Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Положението в Украйна - част 4

Featured Replies

Точно така, това от кога го казвам!

И Миро, да ти кажа нещо специално: погледни момичето на аватара ми.  То и неговото семейство са предадени от такива като теб. 

Майки, пазете дъщерите си от Миро !!!

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 94,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Очаквам отговор от Миро и Реджеб на своя пост тук 1271 -  и ако не могат ...нека не се пробват да отговарят...Защото те са царе в писане на безсмислици...

Очаквам отговор от Миро и Реджеб на своя пост тук 1271 -  и ако не могат ...нека не се пробват да отговарят...Защото те са царе в писане на безсмислици...

Как смееш да ме обвиняваш !!!

Винаги съм защитавал истината, че Путин анексира Крим и окупира югоизточна Украйна !!!

Аз Реджеп Иведик се гордея с това, че никога, ама никога не съм казал и една добра дума за фашиста Путлер. За разлика от някои колеги, които славословят за него с премрежен поглед.

Редактирано от Реджеп Иведик (преглед на промените)

Как смееш да ме обвиняваш !!!

Винаги съм защитавал истината, че Путин анексира Крим и окупира югоизточна Украйна !!!

Аз Реджеп Иведик се гордея с това, че никога, ама никога не съм казал и една добра дума за фашиста Путлер. За разлика от някои колеги, които славословят за него с премрежен поглед.

Виж отново моя пост `1271  и очаквам отговорите Ви за същия....  Никой нищо не е анексирал - историята има свои традиции...

Виж отново моя пост `1271  и очаквам отговорите Ви за същия....  Никой нищо не е анексирал - историята има свои традиции...

Путлер сам се похвали, че е провел брилянтна акция, благодарение на която Русия анексира Крим. Ти и това ако не знаеш...

Търся причините !

Тук определено има няколко субекта на които им липсва йод в хранителния режим !  :lol6:

http://uvrejdania.net/?p=4586

Който се познае да взема мерки !

Яжте повече водорасли .....!  :)

http://yahooset.od.ua/iodine-deficiency-symptoms?-%D0%99%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%B4%D0%B5%D1%84%D0%B8%D1%86%D0%B8%D1%82-%D0%A1%D0%B8%D0%BC%D0%BF%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%B8

Ама не прекалявайте ! Прекален светец и Богу не е драг !....

http://yahooset.od.ua/iodine-overdose?-%D0%99%D0%BE%D0%B4-%D0%9F%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BE%D0%B7%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B5

Вече ми се повръща....!

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

За прегледност обикновенно се слага линк.. както и да е.. намерих ти "великия" пост, в който отново си пееш познатата пропаганда.

Първо - за бандеровската власт "на всяка цена" и че не искат да воюват ? - ами да , нико не иска война. Но когато е въпрос да си защитиш родината, какво трябва да прави всеки уважаващ се гражданин ? Да остави хиените да го разкъсат както казва Жириновски - източните - към РФ, западните към Полша,  останалото - Белорус ли, Молдова ли беше да си ги прилапат.

??

Да седят със скръстени ръце и да казват - заповядайте- вземете си която искате област от моята родина, няма проблем  .

Забравили и малката подробност, че преди не е имало никакви проблеми с рускоезичните? и че това ескалира само заради имперсктие амбиции и страхове на Путя от НАТО ?

Просто Путя употреби хората там по най нагъл и безочлив начин.

Трябва ли да правя отново паралел със някои наши етнически райони ? 

Питал съм 1001 пъти - вие ще седите ли със скръстени ръце , когато отцепват от България райони , където отдавна са забравили българска реч?

Има такива, и вие знаете кои са тези райони.

Ще пламтите ли така яростно за КърджалийскаНДР ?

Дори ще имате мноооого повече остнования и "аргументи " - ще кажете - то езиково не се говори български, етнически няма почти българи, религиозно погледнато - няма християни почти , и разбира се, ще се радвате на някой "референдум" където нали знаете какво и как ще се гласува ?

аз това нещо НЕ приемам.

Второ - АТО започна СЛЕД незаконните процеси, инспирирани отново от путинските служби, почти по сценарий както в КРим.

В това спор няма, даже комаднири като Игор Стрелков сами се хвалят че са участвали и там и там.

Чрез насилствени методи , включително и със оръжие, и пдопомогнати от руския маскиран спецназ /вежливите зелени човечета/  сепаратистите обявиха независимост и отхвърлиха украинската власт, превзеха администрация, военни и милиция.

