Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Положението в Украйна - част 4

Featured Replies

Пичове, игнорирайте го този Миро. Така няма да може да работи и ще го уволнят, а ние няма да си тровим нервите с него.  

Русия ще настоява за пълното изпълняване на Минските споразумения, но не може да направи това едностранно. Това заяви руският президент Владимир Путин, отговаряйки на въпроси на пленарното заседание на Петербургския международен икономически форум.

„Днес, безусловно, трябва да бъдат изпълнени споразуменията, постигнати в Минск, – подчерта руският лидер. – Ако нас нещо не ни устройваше, ние никога не бихме поставили подписите си под този документ. И след като той вече е подписан, след като сме поставили подписите си, ние ще настояваме за пълното му изпълнение“. „В същото време ние не можем да направим това едностранно“, посочи Путин.

Първопричината за кризата в Украйна не е Русия, а подкрепата на Запада на антиконституционния преврат в страната, заяви руският президент.

„Не ние сме първопричината за кризисните явления в Украйна, подчерта Путин. – Не биваше да се подкрепя антидържавния, антиконституционния преврат, въоръженото превземане на властта, който доведе в крайна сметка до ожесточен конфликт на територията на Украйна, доведе на практика до гражданска война“.

По думите на Путин, след изчезването на биполярния свят и разпадането на СССР, западните страни, и най-вече САЩ, „изпаднаха в състояние на някаква еуфория“. Вместо да изграждат добросъседски отношения, те започнаха да усвояват нови геополитически пространства, отбеляза президентът. В частност, НАТО започна да се разширява на изток.

„Виждаме, (че) у някои от нашите партньори е възникнала илюзията, че след Втората световна война е бил създаден един световен ред, и тогава е бил такъв глобален център в света, като Съветския съюз, а сега него го няма, и се появи вакуум, който трябва бързо да бъде запълнен. Струва ми се, че това е грешен подход към решаването на проблеми“, каза руският лидер.

В разрешаването на украинския конфликт Киев трябва да премине от манипулация към практическа работа, заяви Путин. В хода на дискусията на пленарното заседание на ПМИФ той предложи за изпълняването на Минските споразумения да бъде започнато най-накрая прилагането на закона за особения статут на Донбас.

„Трябва да се разпространи приетият по-рано закон за особения статут на тези територии, Луганската и Донецката републики, да се разпространи и да бъде започнато прилагането на този закон. Той е приет, но до този момент не се реализира“, счита Путин.

По неговите думи, за изпълняването на закона за особения статут на ЛНР и ДНР е необходимо приемането на постановление от Върховната рада. „Нашите приятели в Киев изпълниха формално това решение, но едновременно с приемането на постановлението на Радата за имплементация на този закон, те внесоха в него изменения, мисля, че беше в чл.10, който напълно отрече това действие, – заяви президентът. – Това е манипулация и нищо повече, а трябва да се премине от манипулация към практическа работа“.

Путин припомни, че за реализацията на Минските споразумения, освен гореспоменатите мерки, са необходими също и провеждането и на конституционна реформа, децентрализация, приемане на закон за местните избори и те да бъдат проведени, както и провеждане на амнистия.

„Невъзможно е провеждането на политически диалог с хора, които са под заплаха от съдебно преследване“, добави той, като обърна внимание на това, че всичко трябва да бъде реализирано със съгласуване с Донецк и Луганск. „Никакъв диалог ние, за съжаление, не виждаме, – резюмира Путин. – Има само намек на това, че той започва, но мина вече много време откакто Минските споразумения бяха подписани“.

Руският президент за пореден път отбеляза, че липсва прекият диалог между страните и икономическо възстановяване на тези територии. „Тезата „ние нямаме пари“ не работи в случая, – добави той. – Ако днешните киевски ръководители смятат, че това е територия на Украйна и там живеят украински граждани, които имат право да получават обезщетения за инвалидност или пенсии в рамките на действащото украинско законодателство, властите не могат да отказват изплащането на тези помощи, просто нямат това право! Те нарушават собствената си конституция“.

Въпреки всички днешни трудности, руснаците и украинците са един народ, един етнос с обща история и култура и са обречени на съвместно бъдеще, посочи руският президент. „Ние имаме обща история, обща култура с общи духовни корени. Каквото и да се случи, Русия и Украйна така или иначе са обречени на общо бъдеще“, заяви руският лидер.

Между другото, в Корея на рожден ден се яде супа от водорасли. :D малко съм оф, но четох по-горе, че черпите момчето с водорасли. Мисля, че са полезни.  :D

Редактирано от Тøни (преглед на промените)

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 91,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Почти половината бойци от щатния състав на разформираната рота на украинската милиция „Торнадо” по-рано са били съдени, заявил тази нощ украинският военен прокурор Анатолий Матиос в ефира на програмата „Шустер live” на украинската телевизия „112”.

Той обяви, че в сряда са задържани 7 бойци и командирът на подразделението „Торнадо” Руслан Онишченко по подозрение за извършени тежки подозрения в Луганска област. В четвъртък украинският вътрешен министър Арсен Аваков обяви, че разформира ротата. След това излезе съобщение, че бойците от ротата са се барикадирали в своята база в Луганска област и заплашили да използват оръжие при опит да бъдат щурмувани.

Прокурор Матиос определи като правилно решението на министъра да разформира батальона.

„По щата на батальона има 109 души... 80 са неизвестни лица, един от които не е задържан, най-жестокият член на престъпната организация, той се намира в базата...Гражданин на Беларус, не служител на милицията, по-рано съден...Установено е, че от щатния състав на ротата „Торнадо” 43 души са привличани към наказателна отговорност преди това, някои от които не веднъж” – заявил Матиос.

В същото време зам.-командирът на батальона „Торнадо” Николай Цукур в ефира на същата програма заявил, че не му е известно за изтезания, прилагане от бойците на неговото подразделение./БЛИЦ

Истински патриоти, които водят отечествена война. Особено този от Беларус.  :D

Редактирано от Тøни (преглед на промените)

Изгледай и клиповете които съм давал по назад -

за православния руски фашизъм.

