Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Положението в Украйна - част 3

Featured Replies

Рецеп, по същата логика САЩ са окупирали редица територии в близкия Изток. Имат и една окупирана територия в Куба дори. Кьорфишеци (ах че подходяща дума, щом говоря на такъв ник като твоя) няма смисъл да се говорят.

Не му обръщай внимание колега. Той не е ВИНОВЕН!

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 92,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Хаха, Нел ме застреля с поста за военната техника на предстоящия парад. Направо не мога да се съвзема вече 3 минути от смях.

Какво да показва една велика суперсила на военен парад? Мокри кърпички? Дъвки? Жигули? Нови чистачки? Естествено, че ще показва военна техника. Между другото, Нел, от постовете ти лъха едно мнение, че Русия е кръвожадна и мракобесна и мисли само за война. Нека ти припомня, че преди няколко дни Конгресът официално поиска повече пари за отбрана. Не е нужно да ти споменавам къде американците си тестват най-новите оръжия, нали? Но, хайде понеже никнейма ти е интересен (без дискриминация към пола!!) ще ти обясня - само срещу камиларски държави, които не могат да се противопоставят.

Всички помним 1999-та как сърбите свалиха свръхмодерния дотогава, невидим, невероятен, неуловим F-117. Знаеш ли с какво го свалиха? Със леко модифициран съветски ЗРК Нева (С-125) от началото на 70-те години. Прехваления "стелт" светна на радара като коледна елха.

Да вземем други които се хвалят с оръжие - германците. Техния най-нов танк, Леопард, във виртуално учение не може дори да се доближи до Т-90.

Какво да кажем за Белгийците, които продължават да си бълват огнестрелно оръжие, и то качествено. Какво да кажем за Берета (Италия). Ами и ние - Арсенал (Казанлък) - произвеждаме ги по лиценз АК-47.

И какво излиза сега, че всички са кръвожадни, мракобесни, военолюбиви. Може и така да е. Наблягам на всички. Трябва да го споменавате. А не само Русия.

Имам две забележки :D

Едната е, че не се явявам защитник на мръсната американска външна политика(и прехвалените им оръжия), макар да не смятам "камиларите"(използвам твоя израз, но не го споделям) за безобидни и другата е, че съм дълбоко убедена, че именно Путин и неговата имперска политика, са в основата на кризата в Югоизточна Украйна. За разлика от повечето пишещи тук, знам със сигурност, че не събитията на Киевския Майдан са причината, но те са повода и за кримската инвазия, и за продължаващата война в Донбас.

Рецеп, по същата логика САЩ са окупирали редица територии в близкия Изток. Имат и една окупирана територия в Куба дори. Кьорфишеци (ах че подходяща дума, щом говоря на такъв ник като твоя) няма смисъл да се говорят.

И коя е окупираната територия в Куба ?

За базата си има договор между правителствата на САЩ и Куба. Има и кубинска патриотична песен в чест на американските братя освободители. Много пъти съм ходил в Куба. И на летището в Хавана съм я слушал, и по кръчмите в Хавана, Матанзас и Сиенфуегос.

Поздравявам те с тази патриотична Кубинска песен от острова на свободата. А, и между другото, Куба се нарича островът на свободата, след освободителната война, която САЩ печели. От тогава е и договора за базата в Гуантанамо.

Някои украинци сериозно смятат да побеждават Русия - а не могат или не искат да се договорят с рускоезичните си украинци.   

Катеринчук: Половина украинцев в АТО, а половина Киева – по ночным клубам       http://gordonua.com/news/politics/Katerinchuk-Polovina-ukraincev-v-ATO-a-polovina-Kieva-po-nochnym-klubam-79794.html     

Едната е, че не се явявам защитник на мръсната американска външна политика(и прехвалените им оръжия), макар да не смятам "камиларите"(използвам твоя израз, но не го споделям) за безобидни и другата е, че съм дълбоко убедена, че именно Путин и неговата имперска политика, са в основата на кризата в Югоизточна Украйна. За разлика от повечето пишещи тук, знам със сигурност, че не събитията на Киевския Майдан са причината, но те са повода и за кримската инвазия, и за продължаващата война в Донбас.

