Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Положението в Украйна - част 3

Featured Replies

Денят на победата не е протоколен ангажимент. Той не изисква усилията да изричате заучени фрази. Денят на победата е като Голямата задушница. На този ден мъртвите говорят. Словата им напомнят, че изкуплението се простира над живите и умрелите...

Именно, масоне, именно затова няма да отиде почти целият световен елит на помпозната демонстрация на военна техника...(не панахида за мъртвите, а парад на високомерието и суетата)
Защото мъртвите говорят на този ден... за изкуплението... за това, че който брадва размахва, от брадва умира...

Винаги съм смятала масоните за умни хора. Г-н Недков крайно ме разочарова. Тц... тц... тц...

Пак лъже  Миро!  Къде трябва да отидат проруските сепаратисти - те доскоро бяха граждани на Украйна. Там  са около 50 000 души и те са в родния си край - никакви терористи не са те...  А например  Мариупол сега го тероризират украинците - ама Миро не чете проруски медии.  Аз разглеждам навсякъде.

Миро говори за руската войска, колега. Не за обикновените граждани на Донбас.

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 92k
  • Създадено
  • Последен отговор

Пак лъже  Миро!  Къде трябва да отидат проруските сепаратисти - те доскоро бяха граждани на Украйна. Там  са около 50 000 души и те са в родния си край - никакви терористи не са те...  А например  Мариупол сега го тероризират украинците - ама Миро не чете проруски медии.  Аз разглеждам навсякъде.

Ехооо  за вотри път само за днес ми приписваш неказвани думи.

Казах руските войски , наричани "доброволци". и ще добавя и масираната мощна , но все пак незаконна логистична подкрепа от РФ.

Да съм казал нещо за местните ???

За местните косвено казах - как така в цЯЛА останала Украйна, включително и в неокупираните части на донецка и луганска области,  никой никого не коли и не беси ??? и защо проблемите са там , където има силна руска поддръжка във всякакъв аспект - жива сила, оръжие, муниции , пропаганда ?

Ей скъсахте се да спекулирате  и да  ми вкарвате в устата простотии :)

Толкова ли ви е трудно да дискутирате нещо без да обиждате за неща , само защото са ви неприятни или ви оборвам  несъстоятелните твърдения ???

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Поканите за такава годишнина са знак за уважение и след като не ги приемат или отхвърлят редно е отправилият поканата в случая Путин да се замисли доколко поканените изобщо заслужават да са поканени. И не разбирам какво толкова е станало,че някой няма да иде някъде си...и какво пък ме интересува къде ще ходи някой друг държавен глава. Виж интересува ме нашият къде ще пътува или по точно къде ще пилее народните пари. Ердоган ще го мислят други.

А някои днес ще запиват те тва ме интересува  :ph34r::clown:

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

....Площадът на Москва не е място за одрискани задници !

Утре ще се види ясно .....! :)

Казано е : "По делата ще ги познаете !"

Достойно е да се признават заслугите !

Достойно е да се признават грешките !

Историята ясно и недвусмислено е отсъдила !

"Дай си ми кукличките - на си ти парцалките" е за лигльовци....

Тук моля модераторите за извинение , но по-точен израз по народно му не виждам :

Е`ачите не е`ат с уста !

Не се лигавят - правят го както трябва ! 

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Казах руските войски , наричани "доброволци". и ще добавя и масираната мощна , но все пак незаконна логистична подкрепа от РФ.

За местните косвено казах - как така в цЯЛА останала Украйна, включително и в неокупираните части на донецка и луганска области,  никой никого не коли и не беси ??? и защо проблемите са там , където има силна руска поддръжка във всякакъв аспект - жива сила, оръжие, муниции , пропаганда ?

Толкова ли ви е трудно да дискутирате нещо без да обиждате за неща , само защото са ви неприятни или ви оборвам  несъстоятелните твърдения ???

Там няма руски военни подразделения.  Доброволците са разпределени в бригадите и батальоните на сепаратистите.  Амнистия още те не са получили и не могат да свалят оръжие. Защото ще ги разстрелват - касае се за над 50 000 въоръжени мъже.    Минските споразумения се протакат като изпълнение. Порошенко няма намерение да ги изпълнява.  Какво следва оттук нататък?  Миро, не мисли, че е безпроблемно и в  останалите области на Новорусия - бъди по-обективен, за да не ни приличаш на  агент на  украинската пропаганда...Нещата са сродни навсякъде, където руснаците са болшинство при местното население.  Нямам за цел да обиждам.    А недоказаните твърдения не са ли лъжи с пропагандна цел!?