Миро,като ти свършиха  лъжите и удари дъното с глупостта!православие и фашизъм?толкова ли ти е трудно да пресееш плявата!православните си имат други проблеми,изпращат им призовки за мобилизация,хората ги отказват,бягат,дезертират,избиват им семействата,обстрелват им домовете,а те помнят заповедта-Не убивай!!!хората са объркани, имат си други притеснения. питат-как трябва да се държи православен христянин по време на война,може ли да убива или не!как да се защитят?

а разни отрепки се кичат с титли- православни,мюсулмани ,фашисти за да си прикрият престъпленията,защото войната е чудесен начин да се направят много пари,такава е просто човешката природа - една група винаги искат да крадат ресурси друга група - това винаги е било така ! никога не съм виждал петролна компания , банкер или политик с пушка по време на престоя си в ограбваната страна,изглежда че хората, които искат да откраднат тези ресурси никога не участват боевете или да умират!

ти си фашиста,защото едно е патриотизъм,а друго национализмът, любовта ти към фашиското правителството на Сащ и Украйна и лъжите им да карат хората да умират от желанията на тези паразитни малцинства,а войната е върховен израз на нашето колективно безумие и лицемерието започва от вътрешността!защо да можеме да ограбваме, убиваме бащи, майки, братя и сестри на другите, но да бъдеме възмутени, когато това се прави с нашите?това правиш и ти като защитаваш онези,които го правят!а те самите не го крият,не крият годините през които е подготвяно,не крият парите вложени в това престъпление,не си крият войниците,оръжията,плановете,бъдещи действия,а ти им противоречиш и от една год. плещиш едни и същи дивотий!

и накрая в 5 часа сутринта изтресе най голямата глупост-православните фашисти!!!

Пичове, игнорирайте го този Миро. Така няма да може да работи и ще го уволнят, а ние няма да си тровим нервите с него.  

Между другото, в Корея на рожден ден се яде супа от водорасли. :D малко съм оф, но четох по-горе, че черпите момчето с водорасли. Мисля, че са полезни.  :D

Е той и затова им предлага, дано дано им помогне на мисловните процеси, че съвсем са закъсали от промивка и заучена логика от  сорсоидо укропски СМИ ..... :clown:

Водорасли лично съм опитвал 2 или 3 пъти само, и ... абе не е за мен , предпочитам ядки.. там също има йод, цинк  и така нататък минерали 

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

LZ4JW е изключение, което потвърждава правилото ли ?

Пояснението ми е специално за Реджеп.
Преди няколко страници явно ти е направило впечатление че контактуваш с познат човек, на който единствено е променена картинка но под името  "ПОТРЕБИТЕЛ65"  не си забелязал че стои инициала ми, който ми е дала Международната радиолюбителста асоциация.Оставил съм го именно за да подсказва  на такива като теб.А защо го промених ти отговорих в същият пост - за да е на българси и за да престанат някои хора да питат значението на тези символи. Като "капитан далечно плаване" трябва да ти е ясно, че позивната на "твоя кораб" също е имала някакви символи, които са задължителни за представянето и в ефита. Сега вече знаеш и мисля, че няма да се наложи да ти обяснявам отново. Ако не ти харесва,проблема не е мой. Аз от 11 години не съм се крил във форума и всеки ме знае с името Стефан или LZ4JW. 
Що се касае до поста: "Във форума глупави хора няма. Или ако има, самите те се усещат и след известен период или напускат форума или си сменят ника. " мога да кажа така:
Ето, за да си спокоен че не обиждам никого съм написал: "Във форума глупави хора няма"
Забелязвал съм че е имало случаи на напуснали форума ползватели, може би от неразбиране, може би от притеснение, а често точно такива, за да си останат анонимни(тъй си мислят те) сменят само името си. Има случаи много. Погледни по колко ника има даден човек и как модераторите са затваряли понякога 5-6 негови наведнаж. Ако имаш други питания, дай ги на лично, за да не се намесваме в темата, която не касае моята особа, а Украйна.

""Съжалявам.. толкова любов към мен... но уви... не мога да ти отговоря със взаимност... ""

Ти какво? Нещо или си се объркал или си се приобщил към американците. При тях тези пидераски чувства масово са развити. Кога свари и това да усвоиш. То от нямане  какво да прави човек, се получават такива изкривявания! Вече е масово явление и в България! И както казва народа: Барабар Петко с мъжете!"

Редактирано от Гост (преглед на промените)

"За прегледност обикновенно се слага линк.. както и да е.. намерих ти "великия" пост, в който отново си пееш познатата пропаганда."   Миро, пропагандата непрестанно е все от теб заради идиоти като  Турчинов, Яценюк и Порошенко.   Явно съвсем нищо не си схванал от поста ми с мнението на украино-американския професор.   Жалко.

Чудно, как капитан далечно плаване не знае за международните радио кодове и позивни??? :D :D  ..

Толкова е бил каПтан значи  този ми ти дараХой упкропитечиколюбител реджепофффф .... ....

Ти в час ли си, Лисабонския протокол визира ядрените оръжия, какво ми постваш Будапещенския меморандум....

А това дето не си в час е видно от километри..... Твърдиш че РФ е излъгала Киiв за ядрените оръжия ...което и коментирам аз .. От ясно по ясно.....да ти го напиша с по-големи букви искаш ли ???  

https://ru.wikipedia.org/wiki/Лиссабонский_протокол

https://ru.wikipedia.org/wiki/СНВ-I

П.С А относно Будапещския меморандум може също да поговорим... предполагам знаеш на какво се базира той?? Ако не да ти кажа,на заключителния акт на съвета за безопасност на Европа , от Хелзинки 1975-та , който обаче се оказва че не е подписан от ФАЩ, което не е чудно никак, но все пак същите решават да се подпишат под меморандум който се базира на този акт :D

Дето се вика, типично по краварски двуличие , демек защо вие не следвате нашите подписани актове, които са базирани на нещо което ние не сме подписали ...и нарушаваме редовно, но от вас искаме да ги спазвате .....та дълга и широка тема за международното право и закони... но аз съм навит да ти чукна чумберите и в тази област......виждам че имаш нужда от подобно дообразоване най малкото ....

http://www.osce.org/ru/mc/39505?download=true

Този акт м/у другото е подписан по настояване на СССР и много други страни от света...