И как именно те са в основата на кризата, че субсидираха украина сумати време да поддържа що годе приличен стандарт, който се срина. Украйна е субсиидирана доста богато от Русия през годините. Държавата бе домакин на Европейско първенство по футбол и сега какво след майдана, изгуби крим и донбас. да и донбас няма как да го върне не може да го отвоюва.

Притеснително лично за мен е че донбас може да направи по-читав парад от нашата мила република България, дето извади внушителната техника от един хеликоптер. Миналата година оправдаха неучастието на самолети в парада с облачното време. Да си гледаме първо собствените бакии.

Редактирано от vasilevsa (преглед на промените)

Що за русофил си ти - ти си Потрошенковец. Може да си бандеровец или  Антипутинист.   Русофил не би одобрявал жестоките безсмислици в Украйна.  С жертви и разрушения!    Тези неща задълго ще влошат руско-украинските отношения - създават се условия за отмъстителност.   Правиш нарочно или без да искаш нелогична украинска пропаганда - аз  се радвам, защото ми подобряваш настроението.  Според теб как и кога ще свърши гражданската война в Украйна?   Моето мнение го знаеш - ще приключи с автономия или с независимост на Новорусия.   И причина за това ще са самите украинци с действията си около и след техния Майдан.  Доброволците помагащи на руските сепаратисти ще нараснат на брой доколкото е необходимо, а нежелаещата война украинска армия сама ще отстъпи рускоезичните области. Да не са луди украинските войници заради Порошенко пак да ги убиват!  Виждаш ли други възможни варианти?

Да, русофил, но не и путинист.Разликата е огрмона.

Аз харесвам и руската култура, говоря свободно руски, и т.н. и т.н.. същото е и отношението ми към украинците.

дали виждам други варианти  - да разбира се - Путин изтегля кадровите си войничета с тежката техника "закупена във военторг"  и т.нар. от вас "доброволци" , и конфликта приключва.

За любимата ти "новоросия" само ще те питам - как така никой , ама абсолютно никой не повдигна въпроса, както и за Крим 25 години ?

КАква историческа и логическа обосновка има съществуването на отделна "новоросия"  не разбирам...Какви проблеми е имало между руснаци и украинци , които не могат да се решат без военен способ ?

- отговора е НАИКАКВИ проблеми не са имали и нямат.

Единствения който вкара войната на Донбас и в Крим е Путин и неговия спецназ /зелените маскирани тежковъоръжени вежливи човечета/   който превзе общини и администрации, смъкнаха украинските държавни знамена и символики и превзеха милицията и военните.

АТО е СЛЕДСТВИЕ на този сепаратизъм, не причина. Повтарям го за енти път.

А оправдание за този сепаратизъм няма нито грам.

Украйна ще си има вътрешни и политически и всякакви проблеми, но това не е причина зна който и да е да дели и цепи коя да е държава, само защото се е сменило едно управление с друго.

За Крим Путин  си призна в прав текст, за Донбас с половин уста - смени пълното отрицание със "мммда, там присъстват нащи доброволци".

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

И коя е окупираната територия в Куба ?

За базата си има договор между правителствата на САЩ и Куба. Има и кубинска патриотична песен в чест на американските братя освободители. Много пъти съм ходил в Куба. И на летището в Хавана съм я слушал, и по кръчмите в Хавана, Матанзас и Сиенфуегос.

Поздравявам те с тази патриотична Кубинска песен от острова на свободата. А, и между другото, Куба се нарича островът на свободата, след освободителната война, която САЩ печели. От тогава е и договора за базата в Гуантанамо.

"Да не забравяме, че все пак темата е за Украйна, а не за положението в Чад"

Нали сам направи забележка за заглавието на темата и  както казват руснаците, "с раз" се прехвърли в...Централна Америка.  До там с какво си ходил? Като "капитан далечно плаване" или с надуваема лодка с платна? Че и много пъти. Сега ще проверим и това ти твърдение. Следващото ти ходене към Америка ме вземи и мен, но гледай да е към лятото, за да присъствам на американския кънтри фестивал в Нашвил. Обещаваш ли? Ще останеш очарован, ако и ти присъстваш на фестивала.