""Все едно пък 9 май е на  другите потвърдени гости  от Зимбабве, Куба, Китай, Виетнам, Венецуела, Палестина, Монголоя, Индия..... и т.н. и точно пък те имат много общо със ВСВ и победата над фашизма ? ??""

Управляващите Руската Федерация са пратили официални покани на правителствени делегации от много страни. Вие какво очаквате? Да пратят и на Вас като "русофили"ли? 

Къде ги видя, тези войски, последователю на Псаки? Във фейсбук ли? :ph34r:  До сега, във всеки свой пост, пишеш лъжи. :wink12:  Всички ти ги знаем, ама ти пак ги пишеш. До кога?

Пак лъжеш уважаеми. В Одеса, и много други градове, доста хора изчезнаха, след среща с украйнските спец служби. Ама това го пропускаш, или в типичния си стил, ще кажеш че е руска лъжа. Нима забрави, закона за битовите сепаратисти, приет в Украйна?

Именно, масоне, именно затова няма да отиде почти целият световен елит на помпозната демонстрация на военна техника...(не панахида за мъртвите, а парад на високомерието и суетата)
Защото мъртвите говорят на този ден... за изкуплението... за това, че който брадва размахва, от брадва умира...

Винаги съм смятала масоните за умни хора. Г-н Недков крайно ме разочарова. Тц... тц... тц...

Миро говори за руската войска, колега. Не за обикновените граждани на Донбас.

Няма да отидат, евро-гейовете, и слугите на САЩ. ;)  А не знаех, че парада на 9-ти Май, е парад на високомерието. Това, новата трактовка ли е? :D  Или вече си приела, идеята на пастирката, дето я каза на нашето подобие на парад, че трябва да сме 'модерни патриоти' :ph34r:

Няма да отидат, евро-гейовете, и слугите на САЩ. ;)  А не знаех, че парада на 9-ти Май, е парад на високомерието. Това, новата трактовка ли е? :D  Или вече си приела, идеята на пастирката, дето я каза на нашето подобие на парад, че трябва да сме 'модерни патриоти' :ph34r:

Ти как би нарекъл демонстрацията на най-новото и непоказвано досега тежко въоръжение на руската армия и вече десетдневната непрекъсната реклама на предстоящия парад...

Какво означава думата "високомерие" - най-вече арогантност, безочие, грандомания, надменност означава...

За мен е абсолютно безочие и липса на каквото и било уважение спрямо загиналите във ВСВ...

Има живи ветерани от Украйна, които погребаха внуците в тази мръсна война, раздухана не без участието на Русия.

Руски ветерани от ВСВ също са загубили свои внуци - трябваше ли да се случват събитията свързани с Майдана!?  Връщаме се в началото на темата - кой и защо излъга и подведе украинците да вършат недообмислени неща?

Ти как би нарекъл демонстрацията на най-новото и непоказвано досега тежко въоръжение на руската армия и вече десетдневната непрекъсната реклама на предстоящия парад...

Какво означава думата "високомерие" - най-вече арогантност, безочие, грандомания, надменност означава...

За мен е абсолютно безочие и липса на каквото и било уважение спрямо загиналите във ВСВ...

Има живи ветерани от Украйна, които погребаха внуците в тази мръсна война, раздухана не без участието на Русия.

Нел, парада е само част, от всички мероприятия по случай победата. Не е единственото събитие в Русия, по повод 9-ти Май. Макар нашите медии, само за това да говорят. И да се опитват да омаловажат празника. И някакви опити, да броят кой щял да ходи и кой не. Отсъствието на Оланд, и други евро лидери, е подигравка с техните ветерани. Отсъствието на нашата пастирка /а аз предпочитам изобщо да не ходи по света/, е подигравка с нашите ветерани. Плюс това Нел, знаеш ли че ветерани от всички страни, са поканени да присъстват? Това е уважение към тях, от страна на Русия.  Меркел, ще поднесе цветя заедно с Путин, на гробницата на Незнайния войн, на 10-ти Май. А това е също толкова важно, колкото да присъства на парада. А нали знаеш, каква значи парад? А военна победа, се празнува само по-един начин. С парад на армията, постигнала тази победа. 

украинския цирк сигурно ще бъде последната цветна революция(ако не утихне това в македония!)да потрошиш милиарди,да направиш преврат в една държава и след това да се чудиш какво да правиш и нея какво да я правиш....тоя урок ще послужи занапред да се въздържат от подобни авантюри!жалко за избитите хиляди невинни жертви!

ето хората,които изядоха Украйна!