ъъ.. и какво пише в това дето цитираш ?

23 мая 1992 года в Лиссабоне Россией, США, Украиной, Казахстаном и Белоруссией был подписан дополнительный протокол к СНВ-1 получивший название Лиссабонский протокол, в соответствии с которым к договору СНВ-1 присоединились: Украина, Казахстан и Беларусь, ядерные средства которых были больше чем арсеналы Франции, Великобритании и Китая, вместе взятые[3]. Подписав Лиссабонский протокол, Украина, Казахстан и Белоруссия были признаны сторонами договора СНВ-I. Все ядерное оружие из бывшего Советского Союза на территории этих четырех государств должны быть уничтожены или переданы под контроль России. Все четыре государства согласились присоединиться к Договору о нераспространении ядерного оружия, с Россией как преемника СССР как ядерной державы, а три остальных государства, присоединятся в качестве неядерных государств.

и 

На 5 декември 1994 г. в град Будапеща лидерите на Украйна, САЩ, Русия и Великобритания подписват Меморандум за гаранциите за безопасността във връзка с присъединяването на Украйна към Договора за неразпространение на ядрено оръжие.

Документът се подписва в потвърждение на изпълнението по отношение на Украйна на разпоредбите на Заключителния Акт на ОССЕ, Устава на ООН и на Договора за неразпространение на ядрено оръжие като държава-страна по Договора, непритежаваща ядрено оръжие.

В съответствие с Меморандума и Лисабонския протокол от 1996 Украйна се присъединява към Договора за неразпространение на ядрено оръжие наравно с Казахстан и Беларус като страна-участник, която не разполага с ядрено оръжие.

Съгласно Меморандума САЩ, РФ и Великобритания са задължени:

• - да зачитат независимостта и суверенитета и съществуващите граници на Украйна. ;
  • - да се въздържат от заплахата или използването на сила срещу териториалната цялост или политическата независимост на Украйна, както и че техни оръжия няма да бъдат използвани срещу Украйна, освен при самозащита или по друг начин в съответствие с Хартата на Организацията на обединените нации;
  • - да се въздържат от икономическа принуда, за да подчинят в техен собствен интерес упражняването от Украйна на нейните права, присъщи на нейния суверенитет и по този начин да си осигурят предимства от всякакво естество;
  • - да търсят с незабавни действия в Съвета за сигурност на Обединените нации предоставянето на помощ на Украйна, като не разполагаща с ядрено оръжие Държава, страна по Договора за неразпространение на ядреното оръжие, ако Украйна се превърне в жертва на акт на агресия или обект на заплаха от агресия в които се използват ядрени оръжия. ;
  • - да не използват ядрено оръжие срещу Украйна, освен в случай на нападение срещу самите тях, техни територии или техни съюзници;
  • - да провеждат консултации в случай на възникване на ситуация, вследствие на която се поставя въпрос по изпълнението на тези задължения.

•  

Всичко това показва :

http://www.dw.de/%D0%B0%D0%BA%D0%BE-%D1%83%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D0%B0-%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D1%88%D0%B5-%D1%8F%D0%B4%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%BE-%D0%BE%D1%80%D1%8A%D0%B6%D0%B8%D0%B5/a-17616804

През октомври 2001 година в Русия беше унищожена и последната украинска ядрена бойна глава. По този начин бе изпълнено едно от основните искания на тогавашното световно движение за мир: още една страна (в случая - Украйна) се беше превърнала в зона без ядрено оръжие. Преди това имаше периоди, в които Украйна притежаваше третия най-голям в света ядрен арсенал, припомня "Ди Велт". Днес много украинци вероятно съжаляват за тази изгубена мощ, допълва изданието.

Ако навремето Украйна не беше спазила договореностите, сключени в годините на Студената война между САЩ и Съветския съюз, и не се беше отказала от ядреното си оръжие, днес тя щеше да разполага с нещо, което определено щеше да плаши Москва. Украйна щеше да може сама да избира към кой политически или военен съюз да се приобщи. И сигурно щеше да е вече член на НАТО. А Путин? Той определено щеше да е много ядосан, но какво от това?

И ... и МИ да казваш, все е тая... погледни датите на договорите кога са подписани, и за какво се отнасят, и на кои други договори стъпват ....Погледни и собствените си изцепки които съм цитирал, и на които отговорил..... и не ми цитирай DW -ската интерпретация и мокри мечти сорсоидни за мощТа на укропитеците ако имали еди какво си :D .. Te ако имаха мозък, и следваха договорите принципни и интересите си, нямаше да са на това дередже слушайки лъжите на ФАЩ, и продавайки им се тотално....

А международното право не е за твоята уста лъжица..... и не ми цитирай преиначени такива.... 

П.С Само да подскажа, в Хелзинкския акт от 1975-та, има клаузи за превратите, има клаузи и за защита на населението и така нататък... има и клаузи за ненамеса и суверинитети ... но както споменах, ФАЩ не са го подписвали разбира се, и затова си разиграваха коня ... Но ЕС го е подписал, и затова сега върти и суче че видите ли, ама там преврат не е било,а просто демоХратична революцийка :D ...

A  има също и за волеизява на народите , суверена тоест.. както бе случая в Крим и Донбас ...

Миро,като ти свършиха  лъжите и удари дъното с глупостта!православие и фашизъм?толкова ли ти е трудно да пресееш плявата!православните си имат други проблеми,изпращат им призовки за мобилизация,хората ги отказват,бягат,дезертират,избиват им семействата,обстрелват им домовете,а те помнят заповедта-Не убивай!!!хората са объркани, имат си други притеснения. питат-как трябва да се държи православен христянин по време на война,може ли да убива или не!как да се защитят?

а разни отрепки се кичат с титли- православни,мюсулмани ,фашисти за да си прикрият престъпленията,защото войната е чудесен начин да се направят много пари,такава е просто човешката природа - една група винаги искат да крадат ресурси друга група - това винаги е било така ! никога не съм виждал петролна компания , банкер или политик с пушка по време на престоя си в ограбваната страна,изглежда че хората, които искат да откраднат тези ресурси никога не участват боевете или да умират!