Да, русофил, но не и путинист.Разликата е огрмона.

Аз харесвам и руската култура, говоря свободно руски, и т.н. и т.н.. същото е и отношението ми към украинците.

дали виждам други варианти  - да разбира се - Путин изтегля кадровите си войничета с тежката техника "закупена във военторг"  и т.нар. от вас "доброволци" , и конфликта приключва.

За любимата ти "новоросия" само ще те питам - как така никой , ама абсолютно никой не повдигна въпроса, както и за Крим 25 години ?

КАква историческа и логическа обосновка има съществуването на отделна "новоросия"  не разбирам...Какви проблеми е имало между руснаци и украинци , които не могат да се решат без военен способ ?

- отговора е НАИКАКВИ проблеми не са имали и нямат.

Единствения който вкара войната на Донбас и в Крим е Путин.

За Крим си призна, за Донбас с половин уста - смени пълното отрицание със "мммда, там присъстват нащи доброволци".

Проблемите възникнха след майдана след забраняването на руския език и започването на украински неоолигархат. Щом си разбунтувал хората проблеми има.

Проблемите възникнха след майдана след забраняването на руския език и започването на украински неоолигархат. Щом си разбунтувал хората проблеми има.

Никой не е забранявал руския.

Имаше предложение, и те го отмениха за единствен официален да е украинския език.

Повтарям - да НЕ Е ОФИЦИАЛЕН език руския.

А за решаване на този проблем , преди военния, има хиляди други нормални демократични начини , преди да се хване някой за оръжието. - партии, стачки, движения, протести, привличане на международни общности... и какво ли още не...

Това  - отмяната на официален  да е руски, бе просто формална причина за Путин да започне операциите си .

НЕзаконните диверсионни военни операции по изолиране и париране на укринските войски  и превземането на Крим.

Почти същия сценарий е и на Донбас.

За радост, все още неосъществен.

Мн добре и точно казано.

Никой не е забранявал руския.

Имаше предложение, и те го отмениха за единствен официален да е украинския език.

Повтарям - да НЕ Е ОФИЦИАЛЕН.

Това бе просто формална причина за Путин да започне операциите си .

НЕзаконните диверсионни военни операции по изолиране и париране на укринските войски  и превземането на Крим.

Почти същия сценарий е и на Донбас.

За радост, все още неосъществен.

Да бе да уникално тъпо бяха тези предложение ами назначаването на олигарси за губернатори а Мирко?

Крим го забравете вече, нема кой да го върне на Украйна никой не се наема на Русия, няма и да се наеме, гарантирам ти. Който се е наемал е ял много бой и е свършвал трагично. не си правете илюзии за вездесъщото справедливо НАТО, което ще натупа Русия и върне на Украйна, Крим и Донбас, смешно е. На умряла котка лесно се вади нож като Ирак, Сърбия, Афганистан, Либия ма иди на Русия да скочиш, на Сев. Корея и Иран не се решават, та на мечката. Ще си има санкцийки декларацийки и това е страх лозе пази.

Да бе да уникално тъпо бяха тези предложение ами назначаването на олигарси за губернатори а Мирко?

Крим го забравете вече, нема кой да го върне на украйна никой не се наема на Русия, няма и да се наеме, гарантирам ти. Който се е наемал е ял много бой и е свършвал трагично. не си правете илюзии за вездесъщото справедливо НАТО, което ще натупа Русия и върне на украйна крим и донбас, смешно е. На умряла котка лесно се вади нож като Ирак, Сърбия, Афганистан, ма иди на Русия да скочиш, на Сев. Корея не се решават та на мечката. Ще си има санкцийки декларацийки и това е страх лозе пази.

Никое от тези неща, които изтъкваш за оправдание, не са сериозни толкова че да се започне сепаратизъм . 

Всички вътрешни назначения, олигарси , мафия и какво ли не, ги има навсякъде, у нас дори, но това не е  причина на никоя държава да спровоцира сепаратизъм , както го направи Путин.

При това не явно , а една година да лъже като разпран че няма нищичко общо, а после да си признае за военните операции.

А наивните глупости които никога не съм казвал за НАТО и т.н. си остави за себе си .

