Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Положението в Украйна - част 4

Featured Replies

....

Ако искаш, може ти да ми предоставиш информация от специалисти? Няма проблем да кажеш, че ти си компетентния източник, все пак си служил, обучавали са ви за това. 

Да, обучаван съм, служил съм... и при това с разбиране и мисъл за нещата, а не само понеже така било написано в еди кой си учебник,или методика, или напътствие, или устав за действие...

Виждал ли си американските оперативни процедури за действие на бойното поле?? Аз съм, е да ти кажа, като почнаха да ни ги вкарват след като станхме " натовци "  се оказа че са леко казано смешни за нас обучени по руските методики... елементарни неща, те описват със десетки точки и последователности.... като за маймуни..... а руснаците, учеха първо същността , а после как може да действаш евентуално на база знаенето на тази същност..

На бойното поле, руснака казваше, войника също трябва да  мисли и знае, и  да следва заповедите  , а хамериканеца казва, войника само следва процедурите, не мисли, той е маймуна, има нужда само да е назобен с химии, малоумен, кръвожаден...останалото не го интересува....

П.С А тактическите им приоми напълно са в стил, как да ударим отдалеч, ако случайно ни спрат малка групичка, и не може да ги унищожим, викаме авиацийката, или артилерийката пак..и чакаме докато ни дойде помощ... ако има танкове се опитваме да сгазим малкатта групичка, ако не стане, пак чакаме въздушна подкрепа, или арт такава....неща като маньоврен бой са слабо наблегнати ... за сметка на това има цели книжки как да подкупиме местните да ни оказват съдействие видиш ли, или как да разцепим врага да се бие помежду си ... Не напразно в Афганистан, дори плащаха милиони на част от  талибаните командири, за да може да им стига логистиката до по-далечните бази непокътната... не можеха да ги опазват от набезите им :D.. реално подкупи подкупи, и гешефти, така стана и в Ирак, затова и сега там е хаос.. Тази тактика срещу разни племенни държави може да върви, но срещу единна нация никога не ще успее.... тактиката разделяй и владей англосаксите си я прилагат редовно, Либия, Сирия, Ирак, Афганистан... сега Окрайна.... тя им е основна бойна тактика ... след това идва боя отдалече и с превъзходство пълно..ако не стане по армейски военни цели, почват по цивилните, терор... 

Така се опита и Наакашвили с осетинците да направи, така действа сега и Киiв хунтопската с Донбас и проруските райони....За ИГИЛ и техните маниери да не споменавам... 

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 91,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Зацикли съвсем с този безсмъртен полк :) още ли не можеш да преживееш фалшивите  ветерани, фалшивите снимки и плакати , направени с пропагандна цел ? 

Проблема си е твой. събитието отдавна мина, фейкове и от теб и от путинската пропагандна дезинформационна машина са ежедневие, ама не.. ти си се хванал за нещо което и сега мога да потвърдя като мнение, и нито мис е е променило нито нищо.

Особенно на фона на поредните помпозни пропагандни простотии, които путиснката машина твори - като детския военен парк.

Ето ти още нещо забавно от руския волен :

https://www.facebook.com/Ukraine.EU/videos/462261350622287/

Естествено завършва накрая - Има ли нещо в целия свят за което да не са виновни хамериканците ? отговор - не , няма :)

И още по същата тема 

http://www.kasparov.ru/material.php?id=5583E9027F4E2

За фейковете, гледам пак нови и нови разобличени путински дезинформации и изкривявания http://www.stopfake.org

Които и вие тук обаче копирате с огромно удоволствие :) И разбира се, всички други са лъжци и тролове :) 

мдам.. добре... 

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Зацикли съвсем с този безсмъртен полк :) още ли не можеш да преживееш фалшивите  ветерани, фалшивите снимки и плакати , направени с пропагандна цел ? 