ти си фашиста,защото едно е патриотизъм,а друго национализмът, любовта ти към фашиското правителството на Сащ и Украйна и лъжите им да карат хората да умират от желанията на тези паразитни малцинства,а войната е върховен израз на нашето колективно безумие и лицемерието започва от вътрешността!защо да можеме да ограбваме, убиваме бащи, майки, братя и сестри на другите, но да бъдеме възмутени, когато това се прави с нашите?това правиш и ти като защитаваш онези,които го правят!а те самите не го крият,не крият годините през които е подготвяно,не крият парите вложени в това престъпление,не си крият войниците,оръжията,плановете,бъдещи действия,а ти им противоречиш и от една год. плещиш едни и същи дивотий!

и накрая в 5 часа сутринта изтресе най голямата глупост-православните фашисти!!!

Първо - нито една лъжа не съм казал, колкото и да не ви харесва това.

"православие и фашизъм" - виждам че е изненада за теб, изненада бе и за мен.,  Оказва се че това са съвсем реално съществуващи и действащи организации.

И парад си правят не на фронтовата линия, а из Москва.

Изгледа ли клиповете ? май не

:)

ти си фашиста,защото едно е патриотизъм,а друго национализмът, любовта ти към фашиското правителството на Сащ и Украйна и лъжите им да карат хората да умират от желанията на тези паразитни малцинства,

Странно е как все аз излизам фашиста :) с това че показвам именно вашия руски нацизъм /рашизъм/ в пълната му "красота", копиращ често едно към едно нацисткия режим и като лозунги и като действие.

Аз не се възхищавам на никого , за разлика от вас които "търсите сламката а не виждате гредата"

Нито е в 5 сутринта, нито е нещо ново. 

Цитирал съм поне няколко пъти по назад, и ми е много странно че си толкова искренно учуден .

Това показва и нивото ти доколко си информиран де... по точно .. дезинформиран... но проблема не е мой.

И ... и МИ да казваш, все е тая... погледни датите на договорите кога са подписани, и за какво се отнасят, и на кои други договори стъпват ....Погледни и собствените си изцепки които съм цитирал, и на които отговорил..... 

А международното право не е за твоята уста лъжица..... и не ми цитирай преиначени такива.... 

П.С Само да подскажа, в Хелзинкския акт от 1975-та, има клаузи за превратите, има клаузи и за защита на населението и така нататък... има и клаузи за ненамеса и суверинитети ... но както споменах, ФАЩ не са го подписвали разбира се, и затова си разиграваха коня ... Но ЕС го е подписал, и затова сега върти и суче че видите ли, ама там преврат не е било,а просто демоХратична революцийка :D ...

И ... и МИ да казваш, все е тая... погледни датите на договорите кога са подписани, и за какво се отнасят, и на кои други договори стъпват ....Погледни и собствените си изцепки които съм цитирал, и на които отговорил..... 

Драги синбад_ , Аз не споря с теб. Те нещата са достатъчно добре написани и цитирани.

Путин наруши междуародното право , и това е факт. 

За което престъпление, един ден ще отговаря в Хага . Както между другото се радвам че тръгна процеса със конфискацията на руските активи.. добро начало , което се надявам да завърши със дело за нацистко-рашистките  престъпления на Путин.

Тц...ти не спориш, понеже си гола вода за спорене, ти просто лъжеш като циганин от Столипиново... и преиначаваш фактите ....и то с упорита наглост и безочие ..

А за Хага или други такива, има да си мечтаеш, както ти казах, света се промени, както и международното право от момента, когато едни кравари си помислиха и се взеха за всевелики и единствено неповторими в света.....Хага в момента е просто парлама , за балъци ....

С момента обретения независимости в 1991 году ее граждане разделились на два лагеря: жители запада страны всегда считали себя европейцами, тогда как жители востока были тесно связаны с Россией. В результате жители западных областей Украины зачастую не хотят воевать и умирать ради того, чтобы удержать в составе страны ее восточные области, близкие с Россией, как утверждает Виталий Чернецкий, профессор Канзасского университета, родившийся в Одессе, а ныне являющийся президентом Американской ассоциации украиноведения.
Читать далее: http://ukraina.ru/op...1012952360.html"           Това е пак за Миро....   Просто украинската пропаганда подлежи на елементарно унищожение...

Тц...ти не спориш, понеже си гола вода за спорене, ти просто лъжеш като циганин от Столипиново... и преиначаваш фактите ....и то с упорита наглост и безочие ..

А за Хага или други такива, има да си мечтаеш, както ти казах, света се промени, както и международното право от момента, когато едни кравари си помислиха и се взеха за всевелики и единствено неповторими в света.....Хага в момента е просто парлама , за балъци ....

От толкова груб арогантен гаменски език , признавам си , малко ми е трудно да ти следя мисълта :)

Аха.. мнението ти е - балъци. 

Добре.

С момента обретения независимости в 1991 году ее граждане разделились на два лагеря: жители запада страны всегда считали себя европейцами, тогда как жители востока были тесно связаны с Россией. В результате жители западных областей Украины зачастую не хотят воевать и умирать ради того, чтобы удержать в составе страны ее восточные области, близкие с Россией, как утверждает Виталий Чернецкий, профессор Канзасского университета, родившийся в Одессе, а ныне являющийся президентом Американской ассоциации украиноведения.

Читать далее: http://ukraina.ru/op...1012952360.html"           Това е пак за Миро....   Просто украинската пропаганда подлежи на елементарно унищожение...

Ами аз какво казах  - "естествено че не искат да воюват".

Това си е нормално.

Не е патриотично , но е нормално .

ЩЕ копна едно мнение, което наълно отразява ситуацията 

сейчас в Украине те же самые настроения в обществе что у нас в России 90х.

таже разруха, война на части страны. депрессуха

это же касается и уклонистов призывников, и объяснять их поведение некими идеалами, нежеланием убивать братьев и так далее это все полная чушь, срабатывает элементарно инстинкт самосохранения. ни призывник, ни его родители не хотят чтобы он сгинул где то там..

в России 90х уклонистов было море, никто не хотел сдохнуть в Чечне, косили кто как мог.

