Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Положението в Украйна - част 3

Featured Replies

Обажда се Ангела Меркел на Владимир Путин и му казва: “Володя, да знаеш, че няма да дойда на 9 май на Парада на победата”. Путин отговаря: “Много правилно. И без това не сме предвидили да има шествие на пленниците”.

Относно демокрацията на Миро:Демокрацията е много хубаво нещо,ако го има.Чърчил има едно изказване за демокрацията,цитирам по спомен:"Демокрацията е ужасно нещо,но нищо по-добро не е измислено".

Ако пътят,който България е избрала за демокрация е пътят,който сочиш и ти,по-добре социализъм или нещо друго,но не и това.

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 92,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Като спомена Меркел, хубаво е да споменем срещата с Путин и изказването и  :

Престъпната анексия на Крим, която нарушава международното право, и въоръженият конфликт в Източна Украйна сериозно подкопаха нашите отношения“, обясни канцлерът добавяйки, че историята вече ни е научила, че проблемите трябва да бъдат решавани по мирен път, чрез диалог, независимо колко са сериозни.

http://www.focus-news.net/news/2015/05/10/2062211/bbc-merkel-opredeli-kato-prestapna-aneksiyata-na-krim.html

http://www.wsj.com/articles/merkel-raps-putin-over-ukraine-conflict-during-visit-to-moscow-1431273705

Ms. Merkel described the immensity of Nazi crimes in Eastern Europe but also insisted Mr. Putin’s Russia was itself breaking international law in Ukraine.

“We have sought more and more cooperation in recent years,” Ms. Merkel said of Russia and Germany. “The criminal and illegal annexation of Crimea and the warfare in eastern Ukraine has led to a serious setback for this cooperation.”

пп

Впредвид израза на уважение на Меркел с идването на крака  /не към Путин/ към жертвите от ВСВ , вица е леко нетактичен

Ако пътят,който България е избрала за демокрация е пътят,който сочиш и ти,по-добре социализъм или нещо друго,но не и това.

Соца се доказа като утопизъм, т.е. не точно утопизъм , но не и през тези етапи.. в някои държави почти са го постигнали в момента, и те, обаче , нямат абсолютно нищо общо с настоящ и бивши соц страни.

Или че не това е пътя .

Соца фалира, и няма как да развиваш бизнес , който тотално и безвъзвратно фалира, след което да избереш ОТНОВО него.

Това не есмешно , трагично е.

КАкто ме обвиниха току по назад, това граничи с промивка на съзнанието на генно ниво....

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Като спомена Меркел, хубаво е да споменем срещата с Путин и изказването и  :

Престъпната анексия на Крим, която нарушава международното право, и въоръженият конфликт в Източна Украйна сериозно подкопаха нашите отношения“, обясни канцлерът добавяйки, че историята вече ни е научила, че проблемите трябва да бъдат решавани по мирен път, чрез диалог, независимо колко са сериозни.

можеш ли да ми кажеш къде да го чуя,на коя минута от речта Меркел е казала това изречение?

-Престъпната анексия на Крим, която нарушава международното право, и въоръженият конфликт в Източна Украйна сериозно подкопаха нашите отношения“ :ohmy:

https://news.mail.ru/politics/21982102/?frommail=1

Абе хора и лъжецо, вие изобщо замисляте ли се, когато пляскате тези цифри? Гледам в поста на лъжеца, цифрите за Русия, между 30 и 60 милиона. Вие акъл изобщо имате ли? Русия през Втората световна война, губи около 20 милиона /военни и цивилни/. И в почти всяко семейство, има поне  един човек, загинал във войната. Къде са тези семейства, загубили роднините си, в лагерите? СССР между 1917 и 1987, умрели в лагери 61 милиона. :shock11:   Вие изобщо осъзнавате ли, каква означава 61 милиона човека? Осъзнавате ли, колко семейства са това? Айде поспрете с тъпата пропаганда, дето дори на запад вече осмислят и не я ползват. ;)  Мислете бе хора. 

КАто гледам последните ти постове към мен, идеално пасваш по почти всички характеристики на това :

http://cbachvarov.com/deset-znaka-che-si-hater/

Греша ли ?

:)

Аз съм приел тази доста ефективна тактика срещу такива като теб

/съжалявам че с този пост ти обърнах внимание, няма да се повтори.. поне не скоро ... освен ако не кажеш нещо смислено по темата което да коментирам, а не личностни нападки и обиди/

Страх му се вика. Радвам се, че вече се плашиш. Скоро и с лъжите ще спреш.  :ph34r:

Какво е станало с ракетите, май нещо съм пропуснал? Там нещата стигнаха до същото, което и тук - всеки път чети и мисли, без никаква конкретика. Нещо като условен рефлекс.

Ако искаш, можеш да споделиш какви са причинно-следствените връзки Русия да подпише договор с фашистка Германия.

Можеш, отново ако искаш, да коментираш този цитат от Чърчил: "Полша, Румъния, Финландия и трите Прибалтийски държави не знаеха от какво повече да се страхуват: от германска агресия или от руските освободители. Този отвратителен избор парализираше политиката на Великобритания и Франция."

