Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Положението в Украйна - част 4

Featured Replies

Половината човечество е в БРИКС и те ще работят задълго заедно с Русия... Вие сте лъжци - няма нищо подобно. Не се уморихте и за Украйна да лъжете с Миро - ама то... луд умора има ли?

Имаш ли идея къде учат, емигрират и живеят хората от т.нар. БРИКС? Жокер - не в Русия. Защо?
  • Отговори 2,4k
  • Прегледи 94,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Едно интересно генетично изследване

http://nauka.offnews.bg/news/%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8_1/%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%81%D0%BC%D0%B5-%D1%81%D0%B0%D0%BC%D0%BE-30-%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%B9%D1%86%D0%B8_12952.html

А ся де ? Това което говорех преди много време - Дали да не си върнем "исконната българска земя" - Крим ?

:)

Миро, Миро, как можа да постнеш пък тази смехория?Значи по едно и също време на замята са живели близкоизточни неолитни замеделци, западноевропейски ловци-събирачи и индоевропейски чергари!По голяма смешка скоро не бях чел! :lol6:

Редактирано от M.Николов (преглед на промените)

Извинявай, но само със статистика и цифри, не става!Такива като теб и подобните ти "икономисти" за мен сте просто счетоводители!Всеки учил математика, дори и в основно училище, може да прави сметки, но вие забравяте, че зад тези цифри стоят съдбите на много хора!Да съкращаваш разходи без оглед на това, как ще се отрази това на положението на хората в страната, просто за да ти излязат цифрите, за това не се иска много акъл!Наистина добрите управници, които в днешно време са малко, умеят да намерят баланса между цифрите и това в какво положение живеят хората, които управляват!И примера с Пиночет, е красноречив за двуличето ви, може и да е диктатор, може и да е убил няколко хиляди души, но щом е постигнал икономически растеж в страната, няма проблеми!

Нещо не схванах къде е фокусът ти в поста - в съкращаването на разходите или в убийствата?

Ако е последното, историята на всяка, повтарям всяка, държава е изкована в кръв. Далеч не всички обаче са икономически успешни. Аз отдавна изповядвам мнението, че малко кръвопускане, или ако искаш - плуване след вечеря е доста полезно за нацията. Само трябва да подбереш правилните плувци.

Нещо не схванах къде е фокусът ти в поста - в съкращаването на разходите или в убийствата?

Ако е последното, историята на всяка, повтарям всяка, държава е изкована в кръв. Далеч не всички обаче са икономически успешни. Аз отдавна изповядвам мнението, че малко кръвопускане, или ако искаш - плуване след вечеря е доста полезно за нацията. Само трябва да подбереш правилните плувци.

Не съм и очаквал да схванеш!

Не съм и очаквал да схванеш!

Дрън-дрън. В тази тема само едни схватливи и проницателни, чак ми се мокрят очите. По-паче малко ти е бензина и нямаш какво смислено да отговориш.

Дрън-дрън. В тази тема само едни схватливи и проницателни, чак ми се мокрят очите. По-паче малко ти е бензина и нямаш какво смислено да отговориш.

Просто човек не може да надскочи възможностите си, пич!Както е казал народа "Не можеш да надскочиш сянката си"!

Редактирано от M.Николов (преглед на промените)

Имаш ли идея къде учат, емигрират и живеят хората от т.нар. БРИКС? Жокер - не в Русия. Защо?

защото Путин е касап!познах ли? :ph34r:

За съжаление, ще е малко по дълга агонията. Все пак той е нов тип диктатор, произлязъл от най гадните манипулативни руски служби.

Има огромен опит в това, и го използва.

Така че съдбата му няма да е като на останалите които доста елементрано сдадоха багажа...

Освен това, пак за разлика от други диктатори, зад него е една мощна олигархична структура, със 114 милиардери, плюс разузнавателна и манипулативна световна мрежа на най високо професионално ниво.

Това е наистина уникално .

Както съм казвал - аз се възхищавам на такива хора, на такава манипулативна тотална сила, но същевременно това не ми пречи да разбирам че това е античовешка, антиморална, незаконна структура, и хора, надминали Хитлер и Сталин взети заедно.