Никъде не съм казвал НАТО да "натупа" когото и било, нито ме интересуват спекулациите ти кой на кого скачал ... :)

Всъщност, радвам се на една от последните новини  - че Украйна успешно са подписали и ратифицирали съглашение за асоциация с ЕС .

пп

А в Крим "нивия руски мир" налага свои порядки и репресии :

http://qha.com.ua/glava-medjlisa-prokommentiroval-situatsiyu-s-perevodom-chiigoza-v-kartser-144855.html

В Крыму намерены организовать заведомо незаконные показательные судебные расправы над активистами крымскотатарского национального движения, считает глава Меджлиса крымскотатарского народа Рефат Чубаров. Об этом он написал в своем Фейсбуке.

- Эскалация накануне 18 мая – Дня памяти жертв геноцида крымскотатарского народа, арестов, допросов и насилия по отношению к участникам митинга в поддержку территориальной целостности Украины, состоявшегося в Симферополе 26 февраля 2014 года, свидетельствует о том, что в Крыму намерены во что бы ни стало организовать заведомо незаконные показательные судебные расправы над активистами крымскотатарского национального движения, - пишет он.

и още

В Крыму по “делу 26 февраля” задержан Дегерменджи Мустафа:

.. его задержали в с. Грушевка [городской округ Судак];

.. исполнители - группа из 6-8 человек с автоматами.

Родители Мустафы поделились:

- мы шли на работу; на улице к нам подъехала группа захвата;

- Мустафу ударили, надели наручники - и запихнули в машину;

- мать спросила: “За что?”;

- ей сказали – он преступник, участвовал в митинге 26 февраля;

- [и] добавили, что доставят его в Следком Симферополя.

и за ситуацията с бежанците от Крим в Украйна :

Ситуация c крымскими беженцами [на 1 мая 2015 г.]:

.. всего 20 540 крымчан переехали на территорию Украины;

.. более 50% - временно разместились в Киеве – 4665 чел.;

.. во Львовской области – остановились 3074 чел.;

.. в Одесской области – поселились 2043 чел.;

.. в Киевской области – находятся 1217 чел.;

.. в Николаевской области – проживает 1160 чел.

http://qha.com.ua/v-ukraine-projivayut-bolee-20-tis-peresel…

Никое от тези неща, които изтъкваш за оправдание, не са сериозни толкова че да се започне сепаратизъм . 

Всички вътрешни назначения, олигарси , мафия и какво ли не, ги има навсякъде, у нас дори, но това не е  причина на никоя държава да спровоцира сепаратизъм , както го направи Путин.

При това не явно , а една година да лъже като разпран че няма нищичко общо, а после да си признае за военните операции.

Оф човеко. Побъркваш ме ами изпращането на десносекторовски тиквеници да разпространяват лозунгите на майданската власт. Винаги е имало проблем между регионите на Украйна едните са силно проруски, а другите силно антируски и преди е имало сблъсъци. Напротив щом има такива последици значи народа е жив и не е спинясал, имунната му система работи.

Да не се впускам в подробности и да ти говоря за теорията на модерната държава на Джон Лок, какви са правата на суверена.

Ти нас щом ни сочиш за пример майко мила, майко мила.

Мдаа..някои тук имат тапи в ушите за да не се вижда че в главите им няма нищо.

Постоянно говорят за руска инвазия..но не представиха нито едно доказателство. Странно защо такова не приведоха дори от НАТО..е в интерес на истината имаше някакво подобие на такова, като няколко сателитни снимки, на донецка и луганска област - на които има някакави машини но не може да се идентифицира чии са. Да не говорим че снимките нямат идентификационни данни - като дата, час, координати и код на сателита от който са направени......

Нел
Имам едно въпросче към теб пиле: кога е проведен първият военен парад в Москва?

Преди време киевският режим създаде интернет-ресурс «Словом и делом», който е призван да събира средства за помощ на бойците в така наречената "антитеррористическа операция", а също така и да предава нужната на режима информация. Този ресурс публикова инфографика, която разкрива реалната цифра на загубите на украинската национална гвардия от началото на бойните действия на територията на Донбас.
http://ru.slovoidilo.ua/

------------11.jpg

Инфографиката показва числеността на загиналите украински бойци на милион население в разрез по области. Получава се че на милион украинци са загинали 905,5 човека. Трябва да отбележа, че за основа е взето населението от постукраинското пространство (Крим и Новорусия). Все пак този факт влияе незначително на графиката.