Зададох ти въпрос. Ти извърташ. Каква е била целта, и какво са искали да подпишат СССР, с Франция и Англия? Както и предния път ти казах, преди да говориш по исторически въпроси, първо прочети всичко. А не само, това което ти изнася.  ;)  

Аз нямам нито една лъжа, за разлика от камарата фейковете ви ,  които често опровергавам.

Вие се замислете когато защитавате терористи сепаратисти с евтини "аргументи" и логика от вида " на гара Буново майки с деца сами се взривиха".

"украинците сами си взривиха" , "атентатите са от такива   с украински паспорти " и подобни....

КАк ти се струва организацията на шествието "безсмъртния полк" в памет на загиналите за победата роднини  , предвождано от Путин /роден 7г след победата/   и портрет на баща му ?

и най вече кой си хвърля портретите на роднините след такъв поход ?

http://avmalgin.livejournal.com/5446212.html

Тъкмо и аз щях да питам, правят ли връзка с главния мозък :lol6: 61 мил. умрели в Гулаг, ми то тогава населенито на СССР трябва да е намаляло с 1/5 бре,  без да броим жертвите от войната! :angry:

можеш ли да ми кажеш къде да го чуя,на коя минута от речта Меркел е казала това изречение?

https://news.mail.ru/politics/21982102/?frommail=1

В Мировата глава звучи и не му дава покой.

Някои хора чак сега с изненада виждам откриват неизвестната дума ГУЛАГ :)

http://www.decommunization.org/Articles/Heinsohn/Lexikon/Gulag.htm

А и Солженицин.. кой е па тоя бе.. я да бега от тука.. кво разбира той..  :)

В Мировата глава звучи и не му дава покой.

мне.. чета български медии и англоезични... майл.ру нещо съм ги пропуснал :) или новорус.инфо :)

Тъкмо и аз щях да питам, правят ли връзка с главния мозък :lol6: 61 мил. умрели в Гулаг, ми то тогава населенито на СССР трябва да е намаляло с 1/5 бре,  без да броим жертвите от войната! :angry:

Има едно нещо , наречено "период" ... ама ти си знайш в сметките :)

Къде са тези семейства, загубили роднините си, в лагерите?

Когато цели семейства , родове и села са затрити.. кой да пита за  роднини ?

За цифрата.. всъщност.. отправната точка са 20-24 млн... за останалите се спори, и въпреки че най вероятно са факт, просто няма документи за тях.... и това ясно го пише.

Както и да е... очевидно от много прехласване по путинистки и сталинистки режими, някои хабер си нямат за обратната страна на монетата... и което е по лошо чак сега чуват че има такава...

Кои са "официалните данни"? Можеш ли да посочил източник?

Ето ти и неруската статия в Уикипедия за Гулаг:

http://en.m.wikipedia.org/wiki/Gulag

14 млн. в ГУЛАГ за периода 1929-1953, 6-7 млн. депортирани в отдалечени райони на Русия, 4-5 млн. минали през трудовите колонии. Жертви за периода от 1.6 до 10 млн. според различните оценки.

Благо, мислех те за по-умен човек!Разликата в двете статии е най-вече в броя на жертвите.Руснаците дават 1.6 мил. жертви по документи, според чуждите изследвания жертвите можели да достигат до 10 мил. :doh: Е хайде отговори ми, как се крият 8.4 милиона жертви?Не е лесно да направиш така, че 8.4 мил. човека просто да изчезнат, тези хора все са били записани някъде, че са родени, че са завършили училище, че са започнали работа някъде, имали са семейства, родители, познати!

Има едно нещо , наречено "период" ... ама ти си знайш в сметките :)

Да, периода е 70г.- т.с. едно поколение приблизително, значи на година трябва да са умирали в лагерите около 9 мил. човека! :angry:

КАк ти се струва организацията на шествието "безсмъртния полк" в памет на загиналите за победата роднини  , предвождано от Путин /роден 7г след победата/   и портрет на баща му ?

и най вече кой си хвърля портретите на роднините след такъв поход ?

http://avmalgin.livejournal.com/5446212.html

Ужасно! :(

"Безсмъртният полк" за  четвърти път се организира, но тази година... е-е-ехххх, кому е нужно това?

... ами нямам думи просто...

А за Гулаг... колеги, жертва не означава единствено "убит". Солженицин и Коральов(да не изброявам повече) са жертви на режима, но не са убити в Гулаг, единият е бил 8 години, другият 6 в шарашка(това е нещо като научно изследователски институт към НКВД, в който работят учени, инженери, интелигенция и са затворници) така че... цифрите са верни, колкото и да не ви харесва.

Духче, отговорих ти. И, не не упреквам американците, че купуват мозъци!(в случая фон Браун, за който се знае, че е членувал в Националсоциалистическата германска работническа партия, не мисля, че е имал кой знае какъв избор, а е мечтаел за полет към Луната) Знаеш ли колко руснаци - американски учени има? Там пък причините са други...