Неслучайно загтова съм цитирал многократно прилаганите методи , които като по учебник повтарят хитлеристки и сталинистки методи.

Поне показа на западната пропаганда,че за нищо не става.Показа им как се прави.С една дума ---надви ги.Да се пукнат от яд,и покрай тях една камара тролове-русофоби,или по-точно соросоиди.

Просто човек не може да надскочи възможностите си, пич!Както е казал народа "Не можеш да надскочиш сянката си"!

Така е, пич. Въпросът е, къде са ти възможностите и някога ще се докоснеш ли до тях ;)

Не. Защото Русия няма какво да им предложи. А всички това - в отговор на спекулацията, че хората в третия свят били зад Русия.

Не. Защото Русия няма какво да им предложи. А всички това - в отговор на спекулацията, че хората в третия свят били зад Русия.

и все пак Русия е на второ място в света по брой на емигранти!?

и все пак Русия е на второ място в света по брой на емигранти!?

Не разбрах? Може ли пояснение/източник?

Фашистите вие ги защитавате !!! Не стига това, ами и обиждате и кълнете хората с морал, които се опитват да кажат истината за събитията. Кои сте вие, че да кълнете. Кой ви е дал право да кълнете ???

020a2a1bbc4c14ed.jpg

Стига си ме цитирал, че ме е гнус и ми пищи телефона. Дано умственият ти капацитет е достатъчен, за да прекратиш.

Редактирано от Тøни (преглед на промените)

020a2a1bbc4c14ed.jpg

Стига си ме цитирал, че ме е гнус и ми пищи телефона. Дано умственият ти капацитет е достатъчен, за да прекратиш.

Остави го човечеца,че ще вземе да ритне камбаната. Здраве му желая но затова трябва да си пие хапчетата навреме за да не е агресивен и пълен с комплекси. Той сам си е поставил диагнозата. :giggle1:

Не разбрах? Може ли пояснение/източник?

http://www.un.org/en/development/desa/population/migration/publications/wallchart/index.shtml

http://m.profit.bg/news.php?id=112617

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Да !!!

020a2a1bbc4c14ed.jpg

Ами спри да проклинаш. На никой не му е приятно, да чете, как пишеш в прав текст как желаеш да убият близки на някой колега, само защото има различно мнение от твоето.

... И майка ти да гръмнат...

Остави го човечеца,че ще вземе да ритне камбаната. Здраве му желая но затова трябва да си пие хапчетата навреме за да не е агресивен и пълен с комплекси. Той сам си е поставил диагнозата. :giggle1:

Ако винаги с такава агресия разговаряш с хората, ми става ясно, защо на емотиконката и се налага да си прикрива устата с ръка, когато се смее.

А иначе по темата. Целият цивилизован и демократичен свят е поставил фашисткият режим в Русия в изолация не за друго, а защото този режим е човеконенавистен и фашистки.

Това, че някои четат само руска фашистка пропаганда и си мислят, че в Русия няма фашизъм и зверства, и че доходите от руските ресурси не се ограбват от една шепа олигарси начело с касапина Путлер, не им дава право да обиждат, да проклинат и да четат морализаторски конски евангелия на хора, които имаме съвест и се опитваме да направим така, щото от трибуната на този висок форум, да се чува все пак и истината за рашистките зверства в Украйна !!!

Поне малко се замислете, защо президента Плевнелиев  твърдо и с достойнство, както се полага на президент на демократична държава, отказа да приеме деветомайския парад в Москва от една трибуна с касапина Путлер, тъй като ръцете на касапина са изцапани до лактите с украинска и руска кръв !!!

Президента Плевенлиев- твърд и достоен мъж, а България- демократична държава :D:no-no:  Все едно слушам Юлиян Вучков в най-добрата му форма :D  Реджи, сладур си, но вземи се обуздай малко. И си купи шапка....

http://joinfo.com/world/1002558_OSCE-Mission-DPR-militants-use-children-to-guard.html

Използването на деца , не е ли военно престъпление ?