Проблема си е твой. събитието отдавна мина, фейкове и от теб и от путинската пропагандна дезинформационна машина са ежедневие, ама не.. ти си се хванал за нещо което и сега мога да потвърдя като мнение, и нито мис е е променило нито нищо.

Особенно на фона на поредните помпозни пропагандни простотии, които путиснката машина твори - като детския военен парк.

Ето ти още нещо забавно от руския волен :

https://www.facebook.com/Ukraine.EU/videos/462261350622287/

Естествено завършва накрая - Има ли нещо в целия свят за което да не са виновни хамериканците ? отговор - не , няма :)

И още по същата тема 

http://www.kasparov.ru/material.php?id=5583E9027F4E2

Руската централна банка е отнела лиценза на още две банки. Май много му дадох на Путлер. Съвсем скоро предстои развръзка.

Остави ги да се надъхват

Руската централна банка е отнела лиценза на още две банки. Май много му дадох на Путлер. Съвсем скоро предстои развръзка.

Остави ги да се надъхват

Да.. и това е интересно, на фона на запора и конфискацията в чужбина на руски активи... 

струва ми се че виждаме върха на айсберга.. а истинските неща ги виждат май само онези в сянка 114 руски милиардери ... 

Аз мога да повдигна едно крайче на завесата. През 2013 година руската централна банка отне лиценза на голяма руска банка заради злоупотреби, нарушения на закона и лъжливи данни в отчетите. Банката е била основана през деветдесетте години от първите "застрахователи", след като са натрупали първоначален капитал със "застраховане". Някои тук вероятно още помнят "застрахователите" СИК, ВИС 2 и т.н. Същото е било и в Русия.

Решиха, че след като им е отнет лицензът, могат да не платят. След като се стигна до намесата на Прокуратурата на Нижний Новгород и бяха заплашени от съд, плащането дойде незабавно, но от Португалия. Два дни преди да ѝ бъде отнет лицензът, банката разкри представителство в София. Иначе казано: така събраните пари са се озовали в две от страните от ЕС, в които все още водите са мътни.

Накратко: в момента пресичат изтичане на капитали към Европа и вероятно разни екзотични островчета в отговор на простотиите на Брюксел. И още - аз нямам наблюдения банките тук да ги е страх от съд или прокуратура. Но в недемократична Русия ги е. Въпрос: защо въпросните олигарси ги е страх в Русия, та си изнасят паричките в Европа?

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

Ето и за теб фейки. Че явно никога няма да се спреш, да бълваш помия. Може да видиш, 'доказателствата' дето бълваш. Поредната гнусна лъжа, изречена от 'човек' като теб. И другит подобни на теб 'мислещи' платени фейкомети, без грам морал или съвест.  Само лъжи булваш, фейкомет платен. И пак мълчиш, като бит ... фейкомет, за клиповете с Нюланд и Обама.  :wink12:  Що бе фейки, не ти вървят лъжите ли?  :ph34r: Спокойно, ние те знаем и 'обичаме'.   :clown:

„Безсмъртният полк“… На 9 май бях там и видях. Видях тези половин милион души в мирния им поход в Москва. Видях лицата им, чух думите им. И знаете ли, гордея се, че живея в тази страна. Сега.

Ден по-късно в социалните мрежи започна подготвената и планирана акция по развенчаването и очернянето на „Безсмъртния полк“ с цел да бъдат убедени хората, че това е поредното пропагандистко, принудително мероприятие на руската власт.

Предполага се, че това е цитат от „директивата“, спусната от руската опозиция веднага след 9 май. Заделени са и пари. По моя информация за екстремната информационна война срещу „Безсмъртния полк“ са похарчени около 8 милиона рубли. А за какво са отишли тези пари, ще разкажа по-нататък.

Прочети цялата статия тук: „Безсмъртният полк”. Технология на фейковете и големите пари - Поглед Инфо

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

Въпрос: защо въпросните олигарси ги е страх в Русия, та си изнасят паричките в Европа?