Но това наистина е друга тема... а тук за Украйна говорим, което ме подсети да ти спомена(това пак за Духчето), че нито една лъжа досега не съм хванала на Миро, не знам вие къде ги виждате, но аз напълно споделям това, което той коментира и предоставя като линкове, факти и т.н.

Редактирано от Нел (преглед на промените)

Благо, мислех те за по-умен човек!Разликата в двете статии е най-вече в броя на жертвите.Руснаците дават 1.6 мил. жертви по документи, според чуждите изследвания жертвите можели да достигат до 10 мил. :doh: Е хайде отговори ми, как се крият 8.4 милиона жертви?Не е лесно да направиш така, че 8.4 мил. човека просто да изчезнат, тези хора все са били записани някъде, че са родени, че са завършили училище, че са започнали работа някъде, имали са семейства, родители, познати!

Да, периода е 70г.- т.с. едно поколение приблизително, значи на година трябва да са умирали в лагерите около 9 мил. човека! :angry:

Не съм специалист по ГУЛАГ и не знам колко са жертвите. От друга страна, направило ми е впечатление примерно декларирането на официални данни за жертвите от ВСВ. Оценката на всички изследователи е между 1.5 и 2 пъти по-голям брой от официално декларираните малко над 8 млн.

Според мен, истината е някъде по средата, вероятно 3-5 милиона за период от 30-на години.

Дали е лесно да се скрият няколкостотин хиляди човека на година? Според мен, да. В Русия. Ще отнеме време, но рано или късно архивите ще бъдат отворени и ще разберем точната бройка.

мне.. чета български медии и англоезични... майл.ру нещо съм ги пропуснал :) или новорус.инфо :)

като не четеш руски сайтове,виж какво мислят американците!

Двулична V-Day Обама  

Забележки от Stephen Lendman

Stephen Lendman живее в Чикаго.  

Новата му книга като редактор и сътрудник е озаглавена "Flashpoint в Украйна: US Диск за Хегемонията Рискове WW III."

http://www.claritypress.com/LendmanIII.html

10 май, 2015

Обама и Владимир Путин са геополитически противоположности!

Лидерът на Русия подкрепя мира, стабилността и взаимното сътрудничество между всички страни.Той смята, че националната държава суверенитет е неприкосновена. Той обхваща Хартата на ООН и други основни принципите на правовата държава.Той се противопоставя на намеса във вътрешните работи на други държави. Той смята, че нито една страна не може да атакува друго, освен при самозащита - и само ако членовете на Съвета за сигурност да разрешат това като основна международното право предвижда.

Обама процъфтява благодарение на безкрайните войни на агресия, насилие и нестабилност. Той твърди, божествено право да се намеси срещу други народи по свое усмотрение - политически, икономически и военни средства.Той смята, че войната е мир. Той призовава агресивни войни освобождават такива. Неговата идея за хуманитарна интервенция е геноцид клането и унищожаването - срещу една нация след друг.Той явно нарушава Нюрнберг принципи, определящи престъпления против мира!

цялото-

http://thesaker.is/obamas-duplicitous-v-day-remarks/

Дават го 1940 година 110.3 милиона през 1950 година пет години след втората световна война населението е 102.833 милиона.

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%B0%D1%81%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5_%D0%BD%D0%B0_%D0%A0%D1%83%D1%81%D0%B8%D1%8F

Какви са ви мотивите с устрем и жар да защитавате агресивната руска политика. Защо чувствате необходимост да оправдавате окупацията и кланетата. Руснаци ли сте, че с такъв плам защитавате рашистите, или има нещо друго ?

То човек все някакви мотиви трябва да има за да прави нещо.

Ужасно! :(

"Безсмъртният полк" за  четвърти път се организира, но тази година... е-е-ехххх, кому е нужно това?

... ами нямам думи просто...

А за Гулаг... колеги, жертва не означава единствено "убит". Солженицин и Коральов(да не изброявам повече) са жертви на режима, но не са убити в Гулаг, единият е бил 8 години, другият 6 в шарашка(това е нещо като научно изследователски институт към НКВД, в който работят учени, инженери, интелигенция и са затворници) така че... цифрите са верни, колкото и да не ви харесва.

Духче, отговорих ти. И, не не упреквам американците, че купуват мозъци!(в случая фон Браун, за който се знае, че е членувал в Националсоциалистическата германска работническа партия, не мисля, че е имал кой знае какъв избор, а е мечтаел за полет към Луната) Знаеш ли колко руснаци - американски учени има? Там пък причините са други...

Но това наистина е друга тема... а тук за Украйна говорим, което ме подсети да ти спомена(това пак за Духчето), че нито една лъжа досега не съм хванала на Миро, не знам вие къде ги виждате, но аз напълно споделям това, което той коментира и предоставя като линкове, факти и т.н.

Да, ето и още http://www.dallastelegraph.com/58353?fb_action_ids=1102058926477616&fb_action_types=og.comments

Тъжна работа... подигравка с паметта на истинските загинали във войната заради пропаганден показен надут митинг.

А за ГУЛаг също не ми се спори.. С изненада  открих че тука има по големи специалисти по история отколкото отдавна публикувалите и таблици и цифри и т.н...

