Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Положението в Украйна - част 3

Featured Replies

Определено Путин  повече заслужава да му се вярва  - при 86 % обществена подкрепа.   Никой не му се подиграва зад гърба

Само 45 000 000 измислени украинци  :)  :)  :)

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 92k
  • Създадено
  • Последен отговор

А докладите на ОБСЕ са

http://www.osce.org/ukraine-smm/155346

Конкретни данни които съм споменавал няма как в момента да ти извадя, щото трябва доста ровене.. все пак докладите са пчоти ежедневни , или седмични.

Но ако имаш желание сам ще си намериш. А аз зад думите си заставам, и всеки път ви го повтарям.

1. Oтнoшeниeтo нa пpaвитeлcтвoтo в Kиeв ĸъм yĸpaинцитe вoювaщи в ATO: Caми ce въopъжeтe, caми cи ĸyпeтe бpoнeжилeтĸи, yмиpaйтe caми и caми ce пoгpeбeтe.....
Питаш колко струват...ако имаш парите и ти може да си купиш

Това някакъв нов фейк ли е ? пропуснал съм го , мерси че ми го предостави :)

А иначе за цените... хм... тези тука  последните , снимани с дрончето :

https://www.kaldata.com/forums/topic/241082-положението-в-украйна-част-3/?p=3119940

Как ли са си го позволили ?

Аз не мога да си го позволя, дори на тези цени, но щом казваш... очевидно пенсионерите без пенсии и "опълченци" без заплата , гладуващи без ток и газ... могат да си ги позволят , щом ОЧЕВИДНО си ги купуват :)

А то не са само тези сниманите де.. от началото на конфликта си купуват ли купуват... а един мармот завиваше шоколада в станиол... :) :)

или да вярвам на украинските наркомани..
http://tvzvezda.ru/n...131439-3wel.htm

твзвезда ?? спринцовки ?? стига бе... :) ше ме умориш.. от смях :)

Това  го поставям до "аргументите " ти с вибратора.... :) :)

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Само 45 000 000 измислени украинци  :)  :)  :)

15  000 000 от тях са руснаци и те си знаят своето  -  Украйна ще бъде редуцирана в други граници! Лошото - Потрошенко избира по кой начин това да се  случи!

Дали осъзна каква истина каза всъщност :)

Точно така - украинската армия е слаба, ще се повторя, но няма как , защото е много показателно

- Украинските военни бяха тотално парализирани и като командване и като свръзки в Крим - доказателство - признанията на Путин и вашия любим филм как е проведена анексията на Крим.

т.е. Путин може да си прави каквото си иска с украинската армия.

Путин показа как може да изведе който си иска политик , независимо на какво ниво , извън  Украйна, и никой да не разбере,

Путин може да отвлече който си иска украински генерал /във филма нагледно е показано това/ където и както си поиска,

Путин може да парира всяка една секретна /камо ли явна/ команда на украинското командване...

Очевидно и вътрешните предатели и руско  разузнаване работят доста добре, за да може всяка тяхна акция или операция да е още в обмислянето си обречена на провал.

Затова са и иловайловски и деб*лцевски котли.

НЕ заради мъжеството и смелостта на измислени "опълченци" въоръжени с дубинки и мотики и остатъци от украински казарми, а именно заради  мащабната руска поддръжка като логистика - техника, муниции, комуникации, снабдяване /хуманитарни конвои/  а и като командване и свежа жива сила. Плюс мощно руско разузнаване и спец части

Затова и на практика се получава че украинците нямат никакви успехи срещу нещо което би трябвало да парират за няколко дни . Нещо като Давид срещу Голиат - само че Давид е украинската армия, а Голиат - мощния путиснки айсберг, от който се подава само 1/10 на повърхността :) образно казано

Пак не си внимавал в час. Имаха успехи първоначални като завзеха Славянск голям бастион на ДНР. Украинската армия е слаба ми слаба е. ма така и не мога да разбера защо пак се готви за настъпление, като пак ще има поражение. Ще има пореден котел, и после кака Меркел и Оланд ще бързат да сформират мирни преговори в Минск, да спасяват честта на шоколадовия Бос.

Редактирано от vasilevsa (преглед на промените)

Пак не си внимавал в час. Имаха успехи първоначални като завзеха славянски голям бастион на ДНР. Украинската армия е слаба ми слаба е. ма така и не мога да разбера защо пак се готви за настъпление, като пак ще има поражение. Ще има пореден котел, и после кака Меркел и Оланд ще бързат да сформират мирни преговори в Минск, да спасяват честта на шоколадовия Бос.