Това е въпросът. Аз имам и още един въпрос. Парите на Путин в рубли ли са ? А, и още един въпрос имам. В Русия ли са авоарите му ?

Ето и за теб фейки. Че явно никога няма да се спреш, да бълваш помия. Може да видиш, 'доказателствата' дето бълваш. Поредната гнусна лъжа, изречена от 'човек' като теб. И другит подобни на теб 'мислещи' платени фейкомети, без грам морал или съвест.  Само лъжи булваш, фейкомет платен. И пак мълчиш, като бит ... фейкомет, за клиповете с Нюланд и Обама.  :wink12:  Що бе фейки, не ти вървят лъжите ли?  :ph34r: Спокойно, ние те знаем и 'обичаме'.   :clown:

Прочети цялата статия тук: „Безсмъртният полк”. Технология на фейковете и големите пари - Поглед Инфо

Ехооо :) не разбра ли че въобще няма да коментирам нищо казано от http://pogled.info/ 

нито от алтермедия, нито на казано от В.Дърева, нито от А.Симов, нито от подобни субективни пропагандни сайтове, на които абсолютно никой не се позовава, освен пропагандните дезинформационни медии, и такива пропагандатори като теб  ?

Както и на руските - на престъпника шарий, дето никой не го знае къде е , но плюе и е наритан отвсякъде и никой не го смята за нищо ,  нито на новорус инфо , нито на днр инфо , нито на новорус инфо :)

То официалните руски медии са забранени в някои държави за пропагандиране и дезинформация, а какво да говорим за тези ? ?

.........

Накратко: в момента пресичат изтичане на капитали към Европа и вероятно разни екзотични островчета в отговор на простотиите на Брюксел. И още - аз нямам наблюдения банките тук да ги е страх от съд или прокуратура. Но в недемократична Русия ги е. Въпрос: защо въпросните олигарси ги е страх в Русия, та си изнасят паричките в Европа?

И аз това се чудя.... 

Ехооо :) не разбра ли че въобще няма да коментирам нищо казано от http://pogled.info/ 

нито от алтермедия, нито на казано от В.Дърева, нито от А.Симов, нито от подобни субективни пропагандни сайтове, на които абсолютно никой не се позовава, освен пропагандните дезинформационни медии, и такива пропагандатори като теб  ?

Както и на руските - на престъпника шарий, дето никой не го знае къде е , но плюе и е наритан отвсякъде и никой не го смята за нищо ,  нито на новорус инфо , нито на днр инфо , нито на новорус инфо :)

То официалните руски медии са забранени в някои държави за пропагандиране и дезинформация, а какво да говорим за тези ? ?

Само това ли измислиш фейки? Статията която пуснах, е преведена лъжльо. ;)  Но се радвам фейки нямаш подготвени 'разобличаващи истини'. :ph34r:  Шарий бил наритан. :ph34r:  Доста елементарни опити фейки. А за думите на Нюланд и Обама? ;)  Спокойно любими фейки, пак те 'обичаме'.  :clown: 

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

Само това ли измислиш фейки? Статията която пуснах, е преведена лъжльо. ;)  Но се радвам фейки нямаш подготвени 'разобличаващи истини'. :ph34r:  Шарий бил наритан. :ph34r:  Доста елементарни опити фейки. А за думите на Нюланд и Обама? ;)  Спокойно любими фейки, пак те 'обичаме'.  :clown:

Виж ся.. свикнах ти на провокациите , и всеки път филтрирам гаменщината, грубия език и преките обиди , и всеки път ги оборвам и всеки път прескачаш към някаква твоя си повтаряна простотия, забравяйки че си се оакал , и следващите оборвам, и пак зацикляш :)

Е , сори .. вече ще пропускам.

Аз в такова тъпо състезание на тъпоумие с цел съсипване на теми ,не мисля да участвам.

Повтаряй си епитетите колкото искаш, но без мен.