А защо ги оспортват тези цифри също не ми е ясно .. само за да защитават кое ? сталинизма ? или путинизма, който използва в много голяма степен сталинистките носталгични настроения ?

Не знам кое е точната причина, но е грозно спрямо наистина милионите жертви на режима.

като не четеш руски сайтове,виж какво мислят американците!

Двулична V-Day Обама  

Забележки от Stephen Lendman

Stephen Lendman живее в Чикаго.  

Новата му книга като редактор и сътрудник е озаглавена "Flashpoint в Украйна: US Диск за Хегемонията Рискове WW III."

http://www.claritypr...LendmanIII.html

Чудесно че има излязла такава книга в злата хамерика :) Поредно доказателство за свободата на хората.

Подобна книга, но за Путин , дали ще излезе в РФ ? Много се съмнявам.

Икоето е по важно - колкото и да ми приписвате американофилски неща, това е чиста псекулация спрямо темата.

аз не одобрявам никоя анексия, никое нарушение на международните норми, от когото и да е.

Но защо сте на принципа " щом в хамерика бият негрите" значи и Путин му е разрешено.

Една агресия не може да е оправдание за друга агресия.

В едни туземски времена това може и да е било нормално , но сме уж цивилизовано общество ?

Още повече че руската агресия , пропаганда и лъжи имат уникален характер, и тотално разлчиен облик и принципи.

А за ГУЛаг също не ми се спори.. С изненада  открих че тука има по големи специалисти по история отколкото отдавна публикувалите и таблици и цифри

Чудесно че има излязла такава книга в злата хамерика :) Поредно доказателство за свободата на хората.

Подобна книга, но за Путин , дали ще излезе в РФ ? Много се съмнявам.

Цифрите цитирани от теб, както и всичко друго написано от теб, е лъжа. ;)  Не знам за кой път вече, го казвам. Защо не се спреш?

По повод книгите за Путин, дето нямало никога да излязат в Русия, пак лъжеш лъжецо. Айде разгледай, колко книги има. И колко от тях, са написани от противниците му. И излизат на руския пазар. Поредната доза лъжа, изречена от теб.

Да, ето и още http://www.dallastelegraph.com/58353?fb_action_ids=1102058926477616&fb_action_types=og.comments

Тъжна работа... подигравка с паметта на истинските загинали във войната заради пропаганден показен надут митинг.

Да. Тъжно... прилича ми на красива жена с колосален грим по лицето, а когато го свали... остава старото, сбръчкано и грозно лице... Е-ех...

8107308b.jpg

8107312a.jpg

Е, поне буклукът е прибран на място...

А този господин... пардон полковник...

Ако не беше наистина тъжно, щях да се скъсам от смях!

Въпиюща липса най-вече на себеуважение...

Дават го 1940 година 110.3 милиона през 1950 година пет години след втората световна война населението е 102.833 милиона.

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%B0%D1%81%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5_%D0%BD%D0%B0_%D0%A0%D1%83%D1%81%D0%B8%D1%8F

Е да, ама тук говорят за едни 60 милиона, избити в лагери. Да се чудиш, изобщо мислят ли, тези хора. :D  Ама на всички е ясно, че пляскат ей така лъжите си, колкото по-гръмки, толкова повече сребърници. :D  Дори и по-ниската цифра от 30 милиона да вземем, то Русия ще остане без население. Около 10+ милиона, загинали във войната, и още не могат да се оправят демографски от тези загуби. А като чета оправданията на лъжеца, че цели градове и села били избивани, ми става ясно, колко струва. :ph34r:

Е да, ама тук говорят за едни 60 милиона, избити в лагери. Да се чудиш, изобщо мислят ли, тези хора.  

А ти мислиш ли? Да беше и прочел какво пише в линковете - става дума за жертвите от 1919 год. когато са създадени лагерите до 1990 година или периодът на комунистическия режим (дори Солженицин определя жертвите на над 66 милиона). Хайде четете, де. Никой от нас не си измисля данните, прочели сме ги, има и логика. В статията, която аз постнах са описани и начините, по които се опитват да стигнат да някаква по-точна цифра, но уви... много от архивите са унищожени и въпреки това най-малката цифра е 35 милиона.

А ти мислиш ли? Да беше и прочел какво пише в линковете - става дума за жертвите от 1919 год. когато са създадени лагерите до 1990 година или периодът на комунистическия режим (дори Солженицин определя жертвите на над 66 милиона). Хайде четете, де. Никой от нас не си измисля данните, прочели сме ги, има и логика. В статията, която аз постнах са описани и начините, по които се опитват да стигнат да някаква по-точна цифра, но уви... много от архивите са унищожени и въпреки това най-малката цифра е 35 милиона.

Мисля Нел, за разлика от някои други. ;)  А ти, мислиш ли? Щом ти харесва, да вярваш в една такава доказа лъжа, твой си проблем. Само едно ще ти кажа, дори на запад вече избягват да ги говорят тези цифри. Изоставате. :ph34r:  Дадох ти елементарен пример, с Втората световна. Колко хора са загинали, и какъв ефект има върху населението. И семействата. А ти ми говориш, за 60 милиона, или айде за 30-40 милиона. ;)  По точно, следваш лъжата на лъжеца. Такава цифра, ще окаже много по-голям ефект от загубите във войната. Схващаш ли го това?