И все пак даваш ли си някакво логично обяснение - как така, "опълченците" които са на същото ниво като цялата украинска армия, дори по зле.. защото са все пак мирни НЕТРЕНИРАНИ и НЕОБУЧЕНИ запасняци и други "доброволци" ... как така те са на ниво "трениран спецназ" ?? който успешно  парира всякакви украински антитерористични оперции ?

Как така , август месец 2014 г да говорим конкретно ... почти украинската армия превзе Донецк и Луганск.. водеха се улчини боеве... .и изведнъж "опълченците" възкръснаха, изведнъж закупиха от "военторг" нови муниции и обърнаха войната плюс всеизвестния ивайловски котел.

Не усещаш ли че нещо куца тука.... 

То си има логично обяснение де.. но никой от вас не иска да го каже на глас, вместо да разказва как "марсианците помогнали" и че са възкръснали и всичката техника е от "военторг" и от превзети казарми... :)

Доообреее.. :)

Докато ми предоставяте вибратори и спринцовки от пропагандни лъжливи сайтове за дезинформация, в Донбас измират наистина хора... Украйна си има и ще си има вътрешни и всякакви проблеми.. никой не е казал че са изкоренили олигархия и корупция , и войската име тотално продънена от предатели и руско разузнаване , в което те са едни от най добрите в света.. но това причина ли е да възхваляваме Путин като "спасител " едва ли не, и да отричаме съществуването на 45 милионна държава ?

Осъзнайте се

И все пак даваш ли си някакво логично обяснение - как така, "опълченците" котио са на същото ниво като цялата украинска армия, дори по зле.. защото са все пак мирни НЕТРЕНИРАНИ и НЕОБУЧЕНИ запасняци и други "доброволци" ... как така те са на ниво "трениран спецназ" ?? който успешно  парира всякакви украински антитерористични оперции ?

Не са на същото ниво.

1. Имат реална кауза за борба висох дух идва от тук;

2. има доста бивши спецназовци и афганистански ветерани, дето живеят в тези области, които са доста добре подготвени;

3. Видно имат отлични артилеристи, които стрелят изключително точно;

Истината е че укро армията е много зле, а не че опълчението е много добре. При укро армията победите са само във фейсбук и туитър. обстрелват самите себе си. Да обяснявам ли още

Редактирано от vasilevsa (преглед на промените)

И все пак даваш ли си някакво логично обяснение - как така, "опълченците" които са на същото ниво като цялата украинска армия, дори по зле.. защото са все пак мирни НЕТРЕНИРАНИ и НЕОБУЧЕНИ запасняци и други "доброволци" ... как така те са на ниво "трениран спецназ" ?? който успешно  парира всякакви украински антитерористични оперции ?

Как така , август месец 2014 г да говорим конкретно ... почти украинската армия превзе Донецк и Луганск.. водеха се улчини боеве... .и изведнъж "опълченците" възкръснаха, изведнъж закупиха от "военторг" нови муниции и обърнаха войната плюс всеизвестния ивайловски котел.

То си има логично обяснение де.. но никой от вас не иска да го каже на глас, вместо да разказва как "марсианците помогнали" и че са възкръснали и всичката техника е от "военторг" и от превзети казарми... :)

Доообреее.. :)

Помагат им  7-8 000 доброволци  -  ами ако доброволците станат 15-20 000  какво ще се случи?

Помагат им  7-8 000 доброволци  -  ами ако доброволците станат 15-20 000  какво ще се случи?

по-добре не питай. ако знаеш десния сектор как бяга от казашката национална гвардия мале

Не са на същото ниво.

1. Имат реална кауза за борба висох дух идва от тук;

2. има доста бивши спецназовци и афганистански ветерани, дето живеят в тези области, които са доста добре подготвени;

3. Видно имат отлични артилеристи, които стрелят изключително точно;

Истината е че укро армията е много зле, а не че опълчението е много добре. При укро армията победите са само във фейсбук и туитър. обстрелват самите себе си. Да обяснявам ли още

Да, въпреки че отново говориш с някакви фейкове, все пак , обясни.

1. реалната кауза отдавна я няма.И те осъзнаха че РФ не ги иска, а обратно в Украйна - са престъпници... патова ситуация.

2. Това за спецназовците къде го видя или прочете ? дай линк ? колко са? къде са ? за РФ съм чувал.. даже си имат организация на афгански ветерани.. но за опълчението нещо ... може да е мой пропуск, просветли ме.Колко са, какви инициативи са имали на Донбас, и т.н.