"скатавките" не искат да воюват не защото смятат опълченците терористи за "правилни сепаратисти" ,  или че защото ги подкрепят, а просто защото НЕ ИСКАТ да умират където и да е, в  най добрите си млади години.

Особнено пък при това наследено тромаво командване от неспособни генерали . Да, така е - съгласен съм че са такива, плюс огромната корупция в Украйна и военните.

Разбира се че такова командване не е  от най "любимите"  , особенно след знаковите провали - Иловайск, Деб*лцево и т.н.. 

Но това е положението - една приспана, проядена украинска армия, срещу тренирани подготвени спецназовци , предислоцирани обикновенно от бойни региони като Чечня, Грузия и т.н..

Но от друга страна, много са сигналите че украинската армия все пак се е стегнала, и няма нищо общо със състоянието преди една година.

Една скоба да  вметна - интересно , а в България колко ли младежи биха  хукнали при една мобилизация, проведена па дори за тренировка ?

Усещам че ще е голям срам ... 

Като контрамнение на твоята пропаганда за скатавки от армията, бих ти показал и малко по друга информация 

- опашки пред военкоматите 

http://news.bigmir.net/ukraine/872070-Start-mobilizacii--v-voenkomaty-prishli-pervye-dobrovol-cy

http://kp.ua/politics/441658-v-voenkomatakh-kyeva-ocheredy-pervymy-pryshly-ofytsery-zapasa

Не знам за добро или лошо , но войната с путиснките орки е сплотила украинците в много голяма степен.

И това колкото и да търсите "аргументи " със задължителния злия бог на туземците "САЩ", всъщност , си има по прозаични и логични обяснения....

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Виж ся.. свикнах ти на провокациите , и всеки път филтрирам гаменщината, грубия език и преките обиди , и всеки път ги оборвам и всеки път прескачаш към някаква твоя си повтаряна простотия, забравяйки че си се оакал , и следващите оборвам, и пак зацикляш :)

Е , сори .. вече ще пропускам.

Аз в такова тъпо състезание на тъпоумие с цел съсипване на теми ,не мисля да участвам.

Повтаряй си епитетите колкото искаш, но без мен.

Относно скандала с блокираните активи :

http://www.investor.bg/centralna-i-iztochna-evropa/335/a/belgiia-i-franciia-zamraziha-ruski-aktivi-zaradi-deloto-iukos-197027/

И след цялото това 'реване' от твоя страна, какъв ти е коментара, за Думите на Нюланд и Обама? Май нещо, не ти изнася, а фейки?

И след цялото това 'реване' от твоя страна, какъв ти е коментара, за Думите на Нюланд и Обама? Май нещо, не ти изнася, а фейки?

Коментирах ред по ред.

Ама.. ти си на принципа що да чета.. по добре да си изпея стандартните простотии и обиди :)

Зацикли :)

Коментирах ред по ред.

Ама.. ти си на принципа що да чета.. по добре да си изпея стандартните простотии и обиди :)

Зацикли :)

Там е работат фейки, че нищо не си отговорил. Написал си едни думи, но в крайна сметка, отоговор няма. А това правят хора като теб, когато се опитват да се измъкнат. ;)

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

.. 

Като контрамнение на твоята пропаганда за скатавки от армията, бих ти показал и малко по друга информация 

- опашки пред военкоматите 

Не знам за добро или лошо , но войната с путиснките орки е сплотила украинците в много голяма степен.

И това колкото и да търсите "аргументи " със задължителния злия бог на туземците "САЩ", всъщност , си има по прозаични и логични обяснения....

от самото начало на това престъпление в Украйна и до ден днешен смятам, че руснаците и украинците не са врагове. има неонацистка измет в Киев, подпомагани от Запада, които искат руснаците и украинците да бъдат врагове, западните медии не са точно настроени да публикуват информация за кланета и съм убеден, че Западът не се интересува за сближаване на руснаците и украинците.голям процент от хората не са прозападно ориентирани, напротив не  искат да влизат в ЕС!на конфликтите в района се борят наемници, които имат за цел - омраза между украинския и руския народ, а всичко това отговаря на западната политика.

от самото начало на това престъпление в Украйна и до ден днешен смятам, че руснаците и украинците не са врагове. има неонацистка измет в Киев, подпомагани от Запада, които искат руснаците и украинците да бъдат врагове, западните медии не са точно настроени да публикуват информация за кланета и съм убеден, че Западът не се интересува за сближаване на руснаците и украинците.голям процент от хората не са прозападно ориентирани, напротив не  искат да влизат в ЕС!на конфликтите в района се борят наемници, които имат за цел - омраза между украинския и руския народ, а всичко това отговаря на западната политика.

Да, и аз съм на това мнение. - руснаци и украинци никога не са имали проблеми или ако са имали , не и такива които да се решават чрез военни и терористични методи.

Различаваме се по сорса на проблема. 

За мен единствения който има най голямо влияние - чрез службите си , чрез военната си мощ, чрез кадровата си армия, включително наемници и с не-руски произход,  чрез диверсионните си групи, чрез агентите в Украйна , чрез финансиране на ежедневните милиони разходи на терористите,   е...  единствено и само Путин.

Няма да се повтарям, щото дори да повтоя аргументите за това, никой от вас не чете повече от 2 абзаца :)

Просто ще кажа че Путин отдавна  се доказа  в това , докато влиянието на САЩ , колкото и да не ви харесва щото ви се дъни пропагандата , е  по скоро никакво.

Точно това учуди всички - че и САЩ и ЕС и НАТО оставиха Путин да си прави каквото си иска в Украйна.

Просто факт.

А ако говорим за "неонацистка измет" както казваш - не е в Киев, а при Путин, и марионетките които управлява в ДНР и ЛНР.

Та нали това са и най големите опасения - да не се избере ново ръководство на ДНР и ЛНР с което да преговарят украинците.

Дори тук се скъсахте с пяна на уста да пропагандирате  путиснката пропаганда.

А е толкова просто - спира се огъня, Путин извежда войските си , спира финансирането на орките си  , и под егидата на емждународни наблюдатели /които Путин и вие не искате/  се провеждат демократични , публични избори , с наблюдатели откъдето щете, и след изборите се провеждат преговори със ВЕЧЕ легитимни представители на народа от Донбас.