Ако не беше наистина тъжно, щях да се скъсам от смях!

Въпиюща липса най-вече на себеуважение...

Клипа е съставен, от два различни. Снимани на различно място и време. :wink12:  Много нескопосана работа. :ph34r: Ех Нел, защо така?  Не можахте ли, поне да изчакате седмица, преди да пускате украинки нескопосани лъжи?

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

Мисля Нел, за разлика от някои други. ;)  А ти, мислиш ли? Щом ти харесва, да вярваш в една такава доказа лъжа, твой си проблем. Само едно ще ти кажа, дори на запад вече избягват да ги говорят тези цифри. Изоставате. :ph34r:  Дадох ти елементарен пример, с Втората световна. Колко хора са загинали, и какъв ефект има върху населението. И семействата. А ти ми говориш, за 60 милиона, или айде за 30-40 милиона. ;)  По точно, следваш лъжата на лъжеца. Такава цифра, ще окаже много по-голям ефект от загубите във войната. Схващаш ли го това?

Клипа е съставен, от два различни. Снимани на различно място и време. :wink12:  Много нескопосана работа. :ph34r: Ех Нел, защо така?  Не можахте ли, поне да изчакате седмица, преди да пускате украинки нескопосани лъжи?

Щом става въпрос за период от повече от 70 години... не виждам кое е толкова спорно като твърдение.

А за Захарченко... все едно пиян е и то на парад, това, че е монитиран с онзиденшния парад, не променя нещата, Духче. Жалко е.

Предполагам, че захвърлените портрети и георгиевски лентички също са измислица? Не знам... копирах ги от руски блогъри, възмутени от ситуацията(аз самата бях възхитена от "Безсмъртния полк" и разочарованието ми е огромно... :()

Щом става въпрос за период от повече от 70 години... не виждам кое е толкова спорно като твърдение.

А за Захарченко... все едно пиян е и то на парад, това, че е монитиран с онзиденшния парад, не променя нещата, Духче. Жалко е.

Предполагам, че захвърлените портрети и георгиевски лентички също са измислица? Не знам... копирах ги от руски блогъри, възмутени от ситуацията.

Нел, клипа е озаглавен за парада тази година. ;)  А реално е манипулиран. :ph34r:  Променя много нещата Нел, това са лъжи. Поредните, но не ги очаквах от теб. Да не си прихванала, от лъжеца? :ohmy:  Като гледам, как пускаш фалшиви клипове, съм на 100% сигурен, че и снимките са такива. Ама не си виновна ти де, подвела си се. В желание да докажеш нещо, пускаш лъжи.

Нел, и за 100 години де е периода, 60 милиона е огромна цифра. Това не е Китай или Индия, с над милиард население, та да се загубят едни 60 милиона. :D  А населението на Русия, по всички официални данни, расте до 1991 година. Едно такова изчезване на 60 милиона, ще промени тази картина. Все пак, страната през1991 година е с около 148 милиона, с положителен прираст. Ти ми казваш, че половината й население е избито, в лагери. :ph34r:  Брех тези руснаци, избивали са населението си по план график. Айде моля ти се.

тибет.

русия - понеже такава държава няма, има хазарски хаганат който властва над територията московития . ако ти се спори виж цитата от тора та върху облегалката на трона на иван грозни който е изложен в музея на кремъл (мисля че го има в нета ) и да се преместим в раздел история .

Има руски хаганат още от краят на 7 век, превзет от Рюрик и неговите викинги. По онова време дори нямат обща граница с хазарският хаганат..Потърси и прочети трудовете на историка Лев Могильов.

Много от руските дворяни са били евреи, а тронът е бил подарък от тях.

Конфликта в момента е с нелегалните диверсионни руски терористични групи на Донбас, щедро спонсорирани и поддържани с жива сила, техника, муниции и разузнавателна и всякаква  друга логистика от РФ.

Така че пак ще го повторя - десетките терористични актове, хилядите избити украинци и руснаци , терора над местното население, ще спре всичко това когато Путин реши.

В Донбас, нито са нелегални нито диверсионни. Казваш щедро спонсорирани..От трите доброволчески организации в Русия - с лекарства, дрехи, обувки, храни, бронежилетки, каски. Натоварени на микробуси и преминаващи легално границата под надзора на OSCE. Нито едно от нещата не е забранено за внос в Украина.

Военната техника сами си я вземат от укрите, понякога даже си ги купуват от тях - невероятно нали :)  В началото взеха стрелково оръжие от музеите и частни колекции - виждал съм видео когато стрелят с  картечница Дягтирев и противотанково от 50-те години.

Всичко може да приключи, когато решат 6 човека в Киев(Порошенко, Турчинов, Тягнибок, Аваков, Парубии,....)