3.Видно е че имат артилеристи, но те не са "опълченци доброволци"  а руски спецназ със голям боен опит от Кавказ и други горещи точки.. Това е очевидното.

А украинците че обстрелват себе си .. мдам.. чувал съм го .. от руските лъжливи фексайтове, дето обясняват как един снаряд, който по всички очевидни признаци е изстрелян от изток, представят че видиш ли... те укрите са го изстреляли от запад, но това е специална технология, която завърта снаряда на 180'.

:)

Би било смешно ако не бе толкова трагично 

по-добре не питай. ако знаеш десния сектор как бяга от казашката национална гвардия мале

Дали затова казаците ги изгониха от Донбас, със една камара престрелки между терористите ?

Колко от изпратените останаха там ? :)

Да, въпреки че отново говориш с някакви фейкове, все пак , обясни.

1. реалната кауза отдавна я няма.И те осъзнаха че РФ не ги иска, а обратно в Украйна - са престъпници... патова ситуация.

2. Това за спецназовците къде го видя или прочете ? дай линк ? колко са? къде са ? за РФ съм чувал.. даже си имат организация на афгански ветерани.. но за опълчението нещо ... може да е мой пропуск, просветли ме.Колко са, какви инициативи са имали на Донбас, и т.н.

3.Видно е че имат артилеристи, но те не са "опълченци доброволци"  а руски спецназ със голям боен опит от Кавказ и други горещи точки.. Това е очевидното.

А украинците че обстрелват себе си .. мдам.. чувал съм го .. от руските лъжливи фексайтове, дето обясняват как един снаряд, който по всички очевидни признаци е изстрелян от изток, представят че видиш ли... те укрите са го изстреляли от запад, но това е специална технология, която завърта снаряда на 180'.

Би било смешно ако не бе толкова трагично 

Дали затова казаците ги изгониха от Донбас, със една камара престрелки между терористите ?

Колко от изпратените останаха там ? :)

Човече като латерна си егати мързела вземи прочети малко. чакаш все на готово всичко да ти дадат. И като ти го дадат са руски фейк сайтове много удобно нали. Къде са ги изгонили от донбас пак си гледал сънища

miro20

нещо се умълча относно резултатите от преброяването - вече не оспорваш...явно се разбрахме.

Само за инфо

Πpeз 19 вeĸ нaceлeниeтo в тepитopиятa нa днeшнa изтoчнa Уĸpaинa e нaд 82% pycĸo. Πpeз 1876 гoдинa, pycĸият цap Aлeĸcaндъp ІІ нaй-ceтнe пoзвoлявa нa pycнaцитe,дa зaceлят цeнтpaлнo-aзиaтcĸитe тepитopии нa pycĸaтa импepия. Дoтoгaвa e имaлo eднo нeпиcaнo cпopaзyмeниe мeждy Beлиĸoбpитaния и Pycия дa cтpoят нacтpaнa oт тoзи peгиoн - бpитaнцитe ги тpecялo, чe Pycия щялa дa пoceгнe нa пepлaтa в ĸopoнaтa им - Индия, и тo oщe oт вpeмeтo нa cъюзa c Haпoлeoн. Бpитaнцитe oбaчe нapyшaвaт cпopaзyмeниeтo, cлeд ĸaтo oĸyпиpaт Aфгaниcтaн. Cпopeд yгoвopĸaтa, Aфгaниcтaн тpябвaлo дa бъдe бyфepнa - нeyтpaлнa дъpжaвa. Taĸa пpeoблaдaвaщaтa чacт oт pycĸoтo нaceлeниe нaпycĸa изтoчнa Уĸpaинa и ce пpeмecтвa в - Kиpгиcтaн, Taджиĸиcтaн, Узбeĸиcтaн, Тypĸмeниcтaн, ĸъдeтo cтpoeли пътищa, yчилищa, мocтoвe, жп и тeлeгpaфни линии. Ecтecтвeнo нaceлeниeтo в зaпaднa yĸpaинa ce възпoлзвa oт изocтaвeнитe ceлa и чacт oт нeгo ce пpeмecтвa нa изтoĸ - вcлeдcтвиe нa ĸoeтo pycĸoтo нaceлeниe в централна и източна украина e мaлĸo нaд 40%.

Чакам конкретните резултати споменати от теб в доклада на...щото и аз мога лесно да се измъкна като ти дам само линк

http://www.fms.gov.ru/

а ти да търсиш бройката на отишлите в русия украинци

_PxDJ481j7U.jpg

Да ти представя един украински вариант на историята....може да се посмееш....Чудя се дали да ти постна страници от украинските учебници по история за 4-ти клас...