КАкто е записано в минските споразумения.

Защо сте против това , и защо зашитавате нацистките методи на Путин, наистина НЕ разбирам

Я да видим ... някой ще намерили прилики и разлики между това :

The German Government at first did not intervene in any way in this development and maintained its calm restraint even when, in May of this year, the Czechoslovak Government proceeded to a mobilization of their army, under the purely fictitious pretext of German troop concentrations. The renunciation of military counter-measures in Germany at that time, however, only served to strengthen the uncompromising attitude of the Prague Government. This was clearly shown by the course of the negotiations for a peaceful settlement of the Sudeten German Party with the Government. These negotiations produced the conclusive proof that the Czechoslovak Government was far removed from treating the Sudeten German problem in a fundamental manner and bringing about an equitable solution.

Consequently, conditions in the Czechoslovak State, as is generally known, have in the last few weeks become completely intolerable. Political persecution and economic oppression have plunged the Sudeten Germans into untold misery. To characterize these circumstances it will suffice to refer to the following:

We reckon at present 214,000 Sudeten German refugees who had to leave house and home in their ancestral country and flee across the German frontier, because they saw in this the last and only possibility of escaping from the revolting Czech regime of force and bloodiest terror. Countless dead, thousands of wounded, tens of thousands of people detained and imprisoned, and deserted villages, are the accusing witnesses before world opinion of an outbreak of hostilities, and as you in your telegram rightly fear, carried out for a long time by the Prague Government, to say nothing of German economic life in the Sudeten German territory systematically destroyed by the Czech Government for 20 years, and which already shows all the signs of ruin which you anticipate as the consequence of an outbreak of war.

These are the facts which compelled me in my Nuremberg speech of September 13 to state before the whole world that the deprivation of rights of 3 1/2 million Germans in Czechoslovakia must cease, and that these people, if they cannot find justice and help by themselves, must receive both from the German Reich. However, to make a last attempt to reach the goal by peaceful means, I made concrete proposals for the solution of the problem in a memorandum delivered to the British Prime Minister on September 23, which in the meantime has been made public. Since the Czechoslovak Government had previously declared to the British and French Governments that they were already agreed that the Sudeten German settlement area should be separated from the Czechoslovak State and joined to the German Reich, the proposals of the German memorandum aim at nothing else than to bring about a prompt, sure, and equitable fulfillment of that Czechoslovak promise.

It is my conviction that you, Mr. President, when you realize the whole development of the Sudeten German problem from its inception to the present day, will recognize that the German Government have truly not been lacking either in patience or in a sincere desire for a peaceful understanding. It is not Germany who is to blame for the fact that there is a Sudeten German problem at all and that the present untenable conditions have arisen from it. The terrible fate of the people affected by the problem no longer admits of a further postponement of its solution. The possibilities of arriving at a just settlement by agreement are therefore exhausted with the proposals of the German memorandum. It now rests, not with the German Government, but with the Czechoslovak Government alone, to decide if they want peace or war.

Дали ще се досетите кой го е писал и за кого ? :)

После кажете - кой СЕГА го копира ? :)

Добре де, няма да ви мъча https://www.jewishvirtuallibrary.org/jsource/Holocaust/Hitlerfdr.html

и още от 1938 г 

http://s-mahat.org/cgi-bin/index.cgi?cont=309

Дорогой Мистер Чемберлен!

Правительство в Праге чувствует свою правоту утверждая, что предложения в моём меморандуме от 23 сентября далеко превосходят обещания, данные им правительствам Британии и Франции, и что принятие этого меморандума лишит Чехословакию всех гарантий национального существования.  Это утверждение основано на аргументе, что Чехословакия должна отдать значительную часть своей подготовленной оборонительной системы до того, как сможет предпринять какие-либо шаги для своей обороны. Тем самым автоматически ликвидируется политическая и экономическая независимость страны. Более того, предложенный мной обмен населением на деле может обернуться паническим бегством. 

Я должен открыто заявить, что не могу заставить себя понять эти аргументы и даже принять их как выдвинутые на полном серьёзе.

Правительство в Праге просто игнорирует факт того, что фактическая договорённость для окончательного урегулирования проблемы судетских немцев в соответствии с моими предложениями должна быть основана не на одностороннем решении Германии или её силовых мерах а, скорее, с одной стороны, на свободной воле без внешнего влияния, а с другой - в значительной степени на Немецко-Чешском детальном  соглашении.  В соответствии с моими предложениями независимо от какого-либо одностороннего решения Германии будут проведены точное определение территорий для проведения плебисцита и разграничение границы на основе его результатов.

Более того, все остальные детали будут оставлены на согласование Немецко-Чешской комиссии. В свете интерпретации моего предложения и в свете передачи областей, населённых судетскими немцами, фактически одобренного Чехословакией, немедленный ввод немецкого контингента, требуемый мной, представляет не более, чем меры безопасности, предназначенные для быстрого и спокойного достижения окончательного урегулирования. Эти меры безопасности необходимы.

Если правительство Германии пренебрежет ими и предоставит процесс дальнейшего решения проблемы просто обычным переговорам с Чехословакией, существующие невыносимые обстоятельства на территории судетских немцев, которые я описал в моей вчерашней речи, будут сохраняться в течение периода, продолжительность которого предвидеть невозможно.

Правительство Чехословакии будет иметь все возможности для затягивания переговоров в любом месте на его усмотрение, тем самым задерживая окончательное урегулирование. Вы убедитесь по окончании всех событий в том, что я не могу надеяться на гарантии, полученные от правительства в Праге. У правительства Британии также не будет возможности предотвращения этой опасности при помощи дипломатического давления.

Потеря Чехословакией части своих укреплений является неизбежным последствием передачи территории судетских немцев, одобренной самим правительством в Праге. Если ждать исполнения варианта, при котором Чехословакия закончит новые укрепления на своей оставшейся территории, пройдут месяцы и годы. Но это - единственный предмет всех чешских возражений.