8101282.jpg

Там няма руски военни подразделения.  Доброволците са разпределени в бригадите и батальоните на сепаратистите.  Амнистия още те не са получили и не могат да свалят оръжие. Защото ще ги разстрелват - касае се за над 50 000 въоръжени мъже.    Минските споразумения се протакат като изпълнение. Порошенко няма намерение да ги изпълнява.  Какво следва оттук нататък?  Миро, не мисли, че е безпроблемно и в  останалите области на Новорусия - бъди по-обективен, за да не ни приличаш на  агент на  украинската пропаганда...Нещата са сродни навсякъде, където руснаците са болшинство при местното население.  Нямам за цел да обиждам.    А недоказаните твърдения не са ли лъжи с пропагандна цел!?

Да, и аз се питам така за вас - путинистите. една камара не само недоказани твърдения, а стотици спекулации и откровенни ДОКАЗАНИ лъжи, опровержение на които повтарям по няколко пъти, но се намира някой който пак да избълва поредна серия :)

За разстрел на 50 000 , за останалите  проблеми и "части" на измислената нова ИД  "новоросия" , и т.н..  виждам красноречиво откъде се информирате... просто оставям на вашата съвест да си прецените сами до колко сериозно и трезво преценявате пропагандните си лъжи.

""Все едно пък 9 май е на  другите потвърдени гости  от Зимбабве, Куба, Китай, Виетнам, Венецуела, Палестина, Монголоя, Индия..... и т.н. и точно пък те имат много общо със ВСВ и победата над фашизма ? ??""

Управляващите Руската Федерация са пратили официални покани на правителствени делегации от много страни. Вие какво очаквате? Да пратят и на Вас като "русофили"ли? 

Да, защо не ?

Аз съм /изненадааа/ -  русофил.  И се гордея с това.

Разликата между путинист и русофил няма да я обяснявам.....

А между другото , няма грам противоречие САЩ и РФ да празнуват заедно победата.

чукнете в гугъл за "ленд лиз" .... и т.н. Украйна също има огромна роля в тази победа.

Изгледайте и поредицата за "митовете" която цитирам отвреме навреме - много документални истини са казани.

А драматизирането и оправданието за отказа на цивилизования свят от присъствие  на путинския парад  е доста по многозначителен , отколкото тук си го обяснявате.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Нел, парада е само част, от всички мероприятия по случай победата. Не е единственото събитие в Русия, по повод 9-ти Май. Макар нашите медии, само за това да говорят. И да се опитват да омаловажат празника. И някакви опити, да броят кой щял да ходи и кой не. Отсъствието на Оланд, и други евро лидери, е подигравка с техните ветерани. Отсъствието на нашата пастирка /а аз предпочитам изобщо да не ходи по света/, е подигравка с нашите ветерани. Плюс това Нел, знаеш ли че ветерани от всички страни, са поканени да присъстват? Това е уважение към тях, от страна на Русия.  Меркел, ще поднесе цветя заедно с Путин, на гробницата на Незнайния войн, на 10-ти Май. А това е също толкова важно, колкото да присъства на парада. А нали знаеш, каква значи парад? А военна победа, се празнува само по-един начин. С парад на армията, постигнала тази победа. 

Ветераните от войните в Русе и областта получиха днес юбилейни медали, посветени на 70-годишнината от победата над фашизма и края на Втората световна война, предаде кореспондентът на БГНЕС от дунавския град.

Те бяха връчени на възрастните мъже и жени от председателя на Регионалния съюз на ветераните от войните Васила Илиева.

От 5000 ветерани в региона са останали само 130. По-голямата част от тях не успяха да присъстват на церемонията във Военното окръжие, тъй като са много възрастни и им е трудно да излизат от дома. Медалите им бяха получени от техни близки. Васила Илиева разказа, че в Русе са останали около 90 души, останалите са от селата. Сред ветераните има само един столетник, който ще стане на 104 години следващия месец.

По случай Деня на победата 9 май 24 от русенските ветерани получиха и специални медали от Руската федерация, които им бяха връчени от генералния консул на Русия в Русе Татяна Грушко.

Ескадрен миноносец на САЩ навлиза в Черно море!

Eскадреният миноносец „Рос” от ВМС на САЩ ще навлезе в акваторията на Черно море на 21 май, съобщава РИА-Новости, позовавайки се на военно дипломатически източник. Сега в Черно море няма нито един кораб от нечерноморска държава.Според открити източници, „Рос” е снабден с бойна информационна управляваща система Aegis, пускови установки за крилати ракети Tomahawk, зенитни ракети RIM-156 SM-2 или противоподводни ракети RUM-139 VL-Asroc, различно картечно-оръдейно въоръжение. Корабът може да приеме на борда си един вертолет SH-60 Seahawk.