Ukrainsko_more.jpg

И все пак даваш ли си някакво логично обяснение - как така, "опълченците" които са на същото ниво като цялата украинска армия, дори по зле.. защото са все пак мирни НЕТРЕНИРАНИ и НЕОБУЧЕНИ запасняци и други "доброволци" ... как така те са на ниво "трениран спецназ" ?? който успешно парира всякакви украински антитерористични оперции ?

А ти усещаш ли????

Защо мислиш че батальоните на националната украинска гвардия съставени от доброволци са по добри от другите доброволци?

Само да ти напомня, че от година в украинската гвардия действат близо 100 инструктори от Полша и САЩ + доставки на оръжие от Полша, Чехия, Унгария, Хърватия....

ама да ти опресня знанията какво беше..

1021606427.png

и какво стана заради некадърнотои бездарно украинско командване

Редактирано от hristoslav2 (преглед на промените)

Гьобелс ще се обърне в гроба ,като види докъде може да стигне  ,човешката глупост.То изопачаването на историята отдавна е започнало.Купуват се историци ,академици изопачават се факти и истини.Не се изненадвайте , като прочетете след 10 години , как Русия е започнала войната,Или американци са освободили Берлин,Ако Путин искаше да съсипе Украйна да го е направил.Няма нужда от война .Украйна е изцяло зависима  икономически от Русия.Не виждам какво го делите този народ.Този народ дълги години , независимо от своята националност е живял добре.Заедно са воювали ,женили са , раждали са .Сега някой иска да раздели този народ .И не само това ,а да го съсипе и да го купи на безценица.Както сега има предложение ,дълг срещу акции .Акулите където дават пари , а те не са малко ще искат да си ги върнат.Като гледам някой хора не могат да мислят самостоятелно , а поднасят чужди мисли и факти.Олигарсите ще се налапат с пари и ще изчезнат .Тогава украинците , ще осмилят онова което говори Путин .С украинският народ ,сме един народ.Не обръщайте внимание на други какво говорят ,а мислете с главите си .Каквото и да пишат  миналото не може да се промени.

Редактирано от родина (преглед на промените)

миро20 говори за военната, технологична, логистична и хуманитарна руска подкрепа за проруските сили. Това е истина. Но както е типично за него, той каза само половината истина.

Колко милиарди долари изляха САЩ в подкрепа на превратаджиите в Украйна? Колко пъти Хилъри и Маккейн открито заявяваха, и изпълниха, искането на Украйна за военна помощ. Един Господ знае колко са реалните доставки за украинската армия.

Колеги / и не само вие/, защо се хабите с този човек? Колкото и доказателства да му покажете, той пак ще си плещи лъжите. Не го ли виждате? Колко доказателства му дадохте? Ефект има ли, или пак бяхме залети с лъжи и опорни точки? :ph34r:  Вижте постовете му, няма нищо по същество, само спам.

miro20

нещо се умълча относно резултатите от преброяването - вече не оспорваш...явно се разбрахме.

Само за инфо

Πpeз 19 вeĸ нaceлeниeтo в тepитopиятa нa днeшнa изтoчнa Уĸpaинa e нaд 82% pycĸo

да, видяхме резултатите, и няма противоречие 0 има само твои спекулации, защото ми рпедоставяш данни за рускоЕЗИЧНО  население, което  при преброяването руските власти тогава са измислили да разделят на "великоруси" , "малоруси".

Аз ти показах малко по разширена версия, включително и 2 столетия ПРЕДИ това преброяване :)

И нещо немаловажно - че тази територия, която обхваща това преброяване е съвсем друга от съвременната карта на Европа примерно.

Всякакви забежки за " великоруси" сравних с нацистките простотии за великата "арийска раса"... защото друго сравнение не ми и идва наум от твотие спекулации.

Така че , не знам какво още да ти кажа, приеми го както искаш, включително и за "мълчание".

А ти усещаш ли????

Защо мислиш че батальоните на националната украинска гвардия съставени от доброволци са по добри от другите доброволци?

Само да ти напомня, че от година в украинската гвардия действат близо 100 инструктори от Полша и САЩ + доставки на оръжие от Полша, Чехия, Унгария, Хърватия....

Не знам от година или не, не знам дали ги има или не, но се РАДВАМ ако ги има.

За енти път ти споменавам което така и не четеш - всяка държава може да си привлече и китайци и японци и канадци и ескимоси ако иска. Това е тяхна работа, за справяне с тероризма и сепаратизма в собствената си държава.