Умножавайки 905,5 и 42,726 (официални цифри от Укрстата),  получаваме числеността на загиналите украински бойци, която е била взета за основа на графиката - 38688 човека (плюс-минус няколко човека). Да отбележа, че официалните загуби, които са признати от Генщаба на Украина са - 1541 човека.....

Чудно..
http://news.rambler.ru/30159099/
ама когато не познаваш историята се стига до такива глупости...

Ало  украинофилите, пропуснахте нещо...
http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=54997
Група депутати от Върховната Рада начело със секретаря на комитета по въпросите по европейската интеграция Елена Сотник са внесли за разглеждане в Радата проект постановление  «Об утверждении Заявления об отступлении Украины от обязательств, определенных Конвенцией о защите прав человека и основных свобод, Международным пактом о гражданских и политических правах и Европейской социальной хартии».

В частности, в документе отмечается, что это законы, разрешающие «превентивные» аресты на срок до 30 суток без санкции прокурора или суда, передачу части полномочий судей прокурорам, а сотрудникам правоохранительных органов – право применять физическую силу и огнестрельное оружие без предупреждения.

Малко забавление за познаващите добре историята..да се посмеем.
Брошюра "Украина во Второй мировой войне". 
6AWWCI0xxUQ.jpg
http://cs540109.vk.me/c7008/v7008831/67f3d/SlleSvrtyDo.jpg
http://cs540109.vk.me/c7008/v7008831/67f45/syo2KparKAo.jpg
http://cs540109.vk.me/c7008/v7008831/67f4c/9D7Oor5OZWk.jpg
http://cs540109.vk.me/c7008/v7008831/67f36/S15mdOUZ5M4.jpg
http://cs540109.vk.me/c7008/v7008831/67f5c/aPsTZtRxm7s.jpg
http://cs540109.vk.me/c7008/v7008831/67f64/vbIbxVksERc.jpg
http://cs540109.vk.me/c7008/v7008831/67f6b/NDMPIH_wdF4.jpg
http://cs540109.vk.me/c7008/v7008831/67f72/C1jti319Upk.jpg
--

Редактирано от hristoslav2 (преглед на промените)

Само дето никой не е забранявал руския език. А майдана е вътрешноукраински проблем, който не дава никакво право на рашистите да нахлуват на територията на чужда суверенна държава.

Видео ли искаш да ти пусна или филмче на забранен руски по украинската телевизия ?

този президент Путин, който прави режима на Обама и неговите смешници и съмишленици в ЕС да изглеждат като идиоти,е оплюван със същите думи с които бяха оплюти и избити хора,които имаха смелоста да се изправят срещу терорист номер едно. 
това е освежаващо да се види истински държавник на световната сцена, добро нещо излезе от Русия, да удари шамар в лицето на англоциониската империя,империя на дълга или мафия,ограбила системно цели цивилизаций,повсеместен шпионаж,тероризиране,избиване,геноцид,етническо прочистване,ограбване на природни богатства,сваляне на правителства и назначаване на нови корумпирани марионетки чрез манипулация на избори,бомбандировки и др. методи!Русия,чрез Путин и подкрепата на все повече държави каза- СТИГА!
 браво на президента Путин наистина най-могъщият човек на световната сцена в момента!
най-лошото от цялата история е,че англоционистите се готвят за война,а Руснаците са убедени,че е неизбежна!нашето поколение не знае какво е война и фашизъм,но се надявам на икономическата касапница в сащ,която е предвидена чрез операция Jade Helm от 15 юли до 15 септемри да попречи и тя да не  се състои!!!

Редактирано от glen (преглед на промените)

Само дето никой не е забранявал руския език.

Я пак?

Да ти припомня ли какво направи министърката на просветата с едно момиче на 8 години в училище? Обижда и нахока пред всички медии за това, че отговаряла на  руски..щото видиш ли в украинските училища  задължително трябвало да се говори само на  "украински". Хлапето се разплака и се наложи да я водят на педагог и психолог...