Интересно четиво за бюджета на ДНР

http://petrimazepa.com/economics/defolt.html

:)

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Ситуацията с Русия е малко по-интересна - тя разменя огромни емигрантски потоци с Украйна и Казахстан.

http://esa.un.org/unmigration/documents/PF_South-South_migration_2013.pdf

Емигрантите от Украина към Русия са 2.9 млн, а тези от Русия към Украина - 3.5 млн, съгласно тези данни. Предполагам, подобно е положението и с други държави от бившата федерация.

Аз поне нямам познат, който да е отишъл да учи в Русия, въпреки, че е ясно, че подобни изключения има. Но имам много познати, които са отишли на Запад. При вас как е?

Ситуацията с Русия е малко по-интересна - тя разменя огромни емигрантски потоци с Украйна и Казахстан.

Емигрантите от Украина към Русия са 2.9 млн, а тези от Русия към Украина - 3.5 млн, съгласно тези данни. Предполагам, подобно е положението и с други държави от бившата федерация.

Аз поне нямам познат, който да е отишъл да учи в Русия, въпреки, че е ясно, че подобни изключения има. Но имам много познати, които са отишли на Запад. При вас как е?

Така е. Но явно е необходимо някакво вещество за да се проумее. Ама какво вещество беше, че забравих. Бяло ли, черно ли, ааа сиво вещество е необходимо. Сиво вещество, сега прочетох от един пост на Потребител 65 по горе. Аз си купих сиво вещество от аптеката и сега нямам проблем с тълкуването на сложни казуси.

Обаче на него самия явно са му продали некачествено сиво вещество, та още не може да разбере, че Русия анексира Крим и окупира югоизточна Украйна, в разрез с международно правните норми !!!

Много неща съм казал и са разбираеми, но за хора със сиво вещество!Нито се заяждам нито обиждам.

Редактирано от Реджеп Иведик (преглед на промените)

Не знам защо е това демонизиране на демокрацията. ....

Но явно е необходимо някакво вещество за да се проумее....

....че това не е никаква демокрация , а е по-висша форма на империализъм.

За това немислещите не могат да го проумеят и само папагалят до хистерия , че е Демокрация.

За това е нейното "демонизиране" !

Да отвори очите на слепите и ушите на глухите !

Вие двамата какво проумяхте от :

Човекът , пряк и съвсем автентичен участник в нещата , осъзнал световната историческа потребност , ви го казва 1 към 1 !

Съвсем обективно !

Няма "искам" - "не искам" .

Няма никаква манипулация "от ляво ли или от дясно" !

Какво повече и по-истинско !?

Какво по-ясно и по-разбрано !?

....неразбрано само от малоумници ! Аман от такива !....

Даже това което самите вие говорите не го проумявате колко далеч е то от демокрация....само е обратната страна на една и съща монета - без значение "Ези" или "Тура"...!

Лошото в цялата тази работа е , че исторически в последно време самите ние сме между "Ези" и "Тура" .

И защото , разбира се сме фрашкани с акъл че е прелива , ще се изпотрепем по между си колко много другият не е прав....вместо да се възползваме максимално от обстоятелствата , да оправим собствената си държава !

....управниците ни взеха заем (не народа , народът само ще го плаща!) от 16 милиарда - "Ша са опрайм !" . На кукуво лято....

Бе , те някои се оправят - демокрация е (!) - 4 милиарда се отекоха по КТБ (ега ти пладнешкия обир !) и само те ли.. ?!

....  а иначе търсим някакви си 100-тина милиона за пенсии , и още по толкова за здравеопазване и образование...   :)

А , бе ! Ей !

Това са милиарди ! Даже не са милиони !

Каква демокрация ?!!! Къде е ?!!!

Какви идиотизми ви ходят из главите ?!!!

П.П. Украйна никого не е канила . Западът сам прави опити да си намърда ракетите там , провокирайки ситуации.........

........на лакомия  - собствената си и на украинските олигарси. (свързано с други обяснителни постове)

Пяна ми хвана устата да повтарям очеизвадната истина , но черепите се оказват непробиваеми ( :) ) :

" "Защита" на американските "национални" интереси в Сибир !"

