Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Положението в Украйна - част 3

Featured Replies

Миро нарича агресия и незаконно анексиране на територии определени събития - а повечето хора от Крим и Новорусия искат да са в Руската федерация, нежелаейки да са в Украйна.    Правото на самоопределение следва да се отчита и уважава - твърденията на Миро, който желае нека  да си ги чете и коментира. Мен ме веселят!  Вече няма и с какво да бъда учуден, свиква се.

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 92k
  • Създадено
  • Последен отговор

Миро нарича агресия и незаконно анексиране на територии определени събития - а повечето хора от Крим и Новорусия искат да са в Руската федерация, нежелаейки да са в Украйна. Правото на самоопределение следва да се отчита и уважава - твърденията на Миро, който желае нека да си ги чете и коментира. Мен ме веселят! Вече няма и с какво да бъда учуден, свиква се.

Начинът, по който се защитават исконните човешки права може да бъде агресия и тероризъм, да.

Мисля, че е очевидно.

Трето - цинично е , защото в прибалтийските републики рускоезичните са в пъти по мачкани и репресирани и с почти никакви граждански права, но там Путин не пипа.Защо ли ?

Явно толкова, са ти възможностите. Сам призна, че в Украйна, руско говорещите са репресирани и мачкани. А уж твърдеше, че нямало проблеми.  ;)  Поредната ти лъжа, която сега сам разобличи.  :ph34r:  Пак лъжеш, ама се оплиташ сам вече. 

Да, в прибалтийските републики, положението на руснаците, е лошо. Нали са демократични тези държави? Защо е така? 

Хаха, Миро, започвам деня си с поредна доза смях. Путин се бил наакал от НАТО. ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА!

Аз помня през април 2014-та, как морячетата от Доналд Кук напълниха гащите, когато Су-24МП (модернизация от 80-те години!) прелетя няколко пъти над палубата им. Помня как същите морячета подадоха рапорт след тежки психически поражения и стрес. Та кой викаш се наакал?

Друг пример - Грузинската война 2008-ма. Тогава Украйна пак имаше такова смешно управление като сегашното. Юшченко продаде на Саакашвили съветски ЗРК "Бук-М1" и мощен радар 36Д6. Истински кошмар за руската авиация. Руснаците изкараха Су-34, невиждан дотогава, и на 3тия ден грузинското ПВО беше отключено. Кой напълни гащите, сигурно пак Путин...

:) Радвам се че отново се сетихте за този фейк, повтарян и опроверган мнооого отдавна  :)

Ползвате темата да се надъхвате с евтина пропаганда.. ми добре..

Начинът, по който се защитават исконните човешки права може да бъде агресия и тероризъм, да.

Мисля, че е очевидно.

Да, очевиден е. САЩ са терористи. Сърбия, Ирак, Либия, Сирия, Куба, и още много страни, са опитали от 'демокрацията' на терориста.  :ph34r:

Явно толкова, са ти възможностите. Сам призна, че в Украйна, руско говорещите са репресирани и мачкани. А уж твърдеше, че нямало проблеми.  ;)  Поредната ти лъжа, която сега сам разобличи.  :ph34r:  Пак лъжеш, ама се оплиташ сам вече. 

Да, в прибалтийските републики, положението на руснаците, е лошо. Нали са демократични тези държави? Защо е така? 

Признал съм чушки :) само се чудиш как да изсмучеш неказвани неща от мен.

НАправих едно ОБЕКТИВНО сравнение на положението на рускоезичните.

И уточнявам за да не  дебнеш пак как да спекулираш с думите ми - проблеми между братята руснаци и украинци не е имало никога такива които да оправдават употребата на оръжие, и още по малко изяви за сепаратизъм.

:) Радвам се че отново се сетихте за този фейк, повтарян и опроверган мнооого отдавна  :)

Ползвате темата да се надъхвате с евтина пропаганда.. ми добре..

Какво си опровергавал? С лъжите си, нищо не си опровергал.  Факт е, че руски самолет, е летял над кораба. Факт е, че моряци напускат. Разгледай американските сайтове.  :wink12:  Ама няма да го направиш, защото ще се разкрие че лъжеш.

Признал съм чушки :) само се чудиш как да изсмучеш неказвани неща от мен.

НАправих едно ОБЕКТИВНО сравнение на положението на рускоезичните.

И уточнявам за да не  дебнеш пак как да спекулираш с думите ми - проблеми между братята руснаци и украинци не е имало никога такива които да оправдават употребата на оръжие, и още по малко изяви за сепаратизъм.

Трето - цинично е , защото в прибалтийските републики рускоезичните са в пъти по мачкани и репресирани и с почти никакви граждански права, но там Путин не пипа.Защо ли ?

Това са твой думи. Какво се разбира от тях, можеш ли да кажеш?  ;)  Че в Украйна, рускоезичните са репресирани и мачкани. Но много повече в прибалтийските страни.  ;) 

Ама така е, като не знаеш какво говориш. И се сипят лъжи. Все някога сам се издаваш.  :ph34r: 

Какво си опровергавал? С лъжите си, нищо не си опровергал. Факт е, че руски самолет, е летял над кораба. Факт е, че моряци напускат. Разгледай американските сайтове. :wink12: Ама няма да го направиш, защото ще се разкрие че лъжеш.