Още нещо по данни на Гугъл 82% от украинците предпочитат да пишат на руски в интернет....

Кратък видеоразказ за това как и от какво е било събрано това което сега наричаме Украина.

«Если Барак не едет на парад — парад сам приедет к Бараку!» — студенты российской Национальной школы кинопроекта «Сеть» в рамках видеоинсталляции спроецировали на стены резиденции президента США флаг России и показали кадры военной техники, которые сами учащиеся назвали «вежливыми танками».

Видео акции, проведенной у стен Белого дома в Вашингтоне, студенты выложили в интернет.

Объясняя решение провести акцию, студенты сообщили следующее: «9 мая — это день, когда мир родился заново, и, по традиции, мы каждый год приглашаем к себе мировых лидеров отметить с нами этот праздник военным парадом. В этом году Барак Обама запретил многим «мировым лидерам» ехать в Москву на парад и отказался ехать сам. Ну что ж.

Я пак?

Да ти припомня ли какво направи министърката на просветата с едно момиче на 8 години в училище?

Да, я пак ?

Предложението бе да се отмени като ОФИЦИАЛЕН руския език.

Иначе примери много, особенно раздухвани от руската пропаганда.

Да ти напомня ли у нас пък как едни циглета викаха "българите на кайма" ??

Това колкото и скандално да е, не е причина за какъвто и да е сепаратизъм.

Кратък видеоразказ за това как и от какво е било събрано това което сега наричаме Украина.

Типичен пропаганден филм.

И какво трябваше да видя ? че Украйна не трябва да съществува ли ?

Нали каза че историята ти е хоби . Сам ще си намериш колко по млади държави има по целия свят, и по малки , и големи сили , които какво ... ? не трябва да съществуват ли ?

А "новоросия" колкото и да не ти се иска има право на съществуване , колкото и всяка друга едновремешна губерния - т.е. пълен нонсенс е ако всяка от тях предяви "право да е държава" :)

А второто клипче  ми хареса.. забавно е наистина.

Само че какво искаше да кажеш с това, така и не разбрах.. някаква гордост че са прожектирали напук на "пиндосите" хамериканци ли ... :)

Дори снимащите негърки гледат на това май доста неразбиращо .. като на шоу и нищо повече :)

посланиците на САЩ, Франция, Испания, Германия, Дания; Американският помощник държавен секретар  Нюланд, двама американски сенатори - Маккейн и Крис Мърфи, германският външен министър Вестервеле, върховен представител на Съюза по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Катрин Аштън, беглецът грузинския президент Саакашвили, холандски външен министър Франс Тимерманс, представители на ЕС в парламента на ЕС , латвийският външен министър , литовски председател на парламента , бившият полски премиер Ярослав Качински, вицепрезидента на САЩ Джо Байдън, директор на ЦРУ Джон Бренън, и т.н. и т.н., всичко живо  дойде на лагер при протестиращите на Майдана в центъра на украинската столица, за да обвини Путин,който е в Москва в намеса във вътрешните работи на украина!!!!! :)  :)  :)
ако по време на клането в Париж стрелците крещяха "Слава на Украйна", вместо "Аллах Акбар", инцидентът вероятно още нямаше да е деклариран.

фащ и инструмента им - нато, са преминали в бойна готовност за удар по Русия

Няма да се учудя, ако "демократите" не са подготвили някаква провокация за Деня на Победата

А иначе, демокрацията и размиването на ценностите на нормалния човек тече с пълна сила ;)

Гей сватба в Люксембург: Премиерът се омъжва за приятеля си на 15 май

Поздрав за всички нормални хора, които утре ще празнуват Деня на победата над фашизма и хитлеризма

всичко живо  дойде на лагер при протестиращите на Майдана в центъра на украинската столица, за да обвини Путин,който е в Москва в намеса във вътрешните работи на украина!!!!