Преди време твърдеше, че нямало никакви нарушения правата на руснаците  живеещи в Украина, но пропускаш много неща ето едно

По време на "възpoдитeлният" пpoцec в Уĸpaинa 2006-2008 , ĸoгaтo c yĸaз pycĸитe имeнa в пacпopтитe бяxa cмeнeни c yĸpaинcĸият им вapиaнт..От миналата година гpaждaнитe нa Kpим cмeнят пacпopтитe c pycĸи, нo cъc cтapитe cи имeнa.

http://www.vesti.ru/doc.html?id=1395975&tid=106314

да ти припомня...

Бойцы «Беркута» наконец заговорили: о снайперах, прошлом Яроша и СБУ Украины - Политические новости России и мира - МК

Не платили на Майдановците обещаните за беспорядъка пари

Тимошенко иска да "мочить кацапов" с ядрени оръжия - подслушан телефонен разговор

Tимoшeнĸo тpябвaшe дa cи изгниe в зaтвopa..зa вcичĸитe щeти, ĸoитo e нaнecлa нa Уĸpaинa. Bмecтo тoвa, зaпaдa ce зacтъпвaшe зa нeя...зaблyдeни oт тaĸa нapeчeнитe дeмoĸpaти в cтpaнaтa. Hecлyчaйнo я нapичaxa гaзoвaтa ĸpaлицa нa Уĸpaинa - вcичĸият внoc минaвaшe пpeз нeйнaтa фиpмa. A ĸaвa aĸтpиca бeшe в зaтвopa...Maлee.....cимyлиpaшe ĸaĸвo ли нe бoлecти, a ĸогaтo излeзe oт зaтвopa нa втopият дeн cтoeшe пpaвa и здpaвa.

Дарт Алексеевич Вейдер хочет сделать из Украины империю

— Как погибли бойцы на львовской базе?

— Их застрелили и сожгли.

Ho aз имaм cлeдния интpигyвaщ въпpoc. Πри превземането на майдана..Пoщaтa - дa. Mиниcтepcтвoтo - дoбpe. Kмeтcтвoтo - яcнo. Дaжe pecтopaнтитe oĸoлo Maйдaнa мoгa дa paзбepa - cтapитe гyми нe cтaвaт зa ядeнe.

Но за какво им е бил на майданци крематорият който освен всичко се намира на края на града?

http://www.km.ru/world/2014/03/07/protivostoyanie-na-ukraine-2013-14/734150-zachem-maidanu-krematorii

ако още на някой не му е ясно как работи разделението наши-чужди:

От лятото на миналата година нoвoтo yĸpaинcĸo yпpaвлeниe paзopъжaвa бoйцитe oт мaйдaнa, зaщoтo opъжия тpябвaлo дa имaт caмo apмиятa, пoлициятa и нaциoнaлнaтa гвapдия, т.e. тpябвa дa cтaнe тaĸa, ĸaтo бeшe пpeди тяx, зaщoтo тoĸy виж нa няĸoй мy минaлa пpeз глaвaтa нeздpaвocлoвнaтa и oпpeдeлeнo нeдeмoĸpaтичнa идeя дa cвaля c opъжиe в pъĸa нoвoтo дeмoĸpaтичнo издигнaлo ce нa влacт yпpaвлeниe

Украйна е жертва на собствените си политици и тъпият си народ..Πъpвитe, 20 гoдини нe нaпpaвиxa ĸaĸвитo и дa e билo пaзapни peфopми - вcичĸo cи бeшe пo cтapoмy. Πoвeчeтo yпpaвници oтĸлoнявaxa дъpжaвни cpeдcтвa c ĸoитo пoпълвaxa бaнĸoвитe cи cмeтĸи..Вторите се радваха на социалната политика в която всичко се субсидираше от държавата ..

B peзyлтaт нa пoлyчилaтa ce мизepия зapaди нaтpyпaн дъpжaвeн дълг от 15 милиарда и дeфицит в бюджeтa - ce нaмepиxa няĸoлĸo xиляди пpoдaжници и ĸpaйни нaциoнaлиcти..ĸoитo зa няĸoй и дpyг дoлap cвaлиxa c opъжиe зaĸoннo избpaният пpeзидeнт и пpaвитeлcтвo..нo нe и пapлaмeнтa...

Путин направи СТРАТЕГИЧЕСКИ залог в Крим.

Pycнaцитe плaщaxa пo 97 млн дoлapa гoдишнo зa бaзитe в Kpим (в cъщнocт, тoвa бeшe нaeм зa пoлзвaнe нa paдиoчecтoти и ĸoмyниĸaции) плюc 100 дoлapa oтcтъпĸa нa вceĸи 1000 ĸyбичecĸи мeтpa гaз (ĸoeтo, ĸaĸтo чeтox няĸъдe ce paвнявaшe нa 3.6 млpд дoлapa гoдишнo), плюc пpeфepeнциaлни цeни зa нeфт, плюc ĸooпepaция пo eдин ĸyп изгoдни зa Уĸpaйнa вoeнни пpoeĸти (пpимepнo Moтop Cич paбoтeшe изцялo зa Pycия), плюc бeзмитнa тъpгoвия c Уĸpaйнa, плюc, плюc, плюc.