След изостряне на ситуацията в Украйна командването на НАТО прие решение за активиране на морската дейност в непосредствена близост край бреговете на Русия.

През март тази година в Черно море навлезе отряд от шест кораба на Алианса, който проведе няколко съвместни учения с ВМС на Турция и Румъния.

Съгласно конвенцията Монтрьо за статута на проливите, военни кораби на нечерноморски страни могат да се намират в неговата акватория не повече от 21 денонощия, като са въведени съществени ограничения по клас и тонаж. Според МВнР на Русия корабите на САЩ в Черно море често надвишават установените в конвенцията срокове. /БЛИЦ

Да, важно е. Откакто е на тази длъжност, Меркел винаги присъства на поклонението пред паметта на загиналите, Духче. Тя, заедно с германския народ носят вината за тази война все още... и това никой не го е забравил, но пък някак удобно забравяме, че преди да стане Велика Отечествена си е започнала като завоевателна за СССР.

Знам и, че всяка година канят ветераните от другите държави, участвали в конфликта, но тази година ще има и такива, които няма да отидат в Москва, а в Гданск, за да се помни и да не се забравя, че Полша е първата жертва, окупирана едновременно от Германия и от другия агресор - СССР...(това Финландия, Литва, Латвия, Естония и Румъния даже не ги споменавам :P )

За парадите... от там и глагола "парадирам"(показвам, демонстрирам). Много зависи кога и какво демонстрираме, Духче. А точно в този момент, Русия и без това демонстрира техниката си на територията на Украйна...

П.П. Гледам рекламите по руските канали, Духче, гледам и слушам и внучетата на участници във войната, видях и георгиевските лентички по "Бук"-овете, танковете и проч. техника, гледах и поредицата-критика за американската и британската помощи, която СССР получава по време на войната(пропуснаха да покажат и германската техника, която са получили и какво те са дали на Хитлер, но не им се сърдя, не си е баш за гордеене), та... гледам аз, не си мисли, че чакам Нова(или Алфа) да ме информират...

Редактирано от Нел (преглед на промените)

Да, и аз се питам така за вас - путинистите. една камара не само недоказани твърдения, а стотици спекулации и откровенни ДОКАЗАНИ лъжи, опровержение на които повтарям по няколко пъти, но се намира някой който пак да избълва поредна серия :)

За разстрел на 50 000 , за останалите  проблеми и "части" на измислената нова ИД  "новоросия" , и т.н..  виждам красноречиво откъде се информирате... просто оставям на вашата съвест да си прецените сами до колко сериозно и трезво преценявате пропагандните си лъжи.

Да, защо не ?

Аз съм /изненадааа/ -  русофил.  И се гордея с това.

Що за русофил си ти - ти си Потрошенковец. Може да си бандеровец или  Антипутинист.   Русофил не би одобрявал жестоките безсмислици в Украйна.  С жертви и разрушения!    Тези неща задълго ще влошат руско-украинските отношения - създават се условия за отмъстителност.   Правиш нарочно или без да искаш нелогична украинска пропаганда - аз  се радвам, защото ми подобряваш настроението.  Според теб как и кога ще свърши гражданската война в Украйна?   Моето мнение го знаеш - ще приключи с автономия или с независимост на Новорусия.   И причина за това ще са самите украинци с действията си около и след техния Майдан.  Доброволците помагащи на руските сепаратисти ще нараснат на брой доколкото е необходимо, а нежелаещата война украинска армия сама ще отстъпи рускоезичните области. Да не са луди украинските войници заради Порошенко пак да ги убиват!  Виждаш ли други възможни варианти?

""Аз съм /изненадааа/ -  русофил.  И се гордея с това.

Разликата между путинист и русофил няма да я обяснявам.....""

Младеж! Няма какво да обясняваш на никого. Купи си ски и върви се пързаляй на Витоша, докато има още сняг! Малък си за някои обяснения и едва ли ще пораснеш! Вземи се укроти накрая.  Харесва ти, или не че Крим е руски, си е твой проблем. Бил е руски и отново си е руски. С приказките си няма да измениш това, което Русия е решила заедно с хората, живеещи в Крим! Нито ти ще го върнеш на Украйна, нито твоята Америка! Пренасочи се към америкофил.Има ли друг подфорум, в който можеш да дадеш на хората нещо положително или си се регистрирал само  да ги расмиваш? Опитай както направи Реджепчо.Но не се хвърляй като него в най трудния- профил "програмиране" Пожелавам на фамилията ти приятно изкарване на почивните дни и не мисли за парада в Москва! И да искаш, не можеш да присъстваш на него!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Не се предавай. Излез му с аргумента, че президента на Зимбабве ще е на парада !!!