След това чак започна АТО.

Асболютно справедливо, но дори бих казал ... можеше и по рано и по категорично да се смажат терористите.

КАкто би направила ВСЯКА уважаваща се държава.

А за "историческа справедливост" ... вече ви споменах, но и това не коментирате - кое му е "справедливото" да си "върнеш" територия, която ти е принадлежала /само/ 167 години ??

Кое му е "исконная русская земля" на притежавана територия  едва век и половина ????

Кримските татари и др ряпа да ядат , така ли ?

И което е по лошо - хубаво , нека Крим е независим... АКО е имало някакви проблеми там /а то нямаше/  но получи ли някаква ниезависимост ? стана ли държава ? - не.

Просто Путин си го прилапа и си го отнесе като "куцо пиле домат" :) 

Путлер сам се похвали, че е провел брилянтна акция, благодарение на която Русия анексира Крим. Ти и това ако не знаеш...

Интересното е че отначало всички се радваха на този и други пропагандни руски филми, но странно защо не приемат аргументите и фактите когато се позовавам толкова пъти на него :) :)

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Хе, хванали сме се за гушите, та чак искри хвърчат. Предлагам да разведрим атмосферата с малко самокритика 

http://vbox7.com/play:f52057cfe7

...Питал съм 1001 пъти - вие ще седите ли със скръстени ръце , когато отцепват от България райони , където отдавна са забравили българска реч?....

Напипал си същината , ама си се спънал тук като магаре на мост !  :)

Едва ли някой е очуден...

....питал съм 1001 пъти - Путин да седи ли със скръстени ръце , когато вкарват военни подразделения ,  наливат милиарди долари  и искат да монтират ракети в райони , където отдавна се говори предимно руска реч...?

Елементарно е , но не и за твоята ........главица ( :) )!

Каквото повикало - такова се обадило !

Методите и средствата няма как да са различни !

А , сега отиди на горния ми пост и си направи самооценка , че аз ако ти я направя , току виж съм си докарал някой бан (ей тъй , по модераторска инерция .... :) ) !

Яж водорасли !

Пиндосите използваха продажните евреи в Украйна, за да опитат да "съборят" Русия,  но това не са получи.

Иска им се тази огромна територия, тези природни богатства...

Свалиха Президента на Украйна с преврат - без успех. Държавата е пред фалит без изгледи за стабилизация и нормално съществунане.

Свалиха пътническия Боинг за да предизвикат Русия - без успех.

Вкараха наемници да се бият с Укро армията срещу руско-езичното население в Донбас, с цел да предизвикат Путин да се намеси като прати руски войски - без успех.

Налагат санкции на Русия, от които губещите са Европейските държави - отново безуспешна тактита от страна на пиндосите.

Опитват се да поставят ултиматуми и да манипулират човечеството, но просто не знаят с кого си имат работа.

Путин: Никой не може да говори с Русия с ултиматуми

Западните страни не трябва да се намесват в работите на Москва и никой не бива да говори с Русия с ултиматуми, каза руският президент Владимир Путин, цитиран от Ройтерс.

Той говори в дискусията на първото пленарно заседание на открилия се в Санкт Петербург международен икономически форум.

Постоянно се опитват да ни налагат свои стандарти и решения, без да се съобразяват с нашите интереси. На практика ни казват: "Ние (т.е. САЩ) по-добре знаем" какво ви е нужно.

"Позволете ни сами да определяме нашите интереси и потребности, изхождайки от нашата история и култура", заяви Путин.

По думите му "САЩ се опитват да влияят, като се намесват в нашите вътрешнополитически процеси, включително и чрез финансиране на неправителствения сектор, налагайки решения в сферата на международната сигурност".

Той припомни обсъждането на положението в Ирак преди изпращането на международни сили там. "Който не е с нас - той е против нас", обобщи той модела, по който САЩ са водили дискусията.

"Това не е диалог, а ултиматум" и не е начин да се разговаря с нас, предупреди руският президент, цитиран от ТАСС.

Според него именно действията на САЩ водят към нова Студена война.

http://www.vesti.bg/sviat/putin-nikoj-ne-mozhe-da-govori-s-rusiia-s-ultimatumi-6038062

Редактирано от kolev_74 (преглед на промените)

Напипал си същината , ама тук си се спънал като магаре на мост !  :)

Едва ли някой е очуден...