Извeднъж Bиĸтopия Hyлaнд, лeйди Aштън и Джoн MaĸKeйн ^W^W^W Tягнибoĸ, Яцeнюĸ и Kличĸo ce изцeпиxa, чe oт 2017 гoдинa щe пpeĸpaтят дoгoвopa зa бaзитe нa PФ.

Aмepиĸa дaдe нa yĸpaинцитe пиcтoлeт c ĸoйтo тe caми ce зacтpeляxa в ĸpaĸa. Eдинcтвeнoтo ĸoeтo Πyтин тpябвaшe дa нaпpaви e дa cтoи ĸpoтĸo вcтpaни и дa чaĸa yдoбния мoмeнт. A мoмeнтът дoйдe ĸoгaтo Maйдaнът, oĸypaжeн oт ycпexитe в Kиeв, peши дa въвeдe peд и в Kpим, c ĸoeтo oĸoнчaтeлнo yбeди ĸpимчaни, чe тexния път e c Pycия.

Maлĸo ĸoнĸpeтни цифpи зa гaзa. Дo aпpил мeceц 2014 Уĸpaйнa плaщaшe пo 268,5 дoлapa зa 1000 ĸyб.м. Toвa бeшe нaмaлeниeтo ĸoeтo Уĸpaйнa пoлyчи пpeз дeĸeмвpи 2013 ΠPEДИ пoдпиcвaнeтo нa дoгoвopa зa пpиcъeдинявaнe ĸъм TC пpeз янyapи 2014 г. B peзyлтaт нa пpeвpaтa, и тъй ĸaтo нa пpaĸтиĸa пpиcъeдинявaнeтo нe ce cлyчи, oт 1 aпpил цeнaтa ce въpнa нa 385.5 дoлapa ĸaĸтo бeшe дo нaчaлoтo нa тaзи гoдинa. Oт 1 мaй Pycия пpeĸpaтявa oтбивa oт cтo дoлapa зa Kpим (cъглacнo дoгoвopa oт 2010 гoдинa) и цeнaтa щe cтaнe 485,5 дoлapa ĸaĸтo e пo дoгoвopa c Гaзпpoм oт 2009 гoдинa. Caмo зa мeceц мapт 2014 Уĸpaйнa e пoлyчилa 1 млpд 956 млн ĸyб. м гaз, зa ĸoитo нe e плaтилa нитo cтoтинĸa, a oбщия дълг ĸъм Гaзпpoм cтигнa 2.2 MИЛИAPДA дoлapa.

E тoвa aĸo нe e "xpaни ĸyчe дa тe лae!" здpaвe мy ĸaжи. Интepecнo, ĸaĸвo пpaвят yĸpaинцитe cлeд вcичĸи виĸoвe зa aгpecия и вceoбщa мoбилизaция зa дocтoeн oтпop нa opдитe мocĸaли и ĸaцaпи ĸoитo ce тpyпaт пo изтoчнaтa гpaницa глeдaйĸи ĸpъвнишĸи ĸъм фepтилнaтa yĸpaинcĸa зeмя. Иcĸaт зaeм... oт pycнaцитe:

E тoвa aĸo нe e "xpaни ĸyчe дa тe лae!" здpaвe мy ĸaжи. Интepecнo, ĸaĸвo пpaвят yĸpaинцитe cлeд вcичĸи виĸoвe зa aгpecия и вceoбщa мoбилизaция зa дocтoeн oтпop нa opдитe мocĸaли и ĸaцaпи ĸoитo ce тpyпaт пo изтoчнaтa гpaницa глeдaйĸи ĸpъвнишĸи ĸъм фepтилнaтa yĸpaинcĸa зeмя. Поискаха зaeм... oт pycнaцитe:

http://korrespondent.net/business/financial/3343401-devalvatsyia-hryvny-uvelychyla-hosdolh-na-129-mlrd-hrn-mynfyn

А това вече е все едно да се изсереш на някого пред вратата и да звъннеш да ти дадат тоалетна хартия!

http://e-vestnik.bg/20173/za-ukrayna-es-i-nato-obarkaha-vsichko-koeto-mozheshe-da-bade-obarkano/

xyбaвo e, ĸoгaтo xopa c влacт и нa ĸoитo глacът щe бъдe чyт, пoвтapят нeщa, ĸaзaни oт xopa пo фopyмитe, чиитo глac нитo мoжe дa бъдe чyт, нитo бивaт пpиeмaни нa cepиoзнo oт пoддpъжницитe нa cтaтyĸвoтo!

За чий им е на САЩ Украйна (там нефт няма), и защо руснаците си взеха Крим:

Про «ПРО»

Експерти: работата на ЦРУ по разрухата на Украина се провали в Крим

Цифрите цитирани от теб, както и всичко друго написано от теб, е лъжа. ;)  Не знам за кой път вече, го казвам. Защо не се спреш?

По повод книгите за Путин, дето нямало никога да излязат в Русия, пак лъжеш лъжецо. Айде разгледай, колко книги има. И колко от тях, са написани от противниците му. И излизат на руския пазар. Поредната доза лъжа, изречена от теб.