И е крайно нелогично да го представяш като аргумент  на факта че между "опълченците" се бият чужди наемници, терористи и руска армия.

Второто е незаконна нелегална бойна дейност на територията на чужда държава.

Не го ли осъзнаваш ?

Да се повторя ако искаш - аз одобравам това от украинска страна.Нека си викат каквито искат експерти и обучаващи.

КАртинките които показваш сам не се осъзнаваш какво означават - това което казах, но пак не си ме прочел

- че именно заради тоталния руски контрол , включително и в украинската армия , и влиянието на руското разузнаване, на предатели и т.н.. никоя украинска операция не може да бъде осъществена.

Затова и споменах Крим и как е проведена операцията там.

Поне от хорска срама можеше да обърнеш внимание какво съм казал , преди да пишеш и постваш картинки , з акоито никой не спори.

Нима си мислиш че оспорвам иловайския или деб*лцевски котли ?

Тогава нищо не си разбрал. ама нищичко :)

Чакам конкретните резултати споменати от теб в доклада на...щото и аз мога лесно да се измъкна като ти дам само линк

http://www.fms.gov.ru/

а ти да търсиш бройката на отишлите в русия украинци

Какво трябваше да видя от този линк ? че нещо не разбрах ?

Какво общо има със официалния сайт на ОБСЕ ?

Ето ти само при едно бегло разглеждане на техните доклади :

http://www.osce.org/om/155126

During the reporting period, the number of men and women in military-style dress crossing the border in both directions decreased from 373 to 319 at both BCPs. These people have been crossing individually or in groups and on foot or in vehicles. Approximately eighty eight percent of border crossings occurred at the Donetsk BCP.

миро20 говори за военната, технологична, логистична и хуманитарна руска подкрепа за проруските сили. Това е истина. Но както е типично за него, той каза само половината истина.

Колко милиарди долари изляха САЩ в подкрепа на превратаджиите в Украйна? Колко пъти Хилъри и Маккейн открито заявяваха, и изпълниха, искането на Украйна за военна помощ. Един Господ знае колко са реалните доставки за украинската армия.

Колко ? 5 млрд от 1991 г ?

Ми те и у нас са налели повече сигурно за развитие на демокрацията.

Както и инициативите и проектите на ЕС .

И аз одобрявам това.

пс

За бежанците :

http://www.blitz.bg/news/article/315489

в Украйна е имало регистрирани 921 хиляди вътрешни преселници. Други около 600 000 са потърсили закрила на територията на съседни държави, главно в Русия

или http://www.focus-news.net/news/2015/01/24/2015808/oon-nad-15-mln-dushi-sa-napusnali-rodnite-si-mesta-zaradi-konflikta-v-ukrayna.html

Което и казах - 2/3-ти руснаци бягат към Киев, около 1/3-та - в РФ .

Как си го обяснявате ?

Тия дето са налели у нас - не ги мисли. Те си имат много добра възвращаемост. Добре беше само да уточниш- за развитие на корупцията, ама айде нека е демокрацията щом държиш :D  Лошото е за тези дето наливат в Украйна, че нещо възвращаемоста не е по план, или по-точно- има всички изгледи да няма възвращаемост на инвестицията :D  И даже глобално погледнато заведението е пред фалит. И ивеститорите треска ги тресе защо Русия и Украйна нещо не изпълняват инвестиционния им план :D 

Колеги / и не само вие/, защо се хабите с този човек? Колкото и доказателства да му покажете, той пак ще си плещи лъжите. Не го ли виждате? Колко доказателства му дадохте? Ефект има ли, или пак бяхме залети с лъжи и опорни точки? :ph34r:  Вижте постовете му, няма нищо по същество, само спам.

Нито една лъжа не съм казал . Колкото и да не ти харесва, това не е мой проблем и не ти дава грам право да ме коментираш с такива обиди.

Тия дето са налели у нас - не ги мисли. Те си имат много добра възвращаемост. Добре беше само да уточниш- за развитие на корупцията, ама айде нека е демокрацията щом държиш :D  Лошото е за тези дето наливат в Украйна, че нещо възвращаемоста не е по план, или по-точно- има всички изгледи да няма възвращаемост на инвестицията :D  И даже глобално погледнато заведението е пред фалит. И ивеститорите треска ги тресе защо Русия и Украйна нещо не изпълняват инвестиционния им план :D

Не съм уточнявал такива неща, не ми слагай думи в устата, защото падам на вашето ниво за разпространяване на недоказани спекулации и лъжи :)

Има една малка подробност - каквито и проблеми да има Украйна, това не дава право на никой да развива и поощрява сепаратизъм , само защото едно управление се сменило с друго.