....питал съм 1001 пъти - Путин да седи ли със скръстени ръце , когато вкарват военни подразделения и искат да монтират ракети в райони , където отдавна се говори предимно руска реч...?

А , сега отиди на горния ми пост и си направи самооценка , че аз ако ти я направя , току виж съм си докарал някой бан (ей тъй , по модераторска инерция .... :) ) !

Ехооо :) Говори за собствените държави.

Путин няма право да се меси в чужди държави. А ако има някакви признаци за нарушение на правата на рускоезичните /а то няма/ то преди военниметоди има една камара мирни дипломатически и всякакви нормални методи за реакция.

Но и ти мн добре знаеш че "Защита на рускоезичните" е просто параван на престъпното мислене и манталитет на Путин.

Никой не е терориизирал или провеждал сепаратизъм във РФ.

И да, знам думите на Путин че.. където има рускоезични , там е и Русия... много патриотично звучи , да... но ако се замислиш си е чисто копие на едни нацистки арийски лозунги....  

Да чакаме Путин да превземе всички държави където има рускоезични ли ? :) и да установи единна раса - арийск..... пардон.. руската.  ?  :)

Айде моля... :) 

По стадионите има буферни зони. Те не са нещо пожелателно, ами са си задължителни - за да няма втори Хейзъл и подобни случаи. За да не си чупят глупаците главите и покрай тях да пострадат нормалните. Путин им го каза още в началото: "Не може да позволим НАТО да ни идва толкова близко". Просто и ясно. НАТО пък как си помисли, че ще ограничава руския черноморски флот. Само някакви вашингтонски глупаци могат да пожертват украинците по такъв начин. И пак се питам: къде са европейците...Или кво? Някакви си там украинци, т.е. ... руснаци. То за американци и европейци няма значение - не правят разлика. Играят си на студени войни и имам чувството, че направо се забавляват - все едно някакви пионки местят по картата на света, а десетки хиляди вече нямат дом в Украйна - съдбите им са разбити, заради няколко малоумника, тръгнали да си ги мерят. ОК, не е толкова просто, разбира се, но в крайна сметка до това се заключава. Добре, че не сме като Украйна с ядрена сила и армия и не представляваме интерес за никого, че не ми се мисли. Иначе мен ме учудва колко неизобретателни са и Вашингтон и Кремъл в цялата тази работа. Повтарят едни и същи тактики 50 години, че и повече (ако сметнем и Иран). Пък Китай са си най-добре - завладяват Африка, след това ще тръгнат нагоре към арабите и глей кво става. Докато двама се карат....

Да чакаме Путин да превземе всички държави където има рускоезични ли ? :) и да установи единна раса - арийск..... пардон.. руската.  ?   :)

Айде моля... :)

Drang nach Kiev !!!

Това е на чисто фашистки език. А иначе на забранен руски означава, "Наступай на Киев"

....Но и ти мн добре знаеш че "Защита на рускоезичните" ...

Знам разбира се !

"Защита на руско-езичните (националните интереси на Русия) в Украйна" е нещо по-различно от "Защита на англо-говорящите (националните интереси на САЩ) в Украйна ", а стратегически е и врата към ресурсите на Сибир .

Т.е. унищожението на Русия...!

За пояснение , че ти не знаеш и не схващаш разликите !

Сибир е територия в Русия , а Украйна не е територия на САЩ !

Яж водорасли !

Яж водорасли !

Аз съм ял водорасли. В Далян, бившия Дальний. Много хубави салати от водорасли има. 

Сега като се замислих, то щом старото име на Далян е Дальний, това не го ли прави автоматично исконно руска земя ?

Аз съм ял водорасли. В Далян, бившия Дальний. Много хубави салати от водорасли има. 

Сега като се замислих, то щом старото име на Далян е Дальний, то това не го ли прави автоматично исконно руска земя ?

Ти си по-тежък случай !

Само водорасли за теб не стигат.....! 

Пречи ти акълът дето го  имаш.

Първо трябва да се почисти и после да се започне на чисто от самото начало ...

За тебе двоен надник трябва да вземам !  :lol6:

Добре, че не сме като Украйна с ядрена сила и армия и не представляваме интерес за никого, че не ми се мисли.