Прежде всего совершенно неверно утверждение о том, что Чехословакия таким образом будет ограничена в своём национальном существовании или в своей политической или экономической независимости. Из моего меморандума ясно, что немецкая оккупация будет продолжаться до определённой линии, и что окончательное проведение границы будет производиться в соответствии с уже описанной мной процедурой. У правительства Праги нет оснований сомневаться, что немецкие военные меры будут ограничены этими пределами.

Если, тем не менее, она желает учёта этих сомнений, Британское и, если необходимо, Французское правительство может гарантировать быстрое исполнение моего предложения. Я могу лишь сослаться на свою речь, в которой ясно заявил, что не поддерживаю идею какой-либо атаки территории Чехословакии и что, при названном условии, даже готов предоставить официальную гарантию оставшейся части Чехословакии.

Поэтому не может быть ни малейшего вопроса относительно независимости Чехословакии. Настолько же неправильно говорить об её экономическом расколе. Напротив, известным фактом является то, что Чехословакия, после передачи территории судетских немцев, будет более здоровым и экономически единым организмом, чем прежде.

Если правительство в Праге беспокоится относительно состояния чешского населения на занятых территориях, я могу относиться к этому лишь с удивлением. Оно может быть уверено, что этим чехам с немецкой стороны не угрожает ничего, что бы напоминало судьбу судетских немцев, подпавшим под чешские меры. В этих обстоятельствах я могу предположить, что правительство в Праге использует предложение о вводе немецких войск для того чтобы, искажая средство и объект моего предложения, мобилизовать те силы в Англии и Франции, от которых они надеются получить единодушную поддержку своих целей и таким образом достичь всеобщей предвоенной ситуации.

Я должен предложить это для Вашего решения чтобы, в свете этих фактов, Вы могли счесть нужным продолжать Ваши усилия по прекращению подобных манёвров и вразумить правительство Праги в течение оставшихся нескольких часов, за что я, пользуясь этой возможностью, снова выражаю свою искреннюю благодарность.

Адольф Гитлер

Достоен ученик е Путин нали :)

И на Сталин - цитирал съм писмото на сталин '27 г ли беше.. за въвеждане на "маскирани" провокатори в Маджурия за целите на световната революция разбира се :)

http://grachev62.narod.ru/stalin/t17/t17_197.htm

С Китаем будет возня. Кстати, мне кажется, что пора нам перейти на точку зрения организации повстанческого революционного движения в Маньчжурии. Отдельные отряды, посылаемые нами в Маньчжурию для выполнения отдельных эпизодического характера заданий, дело, конечно, хорошее, но это не то. Теперь надо пойти на большее. Нам нужно организовать две двухполковые бригады главным образом из китайцев, снабдить их всем необходимым (артиллерия, пулеметы и т. п.), поставить во главе бригад китайцев и пустить их в Маньчжурию, дав им задание: поднять восстание в маньчжурских войсках, присоединить к себе надежных солдат из этих войск (остальных распустить по домам, обезглавив предварительно командный состав), развернуться в дивизии, занять Харбин и, набравшись сил, объявить Чансуеляна низложенным, установить революционную власть (погромить помещиков, привлечь крестьян, создать Советы в городах и деревнях и т. п.). Это необходимо. Это мы можем и, по-моему, должны сделать. Никаким “международным правам” не противоречит это дело. Всем будет понятно, что мы против войны с Китаем, наши красноармейцы охраняют лишь наши границы и не имеют намерения перейти на китайскую территорию, а если внутри Маньчжурии имеется [c.323] восстание, то это вполне понятная штука в обстановке того режима, который установил Чансуелян.

Браво на Путя, нали :) 

Велик е.

А е толкова просто - спира се огъня, Путин извежда войските си , спира финансирането на орките си  , и под егидата на емждународни наблюдатели /които Путин и вие не искате/  се провеждат демократични , публични избори , с наблюдатели откъдето щете, и след изборите се провеждат преговори със ВЕЧЕ легитимни представители на народа от Донбас.

КАкто е записано в минските споразумения.

Защо сте против това , и защо зашитавате нацистките методи на Путин, наистина НЕ разбирам

И пак, изопачаваш нещата. Айде, ясно е че ще мълчиш, за думите на Нюланд и Обама.  ;)  Дъни се твоята пропаганда, защото само ти, правиш такава.  ;)  Колкото до международните наблюдатели, това не става само с желанието на бандеровците. Кои страни, ще участват? САЩ и Русия ли? Киев няма да иска руски наблюдатели, ДНР и ЛНР, предполагам няма да искат американски. Тогава, трябва да се търсят от другаде. А въпроса, не е толкова лесен, колкото го представяш. И манипулираш.  :ph34r:  Освен това, там са ОССЕ. Те какви са? Марсиански наблюдатели ли?

Друго, според подписаното в Минск, преговори за провеждането на избори, трябва да се проведат с ръководителите и предствителите  на ДНР и ЛНР. Това е точка 12, от документа. А ти и бандеровците от Киев, извъртате нещата. И се правете на алтави, че първо трябват да се проведат избори, и след това преговори. Знам че, няма да схванеш разликата.   Да не говорим, че нито една точка, Киев не изпълнил. Но забелязвам нещо интересно. Използва 'народа на Донбас' или нещо се обърка, или са ти дали нови опорни точки.  ;)

На основание украинския Закон "За временната организация на местното самоуправление в отделни райони на Донецка и Луганска области" въпросите, засягащи местните избори, ще бъдат обсъдени и съгласувани с представителите на отделните райони на Донецка и Луганска области в рамките на Тристранната контактна група. Изборите ще бъдат проведени със спазване на съответните стандарти на ОССЕ с мониторинг от страна на Бюрото за демократични институции и права на човека (БДИПЧ) към ОССЕ.

http://clubz.bg/14579-eto_vsichkite_13_tochki_ot_sporazumenieto_za_ukrajna_

И пак, изопачаваш нещата. Айде, ясно е че ще мълчиш, за думите на Нюланд и Обама.  ;)  Дъни се твоята пропаганда, защото само ти, правиш такава.  ;)  Колкото до международните наблюдатели, това не става само с желанието на бандеровците. Кои страни, ще участват? САЩ и Русия ли? Киев няма да иска руски наблюдатели, ДНР и ЛНР, предполагам няма да искат американски. Тогава, трябва да се търсят от другаде. А въпроса, не е толкова лесен, колкото го представяш. И манипулираш.  :ph34r:  Освен това, там са ОССЕ. Те какви са? Марсиански наблюдатели ли?