Утре като се смени пак , какво ще кажете ? нов сепаратизъм ? нова губерния иска независимост ? нови сепаратисти ?

Що за нонсенс ?

Не съм казал, че си казал такива неща. Прочети ми внимателно поста. Даже уточних, че щом държиш- нека е демокрация  :D  А за лъжите и спекулациите- аз искрено се гордея със себе си, че не съм се издигнал на твоето ниво  ;)  Ти си висш пилотаж.

Редактирано от upili (преглед на промените)

ИСТИНАТА ЗА УКРАЙНА

http://www.segabg.com/replies.php?id=236951&v=5655502

/Настоящата статия е превод на публикацията в личния блог на помощник-секретаря на Министерството на финансите за икономическа политика по времето на американския президент Роналд Рейгън и ко-фаундър на т.нар. Рейгънова икономика - Пол Крейг Робъртс./
---

В редица мои статии обяснявам, че Съветският съюз служеше за ограничаване на американската сила и агресия. С разпада на Източния блок се отключи и неоконсервативното желание за хегемония на САЩ в глобален мащаб. Русия под управлението на Путин, Китай и Иран са единствените, които могат да възпрат подобна идея на неоконсерваторите.

Ядреният и военен потенциал на Русия я прави най-силното препятствие по пътя на американската хегемония. За да се неутрализира Русия, Вашингтон наруши споразумението Рейгън-Горбачов, което ограничаваше разширяването на НАТО на Изток в рамките на бившия Източен блок и сега агресивно подхожда за присъединяването на такива райони като Грузия и Украйна към НАТО.

Вашингтон се отказа от споразумението, което ограничава използването на противоракетен щит и разположи подобни системи на практика по границите на Русия. Вашингтон дори промени военната си доктрина и тя вече допуска използването на ядрено оръжие първи.

Всичко това е създадено, за да се ограничи Русия и да се намалят възможностите на Москва да противодейства на волята на САЩ в международен план.

Руското правителство (както и правителството на Украйна разбира се) глупаво допуснаха работата на огромен брой финансирани от САЩ неправителствени организации под характерните прикрития „организации за защита на правата на човека“, „демократични организации“ и прочие.

Елементи като Pussy Riots и провежданите от тях акции бяха създадени, за да изкарат Русия във възможно най-лошата светлина пред света (бел. Т. – тук, авторът подчертава, че Pussy Riots и жените в този тип организации в Украйна и Русия като цяло са – полезни наивници).

Западните медии атакуваха като за последно Олимпийските игри в Сочи, за да дискредитират максимално Русия в очите на света и да осмиват и демонизират Путин в международен план. Вашингтон целенасочено се опитва да изолира Путин и Русия от това да имат каквито и да било успехи, в която и да била област, без значение дали става въпрос за дипломация, спорт или човешки права.

Американските медии са буквално Министерство на Пропагандата, което работи в подкрепа на правителството на САЩ и корпорациите, за да изкарат Русия по-черна от Дявола. Стивън Коен точно описа отразяването на американските медии по казуса Украйна като „ цунами от срам, непрофесионализъм и политическа провокация“......

Едно е сигурно, че мнозинството граждани на Източна Украйна предпочитат Русия, вместо ЕС. Всъщност дори е възможно промитите мозъци на някои елементи от Западна Украйна да се изморят да се пенят и да си дадат сметка, че Украйна в контекста на САЩ/ЕС я очаква гръцки или латвийски сценарии на разграбване на държавата и ресурсите.

Искам да подчертая, че най-безопасното решение за излизане от кризата, създадена от Вашингтон и глупавите й европейски марионетни държави е да не заплашват Русия. Най-лошият сценарий е много, много опасна война.....

Миро,на тебе ли да вярвам или на Пол Робъртс?Айде отговори ми на този въпрос.При положение,че той е много наясно с нещата предпочитам неговото мнение пред твоето.Не се обиждай,но твоето е като на промит мозък.Ти не търсиш истината,ти си я знаеш.

Цялото: http://bulgarian.ruvr.ru/2014_03_28/Mzhestvoto-da-se-govori-istinata-za-Ukrajna-i-Rusija-3196/

Ето ти още..