Така ли  са обвинили   и отишли на МАйдана  изброените ? Айде бе ? ? не знаех.....  :)

Заловена поредна руска диверсионна терористична група, планираща взривове и провокации на утрешния празник :

http://www.mil.gov.ua/news/2015/05/08/na-donechchini-zatrimana-grupa-osib-yaka-planuvali-terakt--9791/

http://gordonua.com/news/war/V-Svyatogorske-zaderzhana-gruppa-planirovavshaya-terakty-na-Den-Pobedy-79901.html

Очевидно над 40 руски теракта  им е малко ... Да живее... "русский мир" ... :)

Няма да се учудя, ако "демократите" не са подготвили някаква провокация за Деня на Победата

те не са изтрезнели от началото на цирка!ако Путин направи винпром до границата всички украински пишман войници ще  избягат от порошенко!!! 

гледай какво става,цял ден не могат да заредат една ракета! :)  :)  :)

Според Миро около 15 000 000 рускоезични украински граждани следваше да са безпрекословно и безропотно  съгласни с всичко натворено от бандеровските майдановци.  С убийствата и разстрелите на руснаци от правосеките, както и с  придвижването на Украйна към НАТО .   И да си мълчат за отнети права.   А те се разбунтуваха - без да имат право да искат коригирани украински граници... пак според Миро...   Трябваше да си мълчат и да са съгласни да са граждани на страна, която се присъединява към НАТО.   Но те не са съгласни по много причини - тях само Миро още не си ги е доизяснил.  С Руската Федерация няма как Украйна да спори - те сами  ще си доразрушат държавата при нежеланието си за преговори. Не могат да се разберат с 50 000 въоръжени украински сепаратисти - седнали да мислят и да пишат за военна победа над Русия...   Трагикомично - като всички бандеровски глупости.

Специално за лъжливия писач във форума. Отмяната на руският език като официален, означава че забраняваш използването му, във всички държавни и местни учреждения. Дори елементарни пътни табели, ще са на украински език. Така че лъжльо, вземи се спри. :ph34r:  Не знам, сребърниците дето получаваш, заслужават ли всичките изписани лъжи от теб.

Самите украинци, явно имат повече акъл от теб. Щом те си признаха, че този закон, е бил грешка. А те лъжльо, го приеха този закон. ;)

Да, важно е. Откакто е на тази длъжност, Меркел винаги присъства на поклонението пред паметта на загиналите, Духче. Тя, заедно с германския народ носят вината за тази война все още... и това никой не го е забравил, но пък някак удобно забравяме, че преди да стане Велика Отечествена си е започнала като завоевателна за СССР.

Знам и, че всяка година канят ветераните от другите държави, участвали в конфликта, но тази година ще има и такива, които няма да отидат в Москва, а в Гданск, за да се помни и да не се забравя, че Полша е първата жертва, окупирана едновременно от Германия и от другия агресор - СССР...(това Финландия, Литва, Латвия, Естония и Румъния даже не ги споменавам :P )

За парадите... от там и глагола "парадирам"(показвам, демонстрирам). Много зависи кога и какво демонстрираме, Духче. А точно в този момент, Русия и без това демонстрира техниката си на територията на Украйна...

П.П. Гледам рекламите по руските канали, Духче, гледам и слушам и внучетата на участници във войната, видях и георгиевските лентички по "Бук"-овете, танковете и проч. техника, гледах и поредицата-критика за американската и британската помощи, която СССР получава по време на войната(пропуснаха да покажат и германската техника, която са получили и какво те са дали на Хитлер, но не им се сърдя, не си е баш за гордеене), та... гледам аз, не си мисли, че чакам Нова(или Алфа) да ме информират...

Нел, много неща си написала. И отново, не си схванала какво ти се казва. Или не си искала, да го схванеш.  :)  Типично.  :ph34r:

. През чепа ми е, че нямало да ходи. Всъщност, ми е все едно дали и кой ще ходи или няма. Умните сами избират съдбата си. Глупавите не могат да направят и крачка напред, от американските пранги, с които са оковани.

Изпитвам известни съмнения, че на Ердоган му е известен твоя чеп и фактът, че той е център на Вселената. Допускам, че е бил воден от други идеи за решението си.

А да го наричаш глупав...е очаквано, с оглед голямото ти самочувствие, но може би не много мъдро :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.