подготавка и предистория за шистовия газ, неговата "забрана”, европейския й фракинг по американски технологии и приамбюл с устроената Касапницата в Одеса на 2 май

Редактирано от glen (преглед на промените)

Писах бързо и станаха грешки. А Алгор се преквалифицира на редактор браво! по - добре е от това, да трие постове.

Най после и Кери да признае кой стои в основата на нарушаване на Минското споразумение:

Държавният секретар на САЩ Джон Кери предупреди президента на Украйна Петро Порошенко да не възобновява силовите действия на територията на страната, като отбеляза, че Вашингтон ще бъде „много загрижен“ ако това се случи, съобщава Интерфакс.
В отговор на въпрос какво мисли за изказването на Порошенко, че летището в Донецк трябва да бъде върнато под контрола на Киев, Кери заяви, че не е наясно с контекста на речта, но ако „президентът Порошенко възнамерява да предприеме каквито и да е силови операции, бихме му предложили първо да помисли, преди ги осъществи, защото тогава Минското споразумение ще се окаже под сериозна заплаха“.
САЩ ще бъдат „много загрижени от възможните резултати от такива действия“, уточни държавният секретар.

http://www.focus-news.net/news/2015/05/12/2063376/interfaks-sasht-posavetva-ukrayna-da-ne-vazobnovyava-boynite-deystviya.html

Не, реалностите са представени тук:

http://www.forbes.com/sites/dougbandow/2015/05/11/ukraine-fight-flares-again-u-s-should-keep-arms-and-troops-at-home/

Kiev now effectively is a Russian enemy, despite continuing cross-border ties. Putin obviously bears immediate responsibility, having seized Crimea and promoted separatist conflict in the Donbas.

Ефективно, Киев сега е враг на Русия, независимо от продължаващите трансгранични връзки.

Путин очевидно носи директната отговорност, чрез превземането на Крим и промотирането на сепаратисткия конфликт в Донбас.

Малко по-различен ракурс, нали?

Какво по различен.. напрво почти на 180' противоположности в казано и "уж" цитирано.

Току що описа по доста красноречив начин лъжата  в руската пропагандата, пуснала корени и тук с подобни субективни статии, и разликата с истинските цитати.

Но много тук изпитват някакво неистово удовлетворение да орпавдават руската дезинформация.

Не  ги разбирам , наистина...

Отдавна са се доказали като "спортисти" не търсещи обективност, а гонещи се кой ще постне повече пропаганда.

А това няма нищо общо с водене на дискусия .

Путин предостави Червения площад

на народа

даде му го под аренда за няколко часа - и направи страхотен удар. И също се включи в марша на Полка на безсмъртните, понесъл портрета на своя баща. Тъкмо да го заподозрем в демагогия, и той си призна пред една репортерка, че героите от този полк никога иначе е нямало да дефилират на Червения площад.

Парадът демонстрира една смазваща - за нас, анестезираните! - култура на Паметта.

Ах да... това вече сме го споменавали - Путин го скъсаха от базици как носи портрет на загиналия си баща, след като самия той е роден 7  г . по късно... :)

Аз вече ще мълча в оценката си ...  :)

Освен предишните снимки и съждения за парада и безсмъртния полк, още някои неща водят към мисълта за добре режисиран театър-спектакъл , и нищо повече

http://by24.org/2015/05/12/fake_marshal_exposed_in_russia/

Пореден "маршал" на парада.. ? :)

А специално за Ани, бих я помолил отново - когато говори за нацисти, да  обясни неща за православния руски фашизъм , клипове от които съм давал по назад,

https://www.google.bg/search?q=%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BE%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D0%BD%D0%B8%D1%8F+%D1%80%D1%83%D1%81%D0%BA%D0%B8+%D1%84%D0%B0%D1%88%D0%B8%D0%B7%D1%8A%D0%BC&gws_rd=cr,ssl&ei=03pSVceMG8WtUZbrgeAB#tbm=vid&q=%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BE%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D0%BD%D0%B8%D0%B9+%D1%80%D1%83%D1%81%D1%81%D0%BA%D0%B8%D0%B9+%D1%84%D0%B0%D1%88%D0%B8%D0%B7%D0%BC&spell=1

или неща като

http://obozrevatel.com/abroad/40712-rossijskij-kanal-rasskazyivaya-ob-ukrainskih-fashistah-pokazal-foto-s-russkogo-marsha-fotofakt.htm

- руски канал разказвайки за уркаинските фашисти, показва за нагледност .. не украински , а руски фашисти...

англоционистите му цапат страниците с кръв! :tongue2:

тук може да се видят някои неща - 18+

Една подготавка и предистория за шистовия газ, неговата "забрана”, европейския й фракинг по американски технологии и приамбюл с устроената Касапницата в Одеса на 2 май

Често се вкарва "касапницата Одеса" като нарицателно едва ли не, но поради много то противоречия и най вече кой и как започва подготовката  за провокацията - а именно руснаците, то за мен това си остава "руски райхстаг" , целящ демонизирането на украинците. И почти успяха,.

Странно е защо обаче никой тук не се възмущава например от терористичния обстрел на Мариупол, където над 30 загинаха, а 90 ранени ?

http://vestnikcivitas.ru/news/3650

Където т.нар. "опълченци " с  пряк огън на системи ГРАД и УРАГАН са обстреляни мирни жители, детски градини и училища ?

Ето това е касапница... безмилостна, целенасочена, безразборна, нечовешка касапница.