Липсва, обаче, доказателство за връзка между тези два факта.

Какво си опровергавал? С лъжите си, нищо не си опровергал.  Факт е, че руски самолет, е летял над кораба. Факт е, че моряци напускат. Разгледай американските сайтове.  :wink12:  Ама няма да го направиш, защото ще се разкрие че лъжеш.

Добре де.. по амнайсет пъти ли трябва да се опровергава този фейк ?

https://www.kaldata.com/forums/topic/227354-положението-в-украйна/?p=3085183

https://www.kaldata.com/forums/topic/241082-положението-в-украйна-част-3/?p=3106573

http://www.stopfake.org/lozh-ekipazh-amerikanskogo-esmintsa-ispugalsya-rossijskogo-istrebitelya/

:)

Класика...

КАкто изказването на гръцкия министър ли беше.. повтаряте си го по 3 пъти че и повече.. със по 3 опровержения и повече от мен... и се радвате кой повече ще цитира този фейк :)

Спрямо днешния празник е много грозно  да защитавате сепаратизма и избиването на два народа, сражавали се рамо до рамо срещу нацизма.

Вместо да се уважават и поздравяват за победата, вие защитавате  не подвига на руския народ, бил се редом с украинския,  а защитавате един нов диктатор , действащ с хитлериски , агресивни , подмолни , диверсионни, нацистки методи - Путин.

Дано един ден разберете защо съм русофил, но не съм путинист.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Добре де.. по амнайсет пъти ли трябва да се опровергава този фейк ?

:)

С колкото искаш лъжи, си го опровергавай.  ;)  

Мисля, че е очевидно.

Съвсем очевидно така украинците уж защитават целостта на измислената си държава - затова и ще загубят много неща.

Съвсем очевидно така украинците уж защитават целостта на измислената си държава - затова и ще загубят много неща.

Какво значи "измислена" държава? Сподели твоята дефиници за такава и за "неизмислена" държава.

Какво значи "измислена" държава? Сподели твоята дефиници за такава и за "неизмислена" държава.

Измислени нации, измислени държави... това нали разбираш че е хитлерискта реторика ? т.е. дали те разбират че говорят с нацистки език на омразата и разделението, след което стъпката към - "измислените украинци нечовеци-  в концлагери"  е доста близко...

Поне в този ден се опитайте да спрете с глупости си и от ляво и от дясно. Хей така, само от едното уважение към загиналите и от руска страна, и от украинска и от американска, в борбата против фашизма. Само от едното уважение към всички тях. Защото не се знае какво е щяло да стане ако не беше разгрома на фашизма.Благодарение на всички ТЯХ, сега сме живи и здрави и се радваме на живота, а не се намираме в някоя опаковка за сапун! Благодаря на всички!

Усещам, че скоро ще трябва да се създаде тема "Положението в Македония". Всички национални предатели, защитници на задокеанските олигофрени, да се мобилизират.

Измислени нации, измислени държави... това нали разбираш че е хитлерискта реторика ? т.е. дали те разбират че говорят с нацистки език на омразата и разделението, след което стъпката към - "измислените украинци нечовеци-  в концлагери"  е доста близко...

Точно казано !!!

Усещам, че скоро ще трябва да се създаде тема "Положението в Македония". Всички национални предатели, защитници на задокеанските олигофрени, да се мобилизират.

Аз ще съм на страната на народа, ако отворите такава тема.

По твоята логика - Украйна трябва да не съществува, само защото Путин се комплексирал и наакал от НАТО ?

Нямаш никакъв достъп до моята логика ! 

Ти изобщо си далеч от логика !

Колкото и да се напъваш , нямаш способността да мислиш....

Имаш някаква връзка , само с манипулирани , клиширани емоционални внушения...Така , че не ме занимавай със себе.Нещастници като теб не влизат в интересите ми....

За останалите :

Путин не иска прекрояване на границите ......!

Други го искат ! А те даже не са САЩ и Европа , а тези дето ги притежават...!!!

И го правят много ловко!............

Прекрояването на границите е нещото което с ожесточено упорство се втълпява в мозъците на тъпаците.

Просто е !

Ако Путин искаше , до сега само за броени часове да го беше направил !!!

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Поне в този ден се опитайте да спрете с глупости си и от ляво и от дясно. Хей така, само от едното уважение към загиналите и от руска страна, и от украинска и от американска, в борбата против фашизма. Само от едното уважение към всички тях. Защото не се знае какво е щяло да стане ако не беше разгрома на фашизма.Благодарение на всички ТЯХ, сега сме живи и здрави и се радваме на живота, а не се намираме в някоя опаковка за сапун! Благодаря на всички!

Прав си. Днес, трябва да сведем глава, и да почетем всички, загинали в борбата срещу нацизма. В тази връзка, поздравявам ветераните и всички вас, с тази песен.

