Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Положението в Украйна - част 4

Featured Replies

Аз се чувствам по-спокоен, защитен от силите на НАТО. За мен е добре да има войски на съюза в България.

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 94,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Аз се чувствам по-спокоен, защитен от силите на НАТО. За мен е добре да има войски на съюза в България.

Да беше попитал и останалия народ,а? Или е важно само на теб как ти е по-добре? Защо не направиш една анкетка, ей тъй, на бързо?

Aз бих се чувствал най спокоен, ако имаше сили на България. Понеже обаче заради нато съсипахме армия и всичко, сега ще чакаме силите на нато. Може Ердоган да сбъдне мечтата на Миро относно исконната турска земя - Кърджали. Ама споко, той е от НАТО.

Редактирано от Тøни (преглед на промените)

Вече съм коментирал за нацистката символика. Която е далеч повече застъпена че и защитавана в една друга държава, не Украйна.

Няма какво да добавя.

Правиш ли рзлика между официални договорености, които никой не крие, и подмолна, диверсионна, незаконно и нелегално финансирана терористична война  на територията на чужда държава ? 

Ами направи ми силно впечатление, че в пресата най-голямото събитие е тримата бити цигани, а за Американските танкове у нас- почти нищо. Колкото за стотиците бити и ограбени Българи и лекари- толкова и за танковете.

ПП.

И кво?

Ми нищо.

За себе си се връщам на въпросите на които нямате отговор - как и кой издържа армия, за която реципрочните разходи от украинска страна са 6.3 млн $ дневно ? 

Кой вкарва  нескончаеми запаси оръжие, муниции , танкове, БТР-и  и т.н... 

Скоро не са се появявали информации че това са оръжия от "превзети бивши уркаински казарми".... щото е детински наивно , на което дори путинската пропаганда я е срам да  го каже :)

Aз бих се чувствал най спокоен, ако имаше сили на България. Понеже обаче заради нато съсипахме армия и всичко, сега ще чакаме силите на нато. Може Ердоган да сбъдне мечтата на Миро относно исконната турска земя - Кърджали. Ама споко, той е от НАТО.

Това е ваша мечта. 

Аз предоставих примера именно за тезата която ВИЕ защитавате.

Не те ли е срам да ми приписваш отново тази абсолютна глупост ???

Която именно аз оспорвам ?

Защитвайки сепаратисти терористи, подпомагани от чужда държава,  вие ще сте първите които ще ревете за правата на Кърджалийска народна демократична република, и ще се радвате на необозначения зелен аскер, вежлив разбира се... 

И ще се радвате на референдум от 100 % за присъединяване към Турция.И ще се радвате на годишнините на тези събития на концерт на Таркан примерно .. какот възхвалявахте концертите и празниците  в Крим... 

Аз такова нещо не приемам. 

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Ами направи ми силно впечатление, че в пресата най-голямото събитие е тримата бити цигани, а за Американските танкове у нас- почти нищо. Колкото за стотиците бити и ограбени Българи и лекари- толкова и за танковете.

То и за американците, играещи си с оръжие, което ще се предоставя на терористите в Сирия нямаше нищо. Добре, че те бяха достатъчно некадърни, за да съобщят за присъствието си. Доста шумно го направиха, нямаше кака да се покрие.

@миро:

Не, ти ми сочиш нещо, после веднага скачаш на друга тема, като се окаже, че пак си изръсил някоя простотия. Типично. Какво пише там във връзка с първия ти пост?

Междувременно ще се опитам да ти намеря нещо за разходите на украинската армия, ама имай предвид, че далеч не мога да се меря с тебе по бързина на намиране...

Аха, намерих го от раз, и то от едни, дето им вЕрваш:

http://www.dw.com/bg/%D1%85%D0%B0%D0%BE%D1%81%D1%8A%D1%82-%D0%B2-%D1%83%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B8%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B0%D1%80%D0%BC%D0%B8%D1%8F/a-18373099

А някъде назад имаше нещо за търговия от страна на ДНР, ЛНР и т.н. с Русия. Тя май с пари ставаше...

А, ей го: https://www.kaldata.com/forums/topic/241082-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%B2-%D1%83%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D0%B0-%D1%87%D0%B0%D1%81%D1%82-3/page-12#entry3107736

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

Нали не си сериозен, че заради НАТО България си е съсипала армията. 

Това е ваша мечта. 

Аз предоставих примера именно за тезата която ВИЕ защитавате.

Не те ли е срам да ми приписваш отново тази абсолютна глупост ???

Която именно аз оспорвам ?

Защитвайки сепаратисти терористи, подпомагани от чужда държава,  вие ще сте първите които ще ревете за правата на Кърджалийска народна демократична република, и ще се радвате на необозначения зелен аскер, вежлив разбира се... 