Реджеп!

Ти наистина си агресивно и пълно с комплекси - ХЛАПЕ!

Реджеп!

Ти наистина си агресивно и пълно с комплекси - ХЛАПЕ!

Аз съм на 50 години, а президента на Зимбабве действително ще е на парада.

Връщаме се в началото на темата - кой и защо излъга и подведе украинците да вършат недообмислени неща?

Русия ги излъга, че врагът е на запад.

Хаха, Нел ме застреля с поста за военната техника на предстоящия парад. Направо не мога да се съвзема вече 3 минути от смях.

Какво да показва една велика суперсила на военен парад? Мокри кърпички? Дъвки? Жигули? Нови чистачки? Естествено, че ще показва военна техника. Между другото, Нел, от постовете ти лъха едно мнение, че Русия е кръвожадна и мракобесна и мисли само за война. Нека ти припомня, че преди няколко дни Конгресът официално поиска повече пари за отбрана. Не е нужно да ти споменавам къде американците си тестват най-новите оръжия, нали? Но, хайде понеже никнейма ти е интересен (без дискриминация към пола!!) ще ти обясня - само срещу камиларски държави, които не могат да се противопоставят.

Всички помним 1999-та как сърбите свалиха свръхмодерния дотогава, невидим, невероятен, неуловим F-117. Знаеш ли с какво го свалиха? Със леко модифициран съветски ЗРК Нева (С-125) от началото на 70-те години. Прехваления "стелт" светна на радара като коледна елха.

Да вземем други които се хвалят с оръжие - германците. Техния най-нов танк, Леопард, във виртуално учение не може дори да се доближи до Т-90.

Какво да кажем за Белгийците, които продължават да си бълват огнестрелно оръжие, и то качествено. Какво да кажем за Берета (Италия). Ами и ние - Арсенал (Казанлък) - произвеждаме ги по лиценз АК-47.

И какво излиза сега, че всички са кръвожадни, мракобесни, военолюбиви. Може и така да е. Наблягам на всички. Трябва да го споменавате. А не само Русия.

И какво излиза сега, че всички са кръвожадни, мракобесни, военолюбиви. Може и така да е. Наблягам на всички. Трябва да го споменавате. А не само Русия.

Уж всички сме кръвожадни, пък само Русия е окупирала украински територии и води кървава война там.

Да не забравяме, че все пак темата е за Украйна, а не за положението в Чад

Аз съм на 50 години, а президента на Зимбабве действително ще е на парада.

Президента на Зимбабве не е ли ЧОВЕК, като ТЕБ, мен и всички останали по света, та да не бъде на парада? Щом е поканен и е приел поканата, значи , че ще бъде там. На теб  Путин явно е забравил да прати заради това, че всеки ден трябва да мисли за една огромна държава, а не да виси като прани гащи на върлина по форумите и да ръси глупости. Бих го помолил да ти прати и на теб покана, но повярвай ми, вече е твърде късно за това. Все пак е след обяд 8 май. ЛОГИЧНО е да се сетиш, че е късно вече. Но за догодина ти обещавам - даже и на Крим ще те разведат да видиш как живеят мирно и спокойно без американските ти приятели, и руснаци и украинци. За сега от мен имаш само - приятни почивни дни. Нали не си обиден? А ако да - местя го в другия крачол!

Дописано след последният ти пост!

Именно, да не забравяме същността на темата и да сме конструктивни и добри, един към друг. а не - ИДИОТИ!. Не ти личи, че си на 50. Какъв си ни хубавец! Ти си гордостта на форума, моето момче!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Уж всички сме кръвожадни, пък само Русия е окупирала украински територии и води кървава война там.

Да не забравяме, че все пак темата е за Украйна, а не за положението в Чад

Рецеп, по същата логика САЩ са окупирали редица територии в близкия Изток. Имат и една окупирана територия в Куба дори. Кьорфишеци (ах че подходяща дума, щом говоря на такъв ник като твоя) няма смисъл да се говорят.

Вече месеци наред сепаратистите приканват украинците да си приберат телата на загиналите бойци - вместо това те не могат да определят броя на безследно изчезналите и молят за съдействие Червения кръст... Заради разлагане на труповете има риск от епидемии - най-много около 400 са при летището край Донецк.  Жалка работа    http://gordonua.com/news/war/Irina-Gerashchenko-Za-vremya-ATO-na-Donbasse-propali-bez-vesti-15-tys-chelovek-79822.html

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.