Относно скандала с блокираните активи :

http://www.investor.bg/centralna-i-iztochna-evropa/335/a/belgiia-i-franciia-zamraziha-ruski-aktivi-zaradi-deloto-iukos-197027/

Преди почти година Европейският съд по правата на човека (ЕСПЧ) отсъди, че Русия трябва да плати по делото „ЮКОС“ близо 1,9 млрд. евро компенсации на акционерите плюс таксите. Преди това съдът в Хага определи, че акционерите в ЮКОС трябва да получат 50 млрд. долара заради национализирането на активите на дружеството.

Само във Франция са замразени сметки в около 40 банки и няколко сгради на Руската федерация, съобщи Тим Осбърн, изпълнителен директор на основния акционер в ЮКОС GML пред АФП.

https://www.google.bg/?gws_rd=ssl#q=%D0%9F%D1%83%D1%82%D0%B8%D0%BD+%D0%B8%D0%B7%D0%B3%D0%BE%D0%BD%D0%B8+%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%B5%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5+%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%B8

Германско разузнаване - пропуска се.

Външен министър на Германия - пропуска се.

Шеф на френско разузнаване - бил говорил с користни цели от Кан, дето бил на почивка.

Признания на Обама - пропускат се.

Признания на Нюланд, a.k.a. Fuck the European Union - пропускат се.

Констатации на представител на Европейския парламент и ръководителя на международните наблюдатели - пропускат се.

Констатации на ОССЕ - пропускат се.

ПП. А, да, забравих и оня чичко от "Стратфор". И той се пропуска.

Путин е виновен и толкоз.

Защо ги е страх... Кой какво пропуска...

https://www.kaldata.com/forums/topic/240340-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%B2-%D1%83%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D0%B0-%D1%87%D0%B0%D1%81%D1%82-2/page-100#entry3106268

OFF

Хората са го казали -" Акъл и мензис не дойдат ли на време - не ги чакай."

Германско разузнаване - пропуска се.

Това ли 

Външен министър на Германия - пропуска се.

Шеф на френско разузнаване

Признания на Обама

Признания на Нюланд, a.k.a. Fuck the European Union - пропускат се.

Частен дипломатически разговор, който няма нищо общо с официална позиция ?

Констатации на представител на Европейския парламент и ръководителя на международните наблюдатели - пропускат се.

На кои ? на ОССЕ , които и аз често съм се позовавал за зверствата на вашите "опълченци" ли ? 

Вие някога цитирали ли сте официален доклад на ОССЕ ? 

Много добре си спомням че някой от вашата путинска антибългарска клика по назад /май sinbad беше/  дори ме обвини че ... сайта  бил незнам си какъв, телефоните и лицата за контакти били в Киев.. и какви ли не глупости още, и разбира се , нишо не отговори на моите опровержения и доказателства за официалните лица и т.н.. за които пак повтарям , никой не спори.

Странно защо никой от вас не се позове на доклад на ООН , на ОССЕ и т.н. 

Констатации на ОССЕ - пропускат се.

Я пак ? :) от кого ? 

https://www.kaldata.com/forums/topic/240340-положението-в-украйна-част-2/?p=3106254

Целта на подобно изказване е да ме изкараш вън от кожата, да ти тегля една българска народна с цялата комуникационна култура, с която разполагам, което, впрочем, ще е напълно заслужено, и да се самобанна от форума.

Да, трудно е да осъзнаеш че говориш несъстоятелни  неща и дори откровенни лъжи .. но ... толкова ли е трудно просто да си признаеш че не си прав ? 

Аз ти казах, че си безсрамник. 

Аз ти казах, че си безсрамник. 

"Не трябва да е нещо изненадващо, че официални представители на САЩ обсъждат различни проблеми по света. Разбира се, че ги обсъждаме. Това правят дипломатите", изтъкна говорителката на Държавния департамент. Псаки каза, че ако Русия е отговорна за подслушването, записа и публикуването на частен дипломатически разговор, то това би било ”нова низост на руския шпионаж”.