И ще се радвате на референдум от 100 % за присъединяване към Турция.

Аз такова нещо не приемам. 

А нещо друго ще правим ли през това време? Примерно скара - бира и разни такива неща? Понеже толкова нахъсано обясняваш, кой какво ще прави, та чак се чудя аз ли съм аз или ти си аз, или пък си врачка.

Вежливия аскер вече идва, след като се приемат разни натовци, та даже не се знае кой какво прави и кога е влязъл в България. А това за Кърджали са си твои думи, сори.

Нали не си сериозен, че заради НАТО България си е съсипала армията. 

Е най накрая да познаеш.... Точно пронатовци демоХрати, заради НАТО интереси, съсипаха БА ... хванах годините точно на тези съсипии ( уж модернизации , съкращенийца поради икономически недоимък , а реално типично запланувано редуциране и унищожаване , довело до нито по модерна, нито по боеспособна БА - дори в останалите ни малко части- реално сравнена боеспособността на еднакви подразделения с еднакво  въоръжение  по Тошово време и сега , е поне 5 :1 в полза на онова минало време  ) 

Та  макар и от незнание , уцели .......  А Соломончо Паси и сие атлантици поставиха началото на западъка .....дето се вика, поръчката беше изпълненена успешно.....

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

Е най накрая да познаеш.... Точно пронатовци демоХрати, заради НАТО интереси, съсипаха БА ... хванах годините точно на тези съсипии ( уж модернизации , съкращенийца поради икономически недоимък , а реално типично запланувано редуциране и унищожаване , довело до нито по модерна, нито по боеспособна БА - дори в останалите ни малко части- реално сравнена боеспособността на еднакви подразделения с еднакво въоръжение по Тошово време и сега , е поне 5 :1 в полза на онова минало време )

Та макар и от незнание , уцели ....... А Соломончо Паси и сие атлантици поставиха началото на западъка .....дето се вика, поръчката беше изпълненена успешно.....

Каква е връзката НАТО - съсипване на БА? Защо само в България се случи това?

Човека ти обясни, Ти кво, картинки ли искаш да ти нарисува?

@миро:

Не, ти ми сочиш нещо, после веднага скачаш на друга тема, като се окаже, че пак си изръсил някоя простотия. Типично. Какво пише там във връзка с първия ти пост?

Междувременно ще се опитам да ти намеря нещо за разходите на украинската армия, ама имай предвид, че далеч не мога да се меря с тебе по бързина на намиране...

Аха, намерих го от раз, и то от едни, дето им вЕрваш:

http://www.dw.com/bg/%D1%85%D0%B0%D0%BE%D1%81%D1%8A%D1%82-%D0%B2-%D1%83%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B8%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B0%D1%80%D0%BC%D0%B8%D1%8F/a-18373099

А някъде назад имаше нещо за търговия от страна на ДНР, ЛНР и т.н. с Русия. Тя май с пари ставаше...

А, ей го: https://www.kaldata.com/forums/topic/241082-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%B2-%D1%83%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D0%B0-%D1%87%D0%B0%D1%81%D1%82-3/page-12#entry3107736

Не, нямам предвид това.

Корупцията е отделна тема, и винаги съм казвал че тепърва на Украйна и предстоят много трудности.

Но ти както винаги лъжеш и спекулираш с това.

А лъжеш , защото имам предвид  изказването на Порошенко  за това колко струва АТО на украинската държава 

Президент Петр Порошенко оценивает ежедневные расходы на проведение антитеррористической операции на востоке Украины в 100 миллионов гривен.

Об этом он сказал, открывая заседание СНБО, передает УНН.

"Ежедневно украинским налогоплательщикам, украинскому государству операция на востоке страны стоит 100 млн гривен", - сказал Порошенко.

Он констатировал, что конфликт на Донбассе нанес огромные убытки украинской экономике.

"Полномасштабное наступление врага может произойти в любую минуту. Мы должны быть к этому готовы", - подчеркнул он.

При курс на гривната 15-16 за долар, правилно бях прочел че това е около 6.3 млн долара

Дневно.

И тази АТО не може да се справи и защити от "мирни трактористи и шахтьори"  с "мотики и лопати"   :) нали ?

кавичките са умишлени.

Та.. Затова казвам - реципрочните разходи на ДНР/ЛНР са не по малко от тези на украинците. А и дори повече в предвид логистика, транспорт, жива сила за наемниците, а ако добавим и държавните разходи по кадрова армия - буряти , якути , руснаци, кавказки батальони , разузнаване и други такива от страна на Путин, то .. сумата набъбва в геометрична прогресия.

И това повтарям - на фона на хуманитарна криза на Донбас.

Обясни ми какво, Тони?

Както и да е, обяснявайте си колкото искате, връщане назад няма. Защо да си губя времето.

Каква е връзката НАТО - съсипване на БА? Защо само в България се случи това?