(тези , двамата горе си въобразяват , че се шегувам , а то си е самата истина)

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

:D  Я намери по добри данни, че тези таблици са всичко но не и мигрантски потоци със сигурност.... 

Ако се загледаш по внимателно а не  само да гледаш повърхностно и четеш през пръсти текста, ще видиш за какво говоря... пример, 1,5 милиона турски мигранти в Германия,и то от 60-те години насам????  ( по немски данни са към 3 милиона някъде , и то повечето с германски паспорти, направо са си вече диаспора ) тези май са пили студена вода като са писали това подобие на статистика.... Данните за РФ , Украйна и Казахстан тогава сигурно включват според тях времената на СССР още , "двуезични мигрантски запаси" било  видите ли.... :D  да не говорим че се споменава че са постоянно живеещи ...

Та този ти опит да разгледаш имиграционните процеси нещо доста не се връзва със други официални данни на  ООН ...тази таблица изобщо не е достоверна ... и тезата ти базирана на нея издиша като теб самия за пореден път.... айде стегни се, не падай до нивото на двамата лауреата съвсем...

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

и тезата ти базирана на нея издиша като теб самия за пореден път

Аз не съм видял в този форум някой, който да издиша по силно от теб.

Иначе нямаше да поддържаш издишащата като теб теза, че Путин не бил анексирал Крим.

Толкоз ли не се сещаш да си зададеш въпроса, защо Крим преди беше украински, а сега е руски ?

Редактирано от Реджеп Иведик (преглед на промените)

....че това не е никаква демокрация , а е по-висша форма на империализъм.

За това немислещите само папагалят до хистерия , че е Демокрация.

За това е нейното "демонизиране" !

Да отвори очите на слепите и ушите на глухите !

Вие двамата какво проумяхте от :

Даже това което самите вие говорите не го проумявате колко далеч е то от демокрация....само е обратната страна на една и съща монета - без значение "Ези" или "Тура"...!

Лошото в цялата тази работа е , че исторически винаги сме били между "Ези" и "Тура" , ще се изпотрепем по между си колко много другият не е прав....

Не разбрах само .. с какво това видео за злия запад /САШ/ и как заграбват ресурси оправдава избиването от страна на РФ  на чужди граждани, какво оправдава анексирането на територии от един нов модел диктатор, и с какво оправдава продължаващата дестабилизация в Украйна, и какво оправдава  претенциите на сепаратистите терористи да "стигнат до Киев" , какво оправдава това изпозлването на деца във една терористична война от страна на ДНР , ??? 

относно "демокрацията" , пак ти казвам - демокрацията е път, не режим.

И че има държави които са постигнали чрез този начин и защита на националните си интереси, и просперитет на народа си в социалната сфера, без да са "заграбени от злия САЩ" 

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

:D Я намери по добри данни, че тези таблици са всичко но не и мигрантски потоци със сигурност....

...

Да внеса известни пояснения, вероятно не си прочел цялата нишка на разговора.

Та, този източник е един от двата, които посочи моят опонент в разговора. Без да знам нещо за емиграцията, забелязах изненадващи за мен данни за Русия и загледах нататък източника на моя опонент. Намерих нещо, което ме заинтригува и постнах, като ще разгледам в детайли по-късно.

Опрях се и на емпиричният си опит, като попитах как е при Вас. За теб знаем къде си, потвърждаваш моя емпиричен опит :)

"Защото Русия няма какво да им предложи. А всички това - в отговор на спекулацията, че хората в третия свят били зад Русия."

България е член на ЕС и май на нас най ни подхожда да сме в четвъртия свят - след 26 години хаос и демокрация. Няма спекулации - БРИКС скоро ще прегрупира финансово целия свят http://worldtodaybg.com/2015/06/18/брикс-се-изключва-от-swift/

Редактирано от attj (преглед на промените)

Не разбрах само ..

Търси причините и с тях се справяй ! Не със следствията !

Отстраниш ли причините , следствията сами изчезват....!

....а бе , я не си мъчи мозъчето ! Не е лъжица за твоята уста....

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.