Цинизъма ви спрямо 43-те терористични акта в Украйна извън зоната на АТО , дето според вас украинците сами се самовзривяват и само обстрелват , дори няма да коментирам...

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Ах да... това вече сме го споменавали - Путин го скъсаха от базици как носи портрет на загиналия си баща, след като самия той е роден 7  г . по късно... :)

Аз вече ще мълча в оценката си ...  :)

Освен предишните снимки и съждения за парада и безсмъртния полк, още някои неща водят към мисълта за добре режисиран театър-спектакъл , и нищо повече

Ти, пак ли ще лъжеш? Срам нямаш ли? Само в Москва, участват над 250 хиляди хора, в Безсмъртния полк.  Вземи прояви малко уважение, сребърниците ти, пак ще ти бъдат дадени. Че се намираш много ниско, е ясно на всички. Ама поне в този случай, прояви уважение. Ако я знаеш тази дума.

Бащата на руският президент, ако не знаеш е участник във войната. И оцелява, лъжецо. ;)  Така че, само в твоята лъжлива глава, се въртят такива неща. :ph34r: 

Стоби, преди да постваш изчиствай поста си от излишните ББ кодове. В случаят за горният ти пост това са кодовете за цитат.

Ето как изглеждат - [ quote ]   [ /quote ] - нарочно съм поставил паузи до скобите за да ги деактивирам.

Лесно става - кликваш на бутончето горе в дясно от лентата с инструменти и така активираш тестовият редактор.

Линка за произхода на царете няма да го коментирам, не си струва - много изкривена логика...

Anne

Искам да те помоля да спреш да пишеш в темата. Само спамиш...а от изказването ти за концлагерите, човек остава с усещането че си била там, от което следва че си на 90 години....Нищо лично, не се засягай.

Току що описа по доста красноречив начин лъжата в руската пропагандата, пуснала корени и тук с подобни субективни статии, и разликата с истинските цитати.

Отдавна са се доказали като "спортисти" не търсещи обективност, а гонещи се кой ще постне повече пропаганда.

А това няма нищо общо с водене на дискусия .

Ах да... това вече сме го споменавали - Путин го скъсаха от базици как носи портрет на загиналия си баща, след като самия той е роден 7 г . по късно... :)

Аз вече ще мълча в оценката си ... :)

http://by24.org/2015/05/12/fake_marshal_exposed_in_russia/

Пореден "маршал" на парада.. ? :)

А ти самият си жертва на украинската пропаганда. Чешиш си пръстите на клавиатурата ей така за спорта...

Я пак за Путин и баща му? Кога казваш че е починал и кога се родил Путин?

0000262127-article2.jpg

http://www.dnes.bg/iztochna-evropa/2015/04/30/kak-bashtata-na-putin-ocelial-vyv-velikata-otechestvena-voina.262127

Да - няма да е зле да замълчиш, както го казваш ти самият...

"Маршала" е някакъв психо самозванец, който явно търси внимание. Навсякъде по света има такива...

«Нам не удалось подтвердить, что фото военной техники сделаны именно на территории востока Украины», — вынужденно признался оппозиционер Яшин на презентации доклада Немцова о войне на Украине.

http://nahnews.org/226377-eksperty-zapad-trebuet-ot-ukrainy-avtonomii-donbassa/

http://ria.ru/world/20150511/1063901380.html

http://stockinfocus.ru/2015/05/11/kak-obmanuli-nash-narod-ukraina-pereselyaetsya-v-rossiyu/

http://economics.unian.net/transport/1076916-ukrzaliznyitsya-obyyavila-tehnicheskiy-defolt.html

Кадри от нощният бой в Маринка

Сводки:

Сообщение от военкора с позывным "Степь":

— На Красногоровке, Георгиевке и в Спартаке идет бой. Украинской армией обстрелян Киевский район Донецка и г. Докучаевск на южном направлении.

— Ожесточенный бой на линии Георгиевка — Красногоровка — Александровка, где нет сплошной линии фронта и которая граничит с Петровским районом Донецка, начался после того, как подразделения украинской армии решили провести разведку боем.

— В Александровке горят несколько домов, поселок остался без электро- и газоснабжения. В ходе боя враг был отброшен назад, его огневые позиции в настоящее время подавляются силами ополчения при поддержке бронегрупп.

— Украинская армия при обстреле задействовала САУ, минометы и танки. Также под обстрел попал Докучаевск, последний форпост ополчения на южном направлении от Донецка, гарнизон которого ведет бой с оккупантами, решившими испытать на прочность этот участок обороны.

— Несколько минут назад в районе Путиловского моста был зафиксирован прилет двух мин. Каратели обстреляли Путиловку из оккупированной Авдеевки.

--Возле Спартака начался бой. Там противник предпринял неудачную попытку вклинивания на рубежи армии ДНР.

— Возле Горловки активизировались ДРГ противника. В посадке у п. Гольма обнаружено два тела бойцов ополчения с ножевыми ранениями. Оружия при них не было. Бойцы были разоружены и подло убиты украинскими диверсантами.

Сообщение от местного жителя:

--Бои на Песках, под Марьинкой. Спартак шумит стрелковое. Район Абакумова обстреляли с ЗУ есть-Падения в Путиловскую рощу - три попадания, один снаряд попал во второй ставок Путиловской рощи. Гупают в 19:39 начали и до 20:10 потом перерыв был до 20:20 и снова начали гупать, сейчас активно бьют. Из-за напряжённого боя перекрыта автомобильная дорога на Донецк в районе Курахово.

--Украинские силовики обстреливают пригород Донецка и Широкино.

Редактирано от hristoslav2 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.