Питай демоХратчетата защо , аз мога да ти кажа, но едва ли ще повЕрваш ;) 

А и не ми е ден за дълги лекции особено с такава аудиторийка като теб и дружките укрохунтаджийски любители ....

П.С Може да попиташ и други стари военни за мнението им по въпроса, така ще си по информиран .....

Защо Порошенкова Украйна не иска федерализиране с ДНР и ЛНР?  Защо предпочитат още война с руснаците си?  Не е оправдание за обстрелването на жилищни райони, че там все се били криели сепаратисти...   Нали уж не трябваше въобще да са там украинските военни?  В Приднестровието руските миротворци омиротвориха обстановката и там вече 24 години никой никого не убива.   Не е ли време същото да се случи и в Новорусия?    Яценюк и подобни вероятно много ще се оплакват на кредиторите си - а в Украйна отново ще е мир. Постижимо е за около две седмици.  За мен е правилно Новорусия да излезе от състава на Украйна - насила хубост не става!  Това е нормално развитие след толкова жертви и разрушения.

И тази АТО не може да се справи и защити от "мирни трактористи и шахтьори"  с "мотики и лопати"   :) нали ?

Еми, смятай колко са зле. С толкова пари и батальони от безскруполни кръвопийци, пак не могат да сломят руснаците в Новоросия.

Еми, смятай колко са зле. С толкова пари и батальони от безскруполни кръвопийци, пак не могат да сломят руснаците в Новоросия.

Отговора е в това което си пропуснал да ме цитираш - кавичките за израза "трактористи , мирни шахтьори с мотики и лопати - са умишлени :)

Защото срещу т.нар. "безскруполните кръвопийци бандеровци"  там се бие редовна кадрова руска армия, плюс нескончаемите запаси и доставки , разузнаване, и всякаква друга логистика от Путин.

Отговора е на всяко друго място, но не и в нещо написано от теб.

Аха, Порошенко, с прякор Истината, го бил казал... Не беше ли точно той този, чието състояние се е увеличило от 2 милиона долара през 2013 до 17 милиона през 2014 г. на 750 милиона през 2015 година? От честност и спестяване от закуски. Няма нищо общо с армията и препродажбата на оръжие. Още: https://www.kaldata.com/forums/topic/227354-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%B2-%D1%83%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D0%B0/page-21#entry3056852

Казах ти да не разсъждаваш за мен с твоите мерки и теглилки - нямам и не искам да имам нищо общо с този начин на мислене и поведение.

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

Аха, Порошенко, с прякор Истината, го бил казал... Не беше ли точно той този, чието състояние се е увеличило от 2 милиона долара през 2013 до 17 милиона през 2014 г. на 750 милиона през 2015 година? От честност и спестяване от закуски...

Казах ти да не разсъждаваш за мен с твоите мерки и теглилки - нямам и не искам да имам нищо общо с този начин на мислене и поведение.

НЕ знам.. никой не е оспорил данните колко струва АТО. ч е е 6.3 млн $ дневно .

Сигурно не са чували за теб да им обясниш че "не са им прави сметките" :) :) :) ма кви са те там че да се мерят с твоите "оценки"

Всъщност, към момента не съм чул такива.

Хайде, кажи - колко струва АТО на украинците и колко струва на руснаците ? 

По груби сметки дори .

Според мен е военнопрестъпник всеки, който принуждава украинци и руснаци да воюват помежду си!

Отговора е на всяко друго място, но не и в нещо написано от теб.

Що ?

Винаги показвам и цитирам на какво се позовавам.

Проблем с източниците ли имаш ? 

Ако имаш с какво да обориш - заповядай. Но "правене на вятър" с безсмислени мнения и личностни наладки  като точно това, не мерси .

Според мен е военнопрестъпник всеки, който принуждава украинци и руснаци да воюват помежду си!

Прав си .

Точно това е и моето мнение - Путин трябва да застане пред съда в Хага.

Нямам си никаква идея колко струва. Знам само, че не са цифрите, с които те замеря Порошенко.

Нямам си никаква идея колко струва. Знам само, че не са цифрите, с които те замеря Порошенко.

Не знаеш, но твърдиш :)

Браво .

Добре де.. грубо поне. 

Тука има гледам и военни специалисти .. спореха тука някои за военна мощ, за оръжия, и т.н. 

Хайде, оценете колко струва , и защо не може да е 6.3. млн дневно ? 

Аз дори твърдя че са повече... че Порошенко дори не казва цялата истина... но  вие  без аргументи  оборвате в стил - "не знам , ама знам че не е толкова." 

Ам колко е бре ? :)

И което е по важно - откъде сепаратистите трористи имат същите, и дори покриват повече разходи за поддържане на военните си офанзиви ??

От Марс, нали ? 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.