Малко уточнение - РФ излъга Украйна, тя си премахна ядреното оръжие,  подписаха споразумения и задължения за спазване на териториалната цялостност, и виждаш какво стана - Путин най нагло и безцеремонно наруши тези обезателства и обезкостява тази държава - по всякакъв начин. - и териториялно и отне Крим,  чрез терористични военни методи дестабилизира Донбас, икономически всякак търси начин да заобиколи и да я изолира за най мощния си инструмент - газта - то не бе заробващия ни  ЮП , не бе турски поток, сега казват ще увеличат обема на северен поток.

Отново за конфискациите на руски активи 

- "това е само начало " .. на лавината... 

http://www.svoboda.org/content/article/27080374.html

За пояснение , че ти не знаеш и не схващаш разликите !

Сибир е територия в Русия , а Украйна не е територия на САЩ !

Яж водорасли !

Да, никой не спори за това.

Защо обаче някой е решил че РФ може да си прави каквото иска в Украйна ? 

Защото докато търсите под вола теле /повтаряната пропаганда  за САЩ в Украйна /  то руските войски , отнета абсолютно незаконна територия, избити мирни жители от руски танкове, поддръжка с милиони на терористите опълченци докато паралелно има хуманитарна криза,  са си чист очевиден пряк ФАКТ.

:)

КАмерън :

Правителството на президента Порошенко се нуждае от помощ за провеждане на жизнено важни политически и икономически реформи и ние сме длъжни да му предоставим тази помощ", добавя Камерън и още: „Нужно е ясно да заявим: Украйна е жертва, а не агресор".

На нас ни е ясно, че Крим и Донбас са част от територията на Украйна, заяви Камерън, напомняйки, че това е признато както от Русия, така и от международното общество. Това, което направи и продължава да прави Русия - това е нарушение на нейните собствени ангажименти в международното право.

.....Защо обаче някой е решил че РФ може да си прави каквото иска в Украйна ? ....

Не мислиш и същата тъпотия я повтаряш !

....Защо обаче някой е решил , че САЩ може да прави каквото си иска в Украйна ?....

`ма , я какъв си ми бял лист !

Яж водорасли , бе ! Имаш нужда !..... :lol6:

Не мислиш и същата тъпотия я повтаряш !

....Защо обаче някой е решил , че САЩ може да прави каквото си иска в Украйна ?....

Яж водорасли , бе ! Имаш нужда !..... :lol6:

Тази пропаганда я знаем. Както цитирах Жириновски - САЩ са виновни  за всичко и вся по света. :)

Нещо ново ? 

и понеже ти не мислиш ще се повторя :

"Защото докато търсите под вола теле /повтаряната пропаганда  за САЩ в Украйна /  то руските войски , отнета абсолютно незаконна територия, избити мирни жители от руски танкове, поддръжка с милиони на терористите опълченци докато паралелно има хуманитарна криза,  са си чист очевиден пряк ФАКТ."

Още в предишните заключени теми бях сравнил това с туземско племенно поведение - когато всяко явление, за което туземеца няма обяснение, за по лесно и за да не мисли много , приписва на "бога на нещо си" :)

Така и сега - по е лесно винаги да "списваме" всяка криза  на "злия торбалан"   :)

Докато САЩ се чудят още или вече почват доставки за Украйна , руска  специализирана скъпоструваща военна техника отдавна се размотава в Украйна, 

...Още в предишните заключени теми бях сравнил това с туземско племенно поведение - когато всяко явление, за което туземеца няма обяснение, за по лесно и за да не мисли много , приписва на "бога на нещо си" :)

Така и сега - по е лесно винаги да "списваме" всяка криза  на "злия торбалан"   :)...

И ти по какво се различаваш от този туземец ?

Той няма нужда от водорасли - малко или повече разбира....  :)

Ти нямаш шанс никакъв !

Я се погледни в огледалото (собствените си постове) !.....

По-зле си и от туземец ! 

Яж водорасли !  :)

И ти по какво се различаваш от този туземец ?

Той няма нужда от водорасли - малко или повече разбира....  :)

Ти нямаш шанс никакъв !

Я се погледни в огледалото (собствените си постове) !.....

По-зле си и от туземец ! 

Яж водорасли !  :)

Това е твоята логика, не моята. 

Моята я казах "Защото докато търсите под вола теле /повтаряната пропаганда  за САЩ в Украйна /  то руските войски , отнета абсолютно незаконна територия, избити мирни жители от руски танкове, поддръжка с милиони на терористите опълченци докато паралелно има хуманитарна криза,  са си чист очевиден пряк ФАКТ."