Неудобните истини , които няма как да опровергаеш достойно и с факти, различни от руска  фейкова пропаганда , съм забелязал винаги наричаш лъжи лъжи лъжи лъжи..

Отдавна поведението ви тук е на принципа "тръсите сламката а не виждате гредата".

За руските журналисти и свобода на словото само ще ти припомня 300-те наградени с ордени "За правилно отразяване лъжите за Крим".

Още чакам поне един журналист да си "посипе с пепел " главата и да си признае че това бе фейкова масирана лъжлива пропагандаза с цел да обслужи и  подплати и промие мозъци за планираната военна спец операция по  незаконно анексиране на Крим.

Или поне да има един върнат "медал" , защото поне моето мислене е такова - не бих носил и се гордял с нещо получено за разпространение на явни безочливи лъжи, признати от самия Путин в прав текст - с образ и глас .

Клипа на Захарченко дето се олюлява го видях и преди Нел да го публикува, но именно защото е по скоро забавна компилация, не го и цитирах.

И не е фейк или монтаж /поредна твоя спекулация и лъжа/ , а както пише в коментарите - олюлява се заради накуцване с единия крак.

Това по никакъв начин не пречи клипа да е забавен :)

Спекулация е заглавието му, но не и същността.

Сравни сам вашите фейкове дето ми  копирате руски фейкове за пребита преди 2 г пенсионерка , представяйки я за ветеранка пенсионерка пребита от зли укри бандеровци .

Защо не сти възмутен толкова колкото за него фейк , или за много други ? Защо не коментираш стотиците руски лъжи , а дебнеш някаква неточност или спекулация и да ревнеш кви са лъжци тези укри ....

Коментирай изхвърлените на боклука след марша плакати и фотографии на "уж загинали роднини" ... това , както каза НЕл, не е само тъжно и жалко.. това е извратен театър   !

За ГУЛАГ и др неща.. аз се отказвам да дискутирам, просто защото с такива "историци" като вас , пренаписващи историята, е предварително обречена кауза. Ще завърши както винаги - Миро е лъжец :)

мдамм.. :)

Неудобните истини , които няма как да опровергаеш достойно и с факти, различни от руска  фейкова пропаганда , съм забелязал винаги наричаш лъжи лъжи лъжи лъжи..

Отдавна поведението ви тук е на принципа "тръсите сламката а не виждате гредата".

За руските журналисти и свобода на словото само ще ти припомня 300-те наградени с ордени "За правилно отразяване лъжите за Крим".

Още чакам поне един журналист да си "посипе с пепел " главата и да си признае че това бе фейкова масирана лъжлива пропагандаза с цел да обслужи и  подплати и промие мозъци за планираната военна спец операция по  незаконно анексиране на Крим.

Или поне да има един върнат "медал" , защото поне моето мислене е такова - не бих носил и се гордял с нещо получено за разпространение на явни безочливи лъжи, признати от самия Путин в прав текст - с образ и глас .

Клипа на Захарченко дето се олюлява го видях и преди Нел да го публикува, но именно защото е по скоро забавна компилация, не го и цитирах.

И не е фейк или монтаж /поредна твоя спекулация и лъжа/ , а както пише в коментарите - олюлява се заради накуцване с единия крак.

Това по никакъв начин не пречи клипа да е забавен :)

Спекулация е заглавието му, но не и същността.

Сравни сам вашите фейкове дето ми  копирате руски фейкове за пребита преди 2 г пенсионерка , представяйки я за ветеранка пенсионерка пребита от зли укри бандеровци .

Защо не сти възмутен толкова колкото за него фейк , или за много други ? Защо не коментираш стотиците руски лъжи , а дебнеш някаква неточност или спекулация и да ревнеш кви са лъжци тези укри ....

Коментирай изхвърлените на боклука след марша плакати и фотографии на "уж загинали роднини" ... това , както каза НЕл, не е само тъжно и жалко.. това е извратен театър   !

За ГУЛАГ и др неща.. аз се отказвам да дискутирам, просто защото с такива "историци" като вас , пренаписващи историята, е предварително обречена кауза. Ще завърши както винаги - Миро е лъжец :)

мдамм.. :)

Няма неудобни истини казани от теб. Защото всичко казано от теб, е лъжа. И е доказано многократно, не само от мен. ;)  Това което съм маркирал в червено, показва че отново лъжеш. Въпросният клип, е комбинация от два. Снимани по различно време. Личи си по качеството и броя микрофони пред Захарченко. И не само това, но да не ти затормозявам мозъка. ;)  Пак се доказа, че лъжеш. :ph34r:  И опита ти да обясниш лъжата в заглавието на клипа /Захарченко пиян на парада за 9-ти Май 2015 г./, пак удари греда.  И самият клип, е манипулация и лъжа. Имаща конкретна цел, ама много нескопосано направен. Същите са и снимките, дето разпространяваш.  Да лъжец си. Не само за лъжата ти за броя на загиналите в Гулаг. За всичко.

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.