Друго, според подписаното в Минск, преговори за провеждането на избори, трябва да се проведат с ръководителите и предствителите  на ДНР и ЛНР. Това е точка 12, от документа. А ти и бандеровците от Киев, извъртате нещата. И се правете на алтави, че първо трябват да се проведат избори, и след това преговори. Знам че, няма да схванеш разликата.   Да не говорим, че нито една точка, Киев не изпълнил. Но забелязвам нещо интересно. Използва 'народа на Донбас' или нещо се обърка, или са ти дали нови опорни точки.  ;)

http://clubz.bg/14579-eto_vsichkite_13_tochki_ot_sporazumenieto_za_ukrajna_

Пак не четеш , и то дори самия ти какво цитираш 

На основание украинския Закон "За временната организация на местното самоуправление в отделни райони на Донецка и Луганска области" въпросите, засягащи местните избори, ще бъдат обсъдени и съгласувани с представителите на отделните райони на Донецка и Луганска области в рамките на Тристранната контактна група. Изборите ще бъдат проведени със спазване на съответните стандарти на ОССЕ с мониторинг от страна на Бюрото за демократични институции и права на човека (БДИПЧ) към ОССЕ.

Прочети отново  - не преговори а въпросите засягащи местните избори ще бъдат със  участие на сегашните представители на ДНР и ЛНР  , Но само обсъждане и организация  за провеждане на изборите ! 

За нищо друго !

Плюс това с което започва изречението - съгласно украинския закон.

Да ти го повторя ли  ?- обсъждане на въпростие ще има с тях, но само за да се организират изборите !

А избори се органзиират драги , точно за това че трябва да има легитимни представители на тези области !

Схващаш ли ?

Киев няма да иска руски наблюдатели,

Другата ти лъжа или спекулация да я наречем - кой е казал че няма да има руснаци  ? Ми то и в момента в ОССЕ има представители на РФ .

Що лъжеш тогава ? 

Бих се радвал Ани да се запознае и да коментира цитираните неща по горе https://www.kaldata.com/forums/topic/242533-положението-в-украйна-част-4/?p=3146876

И пак да говорим кой какъв нацист е 

Пак не четеш , и то дори самия ти какво цитираш 

Прочети отново  - не преговори а въпросите засягащи местните избори ще бъдат със  участие на сегашните представители на ДНР и ЛНР  , Но само обсъждане и организация  за провеждане на изборите ! 

За нищо друго !

Плюс това с което започва изречението - съгласно украинския закон.

Да ти го повторя ли  ?- обсъждане на въпростие ще има с тях, но само за да се организират изборите !

А избори се органзиират драги , точно за това че трябва да има легитимни представители на тези области !

Схващаш ли ?

Другата ти лъжа или спекулация да я наречем - кой е казал че няма да има руснаци  ? Ми то и в момента в ОССЕ има представители на РФ .

Що лъжеш тогава ? 

Ей, не манипулирай. Липсва една дума, в цитираното от теб изречение. Това е оригинала  въпросите, засягащи местните избори, ще бъдат обсъдени и съгласувани с представителите на отделните райони на Донецка и Луганска области в рамките на Тристранната контактна група.  Виждаш ли разликата? Да кажем че при копиране, странно си пропуснал дума, в средата на изречението.  ;)  Ако въпросните лидери на ДНР и ЛНР, не са легитимни, как с тях ще се обсъждат въпросите, касаещи провеждането на избори.  Май не успя да го осмислиш.   ;) И точно това е зора на Киев, че дефакто обсъждането с местните лидери на ДНР и ЛНР, означава че те са легитимни. Така че, пак не ти успя манипулацията.  :ph34r:

Колкото до тези международни наблюдатели, Киев иска мисия на ООН. А в няколко изказвания, на украинските лидери, бяха казали че не искат руско участие.  :wink12:

Не знам кой лъже, ама не съм аз.  ;)

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

Ей, не манипулирай. Липсва една дума, в цитираното от теб изречение. Това е оригинала  въпросите, засягащи местните избори, ще бъдат обсъдени и съгласувани с представителите на отделните райони на Донецка и Луганска области в рамките на Тристранната контактна група.  Виждаш ли разликата? Да кажем че при копиране, странно си пропуснал дума, в средата на изречението.  ;)  Ако въпросните лидери на ДНР и ЛНР, не са легитимни, как с тях ще се обсъждат въпросите, касаещи провеждането на избори.  Май не успя да го осмислиш.   ;) И точно това е зора на Киев, че дефакто обсъждането с местните лидери на ДНР и ЛНР, означава че те са легитимни. Така че, пак не ти успя манипулацията.  :ph34r:

Колкото до тези международни наблюдатели, Киев иска мисия на ООН. А в няколко изказвания, на украинските лидери, бяха казали че не искат руско участие.  :wink12:

Не знам кой лъже, ама не съм аз.  ;)

Стига се излага бре :) как ли не въртиш сучиш, а нещата са от прости по прости 

- за да има преговори за бъдещето на Донбас, това трява да стане със преговори с ново легитимно  представителство , избрано по демократичен начин ! Иначе и сега щяха да си преговарят, ако бяха признати от някого.

А те не са.

ДНР и ЛНР , да ме извиняваш, от никого не са признати, дори от любимия ви Путин :) 

Пак ти се чудя - защо с такава пяна защитаваш и изкривяваш тези така добре написани деморкатични  правила, които обаче нито Путин , нито ДНР / ЛНР имат анмерение да спазват ??

Понеже Рупченското шарено породисто не се учи, нека му дам една песен за размисъл.... има доста общи неща му войните в бивша Югославия и сега в Окраината на хунтовски Киiв ..... Ако иска може да асоциира с Новоосмания.. .. и да се замисли защо аджеба, и по добре да разбира следствие последствие, а не да слага телето пред кравата , или да суче  под бика мляко.....

И още едно да разбере защо хората хващат оръжие и не са съгласни с нечии претенции.....особено касаещо техните родни краища където са от векове....подобно на Донбас ......

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.