Идея си нямам какво "туземско" видя в тези неща :)

А да.. просто си "правиш вятър"

Това е твоята логика, не моята. 

Ти логика нямаш ! 

Твоето е само копи-пейст , даже не е преписване.....! :lol6:

Не си способен да мислиш , пък на другите акъл раздаваш !

Бе , я ми се махай от главата !!!

Айде поредните партенки от Рупченското бело черно породисто ..... РФ била излъгала Окраината за ядреното и оръжие??  Явно този дори не е следил как ФАЩ 90-те години , натискаха от страх бившите съветски републики и РФ да ограничават този тип въоръжение  ( договора за ограничаване на стратегическото настъпателно въоръжение -1 ) .... Вследствие на което се подписа и Лисабонския протокол за връщане на това оръжие от Беларус, Украйна и Казахстан в РФ .... А след това пак с активното съдействие на ФАЩ за да се успокоят тези държави, се подписаха и разни меморандуми за защитата им..... и какви помощи обещаваха ФАЩ за демократизирането на тези страни ..... така де, както обещаваха и на Бг.....Дори тогавашна Украйна, се биеше в гърдите, видите ли, колко били миролюбиви и доказвали че са демократични с този акт на отказване .....както и нашите седерасти се биеха в гърдите, преди да разпродадат държавните активи за шепа долари  ...

Та да лъжеш че РФ е излъгала Окраината е меко казано наглост , безочие, и манипулативна безпардонна с факти и исторически събития .... Айде бегай в лево пак... номера не минава....

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

Айде поредните партенки от Рупченското бело черно породисто ..... РФ била излъгала Окраината за ядреното и оръжие??  Явно този дори не е следил как ФАЩ 90-те години , натискаха от страх бившите съветски републики и РФ да ограничават този тип въоръжение  ( договора за ограничаване на стратегическото настъпателно въоръжение -1 ) .... Вследствие на което се подписа и Лисабонския протокол за връщане на това оръжие от Беларус, Украйна и Казахстан в РФ .... А след това пак с активното съдействие на ФАЩ за да се успокоят тези държави, се подписаха и разни меморандуми за защитата им..... 

Та да лъжеш че РФ е излъгала Окраината е меко казано наглост , безочие, и манипулативна безпардонна с факти и исторически събития .... Айде бегай в лево пак... номера не минава....

http://ykpaina.blog.bg/politika/2014/12/05/20-godini-ot-podpisvaneto-na-memoranduma-ot-budapeshta.1319964

Какъв номер те гони , къде да бегам, идея си нямам, но нещата не са точно каквито арогантно се опитваш да обясниш :)

http://ykpaina.blog.bg/politika/2014/12/05/20-godini-ot-podpisvaneto-na-memoranduma-ot-budapeshta.1319964

Какъв номер те гони , къде да бегам, идея си нямам, но нещата не са точно каквито арогантно се опитваш да обясниш :)

Ти в час ли си, Лисабонския протокол визира ядрените оръжия, какво ми постваш Будапещенския меморандум....

А това дето не си в час е видно от километри..... Твърдиш че РФ е излъгала Киiв за ядрените оръжия ...което и коментирам аз .. От ясно по ясно.....да ти го напиша с по-големи букви искаш ли ???  

https://ru.wikipedia.org/wiki/Лиссабонский_протокол

https://ru.wikipedia.org/wiki/СНВ-I

Малко уточнение - РФ излъга Украйна, тя си премахна ядреното оръжие,.......

П.С А относно Будапещския меморандум може също да поговорим... предполагам знаеш на какво се базира той?? Ако не да ти кажа,на заключителния акт на съвета за безопасност на Европа , от Хелзинки 1975-та , който обаче се оказва че не е подписан от ФАЩ, което не е чудно никак, но все пак същите решават да се подпишат под меморандум който се базира на този акт :D

Дето се вика, типично по краварски двуличие , демек защо вие не следвате нашите подписани актове, които са базирани на нещо което ние не сме подписали ...и нарушаваме редовно, но от вас искаме да ги спазвате .....та дълга и широка тема за международното право и закони... но аз съм навит да ти чукна чумберите и в тази област......виждам че имаш нужда от подобно дообразоване най малкото ....

http://www.osce.org/ru/mc/39505?download=true

Този акт м/у другото е подписан по настояване на СССР и много други страни от света...

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.