Те казват, че на власт в Киев са дошли радикалисти, които се здрависват по хитлеристки, а Западът спокойно сътрудничи с тях. Стана дума и за антируската истерия в Чехия, за натрапвания образ на Русия, като „империя на злото” във връзка с присъединяването на Крим към нея. Сред изказвалите се бе и депутатът на Европарламента от Чехия Милослав Рансдорф. Попитахме го – какво го е довело на протестния митинг?- Всичко е много просто. Този митинг нямаше да го има, ако на нашите журналисти им бе разрешено да говорят истината за украинските събития, вместо да ги принуждават към тенденциозна пропаганда. А истината е там, че Украйна, като държава, е в един абсолютен икономически колапс.

http://bulgarian.ruvr.ru/2014_03_28/Mzhestvoto-da-se-govori-istinata-za-Ukrajna-i-Rusija-3196/

Чети за пропагандата...

"Важно е не кое е истина, а кое се възприема за истина" - смята бившият държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър. А друг нобелист, британският писател и драматург Харолд Пинтър, разкрива механизма, по който се формира този тип човешко възприятие. "Америка извършва една съвсем медицинска манипулация на властта по целия свят, представяйки се за сила на всемирното добро - подчертава той в своята Нобелова лекция. - Гениална, дори остроумна, силно успешна хипноза." Благодарение на нея става възможно неудобното да не се е случило. Да не се случва дори в момента на случването си.

Известният американски журналист Робърт Пери отбелязва, че по отношение на събитията в Украйна в САЩ е популярна опростената гледна точка, според която Путин е картонен злодей, а протестиращите на Майдана са идеализирани като герои. Патриархът на европейската журналистика Джулието Киеза също коментира, че в Италия е наложено мнението, че Путин е окупирал Украйна, и то още преди бягството на Янукович и референдума в Крим. И че дълг на Запада е да защити тази страна. Това всъщност е хипнозата, за която говори Пинтър. Подготвяна продължително и грижливо, тя деформира сетивата до такава степен, че очите виждат не това, което се случва, а онова, което внушава хипнотизаторът.

http://avtorski.pogled.info/article/54853/I-kogato-se-sluchva-istinata-za-Ukraina-ne-se-sluchva

Има много новини ,които правят точно това,хипнотизират ти сетивата,така че да не видиш истината а да видиш това,което ти внушават.

http://www.bnoshipka.org/ukrayna/

Основни кандидати за президент от опозицията:
- Пьотр Порошенко – евреин
- Юлия Кательман (Тимошенко) – еврейка
- Виталий Кличко (Этинзон) – евреин по баща
- Олег Фротман (Тягнибок) – евреин по майка

Олигарси на Украйна:

Първата осморка милиардери ВСИЧКИ са ЕВРЕИ!!!

От всички ОЛИГАРСИ на Украйна 95% са евреи. А останалите са или женени за еврейки, или движат с еврейки.

ОЛИГАРСИТЕ на РУСИЯ са 90% евреи.

Редактирано от hristo58 (преглед на промените)

Има много новини ,които правят точно това,хипнотизират ти сетивата,така че да не видиш истината а да видиш това,което ти внушават.

Оф топик

Според будистката доктрина за двете истини, абсолютната истина е, че всички новини правят точно това. Относителната истина е, че някои новини правят точно това, а други правят точно обратното, каквото и да е то. 

За да е объркването на непросветлените пълно, казано е още, че двете горе упоменати истини са една истина, в същата тази доктрина за двете истини.

Да не се бърка с християнската доктрина за двете истини. Не, че има кой знае каква разлика, ако се разсъждава логично.

Редактирано от Реджеп Иведик (преглед на промените)

Миро,на тебе ли да вярвам или на Пол Робъртс?

Бях се притеснил.. изреди всякакви пропагандни материали /често повтарящи се от предишнит теми/  но пропусна Пол Робъртс :)

Е сега ме успокои :) комплекта пропаганда ти е пълен :)

От всичките неща за анти- и про- пропаганда само едно ще ти синтезирам

- в "злия запад" можеш да намериш всякакви настроение, хората дори за тях излизат на площади, и за икономически и за политически проблеми  инасоки .

Докато при Путин пропагандата има само едно лице - това е анти-САЩ , анти - ЕС , и как занижавали успехите на РФ.

Банално , но не е мръднала тази пропаганда, дори в момента е доста усилена.

Спрямо темата  руската пропаганда достигна нови върхове, представящи нещата на 180' , черното за бяло.

Връх на цинизма , и винаги съм се възхищавал на тази реплика  на Путин , повтаряна и от много други - "Ние сме дошли тук да се защитаваме" :)

за  копираните нацистки методи в пропагандата,  и дори едни и същи думи от Хитлер , методи на Сталин и др няма да споменавам....  по назад ги има, ама кой да чете...