Измислена е Украйна от няколко съветски лидери - дали са и територии, в които етническите украинци са малцинство. Затова сега възникват проблеми. Ленин е реален първоосновател на Украинската република в СССР. А те му разрушават паметниците за благодарност....  Украйна се движи към самосвиване в реални граници и после никой няма да им пречи за пътя към ЕС и НАТО.  Обаче след Потрошенко в потрошено състояние държавата няма да отговаря на предприсъединителните изисквания.

Честит празник на всички, които го почитат и уважават! Нека не забравяме уроците на историята, защото този, който ги забравя - ги повтаря!

Память

Тогава защо нахлу ?

Нахлул е единствено за Яценюк , Порошенко и за техните хора - като Вас двамата с Миро тук.   Да сте живи и здрави - за да пишете още...  Много хора искаха Путин да си прибере своите - ама той вече цяла година не иска да го прави.

Днес е Денят на Победата!

Нямаш никакъв достъп до моята логика ! 

Ти изобщо си далеч от логика !

Колкото и да се напъваш , нямаш способността да мислиш....

Имаш някаква връзка , само с манипулирани , клиширани емоционални внушения...Така , че не ме занимавай със себе.Нещастници като теб не влизат в интересите ми....

За останалите :

Путин не иска прекрояване на границите ......!

Други го искат ! А те даже не са САЩ и Европа , а тези дето ги притежават...!!!

И го правят много ловко!............

Прекрояването на границите е нещото което с ожесточено упорство се втълпява в мозъците на тъпаците.

Просто е !

Ако Путин искаше , до сега само за броени часове да го беше направил !!!

Не иска прекрояване ? хммм..

Ми той си превзе най нагло и незаконно и си взе Крим... с как беше  култовата реплика "дошли сме тук за да се защитаваме" :)

Плюс пропагандата ви как Украйна е "измислена държава"...

ехооо.. говорите с нацистки лозунги и не се усещате ?

Бомбардировките на София - съгласувани и продължени по настояване от СССР
Не е много изненадващо двуличието на Съветския съюз

От една страна СССР твърди пред Съюзниците, че не е във война с България, настоявайки бомбардировките да продължат докато "българите се вразумят", а от друга, обвинява България във враждебно отношение. Съветският Пълномощен министър докладва в Москва, че:

"...Съветското правителство счита, че… Българското правителство е продало страната си на Германия и активно подпомага нацистите…"

По дипломатическите канали Съюзниците продължават да получават потвърждения, че с продължаването на бомбардировките се засилва възможността "комунисти и други екстремни елементи да завземат властта и да установят свой режим."

Отново потича информация, че "бомбардировките увеличават враждебността" към Англия и САЩ.

СССР междувременно предприема стъпки към възстановяване на дипломатически отношения, отваряйки консулства във Варна, Бургас и Русе, но и подготвя бъдещото нахлуване в България чрез ултиматум (от 27 май 1944):

"Съветското правителство предупреди правителството на България, че без да бъдат изпълнени желанията на Съветското правителство, последното ще счете за невъзможно да поддържа отношения с България като страна, която оказва съдействие на Хитлеристка Германия във войната срещу Съветския съюз…"

Сталин дава ясни сигнали, че желае Англоамериканските въздушни атаки над България, "Pointblank", като част от Съвместната бомбена офанзива, да продължат. Ясно защо – СССР настоява за това, с ясното разбиране, че бомбардировките засилват антиамериканските настроения в българското общество, но засилват и подкрепата за Съветския съюз и за Германия.

Сталин не се нуждае от каквито и да било комисии

(в случая Европейската консултативна комисия), които да му се бъркат, докато той сам решава съдбата на България.

И, въпреки че България обявява война на Германия, гони и разоръжава немските части, започва преговори за мир със САЩ и Англия и се опитва да запази неутралитет в последната фаза на войната, демонстрирайки приятелска политика към СССР, вече е твърде късно.

На 8 септември 1944, Червената (по-късно наречена Съветска) армия нахлува в България и установява комунистическа диктатура.

Останалото е история.

http://www.dnevnik.bg/analizi/2015/05/09/2528057_bombardirovkite_na_sofiia_-_suglasuvani_i_produljeni/

Покрай еуфорията, нека не забравяме и историята си.

Благодарение на тази "врътка" на Сталин , в България много по лесно настъпи пагубния социалистически режим.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Не иска прекрояване ? хммм..

Ми той си превзе най нагло и незаконно и си взе Крим... с как беше  култовата реплика "дошли сме тук за да се защитаваме" :)

Плюс пропагандата ви как Украйна е "измислена държава"...

ехооо.. говорите с нацистки лозунги и не се усещате ?

Бомбардировките на София - съгласувани и продължени по настояване от СССР

http://www.dnevnik.bg/analizi/2015/05/09/2528057_bombardirovkite_na_sofiia_-_suglasuvani_i_produljeni/

Покрай еуфорията, нека не забравяме и историята си.

Благодарение на тази "врътка" на Сталин , в България много по лесно настъпи пагубния социалистически режим.

Украйна е измислена държава от Ленин, Сталин, Хрусчов, Брежнев и Горбачов.    Националният им герой Бандера  е  с нулев принос за независима Украйна!     Според мен съветските лидери трябва да се признаят за украински национални герои...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.