Това ли 

На кои ? на ОССЕ , които и аз често съм се позовавал за зверствата на вашите "опълченци" ли ? 

Вие някога цитирали ли сте официален доклад на ОССЕ ? 

Много добре си спомням че някой от вашата путинска антибългарска клика по назад /май sinbad беше/  дори ме обвини че ... сайта  бил незнам си какъв, телефоните и лицата за контакти били в Киев.. и какви ли не глупости още, и разбира се , нишо не отговори на моите опровержения и доказателства за официалните лица и т.н.. за които пак повтарям , никой не спори.

Странно защо никой от вас не се позове на доклад на ООН , на ОССЕ и т.н. 

Я пак ? :) от кого ? 

https://www.kaldata.com/forums/topic/240340-положението-в-украйна-част-2/?p=3106254

Да, трудно е да осъзнаеш че говориш несъстоятелни  неща и дори откровенни лъжи .. но ... толкова ли е трудно просто да си признаеш че не си прав ? 

Не, малко по-нагоре има информация за всичко посочено. Не в DW. Не че не го знаеш...

Не е безсрамник, а онова, което комшиите наричат "гьонсурат". Превъзходната степен на безсрамник.

Не, малко по-нагоре има информация за всичко посочено. Не в DW. Не че не го знаеш...

Не е безсрамник, а онова, което комшиите наричат "гьонсурат". Превъзходната степен на безсрамник.

Добре.

Предпочиташ да лъжеш 

:) Аз нямам проблем с това, и без това постоянно го правите 

"Не трябва да е нещо изненадващо, че официални представители на САЩ обсъждат различни проблеми по света. Разбира се, че ги обсъждаме. Това правят дипломатите", изтъкна говорителката на Държавния департамент. Псаки каза, че ако Русия е отговорна за подслушването, записа и публикуването на частен дипломатически разговор, то това би било ”нова низост на руския шпионаж”.

Ще те напсувам неофициално сега, но това ще си е между мен и Ванката. Ти не шпионирай, защото обсъждаме положението в сайта, а официалната ми позиция е друга. 

А тая Псаки е толкова тъпа, че се прочу из целия свят.

Редактирано от Тøни (преглед на промените)

Знам, че нямаш проблеми да лъжеш. Аз обаче имам...

Добре.

Предпочиташ да лъжеш 

:) Аз нямам проблем с това, и без това постоянно го правите 

Знам, че нямаш проблеми да лъжеш. Аз обаче имам...

Тогава защо го правиш  ? 

Аз з а разлика от теб и др. не съм изрекъл нито една лъжа.

Банките в Китай нещо обърнаха гръб на руснаците : 

http://www.financeasia.com/News/398460,unlocking-the-potential-of-russia-asia-cooperation.aspx

Лъже, а после лъже, че не лъже. Обвинява другите, че лъжат, а той продължава да си лъже. Когато не може да се измъкне с лъжа, тогава вкарва безочливост, лицемерие и "гюьонсуратлък".  Мисля, че последната му изява със изцепките на Нюланд са показателни за това, колко низко може да падне човек. 

Редактирано от Тøни (преглед на промените)

Лъже, а после лъже, че не лъже. Обвинява другите, че лъжат, а той продължава да си лъже. Когато не може да се измъкне с лъжа, тогава вкарва безочливост, лицемерие и "гюьонсуратлък".  Мисля, че последната му изява със изцепките на Нюланд са показателни за това, колко низко може да падне човек. 

Не. Просто се постарах на висчките ви спекулации и откровени лъжи да отговоря.

ред по ред

Ако не ти изнася.. проблема не е мой .. Понеже се повтаряш с офтопиците и спама, знаеш къде те пратих за "тролските ти коментарии" - в съседната тема 

Няма да се повтрям :) дерзай.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.