Айде отговори ми на този въпрос.При положение,че той е много наясно с нещата предпочитам неговото мнение пред твоето.Не се обиждай,но твоето е като на промит мозък.Ти не търсиш истината,ти си я знаеш.

АМи той си е червен пропагандатор. Както много други. Няма лошо - да е жив  и здрав, и ти дето го цитирате :) Но все пак гледал ли си му сайта  и други публикации какви ги ръси ? :)

За другото -никога не съм имал такива претенции "да знам" .

Това че оборвам едностранната ви пропаганда, която в повечето случаи е доста наивна, не е мой проблем.

Намерил Никой Си място , да трови и къса нервите (даже не мисленето , защото нещата са очеизваждащи) на хората .

Рови във фекалиите ( на ла**ата по модерно му фейк му казват!) и се кефи колко е гениален , пък другите - глупаци , да му дават "храна" за кефене......

Е , те това е класически пример за трол !

Нещата са прости ! И с манипулации от "ляво" или "от дясно" - все тая !

Просто го игнорирайте !

Отнемете му "храната" - от "глад" ще се помине..... :)

Проблемът в същност е , че процесът е двупосочен - край не се вижда.

Този от едната страна , храни другия от другата , както и обратно - перпетум мобиле....

Сещам се за онзи бизнес- проект :

С плъхове храним котките .

Дерем котките за кожата .......

С остатъка храним плъховете.....

Безотпадна технология от нищото !!!

Пита се сега :"Къде са справедливостта и моралните норми - при котките или при плъховете ?"

Проблем ли е тогава за котки ли говорим или за плъхове ?!

За бизнес по американски модел ( "Демокрация" ) е думата ! :)

Е , висят съдрани кожи из темата....! :lol6:

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

От всичките неща за анти- и про- пропаганда само едно ще ти синтезирам

- в "злия запад" можеш да намериш всякакви настроение, хората дори за тях излизат на площади, и за икономически и за политически проблеми  инасоки .

Докато при Путин пропагандата има само едно лице - това е анти-САЩ , анти - ЕС , и как занижавали успехите на РФ.

Банално , но не е мръднала тази пропаганда, дори в момента е доста усилена.

Ти пак ли, започваш с манипулацията си? Не си спрял де, ама все пак да питам. Лично ти, многократно пускаш репортажи с интервюта на Немцов. А пак ти, пусна репортаж, от протест на руснаци проведен в Русия, срещу ситуацията в Украйна. Пък сега твърдиш, че в Русия имало само пропаганда. Много манипулираш и лъжеш. В зависимост, дали ти изнася. ;)  Или пак ще кажеш, че това било контролиран митинг? :ph34r:

Лъжите за танковете, помниш ли си? Първите ти постове, след като те извикаха, 'геройски' да тролиш. Лъжата за потъналия кораб в Баренцове море, дето не се говорела за него по телевизията, защото имало цензура?  Да ти изброявам ли, всички останали лъжи, написани от теб? ;)  Това ли са ти, опорните точки, дето трябва да следваш? Центовете, на брои постове, или на лъжа? :ph34r:

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

Миро, искаш да си говорим като икономисти ли? За теб не знам какъв си, но аз на тая тема мога да ти говоря. Започваме.

1. За последната година официално свиване на украинската икономика с -7.5%

2. За последната година украинската гривна се е обезценила с 50%

3. В края на 2013-та, преди да започнат контролираните Майдани, безработицата е била 7.6%. Сега гони над 10%.

4. Кредитен рейтинг от Фич и Moody's - негативен.

Нека си говорим с още факти, щото аз за разлика от теб не подражавам на идеологии, и не говоря ала-бала, нито заемам крайни позиции. Ще ти цитирам финансовия министър на Украйна. В интервю от края на м. април 2015-та, тя заявява, че тази година се очаква спад на БВП на Украйна с 5.5% и инфлация над 30%.

Отделно, дефицитът на държавната Нафтогаз се увеличава. Ако се запази този темп, през 2017-та цените на газа в Украйна ще се увеличат с 284%.

Но, забравих - за това са виновни гадните руснаци, путино-фашистите. Виж как затриха Украйна само за 1 година. Нищо, че в периода 92ра - 2013-та си я глезеха (изключваме 2-3 газови диспута). Изведнъж настана майданска революция подкрепяна от демократичното трибуквие, и хоп година по-късно Украйна фалира. Познат сценарии, нали? Ех тия скапани руснаци, виж как затриха хубавата Украйна.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.